Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Fiery

    veterán

    válasz HSM #18707 üzenetére

    Nem ugyanaz a chip, vagy mondjuk ugy, csak reszben az. Az Intelnel mar egy ideje 3 tier van a szerver processzoroknal, LCC, MCC es HCC. LCC = Low Core Count, HCC = High Core Count, az MCC-t gondolom nem nehez kisakkozni ez alapjan ;) A HEDT piac csak az LCC-vel vag egybe. Pl. a Broadwell-E/EN/EP/EP4S/EX-nel LCC: 4-10 mag, MCC: 12-14 mag, HCC: 16-24 mag. Tehat az igaz, hogy a legkisebb magszamu szerver processzorok es a HEDT piac kozos, de az igazan zsiros piac pont nem az, es az igazan bonyolult processzorok sem a HEDT-vel kozos alapra epulo szerver SKU-k.

    Ugyanigy, az AMD-nel is lesz tulajdonkeppen LCC (2 db CCX = Summit Ridge), MCC (4 db CCX = Snowy Owl es tarsai) es HCC (8 db CCX = Naples). Az AMD-nel raadasul a tokozas sem lesz kozos, a chipset sem, es ugy altalaban teljesen mas a HEDT es a szerver vonal naluk. Amit egyebkent remekul lekovet az Intel is iden, ok is rajottek (vegre), hogy tok felesleges kozos platformot hasznalni, feleslegesen dragitja az alaplapokat a sokcsatornas memoriavezerlo es a bonyolult tokozas.

    (egyebkent a 3 tier az Intelnel hamarosan 4-re fog bovulni, es onnantol me'g kevesebb koze lesz a HEDT-nek az "igazi" szerver processzorokhoz)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák