Új hozzászólás Aktív témák
-
El Kebir
őstag
válasz
aNorganiK_ #4849 üzenetére
pár hozzászólással előbb (#4823) volt róla szó, hogy tipikus kondenzátor hibának tűnik, nekem is ilyen hibajelenséget produkált a 215TW, pár száz forintos (3db 49Ft-os és 2db 89Ft-os
) kondicsere után jó lett.
-
aNorganiK_
tag
Üdv mindenkinek remélem tudtok segíteni!
Év elején vettem hasznaltan egy LG L1960TQ "19 LCD moncsit.
Szal az lenne a problemam .hogy bekapcsolas utan elkezd villogni a monitor(kb ugy mint a discoban a stroboszkop) bejon a win es meg utana villog 1 jo ideig( a kep kozben eles semmi szin stb hiba) ha abba maradt a villogas a kep szinten tokeletes ,de ugy 1 hete egyre tovabb villog és mar elegge szem ronto.
Mi lehet a baja illetve érdemes-e elvinni szervizbe vagy vegyek 1 újat?Váloszokat ha lehet privatba pls elore is kosz : Gergő
-
Joey89
tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy Lg W2363V monitort,eddig dvi kábellel volt összekötve a géppel, de most lecseréltem hdmi kábelre, és az a probléma, hogy nem tölti ki a képet legnagyobb felbontásban.(oldalt kb. 3cm fekete sáv, alul-felül pedig kb. 2 cm fekete sáv van).
Ötlet?
-
rayoliviero
veterán
Sziasztok!
Van egy Samsung 2253 LW monitorom. Néha (5 alaklomból egyszer) azt szokta csinálni, hogy amikor elindítom a gépet, amikor betöltené a Win 7-et, azelőtt a monitor fekete képet ad, a két szélén ad csak egy-egy színes csíkot. Ezután ha kikapcsolom a monitort és újból be, akkor normális képet ad rögtön. (Nemrég vette amúgy videókártyát.)
Ez videókártya hiba lehet vagy monitor?
-
Loretto
veterán
Sziasztok!
Kb 15 perce a képen látható probléma lett. Márciusi vétel a moncsi, mehetek vele a gariba? Remélem látszik a gond, mert nekem pont ott van besötétülve, mint a képen. Ha van valami építő ötlet szívesen veszem.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Mishra1987 #4842 üzenetére
SZIA.Ha még működik nincs nagy gond mivel te úgyse szereled szét csak leírom mi lehet a hiba.A Tápban ha a puffer kondi jó,akkor csak 3db nagy és 2db kisebb kondi van (ha az értéke kell írj megmondom de szaki javítsa meg)lehet rossz.De ez a moncsi 6db inverter kis trafoval lett szerelve ami nem idő álló tekercs ez is okozhatja.Még van az inverter áramkörben 4db dual nfet ami akkor fog meghalni ha zárlatos lesz az említett trafók valamelyike.A vezérlő panelon meg csak MICOM processzor szokott elfáradni (eeprom micro controller).
De a kijelző elektronika hiba is okozhatja semmi sem zárható ki előre.Szerencsés típus mivel tokozva van a micon IC- je,így nem kell forrasztgatni.ÜDV. -
Mishra1987
csendes tag
Üdv. Van egy 4 éves Samsung SyncMaster 203B monitorom a következő hibajelenség jelentkezett kb 1 hónapja. Ha bekapcsolom a gépet a monitoron ugye megjelennek a gép adatai kicsit vibrál a kép aztán nagy szürke kép jön be az is enyhén vibrál. Majd teljes sötétség. Aztán ki és be kapcsolom a monitort a következő látvány fogad bejön a kép példának okáért Windows asztal. A bal oldal sötétebb a jobb oldal világosabb majd 2-3 másodperc múlva ismét sötétség. Ezt elismételem 2x-3x aztán van kép és minden tökéletes. Valószínűleg valaminek fel kell melegednie, hogy a hiba megszűnjön. Mert ha elindítom gépet és ugye elmegy a kép de a monitor bekapcsolt állapotban hagyom és 5 perc múlva ki bekapcsolom a monitort akkor tökéletesen működik. Ez valami érintkezési probléma lehet vagy valami elszállt benne? Lehet ezt javítani? Igazán nem zavaró ha nem romlik tovább csak félek, hogy egyszer egyáltalán nem fog bekapcsolni
Válaszokat előre is köszönöm.
-
facsi2945
csendes tag
Sziasztok!
Adott két Benq fullHD LCD monitor. A gond az vele, hogy áramtalanítás majd áram visszakapcsolás után nem áll vissza standby üzemmódba, hanem külön be kell kapcsolni őket. Tudtok erre megoldást? Be vannak építve, körülményes bekapcsolgatni :-( -
Whaazzup
senior tag
válasz
Anonymusz #4830 üzenetére
Szia.Két dolog ami elsőre a Táp-Elkondik száradtak vagy valami a tápban,vagy az eeprom micró processzora szar.Nálam van azt hiszem komplett meg kell néznem ha érdekel tápegység és vezérlő panel meg minden hozzá.Ha máshol túl sokba kerülne írj.ÜDV.
Válasz:#4835) Gorre Vidd vissza szerintem ez a jó megoldás most.ÜDV.
-
Anonymusz
tag
válasz
old_artist #4837 üzenetére
Szia!
Nagyon szépen köszönöm. Reménykedtem benne, hogy meg tudom oldani itthon. Habár nem láttam rá sok esélyt, de a remény hal meg utoljára, nem?
Akkor majd viszem szervizelni. Köszi mégegyszer.
-
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, érdemes lenne visszavinned és választani egy hibátlant, sőt érdemes, ha az üzletben kipróbálható, letesztelni még vásárlás előtt (ki-be kapcsolgatni, a fényerőt és a kontrasztot állítgatni), de ha van rá legalább 8 napos garancia, akkor otthon kiderül, ha valami nem stimmelne vele apcsolatban. Minden képpen vidd vissza!
-
Gorre
csendes tag
Hi! Két napja vettem egy Fujitsu Siemens C383FA [15" LCD] (YETP144822) típusú monitort. Este mikor kikapcsolom még semmi baj nincs vele, de reggelre mindig elkezd halkan sípolni. Ha kihúzom abbahagyja, de azután is mikor felállt a Windows. Még van rá garancia úgyhogy ha nagy a baj visszaviszem. Mit tanácsoltok? (Egyébként nem tudja valaki az auto configot hogy lehet kikapcsolni rajta?)
-
dvd_R+
őstag
felteszem még1x a kérdést hátha valaki tudna segíteni abban hogy mi a probléma [link]
-
Anonymusz
tag
Sziasztok!
A következő lenne a gondom. Fujitsu P19-2-m van. Kb.5 éves. Amikor vettük, ez volt az egyik legjobb. Szépen működött, magával a monitorral nem is volt semmi gond, csak néha egy ks kh a kábelben. De nem is ez a lényeg. Kb. 1 hónapja elkezdett furán viselkedni bekapcsoláskor. Estére kinyomom nem csak "aludni" küldöm, és reggel amikor bekapcsoltam, először elkezd villogni az állapotjelző led kéken, ami ha világít, azt jelenti, hogy van jel és minden rendben. Először villogott 2 percig, felvillant kétszer a Fujitsu felirat és elindult.
Akkor még nem is volt zavaró. Aztán lett 10 perc... fél óra... most meg már több mint 1 óráig tart ez a "bemelegedő" időszak.
Nem a géppel van a baj, átdugtam laptopra, ott is ugyan ez. Nem tudom mi baja. Ha nem tudom itthon megoldani akkor elviszem szervízbe, csak ha nem muszáj, akkor inkább kihagynám.
Egy-két kiegészítés:a led rendszeresen villog, 1-2-t másodpercenként. A kábelekkel nincs gond, ez biztos. Amikor még csak "melegedik" nem lehet belépni a menübe se kikapcsolni. Ha kikapcsolom és 1-2 percen belül vissza is, akkor csak rövid ideig csinálja ezt. Ha csak aludni küldöm, és nem nyomom ki akkor is ez van.
Várom a válaszokat és előre is köszönöm.
-
attiati
veterán
válasz
Winner_hun #4827 üzenetére
megoldva, csak DVI-ről látszik, analóg csatiról nem
-
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #4827 üzenetére
A csíkok nem mindig teljesen szembetűnőek, a háttértől is függ hogy mennyire látszik.
-
Winner_hun
félisten
A monitoromon függőleges sárga csíkok jelentek meg, valami túlmelegedett, meghajlott és az miatt. Mi az ami meghajlott? Elfelejtettem a nevét, garanciához kéne - ma kaptam vissza de ugyan úgy rossz, mostmár mondanám is hogy mi a baja csak nem tudom.
-
attiati
veterán
az mitől van, hogy ez a "change flat panel scaling" menüpont nálam hiányzik az nvidia beállításoknál? (7300 GS kártyám van)
-
jaddz
csendes tag
Nekem tápcsere-vagyús, de nem vagyok expert. Csak nekem is hasonlóan csinálta, néha be sem ugrott a kép, csak készenléti üzemmódban villogott a led, aztán párszor egy milliszekundumra volt kép, aztán ha párszor nyomogattam a ki-be kapcsoló gombot, végül bejött, de egyre többet kellett rá várni, végén már 2-3 perceket b.sztattam mire volt kép. Nálam a garanciális szervizben tápot cseréltek.
-
El Kebir
őstag
válasz
h_143570 #4820 üzenetére
Nekem két hétig ment, úgy hogy egyre több idő kellett a bekapcsolás után, hogy elmúljon az először vibrálás, majd szinte teljes sötétség. (tehát rövid idő múlva használhatatlan lesz)
Aztán vettem egy új monitort, majd megcsináltam a jóöreg 215TW-t (már több mint 3,5éves) és azóta is jól megy. (januárban javítottam)
pár száz forintból megvolt a javítás, kondicsere, igaz én csináltam, így magamnak ingyen dolgoztam.
Mind az 5 kondi egységesen púpos volt, a három együttlévő, meg az egy-egy különállót cseréltem.
Minimális forrasztási gyakorlattal meg lehet csinálni, de ha egyáltalán nem forrasztottál még, akkor itt biztosan lesz jelenkező a javításra.
-
attiati
veterán
Lehet abból gondja a monitornak, hogy 1680*1050 16:10-es natív felbontású monitort 1280*1024 4:3 arányú felbontásban használok?
Leginkább az eltérő képarány érdekelne. (külön be kellett állítanom, hogy a nem támogatott / engedélyezett felbontásokat is használhassam)
-
vata96
csendes tag
Sziasztok.Nekem is lenne valami:
Egy olyan monitor problémám lenne hogy: bekapcsolom a gépet, a monitort is. Világít a zöld led aztán egy pillanatra kb.fél másodpercre beugrik a kép aztán eltűnik a kép, kikapcsol a monitor majd 1 mp. el késöbb ujra bekapcsol és megint eltűnik a kép és elkezdi előlről és ezt csinálja egyfolytáBAN. nem tudtok rá valami megoldást? -
h_143570
addikt
Udv,
lenne egy erdekes problemam a 215TW monitorommal. Bekacsolas utan elkezd villogni, kb hasonloan, mint a kieges elott allo neon cso. Ezt par percen belul abbahadja, legalabbis a kovetkezo bekapcsolasig.
Ez haldoklas lehet, vagy csak atemneti elmezavar?
-
AMD Pista
tag
Sziasztok!
Összekötöttem a számítógépemet a tv-vel hdmi kábellel.
A tv-n csak csíkok látszanak, nem tudom, hogy mi lehet a baj!
Segítség?
-
dvd_R+
őstag
válasz
BigBlackDog #4817 üzenetére
hahó valaki help
[link]
-
Whaazzup
senior tag
válasz
BigBlackDog #4814 üzenetére
Szia.Egy Ha ATI kártyád van,a másik meg ha olyan analog monitorod van amit nem ismer fel (2005 előtti és nem ismert típus csak 15-SUB pines.) és a felbontása natívban 1680-1050-es vagyis WIDE-os Win 7-alatt csak a DVI-os kapcsolat működik igazán.A lényeg ami WinXp alatt jó az a Win7 alatt nem biztos.ÜDV.
-
BigBlackDog
veterán
Üdv Mindenkinek!
Kis segítséget kérnék ismételten, hátha tud valaki mégis megoldást rá. A probléma a következő win7 alatt:
Két monitort használok, egy analógot és egy digitálist. A digitális az elsődleges monitor, az analóg pedig alapból ki van kapcsolva. Ha kiterjesztem az asztalt az analógra (és bekapcsolom), vagy kiterjesztett asztal beállításnál visszakapcsolom a korábban kikapcsolt analóg monitort, a windows az analóg monitort teszi elsődleges képernyőnek, és onnantól kezdve nem akarja látni a digitális monitort. Ezen csak az segít, ha rányomok az észlelés gombra. Ekkor minden visszaáll a normál beállításokra. Néha még bekapcsolás után, az asztal betöltődésénél is előfordul a probléma, ha az analóg is be van kapcsolva.
WinXP alatt Nvidia driverből állítva a monitorokat soha nem volt ilyen.
Mi lehet a hiba oka, mi a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
jaddz
csendes tag
Kiegészítés:
A monitorra első nap sikerült ráapplikálnom egy kis olvadást az olvasólámpa által, ugyanoda tettem ahol a szintén Samsung CRT-m volt, de az gondolom keményebb műanyagból volt. De ennek már lassan 3 éve, nem járt semmilyen defektussal, még garanciavesztéssel sem, ez a vonalazás meg akkor kezdődött amikor kicserélték a tápot, rá két-három hétre. -
jaddz
csendes tag
Üdv. Egy jelenséggel fordulnék hozzátok. Van egy Samsung Syncmaster 943nw típusú 19"-os 1440x900 natív felbontáson és 60hz-n működő monitorom. (Ha érdemi információ, egyszer cseréltek benne garanciálisan tápot, valamikor május környékén, a hibajelenség az volt, hogy nem kapcsolt be a monitor, csak villogott a készenléti üzemet jelző led.) A mostani kehéje az, hogy egy többnyire sötétkék színű vonalat húz a nagyjából a képernyő jobb első harmadába, vertikálisan. A vonal nem mindig látszik, fehér-szürke meg ilyen világosabb árnyalatokon például egyáltalán nem, de a Win7 alap háttérképén nagyon szembetűnő. A vga-kábellel vagy a tápkábellel nem lehet probléma, mindkettőt tisztítottam meg cseréltem is, jelenség ugyanúgy fennáll. Az érdekességeknek ezzel nincs vége, ha akár csak leheletfinoman is ráhelyezem a tenyerem a monitor tetejére, ezzel egy kis nyomást produkálva rá, a vonal megszűnik. Felemelem visszamászik. A jelenséget sajnos nem tudom fényképpel alátámasztani (eszköz hiányában), a screenshoton meg nem látszik. Annyire nem zavaró, mivel tényleg csak akkor látom hogyha sötét, és azon belül is inkább kék árnyalatú felületek vannak előttem, filmnézés vagy játék közben pl. nagyon ritkán veszem észre, illetve ha kicsit megrángatom a monitort, van hogy egy kis időre eltűnik a vonal. De azért gondolom nem azért van ott, mert minden egészséges. Ötlet? Előre is köszönöm.
-
lujó55
addikt
Sziasztok! Lehet, hogy nem is ebbe a topikba való kérdés, de ha valaki már találkzott ilyennnel akkor megköszönöm a tanácsot.
Két rendszerem van: linux + winXP. Amikor az XP-t indítom a boot után a monitor képe jobbra rendeződik, ezért a monitoron balra kell igazítanom, hogy jó legyen. Ez így marad mindaddig amíg nem indítok Linuxot (Ubuntu 8.04) mert az meg pont fordítva, balra rendezi a képet. A monitor vacakol (LG Flatron L1710S) vagy a videokari (NVidia FX5200), vagy valamit én rontottam el? -
kasa85
őstag
Sziasztok.Van egy kis problémám a HP ZR24w IPS monitorommal.KB tegnap reggel megjelent rajta egy fekete pötty szaknevén halott pixel ami folyamatosan fekete.Oldalról nézve a hibás részt meg fehér és jóval világosabb a pixel hibában a kép
.A monitoron pont középen az alsó kerettől felfelé 10cm re található.A monitort alig 1hónapja ráfizetéssel cseréltettem,mert volt egy LG W2220P IPS monitorom amin meg kék beragadt pixel hiba,és körülötte rózsaszín folt jelenkezet ezért vettem a HP moncsit ami ugyanolyan szar lett.
Mindkettőt az Iponba vettem mivel a csere monitor is tőlük voltam kénytelen megvenni,de az biztos ott monitor még egyszer a büdös életben nem veszek
HA tudtok legyetek szívesek segítetek,hogy ezzel a hibával tudom e cseréltetni a monitoromat vagy kénytelen leszek lenyelni a második szart amit megvettem
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
minas
aktív tag
Felbontással kapcsolatos segítséget kérnék:
A notim felbontása 1280x800 (ha jól tudom ez 16:10 képarány)
Én nagyobb betűket szeretnék látni, de a grafikus kártya nem enged kisebb felbontást. Azonban a PowerStrip programmal elvileg lehetséges egyedi felbontások beállítása.
Tehát mi lenne a fent említett felbontás "eggyel" kisebb verziója?
Úgy, mint pl. az 1024x768-nál a 800x600. -
dvd_R+
őstag
sziasztok lenne egy problémám a monicsimal remélem tudtok segíteni
samsung p2450H a típusa és olyat csinál hogy bekapcsolom és mondjuk a ledes osd menüt elöhozom és elkezdek benne lépkedni mit tom én hogy a fényerőt vegyem feljebb vagy lejebb vagy bármi egyebet állitsak vagy ha csak elöhözöm a menüt és lépkedek a vállasztható opciok közt fogja magát és ki kapcsol
ilyenkor ki kell huznom a konektorbol várni legalabb 10-20sec et és be dugni és bekapcsolni mert máshogy nem kapcsolodik be :S
mi lehet a probléma ? remélem tudtok segíteni előre is köszi üdv dvd_R+
-
Inv1sus
addikt
válasz
Whaazzup #4804 üzenetére
Hát igazából nem tudom mi a baja. Csak a sötétebb háttereken látszik és akkor olyasmi hatása van, mintha valami 1cm széles, pár mini vastag lemezzel benyomták volna a képernyőt.
Egyébként köszi a választ. Gamma beállítást azért kérdeztem meg, mert a képernyő osd részéből nem lehet állítani, csak operációs rendszerből. Úgy meg a fekete szín semmit se mélyül.
-
mrhitoshi
veterán
Üdv
az lenne a kérdésem, hogy egy LCD monitort lehetne használni TV-nek ?
mert egy ilyen dekóderem van amiből kifele jön egy HDMI csatlakozás, és ha azt rákötöm egy olyan monitorra aminek van HDMI-je, akkor azt lehetne használni TV-nek ? -
Inv1sus
addikt
Sziasztok!
Lehet valahogy közvetlenül a monitor gamma értékét állítani? Szóval nem operációs rendszerből, hanem magának a monitornak a beállításait?
Másik:
Ha a pixelképernyőt takaró vékony fóliával gond van, azt csak a panellel együtt cserélik ki? Vagy az külön leszedhető, cserélhető,Aki tud, segítsen. Köszi
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok semmi rossz monitor ez megnyugtató.Jó nyaralást mindenkinek.ÜDV.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen egeret válasszak?
- Külpolitika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- Home server / házi szerver építése
- Fujifilm X
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
- TAVASZI BOMBA AKCIÓK! STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Azonnal elérhető, raktáron lévő HPE Aruba switch-ek
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest