Hirdetés
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
Szeva!Elég lesz neki,csak lehet kell egy-két átalakító.A 6870cf-sem eszik nagyon többet(vagy kevesebbet) és én is toltam egy 750-es Nitroxxal(CWT 4x18A). Persze volt,hogy egy ágra kötöttem a kártyákat és így túlterheltem,de némi türelemmel ki tudod focizni.Hozzáteszem én is váltottam egy ágas tápra és faja,jól jön tuningnál meg minden,de nem létszükséglet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Itt kérdezz, nézz szét: Melyik tápegységet vegyem?
-
XZoli
aktív tag
helló
HD7950 szeretnék használni CF-ben a tápegységem jó hozzá még, vagy már gyenge?
Üdv Zoli
-
miresz
veterán
válasz
Montesantos #5190 üzenetére
Nekem volt 6870 CF-em. A tapasztalatom az vele,hogy az 1Gb memória a kártyákon kevésnek bizonyúl,főleg az újabb játékoknál.Tehát szerintem 6870-ből nem éri meg CF-et csinálni. Én most árulom a második kártyát is és 7870,vagy 7950 lesz belőle. (...de először tápot cserélj....)
-
prokxy
veterán
válasz
Montesantos #5192 üzenetére
OFF:Ez az mtech téma már táp topic...
ON:
Nekem 2 db 6970-em van, de annyira erősek, h eszemben nincs őket lecserélni 7-es szériára, akár 7970-re sem. Ha jó áron tudsz venni hozzá egy nem refhűtős 6870-et, akkor megéri, ha 30e fölött, akkor szvsz én 7-es széria mellett döntenék. -
prokxy
veterán
válasz
Montesantos #5190 üzenetére
6850-ről és 6970-ről tudok nyilatkozni 6-os széria esetén, a skálázódás nagyon jó, benchamarkokban 90%-os telj. növekedés, játékok alatt min. 80%.
1 db 6970 ér fel kb 2db 6850-nel, de ott a 2GB VRAM nagy előny bizonyos játékoknál.7-es szériából kb a 7850-nel lehet 1 lapon említeni a 6850/70 CF-et nyers erő tekintetében, de 1 db 7850/7870 jobban megéri mert újabb technológia + kevesebb energia, szvsz.
De a többiek majd kijavítanak, ha vmit tévednék.szerk: A táp kérdésre figyelj, mert CF-nél kell egy ágú 12V!
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
CF rendszer összerakásán gondolkodok a gépben asus 6870 vga van mennyi lenne a teljesítmény növekedés ha 2 db lenne benne, esetleg melyik vga teljesítményét hozza a cf 6870
Alaplap p8b75-v -
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Felraktam a 12.8-as drivert, azóta nem kapcsolja ki indításkor a 2. kártyát a gép. Viszont ha letiltom a CF-et, majd vissza, akkor már jó. Másnál is van ilyen?2db HD7770.Tévedtem, csak jóval később állt le.
Viszont ami érdekes, h feltettem az xcode-ot, de nem látom a gombot a video converter-nél. Telepítésnél mintha fel sem tenné.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
daredar562 #5187 üzenetére
Azt próbálta jelezni, hogy erre a kérdésre van másik topic.
Sajnos én nem találtam meg. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
#23123200 #5185 üzenetére
Szerintem nem (mivel alapból nem támogatott). Jó pár generációval eltérő kártyák ezek.
Itt egy kompatibilitási lista. -
törölt tag
vajon egy 4850 menne crossfire ben egy 7770 nel vagy 6850nel?
-
prokxy
veterán
válasz
daredar562 #5183 üzenetére
Sima ügy mindkét game...De ez itt a Crossfire topic!
-
daredar562
tag
Halló!
egy véleményt szeretnék kérni , tesóm szeretne egy konfigot, egy A8-as cpu-val írom is a konfigot, és szeretnék v éleményt kérni h sztetek bírna-e játszani vele, gondolok itt akár assasin 2, vagy dio 3 ra is akár:a konfig:
AMD A8-3870K (3,0GHz x4mag) processzor, FM1
ASUS F1A75-M
ATI Radeon 6670/HD MSI, PCIe 1GB DDR5
4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 (PC3 10666), Kingmax -
Milka 78
nagyúr
válasz
radi8tor #5181 üzenetére
Úgy érti,hogy 32 bites rendszer ha jól emlékszem 3.84gb memóriát tud kezelni(megcimkézni) a vga memóriájával eggyütt.Tehát ha van 2gb memória+2x1gb a videókártyán akkor az 4 gb ami már nem jó.Mondjuk a cf-nél ugye ne adódik össze,tehát a kérdés érdekes...
Winne: ajd futtatok egy friss 3.0-ás tesztet tuningal,azonos beállításokkal.
-
törölt tag
32 bites rendszer esetén ha két 1 GB-os kártyám van akkor 2 GB veszik el vagy csak 1 GB? A 4 GB ramból.
-
Milka 78
nagyúr
Az azért kemény,hogy a Heaven,hogy fekszik az új karinak.Nekem 4.5ghz-n a 6870cf(igaz ez full alapon és ,még 2.5-ös verzióval) [enyit] hozott.
Ha alárúgok még gyorsulna,de szerintem nem tudná befogni.Majd egyszer kipróbálom.
-
Milka 78
nagyúr
Az egyik kari 1250-en megy a másik meg 1200-ön?Nálam is volt ilyen a és össze vissza nyeklett az aszimmetrikus beállítások miatt.CCC-ben egyenként állítsd be a két karit és lődd ki a Tweak progit(hátha az zavar a képbe).Viszont ez a felosztás dolog érdekes.Ha jól emlékszem nem ez az első eset,hogy 7xxx-es karinál+Asrock(AMD-s 970 Extr4)lapnál geb@sz van,de lehet tévedek...
-
Winne
nagyúr
válasz
radi8tor #5172 üzenetére
Persze, engedélyezve van. Igazából először egy figyelmeztetés jött fel, amiben nem volt semmi, csak egy üres ablak volt. Ezután újra feltettem a legújabb drivert, hogy felismerje a kártyát. Első nekifutásra a feléig elment a heaven, most már a benchmark indítását sem várja meg.
-
Winne
nagyúr
Üdv Urak!
Újra itt. Holnap módomban lesz egy 7850 cf tesztelésre, haverom kölcsönadja a kártyáját egy délutánra és már inkább most tudakolódok előtte, hogy mik a teendőim. Bepattintom a kártyát, rádugom a cf hídat és szerelésileg gondolom ennyi. Számít az, hogy melyik kártyát teszem "felülre" (1-es slot) ill. hogy melyikbe dugom a kábelt?
12.4-es drivert használok, azzal nem volt gondom. Cap kötelező hozzá, vagy nagyon ajánlott?
-
sakal83
addikt
Szerintetek CF 2. kártyára jó lenne?
mik a feltételei, hogy menjen?
-
Cseneles
őstag
Catalyst 12.7CAP3 ha még nem volt
-
prokxy
veterán
válasz
perfegor17 #5150 üzenetére
A melegedesnek oka van...huzod oket? Hazhutes rendben? Ezek utan gondolkodj a hutes cserejen!
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perfegor17 #5150 üzenetére
Plz, ne mindent a CF topicban tárgyaljunk ki.
3870x2 topic is van valamint az Azonnali VGA-s kérdések topicja is.
-
perfegor17
senior tag
Van most egy hd3870x2-es karim csak rohadtul melegszik nem tudtok valami jó hűtőt rá?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
perfegor17 #5148 üzenetére
AMD Catalist topicban kérdezz rá.
-
perfegor17
senior tag
Valaki tud segíteni win8-hoz drivert addni.Ez nem a béta verzió.build 9200-as windows 8 prof 64bit.A cf miatt kellene főleg a driver.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
motorolatom #5145 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz
jackhaldog #5142 üzenetére
-
jackhaldog
csendes tag
Üdv.
Nagyon amatőr vagyok a crossfirében.A kérdésem az lenne hogy:
Asus F1 A55m (le) alaplap Amd A6 3650proci + Ati HD 6670-et lehet-e cf-ben hajtani?
Ha igen akkor hogyan? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
peetmaster #5139 üzenetére
Más dolgod nincs, mint nyomatni a bench-eket.
-
peetmaster
senior tag
-
prokxy
veterán
válasz
motorolatom #5137 üzenetére
Win7 a legjobb szvsz, de a CF az ATI drivertől függ, fel kell tenni hozzá a CAP-t is és úgy jól fog skálázódni a két kártya.
-
motorolatom
tag
Sziasztok!
Volna egy olyan kérdésem, ha maximálisan ki szeretném használni a crossfire-t, akkor melyik oprendszert kellene használnom, a két karim DX11-es támogatottságú? Gondolom, Win7-et, de a másik kérdés, hogy támogatja-e a CrossFireX-et?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Cseneles #5130 üzenetére
Ez már nem a CF topicra tartozik.
Beállításoknál kell bekapcsolni az on screen display-t. -
-
Cseneles
őstag
Sziasztok!
Ma megérkezett a 2. HD7770DirectCU kártyámezennel beléptem a club ba
Most így néz ki 12.6 ot drivert használom CAP12.7 elpróbáltam eddig 5 game el megy tökéletesen egyedül a Battlefield 3 fagy ki elinduláskor töltés közben, de ha törlöm a config fájlt akkor megy az is csak valami nem smakkol a kép el
csíkozódik mintha nem lenne Vsinc csak durvábban. Lehet reinstall lesz neki
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
daredar562 #5123 üzenetére
Sajnos AMD CPU vonalon egyáltalán nem mozgok (nem valami erősek).
Alaplapos topicban kérdezz rá erre szerintem. -
daredar562
tag
válasz
radi8tor #5122 üzenetére
köszönöm gyors válaszod ... hát egy vga-slotosat akartam csak megakadt a szemem a cross fire lapokon, leírom milyen vasat raknék össze hátha tudtok segíteni alaplap választásban.
Processzor: AMD Phenom II X4 965
VGA: ATI Radeon 6770/HD MSI
Memória: 4GB /1600 MHz (2x2GB KIT2) DDR3 (PC3 10666), Kingmax
TÁP: ATX 600Watt N PowerEz lenne az általam összepakolt vas, csak alaplapot nem tudok valamiért választani
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
daredar562 #5121 üzenetére
AMD processzorok nem rendelkeznek annyi PCIe lane-el, hogy 8x 8x vagy 16x 16x sebességgel tudják hajtani a kártyákat.
Ha két kártyát használnál az alaplapban, akkor a második csak 4x sebességgel üzemelne.
Lassabb kártyánál ez nem veszi vissza a teljesítményét, de egy gyorsabb kártya már 8x sebességet kíván minimum.Javaslatom: Más (erősebb) processzort/alaplapot keress, ha mindenképpen CrossfireX-et szeretnél. Vagy 1 db erős VGA-t használj kettő gyengébb helyett.
-
daredar562
tag
Sziasztok, lenne egy kérdésem, szeretnék egy új vasat összepakolgatni , és crossfire alaplapot szemeltem ki magamnak, pontosabban egy ASUS M5A97 PRO kártyát , és a kérdésem az lenne hogy az 1 db PCIe 2.0 x16 (kék)
1 db PCIe 2.0 x16 (x4 mód, Fekete) x4mód, az mire utal? tehetek bele 2 vga-t de lassabb lesz mint ha 1 lenne benne ? válaszokat előre is köszönöm! -
Cseneles
őstag
sziasztok!
Vásárolnék egy 2. HD7770 et mivel Crossfire be akarom használni majd....kérdésem az lenne hogy van egy Asus 7770Dcu és vennék egy Sapphire OC-t. Lehet külön állítani a gpu frekiket vagy csak egyszerre a kettőét? Menne ez így ha azonos órajelre állítom őket? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
radi8tor #5115 üzenetére
vannak még egyáltalán olyanok?
(ez most minden trollkodás nélkül, ideiek közül játszottam a Diablo3al, meg majd jön egy Far Cry 3 insane edition novemberben, szóval nagyon nem vagyok képben... polcon lévők közül a Sacred2ben meg a Metro2033ban vagyok biztos)
anno egyébként nézegettem leírásokat, de nekem nagyon macerásnak tűnt a kettő együtt, bár gyakorlatban sose próbáltam.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Norb3rto #5112 üzenetére
Attól függ mire használod a géped. Vagy miben érzed hiányát. Túl gyenge a CPU-d?
A kérdésed nem ebbe a topicba tartozik, hanem ebbe: ATI+NVIDIA "Hybrid Graphics System"
Sajnos az a topic már nem pörög. Olvasd el a hozzá tartozó cikket is.
-
Norb3rto
őstag
69050/70 CF mellé érdemes physx nek egy nvidia vgat bedobni?
-
prokxy
veterán
válasz
perfegor17 #5110 üzenetére
Akkor marad a "kihúzok mindent és próbálkozom" rész...amint bekerült egy új alkatrész és sípol, akkor az lesz a ludas. Mindennek megvan a maga egyedi sípolása: ti-ti-tá-tá, stb. Ezt be tudod azonosítani, neten találsz hozzá segítséget. Ha nem megy, töltsd fel a netre a hangot és megoldjuk Neked.
-
prokxy
veterán
válasz
perfegor17 #5108 üzenetére
Tápja rá van dugva, biztosan?
-
proci985
MODERÁTOR
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Cseneles #5102 üzenetére
tomshardwaren anno volt egy eléggé átfogó írás microlag/microstutter témakörben. kb az jött ki, hogy 6950 2GB már -és ezzel a 7850- ok. 7770 azóta jött ki, lehet javított, lehet nem.
VRam foglalással itt a fórumon páran próbálgattuk. 5760x1080as Eyefinitynél DX11 alatt már előfordult, hogy egy teszt le se akart futni, ugyanis a vidkari nem ütötte meg a minimum szintet. egy 6950 2GBről beszélünk... Far Cry 2 olyan 3-4óránként kivág az asztalra (előtte textúrahibázik). ez pl olyan hiba, ami egy bench alatt nem jön ki, csak ha az ember játszik is. fHDben is bőven van cím, ami 1.5-1.8giga vramokat bezabál (BF3, Crysis...).
dx9ben olyan 1000-1050 mega fölötti terhelések ritkák, de ott még ebben az eléggé magas felbontásban is legalább 40-50fpsem van.
egy gyors teszt alatt általában az ember nem próbál végig annyi dolgot, mint használat közben.
igen, a 7870 lehet gpura kevesebb, csak amikor kell a több vram (döntően dx10/11), ha kifogy a CF, akkor a sebesség összeomlik, a 7870 viszont sokkal tovább fogja bírni.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Cseneles #5102 üzenetére
Sajnos meg kellett tanulnom, hogy 2x1 GB CF-ről hazudnak a tesztek és a tesztelőik is. 6870x2-ről guru3d, prohardverben is ódákat zengettek, majdnem teljesen ugyanolyan tesztkörnyezetben, driver, játék verzió stb megegyeztek és mégis vram limit volt. A tapasztalat mást mond, hihetsz persze bárkinek, de a pofáraesés garantált
Beszéltem a guru3d teszt írójával is, ő is tette a hülyét...
-
Cseneles
őstag
Nézzetek pár 7770 Crossfire tesztet, megeszi a 6950,7850,7870-et full hd-ig. Pedig amiket én láttam ott még 12.3-as driverrel nézték, azóta jóval jobb a teljesítménye az optimalizálások miatt. Ritka az ahol utoléri 2db 1gb-os HD7770 teljesítményét még egy 7870 is
Persze ez az én véleményem meg a sok teszt amit olvastam.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Azonnali fotós kérdések órája
- iPhone topik
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- További aktív témák...
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lian Li HydroShift LCD 360R/TL AIO vízhűtés eladó!
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone SE 2022 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2983
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest