Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• jaddz

csendes tag

válasz vata96 #4821 üzenetére

Nekem tápcsere-vagyús, de nem vagyok expert. Csak nekem is hasonlóan csinálta, néha be sem ugrott a kép, csak készenléti üzemmódban villogott a led, aztán párszor egy milliszekundumra volt kép, aztán ha párszor nyomogattam a ki-be kapcsoló gombot, végül bejött, de egyre többet kellett rá várni, végén már 2-3 perceket b.sztattam mire volt kép. Nálam a garanciális szervizben tápot cseréltek.

• jaddz

csendes tag

válasz jaddz #4812 üzenetére

Kiegészítés:
    A monitorra első nap sikerült ráapplikálnom egy kis olvadást az olvasólámpa által, ugyanoda tettem ahol a szintén Samsung CRT-m volt, de az gondolom keményebb műanyagból volt. De ennek már lassan 3 éve, nem járt semmilyen defektussal, még garanciavesztéssel sem, ez a vonalazás meg akkor kezdődött amikor kicserélték a tápot, rá két-három hétre.

• jaddz

csendes tag

Üdv. Egy jelenséggel fordulnék hozzátok. Van egy Samsung Syncmaster 943nw típusú 19"-os 1440x900 natív felbontáson és 60hz-n működő monitorom. (Ha érdemi információ, egyszer cseréltek benne garanciálisan tápot, valamikor május környékén, a hibajelenség az volt, hogy nem kapcsolt be a monitor, csak villogott a készenléti üzemet jelző led.) A mostani kehéje az, hogy egy többnyire sötétkék színű vonalat húz a nagyjából a képernyő jobb első harmadába, vertikálisan. A vonal nem mindig látszik, fehér-szürke meg ilyen világosabb árnyalatokon például egyáltalán nem, de a Win7 alap háttérképén nagyon szembetűnő. A vga-kábellel vagy a tápkábellel nem lehet probléma, mindkettőt tisztítottam meg cseréltem is, jelenség ugyanúgy fennáll. Az érdekességeknek ezzel nincs vége, ha akár csak leheletfinoman is ráhelyezem a tenyerem a monitor tetejére, ezzel egy kis nyomást produkálva rá, a vonal megszűnik. Felemelem visszamászik. A jelenséget sajnos nem tudom fényképpel alátámasztani (eszköz hiányában), a screenshoton meg nem látszik. Annyire nem zavaró, mivel tényleg csak akkor látom hogyha sötét, és azon belül is inkább kék árnyalatú felületek vannak előttem, filmnézés vagy játék közben pl. nagyon ritkán veszem észre, illetve ha kicsit megrángatom a monitort, van hogy egy kis időre eltűnik a vonal. De azért gondolom nem azért van ott, mert minden egészséges. Ötlet? Előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák