Hirdetés
- A Razer új klaviatúra-zászlóshajóját meglátva biztos félrenyeled a teát
- Kétarcú űrutazás: az Artemis II startra kész, a Starlinert elmarasztalták
- Beelőzte az iparágat a HBM4 tömeggyártásával a Samsung
- Visszahozta a sírból a G-Drive márkanevet a Western Digital
- Komplex intelligencia a Gemini 3.1 Pro fókuszában
- Hobby elektronika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Természetből eredő gyökerekhez tér vissza a Keychron
- Melyik tápegységet vegyem?
- PC-k milliói kerülhetnek veszélybe idén
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen széket vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
perfegor17
üzenetére
Nálam terhelve jó, idle-ben 32bites-nek mutatja a 4* portban lévő kártyát.
Meg ez az érdekes, h idle-ben mindkét kártya pci-e 1.1, viszont terhve a 16* portban lévő 2.0 lesz... De miért? Elvileg mind2 port 2.0-s.
2 x PCI Express 2.0 x16 slots (PCIE2 @ x16 mode; PCIE4 @ x4 mode)
Amúgy igen, a 2. kártya ténylegesen 4*. 970-es lapom van.
-
perfegor17
senior tag
Furmark teszt
1-es kari 99%
2-es kari 0-3%
Nálam mind2 128-an fut és nincs terhelve. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perfegor17
üzenetére
Teljes képernyőben nézed?
Valamint van FurMarknak sima és CF változata is.
Ezt is érdemes lenne kipróbálni: How to enable CrossFire supporthackeeeee: másodk kártya tényleg 4x-es slotban van vagy azt is hibásan mutatja?
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
Edward1981
tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perfegor17
üzenetére
Számít bizony.

De ezeket a hozzászólásokat OFF-ban írd légyszi. Nem szorosan kapcsolódik a topic témájához.
-
perfegor17
senior tag
Nem tudom mennyit számít de raktam egy 12cm-es ventit a karihoz hátha több levegőt kap még.
-
perfegor17
senior tag
84-85c most a másik 60c
-
perfegor17
senior tag
BF3 ultrán megy most 2db hd5770-ről van szó.70-74c-os a felső kari.Mennyi fps-t kéne hogy hozzon?Most full hd felbontás ultrán 60-70fps van.
-
kovsol
titán
válasz
perfegor17
üzenetére
Nekem 3870 CF nél a felső kari 90-95fokon üzemelt és kutya baja nem volt, pedig azok a kártyák már jó pár évet voltak nyüstölve.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perfegor17
üzenetére
Gyakorlatilag 110 fokig működőképes egy GPU processzora, ezért a 80 fok az még teljesen elviselhető. Azért nem szeretik 90 fok fölé engedni, mert túlságosan felmelegíti a környező alkatrészeket.
Nem árt gondolkodni a házad hűtésének javításán sem. Magasabb légszállítású ventilátorok, stb.Furmark stabilitás tesztre való. Olyan hőfokot nézz, amit játékok alatt produkál.
Újrapasztázás csak pár fokot érne. De természetesen megpróbálható (ha nincs le matricázva a hűtő csavarja)
-
perfegor17
senior tag
Furmark teszt 2 perc alatt 70c-ra fel is ment a felső kari az alsó 38-40c.
4 perc alatt 89c le is állítottam a ventije pedig 60%-on. -
perfegor17
senior tag
Takarítva kb 4 napja volt.Igen nekem is a fent melegebb. Megterhelem megnézem meddig megy de,mennyi lenne a jó hőmérséklet terhelve?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perfegor17
üzenetére
A felső VGA mindig forróbb, mint a lenti.
Portalanítva mikor volt?Szvsz nem kell bajlódni a venti szabályzással, ha melege lesz úgyis felrántja a hűtést és lehűti.
Ilyen a nyár.
-
kovsol
titán
válasz
perfegor17
üzenetére
Ez se káros még, terhelve milyen meleg ? amúgy gondolom az a vga a melegebb amelyik fent van és a másik hátsó feléről szívja el a meleget.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok nálam most hűtési problémák vannak terhelés nélkül 48-50c-os az 1.-es vga a 2. 35-38c az egyest kéne valahogy hűteni valami tipp a venti szabályzás automatán van és 37%-ra tolta be magának.
-
kovsol
titán
válasz
Edward1981
üzenetére
nekem is volt összekötve 3870 CF és én egy hidat használtam, és több helyen is eggyel javasolták
-
TRitON
aktív tag
Sziasztok,
Több órányi szívás után asszem segítséget kell kérnem tőletek.
2008-ban vettem egy ma már matuzsálemnek mondható Sapphire Radeon 3870 videokártyát. Azóta a gépemben sok minden változott és most úgy gondoltam, hogy a 3870-es kártyák ára eléggé lent van már ahhoz, hogy vegyek belőle még egyet - PC improvement olcsón címszó alatt. Meg is vásároltam, kipostázták, kipróbáltam, működik. Mivel egy régebbi BIOS volt rajta, frissítettem arra, ami az én kártyámon volt, így is flottul megy. Viszont a Crossfire-t sehogy sem sikerül beüzemelnem. Pontosabban elvileg megy, de 3D-s alkalmazások alatt a második GPU terheltsége fix 0%. A VECC (VISION Engine Control Center) szerint engedélyezve van, GPUZ szerint is megy, viszont az alaplapon lévő x8-as PCI Express slot, amibe a második kártya került, csak 1.1 módban fut, holott tudtommal tudnia kéne 2.0-t is. Az alaplapom típusa Gigabyte GA-MA790X-DS4, egy x16-os és egy x8-as slot van rajta.
A drivert újratelepítettem, annyit értem el vele, hogy ha rányomok arra, hogy disable CFX, lefagy...
További furcsa jelenség, hogy a második kártya órajele és feszültsége nem csökken terheletlen állapotban.
Fontos infó lehet, hogy 1 CF híddal vannak összekötve a kártyák, azt mondta a bolti eladó, hogy csak egy kell, viszont anno a PH!-s CFX tesztben 2-vel kötötték össze a kártyákat. Jelenthet ez valamit?Előre is köszi a segítséget!
-
varmi2
nagyúr
Üdv!
Van valakinek 6870 cf, és játszik az f1 2011-l? Hogy skálázódik a cf ez alatt a játék alatt? Elég az 1 Gb memória?
-
Milka 78
nagyúr
Mivel ezek régi eredményeim,szerintem a 6850 is gyorsult annyira driverek miatt,hogy közel azonos pontot kéne kapnod.
Mint fent is írtam viszonyítás képen
Az eredményeimmel minden rendben van.Miresz eredménye ugyan annyi azonos procival és vga-kal,egymástól durván 150km-re.Az már más kérdés,hogy ez egy durván 1 éves eredmény 11.5-ös driverrel(ekkor tájt még bőszen írták a 6xxx-es szériához a drivereket).Itt egy szimpla 6850-es eredmény,de a proci sokkal jobban meghúzva és jóval frissebb driverrel.->[link]Az én pontszámomban a cpu pont ami kevés.Sajnos elég lusta procim volt és fagyáshatáron ment(ezért is cseréltem).
Ugyan azon kártyák 11-es alatt cserélt procival(11.9-es driver).->[link]Vantage tuning ugyan azzal a driverrel és cuccokkal->[link]
-
kovsol
titán
válasz
Milka 78
üzenetére
Ezeken a képeken 6870 cf van. Amúgy a Vantage eredményt keveslem az én egy darab 6850 kártyám eredményéhez viszonyítva. Viszont 3Dmark11 ben már arányokat nézve sokkal jobb eredmény az enyémhez képest. (persze csak a Graphics Score és a GPU Score értéket nézve, mert nekem más procim van)
mutatok akkor egy hd3870 CF eredményt, hogy ne teljesen off legyen
minden teljesen alapon. [link] ez meg egy kártyával [link]
16x-4x felállásban volt hajtva. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Edward1981
üzenetére
A 6970 kicsivel gyengébb mint a 6850cf viszont van 2gb vram rajta ami jól jön ful.hd-ban(BF3)
A procit meg kéne húznod így is úgy is 3.9-4 ghz körül,hogy jól muzsikáljon.
Ha kis pénzben gondolkozol akkor szerintem 2 lehetőséged van.
Vagy eladod a két kártyát és 6970-ezel.A 2 karid 28-32 között elviszik és a használt 6970 60-65 között megy.Hátránya,hogy a régi lapod megmarad ami nem fejleszthető tovább.Vagy eladod a lapod(durván 10-12 ezerért) és veszel egy másikat(pl. ezt elhozhatod és szerintem még alkudhatsz is).Ez utóbbiban már megy a Dózer is,így a későiekben válthatsz erősebb procira is.
A 3. lehetőség,hogy megpróbálod újrahúzni az egészet ahogy fent is leírtuk hátha magához tér a gép,majd széthúzod a száját a procinak.Abban a lapban legalább 3.8ghz-t tudnia kell.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Edward1981
üzenetére
-
radi8tor
MODERÁTOR
Pár napja linkeltem egy frissebbet, bikább kártyákkal.
Ja, igaz az én linkem nem CF eredmény.

-
kovsol
titán
Bocs a dupláért, megtaláltam a tesztet amiben 16x-16x 8x-8x 16x-4x összehasonlítás van. Érdemes végig lapozni.
[link] -
kovsol
titán
válasz
Edward1981
üzenetére
vagy elajándékozod nekem az egyik kártyát és nem lesz több CF gondod, és majd én használom
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Edward1981
tag
Köszönöm a segítségeket! Asszem akkor kell néznem egy alaplapot majd egy procit is

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Nézz szét a 3DMark06 topicban, vannak ott 6850 eredmények. Például egy OC-s eredmény.
De itt a VGA is húzva volt. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Inkább úgy fogalmaznék, hogy a CPU nem tudja kiszolgálni a két kártyát olyan mértékben, hogy nagyobb sebesség növekedést tapasztalj.
-
Edward1981
tag
Úgy néz ki megy a Crossfire csak én nem látom a külömbséget!
3DMark06 single GPU : 18666
3DMark06 Crossfire: 20356Akkor gondolom az alaplap lehuzza a kártyákat

-
Milka 78
nagyúr
Várható volt.Én a következőt javaslom...
Próbálj meg egy szüz Win7-et(C particio törlése,majd létrehoz újra és formáz telepít,hogy egy deka maradványa se maradjon az előző op-rendszernek)1 kártyával,proci minden alapon,majd alaplapi driverek fel,2. kari be,friss driver+cap.
Esetleg próbáld meg elrendezni a tápod kábeleit.A tápodnak 2db 20A-es ága van és lehet,hogy egy ágra kötötted a két kártyát.Ilyenkor a kártya beindul,de csak idle-be forog(igaz ha terhelést kap akkor kéne kapnod egy hiba üzit a ccc-től).Ez utóbbival órákat lehet eltölteni,mert a franc se tudja,hogy melyik kábel melyik ágra van kötve.
Ha ezek egyike sem jön be akkor lehet,hogy a lap lesz a ludas(nálam anno az volt)és érdemes elgondolkodni a cserén. Ahogy a topikot olvasgatom,nem te vagy az egyetlen akinek gondja van a 16/4-es felosztással.Egy 870Extreme3-as olcsó és működőképes lap és vígan fut 8/8-as felosztásban,bár ha van egy ismerősöd akinek van egy cf-es lapja akkor azért kipróbálnám ott,hogy nehogy árnyékra vetődj. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Két kártya külön külön jól működik?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Catalist application profiles-t felraktad Win7-en?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Edward1981
üzenetére
Én részemről olvasgattam a 16/4-es cf eredményeket és nagyon szépen mutatnak...csak az a bibi,hogy nálam is állandóan baj volt vele(Asrock 780GXH). Ugráltak az fps-ek,lagolt,stb...Lehet,hogy a lap nem kultiválta az egészet.955be 240-es fsb-vel 3840mhz-n nem hajtotta ki a 6870cf-emet(Asrock 870 Extreme3 8/8),viszont ebben a deszkában hiba nélkül működött mindkét kártya Persze használható volt,de a min fps-ek nagyon alacsonyak voltak.Viszonyítás képen az i5-ös alapon elverte a 4ghz-s eredményeimet(bár ez most téged nem érint,nem ez lesz a bibi).
A GPUZ-s képeden az látszik,hogy az egyik kártya nem is megy csak alapon ketyeg.Vagy valami driver hibád van(mondjuk a CF Enabled ennek ellent mond,de láttunk itt már érdekesebbet is),de szokott ilyet csinálni ha nem kap elég naftát a kártya(ilyenkor idle-ben ketyeg a kártya mint nálad). Milyen tápod van?
Esetleg próbáld meg szűz Win7-el friss driverrel+CAP-al,hátha észhez tér.
Ha megoldódik a probléma és menni fog a CF akkor szigorúan húzd fel a procit,addig ameddig bírod(4ghz isteni lenne és ne csak szorzóval) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Először az alaplapi drivereket tetted fel, majd utána a VGA drivert?
Mindkét kártya bent volt a helyén CF híddal összekötve? -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981
üzenetére
Lehet ha egy 16x 16x PCIE csatolos alaplapban próbálnám akkor működne????
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Akkor lehet az XP-vel lesz a gond.

-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Edward1981
üzenetére
Driver gubanc lesz nálad eléggé.
Távolítsd el az AMD drivert, majd telepítsd újra és tedd fel a CAP-ot is (Catalist Application Profiles).
Ha ezután sem jó, akkor távolítsd el újból és pucold le mondjuk Driver Sweeper-el a VGA drivert.
Utána újból telepítés... -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981
üzenetére
A 3DMark06-ban semmi külömbség!
Az NFS Undercover ugyanez!!!!VALAMI ÖTLET??????????
-
Edward1981
tag
Megy a Crossfire csak nincs teljesítmény többletem.
Ott van pl. a Max payne 3 ami ugyanazt hozza ha benn van mind a két kari meg ha nincs.
A GPUZ meg pörög és azt mondja hogy mennek a kártyák, valamint a játékon belül is írja hogy 2Gb memo van amit használhat a játék.
Én ezt már nem értem!!!

-
AusWolf
őstag
válasz
Edward1981
üzenetére
A Catalyst alkalmazásprofilok fent vannak?
Ha majd sikerül működésre bírnod, akkor kíváncsi leszek a tapasztalatokra.
Ugyanis én is 16-4-es CF-t tervezek a közeljövőben, csak én 7770-nel. -
kovsol
titán
válasz
Edward1981
üzenetére
gpu-z ben írja, hogy megy a CF ?
próbáld meg monitorozni esetleg a GPU használatokat, hogy mind a két kártya kap-e terhelést, vagy csak az egyik(#4928) prokxy komolyabb kártyánál is játéktól függően pár százaléktól a 10-12% ig terjedhet az a teljesítmény csökkenés amit a 16-16 hoz képest lehet tapasztalni a 16-4 felállással, szóval így is jelentős gyorsulnia kellene két kártyával. Én is használtam 16-4 felállásban CF -t és durván megdobta a gép teljesítményét így is.
-
prokxy
veterán
válasz
Edward1981
üzenetére
Valaki szerint nagyon visszafogja, vki szerint nem a pcie 4x az össz teljesítményt.
Vannak erre tesztek google, Corssfire pcie 4x, stb néven. Most nem tudok keresni, több időt rászánni, így is melóból segítek.3.6;3.8-on ment, de sokat nem ért hogy húztam....3.8-ig, 3.6on maradtam.
-
Edward1981
tag
Alaplap: Asrock M3A770DE
Ennél a lapnál az eggyik PCIE csatoló csak 4x módban megy crossfire esetében nem tudom az mennyire befolyásolja a dolgokat. Mennyin men nálad a 955BE???
Mert a Procin még tudok húzni olyan 3500-ig 4 maggal de nem hinném hogy az megoldaná a dolgokat.... -
prokxy
veterán
válasz
Edward1981
üzenetére
Nem tudom akkor...Alaplapod típusa? BIOS frissítés annál?
Pedig a procinak ki kéne nagyjából hajtani a 2 kártyát. /bár tény, h a 955 BE nem hajtotta ki rendese a 6850Cf-et, még anno 15-tel látványos, azaz FPS számbeli javulás volt/ -
Edward1981
tag
válasz
Edward1981
üzenetére
Probáltam már a Crossfire hidat cserélni, A két kártyát felcserélni ujj drivereket de ami érdekes hogy amikor benn van a két kártya akkor gyengébben muzsikálnak a játékok pedig nem így kéne

-
prokxy
veterán
válasz
Edward1981
üzenetére
A játékoknál VSync-off! Majd FPS mérés és látnod kell az eredményt!

-
prokxy
veterán
válasz
Edward1981
üzenetére
COD-ben mit akarsz telj.növelést? Még 1 kártya is bőven elég neki. Főleg, h fix 60fps-re van írva...
Nézd meg pl. Furmark alatt vagy MSI AB-vel (OSD-re rakd ki a 2 kártya adatait) Dirt3 alatt vagy BF3 alatt. Aminél biztosan nem ok a CF az a MW3, Crysis2, Alan Wake.
Híd fent van ugye??? Catalyst azt írja, h "Crossfire Enabled?"
Nekem volt 6850 CF, kb. 1 db 6970-nek felel meg, úgy nézd az adatokat. -
Edward1981
tag
Sziasztok!
Van egy kis gondom amikor 2 Gigabyte 6850-et Crossfire-be kötök sajnos nincs semmi teljesítmény növekedés, sőt inkább teljesítménycsökkenés tapasztalható!
Az alaplap egy Asrock M3A770DE egy 4 magosított 720BE proci 3,2Ghz és 4Gb ram!
Már szinte mindent kipróbáltam: Ujratelepítettem a Catalystet (több verziót is próbáltam), átcseréltem a két kártyát, tettem fel új bios-t mindkét karira.....
Ahol látom a teljesítmény növekedést az a 3DMark 11!
Ahol nem látom: 3DMark 06, NFS Undercover, COD MW3.....
Köszi a Segítséget!!! -
LÁZ
addikt
hali mindenki, CF probléma a következő:
Adott egy sapphire 6950 2gb, minden okés vele, és egy Diamond 6950 2gb, vindózig jó, driverfrissités után eldobja a képet, 2. kártyának.
Kórisme:
- zafir elsődleges, D. másodlagos, win ok, felismeri mind2-t, gpu-z ok, de nem találjuk a catalystban a CF engedélyezést, lap crosshair formula. 3-4 driverrel próbáltuk,egyiknél sincs CF opció, biosban nincs opció, csak hogy melyik legyen az elsődleges pcix slot, kábel ok.Vajon mi lehet a baj? A Diamond 2. kártyának tökéletes lenne, ha mennének.

-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
radi8tor
üzenetére
Ha már leveszem a hidat az is elég? Oho, csodás.

Tehát ha össze van kötve a két kártya, akkor is a procihoz közelebbibe kell a monitor? Pontosabban gondolom abba, amelyik bios-ban az elsődleges.

Akkor okés, lényegében ezekkel tervezek teljesítmény teszteket csinálni. Remélhetőleg holnap végre lesz rá alkalom.

Köszi!

-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. Hogyha, külön szeretnék először egy, és két kártyát tesztelni, akkor gondolom elég akkor újra telepítenem a drivert, amikor az 1 új kártyát beteszem a gépbe, igaz? És az mellé bármikor mehet a másik? Vagy úgy kéne a drivert telepíteni, hogy 2 vga van a gépben?
Vagyis két kérdés, a másik, tesztre a heaven, és a 3dmark 11 megfelelő?
Nem több oldalas tesztekre gondoltam, hanem csak arra, h az esetleges teljesítménykülönbség látszódjon. -
SzO.okI
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Hobby elektronika
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- Battlefield 6
- Természetből eredő gyökerekhez tér vissza a Keychron
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt Hikity SH3AM5HI Carplay és Android Auto multimédia kijelző / 12 hó működési garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Owl Labs Owl Bar 4K Videokonferencia Rendszer FRS100
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

További furcsa jelenség, hogy a második kártya órajele és feszültsége nem csökken terheletlen állapotban.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

3 vga cross ba már kb 20-30% veszteséged lesz de program függő 1 kártyához képest