- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a saját Linux disztribúciójával az Intel
- Milyen videókártyát?
- RISC-V-re is portolja a CUDA-t az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chandler
senior tag
hi
sehogy sem lehet mappakat masolni es ugy rendezni az ipod-on?
nincs valami hackelt firmware vagy ilyesmi? -
archer18
csendes tag
Hi all!
Olvastam a füles problémárol hogy nagyon hamar meghal.A közeljövőben szeretnék venni egy úja fülest de lehetőleg nem almát.Olvastam hogy a Sennheiser elég jó márka.Melyik Sennheiser fülbedugós fülest tudnátok nekem ajánlani(Max ár:amennyibe egy apple fülhallgató kerül)? Fontos hogy az a dugó amelyik a lejátszóba megy egyenes legyen mint az eredeti fülesen(Nemszeretném ha mindig beleakadna valamibe). -
duracell89
senior tag
Ha valakit érdekel írtam xmods.hu-ra miniről egy cikket. Bővebben: link
-
kukac7
tag
válasz
duracell89 #393 üzenetére
nekem olyan szerviz kellene, ami szombaton is nyitva van.
-
cse978
csendes tag
válasz
duracell89 #393 üzenetére
Nem nyert
Vagy vigyem ahol vettem, bár ő csak egy sima IT cég és nagykerből hozatta nekem vagy vigyem az INTERCAS-ba (apple szervíz)
Kiváncsi vagyok mi lesz. -
duracell89
senior tag
Az Apple kínában gyártott fülesei szarok. Besétálsz a garipapír társaságában az applecornerbe, vagy valami jobb apple kereskedésbe és adnak egyet helyette.
-
golddog
csendes tag
hát nekem van egy gondom ami lehet hogy nem idevág de azért elmondom hátha tud vki segíteni: a füleseim bármilyen drágák vagy márkásak mindig elbaszódnak. pontosítva az egyik fele egy idő után nem szól.
vki tud erre megoldást? -
cse978
csendes tag
Beszart a gyári fehér fülesem kb 3 hónapnyi használat után.
fél órányi bemelegedés, aztán zúg a jobb oldali része.
Erre van gari szerintek? -
AloeVera
tag
válasz
zlaboncz #387 üzenetére
Ööö... a ''high power USB'' nem magas feszültségű, hanem olyan USB, ami akár 500mA-rel is terhelhető.
Egyébként ez az átalakító - meg a többi USB-s úti töltő - egy szokványos hálózati adapter, csak az 5V egyenfeszültség egy USB anyacsatlakozóra van kivezetve (tehát a csatlakozónak csak a két szélső érintkezője van bekötve). Szerintem.
-
Cobain
tag
Kíváncsi lennék, hogy azzal a 220v/usb átalakítóval működik-e az ipod töltése. Van esetleg valakinek ezzel tapasztalata?
-
kukac7
tag
nah most jott el a pillanat, hogy kivagom az ablakon a lejatszot.
most jott meg ez a konverter (220v-usb), de azzal sem csinal semmit.
radugom, vilagit a konverter, de az ipod semmit nem reagal ra.
most ugyan ott vagyok, ahol eddig. -
archer18
csendes tag
Hi all!
Van valami info arrol hogy tulajdonképpen miböl készül a mini?Gondolok itt a borításra, a töltő kábel helyére(nekem porcelánnok tűnik).Vagy amolyan törésteszt féle Pl:hogy ha leesik az asztalrol a metlakitra akkor milyen károkat szenvedhet, vagy valami hasonló.Múlthéten voltam Angliában és a 40GB-os Ipod 200 fontba kerül kint.Kint akartam venni eredeti hálózati töltőt csakhogy sehol sem volt(Legalábbis én nem találtam pedig nagyon kerestem) egy Apple center(Londonban) ahol tartozékokat vehettem volna mivel minden helyen lehetett venni Ipod-ot ahol ilyesmi cuccal foglalkoznak így hát nemigazán van szükség apple centerre.Angliában nagyon elterjedt a mini,azok akik sportolnak Pl:akik naponta futnak a parkban néhány kört azok többsége mind ilyet használ(a csuklópántról és a jellegzetes fülhallgatóról lehetett felismerni). -
kukac7
tag
nekem csak a hazam vegeben van usb.
most neztem az alaplap (ecs l7s7a2) leirasat.
van benne usb 2.0, szal mennie kene.
de tegnap kaptam egy olyan infot, hogy csak olyan usb 2.0val mukodik, amivel lehet aramot felvenni, szoval tolteni.
lehet az en alaplapi usb-m ezt nem tamogatja?
csak az a fura, hogy radugom az usb-re, de nem tortenik semmi.
vagy ez normalis dolog?
mert szerintem nem.
ma lehet elmegyek egy haveromhoz, aztan megnezem az o gepen is. -
aDM|RaL^
őstag
Renault Cliohoz ajándékba adnak iPod minit... megyek veszek egyet
-
kukac7
tag
válasz
duracell89 #375 üzenetére
1.) 2 gepen mar megneztem.
semmi eredmeny.
2.) egri vagyok.
rendeltunk most konvertert, amirol fontebb volt szo.
a 220v-oltosat.
remelem azzal menni fog.
ha nem...
vegulis ha a szuz gepet radugom usb-re, akkor a gepnek egybol fel kene ismernije? -
kukac7
tag
meg jo, hogy 10 percen belul meg tom a regi uzimet szerkeszteni, nah mind1.
visszaolvastam kicsit.
hat bazze, akkor van egy 50e hufos lejatszom, amivel nem tudok mit kezdeni?
nagyon kiraly.
vmi alternativa van, azon kivul, hogy kiadjak 10e hufot egy toltoert.
akkor inkabb tuladok az ipodon. -
kukac7
tag
udv!
en is tulajdonos lettem, de egybol volna egy kis gondom.
lehet en vagyok a lama, de hiaba dugom az usb-re a ketyeret, nem tortenik semmi.
bekapcsolni ugye nem lehet, mivel fel kene tolteni, de ha a gep sem ismero fel, akkor hogy toltodik?
az utmutato vmi ''mellekelt tapegysegrol'' beszel, de csak egy usb kabel van es a fules, mas nincs.
ha vkinek van otlete, kerem segitsen.
koszi! -
bory
csendes tag
Sziasztok!
Vki nem tudna nekem segíteni? Van egy mini iPodom, és van rajta 1-2 olyan szám, amit nem szeretnék rá. És vki nem tudja, h hogyan lehet róla letörölni a számokat? Vagy lehet egyáltalán??Vki lécci válaszoljon!
-
leewi
aktív tag
mivel egy éve jelent meg a mini még várnod kell egy fél évet..
ha arra a videóra gondolsz az nem a miniről szólt..
1 év a garancia így almáék a garancián túl azt mondják, hogy 50 $ s kicserélik vagy rendelsz egy akut akkor már úgyis mind1 a garnak és te magad cseréled ki..az aku kb. 4 ezer pénz..
a megoldás az appleCare lenne ha lenne nálunk..erről nincs infóm (bár figyelembe véve hazánkat még csak ARTISJUS izénk van mer' az jó)..
ha valaki tud valamit szoljon..
-
leewi
aktív tag
csak itthoniaknak(magjar emberek) (ill. van akinek itt se) magas ár..
most szeptember valameddíg 'ingyenesen' lehet részletre venni a miniket..vagyis nincs kamat & kezelési ktg..stb.
tehát sztem megéri..
ha van pénzed a 20gb-ra akkor persze inkább az meg ha ki tudod használni..nekem a 4gb-ból is 1,4 szabad s így se tudtam még végighallgatni az összes számot..
a shuffle pedíg ár / tudás / külcsíny arányban sztem nem kifizetödő.. -
golddog
csendes tag
hi
még arra akartam rákérdezni hogy kell e valami program a gép ipod kapcsolathoz vagy elég a mappából mappába áthúzgálós rendszer?
am minden fórumban ugyanazok az arcok vannak?
nemaz hogy nem vagytok jó arcok. csak az fura hogy mindenhol pár ember tartja a frontot.
applehoz visszatérve a dizájn sztem tökéletes és ezt az is bizonyítja hogy a magas árakhoz képest mégis van rá vevő.sztetek mini6gigás ipod. vagy sima 20gigás ipod? amúgy megéri az a mini ipod a shufle vagy vmi ilyesmi a neve.tudjátok a 512megás ha?
na hello
ipodra fel -
duracell89
senior tag
válasz
duracell89 #351 üzenetére
opsz, mar linkelték a topicban.
bocsi
-
duracell89
senior tag
talaltam halozati toltot 990ft-ert
igaz, hogy nem apple meg fehér, de mukodik, es 990ft!
220v -> USB atalakito <3 www.speedshop.hu -
leewi
aktív tag
válasz
duracell89 #347 üzenetére
nahát én icS ezeket mondtam csak MAGJARUL..
-
duracell89
senior tag
Ne találgassunk! Nekem bizonyíték kell, nem ígéret! (olcpájsz) Meg is van!
''The new mini's other features are mostly unchanged, except for one cute addition: The player automatically pauses when you pull out the earphone plug. It's a nice counterpoint to the feature that automatically starts the player when you insert the earphone plug. The alarm is louder too, but you'd still need the aural acuity of a nervous jackrabbit to hear it in anything other than a quiet room. Apple rates the battery life of the new mini at 18 hours, but ours went a rather astonishing 21.5 hours.''
Idézet a http://www.extremeipod.com -ról (Bővebben: link -
AloeVera
tag
a nagyobbakról (20-40gb) meg ha jól tudom valami egyedi vinyó van..de itt ki is fujtam..de gondolom valami hasonló az eljárás..
A ''nem mini'' iPodokban 1,8''-os PCMCIA winchester van (mintha Toshiba rémlene), és ugyanúgy 32MB SDRAM-ot használnak pufferelésre (legalábbis a mai modellek). -
leewi
aktív tag
a kisebb típusokban (mini-k) egyszerű microdrive-ok vannak..hitachi-k ill. nemrég olvastam, hogy váltanak seagte-re..de ez nem már borús infó..
a lényeg, hogy van benne 32mb memória amibe mindíg beolvas 4-5 számot (mérettől függően) így keveset használja a m.drive-ot s kisebb a hiba lehetősége..ÍRÁS közben NE HUZD ki mert akkor nagyobb eséllye dobja fel a talpát..
a nagyobbakról (20-40gb) meg ha jól tudom valami egyedi vinyó van..de itt ki is fujtam..de gondolom valami hasonló az eljárás.. -
Jared
aktív tag
up!
-
Jared
aktív tag
Hello!
Az volna akérdésem ,hogy az szokványos az ilyen merevlemezes vinyóknál a szkreccselés behallódása?
Üdv
Jared -
AloeVera
tag
az aksi nagyobb kapacitásu vagy jobb hatásfoku..
Illetve az új PortalPlayer chipset energiatakarékosabb.
azért nincs hozzá hálózati töltő mert leengedték az árát..
Hogy melyik volt az ok, és melyik az okozat, nem biztos, hogy egyértelmű, mindenesetre a FireWire kábel is kimaradt a csomagból. -
leewi
aktív tag
hát..
csak logikusan..sztem kevés lenne eme két dolog egy új változat kiadásához..
külső-belső egyaránt változott..(amiket én tudok)
-elviekben a színek 'szebbek' lettek..
-a hátuljára felírták, hogy milyen változat..(4 v. 6 gb)
-a click wheel gombjainak a színe olyan mint a lejátszó színe
belső:
-az aksi nagyobb kapacitásu vagy jobb hatásfoku..
-ha kihúzos a jack dugót akkor megáll a lejátszás..
-meg még gondolom JÓpár dolog amit javítani kellett az 1ső kiadáshoz képest..
azért nincs hozzá hálózati töltő mert leengedték az árát..így a 10 amit elengedtek = a hálózati töltővel..
nagyjából ennyi amit én megtudtam..ha valami nem pontos ill. hiányos az információ akkor el-a-nézést.. -
Cobain
tag
Hi!
Azt szeretném megkérdezni, hogy kívülről szemlélve észre lehet-e venni bármilyen különbséget az 1. és 2. generációs iPod mini-k között?
Köszi! -
Jared
aktív tag
HI
Van ez a cucc még sulinetben? -
leewi
aktív tag
újjab oldal..
Bővebben: link -
leewi
aktív tag
na megvan...
itt mindenféle progi fellelhető egy kis angol nyelvű ismertetővel egybekötve..
leewi
aktív tag
kezdőknek sok kérdésére elég sok válasz...
leewi
aktív tag
no örömmel látom, hogy mellyen a totyik...
s gyülnek a 'fertőzöttek'...
találtam még 1-2 progit mindjárt idefirkantom a nevüket...elég hasznosak de legtöbbet meg kéne venni s mivel eléggé kis népszerűségüek égen földön nem lehet hozzájuk találni semmiféle kalózkodásos kodot...
időközben kiforrot az USB-s töltő dolog s rá kellett jönnöm, hogy sajnos nem működik..ugyanis..az ilyen hub-ok adják a szabvány 5V-t sz.gép nélkül is csak tápról de ahogy terheled őket máris fuccs az 5V-nak, mert azt valahogy a gép usb-jéről egészíti ki..legalábbis asszem..tehát sztem a 4 óra helyett feltölti csak mondjuk 1 nap alatt de nem volt türelmem kipróbálni...
manjetek a beszeljukmac-re Bővebben: link ott lehet jó dolgokat találni az apró rovatban...töltőt találtam VADI ÚJJAT 5,900-értés 1 db zoknit 1,300..sztem megérte...legalábbis apple áralhoz viszonyítva...
a progik:
iPod Library 1.2b..mindenféle szöveget segít feltölteni mert van ugye egy szabott határ...nos ez megoldja..
PodLyrics..elég hasznos de nem talál meg mindent..
iPod2PC..jó de másolni csak korlátozva lehet...
maxPod..korrekt sokmindent tud de itt is van 15 napod..amugy ez olyan mindenes féle..
na egyenlőre ennyi...
uFF
[Szerkesztve] -
archer18
csendes tag
Hi all!
Nekem kicsivel több mint 7 óra alatt merült le teljesen(iPod mini) úgy hogy folyamatosan ment a zene,állandóra volt állítva a háttérfény és közben még pasziánszoztam néha de az aqualézer nem volt bekapcsolva. -
divot
veterán
válasz
Dexter68 #325 üzenetére
Ha csinálsz magadnak egy válogatást, akkor abban a sorrendben teszed föl a Playlistára, ahogy a hangulatod diktálja, és máris megvan a tuti sorrend.
Ha pedig a fájlnév jó, akkor a már említett Tag&Rename programmal egyetlen kattintással kitöltöd az idtagot a fájl nevéből. Én is majdnem minden régi mp3-nál ezt csinláltam, kifejezetten kényelmes. -
Dexter68
addikt
Azzal nincs is gond, hogy ki kell tölteni, mert magamnak úgy csinálom. De a nagyon régi mp3-maim, amik már kinn vannak cd-n, azok bizony nincsenek kitöltve. A fájlnév viszont korrekt. Sorszám_előadó_album_számcím... Ezt a winamp pl simán figyelembe veszi. Ez a b*zi iTunes meg behozza abc-rendbe. Nekem meg már hullik a hajam. Azok a zenék, amiket én hallgatok, nem véletlenül kerültek abban a sorrendben a cd-re, hanem azért, mert a művész úgy építette fel az anyagot. Szerintem ezt Te is tudod, ahogy elnézem, hogy miket hallgatsz. Előfordul, hogy csinálok magamnak válogatást, de ott is a hangulat dönti el a sorrendet és nem az abc. A Mac-dolgoknál nagyon sokszor érzem azt, hogy abszolút hülyének nézik a usert, aki jobb, ha nem nyúl semmihez...
-
A honlapon 18 óra üzemidőt írtak. Ami nem tettszik: Nincs rádió, drága kiegészítők...
-
Másik Rádió van a miniben?
-
Mp3-at bármilyet rátölthetek vagy van benne valamilyen licence védelem?
-
divot
veterán
válasz
Dexter68 #312 üzenetére
Első blikkre én is utáltam, hogy ki kell töltögetni az idtagokat, különben káoszkapitány veszi át az irányítást. Aztán letöltöttem a Tag&Rename remek kis progit, és néhány óra alatt megcsináltam 40GB-nyi mp3-at. Manapság pedig kifejezetten zavar, ha nincs megírva rendesen egy mp3 ''jegyzőkönyve''.
-
AloeVera
tag
válasz
archer18 #316 üzenetére
Ilyesmire gondolsz? Bővebben: link
-
archer18
csendes tag
Hi all!
Ma reggel végigjártam néhány számtech boltot a környéken hogy vegyek egy USB-s adaptert csak az volt a baj hogy még sohasem hallottak olyan szerkezetröl ami úgy alkítja át az ipari áramot hogy usb-n lehessen tölteni vele akármit Megnéztem az USB HUB-ot is de az csak amolyan elosztó féle, legalábbis amit nekem mutattak és nem volt konnektor része!Ennek valószínűleg az az oka hogy a XXI. sz -ban még nem jutott el idáig a technika(Sárospatak).Van valakinek info-ja arrol hogy a francia tranzitszállokon van-e amolyan falbaépített usb-s töltő.Ezt csak azért kérdezem mert már láttam néhány helyen hogy a konnektor alatt van ilyen is! -
Dexter68
addikt
behánítam=behánytam
bocs -
Dexter68
addikt
válasz
taday0000000 #313 üzenetére
Adnak is hozzá, de ingyé letölthető innen: Bővebben: link
mellesleg sokat javult a progi azóta, mióte először behánítam tőle, de még mindig nem szeretem.
Az anapod fizetős. az pehpod-ról nem tudok semmit. -
taday0000000
csendes tag
figyi
szerintem töltsd le az anapod explorert és/vagy az ephpod nevű programot
tegnap utánanéztem és asszondják hogy ezekkel jobb lesz meg winamp playlisteket is lehet rá tenni állítólag...
én most akarok venni egy ipod minit
ja és lene 1 kérdésem: az ipodhoz adnak itunes-t vagy külön kell megvenni
ha tudj lécci valaki írja le!!!
köszi -
Dexter68
addikt
válasz
taday0000000 #310 üzenetére
Ha a kólával nyeri az ember, akkor jó. Nagyon szép, nagyon jó hangja van, nagyon könnyű használni.
DE pl. nem könyvtáranként, hanem előadónként VAGY albumonként lehet navigálni. Ha nincs rendesen kitöltve az mp3 tag, akkor meg vagy lőve. Pl, ha a Track number-t üresen hagyod, abc-sorrendben lesznek a számok
Ha van egy filmzenei cd-d, ami küönböző előadók számait tartalmazza, azt csak album-módban tudod rendesen meghallgatni. Én többek közt ezért is utálom az iTunest.
ja, és CSAK ezzel az idétlen iTunessel lehet zenét tölteni rá, vagy a kis fizetős explorer-szerű progival. Ha megnézed a feltöltött zenéket, szanaszét dobálja őket, különböző XYZ folderekbe és átnevezi őket SKDIF3.mp3-ra meg ilyenekre.
Ez persze az én szubjektív véleményem.
Objektív dolgok viszont, hogy az akksija nem cserélhető, csak naggggyon drágán, nincs hozzá hálózati töltő, csak, ha veszel hozzá 9900,- ért. És persze, mint minden, amire ráteszik a félig megrágott almát, sokba kerül. És bármi, amit vehetsz hozzá, szintén drága.
Ezektől persze nem rossz, csak nekem nem tetszik.
Én pénzt nem adnék érte... De ajánlom annak, akinek erre van igénye. -
zlaboncz
tag
válasz
taday0000000 #310 üzenetére
Hö, Khirály
Bővebben?
Nagyon jó kis lejátszó, mind kivitelezésben mind hangminőségben kiváló. Az ára picit magas, van egy-két hátránya a konkurenciákhoz képest (pl. kisebb akkuteljesítmény) de ezeket (legalábbis nekem) bőven pótolja a minősége. Ízig-vérig Apple termék.
ZooLee -
taday0000000
csendes tag
csá
szeretném ha ipod mini tulajok megmondanák a véleményüket a lejáccóról fontos lenne
remélem augusztu végére meglesz
kínából hozzák mert ott csak 42 ezer körül van
szal lécci -
archer18
csendes tag
Ha az ipod udater-ben csak a restore felirat aktív de az update nem, akkor a készülék a legújjabb verziót használja?Hogy lehet hangfalat csatlakoztatni iPod-hoz,milyen kellékek kellenek hozzá?
-
Batman
őstag
És szol én lehidalok ,hogy csak ezzel az iTuns-al lehet rá zenét pakolni, már nem is tetszik így annyira
Köszi szépen a segítséget. -
Batman
őstag
Lol pedig használati utasításban írja , hogy tud mp3-at , wav-ot és aac.
Na kiváncsi leszek húztam rá elvileg valamit mindjárt kiderül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Land Rover Explore R 4/64GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- IPhone 12 128GB gyári független új programozott akkuval
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i7-4G I 16GB I 240SSD I 14" HD+ Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Western Digital GOLD 12TB SATA3 (WD121KRYZ) HDD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor Pad X8a 64GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest