Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- RAM topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ati Crossfire: [link] Ha régebbi kártyád van, akkor érdemes elolvasni!
AMD Crossfire:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3598 üzenetére
Ha elfogadsz egy tanácsot...Inkább várj egy kicsit és ne kapkodj,mert abból nem sok jó sül ki(nyírtam már ki gépet a gyorsan-gyorsan elv miatt)
.Persze értem én,hogy már szeretnéd meghajtani a vasat,de nagyot lehet bukni a gyors vásárlásokkal.Én is először egy CF-es lapot vettem és egy jó vga-t,majd lett pénz és vettem egy böszme nagy tápot.Majd lett megint egy kis pénz és jött a másik vga.
Gondolom Kodegány tápok a köbön
-
trigun
tag
Sziasztok!
Nagy nagy gondom van
Vettem 2db 6970-est CF-hez, de nem megy a második kari, mint ha nem használná.
gpu-z az első karinál azt irja hogy ATI Crossfire Enable 2 GPUs
de a második kártyánál ati crossfire disable.
mi lehet a gond, játékokban az fps-is annyi mint ha csak 1 lenne benne, viszont mind a 2 rendesen melegszik.
előre is köszönöm
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3595 üzenetére
Elégnek épp,hogy elég,de egy deka tartalék sem lesz benne(én tuti nem vágnék bele a sztoriba ilyen táppal,főleg mert vagy elég vagy pedig nem kategória).Az 550-es 450w-t ad le 12v-s ágon és 2 db pcie csati van rajta(amit fent linkeltem). Az általad mutatott 500-as csak 396-ot.Ez pont a határon van,de tuningolni tuti nem kezdenék vele(márpedig a procidon nem ártana húzni úgy 3.8-4.0ghz-re csak hogy érezze a törődést). Meg lehet oldani átalakítókkal,de abból is 2 db kell.A két táp között 2500ft különbség van(és az 550-eshez csak egy átalakító kell). Arany szabály.Ha cf-ezel a tápon ne spórolj,mert ha elszáll akkor nézheted magad és az egész géped(már ha marad valami belőle).
-
tomibro
tag
sziasztok egy olyan kérdésem lene hogyha 3 monitort szeretnék működtetni kell 2 kártya vagy elég egy mert ügye van 2 dvi 1 hdmi és 2 db displayport is az új karikon
Köszi a válaszokat!
-
Sziasztok!
Mekkora teljesítménybeli különbség van 16X-16X és 8X-8X között?
Lehet kicsit mellé nyúltam az alaplapommal. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3587 üzenetére
Valószínű be fog indulni(bár ez sem tuti)majd tolsz neki egy játékot,vagy teszt programot és vagy elsötétedik az egész gép,vagy(mint nekem is volt) az 1 másodpercben kapsz egy olyan üzit,hogy a "vga illesztő váratlan hibát érzékel ezért leáll..." vagy valami ilyesmi.Én nem feszegetném ezt a dolgot,de nálad teljesen sansztalan is,mert durván 25 w hiányzik és akkor is necces a dolog.A másik dolog,hogy persze menne a prociddal szépen,de azér 3.8ghz kell azoknak a vga-k nak.Én 3.84ghz-n használom és ugyan gondom nincsen játékok futtatásánál(mondjuk nem is AVP&Metro-zok),de egy i5-i7 mérföldeket javít a minimum fps-en(és ez a lényeges).
Szerintem az ötleted jó.Ha tényleg alkalmi vétel akkor ved meg a vga-t,majd ad el a tápod(durván 4000-5000 ropi) és azt pótold ki és vedd meg a 600-as Chifit.Itt egy egész jó ajánlat->[link] és ebben van annyi tartalék,hogy ne kerülj bajba. -
Xenos
csendes tag
válasz
Sanyaaa26 #3590 üzenetére
Amit a fogyasztó megad az álltalába csak amit alap órajelen max fogyaszthat ha kicsit még húzol is a kártyán vagy ha nem referencia modell akkor jó eséllyel még több is kellhet nekik.
De igazából max csak újra indul a gép ha tulsok áramot szipuznak szal tudod tesztelni.. -
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3589 üzenetére
Egy fogyasztónál megadott érték,az nem azt jelenti hogy mindig annyit fogyaszt.
Az a maximum fogyasztása,ez jelen esetben nem azt jelenti hogy nem kell tápot cserélni.
Amint tudom cserélek. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Sanyaaa26 #3583 üzenetére
Hát,hogy érdemes lenne azt neked kell eldöntened.Én belevágtam és nem is bántam meg.Teljesítményben simán ütni fogja a szimpla 1 gpus kártyákat,viszont új táp az kelleni fog.A te rendszered egy masszív proci tuningal és a cf-el és felszemeléses vga tuningal,durván 420-430 wattot kér 12-vs ágon és erre nem árt egy kis tartalékot ráhagyni.Érdemes(bár nem létkérdés)olyan tápot választani aminek egyben hagyott 12v-s ágai vannak.Tuningnál jól jöhet.Ez a táp például tökéletes választás lehet,igazi minőségi darab.Van olcsóbb is a CHIEFTEC CTG-550-80P(de mondhattam volna a CTG-600-80PB-t is ami alig drágább viszont erősebb) személyében.Ez olcsóbb(ez alatt ne is nagyon nézelődj),és a kritériumoknak megfelel(ketté osztott 12v-s ág ami 450w-t tud leadni),de a táposok majd bővebben kifejtik.
-
Sanyaaa26
aktív tag
válasz
Milka 78 #3050 üzenetére
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne,jelenleg egy powercolor ati 6850 van a gépemben,azon gondolkodom hogy még egyet bele kellene szerkeszteni
A gépem a következő:
M4A79XTD EVO
phenom 2 x6 1055t
4gb 1600 mhz ram
sajna a táp egy everest 400, 80+ os.Érdemes lenne?
Köszi előre is -
zack
nagyúr
válasz
Milka 78 #3581 üzenetére
A legfrissebb Afterburnerrel sem megy a fesz állítás.
Nekem nem volt még fagyásom a Trixx-től, de érdekességek viszont voltak. Amig a CCC nem felejti el a beállításokat ha be van pipálva addig a Trixx random visszaáll alapértékekre, holott nincs bepipálva ez a funkció. Szóval a CCC is jó lenne, de nem tudom hogy kell unlockkolni hogy ne csak 840/5300-ig engedje a tuningot.
Mert akkor a CCC-t használnám tuningra alapfeszen, amig meg nem oldódik egy új verzióval az Afterburner probléma, és ezzel rövid távon megoldottuk a gondomat. -
Milka 78
nagyúr
Értem.És ha más monitorozó progit használnál,mondjuk gpu-z-t?Lehet egyedi,de nekem a Trixx és az AB azonnali fagyit okozott+a ccc-t is megbolondította(külön órajelen mentek a kártyák).Az új verziót próbáltad vagy már alapból az volt,mert ha igen akkor kifogytam az ötletekből.
-
zack
nagyúr
Egy kis segítséget kérnék.
Használni szeretném az MSI Afterburner progit a 6950 CF-hez, de a fesz állítás nem működik.
Kaptam hozzá módosított cfg-t, amit be is másoltam, de így sem akarja az igazságot. Aztán találtam leírást is, ahol leírják mit kell 0-ról 1-re állítani. Ezek után se lett jó.
Van valami ötletetek miért nem működik a fesz állítás? -
Stanchore
senior tag
válasz
Whit3Rav3n #3575 üzenetére
Áhhám, akkor lehet én értelmeztem félre. Tehát ha az elsődleges kártyámra kötöm a monitorokat, akkor ugyanúgy fog menni, mint eddig. Akkor nekiállok kártyát nézni
THX -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
Stanchore #3574 üzenetére
Ez ebben a formában nem igaz. Ha 2 különböző kártyára akarunk rákötni monitorokat akkor ki kell kapcsolni a CF-et mert bekapcsolt CF-el csak az elsődleges kártyára kötött monitorok mennek. Szóval rákötsz az elsődleges kártyára 2 monitort és kész, én is 2 monitort használok cf-el.
-
Stanchore
senior tag
Sziasztok
Használ közületek valaki több monitort CF-el? Én 2 monitort használok, amiből az egyiken fut a játék, a másikon pedig progik, amit fontos lenne látnom játék közben. Jelenleg 1 kártyám van, de elkezdtem gondolkodni CF-ben, viszont ezt találtam, ami elég kiábrándító, ha tényleg így van:
"A CrossFire-rel kapcsolatban is meg kell említenünk, hogy több monitor egyidejű üzemeltetésére csak a CrossFire mód kikapcsolása után van lehetőségünk, ez egy nagy hátránya az összes efféle, több GPU-t összekapcsoló technológiának."
Meg tudná ezt erősíteni, vagy cáfolni valaki, aki több monitort is használ több kártyával?
Köszi
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3572 üzenetére
akkor ref. lesz,mert aktiválva van ! de azért köszi ismét a gyors választ
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3569 üzenetére
Üdv ! Még annyi kérdésem volna , hogy átállítottam mindent amit leírtál de a fesz emelés így sem megy..
2 db giga 5870-ről volna szó....
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3569 üzenetére
Siker!!! Nagyon köszönöm Whit3Rav3n
-
TXT
őstag
megoldva
És ha most húzom a VGA-kat, akkor mindkettőt egyszerre húzza???
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3566 üzenetére
szóval :
UnofficialOverclockingMode = 0-ról 1-re
és a [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}] - nél az "EnableUlps" 0-ra a 0000 0001 0002 0003 vagy mindegyiknél amelyiknél találok
Ezek megvoltak, de mégsem engedi csak addig, ameddig a CCC.
???
-
Whit3Rav3n
senior tag
Akkor meg kell nyitni az afterburner mappában az msiafterburner.cfg-t és a
UnofficialOverclockingEULA =
UnofficialOverclockingMode = 0bejegyzéseket módosítani
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 1Az ULPS-t is ki kell kapcsolni ehhez:
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Cl ass\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}]
Itt az EnableUlps"-t írd át 0-ra a 0000 0001 0003 vagy mindegyiknél amelyiknél találsz.
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3564 üzenetére
pont arra kellene, túlhúzni rajta.
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3562 üzenetére
Gyári beállításokon kívül semmit nem kell vele tenni, az általad említett unoficialt sem?
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3560 üzenetére
2.0.0
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3558 üzenetére
Nem, segítenél?
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3556 üzenetére
Pffuuhh, na ebből semmit sem értettem!
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3554 üzenetére
Most nagy kő esett le a szívemről, köszi Whit3Rav3n
És az mitől van, hogy ha MSI Afterburnerrel akarom húzni a VGA-kat, akkor egyből újraindítja a gépet??? Pedig mindkét vga jól húzható külön-külön, leteszteltem.
??? -
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3551 üzenetére
Tehát akkor működik mindkettő rendesen, ez a normális, h nem látom alapjáraton?
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3549 üzenetére
-
TXT
őstag
Számít CF-nél, hogy melyik VGA HDMI kimenetébe van bedugva a monitor egy monitoros megoldásnál?
-
kawageza
csendes tag
válasz
Milka 78 #3530 üzenetére
Hali!
MSI Radeon HD 5850 TWIN FROZR II és Gigybyte HD5850 OC
együtt hogyan muzsikálna?Az MSI órajele 725, az enyémé (giga) 765 alapból.
Ha CF-be kötöm, akkor mindkettő 725-ön fog menni, vagy az MSI-t esetleg fel lehetne húzni külön 765-re?Az MSI-t 2,5 év garival 35 K-ért árulja valaki, de teljesen új Gigabyte OC-t szállítással együtt max. 37 K-ért meg lehet venni (3 év garival).
Egy új OC esetében lenne 2 db teljesen egyforma kártyám.
Szerintetek mindegy, hogy egyformák a karik vagy jobb ha igen ?A.
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3543 üzenetére
Azt használom, de az nem monitorozza mindkettőt, legalábbis nem lehet választani, hogy most egyiket, vagy másikat lássam. Vagy csak én nem vágom hol kellene???
-
TXT
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3541 üzenetére
Köszönöm
Akkor együtt kell a kettőt egyformán húzni? Ezt mivel tudom megtenni, hogy egyszerre hasson a húzás mindkét kártyára és mivel tudom monitorozni mindkettőt? -
TXT
őstag
Sziasztok,
Tudnátok segíteni abban, ha most először alkalmazom Crossfire-t, mivel tudom egyszerre mindkettőt monitorozni és esetleg van-e mód külön-külön tuningolni a két vga-t? (hisz biztos eltér a tuningptenciáljuk)
Járatlan vagyok ebben a témában még, így előre is köszönöm a tapasztalatokat. -
Whit3Rav3n
senior tag
válasz
rambustibi #3538 üzenetére
A 3. monitornak displayporton kell lennie mert a hdmi és egy dvi port ugyanazt a kimenetet használják.
-
rambustibi
őstag
Sziasztok!
Még egy kérdésem lenne:
- 3 képernyős módhoz elég, ha a kijelzők HDMi csatlakozással rendelkeznek, vagy mindenképpen kell egy display port-os kijelző is? -
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3536 üzenetére
nagyon köszönöm a válaszokat
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3533 üzenetére
csak azt nem vágom ,miért csak az egyik karin pörög a venti..a másik csak akkor indul el ha elínditok vmit...pedig kézire van állítva ccc-ben de meg sem mozdul--a másik meg megy mint a barom...
-
lanw
aktív tag
válasz
Whit3Rav3n #3533 üzenetére
oké..köszi a gyors választ
-
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3527 üzenetére
Sajnos Vsync-el is beszaladt 40 fps-re,pláne ha sok volt a geometriai számítás.A COD6-al is hasonló volt a jelenség.De sorolhatnám,Crysis,Warhead,maffia2.
Ráadásul, a Physx-es játékoknál,használtam egy gtx460-at dedikált fizikára.Tehát a procit nem terhelte. -
cyberkind
félisten
Nekem volt 4870x2+4870 CFx-em, akár jó is lehetett volna, de nem volt az, nem úgy ment ahogy kellett volna, 1. a lag, 2. a teljesítmény valahogy nem jött át, ugyanez a gondom volt 5970+5870 CFx-el is, sőt, volt úgy hogy játék közben leállt a gép, mert nem volt komtabilis a cfx-el, ez a Mass Effect 2-ben volt, egy másikban meg, kifagyott a gép de nem is egyszerű szinten, gondolkodtató !
A 6990 meg jó kártya, de szar a hűtés, mármint aktív 90 fokon járogatnak a GPU-k, és még hangos is, most a nyári melegben tiszta jó úgy játszani az éjjel hogy csak a vga-t hallod !
Ja, Metro-ban meg nem hangos, hanem már káros a hallásra ! -
zack
nagyúr
Dehogy szolgálja ki.
Semmi köze hozzá. Már csak azért se, mert nincs olyan játék egyelőre ami 1,5Gb többet igényelne, ebből is csak a Crysis 2 + DX11 + High Texture pack aminek kell a 1,5Gb. Homefront pl. 800-900Mb VRAM-ot igényel 2560-ban.
Ahová 1,5Gb+ VRAM fog kelleni oda az 1db GF110 GPU olyan kevés lesz, mint mackósajtban a brummogás.
Vannak tesztek a neten mennyit ér jelenleg. 2560-ig kb. nulla az előnye. 3 monitoros 5xxx felbontásnál van némi előnye, de nem számottevő.
-
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3521 üzenetére
Pl.a Metro2033, 6 Cpu magot használt,70-80%-os terheltségen,folyamatosan.
Továbbra sem gondolom a Cpu limitet,de lehet hogy velem van a baj. -
kawageza
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék Crossfire-be kötni 2 db HD 5850 OC-t.....
Véleményeket kérnék, hogy lenne-e értelme.
Egyelőre még csak 1 van, de kíváncsi lennék, mennyivel tudna többet CF-ben.
Alaplap és tápegység van hozzá.Üdv.
-
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3518 üzenetére
Hát,nemtudom 4,3Ghz-n 8szálon nem hiszem hogy cpu limit lenne.
Egyébként,ha a kártyák a gyári órajelein mentek,sokkal rosszabb volt.De viszont ha beállítottam az 5970-es órajeleire,az 5870-est,akkor majdnem tökéletes volt a játék élmény.De azok a mikro akadások,teljesen kiakasztottak,még szinkron órajelen is. -
monosz
őstag
válasz
Whit3Rav3n #3515 üzenetére
1680-as felbontáson szerintem nem lehetett gond az 1Gb Vram,egyszerűen nem skálázódott megfelelően.(vagy nemtudom)
A driverekkel sajnos voltak problémáim,(persze voltak jók is)2D-ben az órajeleket nem vette vissza.Csak szimplán asztalon,3D-s órajelen ment a Gpu,a venti vezérlés meg a 2D-s furdulaton ment.90-95 fokosak voltak a magok.Ha időben nem veszem észre,lehet hogy már kukás lenne az 5970.
(#3516) zack:Max ha csak nem Gtx580 3Gb-os Sli.Az bizton kiszolgálja azt a felbontást.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3515 üzenetére
Én is úgy tudtam eddig, hogy ez inkább 5xxx betegség, csak már annyi mindent hall az ember...
Rosszul meg nem akarok dönteni mert 2db 6970-et nem fognak visszavenni tőlem gariba, azzal az indokkal, hogy nagy a mikrolag. Ezért kell jól döntenem.
Minden a GTX 580 mellett szól továbbra is, csak 2560-hoz nem túl időtálló megoldás.
Az meg milyen, hogy van egy 2560-as monitorom, és 1920-ban játszom vele. Mert akkor ugye minek...BF3 tuti nem fog úgy menni 2560-ban 1 GPU-val ahogy én azt szeretném. -
Whit3Rav3n
senior tag
-
monosz
őstag
A teljesítménnyel semmi gond: Benchmarkok,Stb....[link] de sajna a min Fps és a mikro akadások,az gáz.És bizony 30 alatt már nem olyan fasza.Sőt,sokszor 40-50Fps volt,és mégis voltak ezek apró akadások.Lehet hogy más észre sem veszi,de engem b*szott módon idegesített.
Nah,meg a Catalyst,az kabaré!
Nyilván ez az én tapasztalatom,és csak jelzés értékű. -
monosz
őstag
Nem lebeszélni akarlak,de a amikor csak egy 5970 volt,akkor is észrevehető volt.Gondoltam beteszek mellé egy 5870-et,Hagy szóljon a 3 Gpu-s CFX,és totál szinkron órajelen ment minden.(egymáshoz igazítottam az órajeleket) A teljesítmény brutális volt,Fps hegyek,de a "lag" ott maradt,és a min Fps is.
Semmiképp nem javaslom a CFX-et.Ráadásul,hat driverből,csak egy ami jó.(Hol ez a baj,hol meg az.(sajnos egy rakás F*s a Catalyst)Időbe telt míg rájöttem,váltani kell,"zöldre".Lehet megköveznek az ATI fanok,de sajnos ez van.Pedig én fanatikus "piros" párti voltam.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Hát nem hiszem hogy az észrevehető lenne, a távolság ugyan kissebb de ez sztem nem érzékelhető. Meg ugye a PLX chip egy plusz lánc a cpu és gpu között ami megintcsak megnöveli az input lag-et meg csökkenit a sebességet. Bár ebből is inkább azt lehet látni hogy kicsit lassabb mint 2 hd 6970 azonos órajelen. Szóval összességében többet ront az a plusz chip.
Mindenesetre én pl toltam pl Metro 2033-at hd 5970 meg 5970 CF-en, ami ugye már 4 gpu és összességében a nagyobb fps miatt direktebb volt a célzás mint csak 1 kártyával és 2 gpu-val.
-
zack
nagyúr
válasz
Whit3Rav3n #3508 üzenetére
Azért gondoltam hogy esetleg jobb lehet a 6990, mert mondták páran hogy a PLX chip miatt gyorsabb a komunimáció a 2 mag között.
-
Whit3Rav3n
senior tag
Ha input lag-re gondolsz, az CF-nél és SLI-nél is egyaránt megnő a 2 kártya miatt. Viszont figyelembe kell venni hogy ugyan elméletileg megduplázódik az input lag mivel 2 frame lesz lőreszámolva 1 helyett tehát 2 frame input lag-ed lesz 1 helyett., gyakorlatban ez nem annyira szembetűnő mert jó skálázással (és elég gyors cpu-val) 85-90%-al magasabb az fps CF-el (75-80% SLI-vel) tehát maguk a frame-ek majdnem 2x gyorsabban jönnek ami miatt nem nő meg lényegesen az input lag. Ez leginkább csak több mint 2 kártyás rendszernél tűnik fel alacsony fps-nél.
A 6990 meg 6970 CF között semmi technikai különbség nincs skálázódást, input lag-et meg stb-t tekintve mivel az is ugyanolyan CF mint amit 2 kártyával csinálsz csak a PCB-n egy PLX pci-e controller köti össze a 2 gpu-t az alaplapi pci-e controller helyett.
-
Milka 78
nagyúr
Szeva!2 hsz.-el hátrébb írtam a 6870CF-ről.Ha CTG 550-80P-d van akkor elméletileg elég(450w 12v-s ágon),bár a tuning részét nem nagyon erőltetném legalább is óvatosan,mert a teljes rendszer 430-440w-t fog AMD-vel kajálni,terhelés alatt tuning nélkül.Ezt megtolod egy erősebb feszemeléses tuningal és már túl is mentél a 450-en.Szerintem a recept a következő.Proci alapfeszen tuningolva,de semmiképpen nem 1.44v fölé+a két kártyát csak alapfeszen tuningolva CCC-ből.Afterburnerrel való feszemelés kilőve,mert drasztikusan nől a fogyasztás és ott már lehet elvérzik a tápod.Így szerintem megér egy próbát
-
zack
nagyúr
A lag szempont azért lenne fontos, mert multi fps-t játszok az esetek 80-90%-ban. Óriási pleff lenne ha a CF miatt lenne lag.
Ugyanakkor a felbontás 2560, tehát az 1 GPU-s megoldások nagyjából kilőve. De ha ez a lag dolog valós, lehet, inkább kérek egy másik 580-at, és lemondok inkább a natív felbontásról pár játéknál, mint hogy a laggal szenvedjek.
Az 580 előtt 4870 X2-öm volt, és ott nem tapasztaltam lag problémát. -
zack
nagyúr
Erről a CF-be kötött 5xxx és 6xxx kártyák lagjáról tudtok valamit konkrétumot?
Valahol olvastam, csak nem tudom, hogy ezek egyedi esetek e, avagy mindenkinél jelentkezik.
Mert ha ez valós gond, akkor át fogja rendezni a dolgokat a fejemben vétel szempontból, az biztos.Jelenleg 6990, avagy 6970 CF lehet a befutó, de döntésképtelen vagyok, lassan már 1 hete.
-
monosz
őstag
A 6870,kb 150W-ot kajál be full terhelés alatt.Szerintem simán menni fog a dolog.
Én úgy gondolom,hogy az 550-es Chieftec is 80Plus-os,hagy szóljon.Anno 750-es Thermaltake táppal toltam: i7 950,+5970+5870 Cfx+Gtx460(physx)Természetesen húzva minden.(nem kicsit)
Sajna már a radeonok-tól megváltam. -
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdésem a következő lenne, hogy működne együtt kettő 6670 és egy liano apu hogy mindhárom vga használva legyen? Vagy erre semmi esély csak dual crossfire lehetséges vagy csak hybrid crossfire, tri crossfire esélytelen, és nem is támogatott igazán ha jól tudom.
Ez szép álom amire én gondolok de egy megerősítést várok hogy jól gondolom-e. -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
szerintetek egy chieftech550-es táppal neki lehet vágni egy 6870-es cf-nek?vagy ne is próbállkozzak?
a procim:phenom965be
alaplapot most akarok cserélni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Anime filmek és sorozatok
- Bundle topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Óra topik
- RAM topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- MSI RX 580 8GB GDDR5 256bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- MSI GTX 1060 3GB GDDR5 192bit!!! Beszámítás megoldható!!!
- Gainward Panther RTX 4070 Ti Super 16GB GDDR6X 256bit!! Beszámítás megoldható!!!
- Eladó ! /Jótállással/ RTX 3060Ti 8GB videókártyák! (EVGA, Founders Edition, Palit)
- Videokártya pasztázás és padolás csúcsminőségben!
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bezámítás! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 üzleti notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Win11
- LG 38WN95C - 38" Ívelt NANO IPS - 3840x1600 - 144hz 1ms - Nvidia G-Sync - AMD FreeSync - ThunderBolt
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest