Hirdetés
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Micro Four Thirds
- Milyen egeret válasszak?
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- Milyen videókártyát?
- Milyen SSD-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Big-Lacos
aktív tag
Kicsit off, de hogy tisztitjatok az objektivet? (Canon gepen van az objektiv
)
Probaltam mar lenspen-nel, es mikroszalas kendo+tisztitofolyadek komboval is, de valahogy mindig maradnak itt-ott foltok... -
Gondwana
addikt
válasz
daninet #18089 üzenetére
(Az ugye, megvolt, hogy ez, amit linkeltél, inkább távkioldó, mint vaku-remote? Ha vakut süt el, akkor is csak középérintekzősként, és neked kell beletökölnöd előre minden expónál, hogy mekkorát villanjon az a távoli vaku. Presze, nem tudjuk, csak sejtjük, hogy a kérdezőnek fényméréssel együtt kellene a vakuvezérlés. Ez kb. ST-E2-vel kezdődik - másnál, nekem az 580EX2 jobban bejön ilyesmire a zoomolható fej és a ki-be kapcsolható master-villanás miatt.)
-
daninet
veterán
Hát a 600D-t pl a 320ex-el promózták, abba beépítve van ilyen pl. Mondjuk az egy drága vaku 70 körül megy újonnan. Egyéb variációk most ahogy ebay-en szétnéztem már 5 dollártól vannak, de a jobbak is akadnak olcsón [link]
Nyugodtan vállald be az ebay-t ha sz*r megírod neki hogy sz*r, és visszaadják a pénzt csak ne adj negatív értékelést
Persze mindig a pakliban van, hogy onnan sz*rt veszel, csak ennek tudatában kényelmesebb
-
cattus
addikt
-
kp78
addikt
Milyen obit tudtok ajánlani (650D), amivel elsősorban makrózni lehet jól?
Még megvan a Raynox dcr-250 lencsém is, ha olyan obit tudtok, ami azzal frankó, az is jó lenne. -
Alu
senior tag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel állnék elétek, hogy az EOS szériából melyik az a típus, amelyik már vezeték nélkül tud vakut kezelni? Eddig 300D -m volt és az sajnos nem tudta.
-
-
daninet
veterán
válasz
Zozzer888 #18066 üzenetére
Hát igen, de én nem akarok fotózni, mármint a szó azon értelmében, hogy keresem a jobbnál jobb beállításokat, utána meg utómunka, aztán pakolni fel 500px-re vagy flickr-re... Kell egy normális gép nyaraláshoz, munkához stb. ennyi. Ezért nem is szeretnék már sokkal többet rákölteni.
-
_seth_
veterán
válasz
daninet #18059 üzenetére
Ezt rendeld meg. Én is tőlük vettem és hibátlan darab jött futárral, netes nyomkövetéssel. Ugyanez itthon 1,5x ennyibe kerül. Angliából jön így nem tart tovább mintha itthonról rendelnéd meg és oda még megoldható a postázása is ha baj lenne vele.
Nekem is a 18-55 kiegészítéseként van használatban egy 600D-n.
-
copass
veterán
válasz
csacsi77 #18062 üzenetére
csak egy ezredessel, nem tudom hogy ennyivel jobb lenne-e az stm.
-
csacsi77
senior tag
válasz
copass #18061 üzenetére
Ha nem sürgős, én meg várnék az 55-250 STM-re. Biztos 100 eFt alatt lesz.
-
daninet
veterán
Azt mondjátok meg nekem, milyen obit vennétek másodiknak egy 18-55 kitobi mellé. 55mm-től felfelé gondolkozok, talán egy 55-200 ?? Nem tudom. 100ezer alatti kategória érdekelne elsősorban
Ha fontos az ár, de ugyanaz a minőség érdekel, más márkák hogyan teljesítenek ebben az árszegmensben?
-
fattyu
veterán
válasz
Zozzer888 #18053 üzenetére
valahol láttam valami cikket hogy az 50d ML-el a legjobb videós váz mer csak.
nem videózok és nincs is nem is volt nekem 50d csak eszembe jutott.
Meg az is hogy az 50d-t annó nekem ajánlgatták többen is szemben az összes 18mps canonnal mert fotózni is jobbak. Ennyit tudok
-
twinkiecz
tag
válasz
daninet #18040 üzenetére
Szia én is LP-E8 akut vettem eredetinek látszót hologramos Canon matrica meg minden még csak egy töltésen van túl de nekem jónak tűnik Ez volt az
-
Morgal
aktív tag
válasz
Zozzer888 #18045 üzenetére
Igen ezt én is néztem, hogy elég stabil áron mennek
Nekem is 50D-m van, annyit érdemes megjegyezni, hogy a 60D egy lego játék fogásra ehhez képest
Hiába nincs benne video felvétel, van vakuszinkron kimenet, 6,3-as sorozatfelvétel és magnézium ötvözet a váz. Valahogy olyan "fényképezőbb" benyomást kelt, mint a 60D polikarbonátos bevonatával, már-már az 5d mk2 kinézetére hajaz. Nekem anno volt keret 60D-re inkább egy használt 50D-t vettem meg kis pótlással obit is, mint 60D-t, teljesen hidegen hagy a videózás
Egyszer kipróbáltam ML-el, többet nem is használtam.
-
sagit
veterán
Üdv
60D-re lehet garanciakiterjesztést vásárolni? Elég sovány ez az 1 év.
ÉS ha igen hol/mennyiért? Őt néztük: [link]
-
k1csi
senior tag
Egyszer körülnéztem egy kicsit a neten, hogy miről lehetne felismerni a hamisítvány akkut.
Így jutottam el a Canon hivatalos oldalára a témában (a fórumokban sokkal több hamisítványról van info).
(A Lithium-ion battery packs-ot kell kinyitni).Az NB-5L-nél akadtam meg. Genuine (eredeti) MADE IN CHINA felirat, Counterfeit (hamisított) MADE IN JAPAN felirat
Hát itt tartunk...Azaz hacsak nem valami nagyon megbízható boltban veszed, hanem az e-bay-en ott kb. vak szerencse, hogy mit kapsz.
-
.DLL
veterán
válasz
daninet #18048 üzenetére
Értsd: "Gyári" Sajnos ezt nem lehet ellenőrizni.
Haverom elhagyta a töltőmet, rendelt helyette egy "gyári" töltőt, meg is jött, de olyan furcsán működtek a ledek, nem úgy ahogy a gyárinál megszoktam. Szétszedtem. Hát nem egy kínai hamisítvány? Van benne kb. 3 tranzisztor igénytelenül beforrasztva, meg pár egyéb alkatrész, aranyozott érintkező helyett csak réz lapok, majd jól beoxidálódik... örültem neki... Pedig a háza az megszólalásig olyan, mint az eredeti.
-
k1csi
senior tag
válasz
Zozzer888 #18045 üzenetére
A 40D árába be van árazva egy zárcsere (mert ugye sok szériahibás volt), nem tudom az pontosan most mennyi, de ha hozzáadsz kb. 40k-t (110k) az lenne normál esetben kb. az ára.
A többi meg nagyjából a kereslet-kinálat függvénye..DLL
Nekem is volt egy realpower akksi amit a boltban vettem ahol a gépet is (azaz nem túl olcsón), na az még az utángyártott árát sem érte meg elég hamar megbízhatattlan lett (látszólag gyorsan feltöltődöt, azután meg úgy merült le, hogy a gép nem állította vissza a tükröt sem azaz semmit sem láttam a keresőben). -
.DLL
veterán
válasz
daninet #18040 üzenetére
Még annó ahol vettem a gépet vettem mellé egy Reál Póver akksit is jó drágán, de a gyári kb. feléért, nem is hozza azt a szintet, aztán most tavasszal vettem ezt: [Link] na ez kb. ugyanazt tudja mint a gyári, meg vagyok vele elégedve.
(#18041) Zozzer888: Az nagyon durva, irigyellek!
Az a helyzet, hogy én még sosem figyeltem meg, sosem lőttem egyszerre annyi fényképet, hogy lemerüljön, és inkább videózok, ami kb. 1 óra alatt leszív egy új akksit, de ha a snittek között kikapcsolom, akkor fél napot is elmegy (de ez nem túl reprezentatív adat).
(#18045) Zozzer888: Szerintem nincs baj a 60D-vel a te szemszögedből, de ami az 50D-t illeti, ez az utolsó nagy méretű, klasszikus, magnéziumvázas, középkategóriás harcos, ezért szeretik mesterségesen fenntartani az árát. Aki rá van izgulva, és puffog, hogy ejj, de elrontották a 60D-t hozzá képest, az megveszi.
-
Zozzer888
addikt
válasz
nagybá #18042 üzenetére
Ja , hát nekem is 1000Dm van
(39,8K expo, 2+ éves)
A másik, amit nem értek:
Az 50D-ben arany, vagy platina van? Vagy gyémántból van a mattüveg? Vagy mitől ilyen drága használtan?
40D-k vannak már 70körül, 60D 160-170ért, 7D-200körül, 50Dket meg képesek meghirdetni 150ért...
-
Zozzer888
addikt
Egy kicsit off kérdés, illetve nem is annyira.Ti mennyit fotóztok egy feltöltéssel? Nekem szombaton 1200, vasárnap 1300 kép kattant el a gyári akksival, szombaton 1 rublika, vasárnap 2 maradt.
-
daninet
veterán
Üdv!
Én is boldog dslr tulaj lettem, elkezdtem kiegészítők után nézelődni. Ebay-en pl kifejezetten jó táskák vannak, de szükségem lenne egy tartalék akkura is.
Rengeteg kiegészítőt vásároltam android telefonokhoz, többek között akkukat, és alapvetően ott az volt a jellemző, hogy ha nem a legolcsóbbat vette az ember, de nem is az oem-et, hozta közel azt a teljesítményt.
Nekem egy LP-E8 akku kellene.
Érdekelne, hogy aki vásárolt már kínai akkut, esetleg a legolcsóbbat, esetleg közepeset (nyilván a gyári kiesik a kérdéskörből) milyen teljesítményt hoz a gyárihoz képest. -
csacsi77
senior tag
válasz
gergo5991 #18033 üzenetére
Én nagyon elégedett vagyok a 700D-vel. Biztos nem fogsz benne csalódni.
Két dolog, ami zavar benne, de lehet téged nem fog:
- csak egész értékenként lehet benne ISO-t állítani, bár AUTO módban köztes értékeket is beállít magának
- kicsi a markolata, bár ez szokható, nekem is sikerült, de néha megfogdosok egy 7D-t az MM-ben és csak sóhajtozok....
Az STM-es obival meg remek a móka. Az 55-ös vége már nem olyan éles, de a többi gyújtótávval rendben van. -
gergo5991
őstag
az a baj, a tulaj 200km-re odébb lakik. Szóval a garanciát csak ott fogadnák el, ha meg akarom nézni mielőtt oda adom pénzt nekem kell elmennem oda, vagy ő jön érte, amiért előr 3k ft-t elkér utaláson. Ha meg rejtet hibája van a gépnek akkor beszopom nem? vagy csak szerintem gyanusan olcsó ez az ár? igaz ugyan ennyiért láttam használtat, bár ahhoz nem járt 32gb-os kártya + táska + állvány. Amugy összegzésben mennyire jó egy canon eos 700d? eddig egy nikon d7100at néztem ki magamnak, de rájöttem, jobban járok olcsóbb géppel + mellé vehetek magamnak más objektívet, pld halszemet, nagylátót, esetleg zoom-ot
-
gergo5991
őstag
azt szeretném kérdezni hogy canon eos 700d 18-55 is stm kitobival + minden tartozák, 3hónapja lett véve, 32gb sandisk SHDC class 10-es + táska hozzá + állvány ( gondolom nem vlmi jó minőségü) 2 év jótálással
megér-e használtan 199,5k ft-t, amiatt adja el a csávó, mert vett 5d mrk 3-mat. -
C^^
őstag
válasz
_seth_ #18028 üzenetére
"Yongnuo YN-560 (II vagy III) vakut a 600D képes lenne vezeték nélkül kezelni?"
Hagyományosan úgy, mint egy gyári Canon vakut nem.
Optikai slave-ként tud viselkedni, tehát másik vaku villanására ő is elvillan. Vagy manuálisra kell állítanod a beépített vakud teljesítményét, mert TTL-ben az elővillanásra el fog villanni a Yongnuo is, vagy Slave2 módban kell használnod a YN-t, és ilyenkor figyeli a TTL elővillanásokat, arra nem villan.
De a beépített vakud így mindenképp hatással lesz a képre (kivéve persze, ha leveszed minimálisra a teljesítményét, és messze vagy a témától), szóval ez amolyan félmegoldás, egy rádiós kioldó jobb ötlet. -
_seth_
veterán
válasz
*Ropi* #18016 üzenetére
Samsung 32gb cl10 és 16gb cl10 és egy darab sandisk extreme 8 gigás, eddig egyikkel sem volt gond, telefonomban is samsung 16 gigás van és eddig ez sem produkálta a kingstonos hibákat, olyan volt nekem is de többet tuti nem veszek, az valóban mindig hibásan másolt valamit hiába távolítottam el.
Yongnuo YN-560 (II vagy III) vakut a 600D képes lenne vezeték nélkül kezelni?
-
C^^
őstag
válasz
gypiero #18020 üzenetére
Nekem volt YN560-om (nem a II-es verzió), nem volt vele bajom, rendesen működött.
Hallottam ennek az ellenkezőjét is, viszont több jól működőről hallok, mint hibásról. Ennek függvényében gondold át, hogy megéri-e a kockázatot az a 13-15k. Vagy - ugyan némiképp drágábban, de - meg tudod venni itthon is egy-két üzletben, kevesebb kockázattal.Ha rendeled, akkor talán érdemes a Youngnuo saját store-jából megrendelni, igaz, 6 dollárral drágább.
-
Gondwana
addikt
Vakuvásárlás - hátha nem mindenki követi...
-
Agostino
addikt
válasz
gypiero #18020 üzenetére
üdv
nincsen ilyenem, leszögezem! amit én leszűrtem: az esetek többségében teljesen jó kis vakuk ezek, de van, hogy egy idő után nem exponálnak. javítható a dolog, valami mütyür hal be bennük, amit egy elektroszaki összerak neked. tehát ha van utóbbid akkor no para. ezt a hibát több helyen is láttam, már youtube ilyen szerelő vidik is vannak. en block nagyon pozitív tapasztalatokat olvastam a cégről
-
gypiero
tag
Sziasztok!
Használ valaki eBayről "származó" vakut? Mik a tapasztalatok, milyen a minősége, mennyire használható? Szeretnék egyet venni, de félek hogy nem hozná a kívánt szintet... Konkrétan ezt néztem:
http://www.ebay.com/itm/Yongnuo-YN560II-II-Flash-Speedlite-w-LCD-Screen-For-Canon-580EX-II-430EX-II-/261225741063?pt=Digital_Camera_Flashes&hash=item3cd2447b07
Köszönöm előre is, ha tudtok segíteni. -
nagybá
senior tag
A kártyavételt nem sietem el, videózni is szeretnék, tehát nagy kártya kéne, de én is hallottam már a nagy tárhelyű kártyák hátrányairól. (kb. marad a 16GB-os, ha nincs jobb ötlet.)
A 32GB-os mennyibe fájna? (priv.)
-
Gondwana
addikt
válasz
Monya78 #18014 üzenetére
Nálam meg van épp egy 64GByte-os SanDisk, amire Canon XF300-zal irkáltak. Most 25GByte cuccot kellene róla lementenem úgy, hogy Win alatt egyáltalán nem látható, linux alatt meg -18°C-ra hűtve 15-20sec-ig olvasható, utána dobálja magát hanyatt, ekkor 2-3 percre ki kell kapcsolni, hogy megint működjön.
-
Monya78
veterán
-
_seth_
veterán
Samsung memkariról mi a véleményetek?
-
copass
veterán
válasz
*Ropi* #18011 üzenetére
tökmindegy, hidd el nekem.leválasztom: kingston hiba, sandisk nincs hiba. leválasztás nélkül dettó.
ez minőségbeli különbség. nem semmiért ajánlják a dslr-hez a sandisk-et.
ez olyan mint anno a polimer vs tdk kazik. szólt mind a kettő csak az nem volt mindegy hogy meddig bírta. -
copass
veterán
válasz
*Ropi* #18008 üzenetére
mindegy mivel, direktbe, külsővel, beépített, különböző gépeken.
volt olyan hogy megborult az egész fat tábla, csak attól hogy kivettem a telóból a microsd-t és beraktam egy olvasóba. ilyen instabil cuccot én még nem láttam, nem semmiért ilyen olcsó.
a képek mondjuk annyira nem érzékenyek az adatintegritáshibára, mint a cad fájlok. -
Gondwana
addikt
válasz
*Ropi* #18008 üzenetére
Miért, te mit kezdesz egy olyan kártyával, amire a kíndóz egyből benyögi, hogy formatálná? Win alatt van recovery program, amelyik így is kiolvassa? Márpedig az Oly és Samu fényképzelőgépek akkulemerüléskor előszeretettel nullázzák ki a kártya elejét, akár egéssz a FAT-tábla végéig is. Ilyeneket havonta legalább egyet hoznak nekem.
-
copass
veterán
válasz
atyuska #18000 üzenetére
kis tapasztalat a kingston-ról:
az elmúlt több mint 5 évben az összes telibevert kingston ami a kezembe akadt mind automatikusan crc hibát (adat integritás hiba) csinál, mintha vmi kib...ott fícsör lenne!
felraksz rá valamit kiveszed beteszed, leválasztod, mindegy mit csinálsz. nem írok rá, csak olvasok és crc hibás.
fájlmásolásnál crc-t nem ellenőriz.
sandisk. -
*Ropi*
félisten
válasz
atyuska #18000 üzenetére
Az objektív véleményem (függetlenítve az adás / vételi ügyben való konkurencia tényétől) az az ilyen nagyméretű kártyákról, hogy biztonsági okokból csak a két kártyás vázakban ajánlott a használatuk. Ugyanis ha megsérül a kártya és adatvesztés esete áll fent, akkor nagyon sok képet vesztesz el - gyakorlatilag mindent, amid van (ha csak arra az egy kártyára fotóztál). Két kártyás vázban ez azért nem probléma, mert ott tükörmásolatban ugyanazt mentheti a váz mindkét kártyára, így ha véletlenül az egyik meghal, akkor még mindig ott a másik biztonsági mentésként, ahogy nálam is az 5D3-ban. Az egy kártyás vázaimban 4 és 8 GB-os kártyákat használok és inkább sűrűn cserélem őket mint, hogy valami elvesszen. Jó, én más szemszögből nézem a dolgokat, mert nem veszthetem el az ügyfeleim anyagait, de mondjuk egy olyan pótolhatatlan emlék, mint amikor a gyermekünk első lépéseit teszi meg egy Toszkánai nyaralás során és az összes kép elveszik, az sem kellemes élmény. Tudom miről beszélek, mert elég sok memóriakártyát hoznak hozzám adatmentésre és pont az ilyen 32 GB méretűek szoktak sokszor meghülyülni (Silicon Power viszi a prímet). 16 GB-os kapacitástól kezdődően a kártyákban a memóriamodulok RAID tömbökbe vannak szervezve, ami kapásból duplázza a hibalehetőségeket.
Mivel sokan nem tudják, ezért leírom: kártyasérülés és adatvesztés lehetőségének gyanúja esetén (ha azt látjuk, hogy a váz kijelzőjén a "kártyaírás hiba", vagy "a memóriakártya nincsen megformázva, kérem formázza meg a kártyát", vagy valami hasonló felirat jelenik meg) meg kell várni, amíg a váz LED-je elalszik (ami a kártyára írást jelzi), utána ki kell kapcsolni a vázat (az esetlegesen újra felvillanó LED elalvását megint megvárni), majd kivenni a kártyát és nem nyúlni hozzá, amíg szakértő adatmentő kezébe nem kerül! Az első számú alapszabály, hogy sérült adathordozóra tilos írni: ezt akadályozzuk meg ezzel. Ha nem hardveresen sérült a kártya, akkor jó eséllyel meg lehet menteni a képeket róla, kivéve, ha valami felülírja őket. Emiatt MAC-et tilos használni adatmentésre, mert az OSX mountoláskor azonnal felír egy katalógusfájlt az adathordozóra, ezzel pedig beleír valamilyen előzőleg ott lévő fájlba ami onnantól olvashatatlanná válik. Szóval csak ésszel kártyázzunk!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Spórolós topik
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Last Epoch
- További aktív témák...
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest