- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
- Korszakok találkoznak a YUNZII legújabb billentyűzetében
- GPS a Holdon: készül az európai rendszer
- Tőzsdére lépés miatt egyezkedik az OpenAI és a Microsoft
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- RAM topik
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #6098 üzenetére
Hát, hát...
Megértem. Tényleg baba.
Az enyém csúnyább, de csöndesebb... -
Weareus
addikt
Egyébként találtam egy RadeonPro nevű progit, ami elég sok finomhangolást tesz lehetővé, CF-tulajoknak jól jöhet. Ha valaki nem ismeri, innen letölthető.
Ja, és hát a cikk alatt lévő kis szerény kártya...
Khm. Egymagában CF vagy mi.
Azért elviselném. -
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #6095 üzenetére
Igen, épp pár perce linkeltem be az aktuális topikba, de közben megoldottam!
Hát a lényeg az, hogy ha a Crysist a 32 bites parancsikonnal indítom, akkor megy az OSD menü, minden ok.
Csak hát eddig a 64 bites exével indítottam...
Kutya sem gondolta volna...
Egyébként - gondolom - 32 és 64 bit között jelen esetben semmit nem fogok érezni (teljesítményügyileg)... -
Weareus
addikt
A Crysis első részénél hogy lehet elérni, hogy az MSI AB kiírja a képernyő sarkában a grafikai paramétereket? Más játékoknál nincs gond, de ott valamiért nem műxik...
Azért ide írok, mert legfőképp a CF-em nem megy abban a játékban (asszem legalább is FPS alapján), és jó lenne rávenni valahogy a gémet, hogy mindkét kártyát használja.
Tapasztalt valaki CF-fel ilyen hibát? -
kovsol
titán
jött ki új CAP
-
ZrinyiGabó
csendes tag
Helló mindenkinek.
Mint nemrég írtam, volt egy kis problémám a két videokártya.
A HD5850, valamint a HD5830 crossfire kötésével a Windows alatt.
Rájöttem mi volt a baj.
A Cataclyst telepítésénél az audio vezérlő telepítését kikapcsoltam, és voálá.
MŰKÖDIK!
Erre nem is gondoltam de bejött. -
- = Zk = -
félisten
válasz
Blue Thunder #6083 üzenetére
már vissza adtam a kártyát... sztem itt HW problem volt....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Blue Thunder #6083 üzenetére
CAP-nak semmi köze a Crossfire felismeréshez. Abban játékokhoz tartozó beállítások vannak.
CAP nélkül is működik Crossfire, de CAP-al hatékonyabban.petiwr: Persze, Crossfire esetén nagyobb FPS-re lesz képes a géped.
Keress HD5770 Crossfire review-re, és nézed meg mennyit gyorsulnak a játékok a tesztekben.
Pl: [link] -
Blue Thunder
senior tag
válasz
- = Zk = - #6078 üzenetére
Esetleg próbáld ki hogy a sima (nem béta drivert rakod fel) és mellé az alatta lévő CAP-ot, nálam így működött, hiába van benne elvileg az újabb béta driverben a CAP mégsem látta nekem sem, csak miután az előzőekben leírtak alapján csináltam...egy próbát megér
-
petiwr
senior tag
Sziasztok!
Van egy MSI R5770 1GB PCI-e vgam ezt milyen 5770 el köthetem CF be?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #6076 üzenetére
Akkor nem marad más hátra, mint Windows reinstall
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #6074 üzenetére
Ez a legújabb beta driver: AMD Catalyst™ 13.3 Beta3
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #6072 üzenetére
Okay okay...
Akkor pedig ez driver lesz...
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #6069 üzenetére
Te...milyen hidat raktál fel???Ami a dobozban volt???Mert az SLI híd...látszólag crossfire híd nincs a csomagban!![link]
Gondolom a kártyákhoz sem kaptál... -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #6069 üzenetére
13.1 WHQL vagy 13.3 beta3-at szedd le.
Nem tudom miért pont 13.2 beta7-re esett a választásod
13.1 WHQL-hez le kell majd szedni a CAP-ot is. -
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #6066 üzenetére
A két világoskék slotban fog menni csak a CF,gondolom oda raktad őket?
CnQ nem hiszem,"advanced" fülön nézz szét...(#6069) - = Zk = -
Hát PCI-E dolgokat,sávszélt esetleg...lehet le is lehet tiltani...bár akkor nem látszana az eszközkezelőben sem...monitort hova dugtad?Milyen kábellal? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #6066 üzenetére
CnQ nem kellene hogy bezavarjon.
Melyik Catalistet tetted fel?
-
TTomax
félisten
válasz
- = Zk = - #6064 üzenetére
Hid rajta van?Biosban nincs letiltva valami?
(#6066) - = Zk = -
Nem ismerem a lapot de azért nézz szét biosban,lehet ott van a gond,erősen tippelek magam is... win8? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #6062 üzenetére
Rebootoltál?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #6060 üzenetére
Tedd újra a drivert.
-
- = Zk = -
félisten
na szevasztok
adatlapomon a kócerájom..
lényeg: nincs CFX. minden frankó, de mégse... amd visionben nem adja be a CFX opciót...
látja a gép rendesen a második kártyát, de nem engedi a CFX lehetőséget... "lekapcsolt adapter"-ként kezeli...kártyákat felcseéltem már, drivert nem tettem újra (amit nem is akarok. nehogy már 2013-ba ilyen copás legyen a CFX -.-)
egyéb 5let?
köhi
szerk
az egyik kártya egy Sapphire 7870 GHz Edition, a másik egy VTX3D X-Edition 7870 -
strikex
csendes tag
hali segítsetek kérlek titeket nemnagyon vagyok otthon a mai kártyákba, melyik a legnormálisabb a 7-es szériák között és árilag is megéri ... köszi előre is. Amúgy gondolkodtam azon is hogy 2 db 5970 karit rakok össze az pl: melyik mostani kártya szintjén lenne ??
-
prokxy
veterán
válasz
Whit3Rav3n #6056 üzenetére
Koszi, ez igy a legjobb megfogalmazas.
Ugy ertettem az elozo valaszom, h a kulonbozoseg miatt a mikroszaggatast nem igazan tudja kikerulni, es hiaba lesz a 4850 mellett gyorsabb kari, nem lesz az egesz rendszer gyorsabb a 4850 cf-nel. -
Whit3Rav3n
senior tag
Bár a valóságban nem lejjebb veszi az órajelet, mert ugye különbözö shaderes gpu-k is mennek ahol még azonos órajelen is gyorsabb lenne a jobb gpu hanem a gyorsabb kártya annyival kevésbé lesz terhelve amennyivel gyorsabb a másik.
Szóval 2 különbözö sebességü gpu-nál olyan gyors lesz a cf mint egy cf a 2 lassabb kártyával, viszont a mikroszaggatás tapasztalataim szerint erösebb az ilyen különbözö sebességü kártyás cf-nél szóval inkább kerülendö rendes használatnál emiatt is.
-
soft1993
csendes tag
Köszönöm a választ !
-
soft1993
csendes tag
Üdvözletem emberek ! Az a kérdésem hogy meg fér e egymás mellet ez a 2 kártya crossfire-be
SAPPHIRE HD 4850 1GB GDDR3 PCI-E HDMI és Asus EAH4870/HTDI/512MVÁLASZOKAT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM
-
CPUID
csendes tag
Hello Lenne 1 kérdésem van nekem 2 6790 es kártyám 1 saphire és 1 MSI oc
a gépem amd phenom x4 965, 8gb ram ASUS M4A89GTD PROa probléma az lenne nemmegy a crossfire vagyis a catalyst szerint megy de sehol nem látom a növekedést
és direkt gpu z vel figyelem és valóban csak 1 kártya megyCrisys 3 és Heaven Benchmark 4.0 tesztelgettem
néztem már 12-8,12-10,13-1,13-2,13-3 driverekkel
cseréltem fel a kártyák helyét
huztam vissza az msi oc orajeleit a shapire-é ramindent végiglestem
kérdés létezhet hogy nemmegy 2 egyforma vga ?
kérdés mit lehet még kipróbálni?
elöre is kösz helpet PÜ ben pls -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
ZrinyiGabó #6050 üzenetére
Eloszor probald meg 1 kartyaval, teszteld majd rakd be a masodikat majd vedd ki az elsot. Miutan mind a ket kartya le van tesztelve tedd be CF-ben de kerj kolcson egy tesztre ha van kitol egy jobb tapot es probald meg azzal.
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
ZrinyiGabó #6047 üzenetére
[link] Ezt ide tedd fel.De a gond a tápoddal lesz, hkc nem egy életbiztosítás.Bátor vagy
-
ZrinyiGabó
csendes tag
Helló.
Valaki segítsen nekem.
Nagy dilemmában vagyok.
A gépem egy asrock fx970 extrem 3, fx6100, 2x4Gb ddr3, 3 sata winchi, ATI HD 5850, ATI HD 5830.
A két kártya crossfire van kötve, windows alatt nincs gond szépen felismer a rendszer mindent.
Viszont ha elindítok egy játékot, leáll a gép.
A tápom egy HKC 630W táp.
Elméletileg bírnia kellene.
Ha mégsem akkor mekkorát érdemes venni? -
lowzor
veterán
Sziasztok
7850 CF-nél hogy lehet, hogy ha elindítom akár a Heaven-t, akár a 3Dmark-ot elkezd összevissza ugrálni, meg csíkozni a kép mindenféle színben?
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nézd meg másik programmal is. Afterburnert is be lehet állítani hogy ne a beállított értéket mutassa monitoring-nál, hanem a tényleges értéket.
Valamint van olyan funkciója is, hogy "Force constant voltage" -
kovsol
titán
Az lehetséges, hogy a két eltérő alapfeszültségű kártyám feszültségeit szinkronba hozza automatikusan ?
az 1,168V -os kártyám is 1,2V -t kap gpu-z szerint mióta CF ben van a másikkal. Vagy szimplán hülyeséget ír a gpu-z ? -
marinea2
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6041 üzenetére
Okés köszi!
Amúgy a gyártó az mindkét esetben Sapphire. Csak az egyik kártya nyákja és hátése már az átgondoltabb verzió.
-
marinea2
addikt
válasz
Whit3Rav3n #6039 üzenetére
Okés, időközben már rájöttem!
A helyez az hogy az egyik 5850 egy Sapphire sima referencia. A másik pedig egy Xtreme. Ugye ez nem jelent majd gondot?
A referencán kettő db CF csatolási lehetőség van az Xtremen meg csak egy. Ez számít valamit?
-
marinea2
addikt
Sziasztok!
Van két db 5850 es karim. szeretném kipróbálni a CF-et. Asus P8H77 V le alaplapom van támogatja a CF-t, a kérdésem cska annyi lenne hogy az a régi CF híd kell e amivel a két kártyát össze lehet csatolni? Erre gondoltam
-
prokxy
veterán
válasz
radi8tor #6031 üzenetére
2 kérdés volt, az egyik az nvidia egy ati mellé, megyek a linkelt topicba.
A másik pedig a 3way CF, igen, azaz még egy AMD kari menne a másik 2 AMD mellé. Köszi a válaszokat!Most még "csak" egy db 7970-em van, első körben mellé akkor mehet egy nvidia, kipróbálásképp.
Majd kérek egyet havertól, aztán meglátom, h mit produkál mondjuk Borderlands, BF3 alatt. -
Whit3Rav3n
senior tag
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #6032 üzenetére
A crysis 3 meg 2 katyaval is okorkodot. Sokszor csak 1 kartyaval ment.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Berakhatsz egy 3. kártyát fizikát számolni, ehhez kicsit hackelni kell a VGA drivereket.
Akkor van értelme, ha sokat játszol olyan játékokkal, amik profitálnak a fizikából.3-way CF-et most ugye nem erre a 3 kártyára értetted, hanem egy AMD kártyát tennél be 3.-nak?
Jól skálázódik, de az alaplap már szerintem csak 4x sebességgel tudná kihajtani a 3. kártyát.
3-4-es rendszerekhez X58 vagy X79-es alaplapokat szoktak használni, hogy ne fogja vissza a VGA kártya sebességét a 4x PCIe.Egyik topic, Másik cikk és topic
utóbbit látogattam anno, amikor egy GT220-at raktam be HD5850 mellé.
-
prokxy
veterán
Ebben senkinek nincs tapasztalata?
-
Kerto84
csendes tag
Üdv!
Lenne egy ilyen alaplapom: [Gigabyte Ga-880ga-UD3 rev 2.1] ezen van integrálva Radeon hd4250-es vga, és tudja a lap a hybrid cf-et.
Össze lehet hozni az alaplapi kártyát egy Hd 5750-el? Köszi a helpet előre is. Üdv -
-oli-
aktív tag
Oké, ennyit akartam, köszi.
-
-oli-
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy új videókártyát (Asus HD7770) és megmaradt a régi(Sapphire HD4850). Össze lehet ezeket kötni vagy szabaduljak meg a régitől? Alaplap: Asus M4A89GTD-Pro/USB3, táp: Enermax modu 82+
Előre is köszi!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
radi8tor
MODERÁTOR
Nem kell semmi másra figyelni, csak azonos órajelen kell járatni őket.
A feszültségekhez ne nyúlj szerintem. Túlságosan meg bonyolítaná a helyzetet.Vagy valamelyik új Beta drivert telepítsd fel, vagy a legutóbbi hivatalos drivert a CAP (Catalist Application Profiles)-al.
-
lowzor
veterán
Sziasztok srácok
7850 CF-et akarok építeni, egyelőre csak próbaképp, hogy megnézzem mit is tud. Úgy tervezem, hogy mindkét 7850-et 1150-en járatom majd (Egy MSI és egy Sapphire kártyából fog állni)
Az alaplapom szerintem megfelelő hozzá (X8-X8-ban fog menni elvileg), meg a tápom is (Corsair TX 750W V2).
Kb mire figyeljek majd? Miket lesz érdemes beállítani? Egyforma feszre kell állítani mindkét kártyát, ugye? -
strikex
csendes tag
HALI ha 2db 5970 vennék melyik kártya szintjén lennék ..ha lehet valamenyire pontos legyen kérem .
-
kovsol
titán
CAP ból az utolsó az a 12.11 CAP 2? Ezt még érdemes felrakni a 13.3béta mellé is ?
-
zsoca875
csendes tag
Sziasztok.
Egy hd 4850 és 4830 CF-hez elég egy minőségi 600w-os táp?Segítségeteket köszönöm!
-
prokxy
veterán
Van itt egy cikk, erre gondoltam: Hybrid Graphics System
-
prokxy
veterán
Sziasztok!
Ha van egy ilyen MSI GD65-ös lapom, hozzá i7 3770K + 2 db 7970, akkor ezek mellé tudok még rakni egy nvidia kártyát? Hogy minek? A Physx részt az számolná, adná, a többi az ati. Olvastam vhol ilyet anno, hogy lehetséges.
Egyáltalán van ennek értelme a amai modern kártyáknál?
Ez volt az 1. kérdés.
2. pedig az, h 3-as CF esetén a skálázódás megfelelő ezekkel a CAP-okkal?Köszönöm segítségeteket!
-
Weareus
addikt
válasz
radi8tor #6007 üzenetére
Igen, ahhoz jobb, bár messze nem tökéletes.
Lebeszélni sem akarok róla senkit, de azért legyen szabad halkan megjegyeznem, hogy nálam ez a béta driver sereg más játékkal komoly gondokat okozott. (Fagyás, képi megjelenítési hibák, kilépés, stb.).
Persze, ha csak a Crysis 3 számít, akkor ok, érdemes megpróbálni, de én már vissza is tértem a "régi" driveremre és inkább más, érdemesebb játékkal tolom, és kivárom, amíg emberbarátibb megoldás születik erre a fiaskóra akár a Cryteknél, akár az Atinál.
(A régi driver visszatelepítése után a fent említett problémák megszűntek, más sem hardveresen, sem szoftveresen nem volt változtatva a rendszerben...).De mondom: az is tény, hogy a Crysis 3 esetében a CF életre kelt, de a szignifikáns FPS-többlet elmaradt, mert a GPU kihasználtság észveszejtően droppingolt (40-50%). Ez valami vicc?
-
MiklosSaS
nagyúr
Vand egy gondom az aldatlapomon szereplo konfigal. Elinditom a crysis 3-at, FPS kb 40-45 (high, v-sync off), gondolom valami nem stimmel. Kilepek, letiltom az egyik kartyat, visszalepek van kb 50-52 FPS. Aztan megint ki, masodik katyat aktivra teszem, ujrainditom a jatekot es most mar van 60-70 FPS. Ezt mi okozhatja ?
(ugyanaz a palya, 2 kartyaval high-on, v-sync off-al kb 40 - 140 kozott van a FSP.)
-
zsoca875
csendes tag
válasz
proci985 #5996 üzenetére
Most már csak azt nem értem, hogy egy, vagy két CF híd kell, illetve mi a különbség
Láttam egy csomó képet, ahol csak egy CF híddal vannak összekötve, de láttam olyat is amin a kártyák mindkét slotján volt 2 CF híd.
Szóval nem értem..
-
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #6000 üzenetére
Én arányaiba gondoltam,tehát a saját gépe+7970 vs. 7870CF.Az ő procija sacc/kb 4.8ghz körül hasít annyit mint az én 2500k-m 4.5-ön a Crysis alatt így egyértelmű,hogy nem tudja azt az fps-t produkálni mint egy Core i7 3960 Extreme@4.6ghz-n,de ERRŐL is találtam némi infót.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Nem állnak jól az Apple Watch számai
- Napelem
- E-roller topik
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest