Hirdetés
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz
Gondwana #3496 üzenetére
Dobj 2-3 hibás képet exif-fel a ropogos.sosrud@gmail.com-ra, megnézném őket.
De egyébként nem értem: ha látod, hogy korrigálni kell, akkor miért nem teszed? Köztudott, hogy a Canon E-TTL szeret alálőni, a vakukompenzáció és az expókompenzáció pedig arra való, hogy használja az ember, nem csak dísznek vannak...
Ha meg indirektben lősz, akkor naná, hogy korrigálni kell, hiszen a vaku csak direkt beállításra tud mérni, mivel azt nem tudja, mennyire van a felület, ahonnan mandínerből küldöd. Szóval a fejszámológépes korrekciót nem tudod megspórolni.
Egy kis vakuzási gyorstalpaló, csak most, csak neked:
Az Av, Tv, P mód a hátteret igyekszik kiexponálni, ezt az expókorrekció befolyásolja, a vaku automata módban a főtémát próbálja helyesen megvilágítani, ennek mértékét meg a vakukkorrekció befolyásolja. Mindkettő szürkének feltételezi a világot, ezért az ettől eltérő téma becsapja, ezért korrigálni kell.
Ha a képeid jelentős része alexpós, az adódhat abból, hogy mátrix fénymérést használsz: az a kép átlagát próbálja középszürkébe húzni, ha sok fehér van, akkor nyilván azt, magyarán a menyasszonyi ruha + mátrixmérés majdnem biztosan alexpóhoz vezet. Spotméréssel a bőrön viszont jó lesz.
1.: állítsd megfelelő módba az E-TTL II fénymérést a menüben.
"Evaluative" (kültérre: intelligens mátrix, főleg derítésre meg akkor, ha a vaku nem főfény).
"Average" (beltérre indirektben: átlagoló, hátteret is próbálja kiexponálni).
2.: a gép automatikusan a középszürkét veszi jónak. Tehát, ha sok sötétet lát, túlexponál, ha sok világosat akkor meg alul.
Ilyenkor veszed elő a már említett fejszámológéped, és a tapasztalat alapján megszerzett értékkel korrigálod a vakut. Általában ha a csak a menyasszony van a képen, akkor +1-1,5 Fé kell, ha a pár közösen, akkor +1/3-0,5 Fé körül, ha pedig csak a vőlegény, akkor -0,5-1 Fé. A fehérre spottal mérve, +2 - +2.5 blende túlexpóval kapsz egy olyan képet, ahol a fehér még éppen nem égett ki. A sötét részeket majd felhúzod valahogy, egész sokat vissza lehet hozni az árnyékokból. Ha a bőrre mérsz, majdnem biztosan pontos expót fogsz kapni, ha a fehérre és korrigálsz kb. 2 blendét, akkor meg úgymond "csúcsfényekre optimalizáltat".Ennyi a vakuzás lényege. Ha elolvastad, edd meg ezt a levelet és el ne áruld senkinek amit tudsz.
Az AF-hiba már más tészta, aktív a vakudban a segédfény? Nekem egyszer csinált olyat az 580EX II, hogy magától kikapcsolta a C.Fn.-ben, máig sem tudom, miért, aztán egy ideig eltartott, míg rájöttem, miért harap olyan nehezen az AF. Persze lehet még ezer ola, hogy miért lő mellé...Középső vagy szélső AF pontot használtál? Milyen váz? Meg lehet az is, hogy nem tudhatjuk pontosan, hogy mekkora egy AF mérőmező és mennyire van elcsúszva az AF ponthoz képest, így lehet, hogy valami olyat kapott el, ami látszólag nem passzol bele. Bár, hogy a kép szélén, az tényleg nem valószínű.
-
Gondwana
addikt
ETTL2, semmi kompenzáció (+1,2/3 kellett az elfogadható expóhoz)
Közben néztem, hogy az AF körül is lesznek itt még gondok: spot AF, 3-szor ellőttem ugyanazt a témát, az első kettőn az élességi sík egyformán kb. 1.5-2m hozzám közelebb esett, abban a síkban csak egy tárgy volt a kép jobb, legszélén.Szerk.: 16-35/2.8 II
-
Gondwana
addikt
Sziasztok!
Tegnap érkezett meg a 7D, ma már kereszteltem (egy kicsi esküvő).
40D után érezhető külömbségek vannak! (Érzetre nagyon közelít az előző kedvencemhez, az Eos1v-hez.)
Alapvetően öjömébódottá, de van egy olyan gondom, hogy (580EX II) 45 fokon, derítőlappal értékelhetetlenül alulexponál, de a vakun világít a zöld a piros alatt (ugyanolyan helyzetben a 40D maximum a fehéregyensúlyt felejtette sárgábbra).
Valakinek ötlete, véleménye, tapasztalata ezügyben?
Kösz előre is. -
jap
aktív tag
kártyaolvasó téma:
a mostani kártyaolvasóm 11MB/sec-mal olvas, míg a Kingston CF Elite Pro 133X ~ 25MB/sec-ra képes.
(11MB/sec:
olyan usb-re kötve, ahol a külső vincsi 30cal teker ill. csak raw fájlt - 13megásak - olvasok róla - > ebből gondoltam, h a kártyaolvasó a szűk km.)sok giga raw-nál már jól esne a gyorsabb átvitel.
-
oneal1
senior tag
hello!
vettem egy canon 50D-t,kérdésem lenne,hogy milyen telét ajánlotok hozzá?
köszi -
Degeczi
nagyúr
Nikonnál is ez a helyzet
az egyező külső ugyan még nem sokat jelent (ha mintát vesznek az öntőformához, azonos lesz a másolat is), de pl. a D80/D90 markolatok expógombjának nyomáspontja, jellege akkor is teljesen eltér a vázon lévőtől, ha "Nikon" címke van a markolaton - márpedig ugyan miért tenne a markolatba más expógombot a Nikon, ha ő gyártaná azt is?
valóban teljesen logikus, h egy ilyen egyszerű termékkel nem foglalkoznak a nagy gyártók, hanem kiadják beszállítóknak
így a jobb (Meike, Phottix) utángyártottak valóban semmivel nem maradnak el az "eredeti"-ektől, kivéve a D300/700 kategóriát, ahol sokkal komolyabb a gyártó részére készített változat (nem pusztán műanyag, hanem magnéziumötvözet belül) - de azok elképesztően drágák is, otthoni használatra aligha éri meg
-
*Ropi*
félisten
válasz
johnjohn #3476 üzenetére
Olyan, mint a gyári: szerinte egy gyártósorról kerülnek le, csak aztán más felirat kerül rájuk. Neki a 40D-re valót hasonlítottuk össze az én gyári BG-E2N-emmel. Annyira egyformák, hogy az elemtálca mintázatának lukai is teljesen egy helyen vannak mindkettőn, áttehető egyiké a másikba. Egyébként tényleg csak a Canon / Phottix felirat az, ami különbözik rajtuk.
-
*Ropi*
félisten
válasz
johnjohn #3473 üzenetére
A srác tutira az e-Bayről rendeli (Nézd a szállítási határidőt!), árat nem is írt...
Itt legalább ár és garancia is van és már másnapra megkaphatod.
-
johnjohn
addikt
válasz
Gábor2010 #3472 üzenetére
Értem, közben Ropi is adott tippet, Itt is van belőle.
-
Gábor2010
csendes tag
-
*Ropi*
félisten
válasz
killerjohn #3469 üzenetére
Erről anyit, hogy én is azt hittem, amikor megvettem az első tükrös gépemet, hogy hű, de istenkirály csávó vagyok, milyen tuti képeket fogok én ezzel csinálni...Aztán vettem ezt-azt, hogy meg tudjam valósítani az ötleteimet és most ott tartok, hogy a cuccom ára a csillagos egekben, és még mindig csak egy kis részletét fedtem le hardveresen a fotózásnak, mint lehetőségek körének. Ugye teljesen más objektívek kellenek gömbpanorámázáshoz, vagy makrózáshoz, vagy sportfotókhoz, stb... Egy kissebb afrikai állam GDP-je nem lenne elég mindent megvenni...
A képfényezőbe épített HD videjó-lehetőség csak egy plusz feature, amivel drágábban el lehet sózni a vázat, meg egy olyan dolog, hogy elmndhatják róla a konkurrenciával szemben, hogy "ezt is tudja", de csak egy kicsit. A fő funkciója a fényképezés, de még tud egy kicsit videózni is (a hangsúly a "kicsit"-en van). Minek kellett a '80-as években a kvarcórákba számológép?
Mégis odavoltunk érte (én is
)...
-
killerjohn
addikt
válasz
kiskornel #3464 üzenetére
Köszönöm a tanácsot, nézek ilyen objektívet, de én is a HD cam felé hajlok... azt az egyet nem értem, hogy akkor mi a ***-nak tesznek bele movie rögzítési módot, és mi a ***-ért reklámozzák, hogy az milyen jó az embernek
eddig kb 6 kilót költöttem el a gépre, és röhej, hogy vehetek még egy papír nehezéket a családi eseményekre
Mellesleg egész jó képek sikerülnek a "kapáslövésekből" is: be van állítva a wb, autofocus, vaku, iso, minden a szoba viszonyaira, és hát ugyebár a 8 hónapos kisfiam miatt a legtöbb kép idebent készül. Ha lesz napsütés, akkor odakintre is megkeresem a legjobb beállítást, aztán had szóljon. Persze igazad van: ezek nem profi képek, és nem lesznek valszeg a flickr kezdőlapjára kiválasztva, de leszarom, én csak annyit akarok, hogy ne "compact" minőségűek legyenek a családi fotók hangyafocival és CA-val a fél képen
Én csak azért kérdeztem, amit kérdeztem, mert reméltem, hogy tudtok mondani egy objektívet, amivel "kapásvideózni" lehet, de most már látom, hogy ilyen nincs. Egy kis HD cam-nak az asszony is jobban örülne, mert már eléggé ki van a búrája, hogy a "jó kis compact" gép helyett egy 2 kilós tengeri szörnyet kell használnia a "kapáslövésekhez" (persze azért a gyönyörű képeknek ő is örül).
Hogy értsd: nem csak (fél/)profi fotósok akarnak fényképezni, hanem családos, casual emberek is. Aztán akkor van a szívás, ha a compact gépek minősége nem felel meg, a dslr gépek meg a minőségi képért cserébe kényelmetlenek. Ez olyan, mintha nem lenne csak 2 féle autó: lassú és kényelmes Trabant, meg gyors Ferrari szögekkel az ülésen. Aztán ha Picassot akarsz, akkor dögölj meg
-
Gábor2010
csendes tag
Szeva mindenki. A kérdésem az lenne, hogy van-e valakinek tapasztalata az után gyártott markolatokról? Megadta magát az akkum és gondoltam akkor már markolattal együtt veszek újat harmad áron.
-
PNP
őstag
válasz
killerjohn #3457 üzenetére
"zoom után fókuszálhatok újra"
Biztos ez?
-
kiskornel
addikt
válasz
killerjohn #3462 üzenetére
Nem igazán értjük, hogy most mi a bajod. Tükörrefis gépek nem arra valók, hogy kapáslövéssel készíts képet. (vagy legalábbis a kapáslövéshez nagyon faszán be kell állítani előtte a gépet).
A velük készült képek 90%-a jól bekorlátozott, jó előre elrendezett, beállított események. Ezek a gépek erre jók. Így kell a videóra is tekinteni. Profi előkészület, és nincs gond.Gyereket akarsz vele videózni, akkor bizony a gatyád is rámegy. A hozzá kellő obi árából már vehetsz egy faszább HD cam-ot, és az sokkal többet tud.
Sztem fényképezz vele...
Amúgy írták, hogy az obi amit vettél kintre jó, beltérben meg sukka, csak a vakutól függ.Ha meg már midenképpen el akarod cseszni a dolgokat, és videózni vele, akkor valami nagyon fényerős, nagyon széleslátó obit csavarj rá. Azzal nem lesz gondod. Belövöd 2-3m-re fókuszálsz vele, és minden éles lesz 1m-től Jeruzsálemig... és még azon is túl... és még azon is túl...
-
johnjohn
addikt
válasz
killerjohn #3462 üzenetére
-
killerjohn
addikt
válasz
killerjohn #3457 üzenetére
senki semmi ötlet?
-
kiskornel
addikt
Berakom ide is, elvégre is nemcsak 450D-t érinti a dolog:
"Múltkor az egyik kollégám rendelt szögkeresőt (olyan kínai fajtát), gondoltam csapjon hozzá még egy példányt, én is kérek már egyet.
Nagyon pöpec. Főleg az a funkciója tetszik, hogy lehet nagyítani 2x a kereső képét. Sokkal jobban látszódnak a kusza dolgok, ágak, nem odavaló tárgyak, stb.
Szvsz a 450D kukkerján sokat javíthat...
Nem ismertek viszonylag jó minőségű kukkerra szerelhető 2x-ezőt, ami nem szögkeresős?" -
killerjohn
addikt
hát, "játszani a DOF-fal" semmi kép sem szeretnék, mert amikor a gyerek rohangál, akkor ez szerintem megoldhatatlan feltéve, hogy nem akarom 5 perc után a földhöz vágni a gépet
A legjobb a full éles kép, mint mondjuk a camcordereknél... próbáltam a 24-105-el kamerázni, de borzalmasan nehéz vele...
1) leszakad a kezem
2) zoom után fókuszálhatok újraennek eredménye, hogy a szép 720p movie élvezhetetlen, mert az action fele nincs fókuszban, a másik fele meg összevissza mozog, amikor igazítom a könyökömet mert épp leszakad az alkarom
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #3440 üzenetére
De ha minden igaz, 22478 expó van benne. 20ezerrel vettem.
-
máyköl
veterán
válasz
Szten Márs #3440 üzenetére
Dede, de nálam más volt a helyzet. Mert ugye megvettem, utána elmentem kiolvastatni. Akkor volt benne 19980 körül, tehát számoljunk 20ezerrel. Ugye utána volt az akkut dolog, hogy nem működött, akkor sokat próbálgattam az akkut, hogy milyen technikával rakom bele a vázba, úgy jó-e, stb., stb. Itt sok expo-t használtam el, és ugye nem számoltam hányat, meg pont előtte olvastattam ki az expo számot, tehát pénz pazarlás lett volna, még egyszer kiolvastatni. Egyébként igen, számoltam már a sorszám szerint, de valahogy érdekelne a pontos expo szám.
-
Szten Márs
nagyúr
Nem sorszámozódnak a képeid?
Nekem igen egyszerű az ügy, mert folyamatosan sorszámozódnak a képeim, igaz, tízezernél előről kezdte, de most ha azt látom, hogy mittudomén 6986, akkor pontosan tudom, hogy eddig 16986 képet lőttem a gépemmel - eddig egyszer érte el ugyanis a tízezres nullázódást. -
máyköl
veterán
Még mindig nem tudtok olyan progiról, amivel valahogy kicsempészhetném az expószámom a 20D-mből?
Nagyon érdekelne... 20ezerrel vettem, és, hogy pontosan mennyit raktam bele. -
Doom
aktív tag
válasz
johnjohn #3437 üzenetére
Köszi a linket. Vannak itt érdekes dolgok, de asszem nem innen fogok választani kocafotósként, legalábbis első körben biztos nem. Majd egyszer tán elkap a fix-láz
Előszörre is az IS miatt választottam a 70-300-at, 70-200 között azért elég jó képe van, afelett már véleményes valóban. Meg valamivel olcsóbb is, használtan már 90k körül hozzá lehet jutni, bár ez még nem is számítana annyit. Majd még gondolkozom.
-
johnjohn
addikt
Manuális obik
A 70-300 IS USM is jó, de az árához képest nem elég jó. Ha van pénz, akkor egyértelműen a 70-200/f4 L USM ! Használtan 120 000.-körül van. -
máyköl
veterán
az IS- es kitobi egy elég jól öszerakott obi, nagyon szép képe van.
az m42 az úgy működik, hogy veszel 2-3ezer Ft.-ért egy m42-es adaptert, aminek a segítsègével tudod felrakni az m42 csatlakozású obikat. ezek tènyleg nem túl drágák, 6-7ezer Ft. környékén rendkívül jó obikat tudsz rárakni. -
johnjohn
addikt
50 d egyértelműen ! A hátsó LCD remek, a gép maga szintén kifogástalan, már lassan egy éve használom és nagyon meg vagyok elégedve vele. Semmiféle AF, WB problémába nem ütköztem, egyszer sem fagyott le a gép.
Meg kell viszont válogatni az objektíveket,mert a régebbi Canon obik nem szépen rajzolnak erre a felbontásra.Az M 42-es objektívekkel Én teljesen manuális üzemmódban is remekül tudom használni, chip nélküli adapterrel is.
Az adataimnál láthatod a "cuccok" -nál mit használok , ezekkel teljesen jól dolgozik a gép, és nem is túl drága darabok.
Elég, ha mindkettőt kézbe veszed valahol, és rögtön érezhető a különbség már fogásra is.
Nálam döntő a gép fogása , szeretem a nagy, robusztus vázakat, a 450 D -nél is a mérete zavart leginkább, amikor kipróbáltam. -
máyköl
veterán
Hát nézd meg pixinfo-n melyik mit tud, és megéri-e az a + , hogy ilyet vegyél, ne 450D-t.
Ami lényeges különbség az a váz anyaga, mérete. A 40D, 50D sokkal nagyobb és sokkal strapabíróbb, de még nehezebb is, mint a 450D. Én pl. így a 20D után szerintem nehezen tudnék visszaállni egy műanyag vázas belépő Canon gépre.
szerk: De kérdezd johnjohn-t, neki 50D-je van, szerintem szívesen elmondja, megéri-e ráfizetni azt a + pénzt a 40D helyett, meg biztos segít abban is, hogy 50D vagy 450D elég-e.
-
Doom
aktív tag
Hi!
Ha egy árban van használt 40D és 50D, akkor ti melyiket vennétek?
-
kiskornel
addikt
válasz
killerjohn #3421 üzenetére
F4-en? Az kizárt... F4-en 24mm mellett 3m távolságnál csak 2,15-4,94m-ig van éles tartomány.
-
killerjohn
addikt
válasz
kiskornel #3420 üzenetére
köszönöm, de sajnos az ISO/rekesz/záridő értékeket a gép magától szabályozza, nekem nincs lehetőségem beleszólni
kísérletezek!
itt számolgattam: [link]
mivel /4-es az obi, ezért azt vettem alapul, hiszen beltérben ki fogja nyitni a gép (szerintem), amennyire csak tudja. Így ha 3m-re állítom be az obin a fókuszt, akkor 1.68-tól 13.9m-ig van elvileg a DOF, ami elég nagy range szerintem ahhoz, hogy ne kelljen soha se szórakoznom a fókusszal
-
kiskornel
addikt
válasz
killerjohn #3417 üzenetére
Amit most írok, az fénykép-készítséből indul ki. Nem tudom a DOF hogy változik meg a kicsinyítés miatt (720p), de vszínű nő...
PL egy 17-55-össel, 17mm-en 2m-re fókuszálva F2,8-on a minden éles lenne 1,4m-től 3,18m-ig. F4-en pedig 1,32-4m-ig.
Minél nagyobb nagylátó az üveg, annál nagyobb a mélységélességed ugyanazon rekeszérték mellett.kitobi 18mm-en F4,5-ön 2m-re fókuszálva 1,3-4m-ig éles lenne minden.
Abban nincs tapasztalatom, hogy mire jó az F4,5 movie módban, mivel nekem csak egy 450D-m van. Talán nyomd fel az ISO-t és értékelhető képet kapsz beltérben is... Kísérletezz...
-
*Ropi*
félisten
válasz
killerjohn #3417 üzenetére
Milyen vázon, FF vagy APS-C? De általánosságban: minél fényerősebb üveg és minél érzékenyebb váz kell beltérre, kültérre jobban mindegy, ha van elég fény. Attól is függ, milyen stílusban akarsz videózni: játszani a DOF-fal, vagy "fülétől a farkáig" éles képeket akarsz csinálni...?
-
Chapel
addikt
üdv. továbbra is nehezen találok bárkit is akinek lenne tapasztalata a canon 60mm 2.8 makróval,ha mégis valakinek van valami testközeli élménye az ne habozzon megosztani
50 1.8-am eladó, ha valakit érdekel (ha nagyon off akkor persze törölhető)
-
killerjohn
addikt
Beltéri (kevés fény, max 2-3m távolság), illetve kerti (sok fény, max 6-7m távolság) mozgókép felvételhez (720p) van valami "speciális" javaslat objektív választásra, vagy az EF 24-105/4 L IS USM alkalmas a célra?
-
máyköl
veterán
válasz
Balage1979 #3414 üzenetére
Jó döntés, használd egészséggel, és szép fényeket!
-
Klemice
senior tag
válasz
Balage1979 #3414 üzenetére
Szép fényeket!
-
Balage1979
csendes tag
megérkezett végre. canon 550D mellett döntöttem, köszönöm a segítséget mindenkinek
-
BLOODSHOT
senior tag
Én asszem akkor elkezdek gyüjteni.
-
bubi92
őstag
tudom, hogy ezt inkább vaku topikba kellene írnom, de az meg van halva szóval
valaki tudna nekem küldeni magyar nyelvű használati utasítást 430ex II-hez?
220volt-os csávónak nem sikerült megfelelő címreímél címem kint van az adatlapomon
vagy a sima 430 használatija nagyban különbözik a II-től?
-
lesaux
veterán
Valami ilyesmire gondoltam.
http://www.dpreview.com/reviews/CanonEOS400D/page12.aspVagy ilyesmire, csak 400D-vel persze meg mai kártyákkal:
http://www.robgalbraith.com/bins/camera_multi_page.asp?cid=6007-9424Amúgy érdekes az első link. Ezeket tesztelik:
* 2 GB SanDisk Extreme IV CF card
* 2 GB Lexar Pro 133x CF card
* 8 GB Lexar Pro 133x CF cardA 2 GB-os 133x-os kártya ugyanolyan gyors a gépben, mint az Extreme IV.
8 GB-os társa viszont több mint kétszer lassabb, de csak ha jpg-t ír, RAW-ban alig van különbség.Még pár nap guglizás, és csak találok egy normális táblázatot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Tőzsde és gazdaság
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen videókártyát?
- Nintendo Switch
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- További aktív témák...
- Eladó Streamplify Screen Lift 1.5 m!
- GOPRO Hero 11 BLACK Accessories Bundle - 5.3k akciókamera - eredeti Gopro-s számlával
- Komplett fotós szett (Canon EOS RP + Canon RF 35mm f/1.8 Macro IS STM + rengeteg tartozék)
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- Panasonic GX80 ,ELKELT, értékelésre vár....
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest