Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KeNTaGoN

    tag

    válasz D4rkm4n #4938 üzenetére

    Auuuu! :O Ez berepedt kijelző iszonyatos látvány. Most rosszat fogok álmodni. :((

    Komolyra fordítva a szót.
    Van egy EOS 500D-m, és igen nagy szükségem lenne külső vakura.
    A polcok rendezgetés közben találtam is egy külső vakura emlékeztető leletet.
    Hajdan ha minden igaz, egy Zenit típusú fényképező géppel volt használva.
    Nevesítve: hanimex cx418
    Nem vagyok régóta a szakmában így nekem nem sokat mond ez a név, a gugli azt mondta, hogy ez valahogy szorosan kötődik a Zenit márkához, amit hallomásból ismerek.

    Első kérdés: rá merjem tenni ezt a vakut a gépemre?
    Egyébként úgy tűnik, hogy rendben működik. A benne lévő telepek nem a legfrissebbek, tehát szépen komótosan, de feltöltődik, teszt gomb megnyomásakor tökéletesen el is sül.
    Azt hiszem ebben a topicban olvastam ilyen alacsony ill. magas kapocs feszültségről. Pontosan nem vagyok tisztában a fogalmakkal, de kellően ilyesztően hangzik ahhoz, hogy ne kockáztassam a gépemet.

    Második kérdés: a 220Volt-ban kapható "Villanj körte dupla szett (2x 45Ws)" megnevezésű rendszer konkrétan mire jó, hogy köthető össze a géppel, minek határsára villan el? Valami vezetékkel kell a vakupapucsra nyomni, PC csatlakozós, infrás, RF-es, vagy netán egy 3. vaku fényére sül el? Több ötletem most nincs.
    Egyáltalán ez egy komplett szett vagy ennyi pénzért csak álványt és ernyőt kapok? A studió technikák árát ismerve hihetetlenül hangzik, hogy 24 ezerét kapok valamit, ami még villog is.

    Harmadik kérdés: Tudna valaki ajánlani egy nagyon költség takarékos vakut? Ami alap feltétel hogy minden irányban lehessen forgatni, a legjobb ha képen is lőhetem magam vele.
    Amit nagyon értékelnék: kb 30-as kucsszám, vagy netán e fölött
    Ha valami kábel segítségével 1-2 méterrel a gép mellett is el tudnám sütni.
    Netán ha képes lenne egy másik vaku fényére elvillanni
    És tudna, legalább egy rövid ideig stroboszkóp üzemben dolgozni

    Emellett persze már luxus az ilyen-olyan TTL rendszer megléte.
    Sajnos a pénz nagy úr, a kevés pénz pedig még nagyobb. tehát 10 ezer forint környékén kellene gondolkoni, elsősorban használt cuccokban. talán 15k-ig kitolható a határ, e fölött viszont idő, mire össze gyűlik a pénz.

    Végül: a "lenspen" nevű csodaszerkezettel van valakinek tapasztalata?
    Iszonyat szutykos a szenzorom és a matt üvegem. Mit tegyek? Próbálkoztam a tükör és a mattüveg tisztításával. Lényegében csak rontottam a helyzeten. A matt üveget valahogy sikeresen elmozdítottam, így a fókuszálást jelző piros pötty kicsit elmosottan jelenik meg az alsó három fókuszponton. Ez gyógyítható?

    Tudom, hogy szörnyen hosszan kérdezek, pedig még az objektívvel kapocsolatos dolgokra ki sem tértem.
    Ha akad aki ezt mind végi olvassa, köszönet, ha esetleg meg is válaszolja, örök hála!
    :R

    www.partyfoto.tk Fülhallgatók és egyéb kütyük javítása, építése itt: ►► http://hirdeteseim.tk/ ◄◄ → http://bit.ly/fulhallgatok_javitasa ← Privát üzit írj, hamarabb észre veszem!

Új hozzászólás Aktív témák