- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
Sziasztok.Van egy monitorom ami CRT, Sony Trinitron G520 as típus.A gondom vele a következő linkelem amit írtam a nagy crt topic ba csak eléggé kihalt,és válasz nem kaptam még rá.
Link.
Sziasztok.A segítségetekre lenne szükségem.Most vettem egy Kolink RGBKábel HD15M/5BNC 1,8m .A gond vele a következő.Windows = x-64 Proffesional om van és nem találja a monitor Drivert Általános nem PnP képernyő ezt írja,és max 1600x1200 ig enged mindent max 60hertz en ami elég bántó.A kép nagyon gyönyörű,de már mindent próbáltam de az istenért sem tudom felrakni a monitort pedig a sima D-Sub kábellal felismeri most a monitor a (RGB-kábellal) imput 2 van a D-Sub imput 1 en jelenleg csak SRGB van rákötve imput 2 őn.Léci segítsetek nagyon fontos lenne.Előre is köszönöm.
Próbáltam kényszeríteni a monitor tulajdonságokban ati driver ben is van egy ilyen funkció léci,ha valaki ütközött ilyen problémába segítsen.Olvastam,hogy állítólag RGB kábel miatt nem látja a Hertz eket mert nem viszi át a tulajdonságokat a monitor helyes frekvrenciájáról valami ilyesmit olvastam.Ezen az oldalt azt mondják van megoldás,de sajna nem tudok megfelelően Angolul és emiatt nem is tudom alkalmazni,valami buherálást kell végre hajtani azt állítólag menni fog RGB kábellal is nem véletlen raktak rá bemenetet a moncsira,kép minőségben vetekedne egy IPS el is igaz élességre picit hátréb van mint egy LCD ,de szinhűség+ fekete+látószög ben király RGB kábellal meg az élesség is az LCD ék közelében van,csak sajnos max 60 hertz en akármelyik felbontáson.1600x1200 (100Hertz en tolnám)sajna itt is 60Hertz a max,és a felbontásom nak is itt a vége mikor 2000 fölé is lehetett menni vele max 85 Hertz el.link:
http://www.epanorama.net/documents/vga2rgb/interfacing.html#vga_5bnc -
SalvadorLynx
aktív tag
Letöröltem a catalyst 10.4-et feltettem a 9.12 hotfixet. Most úg tűnik, mintha monitorom képe lejebb ment volna 3-4 pixelsornyit. Szóval egy vékony fekete sávot látok a képernyő tetején. Lehet eddig is ilyen volt csak nem tűnt fel, meglepődnék.
Ati 4850, Dell 2209wa -
Nowi
tag
UDv!
egy kerdes , nemtom vkinek volt e mar hasonlo..
ADott egy regebbi 17" Fujitsu LCD monitor ami most gepcsere utan nem akar DVI -rol kapott jellel mukodni..
Eddig ment a regebbi konfigon de ott VGA kabellel volt csatlakoztatva, de most ha az ujabb kartyara (2600XT) kotom akkor se kep se hang..ha ugyanezt a konfigot rarakom egy CRT monitorra ott tokeletesen muxik tehat nem gep hiba.. (illetve masik LCD-s is volt prbalva DVI kabellel es tokeletes volt..)
otlet???
-
Whaazzup
senior tag
Sziasztok.Ha valakinek nem tetszenek a válaszok,és úgy érzik hogy nem megfelelőek inkább nézzen utána máshol és ne priviben baszogasson hülye kioktatásával én is elfogadok minden olyan új dolgot tanácsot amiből tanulok és meg adom a kellő tiszteletet és én is elvárom.Nem minden a PÉNZ és senkinek nem osztom az észt csak tudom hogy milyen nehéz pár szaros forintot össze szedni ha gond van,erről szól ez a fórum is részben és főleg segítségről.Köszönöm hogy elolvastad.Ha nincs kép a monitoron nehéz fórumozni.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
-
-
tlala
addikt
Van egy Samsung 214T monitorom (3 éves), nagyon szeretem.
Néhány napja azt csinálja, hogy bekapcsoláskor szaporán villog és félfénnyel megy, pár perc múlva rendesen beáll.Ez haldokló háttérvilágítás lehet?
Mibe fájhat a javítása?
Valaki foglalkozik ezzel?Köszi előre is.
-
Oracle
senior tag
válasz
Whaazzup #4334 üzenetére
nem értem mi ez amit itt össze hordtál, a wide képernyő az 16:9 és 16:10 képarányú, a 4:3 és 5:4 az a nem wide. A felbontásokat minek soroltad fel ezt sem értem, a kérdése az volt a fórumtársnak hogy mi a különbség a wide és a sima között és ez pedig csak a képarány
Inkább az előző kérdésemre ha tudnál válaszolni azt megköszönném
[link]
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Johnny001 #4326 üzenetére
Szia. Megtudnám nézni,de te is meg győződhetsz róla ha hátul a jobb oldalára ragod a füled.ha hallod a sercegést biztosan trafó.ÜDV.Van még valami amit nem mondtam gyárilag nem tökéletes kijelző paneltől is lehet ilyen ami később egy re erősebben terheli a trafót így nő a zúgás.
-
Funabashi
csendes tag
HI!
Igazábol nem tudom mitől van meg lehet videokártya vagy más gond, mostanába kezdett ilyet csinálni a gép, bár most nem rég cseréltem ki a cpu hutojét mert a régi behalt. És most már nem melegszik meg kék halált se csinál. Viszont most olyat csinál álltalában 1 nap egyszer és már ugy a nap vége fele vagy hát lehet van olyan is hogy nem csináljacsak néha. Ugy netezes vagy csak ha winbe vagyok még nem tapasztaltam de jatékok pl cabal egyszer csak kikapcsol a monitor kiirja hogy energiatekerékos uzzemmod aztán fekete képernyő lesz mint ha pihenő modba menne de még se mert mozgatom az egeret vagy gombokat nyomom nem jön vissza a kép. Reset segit csak de aztan utana megint jó minden és nem is jön elő a probléma csak nagyon sokára szoval van hogy orákig játszom és elő se jön. Amugy egy LG monitor ami tv meg monitor egybe. A video kari ati radeon 9550. Ám video driver az 2 éves volt, de azt ma frissitettem de még nem tudom hogy ez segitett e mert ez huzamosabb ido utan jön elő a probléma, ha mondjuk nem jőn már elő holnap vagy napokig, akkor valoszinu driver miatt volt.Ja a táp az egy fsp crg-400, de ám egy kicsit poros már belul lehetséges hogy amiatt van? Vagy haldoklik? kb 2 eves.
-
Johnny001
senior tag
válasz
Whaazzup #4325 üzenetére
Hi!
Most úgy látszik megijedt, hogy megyünk valahova és abbahagyta a ciripelést, csak halkan búg.
Ha megint ciripel jelenkezemLehet azért hagyta abba, mert átdugtam egy másik elosztóba, kigubancoltam a drótját, ne legyen körétekeredve semmi
Várok egy darabig
By.: Johnny
-
daninet
veterán
Üdv!
A laptopom monitorja egyik napról másikra egy elég érdekes jelenséget produkál...
1px-es sávokban homályosabb a kép. Ez olyankor látszik, amikor sűrű szöveget olvasok, pl egy cikket itt a PH-n és némely sor teteje (pl az ékezetek) el vannak mosódva, mintha blur effekt lenne rajtuk abban az 1px magasságban. Olyan 2 centinként van egy ilyen sor fentről lefelé. Találkozott már valaki ilyennel? Okozhatja ezt a videó driver? Ugyanis a vista valamiért
nem szereti a laptopom, és minden bootnál 1 mp-re befagyasztja a videó drivert majd megy tovább, azzal a hibaüzenettel, hogy helyreállt. A fura az, hogy ezt már a kezdetek óta csinálja de eddig nem volt rossz a kép. Van erre a problémára hotfix, de azt nem birom telepíteni, már "túl friss" hozzá a vista, régebbi buildre van. Egyelőre sajnos nem áll módomban újratelepíteni, most jön a vizsga időszak meg egy rakás ZH nincs időm ilyenekre. Próbáltam makróval lefotózni a szöveget, de annak ellenére, hogy jobb gépünk van sem látszik a képen annyira pici, de sztm elhiszitek hogy zavaró
Acer aspire 5930G -
csokad
senior tag
sziasztoK! valalki elmagyarázná mi a különbség a TFT és a TFT Wide között?
-
Zewa
senior tag
Sziasztok!
Régebben írtam hogy elszállt a tápom a LG L194WT monitoromban.
Megnéztem de annyira összerakták hogy lövésem nem volt hogy hol kéne kezdeni megbontani, így elvittem egy szakszervizbe.
3óra múlva 2500 pénzért el is vihettem, készem. Örültem neki mert most nem lett volna jó moncsit venni.Köszi nektek a segítséget!
-
Oracle
senior tag
A régi monitorom(benq fp737s-d) sípoló hangot ad készenléti módban, ha van kép akkor nem és ha kikapcsolom akkor sem mi lehet ez? Már kb 5éves és egyszer volt szervizben mert elment a kép régebben.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
Johnny001 #4313 üzenetére
Szia.A táp trafód zúg mert gerjed valamelyik pár nanos kondi rossz ami a tekercsre megy vagy csak nincs jól beforrasztva gyárilag.De lehet hogy gyárilag rosszul van tekerve a huzal.Bármi más ami szóba jöhetne /dióda/elkó/tranyó/ic/induktív Ohm ennyi idő alatt már tönkre ment volna.ÜDV.
-
Whaazzup
senior tag
válasz
bosston #4318 üzenetére
Szia. Nem de a primer táp állandó készenlétben van ami kb 5Watt fogyaszt/hour.Ha kikapcsolod az jobbat tesz a kondiknak növeli az élettartalmat mivel hirtelen kisülnek,a te döntésed mit teszel.Előre nem lehet tudni melyik mód tart tovább,de egyik sem károsít nagy mértékben.ÜDV.
-
bosston
tag
Üdv!
Meglehet irgalmatlan nagy baromságot kérdezek, de az a kérdésem, hogy ha a gép kikapcsolásakor nem nyomom ki a monitort, az okozhat-e bármiféle gondot, gondolok itt rövidebb élettartamra és hasonlók.
Kösz a választ. -
Oracle
senior tag
Be írom ide is mert szorít az idő, legkésőbb holnap vihetem vissza a boltba.
üdv!
Elbizonytalanodtam a pixelhiba ügyben mellékelek egy képet amint látszik ez kb 1 pixel fele(a fehér pöty mellet jobbra a kis zöld), nagyítóval nézegettem ezt a hibát és találtam még jó pár ilyet de ennél is kisebbek és csak bizonyos szögből látszódnak, szerintetek ez hiba vagy normális
ilyenek a kisebbek kép lehet akkor az sem hiba
-
Facek
csendes tag
Sziasztok !
Egy LG SyncMaster 940nw tulajdonosa vagyok viszont az utobbi idoben eleg erdekes dolgokat produkal. Nem vagyok benne biztos hogy a moncsi hibaja, mert lehet hogy videokartya, de gondoltam rakerdezek.Az elso hibajelenseg az volt hogy hirtelen nagyon sotet lett minden es tul sok zoldet adott. Aztan ezt valahogy rahagyta, viszont most vettem eszre egy masik hibat. Szellemkepet csinal, halvany, de eszreveheto. Ez a monitor vagy a vga hibaja lehet ?
Koszi !
-
Whaazzup
senior tag
válasz
qwertly #4311 üzenetére
Szia. Scaler ic-hez megy be a jel a VGA -ról ez az első olyan egység ami feldolgozza a jeleket ha ez rossz akkor vannak ilyen gondok.Kérdés hogy csak ez a baj,mert sok hasonló hiba is okozhat ilyet de szerintem nem valószínű.Írd meg a monitor típusát mert van pár komplett modulom hátha van pont ilyen.A scalaer ic csak nagy hőlégfúvóval lehet levenni de semmi értelme mert külön nem kapsz csak panellel együtt.A többit később.ÜDV.
-
Johnny001
senior tag
Hi!
Elkezdett sípolgatni is a Viewsonic VX2235wm monitorom, ha ki van kapcsolva, akkor is van egy kis elektronikus zörej. A sípolást mostanában kezdte (valamikor abbahagyja), a finom zugás kikapcsolt állapotban kezdettől-3 éve van. Egyébként tökéletes a monitor, legalábbis nekem.
A tapasztalat sajnos az hogy ilyenkor előbb, utóbb el fog romlani, úgyhogy már most keresek szervízt, szakit aki meg tudná nekem javítani.
A választ előre is köszönöm
By.: Johnny
-
Mateuszkusz
csendes tag
Sziasztok!
A következő a problémám: mikor bejön a sima fekete képernyőkímélőm, és utána újra akarom használni a gépet, ugye megmozgatom az egeret és elvileg el kéne tűnnie. Na, de ez valamikor össze is jön, valamikor meg nem, és akkor csak az a megoldás, ha kihúzom a monitor tápkábelét, majd visszadugom.
Valakinek ötlete, hogy ezt mért csinálja?
-
kri37
csendes tag
Sziasztok! segitsetek
Új LCD monitorommal a köv: problémám:
Ha DVI kábellel csatlakozik, monitor ki- be kapcsolás után, ill. felbontás váltás után, no signal van, nem lehet visszahozni a képet csak az XP újra inditássával, akkor viszont mindig bejön.
-
qwertly
addikt
Sziasztok,már másik topikban felettem a kérdést de igazából ide tartozik.Adott egy kb 4/5 éves fujitsu-siemems 19 monitor egyre többször volt,hogy induláskor nem volt kép a monitoron még a biost sem láttam.De reset gombbal újra indítottam a gépet idővel lett kép.Most nincsen semmi csak a monitor bekapcsoló gombja villog kéken,tegnap sem indult így rákapcsoltam a noti hdmi kimenetérre itt sem volt kép de a noti érzékelte a másik monitort de hiába állítottam be,hogy klón képernyőt a monitoron nem volt kép.Ez után az analóg csatlakoztatást próbáltam ki és volt egyből kép a monitoron.Ezek után vissza csatlakoztattam az asztali gépre és ott indult most dvi téve.Ma újra nem indul a monitor a bekapósó gomb kéken villog és hiába akarom kikapcsolni nem lehet mert tovább villog csak a vissza jelző gomb.
-
ToBeY
nagyúr
Nem tudja valaki,hogy D-sub (VGA) port tudja az 1080P vagy csak 1080i tud?
-
DroneZ^
őstag
Senkinek nincs ötlete mi lehet a hiba okozója?
-
DroneZ^
őstag
Van egy Dell E228WFP monitorom. Kihasználatlanság miatt eladtam. (apámtol megkaptam a HP LP5475W-t) Nálunk, mikor megnézte, kipróbálta saját notijával, semmi gond nem volt. A vevőnél a monitor most azt csinálja hogy elmegy a kép. A power led világitva marad de fekete a képernyő. Amint bekapcsolja, pár másodpercen belül elmegy a kép.
Ötlet?
A vevő nagyon ideges, bunkó módon közölte velem h én csak átb*szni akarom, meg ezzel az életét teszem tönkre h kirángattam 1 hibás monitorért. Mondtam neki h visszafizetem az árát, mire csak annyit birt válaszolni, hogy nehogy átmerjem verni ne nézzem kompett idiótának. Egy nevenincs ujoncrol van szó... Ő tudja az elérhetőségem, cimem mindent, én rola semmit, de még Ő fenyeget.
Szerintetek mi lehet a hibája? Ha visszakapom meg kéne javittatnom
Új hozzászólás Aktív témák
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nyaralás topik
- Szellem.: Felfedezés a Gamer egerek világában: Az én egérkalandom.
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- FÓLIÁS LG UltraGear 27GN800P-B IPS Monitor! 2560x1440 / 144Hz / 1ms / G-Sync
- FÓLIÁS! LG UltraFine 32UN88A-W Ergo IPS Monitor! 3840x2160
- SAMSUNG (LS32DM700UUXEN) 4K SMART GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- AKCIÓ! Beszámítás! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest