- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED TV topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Milyen processzort vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
wexi
csendes tag
Sziasztok,
Elnézést ha volt már a kérdés, nem olvastam bele a topikba. Az lenne a problémám, régi LG monitor lement alvóba, gondoltam vissza kapcsolom, és semmi. Kikapcs, bekapcs, semmi. LED nem világít, tápkábel körül fura hangot ad ki, gondolom hibás lett a táp, vagy valami ilyesmi. Első beüzemelésnél anno hülyéskedtem vele fél órát mire bekapcsolt, most abszolút semmi. Teamviewerrel bementem gépbe, monitort felismeri, gép szerint megfelelően működik(eszközkezelő) , próbáltam másik kábellel , szintén zenész. Kb olyan hangot ad ki mint egy cd olvasó, és ha áramtalanítom olyan mintha ez az olvasó leállna. Sose hallottam ilyenről.
Próbáljam megnézetni, vagy mehet bele a Szekerce?Gépek belsejéhez érték, Lenovo szervereket rakok össze megrendelésre, de monitorokkal sose dolgoztam, ha maszekban esetleg megoldható egy tutorialt megköszönnék!
További szép napot! -
fero02
nagyúr
válasz
DeathAdder #19969 üzenetére
Lehet javítani, nem egy nagy összeg.
-
fero02
nagyúr
válasz
DeathAdder #19967 üzenetére
Tápegység-inverter részben az elkók döglődnek.
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Van egy régebbi 19"-es 4:3 LG monitorom, amit ha sokáig tétlenül hagyok nap közben, vagy egész este akkor utána nem akar életre kelni, nem is világít a kis állapotjelző lámpa, illetve hiába kapcsolgatom ki/be semmi.
Csak az hozza helyre, amikor kihúzom a tápkábelt és újra bedugom.
Ez milyen meghibásodásnak lehet a tünete? tápkábel, kondik?
-
JohnS21
újonc
válasz
JohnS21 #19965 üzenetére
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=245k_p0.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=638k_p1.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=749k_p2.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=948k_p3.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=453k_p4.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=377k_p5.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=169k_p6.jpg
http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=516k_p7.jpg
-
JohnS21
újonc
Üdv!
Miért lehet ilyen a monitorom képe(LG23MP68)
https://kephost.com/image/E35c
https://kephost.com/image/E35S
https://kephost.com/image/E35v
https://kephost.com/image/E35w
https://kephost.com/image/E350
https://kephost.com/image/E35B
https://kephost.com/image/E35E
https://kephost.com/image/E35J -
dabgergo
őstag
Ha újrarakom a laptopom (rMBP) és a friss os-re betöltöm a korábban kalibrált színprofilt az nagyjából helyes lesz, vagy mindenképpen újra kellene kalibráltatni h színhelyes legyen?
-
Dzsana
senior tag
válasz
Mikisys #19961 üzenetére
3 éve működik a rendszer, és mint ahogy írtam is, idáig full HD-n ment a monitor, s a kislányom ült előtte, s akkor történt valami. Az, hogy a monitor full HD-s, s 1980x1024-en élvezetes csak a képe, nem gondolnám, hogy azt jelentené, hogy padló gázon járatom. Ha meg nem ezen a felbontáson van, élvezhetetlen a képe.
-
Mikisys
őstag
válasz
Dzsana #19952 üzenetére
Csatlakozókábel megfelelő?
A monitor a leírásának megfelelően van beállítva?
A szoftver tudja kezelni a monitort, felismeri?
Ha nem, akkor ott többféle hiba is lehet, azon kívül, hogy a monitor nem kompatibilis a géppel és annak hardverével, meg szoftverével.
-
Egyébként nem értem, hogy miért kellene minden beállítást maximumra feltekerni, az autóval sem megyünk padlógázzal állandóan, nem?Üdv!
-
krystman
őstag
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy van egy LG 34UM69G-B 21:9 monitorom, és már feltettem új windows-t, nv drivert, monitor drivert, és minden játéknál először zölden villog a kép, és egy két játéknál van úgy, hogy ha a hz-et vissza veszem 60hz-re 75ről akkor megjavul, ha utána vissza teszem, akkor már jó. A Dirt Rallynál pl ez sem segít, ott mindegy, hogy hová teszem, akkor sem jó. 2D-ben semmi gond, csak játékoknál. Egy régi 22" es LG váltottam, ott semmi ilyen gond nem volt. Itt ennél minden játék ezt csinálja. Új drivert is tettem fel, teljesen tiszta a rendszer is, friss, és ezt csinálja. Nem tudom mit lehetne csinálni, minden gyári állapotban van. Ötlet esetleg?
-
kicsako
őstag
Sziasztok!
Adott egy Samsung monitor (tipusát fejből nem tudom, de már kb. 6-7 éves), és az lenne a probléma, hogy tegnap este folyamán filmnézés közben random elment a kép. Teljesen kikapcsolt a képe a monitornak magától, majd 1-2 perc után visszajött, és ezt csinálta folyamatosan. Emellett random felvilágítanak a monitor gombjai.
Esetleg valakinek van ötlete milyen hiba lehet?
-
Artika
aktív tag
-
forten
aktív tag
Hello.
Kijelző beégést nem lehet kivenni?
-
Joker88
őstag
Videó-nézés közben ( Youtube ) előfordul, hogy a kép egy részén egy fehér pixel lesz látható.
De netezés közben, meg képeket nézegetve nem látni. Valaki találkozott már ilyennel ?A gép W10,minden driver fenn van, még a monitor INF fájlja is. ( Samsung S24D330 )
A videó ahol látszik a fehér folt : [link]
-
Dzsana
senior tag
Sziasztok, van egy Dell S2340Lc típusú monitorom, s a kislányom ült épp a gépnél, s elmondása szerint nem csinált semmit, egyszer csak a monitor felbontása átállítódott a full hd-ról valami kis felbontásra. Azóta nem is tudom visszaállítani, mert csak hd a legnagyobb felbontás, amit engedélyez. A Dell Display Driver meg nagy piros x-el vigyorog rám, hogy csatlakoztassak egy Dell eszközt. Eltávolítottam, újra raktam, az eszközkezelőből is eltávolítottam, de az eredmény ugyan az. Nem ismeri fel, hogy egy Dell monitorral van dolgunk, s nincs full hd felbontási lehetőség sem. Segítség!
-
Kernel
nagyúr
válasz
namretsbol #19945 üzenetére
Display Changer van, de ha kiolvassa a driverből, hogy nem támogatott üzemmód, akkor ez sem hajlandó elvégezni a módosítást.
dc.exe -width=1280 -height=768
Vagy:
dc.exe -width=1366 -height=768 -refresh=60
Ha a frissítést is akarod korrigálni.
Hasznos program egyébként, lehet készíteni hozzá ilyen parancsikonokat, pl. 24p videóhoz átállítom 24 Hz-re stb.
-
namretsbol
csendes tag
Helló.
Van két számítógép a munkahelyemen amiken ugyanaz a probléma jött elő nagyjából fél órán belül.
Win10 van mindkét gépen, mindkettőre Samsung SA300 monitor van rákötve, natív 1366x768 felbontással. Az egyikben egy AMD HD4300 videokártya van, a másikban egy integrált HD3000 szériás valami. Volt most reggel egy Win10 frissítés, és az óta a gépek visszaváltottak 1024x768 felbontásra, 64Hz-el, és nem tudom rávenni őket, hogy 16:9-es felbontást használjanak. Próbálkoztam driver frissítéssel, teljes törléssel, újraindítások hadával, külső programokkal kényszeríteni másik felbontást, de a legtöbb amit sikerült elérnem hogy magasabb 4:3-as arányú felbontásokat is tudjanak kezelni. A driverek a legújabbak amiket el tudtam érni, de sem a monitornak nincs Win10 drivere, sem ezeknek az AMD kártyáknak nincs újabb verziója ~2012 óta. Eddig mindkettő teljesen jól működött, de most semmire nem megyek velük.
Van valakinek ötlete, programja amivel kényszeríteni tudom a gépet bizonyos felbontás/képarány használatára? Vagy esetleg valami javítás a problémára? A gépeket nem tudom visszaállítani a frissítés előttre valamiért, pedig vannak visszaállítási pontok, csak nem működnek. -
evitiguF
senior tag
Meglett a hiba.
Elég egyszerű, nincs benne beépített hangszóró. A hangerő állítása a monitor hátuljához csatlakoztatott fej/fül-hallgató, vagy hangszóróra vonatkozik. Annyi monitort néztem vásárlás előtt, hogy összekevertem egy másik típussal, mivel a felhasználói kézikönyve is írta a hangerőállítást, plusz a menüben is láttam, ezért nem is gondoltam erre az opcióra, hogy ebben a verzióban nincs beépített.
Ezt benéztem. -
evitiguF
senior tag
Természetesen nincs, néztem már azt is.
Jelen pillanatban miniDP-vel van összekötve. Ami fura, hogy ha jobb klikk a hang ikonon, és és a Hanggal kapcsolatos problémák megoldása lehetőséget választom, akkor a következőt írja ki [kép]
De HDMIvel sem jártam sikerrel, se asztalinál, se laptopon. -
evitiguF
senior tag
Sziasztok!
Az új monitoromból egyszerűen nem tudok hangot előcsalni. Azt hittem, hogy olyan egyszerű lesz, hogy összekötöm, és működik, de valamiért nem akar sikerülni.
Hang driver újratelepítve, nvidia driver újratelepítve, mellékelt kép is mutatja, hogy (számomra) minden rendben van, hang mégsem hallatszik.
Összekötöttem asztali géppel is, laptoppal is, egyenlőre mindkettőnél sikertelen a próbálkozás.
Ha a hangnál jobb klikk/Tesztelést indítok, a csúszkán látszik, hogy zölddel megjelenik az, hogy múködik, de hang nem jön. :/
[kép]
Mi az ami felett elsiklok?
Szerk.: Displayport, miniDP, és HDMI is volt próbálva.Köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mikisys #19902 üzenetére
Nekem eszembe sem jutna a TV-készüléken a számítógép programjait nézni, vagy internetezni, vagy egyéb.
A kétféle technika, kétféle dologra való és éppen ezért nehezen hozhatók össze.Nekem pár éve egy 40 collos TV van beállítva monitorként. Pedig akad a lomtárban kisebb TV vagy monitor is, de ez vált be a legjobban. (Nem a dicsekvés helye, de mivel ezeket javítom, szaporodnak idővel.)
De amikor a próba kedvéért 32 collos Samsung, LG vagy Sharp TV volt feltéve, azt is rendesen tudtam használni. Talán az LG kijelzője volt lassabb a kelleténél, ha jól rémlik.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Baky1987 #19900 üzenetére
Ez a TV vagy monitor konstrukciós sajátossága, TV-nél is találkoztam már többféle működéssel.
Ez abból fakad, hogy amikor áram alá kerül, a HDMI I2C buszán éleszti a DDC-infót, amit a számítógép a kijelző csatlakoztatásaként érzékel.
Van olyan TV, ami már készenlétben is aktívnak "tetteti" magát. Ezután a távszabályzóval akár be- vagy kikapcsolom, a PC ebből semmit nem vesz észre, mintha állandóan menne a TV. (Régebbi Samsungok, LG plazma.)
Van olyan TV, amelyik készenlétben "halottnak mutatja" magát, mintha teljesen ki lenne húzva a kábel. Indításkor éled csak. (Panasonic plazma például).
Hogy ne legyen túl egyszerű, olyat is láttam, ami valószínűleg a HDMI 5 V-járól (ami a PC-ről megy ilyenkor a TV felé, ezt méréssel ellenőriztem) tápot kapva éleszti TV-ben lévő, DDC-infót szolgáltató IC-t. Ennek már teljesen mindegy, hogy a TV áram alatt van vagy nincs.
De nem tudom, nálad a monitor kikapcsolása mit jelent, teljes áramtalanítást, vagy készenlétet. Készenléthez parancsikont is lehet kreálni.
HDMI vagy DVI monitorok egyébként a kábelen érkező órajel megszűnését érzékelve állnak le készenlétre, D-Sub csatlakozásnál a szinkronjelre.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Mikisys #19934 üzenetére
Attól még a kérdés lényegi része megválaszolható: [link] [link]
Mások hozzáértési szintjét így fórumon keresztül nem tudhatod, félszavakból lehet néha következtetni.
Ha én például nem látok nagyon laikus, árulkodó elszólást, akkor nem becsülhetem le kapásból, hogy nem ért hozzá.
-
hzsolee
őstag
válasz
Mikisys #19934 üzenetére
Nos ez nem agysebészet. A te hozzáállásoddal ez a topik akkor egy hsz-ből állna: vidd el szervizbe. Amúgy nem azt kértem, hogy távolról csinálja meg valaki, csak annyit, hogy az a nyomorék fényerő vezeték milyen feszt igényel. A választ amúgy egy másik topikban megkaptam, köszönöm.
-
Mikisys
őstag
válasz
hzsolee #19933 üzenetére
Én inkább elvinném szervizbe, hogy ott csinálják meg az átalakítást, így talán még garancia is lenne rá.
(Ismeretlen cuccot távolból nehéz átalakítani, hogy hol vágd el a panelt, vagy mit forrasszál ki, meg egyáltalán? - hogyan képzelted, csak úgy kicserélsz-átalakítasz valamit és az jó lesz?
Nem ilyen egyszerű.Üdv!
-
hzsolee
őstag
Sziasztok!
Rendeltem monitorhoz ledszalagot a ccfl helyett. A hozzá járó driver bekötéséhez kérnék segítséget. 4 vezeték megy rá, a piros mint a leírásában is szerepel DC 9-30v, a fekete GND, ezeket értem, rendben. A tápon remélem találok ilyen feszt. Azt is értem, hogy a korábbi ccfl táptészt ki kell iktatni. A két sárga vezezék viszont mit vár? Mit kell kapniuk? Az egyik a "switch". Ez gondolom a ki-be kapcsoló, tehát ugyanúgy DC 9-30v mint a táp? A másik sárga a fényerő elvileg. Na ez fogalmam sincs mit szeretne, hova kéne kötni....Köszönöm előre is.
-
DonDennis
senior tag
Sziasztok kicsit hülyének érzem magam
össze kötöttem hdmi vel a gépet a tv-vel, nem volt kép a tv-n csak a monitoron, na mondom mit mond a windows+p és rámentem talán a "csak kivetítő"-re. Na onnantól elsötétült a monitorom és a tv-n se jött meg a kép. Aztán hiába nyomkodtam már a windows+p-t nem jött vissza a monitor képe csak ha kihúztam a tv-ből a hdmi-t, de ha vissza dugom egyből elmegy megint. Lehet ez a windows+p dolgot alaphelyzetbe hozni? Vagy hogyan csiholjak képet megint a monitoromra ha össze van kötve a tv-vel a gép. Köszönöm.
-
Hi guys!
Van egy ilyen monitorom ACER PredatoR XB271HU, szerencsere problemam nincs vele de van egy beallitas amit baromira nem tudom anno hogy aktivaltam a jobb felso sarkban nagy szamokkal mutatja hany hz en megy eppen a monitor bar ha bele gondolok ez lehet nem is hz ha nem fps kijelzes mert ugye csak game alatt van ott de nagyon zavar mar es nem tudom hogy tudnam eltuntetni. A monitoron levo gombokkal probaltam ilyn beallitast keresni de nem jartam sikerrel, meg a vga karinak a beallitasaiban is kalandoztam de ott sem talaltam. Van otlete valakinek hogy tudnam ezt ki offolni? Koszi
-
iamthevini
újonc
Sziasztok,
A következő problémámra szeretnék tőletek megoldást, tanácsot kérni. Két kijelzőt szeretnék a gépemre kötni (GTX 1060-ra). Az egyik egy Samsung S24D390 monitor, a másik egy Philips 22pfl3108h/12 tévé. A Samsungon tökéletesen megy minden. Viszont a Philips. A gép érzékeli, látja mint kijelzőt. Viszont "No Signal" van. A Samsung HDMI-DVI csatlakozással megy a gépre, a másik HDMI-HDMI-vel. Próbáltam már minden kábel variációt és továbbra is "No Signal". A megjelenítés is kiterjesztett módra van kapcsolva. Tehát mindennek futnia kéne ám mégsem. Tehát kábel és VGA hiba kizárva. A tévét pedig már használtam régebben tehát annak is jónak kell lennie.
Valakinek valami ötlet?
-
Mantin
aktív tag
Hali!
Következő a hiba:
Asztali gép HDMI-jéről GTX1060 egy átalakítóval van meghajtva (HDMI-D-Sub) az ASUS VW223 kb 9 éves monitor -> villódzik a kép
Ugyanerről a GTX1060 HDMI-ről egy Sony tv, sima HDMI-HDMI kábel, nincs átalakító - > nincs villódzásEbből arra gondoltam, rossz a monitor vagy a HDMI-D-Sub átalakító vagy a D-sub kábel
laptop HDMI, d-sub kábel, hdmi-D-sub átalakító, asus monitorra - > nincs villódzás.
Na ezt fejtse meg valaki, hogy mi a rossz.
köszi
Beállítások nem hiszem hogy rosszak, mert az asztali gépről is ment a monitor az átalakítóval, kábelel kb 1 hónapot gond nélkül... utána egyszer csak rossz lett, mintha a háttérvilágítás villogna -
T_Stark
őstag
Sziasztok!
Samsung F2380 monitor mostanában azt csinálja, hogy gondol egyet, elmegy a kép, aztán visszajön, és ez megy folyamatosan úgy 5 másodpercenként. Van hogy pár órát jó, utána megint rákezd. Van amikor meg a bemeneteket kezdi el magától váltogatni.
Kuka? -
Mikisys
őstag
válasz
#83381760 #19922 üzenetére
Nem biztos, hogy kondenzátor a hibajelenség okozója.
Hol? Melyik?
Elképzelhető valamilyen külső zavarforrás, esetleg megfordítva kell bedugni a konnektorba a hálózati dugóját, ez segíthet, ha valamilyen kóbor-potenciál-különbség okozza a jelenséget. Ez létrejöhet az antenna-TV, vagy a TV és KTV-csatlakozás, vagy DVD lejátszó, Videomagnó, esetleg PC - összekötéseik miatt.
Érdemes néha a kábeleket elrendezni-átrendezni és sok zavarjelenség megszűnik.Üdv!
-
törölt tag
Sziasztok!
10.25-én vettem egy HP 20kd-t. Most látom, hogy a böngésző "beleégett" felül egy szép nagy sávban, sötét felületen folyamatosan látható. Mit lehet evvel kezdeni? Garancia, blokk megvan, csak ahonnan vásároltam (vaterán keresztül) most látom, hogy elég kétes... (Tailor és Tailor Kft, Pécs.) + én az ország másik végén vagyok (salgótarján)...
-
törölt tag
Sziasztok!
Az imádott LG TV-m mostanság furcsán viselkedik.
Bekapcsoláskor hullámzó csíkok jelennek meg, majd kb. 5 perc mulva eltűnnek mire bemelegszik.TV model: LG RZ-42PX10
Gondoltam mivel 10 éves, esetleg a kondik már öregek, de nem értek hozzá túlzottan.
Ha lenne valami tippetek azt nagyon megköszönném!
Üdv.
Dani -
Pietrosz
addikt
Üdv!
Adott egy Benq EW2430 monitor és egy Asrock Z68 Pro3 lap HDMI-n keresztül összekötve. (win 8.1 proval, ha ez számít) A monitor előéletéről annyit kell tudni hogy már elég régi, de ha épp megy akkor semmi gond vele. Pár éve leborult az ágyról pakolás közben sajnos. Ezt valahogy tűlélte, de a keret pár helyen eltört, a kapcsolója környékén se az igazi a helyzet ezért kb egy éve nem kapcsolgatom, hanem egy kapcsolós elosztóval kapcsolom ki-be. Erre azért is volt szükség, mert egy időben azt csinálta, hogy ahogy megszűnt a jel, kikapcsolt, majd be, majd ki. Éjszaka szép lila háttérrel bootol a monitor így tenni kellett valamit.(ezt azota erdekes módon nem csinálja) A hiba pedig a következő. Lerakom a gépet alvó módba vagy csak simán lockolom. Mindkét esetben megszűnik a bejövő jel és ezt érzékeli is, a zöld led átvált narancsra. És ha ezután kinyomom az elosztót, akkor ha újra szeretném használni, akkor egérrel élesztem a gépet, rányomok az elosztóra, és nem történik semmi. A monitor nem indul, mintha be se lenne dugva, led nem világít. És itt jön a trükk, ha a gépből kihúzom a HDMI kábelt, akkor rögtön indul a monitor, átvált zöldre, visszadugva a kábelt pedig megjön a kép is és lehet használni a következő kikapcsig.
Mi lehet ez? -
fightwithme
csendes újonc
Sziasztok! Problémám: Kb. 2 hete összeállítottam egy gépet PCX-en, összeszereléssel, rendszer telepítéssel (Windows 10 home)
Az új GPU-n nincs VGA kimenet (régi monitorom csak VGA kimenet van) ezért rendeltem ugyan innen egy LG 24MP59G-P. monitort. Korábban a gépet egy HD televízióval próbáltam ki (HDMI csatlakozóval), és szépen működött is. Tegnap megjött a monitorom, leírás alapján összeszereltem, majd amikor bekapcsoltam a gépet ez az üzenet jelent meg sötét háttérrel: OUT OF RANGE
Rengeteg helyen utánanéztem, de nem sikerült helyrehozni. A TV-m segítségével sikerült elindítanom a gépet csökkentett módban, aztán csatlakoztattam az új monitort, ugyan volt kép, de 2-3 másodpercenként villogott egy pillantra, aztán futtatás>msconfig>majd valami csökkentett videó módot pipáltam be és újraindítottam a gépet. https://www.youtube.com/watch?v=33s-y7eRuys
Itt már villogás nélkül volt kép, de alacsony felbontásban. A monitorom közben küldte a visszajelzéseket:
[kép]
Viszont ha az ajánlott felbontásra állítom, akkor újra out of range-et ír. 75Hz-es monitor. Próbáltam 60Hz 1920x1080-ban is, de így sem jó. Mindezt egy a monitorhoz kapott High speed HDMI és egy már meglévő sima HDMI kábellel próbáltam. A régi gépemmel az új monitor egyből tökéletesen működött (VGA kábellel) az ajánlott legmagasabb felbontásban. Az új gépemmel pedig a HD tv-m működött tökéletesen ezért nem hiszem, hogy rossz lenne a monitor illetve a GPU-m. A monitorhoz kaptam CD-t, de az új gépben nincs optikai meghajtóm. Monitor driver-ét letöltöttem a lg oldaláról, eredmény nem változott.Monitor: LG 24MP59G-P
Leírás hozzá: http://www.lg.com/hu/tamogatas/hasznalati-utmutato?search=24MP59G&pageVisibleFlag=2
21. oldalon az említett problémával (próbáltam egyedi felbontással is és a frekvenciatartományon belül eső értékeknél is Out of range-et ír)
Op. rendszer: Windows 10
VGA: Gigabyte GTX 1060 3 GB https://www.pcx.hu/gigabyte-gtx1060-3gb-gddr5-gv-n1060wf2oc-3gd-videokartya-377439
Alaplap: Asus Prime B350 Plus
PCU: Ryzen 5 1600
Táp: FSP 500W HEXA+
Ház: Zalman z9 neo (5 beépített ventilátor)
Mit érdemes kipróbálnom? Ötletem sincs, mivel már rengeteg oldalon utánanéztem, de nem találtam megoldást. A videokártya legújabb drivere van felrakva, a csökkentett mód verziót próbáltam, de nem jött be.
-
nindzsavagyo
tag
Üdv Mindenkinek.
Hp 23 xi monitor.
Gari már nincs.
Kora tavasszal írtam ide ugyan ezzel a hibával kapcsolatban,akkor azt monták hogy a panel kuka vagy ami a panelen van ragasztás elengedte és azért produkálja ezt a hibát.A képernyő bal oldala pixelesedik jól láthatóan eggyértelműen,ugyanezen az oldalt enyhén zöldesedik is a kijelző.Ez eggyik pillanatról a másikra jelentkezett semmi villanás semmi zavaros kép egyszer csak be pixelesedett és zöldült.
Amikor tavasszal írtam akkor egy csapásra ahogy jött a hiba úgy el is múlt magától,kb 1 hónapig volt hibás.
Hívogattam a szervizeket hogy mi volt ez,eggyik azt montda panel a másik azt hogy lehet a ragasztás volt aki azt mondta kicsúszott a szalagkábel,vigyem be elküldik bp-re 2-3 hét és akkor lehet ugyanilyen marad vagy túl dága lenne és vegyek másikat.De mindegyik szerviz azt mondta hogy akkor vigyem be ha újra megjelenik a hiba.Amit észrevettem tavasszal amikor a hiba megjelent akkor a szobában olykor volt 30fok vagy több reggelre pedik kihült a szoba 18-20 fokra,tehát akkor nagy volt a hőmérséklet ingadozás,jött a nyár ingadozás megszűnt hiba megszűnt minden oké.
Most megint ingadozik a hőmérséklet megint megjelent a hiba ugyan az minden.
Találkozott már valaki hasonló dologgal vagy valaki azóta tud többet mint én?
A mobilarena monitor hibás csoportban láttam egy felhasználó ugyanezzel a monitorral ugyanezzel a hibával jelentkezett de nem reagáltak pedig írt kétszer is.
Köszönöm előre is
-
válasz
Gubek-Einste #19917 üzenetére
Megoldva!
Anno a gépet nem én telepítettem hanem egy ismerős aki valamilyen oknál fogva nem tette fel a teljes AMD Vision Engine Control Center-t amivel be lehetett volna állítani a méretezést. De most már öröm és boldogság van. -
Beüzemeltem az új Dell SE2416H monitort de nem teljes a boldogság. alul, felül, jobb és bal oldalt is van fekete csík.
Mit tehetnék? -
pibácsi
senior tag
válasz
Mikisys #19914 üzenetére
Szia Mikisys!
Köszi a választ. Nem tudom nyilván, mennyit volt használva, mert én használtan vettem. Viszont kibontva, belülről nemigen látszik túlhajszoltnak. Ettől függetlenűl még lehet.
Hát a túlfűtést nemigen próbálom meg. Azon gondolkodom, hogy a SyncMaster 793MB-nél, ahol lehet léptetni a módozatokat (word, net, játék, film) és ezzel együtt a kép is markánsabb, erősebb lesz, azt hogyan csinálják. Ott valamilyen jelerősítést alkalmazhatnak. Azért gondoltam egy külső erősítőre a PC és a monitor közé.
Köszi mégegyszer a választ. Ezek szerint kell egy "MB"-st keresnem, ez a mostani "S".Üdv. Pibácsi
-
Mikisys
őstag
válasz
csokoládé13 #19911 üzenetére
Sötétben minden tehén fekete, ezt kicseréltetném, ha felemás a megvilágítás, vagy a színezete.
A fényerőt vehetnéd kisebbre, a monitornak nem kell bevilágítania a szobát.Üdv!
-
pibácsi
senior tag
Szia Mindenkinek!
Van egy Samsung Syncmaster 793 S monitorom. Az a gondom, hogy a kontrasztot nem tudom külsőleg tovább emelni, de így eléggé szerény. Múszerészkedem és szeretném belűlről feljebb állítani. A fókuszt megtaláltam és szépen be lehet állítni, a fényerő is középre hozható, de a kontrasztot nem sikerűl megtalálnom. A külső állítóval már 100%-on van, de kevés viszonyítva egy másik általam használt CRT monitorhoz. Korábban egy ugyanilyen csak Syncmaster 793 MB volt és az nagyon szuper képet adott, csak az tönkrement, kontakthibás lett. Kérném a segítségeteket, hogy merre keressem a belső potit, vagy más állítási dolgot, egyáltalán van-e lehetőségem.
A válaszokat előre is köszönöm.Üdv. Pibácsi
-
Golden9
veterán
Sziasztok!
Létezik, vagy régen létezett olyan monitor, vagy bármilyen képalkotó PC hardver, aminek nem kellett a működéséhez firmware?
Köszönöm a választ.
-
xymano
csendes tag
Mostmár menetközben is totál leállt
-
xymano
csendes tag
Sziasztok
Az lenne a problémám hogy van egy 22colos lg led monitorom ami néha nem akar bekapcsolni csak ha a monitorból kihúzom a tápkábelt majd visszadugom a táp tuti jó másik monitorral semmi baja.És néha ha itt hagyom a gépet és kikapcsol az energitakarékos mód miatt akkor is áramtalanítani kell majd vissza megint ha simán csak megpróbálom beljebb nyomni a tápot akkor nem történik semmi. Van valakinek valami ötlete mi lehet a baja? -
Freddzger
csendes tag
Sziasztok!
Nem mai gyerek LG 2284F ma kissé bemondta az unalmast, csíkoz és vibrál, lásd [kép]. Kuka és lehet újat venni, vagy esetleg valami egyszerű módon javítható esetleg a dolog? -
Baky1987
tag
válasz
Mikisys #19903 üzenetére
Szia!
Hétvégén volt kis időm olvasgatni, így felkerestem pár angol fórumot, ott többször is előfordult az általam jelzett jelenség.
(Elvileg) Windows hiba, hogy a Displayportra kötött monitor (ha van mellette, ha nincs másik kijelző), annak kikapcsolása után leválasztódik a számítógépről. És mivel van 2. kijelző oda megy át a kép, az elsődleges (monitor) leválasztódása után, mivel akkor már csak azt az 1 kijelzőt látja a gép.
Volt egy-két hozzászólás, amivel ELVILEG meglehet oldani, de sokan reagáltak azokra, hogy nem működik (és tényleg nem, mert én is kipróbáltam).
Az előző monitorom DVI-vel volt hozzákötve a géphez, azzal nem volt ilyen bajom, de mivel az új monitornak nincs ilyen csatlakozója (tehát maradok ennél, mert TV n csak HDMI van, meg arra is van szükségem a 4k miatt) egyelőre ezzel sajnos nem tudok mit kezdeni.
A kalibrálást (színprofil beállítása) természetesen a bolt által leírtak alapján csináltam, csak ott egy kijelzőre volt példa és megzavar(t), hogy a listában nem 1 vagy 2 lehetőség van, hanem amiket írtam. De ez a kisebb issue, ezt tudom a bolttal egyeztetni.
A fentire tovább kutatok, talán van megoldás, és meg is találom.
-
törölt tag
Az miért lehet, hogy amikor sötét jelenetet jelenít meg a monitor, akkor van h még jobban rásötétít, annyira h pl a feliratok szinte nem is látszanak már
-
Mikisys
őstag
válasz
Baky1987 #19900 üzenetére
"A kétféle technika, kétféle dologra való és éppen ezért nehezen hozhatók össze."
Ezt megírtam, de minek.
Olvasd el a leírásaikat a készülékeknek, mit hogy lehet és kell beállítani az optimális működésükhöz.
A színprofilokat a szerviztől kérdezd meg hogy állítsd be, de szerintem ha a TV-re küldött kép jó, akkor azt kell, vagy hasonlót a monitorra is beállítani, mert a TV-képe nem mindenben állítható.
Tulajdonképpen ha nem megy a jobb beállítás, akkor a gyengébb készülék miatt, gyengébb beállítást kell alkalmazni.
Szóval olvasd el a manuálokat, mit lehet és hogyan.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hálózati / IP kamera
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Bittorrent topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- One mobilszolgáltatások
- Külpolitika
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LS34C650TAUXEN) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- SAMSUNG (LS32BG750NUXEN ) 4K NEO-QLED GAMER , HAJLITOTT! AKCIÓ!
- BONTATLAN! HP E24m G4 (40Z32AA) / 23,8 hüvelykes Full HD (1920x1080) IPS panellel rendelkező monitor
- Bomba ár! Dell Latitude E5510 - i5-560M I 4GB I 250GB I DVDRW I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest