Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rambustibi #3497 üzenetére
Szeva!Nincs vele semmi gond azokon kívül amit pár hsz-el feljebb írtam(AB,ULPS,stb...olvass vissza kicsit,nem árt
) és azokra van megoldás és ha nem akarsz feszemelést a vga-kra(CCC-vel tuningolsz és nem AB-vel) akkor nem is érint.A 6870 CF az x4-essel karöltve full terhelésen 430-440w-t(12v-s ágon)eszik és erre még rájön még a tuning.Ha mindent meghúzol+ a biztonsági tartalék akkor 500w-kell 12v-s ágon ami egy minőségi 600-650-es tápot jelent.Lehetőleg egyben hagyott 12v-s ágú tápot válassz(pl.A-Data 650),de nekem sem ilyen van tehát nem létszükséglet,de azért jó dolog...Én 3840-en használom a 955-ösömet(most nyáron csak 3600-on) és a kártyákat alapon+full.hd,de eddig nem volt különösebb gondom a játékok alatt.Ha van szufla a prociban told meg 4ghz-re és annyi,de mint látod alatta sincs gáz.Ezen felül friss driver+applikációk+ccc-ben engedélyezed a CF-et és már megy is,nem lesz vele semmi gond.Nálam pofon egyszerűen ment-megy minden,teljesen gond nélkül.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
rambustibi #3497 üzenetére
A HD6870-es kb 170W-ot vesz fel max. Ha két ilyened van, akkor az ugye 340W. A maradék jut az alaplapnak, processzornak, stb.
Kérdéseidre a válasz:
-Egyáltalán nem bonyolult.
-Tápos topicban érdeklődj efelől (1 kártyának 2x6pin PCIe táp kell)
-Alaplapod jól kihasználja majd a kártyákat: 2 x PCIe 2.0 x16 support ATI CrossFireX technology(@dual x8 speed)
-Húzni nem tudom mennyire kell (AMD-ben nem vagyok otthon)
-Semmit nem kell okoskodni vele. Felrakod a Catalistet és CCC-t valamint töltsd le és tedd fel a CAP (Catalist Application Profiles-t)-ot is
-Kérdezz bátran, ha felmerül még valami -
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Olvastam a hozzászólásokat, és olyan ember segíthetne, akinek Asus 6870 VGA van CF-be kötve. Jövő hónap elején veszem meg a 2. Asus 6870, hogy CF-be kössem.
Kérdéseim a következők:
- Mennyire bonyolult a driver installálása, beállítása?
- Mekkora táp kell hozzá? (Jelenleg 550W)
- Asus M4A89gtd pro alaplapom van, mennyire jól használja a CF-et?
- Esetleg kell valamin "húzni"? (Jelenleg 1100T proci, és ssd-t használok, ram az 4 gb ddr3 1600 kingston blue) vagy megfelelő a hardver?
- Vannak-e kis okosságok a beállításoknál, vagy simán működik a játékokkal? win 7 64 bit op van jelenleg.
- Mi az amit esetleg nem kérdeztem és hasznos információnak tartotok, esetleg megosztanátok?
A segítségeket és okításokat előre is köszönöm (ez lesz az első cf gépem, remélem nem lesz csalódás) -
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3492 üzenetére
Ok, mindent köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Fantomas80 #3493 üzenetére
Ez az alaplap nem igazán CrossfireX-re termett, még akkor sem ha ezt feltüntették rajta.
Kérdezz rá az alaplapos topicban egy jobb CrossfireX-es alaplapra. Ők jobban ismerik a kínálatot. -
Fantomas80
tag
Hellosztok!
Gondolkodom egy ilyen Asus lap vásárlásán. Vélemények róla cross fire-be szeretnék benne 2db 6850 -es karit.
Nem vágom a második pci express csatijába lévő kártya ebben az esetben csak 4x tempóba fog működni? Ez mekkora hátrányt jelent? Ez a lap 25K körül van vagy van valimi hasonló árú lap ami jobb lenne? -
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3490 üzenetére
Ok, még annyi, hogy 1-1 GB-ot használnak ez esetben, vagy összesen 1-et?
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Angel1981 #3489 üzenetére
Igen tehát összesen 1gb-ot tudnak használni a játékok ami olyan game-ekben mint pl Metro, Crysis 1/2 már kevés lesz full grafikán. Egyébként ha elég az 1gb ram akkor nincs sebességvesztés, ha nem elég akkor elkezd swappelni a game vagy ha nagyon átlépi az 1gb-ot a memóriát akkor csak ilyen 2-3fps-el megy.
-
Angel1981
veterán
válasz
Whit3Rav3n #3488 üzenetére
Ok, köszi, én is erre számítottam.
Tudom, hogy az lenne az ideális, ha a 2. is 2 GB-os lenne, de csak erre lehet lehetőségem.Most ez akkor azt jelenti, hogy mindkét kártya csak 1 GB-ot fog használni?
Mégis kb. milyen teljesítményvesztést eredményezhet? -
-
Angel1981
veterán
Sziasztok!
A közeli jövőben lehet, hogy lehetőségem fog nyílni egy CF rendszer kiépítésére.
A két kártya:MSI 6950, 2 GB, referencia hűtés, referencia órajelek
SAPPHIRE 6950, 1 GB, nem referencia hűtés, referencia órajelekAz alaplap ASUS P8P67 DELUXE.
A logikát követve ugyebár minél jobban megegyezik a két kártya, annál kisebb az esély a CF-ből adódó bármilyen anomáliára.
Tapasztalatok alapján esetleg valaki meg tudná mondani, hogy egy ilyen CF mennyire váltaná be a hozzá fűzött reményeket, illetve az eltérésből adódóan mire kell jobban odafigyelni?Köszi előre is!
-
Zohan
senior tag
válasz
Cheater-666 #3483 üzenetére
igen a HTPC-je
-
monosz
őstag
válasz
Cheater-666 #3481 üzenetére
Én sokáig használtam Cfx-et (5970+5870),és igazából semmi gond nem volt velük,mentek mint az álom.
De én azt javaslom,hogy inkább egy 2Gb-os 6950,vagy 6970-be ruházz be.Természetesen,ez az én véleményem.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Cheater-666 #3481 üzenetére
Hozzáállás kérdése.Nekem 6870 cf-em van és gond nélkül használom(én is 8/8-ban használom).Ezzel a teljesítménnyel a 6970-est simán lekörözöm.Az 5850 cf-egy hajszállal gyengébb(már-már partiban van)a fent említett rendszeremhez képest.Tuninggal,támogatással nincs gondom,bár az AB okozott néhány érdekes pillanatot(ULPS tiltása,stb,de itt a fórumon már mindenre van megoldás),viszont ezt is simán ki lehetett tanulni.Nekem eddig nem volt nagy gondom játékok alatt és a kártyákat még mindig alapon használom full.hd-ban,ráadásul a te procid megeszi vacsira az enyémet,így nálad valószínű még jobb is lesz a helyzet mint nálam.Szerintem dobj hozzá egy 5850-est és jó időre nem lesz gondod a gépre
-
Cheater-666
csendes tag
Köszönöm az eddig segitségeteket!
de, megérné nekem a mostani 5850-hez venni egy 5850/5870-et (nagy valószinűséggel használtan, de persze csak jó állapotút), vagy eladom a videokártyám és beruházok hd6970 2gb-ra?
Teljesitményügyileg, fogyasztásilag, és kompatibilitás (gondolok, crossfire melletti tuning problémák, különböző videokártyánál (5850 + 5870) kompatibilitási gondok, driverhibák, esetleges, játékok crossfire támogatottság hiányával stb) megéri a kétkártyás rendszert kialakitani?
-
monosz
őstag
válasz
Cheater-666 #3478 üzenetére
Mivel Full Hd-ben nyomod,érdemesebb 2Gb-os Vga-ban gondolkodni,legyen az 5850,vagy 5870.
Sajnos a nagy felbontás,megfekteti az 1 giga Vram-ot.Pláne több monitoros használatnál.
Az hogy 16x,vagy 8x,nem okoz látványbeli teljesítmény csökkenést,max 2-5 Fps. -
reset
senior tag
válasz
Cheater-666 #3478 üzenetére
Hali!
Mindkét cfx-megoldás működni fog, de a lap "csak" 2x8-as sebességet tud. Ha van zsé, akkor az 5850+5870 / így később, ha esetleg egy karira váltasz, választhatod az erősebb karit... -
Cheater-666
csendes tag
Hello!
Szeretnék crossfire-t kiépiteni, és az lenne a kérdésem megéri-e.
Most full hd-ban játszom, de késöbb tervezek még egy monitort mellé (3840x1080) itt már biztosan kevés lesz a kártya.Asus sabertooth p67 rev 3.0
intel i7 2600k@4.5Ghz
corsair vengeance 8gb 1866MHz
western digital caviar black 500Gb
Corsiar h80 liquid cooler
Lg dvd iró sata 2
asus hd5850 725/1000--->850/1200mhz
Késöbb még tervezek egy 120gb-os ssd-t.Két lehetőségen gondolkodom,
hd5850 (725/1000) + hd5850 (725/1000)
vagy
hd5850 (725/1000--->850/1200mhz) + hd5870 (850/1200).
Azt néztem az alaplapom úgy van 1db x16 rendes meg még egy x16 de az x8+x8-ból épül fel, de fizikailag belemegy az x16-os kártya.
Táp az majd próbaszerű dolog lesz, de jöhetne tippek birni fogja-e ha nem mekkorát kéne venni, mindkét esethez.
-
0vak
csendes tag
Pls help
a mostani asus alaplapokban ha crossfiret használok ,akkor ha nincs kihasználva (pl : böngészek a winfosba ) akkor is folyamatosan mindkét kártyát fűti , vagy csak ha szükséges akkor a 2őt .? erre a lapra gondolok Asus M4A89TD ProHa lényeges a fogyasztás inkább foglalkozzak 1 vga s rendszerekkel? vagy nincs jelentős különbség..? csak nagy terhelés mellet.
-
Zohan
senior tag
Hali
Van egy
Asus Crosshair Formula IV-em
és
Asus 6870 CF-et akarok rátenni
+ valami nvidiát majd a későbbiekben fizikázni
mondjuk egy 9800gt oc vagy gtxetkérdésem az lenne, hogy a CF mellé elvileg nem megy csak úgy fel az nvidia?
(értsd nem gyári driverekkel megy ez igy? )
vagy CF helyett jobban járnék egy nagyobbal?persze ez még a jövő és majd ha eljön az ideje bulldozer hajtja meg..
most csak egy 965be.
-
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
paster.zs #3455 üzenetére
Ez a leghosszabb CrossfireX híd amiről írnak a neten:
ASUS MSI HIS CrossFire Long Bridge Connecctor Cable
Az 5. képen láthatod egy mérőszalaggal a hosszát.
-
paster.zs
csendes tag
hát külföldi oldalakat leforditva nem javasolják ezt a lapot 2 vga-ra, mert a második PCI-e slot csak 4x fog menni.-
de akkor se értem egyáltalán hogy müködne, hogy lenne a 2 vga összekötve.
-
paster.zs
csendes tag
válasz
Whit3Rav3n #3456 üzenetére
Szia.
de hogyan kötöm össze ezen a lapon?
vagy itt már nem is kell összekötni a 2 vga-t? -
paster.zs
csendes tag
sziasztok.
segitséget kérnék aki jobban ért hozzá.
szeretnék mégegy vga-t, de nem tudom , hogyan lehet pedig azt irja az alaplapnál, hogy
ATI CrossFireX.
de valamiért nagyon messze van egymástól a 2 db pci-e foglalat, nem a megszokott.
most akkor ezen a lapon lehet 2 vga? ha igen hogyan és milyen modban futhat?ez lenne a lapom.
[link]
elöre is köszi -
A.tessz
senior tag
Én most véglegesítettem a rendszert 3 monitor + 6970 quad fire setup. A kártyák az érdekesség kedvéért , 6990 + 2x6970. A gép többi része nem változott, ha valakit érdekel egy két cf teszt szivesen mutatom majd!
Egyenlőre nézegetem a cf skálázodást. A vicces az , eddig a legjobb a gané Duke nukem forever ben volt ! És egyenlőre érdekességként, eddig nem volt olyan, hogy ne ment volna rendesen a 4. gpu! A skálázodása se sokkal rosszabb általában mint a többié, persze dx 11 es újabb játékokkal nézem, nem a gta 4 el -
Wrrraith
tag
Üdv mindenkinek!
Erősen láma szagú kérdéseim lesznek,de marhára nem vágom a crossfire dolgot
(Főleg a régebbi VGA-kkal kapcsolatosat)
Nos akkor aszongya' hogy:
Egyik cimborám szerzett 2db HD 4670 1GB-ot.Az egyik MSI a másik Sapphire.Mindkettő 1GB-os.
Az érdekelne,hogy ezeket is multiba lehet kötni?
Csak azért kérdezem,mert ezeken nincsen crossfire hídnak csatlakozó és érdekelne,hogy ehhez kell valami spéci lap?
Vagy bármilyen Crossfirés alaplap jó hozzá,mert úgyis szoftveresen oldja meg a multi GPU-t a driver?
(Nem akarom pakolászni az én lapomba a VGA-kat ha nem muszáj)
Köszi a választ előre is! -
Whit3Rav3n
senior tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3448 üzenetére
Na ez az ami gondolkodóba ejtett.Volt már játék amivel bajom volt(Ghotic4,Duke Nukem).Full.HD-ban olyan mintha elkezdett volna remegni a kép.Szabad szemmel nem láttam viszont el kezdtem émelyegni tőle,miközben a játék nem szaggatott(frapsal lemértem és az fps okés volt).Olyan mintha a szűrőkkel együtt már kevés lenne az 1gb vram.1680-as felbontáson megszűnt a jelenség,de akkor még nem gyanakodtam a vram mennyiségére.Azt hittem,hogy kevés a craft.Persze a kártyák alapon mentek és a szűrőkkel nem játszottam,de majd ráfekszek a témára.Minden esetre nem te vagy az első aki azt mondja,hogy értelmetlen befektetés lenne,max bench-elésre lenne jó.
-
Milka 78
nagyúr
Na döntsétek el,hogy mi a jó,mert lenen egy 6870x2 1 kiláért és mehet a 3gpu-s cf...rohadt erős a késztetés
-
monosz
őstag
Én 3Gpu-t használok Cfx-ben (adatlap) és bizony ha nem egyformák az órajalek,akkor én is tapasztalok hasonló jelenségeket.De ha detto ugyan azokon a frekiken járatom a 3 Gpu-t,és a Vramokat,akkor megszünnek ezek a jelenségek.
Frankón megy akadozás nélkül..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3443 üzenetére
Akkor miért mondja Abu85, hogy 3 GPU nem olyan jó CrossfireX-ben, mint 2 GPU? Többször kifejtette már az AMD topicban.
-
Whit3Rav3n
senior tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Whit3Rav3n #3441 üzenetére
Rá akarsz beszélni engem egy harmadik EAH6970-re?
BTW, input lagot hogy méred/érzékeled?
-
Whit3Rav3n
senior tag
Microstuttering SLI vs CF és CF különböző gpu számmal:
Mint látható AMD CF-nél 2 gpu elég problémás microstutteringben, az SLI lényegesen jobb, de meglepő módon 3-4 gpu CF jobb mint a 2 gpu SLI, kipróbáltam én is Witcher 2-ben és valóban 2 gpu-nál jóval több volt azonos fps mellett a microstuttering mint 3 gpu-val, ráadásul az input lag is nagyobb volt 2 gpu-val lényegesen.
-
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Milka 78 #3439 üzenetére
Ja a kiegészítő csati csak azért van mert nagy tuningnál sok gpu-val előfordult hogy az atx csati kábel túl vékony volt a pci-e tápellátáshoz és leégett a kábel. Ezért tesznek most már a lapokra külön tápcsatit, bár 2 3870x2-höz nem lenne szükséges.
Sztem is valami driver probléma lesz inkább.
-
Milka 78
nagyúr
A tápod szerintem elég.Nem a legjobb széria,de egyben hagyott 12v-s ága van ami 672w-t ad le és ha jól emlékszem egy kártya 230w-körül kajázik...Mivel régi kártya lehet,hogy még régebbi driver kéne hozzá(pl.kezdésként a gyári cd-n lévővel próbálkoznék),mert az általad próbáltak igazán a 6-os szériához készültek,de ez csak tipp.Mafia2-vel már volt probléma cf-esetén.Asrock lapokon is van kiegészítő csati,de eddig nem kellett használni soha,de egy próbát megér.
-
reset
senior tag
Hali!
az alaplapon a második PCIe slotnál van egy molex tápcsati - cfx-ben (pláne 4 magnál) ide mindenképpen adjál kakaót...
Nekem is volt már, hogy a CCC nem ajánlotta föl a cfx-opciót. Nálam a drivercsere megoldotta a dolgot. A sima driver-eltávolítás lehet, hogy nem elég...valami spéci eltávolítóval (Driver Sweeper) próbáld - az újratelepítést pedig eleve a két kártyás üzemmóddal kezdjed... -
Landon
addikt
Sziasztok,
A következő lenne a problémánk: ma barátnőm apukájával megpróbáltunk beüzemelni 2db 3870x2-est CF-ben. Sikertelenül. A két kártyát látta a GPUZ, AIDA viszont nem voltak CF módban. Az érdekes az, hogy CCC-ben (11.6) sehol sincs felajánlva a CF opció. Tehát nem olyan mint nálam, hogy pl gaming-nél ott van, hogy CrossFire: pipa be/ki. Nincs sehol CF. Egyedül az OD-nél látom, hogy lehet váltogatni a 2 kártya közt.
Mértünk Mafia 2-ben teljesítményt előtte/utána. Ugyan azt az eredményt kaptuk tehát a második VGA nem ment.
A GPUZ még annyit írt, hogy az egyik VGA CF-ben ment (mivel ugye dual-GPU) de a másikra azt írta, hogy CF disabled. Ebből is látszik, hogy nem ment sajnos a dolog.
Több dologra gyanakszom de valahol minden teóriám bukik:
1: Az egyik VGA Sapphire a másik Gigabyte azt hiszem (lényeg az h 2 különböző gyártó). De ennek elvileg nem szabadna problémának lennie! A gyártó külömbségen túl nincs más.
2: Egy Corsair GS700 van a gépben amiben nem vagyok benne biztos egyáltalán, hogy elég lenne 4GPU-nak, de ez még azt nem magyarázza, hogy nincs CF-ben a 2 kártya. Mert ok terhelés alatt leáll a gép/táp akármi rendben van. De odáig el sem tudtunk jutni.
3: Szar a híd. De akkor gondolom nem látná a gép a második VGA-t...4: Nem tudom ez mennyit befolyásol vagy jelent e valamit de az alaplapon a második PCIe slotnál van egy molex tápcsati és az is van fölé írva h PCIe2. Lehetséges, hogy a második PCIe slotnak kéne külön kakaót adni ott? O.o Életembe nem láttam még ilyet, hogy őszinte legyek.
5: Az újonnan berakott VGA-nak a tápellátását elég körülmnyesen tudtuk csak megoldani mert a molex tápcsatik mind tele voltak ezzel-azzal így már az x-edik 'megtoldással' tudtuk csak bekötni a kártyát. De itt megint az merül fel mint fentebb a tápproblémánál: legyen kevés neki a kakaó, de attól még CF-be be kéne állnia először...
Driver csere volt. 11.3 volt fent. Azt etöröltem és feltettem a 11.6-ost CAP2-vel.
-
válasz
intercooler #3434 üzenetére
Mindég a legújabb, profilból szintén.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
intercooler #3432 üzenetére
Itt van egy-két eredmény viszonyítás képen,bár ez 3d Mark.
-
intercooler
őstag
Sziasztok!
Csatlakoznék 1 5870CF-el
Annyit kérdeznék miket rakjak fel milyen sorrendbe stb hogy normálisan menyen.
Illetve az alaplapom asus maximus 3 extreme ami kezel 2 16-os sínt de melyik 2öt?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
kokoato #3427 üzenetére
És a GT 240-es?Egyszerűen meg van kötve a kezem a kártya méretével.Olyan meleg van a panelben,hogy mindent alapfeszen használok,pedig léghűtéses rendszeren belül igen komoly kis rendszerhűtést hoztam össze,de még így is horror
Az a félelmem,hogy csak ront a helyzeten,ha gyengus a kari viszont a büdzsébe +40 ropi már nem fér bele(mert akkor inkább 1db 6870 elad 6870X2 megvesz=Tti CF azt jócakát
)
-
kokoato
aktív tag
Hali!
Sok itt a jó tanács,de....
Jó neki a 8800gtx fizikázni,de lefoglalja a másik kártya hütöjét mint írta!Mivel mi már tul vagyunk ezen -"cyberkind" és "monosz" kolléga itt a topikban - az ilyen rendszerek kisérletezésén,ezért egy tanács:nagyon jó a 9800GT és a 9800gtx fizikázni,ár/teljesítmény arányban,söt még a táp is bírja!Mi megfizettük az árát,mert próbáltuk több kártyával is,még egy gt220-as is volt a sorban,fizikázott az csak gyengén.Utána alakult ki az a rendszer ami az adatlapon olvasható,és ugy muzsikál mint a kis angyal!
De pl "monosz" kollégánál egy 5970+5870+gtx460 dolgozik,és eszméleten dolgokra képes!Nálunk egy Sapphire 6990+gtx560 titanium nyomja fizkát,de az is beszarás!
Egyébként beszerezhetö a hosszabb cf-híd itt a ph-n is,bár mi a 6990-eshez kaptuk dobozában,de "monosz" kolléga itt vette,kérdezd öt,segíteni fog! -
gombcomp
senior tag
válasz
Milka 78 #3424 üzenetére
Én a helyedben érdeklődnék az ASUS-os topicokban.
Nem biztos,hogy mindenki használni akarja (pl. ha Nvidia kártyákat használ..).
Esetleg nagyobb szerizekben is lehet "leeső,ottfelejtett" darab.
Vagy keresd meg ezt a fickót...hátha. -
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
Srácok!Melyik a leghosszabb CF híd a piacon?MSI 990FX GD80-as laphoz kellene,de ott a két 16-os slott között 3 hely van,tehát a szabvány 7cm-es híd nem játszik.
-
monosz
őstag
válasz
rambustibi #3419 üzenetére
A lényeg,a lényeg:Ne Mercury,Vargáné és társa,Codegen,hanem valami nevesebb cucc legyen.Én jelenleg TT-t használok,de a Corsair,Chieftec,FSP,már tökéletes választás.Egy 650W-os minőségi Táp maximálisan elég!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rambustibi #3419 üzenetére
Bőven elég a 650-es táp.Személyes kedvencem az A-Data 650-es ami egyben hagyott bika 12v-s ággal és moduláris kábelekkel és baráti árral kecsegtet,de mondhattam volna Corsairt,Chifit,stb...de a táposok majd megmondják a tutit
.
-
monosz
őstag
válasz
csabika0001 #3417 üzenetére
Nagyon eltud indulni a multi GPU.Szerintem "normális" játékoknál,erősen észre venni a CFX előnyét.
-
csabika0001
senior tag
Vannak itt jó skálázott gamek STALKER call of.. ba 1gpu val 30 FPS a játék elején 2gpu val 65
Kezd tettszeni ez a crossfire x -
kokoato
aktív tag
válasz
csabika0001 #3413 üzenetére
Jaja,ez a game még a mostani konfigomat kiszopatja néha!Az meg ott van az adatlapomon!
-
kokoato
aktív tag
válasz
csabika0001 #3411 üzenetére
Na azzal ne teszteld,annó még 4870+4870x2 cfx-em volt,a GTA azzal sem müködött együtt!
Mást válassz,a GTA egy elb@szott xbox átírat! -
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #3409 üzenetére
Mégsem oldódott meg anyira , most hogy elkezdtem használni . Telepítettem egy application profilt ez sokat lökött rajta , de most az a helyzet hogy megy az autó és akadozik , és egy idő után leesik az FPS. Memória limit be van tartva bőven!!(GTA4 ről van szó)
-
Milka 78
nagyúr
válasz
rambustibi #3406 üzenetére
Szeva!Minden játék támogatja és folyamatos a támogatás ami bővül(persze egy két kivétel van,de azokon is dolgoznak).Igen erősebb mint az 570-es,viszont minőségi 650-es táp kell majd alá.A lap az jó lesz hozzá.
Ha rám hallgatsz AM3+-os deszkát veszel hozzá,mert ugyan a mostani AMD procik meghajtják szépen,de azért tudna többet is a 6870 cf,mondjuk egy jó kis Buldózer procival.Ha már ragaszkodsz a gyártóhoz akkor inkább a ASUS M5A99X EVO-t válaszd.Ugyan úgy tudja 8/8 cf-et és kemény 2-3 ropival drágább.Ha olcsóbb megoldás kell akkor GIGABYTE GA-990XA-UD3,ami csak 25-26 ropi körül megy. -
csabika0001
senior tag
válasz
csabika0001 #3408 üzenetére
Megoldódott a helyzet egy profile telepítéssel .
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok
5830 crossfire x em lenne de 11.4 es driverrel 2gpu val szarabbul mennek a vagy csak úgy mint 1 gpu val a játékok mi lehet a gond ? Szintetikus tesztek alatt minden ok és hozza amit várok.
Csak egy 11.4 es drivert raktam fel !!(ha kérdezné valaki) . -
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Következő lenne a kérdésem:
2db Asus 6870 cf-be kötve, milyen játékok támogatják, és egy nagy kártyaként működik összeadva a 2 kártya tudását? Erősebb 2 db Asus 6870, mint 1 db asus 570 GTX?
Vásárlás előtt állok, és tanácsot szeretnék kérni.
A kiszemelt alaplap AM3 ASUS M4A89GTD-Pro/USB3.
Minden érdemi választ köszönök előre is. -
ADAM1337
nagyúr
válasz
intercooler #3403 üzenetére
Az elírás mivel az 5870 pci-e 2.0-s csak.
-
ADAM1337
nagyúr
válasz
intercooler #3401 üzenetére
Az 1gb-set vedd, mivel a kisebbik kártyára áll be a cf.
És csak 2*1gb-t lát hiába egyik 2gb-s. -
intercooler
őstag
Sziasztok!
Másik topikba nem igen kapok választ hát fel teszem itt is hátha több sikerrel járok. ő lenne az Ebben kérném a segítségeteket/tanácsotokat
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS routerek
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Battlefield 6
- Milyen egeret válasszak?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Asus ROG Strix RTX 4080 Fehér OC 16GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- Decklink Mini Monitor 4K - Blackmagic Design
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 12GB 512GB 14" FHD 1 év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest