Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HegPet3
csendes tag
na igen, nekem is ezt mondták. Meg azt is, hogy 16000 Ft a teljes tisztítás. Nekem "csak" annyi a bajom, hogy akármit fotózok, ugyanazon a helyen van egy hatalmas pöttyöcske a képeken. Szóval, nem tudom, mennyire kellene nekem belekontárkodni a gépembe ... Utálom ezt, mert sajna nincs normális tokja és csak rongyaimba csomagolom be. Van táskám, de ez nem ennek a gépnek való, mert beleférne még pár obi.
-
mhorvat
senior tag
A 18-55 IS II obiról (amivel pl. 1100D-t szórják majd) tud valaki valami részletesebb anyagot? Arra lennék kíváncsi, mennyit változott a lényegi paramétereiben (ami nem külső), de semmit nem találok róla.
-
KeNTaGoN
tag
válasz
HegPet3 #4955 üzenetére
Én a Canon vakuk árát nagyon sokallom. Főként a teljesítményükhöz mérten.
Személy szerint még a 270EX árának láttán is dobtam egy hátast.Én most _ezt_ nézegettem.
Bár elég laikus vagyok a témában. Csak a kulcssztámra gerjedek. Pedig tudom, hogy a zoomképesség, a TTL rendszer is rendgeteget számít. Csak hát ez már egy összetett kérdés...Ha már vaku a téma: Canon OC-E3 replika létezik? Pont ilyesmit szeretnék, de valahogy nem találtam "noname" gyártó által készített pici-occó kivitelt.
-
HegPet3
csendes tag
sziasztok,
mit tudnátok javasolni arra, hogy a meglévő canon 350D-re milyen vakut vegyek, ami azért jó teljesítményű de megfizethető áron van?
Gondoltam a canon 420EX-re vagy valami másik javaslat?köszönöm,
HegPet
-
KeNTaGoN
tag
válasz
johnjohn #4952 üzenetére
jaja, én is csak agyaltam.
amúgy sem igazán érném meg ilyet barkácsolni. na akkor beruházok egy ilyenre. végülis, ha nem érek semmihez, akkor baj nem lehet.egyébként célszerű lehet szájmaszkor és hajfedőt viselni?
én legutóbb pl sapkát vettem és nagyon figyeltem, nehogy trüsszögjek -
-
KeNTaGoN
tag
Jó dolog fórumozni, mert én egy-két napja még azon agyaltam, hogy veszek 3000-ért egy lenspent, aztán leporolom a szenzort vele.
Biztos jót tesz a képminőségnek a szántás, hisz a búza is attó' nől nagyra.Viszont a fentiek alapján azt hiszem, mellőzöm a szervízt, és veszek egy körtepumpát.
Már megint spóroláson jár az eszem, de egy közönséges dudára, egy szívószálra meg némi zsugorcsőre tévedtek a gondolataim... smucig illetve csóró vagyokÉn azért nem szeretem szervízbe vinni a cuccost ilyen miatt, mert jellemzően magam is meg tudom tanulni az ilyen dolgokat. És én lényegesen olcsóbb vagyok mint a Camera Kft...
Én pl 150-200-ért csinálok meg egy fülhallgató belső tisztítást (IEM felépítésűeknél rendszerint a fülzsír eltömíti a membrán elötti teret és a magasak szépen kikopnak)Az említett youtube videókat szívesen megnézném, csak sajna mobilnetem van, ami épp jutyubra nem alkalmas. 3 perces videó 1 óra alatt pufferol be, és a korlátozott adatmennyiség miatt igen "drága" egy ilyen kis mozizás
-
*Ropi*
félisten
válasz
KeNTaGoN #4943 üzenetére
A szenzor a legérzékenyebb a hozzáérő anyagokra, azzal nagyon vigyázz! Inkább hozzá se nyúlj, ha nem vagy biztos magadban, hogy mit csinálsz. Bár fülhallgatók forrasztgatásához is sebészkéz kell, szóval nem féltelek.
Kétféle LensPen van: ami tényleg az optikák tisztítására van, és a SensorPen, ami meg a szenzoréra. Az előbbi grafitot tartalmaz, az utóbbi meg gőzöm nincs, hogy mit.
LensPen-nel neki ne menj a szenzorodnak, mert a grafit szétkaristolja. Körtepumpával fújd le róla, amit tudsz! Szenzort jól tisztítani folyadékkal lehet, mármint nedves mikroszálas anyaggal. DE!!! Mint mindennek, ennek is megvannak a szigorú szabályai, ha nem akarod utána szervízbe vinni a gépedet szenzorcserére.
Én egy speciális Methanol tartalmú folyadékot használok a szenzorok pucolására, SensorSwab-ot meg csináltam magamnak egy műanyag pálcából. Fontos, hogy egy irányba csak egyszer húzd el a szenzoron a pálcát, mert a következő húzásnál a felszedett porszemek már megkarcolnák a szenzort!
Ha jól tudom, 2500-at szoktak elkérni egy nedves szenzortisztításért.
-
KeNTaGoN
tag
nyekk.
hat ez a valasz nem viditott fel.
volt valami szutyok a mattuvegen, nagyon felb***ott, szal lekattintottam az obit, es szemuveg tisztito kentovel ovatosan megtorolgettem.
hat akkor meg szerencse hogy nagyobb bajt nem csinaltam.
van esely ra, hogy ki lehet korrigalni ezt a tompa fokuszfenypont problemat? egyebkent a fokusz jol mukodik, a keresokep is rendben van, csak ez a visszajelzes nem tokeletes.
az elozoekbol ugy ertelmeztem, hogy a tukor erzekenyebb mint a szenzor. eszerint lenspennel nyugodtan megtakarithatom a szenzort? vagy inkabb kortepumpa lenne celszeru?
nem tudom mennyit kernek szervizben egy alkalmi tisztitasert, de szerintem annyiert mar tisztito felszerelest is kapok.
Te pl hogy oldod meg a takaritast? Gondolom magad vegzed...
Ilyenkor erzem, hogy meg amator vagyok. Hiaba olvas el az ember egy tucat fotos konyvet, ha amator modom osszenyomkodom a gepem belsejet.
De legalabb nem voltam annyira hulye, hogy egy ilyen vakut radobjak.valahonnan lehetne olyan vezetekek szerezni, ami a vakupapucsot "meghosszabitja"? a canon tudtommal forgalmaz ilyet, de az csak 60cm, es "telefonzsinoros"
szal valami hama/dorr szintu olcso cucc kene 2m madzaggal, de valahogy nem bukkantam meg ilyesmire. egyaltalan ezt hogy hivjak? -
*Ropi*
félisten
válasz
KeNTaGoN #4940 üzenetére
Amit Kiskornél kolléga mondott az igaz, annyival kiegészítve, hogy most vehetsz egy új mattüveget. A mattüveget TILOS!
kézzel megfogni!!! Az ujjaidon lévő testzsír eltömi a mikrolencséit, utána kuka. A gyári cseremattüveg-szettben nem véletlenül van speciális csipesz, amivel meg kell fogni (ezért van a "füle" is).
-
kiskornel
addikt
válasz
KeNTaGoN #4940 üzenetére
"Első kérdés: rá merjem tenni ezt a vakut a gépemre?" - Meg kell gugglizni, hogy mekkora a talpfeszültsége. Ha pár volt (2-3V), akkor igen. Viszont régen volt, aminek a talpfesze 100V felett volt.
Annak is utána kellene nézni, hogy mennyit bír az 500D. Régebben csak az xD, xDs gépeknek volt bent a leírásában, hogy 240V-os talpfeszt még bírnak.Guggli szerint: "Hanimex CX418 = 35V. Too damn high "
"Próbálkoztam a tükör és a mattüveg tisztításával. " - ezt a két dolgot kell békénhagyni. Legfeljebb körtepumpával fujkodd meg, de semmi több. A lényeg az, hogy odabe ne nagyon turkálj, hacsak nem tudod, hogy mit csinálsz. A témában spécinek kell lenni. Szenzor tisztításról szinte mindent megtudhatsz a Youtube-ról ("sensor cleaning" szóval). Amúgy apro, fekete csíkokat még el lehet viselni a képbe. Majd megszokod. Ha meg végépp nem bírod elviselni, ezek tisztítását inkább a szakszervízre bízd. A tükör egy érzékeny szerkezet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest