Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
Degeczi
nagyúr
válasz tunyicsab #28074 üzenetére
miért akarod magad szívatni lassú AF-el, instabil, könnyen bemozduló tartással?
a Live View állványos munkánál, különösen makrónál praktikus, normál felhasználásban csak hátránya vanegyébként meg tökmindegy: ha kórus, akkor sokan vannak, vagyis nem túl közel vagy hozzájuk, így még ha több sorban is álltak föl, mindegyik sornak bőven bele kell férnie a mélységélességi tartományba ilyesmire átlagos, mondjuk f/8 körüli rekesszel, bárkire is állítottad az élességet
-
Degeczi
nagyúr
válasz tunyicsab #28077 üzenetére
nem használtam D3100-at, de mondom, mindegy melyik szereplőre állítasz élességet: szemedhez emeled a keresőt, a középső AF csoportképnél épp rajta lesz vkin, megnyomod a gombot, és kész
ha növelni akarod egy bemozdult kép esélyét és ragaszkodsz a LV-hoz, akkor sincs különbség: a csoport ott is kitölti a képet- ugyanazt az eredményt adná minden
-
Larry303
addikt
válasz tunyicsab #28077 üzenetére
sztem face re semmiképp, ott már túl sokat gondolkodik magától, nem tudom milyen távolságra leszel, de ki tudja mit fog arcnak vélni és nekiáll teljesen más dologkra fókuszálni...
amit a kollega mondott úgy kell csinálnod...8as sztem akár simán 11es rekesz normal vagy wide az most tök mindegy lesz , mert nem kell követned a témát (wide ra ha jól emlékszem azt írták, hogy előre megjósolható, horizontális mozgásnál kell)
fogod középső tagra lockolod a fókuszt aztán jónapot kívánoka 70-300al kapcsolatban én is csak azt tudom mondani, hogy a végén tényleg lágy, ennek ellenére sztem nagyon jó objektív, főleg ha azt vesszük, hogy kb 90ért makulátlan darabokat lehet szerezni, ha nem profi természet/sport fotózásra kell az üveg sztem tökéletes vétel.
tébbi részével egyetértek.[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
aleister
veterán
válasz tunyicsab #28108 üzenetére
Töltsél fel pár képet, akkor lehet biztosat mondani.
Látatlanba egyelőre annyit, hogy az első expo után nézzél legközelebb hisztogramot és/vagy highlights (csúcsfények)-et. Ezekből egyértelműen kiderül, ha valami túlexponált.
Ilyenkor vagy magadtól korrigálsz, vagy bracketolsz.Feltehetően rossz fénymérési mód volt beállítva. Pl spotmérésben rámértél valakire, akire pont nem világított a refi.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Freddy76
addikt
válasz tunyicsab #28278 üzenetére
A beépített vakut sohasem használtam, és szerintem nem is igazán lehet használni. Az autók fényszórói pedig hosszú záridőnél vaku nélkül húzzák a féncsóvát. A vakus topicban van egy kolléga (aki Canonos, tehát itt nem igazán tűnik fel), aki mindent (de tényleg mindent) tud a vakuzásról, a vakukról, és általában a fényről. Mindezek mellett mindenre érthetően válaszol is. Ő Ropi, aki a "Vakuk" topikban lakik.
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
válasz tunyicsab #28505 üzenetére
Magamból kiindulva az első DSLR képeim nekem is gyakran életlenek lettek. Itt nagyon kell tudni, hogy hova fókuszálsz, mert ugye _sokkal_ kisebb (és kontrollálhatóbb) a mélységélesség mint a kompaktoknál. Ez utóbbiakkal szinte mindegy hova megy a fókusz, tűéles lesz minden.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
aleister
veterán
válasz tunyicsab #28870 üzenetére
Ha a kép egésze fontos, akkor mátrix fénymérés kell.
Ha ki szeretnél valamit emelni (pl portré, tárgyfotó), akkor középre súlyozott fénymérés kell.
Spotmérést akkor érdemes használni, ha pl nem középen van a téma, vagy ha szeretnéd, ha konkrétan egy bizonyos részlet legyen jól exponálva.Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Degeczi
nagyúr
válasz tunyicsab #29026 üzenetére
beállításfüggő
az AE-L jól jön pl. ha spot-ban mérsz rá vmire, de a fókuszt nem ott akarod rögzíteni
(különösen abban a beállítási módban, ahol nem kell lenyomva tartani, csak egyszer megnyomni, és az rögzíti az értéket. De ez is opcionális)sokan teszik azt is, h menüben lekapcsolják az AF-et az expógombról, és átteszik erre
ez nagyon kényelmes, ha egy témáról sokat kell lőni, mert akkor elég egyszer rögzíteni a fókuszt, utána pedig már csak a kompozícióval és a pillanat elkapásával foglalkozni
(ami elég nehézkes, lassú, ha az expógomb egyben fókuszál is)
nagyon Nikonokon van is külön AF-et indító gomb emiatt, kisebbeken az AE-L állítható erre
Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Szólánc.
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- BestBuy topik
- MárkaLánc
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Gigabyte alaplap topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.