Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
válasz
nightsong #6807 üzenetére
Teljesen jo az elore belott ertek a ramoknal, ha nem tevedek akkor ott irja is, hogy ha az FSB-t emeled, hogy a ram adott osztasnal "mennyin menne"
Viszont az fura, hogy 340-nel restartol majd visszaall
Ott meg nem kellene wall-nak lennie, adj azert az FSB nek +0.1Voltot, de ne tobbet, ennyi is felesleges lenne hivatalosan.
Mehetsz nagyobb lepcsokkel is. -
Devid_81
félisten
válasz
nightsong #6805 üzenetére
Elvileg megy gyari fesszel annyit.
PCI-e frekit fixald 100-ra
FSB-t emeld fel es kozben figyeld a ram osztast, ne menjen fel 800 fole a ram orajel, ne az legyen amitol elsokorben fagy.
En a helyedben megceloznam vele a 8x400-at azt tudja 90%, max emelned kell valamennyi feszultseget, de az sem kizart, hogy meg azt is elviseli gyari fesszel, ami !nem auto fesz!
Lodd be inkabb manualisan azt is a gyari ertekre, mert tulfeszelheti a CPU-t aminek nincs ertelme.
Huto nem art azert ha kicsit izmosabb fajta, legalabb egy freezer 7 pro szintu.
En 400-as FSB-nel meg talan az energia gazdalkodast is kikapcsolnam. -
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
Szia mindenki!
E6600 9x389 ről raktam át 7x500 ra csökkent vagy 6 fokot teljes terhelésnél a cpu,bocsi nem olvastam utánna túlságosan,hogy ilyenkor ez miért is...
Ilyet más is tapasztalt?
Vagy ez csak nekem új? -
Devid_81
félisten
Így igaz!Én ezért használom 3500on nekem elég a játékoknak elég egy év mulva meg úgyse lesz elég csak kompromiszumokkal,még ha most olyan procim is lenne ami 3700-3800 ig menne...tehát felesleges agyon gyötörni,és legfőképp azzal kell vigyázni hogy 1.45 felett azért elég súlyosan melexik is....
-
Devid_81
félisten
Még hogy hova az nem is annyira mint, hogy mennyit?
Számolta már valaki csak úgy hírtelen, futólag, hogy egy sima egyszerű core2duo 65wattos fogyasztással 1.325v fesszel 49.05ampert eszik?Túlképp a 775db lábacskából mennyi kell az etetéshez?Mi meg szidjuk itt a lapokat 0.1v esés miatt
És akkor még nem is kezdtünk neki a tuningnak,vagy quad tuning stbszerk:. bay van a heYesírással
-
Devid_81
félisten
Nem tudom pontosan mi az ami nem szereti,szerintem csak szimplán a lap nem akarja.
9x es a legnagyobb szorzó,de próbáltam 8x400on is és nem volt stabil csah ha megemeltem a vcore-t (1.4250 re)
A vicc az az, hogy 3150en stabil a proci alapfesszel, tehát valami nem kóser az biztos.
Vagy a lap nem szereti vagy a proci nem szereti a 400 és a feletti FSB-t nálam.
Viszont ha feltolom 1.5 re a vcore akkor minden stabil az orthost leszámítva próbáltam egészen 1.55000 ig ugyan azt csinálja kb 10-12 perc között kékhalál,ezenkívül próbaképp játszottam 3.6on és 3 óra játék után is stabil volt (cod4)
Lehet csak a giga lap hatalmas droopja áll a háttérbe(kereken 0.1v terhelve)
-
Devid_81
félisten
Szia!
Hasonló a konfigom mint amit te itt írsz.De sajna le kell beszéljelek arról a 4770mhz ről
Vannak egyedi esetek ahol 3300-3400 ig el mennek a E6600 ak alapfesszel is de utánna hozá kell nyúlni a vcore hoz.Nekem pl a 3500hoz is már 1.462500 kellett.
Szerintem vízzel se lehet eljutni 4.7gz ig ezzel a procival max nitrogénnelAmúgy mindenképpen jó,sőt remek választás!
-
Devid_81
félisten
válasz
Devid_81 #2531 üzenetére
Service Pack
Kingmaxokkal kezdtem +0.2 voltal nem voltak hajlandóak (800on se) eggyütt működni a procival 8x400 on sem csak ugy ha a procinak adtam 1.375000voltot biosbol.
Most Kingstonokkal küzdök és eddig orthos stabil 20perce (toom ez még semmi de eddig ilyen nem volt) a gépem 1.325000 voltal....én meg adtam neki 1.35000 öt de minek?!
Jah ramok 1000en mennek +0.3voltal 5-5-5-10 enLényeg : kisebb fesszel megy a proci ugyan azon a frekin más ramokkal,hátha tudtam segíteni valakinek.
-
Devid_81
félisten
nah én is kárnak olvasgatok itt
már megint nem bírok magammal meg a géppelMost éppen 9x400 on megy az E6600 proci
Szegény nap mint nap más orajelet kap,nem győzöm átírni az adataimnál a konfigot
Vcore 1.512500 (cpu-z 1.4.08 terhelve)
Viszont a hőfokom magas 74 csúcsba ugyhogy megyek vissza 3200 raNekem alapfesszel 3150 orthos stabil
És általában 8x400 on hajtom 1.3500 el (cpu-z szerint ez 1.26 terhelve) hőfok max 56fok frezzer 7 proval. -
Devid_81
félisten
Húúúú!
Igaz hogy nem tudom mijaza a ES de a 4ghz et felfogtam
de ha alapbol nekem tudna 3,2ghz et akkor már istencsászár az 630 as 3gigás p4 hez képest
Gondolom 3,6 hoz már meg kell etetni (+Vcore) de majd ha meglesz kifaggatok vmit tuning orientált kollégát a másik totyikbaNekem a tuning 2 eNNel írandó....de méé?
-
Devid_81
félisten
Intel Core2 Duo E6600 Proci vásár előtt állok B2 steppingeset taliztam de ahogy olvasgatok itt róla talán ő a jobb választás mint egy L2
Van valakinek tapasztalat ezzel a procival?
Tudom ahány darab annyiféle tunning eredmény,de mégis mennyin megy ez max kb?
3ghz vagy ettől sokkan jobban?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Apple Pencil 2.gen, Új, Dobozával 12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest