- OLED monitor topik
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
prokxy
veterán
VSYNC-et kikapcsoltad a játékban?
FurMark-kal nézd meg, h megy-e rendesen a CF. Először úgy futtasd az 1 perces benchmarkot, hogy disable CF, nézd meg az eredményt. Utána ugyanez csak enable CF.
De a Heaven is jó erre, de a FurMark gyorsabb!
Ha így sem lesz pontszám/fps növekedés, akkor catalyst le-fel. drivesweeper-rel!
-
rolo89
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kis gondom. Volt egy Sapphire Radeon HD6870 1gg flex karim és vettem hozzá egy sima sapphire radeon 6870-et! Tegnap felismerte a gép a crossfire módot engedélyeztem de pl a bf3 alatt nincs fps növekedés Fx-6100 Proci hajtja ami nincs 100 % - on. Tegyem fel újra a catalystot? Segítségeteket előre is köszönöm asrock 990 fx 3 alaplapom van ha ez segít.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Ez nem CF téma, kérlek a videokártyád topicjában tedd fel a kérdést.
-
huby80
senior tag
Nem tudja valaki a Trixx miért nem enged állitani semmit azt írja ULPS tiltsam le de kipipáltam és semmi ..már a registrybe is át irtam 0 ra de igy sem...Pedig a formázás elött engedte,azért nem vágom mi ez
-
huby80
senior tag
Sziasztok!!!
2db 7850 cf -be kitudok hajtani egy i7-860-al 4000MHz -n járatva?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Drizzt01 #4486 üzenetére
Látom már rákérdeztél hibrid crossfire topicban is. Ott majd megmondják neked a tutit.
-
Drizzt01
őstag
Sziasztok. A kérdésem a következő
Ezt a 2 lehet crossfire-ba tenni-,
MSI R4850-MD1G/OC 1GB GDDR3 PCIE
GA-H67MA-USB3-B3
Elvileg mind a 2 tudja. -
deadwing
addikt
-
prokxy
veterán
-
laca000
őstag
válasz
deadwing #4476 üzenetére
Mindenkinek a magánügye persze, más kérdés, hogy értelme van-e, vagy nincs.
Mikor minden évben ugyanez a blamázs fut végig a pc-s társadalmon, fut, nem fut.
Nevetséges ultraszánalom.
És nincs játék ami megfogná az én VGA-mat, mert tudom mire kell, mire veszem, nem számomra dögunalmas Battlefieldekre, persze ez is szubjektív, de a játék nem jön be, így többszázezrekbe nem is fáj ami másnak igen.
Kiadnak egy VGA-t ami egy év alatt kiöregszik, akármilyen "csúcsmodell"..
Röhej.
Crossfire-Trifire-Quadfire, aztán az ember végül ott tart, két év alatt egy autó vagy egy fél lakás árát veri bele ösztönös és beteges játékfüggősége miatt a gépbe.
Mega-giga ostobaság 1 játékér minden évben vagyonokat költeni.
Szerintem, ugye
-
-
deadwing
addikt
válasz
laca000 #4471 üzenetére
Hagyjuk már ezt a "nincs játék ami megfogná" dolgot. Ha BF3-azni, vagy akár BC2-zni akarsz highban és normális fps mellett, még egy 6990 is kevés már 1920*1200-ban is. A normális fpst 120 felett gondolom, mivel az alatt erősen növekszik az egér input lagje. Persze akinek megfelel a 30 fps is multiban, az most úgysem fogja érteni miről beszélek...
-
WongFeiHong
senior tag
-
gorgo
őstag
Hi!
Még dobozában van az alaplap (gigabyte Z68-DH2) szal nem próbáltam, de a manualban ilyet olvastam hogy támogat crossfire-t is. Ez most úgy kell érteni hogy a prociba integrált inteles HD3000 IGP együtt megy egy külső Ati(amd) Radeonnal???
Jól sejtem, hogy nem erről van szó, hanem 2 db külső VGA-t tud crossfire módban meghajtani. Homályosítson fel vki! THX! -
laca000
őstag
válasz
KaakukK16 #4452 üzenetére
50k pluszt, ár-teljesítmény arányt nézve nem ér az a 7970!
A sok okoskodó meg úgyis a 7970 felé billenti majd a mérleged.
A jövőre nézve természetesen jobb választás lenne a 7970, de semmi értelme a fent említett brutális ár különbözet miatt!
Szerintem.
Úgy volt én is eladom a 6870x2-met, de beláttam, nem szükséges, értelme nincs, így mégsem!
Egyrészt, nincs játék ami megfogná, meg nincs is nagyon értelmes játék pc-re, amivel játszani lehetne, másrészt, minden évben elköveti az ember, meggondolatlanul, megalomániája miatt, hogy "nagyobb" kártyát vesz, értelmetlenül fejleszti, sohatovább, pedig nincs megállás, a gépet..
Persze akinek a bőre alól is pénz folyik, nincs rezsije, gyereke, nem kell fenntartani egy komplett háztartást, vagy lop-csal-hazudik, esetleg más szellemi termékéből gazdagodik meg, annak nem számít, annak mindegy.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
WongFeiHong #4469 üzenetére
Igen, a HD6870 2GB crossfire meg már túlárazott szerintem.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
WongFeiHong #4467 üzenetére
Hanyagold, már megnéztem elég sokkal, nem azon múlik
-
sinya85
senior tag
válasz
WongFeiHong #4465 üzenetére
nekem 6850 CF-em van és a crysis 2 fullban megy 60fps-el
Bf3 1db 6850el elmegy 40-45fps cf-ben meg 1-2 fps :S -
ZozzHUN
addikt
válasz
WongFeiHong #4463 üzenetére
Persze, semmi gondom nem volt 7950-essel ilyen teren. Bar amit arulok arrol nem tudok sokat, nekem asus meg sapphire volt. Asus gyari hibas hutoje volt, sapphire meg hasznaltan kaptam boltbol es fagyott a CCC vele. Majd kesobb gigat veszek
-
ZozzHUN
addikt
válasz
WongFeiHong #4461 üzenetére
Sajna tesztek kamuznak
En is feledem az 1gb vramos cf-et.
-
WongFeiHong
senior tag
válasz
ZozzHUN #4460 üzenetére
Ebből kártya csere lesz tuti mert ezek a játékok az 580-on is stabilabban futottak maxon. Tesztekről erősnek hittem a karit... Unom ezt a crossfire baromságot is már. Ha villog a Crysis 2 akkor jól megy cf-ben ha meg más profillal inditom akkor már nem villog csak atomra lassúl.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
WongFeiHong #4459 üzenetére
Vedd le a textúrát medium-ra BF3 multihoz, többi mehet max-ra, 4xMSAA-t is kapcsold ki. Nekem úgy akadásmentesen ment HD6870x2-vel. Crysis 2 meg úgy ment, hogy hi-res textúra pakk nélkül, dx11-ben minden very high-on azt hiszem, de nem a legmagasabban, mert akkor már elfogyott a vram
-
WongFeiHong
senior tag
Az a vram limittől lehet ha BF3-ba bekapcsolom az MSAA-t /2x/ és összeomlik a játék. Ha kinyomom fut aránylag de igy is vannak akadások. Több drivert is próbáltam már de úgy látszik a BF3 meg a Crysis 2 dx11-hez nem elég a 6870x2 vagy rosszak ezek az újabb catalystok.
Cf-et kikapcsolva meg iszonyúan lemegy az fps. Battlefieldnél kikapcsoltam a Hyper-Threading-et,az ULPS-t de ugyanúgy beakad a játék főleg a Caspianon vagy ha helivel megyek.
-
prokxy
veterán
Sapphire 6970 Flex és Sapphire 6950 Dual fan jó CF-be?
Fel lehet húzni a 6950-es órajeleit 900/1450-re szerintetek? /most így meg a Flex/
Lesz bármi hátrány, h nem 6970-et rakok mellé? -
Zoo123
senior tag
Ugyan nekem csak 5850 crossfire van, de 900/1200-on (20% tuning) az alábbi eredményeket kapom:
Battlefield 3, 1920x1080, Ultra felbontás (4xMSAA is!), 12.3 Catalyst
Missinon: Going hunting kb az első 5 perc odáig hogy bombázni kell a repteret.
Azért ez a pálya mert itt nem limitál az 1GB Vram máshol meg 2xMSAA és kész.Átlag: 71, min: 57 fps
A 6970 cf alapórajelen legalább 10%-al gyorsabb szóval igencsak jól fog futni
-
-
kovsol
titán
a 7750 kártyákon nincs csatlakozó a crossfire hídnak, szóval ezek szerint anélkül is működhet CF ?
-
UNEX
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Előre is elnézést ha esetleg nem a megfelelő helyen teszem fel a kérdésem.
Kérdésem pedig az lenne, hogy két HD5850-hoz milyen tápot érdemes vásárolni ?
Amit én most kinéztem az egy CoolerMaster 700W-os tápegység. Előre is köszönöm a segítségeket. -
KaakukK16
aktív tag
Tehát mi érné meg jobban? egy 6870x2 vagy egy 7870?
-
huby80
senior tag
válasz
Milka 78 #4449 üzenetére
hát egy i7 -860 terelgetné a 2db 6950-et olyan 4000MHz-én ami azért zabál gondolom...de amint megjelenik a ivy 3770 akkor szeretnék arra váltani ami ugyebár sokkal kevesebb el is beéri majd....... A kérdés ,hogy a 7850 árba mennyivel lesz több mint a 6950 mert ugye eröbe szinte egy szinten vannak
de viszont fogyasztásba nagyoon nem!!!
De ha mégis marad a i7-860 meghuzva a 2db 6950-el akkor végül is valószinű elég a tx 650-en?
-
Milka 78
nagyúr
Milyen proci,mert ugye az nem mindegy
Amúgy egy régebbi i7 965 húzva(ez utóbbi igen csak tud zabálni) és egy 6950cf befér 470-480w-be terhelve.A TX 624w-t tud leadni 12v-s ágon,így simán belefér.Én egy agyonfeszelt i5-öt+6870cf-et nyúzok ami szintén koppig van néha feszelve,de az A-Data 650-es simán viszi.A 6870 és a 6950 cf-közt durván 30-40-watt különbség van,így könnyű kiszámolni,hogy simán jó a dolog.
-
huby80
senior tag
6950 cf-hez elég egy tx corsair 650 -es táp?
-
sinya85
senior tag
Ez a topik él még?
Látom él rossz oldalon Voltamsry
Lenne egy kérdésem vagy is inkább problémám vagy mindkettő
Elsőnek is a cfhez csak cap kell pluszba nem?
Van egy olyan problémám hogy bf3 cf-ben akad 1-2fps :S
MW 3 90-93fps tökéletes de ha kikapcsolom a cf-t akkor is ennyi fps szoval ott nem is megy.
visszatérve battlefieldhez 1kártyával gyönyörüen megy 45-50fps-el.
Mi lehet a baj? -
radi8tor
MODERÁTOR
Ez esetben megérné itt is rákérdezni a jelenségre: Catalyst driverek topicja
-
válasz
radi8tor #4435 üzenetére
Tegnap raktam újra a gépet pont emiatt, és ugyanúgy viselkedik.
A 12.02 Catalyst nálam meghülyül, egy atieclxx.exe nevű elvileg Catalyst fájl leterhel egy teljes magot, ha meg megnyitom a Catalyst Control Centert, akkor fullra terheli mind a 4 magot és használhatatlan az egész, feladatkezelőből kell kilőni. AVG-vel megnéztem, nem vírusos a telepítő.
Persze azért megnéztem a 12.02-vel a játékokat. Ezzel nem fagyott ki, de fele FPS-t produkált a gép.
Egyelőre azt a megoldást találtam, hogy a játékból kilépve CCC-ben kikapcsolom, majd bekapcsolom a CrossfireX-et, és ezután indítva a játékot nem fagy ki a rendszer.
-
-
Segítsetek, mert kivágom a gépem az ablakon!
Crossfire-ben akarom tesztelni a kártyáimat. Beszereztem két egyforma GeCube 3850 kártyát, mindekettőre feltettem ugyanazt a csökkentett 2D mód BIOS-t, amit az egyik eredetijéből készítettem. A kártyák külön-külön szépen mennek.
Amikor aktiválom a CFX módot és elindítok egy játékot, gyönyörűen megy minden, MSI Afterburner mutatja, hogy a két kártya 100%-ra ki van hajtva (L4D, max, 4xAA 16xAF full HD). Kilépek a játékból, indítanék egy másikat (vagy ugyanazt megint), és a betöltés indításakor elsötétül a képernyő, majd úgy marad. Mintha vinyó még dolgozna, de semmit nem reagál a gép, ki kell kapcsolni.
Próbáltam Catalyst 12.01-gyel, de a 11.01-gyel is ezt csinálja. (A Catalyst 12.02 konstans fullra terheli az egyik magot install újraindítás után, így azt nem használom.)
Gép:
MSI K9A2 CF
Athlon II X4 640 @3.5GHz
2x1GB DDR2-800 Geil Value
2xGeCube Radeon 3850 X-Turbo III 512MB (725/900) -
prokxy
veterán
Akinek 6970CF rendszere van, dobjon mar egy atlag FPS szamot BF3 alatt FullHD-s felbontasban, ultran! Ha lehet ilyet kerni...
A Sapphire 6970 30-40 kozott mocorog, eleg keves nekem -
-
huby80
senior tag
nincs valakinek valami ötlete bf3 alat miért fagyok ki 10 perc után? 2db 6850-el? 1 db al szépen fut 2db még szebben de csak 10 pecig
probáljak régebbi drivert?
-
klac
aktív tag
válasz
Gabexsz #4407 üzenetére
Már megint kaptál választ, de azért írom, ha még nem csináltál ilyet.
Belerakod a két kártyát a gépbe.
Ezután a CrossFire híd egyik csatlakozóját az egyik, másik csatlakozóját a másik kártya erre kialakított helyére teszed ( a kártyán fent a DVI csatlakozók felőli oldalon ) ezzel össze lessz kötve a két kártya.
Bekapcsolod a gépet, a WIN felismeri az új eszközt ( második kártyát ) telepíti hozzá a drivert, ezt jobb ha hagyod még megcsinálja.
Ezután telepíted a lehetőleg legújabb Catalist Drivert.
A telepítés után a Catalist alkalmazást megnyitod, a Teljesítmény menópont ( alulról a második) ban megtalálod AMDowerDrive alatta AMD CrossFirex. A Cross Firex menűpontra kattintva lehet engedélyezni vagy kikapcsolni a CrossFire módot.
Ha nincs a Catalistban a telepítés után, illetve nem tudod engedélyezni a bekapcsolást, akkor gépet kikapcsolni, majd újra bekapcsolni.
Nem újraindítás, teljes kikapcsolás kell ilyenkor.
A CrossFirex menűpont csak két alkalmas kártya esetén jelenik meg, egy kártya esetén természetesen nem található meg a Catalistban. -
-
-
klac
aktív tag
válasz
Gabexsz #4404 üzenetére
Ahogy az előttem lévő hozzászólásban már kaptál rá választ.
Elvileg működhet.
De általában a CrossFire, és a SLI is az általános feltételeken túl csak két teljesen jó kártyával üzemel.
Hibás kártya esetén nem tudod a CrossFire engedélyezni a Catalistban.
Jelen helyzetben csak egy próba során derül ki hogy menne - e . -
Gabexsz
csendes tag
Helló. Van egy Ati HD3870 karim aminek az elsődleges kimenete leégett, és most úgy használom, hogy ha felrakom a drivert akkor nem indítom újra, hanem meg cserélem a másodlagos képernyőre a dolgot, mert máskülönben amint felrakom a drivert újra indításkor el száll a kép mert, hogy átkapcsolja az elsődlegesre a driver, ami persze nem ad már képet.
Ezzel így nagyszerűen el vagyok, de most gondoltam arra, hogy lecserélném, de eszembe jutott, hogy használhatnám crossfire módban, viszont így nem vagyok benne biztos, hogy üzemelne a dolog. Ezt pontosan úgy gondoltam, hogy a hibás karit használom második ként a mit meg veszek jót azt pedig elsődleges ként és arra csatolom a minitort. Annyira nem tudom hogy hogyan műkszik a dolog, de én aszt gondolom, hogy mivel nem arról meg a monitor ezért menni fog, hiszen maga a kártya jó, és így nem használná a kivezetést. -
klac
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #4402 üzenetére
Köszönöm az infót, ezt nem tudtam eddig
.
-
klac
aktív tag
A CFx nél nem volt engedélyezve, bekapcsolva a CrossFire a Catalistban, valami kikapcsolta, ezen viszont engedélyezett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest