- Milyen egeret válasszak?
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Videós, mozgóképes topik
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tenager18
senior tag
Erre nem tud valaki megoldást?
-
El Kebir
őstag
válasz
Mekibácsi #9794 üzenetére
nézd meg a 21. tesztoldalt az eizotestben, az a gradiensteszt, ahol nem ilyen korlátozott számú átmenetet van, hanem a teljes 256 fokozat látszik. (a fotózott tesztkép nem éppen erre van kitalálva), de amúgy lövésem sincs mi lehet, mert tényleg egy-két fokozat hibázhat valamelyik színnél, vagy színeknél, azért sárgul be a szürke.
(majd megnézek én is egy veterán, 6 éves 215tw monitort, hátha azon is van látnivaló)
-
Jazz
veterán
Lekaptam 1/60-as záridővel (a 60Hz miatt) emiatt kicsit sötétebb a kép, de a lényeg látszik.
Az alap eredeti: a sötét részek. A világosabb, az a csíkozódás. És ez vibrál, nagyon gyorsan, és random helyen jelenik meg.
Van, hogy egy biz. vibrálás után az egész monitor átmegy világosabba (mint a vibráló csíkok kontraszt aránya) aztán megnyugszik. De az is előfordul hogy az eredetibe megy át és nem csíkozódik egy darabig.
Ezt akkor is csinálja ha nincs a számítógéphez csatlakoztatva a monitor. (OSD menüt nyomok és látszik)
Jobb klikk a képen: Kép megjelenítése (..a nagyobb nézethez 2560x1920. A függőleges torzítás csak rezonancia a digit fényképezőgép miatt, a valóságban az nincs)
-
Jazz
veterán
Mos nézem hogy nem is azzal van a baj hogy világosabb lett, hanem olyan mintha sokkal rosszabb lenne a betekintési szöge mint amilyen volt.
A tálca fekete. De ebből a szögből ahol ülök már, világos fekete. 90°-ból, teljesen szemből normális. Ugyan így az oldalirányú betekintési szögek is...kicsit mozdulok oldalra, és már sárgásodik...:S
-
Jazz
veterán
Sziasztok!
A monitoromnál (LG1730B), egyszer csak elkezdett vízszintesen csíkozódni, vibrálni, bizonyos időközönként.
Olyan, mintha ezernyi apró fekete vízszintes szál (sor) vibrálna feketébe majd vissza. A szálak random elhelyezkedésűek, de ha elkezdi, akkor mindig ugyan azok vibrálnak, de mindig máshol. Most pl. az elmúlt öt percben semmi, amíg ezt írtam, aztán megint egy kicsit elkezdte, holott egy egeret se mozdítottam meg....
- Dvi-Dvi kábelre gyanakodtam, itt-ott meg-meg nyomkodtam, távolabb tettem a tápkábeltől, kicsit mintha javult volna, de ugyan úgy előjön.
- Vga-Vga analóggal is kipróbáltam, ott is ugyan ez.- Ezzel egy időben az is feltűnt, hogy a monitor fényereje világosabba a szokásosnál. A fekete nem igazán fekete. Csinálhatok akármint, fényerő le, kontraszt fel...tök mindegy, akkor sem lesz olyan szép fekete, mindig világos-fekete marad, olyan fehére-fekete.
És ez analóg és digitális csatlakozásnál is megmarad.Van valakinek valami ötlete? Köszi!
-
Tenager18
senior tag
Üdv mindenkinek!
Van egy 22"-es Benq E2220HD monitorom!Ha a képmódot normálra állítom,akkor minden olyan sárgás színü lesz,és ezen nem tudok változtatniEz most hiba,vagy csak beállítás kérdése az egész?Jelenleg sRGB módban van(bár fogalmam sincs,ez mit jelent),így normális,szépek a színek!Ha esetleg valaki tudna segíteni a normális képmegjelenítés beállításában,megköszönném
-
El Kebir
őstag
válasz
Mekibácsi #9789 üzenetére
Nézted már a kék szín (és a többi) teljes gradiensét? (pl "eizo monitortest" , vagy aida64 monitorteszt részében)
Azokról a tesztképekről tudnál képet csinálni? (ha azokon is látsz valamilyen hibát)Amúgy milyen kábellel használod dvi vagy d-sub? (dual-link dvi-d van-e
)
(215tw tuti sz@r capxon kondenzátorokkal van szerelve a tápegysége, ha öreg simán ajánlott a tápegység kondenzátorainak cseréje is... ha még nem kellett)
-
Mekibácsi
tag
Üdv emberek!
A következő miatt írok: pár éve vettem használtan egy Samsung SyncMaster 215tw PVA paneles monitort. Nagyon meg vagyok elégedve vele (illetve meg lennék) azonban pár hete költöztem, és mikor a költözés után kivettem a dobozból a monitort és bekötöttem a következőre lettem figyelmes: a kék egy bizonyos árnyalata SÁRGÁN jelenik meg a monitoron! Tehát pl, nézek egy fotót, amin látszik az ég, egy sávban sárgának látom az eget!(Jah és nem a szemem romlott el
mert másnak is megmutattam a hibát)
Mi lehet a probléma? Lehet orvosolni? Nagyon sajnálnám, ha menthetetlen, mert baromi jó monitor.
Köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Monitort tisztításra mondjuk innen mit ajánlotok? Noti és asztali monitort tisztítására kéne.
-
dltpwnz
aktív tag
http://kepfeltoltes.hu/view/120930/IMG_20120930_142655_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Ez szerintetek mi ?
Jobb alsó sarokba fekete folt, körülette ilyen szivárvány kör.. Elvileg tegnap még csak 1cm volt ..
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy samsung s 22b300b monitort és hdmi DVI-D single link kábellel kötöttem össze és van egy kis gondom.
Játszok most pl az AC Brotherhoodal és ha olyan rész van ahol van sötétebb szürke textúra,pl ha felnézek este az égre lehet látni ilyen fehér halványabb függőleges csíkokat.
Ez lehet attól hogy ilyen kábellel kötöttem össze?
Illetve az lehet a baj hogy a dvi-d része a kábelnek single link nem dual link ? -
noniusz
csendes tag
Sziasztok!
Egy Acer LCD monitor kapcsü.táp hibáját próbálom felderíteni (mivel a LED-ek sem világítanak, ezért gondoltam a tápra). Terheletlenül (inverter kábelek is lekötve) megjelenik a 12V de néha egy pillanatra leesik10V-ra, viszont terhelve (kb. 50 mA) a feszültség szabályos 1 sec körüli időközökben ingadozik (1-12V) és a panelról valamelyik alkatrész halk kattogást produkál az említett ütemben. A pwm szabályzó lehet a hibás vagy esetleg valamelyik kondi, alkatrészeken, illetve panelon nem látszik égés nyom. Terheletlenül az 5V is megjelenik.
A tippeket előre is köszönöm, kapcsolási rajzzal is tudok szolgálni.
Üdv -
Eddie141
senior tag
Sziasztok!
A barátosnémmal elkezdtünk Borderlands 2őzni. Egy érdekes anomáliára figyeltünk fel. Amint erősen villan a monitoron egy fény (a megjelenített képen, pl előhívja Maya képességét) érdekes alakú piros és kék foltok jelennek meg a monitor alján, amelyek mindaddig ott is maradnak, ameddig ki nem lép asztalra (ott már nem látszik) és vissza, vagy ki nem kapcsolja a monitort, és vissza.
Itt van néhány kép:
Kép 1
Kép 2
Kép 3Elsősorban a kábelre, illetve a monitor vezérlésére gyanakszom, de sajnos nem értek túlzottan hozzá.
Érdeklődnék, hogy találkozott-e valaki már ilyen problémával? Szerintetek mi lenne a megoldás? (nem, nincs pénzem másik vga-ra és monitorra sem, illetve más game-ban nem csinál ilyet, és másnál sem láttam ezt a problémát ezen játék közben! )
Egyre égetőbb a probléma, mert hétvégén lan partira mennénk, így addig mindenképp szeretnék rátalálni vagy a megoldásra, vagy a probléma okozójára
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat, és a segítséget! -
Freddy76
addikt
Sziasztok,
A helyzetem a következő: van egy HP notebook-om (Elitebook 8530). Elkezdett szarakodni a monitorja: gyenge, és állandó a fényereje. Olyan sötét, mintha a fényerő kb. a felén lenne; ami különös, hogy sem vezérlőpulton keresztül, sem a klaviatúrán nem tudom állítani a fényerőt. Ezek szerint a maximumon van, és ha leveszem minimumra, akkor is marad ugyanaz az állapot. Olyan, mintha egy közepesen sötét helyzetben "rögzült" volna, és akármit csinálok, nem mozdul.
A környezetifény-érzékelőt próbáltam, ki van kapcsolva. De akárhogy kapcsolom ki-be, a fényerő akkor is változatlan...
Köszi a segítséget előre is.
-
AkosAkos
aktív tag
Ebben a témában alig van topik,úgyhogy ide írom:
Úgy látszik,hogy most mégse lesz új monitorom(HDMI-s),ezért még mindig egy D-sub-osat kell használnom. Ezzel az a baj,hogy ugye a D-sub analóg. Egyébként most a videókártyám a monitorral egy DVI-DSUB átalakítón keresztül megy.
Van D-sub használatakor érzékelhető képromlás játékban(főleg BF3 multi)?
(nem vagyok sasszemű) -
Grandytata
csendes tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a helyzettel, hogy egy Dell U2711 monitor mindig azt írja ki, hogy "Entering power save mode" ?? 1 hete csinálja ezt. Én meg ezt:
.
Grafikával, dtp-vel foglalkozom, kétmonitoros rendszert használok. i7-950 proci, 16 GB RAM, Sapphire HD4890 vapor-x 2GB. A Dell monitor display porton van, a másik monitor Samsung 245B pedig DVI-on. Eddig ment minden rendben, de 1 hete lehalt. A monitor működik a HDMI, VGA, DVI csatikon, de a DP-on nem éled fel.
Előre is köszönöm, ha van valakinek ötlete, mert addig nem vennék mondjuk egy új DP kábelt.
Üdv, Grandytata
-
moonguru
őstag
válasz
Heimdallr75 #9768 üzenetére
Ha Komárom közelében vagy, akkor segíthetek én is!
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Heimdallr75 #9768 üzenetére
írtam.PÜ-t.ÜDV.
-
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Vettem egy full hd Samsung monitort,de csak d-sub kábelt adtak hozzá gyárilag.
Elmentem venni egy dvi -hdmi kábelt viszont a dvi-os csatolófelülete dvi-d single link nem dual link.
Nem tudom okozhatja-e azt a problémát ez,hogy ha két böngésző fül van megnyitva a firefoxban néha fel-le ugrál a kép,de volt már ,hogy fényképet néztem és akkor is előfordult ez a jelenség,és a hardveprón a két oldalsó szürke résznél ha a görgetősávot húzom akkor érdekesen csíkozza a képet azon a két oldalon?
1920*1080-ban használom a monitort természetesen.
Köszi a segítséget előre is, -
nagyszegi
tag
a menüben nem engedi beállítani normálisan sajnos elég sokat próbálkoztam vele auto adjust funkcióját meg nem találtam meg ha egyáltalán van neki :S. De ha szoftveres a gond az nem csak akkortól oldja meg a gondot ha bekapcsolt az oprendszer is? mert a bios működése alatti gond inkább zavaró mint a lelógósdi.
-
fero02
nagyúr
válasz
dangerzone #9759 üzenetére
A tápegységed döglődik, felújítás szükséges és mehet tovább évekig. Viszont a javításd ne halogasd, mert más következménye is lehet.
nagyszegi: nekem ez elsőre szoftveres gondnak tűnik. A lelógó részekre meg vagy használd az Auto adjust-ot, vagy menüből állítsd be magadnak.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Olyan problémám van a monitorommal, hogy ki kell kapcsolni egyszer, hogy adjon képet.Szóval elosztóról működtetem a gépet, meg a monitort is. Bekapcsolom, aztán a gépet, az elindul, a monitoron pedig világít a kék led, hogy áram alatt van, és jelet is kap. Azonban kép nem jelenik meg rajta. Ha kikapcsolom a monitort, aztán újra be, akkor jó minden.
Ma meg olyat is tapasztaltam, hogy elkezd villózni a kép, mintha nem kapna rendesen áramot. Azonban a kábellal nincsen semmi baj, mert menet közben hajlítgattam, és akkor nem csinált ilyet.
Tehát mindig a bekapcsolás időszakában vannak ezek a problémák.
-
nagyszegi
tag
Heló. Lenne egy olyan gondom egy Aoc 24" os monitorral, h értelmesen csak 1920*1080 as felbontásnál hajlandó működni a többinél nem ad képet (egy kettő fajta felbontás kivételével) és ebben az esetben sem lehet tökéletesen beállítani a képernyőt mert a szélénél "lelóg". Ebből adódóan nem mutat semmit ameddig az oprencer betölt következés képpen ha bármi gond van a betöltésnél sz.rt se lehet látni.. Igaz az van a monitorra ragasztva h vista alatt működik és amikor megvettem xp vel csinálta ezt de win7 mellett se más a történet. Gondoltam hátha driver gondja lehet de fél órányi keresgélés után meguntam. A kérdés h elsősorban van e rá megoldás a másik meg ha nincs így durván mennyiért lehet eladni reálisan? (asszem a bolti ára 45 környékén van)
-
-
Vasinger!
nagyúr
Hát, megmondom őszintén jobb témát nem találtam ennek a kérdésnek, tehát ide teszem fel:
Van egy notim amit időközönként kikötök egy DELL U2311H-ra HDMI-n keresztül. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy külön színprofilt betöltök a notinak a képernyőjére és a DELL monitornak a képére is?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- eladó Dell U3224KBA 6k
- Eladó Samsung G6 OLED 27" 360Hz HDR10, G-SYNC, FREESYNC, LS27DG600SUXEN, 2024.12. havi, garanciális!
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!)
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest