Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ace05
senior tag
válasz
#80875784 #16397 üzenetére
Az rendes érték mivel ugye belenyúltál a videókártya registryjébe hogy működjön újabb driverekkel a kártya! Ha visszaállítod a registryt akkor kb 50 C lesz alapjáraton ami már normális. Én pont ezért ezért állítottam vissza , mert hűtőpaddal is kazán a gép néha alapjáraton, de terheléskor........ Meg már nem is merek játszani ebbe a melegbe a géppel
-
törölt tag
válasz
Nhorbee #16396 üzenetére
Én tegnap kitakaritottam a gépem,hütőpaszta csere mindenhol,be kapcsoltam,és melegebb lett a gpu-m mint elötte volt. Nem tudom,hogy most a melegebb idő miatt van,vagy mi a répa van vele. 60-64 fokon megy alapból. Paszta ugyan az,mint volt.Remélem csak a melegebb idő miatt van. játék alatt,nem melegszik jobban mint idáig melegedett.
gpu dioda elv a mag környékén van,és a magot méri,hogy milyen meleg.
-
Nhorbee
aktív tag
Újrapasztáztam mindent. CPU hőmérséklete frankó, GPU viszont maradt 60 alapjáraton. El se tudom már képzelni miért ilyen magas.
A GPU hőmérsékletét mérő dióda(vagy termisztor) pontosan hol és mit mér? Lehet, hogy a mem. modulok melegednek? Elég régiek rajta a gap padek.
Lehet benevezek hűtőpadra.
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
0Balazs #16393 üzenetére
Olvastam egy-két tesztet róla főképp külföldi oldalakról. Ott veri a vetélytársakat. Ha az élettartamára vagy kíváncsi, nem tudok rá mit mondani. Garancián belül kicserélik/megjavítják biztosan. Nekem is több mint 3 éves a laptopom, eddig nincs vele gond.
A márka se ismeretlen a háttértároló piacon.Eddig Maxtor/Seagate, Samsung és Western Digital HDD-kel volt dolgom. Ezek közül egy ment tönkre. Egy ezer meg egy éves 30GB-os Maxtor. Hitachiról nem tudok mit mondani, csak amit mindenki más. 'Hallottam, hogy van ilyen is"
Arra ne vegyél mérget, hogy a közeljövőben lejjebb fog menni számottevően a HDD-k ára. Korábban olvastam is cikket róla valahol. Ha megtalálom linkelem.
Szerk.: Nézz körbe itt. ~17 körül már meg tudod venni. Esetleg, ha kifogsz egy-egy szuper akciót még olcsóbban is.
Persze beüthetsz mást is ami megtetszik. -
Nhorbee
aktív tag
válasz
0Balazs #16383 üzenetére
Blue Screen Of Death, a kék halál angol megfelelője.
Az lesz amit Nono89 kolléga mond. 20k Ft értékben viszonylag sok lehetőség van.
Nézd meg ezeket. Nekem WD Caviar Blue-m van 3éve. Tapasztalataim pozitívak. Válassz ki egy számodra szimpatkusat(-akat), linkeld be. Mondhatunk rá véleményt, pozitív, negatív tapasztalatokat, ha gondolod. -
0Balazs
csendes tag
válasz
Nhorbee #16378 üzenetére
Szia!
Nem tudom mi az a BSOD
. Egyébként Windows 7. Régebben is csinálta már, de akkor mondjuk minden 10. torrentnél egyszer. Most elindul a letöltés, és 2 percen belül kékhalál. Szóval, lehet, hogy tényleg kellene egy vinyót néznem.
20ezer körül mit ajánlanátok bele?Bocs amúgy, hogy ennyire láma vagyok
-
törölt tag
Nincs valakinek egy ide-s vinyója asztaliba, ami nem kell neki,és ajándékba oda adná?
Elkezdtem egy retro gépet össze állitani,és már csak egy vinyó kéne hozzá.
Konfigja.
Alaplap:Gigabyte GA-6BXD p2,p3-as dual cpu.
Cpu: 2db,slot1 Pentium 3 (katmai) 450,500 mhz-es
Ram-ok:128mb-tól 512mb-ig.
Vga:s3 trio 3d 4mb, Sis 32mb-os 3d.Szóval ehez kéne nekem egy vinyó,mind1 mekkora,csak müködjön,és a win 95-xp felférjen rá.
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
#80875784 #16379 üzenetére
Elképzelhető. Win7 nem szokott csak úgy kékhalállal dobálózni. Azért kérdeztem, hogy milyen hibát, hibakódot dob. De Te megválaszoltad.
Kérdés, hogy miért csak torrentezéskor (természetesen csakis Linux disztribúciókról és WOW frissítésekről valamint filmsorozatokról van szó
) jön elő? Elvileg minden lemezre íráskor ki kellene ütköznie ennek a hibának, nem?
-
Nhorbee
aktív tag
-
0Balazs
csendes tag
Sziasztok!
Van egy érdekes problémám a laptoppal. Lehet, hogy nem a legjobb helyre írom, de nem találtam meg hol lenne a jó hely neki. Szóval: ha torrentet szeretnék letölteni, kékhalált dob a gépem. Először uTorrent 3.1.3-nál csinálta. Megpróbáltam egy másik programmal (Bitspirit) és azzal is ugyon úgy kékhalál. (EX620X-056)
Tudnátok valami okosat mondani?Üdv
alázs
-
gyuluskám
tag
Üdv...
Van egy alaplaphibás GX620-am!
Azt szeretném kérdezni hogy csak ilyen alaplap megy bele MS1651?
Illetve az a megoldás is érdekelne ha a benne levő cuccokat egy másik alaplapba raknám?
Kis segítséget kérnék ebben mibe tudom belerakni? -
Nhorbee
aktív tag
Lenne egy nem a topicba tartozó kérdésem.
Az Intel T2350 és T2370 között ugye annyi a különbség, hogy előbbi csak 32bites míg utóbbi 64bites támogatottságú, illetve T2350-nek 2MB L2 cache-e van ellentétben utóbbi 1MB-jával.
A TDP-ről és a tranzisztorok számáról nem beszélek, mert ez esetben felesleges.Intel lapja szerint a T2350 945GM/PM chipsetes lapokba, míg a 2370 PM/GM 965 fogadja.
Kérdés: Ennek ellenére kompatibilis lehet a kettő? Magyarul lehet cserélni 2370-re?Régi T2370-es procimat szeretném eladni, van is egy vevőjelöltem, de egyikünk sem biztos, hogy fogadja a lapja. A noti egy toshiba sattelite l30-134 lenne, amelyben szerény számításaim szerint egy Celeron M 410-es lehet. Ezt cserélné le az illető.
Valaki?
Persze nagyon szívesen elhúzok másik topicba, de úgy a szívemhez nőttetek
Meg persze lusta is vagyok rákeresni. -
szaki1
tag
válasz
Nhorbee #16368 üzenetére
Én egy fogpiszkálóval kentem egy picit a tengelyre, talán egy gombostű fejnyit.
Igen a boltosnak pont nem az én érdekem az érdeke, hanem csakis a sajátja.
Na ehhez pedig én nem szeretek asszisztálni.
Még jó hogy van ez a fórum és ilyen sok segítőkész ember van itt.
Külön köszönet mindenkinek Nhorbee, Nono89 , Pizzu , Balázs1986 , a sok hasznos tanácsért, ötletért.
Nagyon jó a hűtés, alig langyos a gép, a hőfokok:
Hőmérsékletek
CPU 45 °C (113 °F)
1. CPU / 1. mag 38 °C (100 °F)
1. CPU / 2. mag 38 °C (100 °F)
GPU dióda 54 °C (129 °F)
TOSHIBA MK2546GSX 33 °C (91 °F)Feszültség értékek
CPU mag 0.95 V -
szaki1
tag
Bezsíroztam a tengelyt és most nagyon csodálatos ez a hangtalanság!
Hallelujah!!! Hallelujah!!! Hallelujah!!!
Voltam egy számítógépes boltban és ott megkérdeztem a szakembert, hogy mi lenne, ha bezsíróznám a ventilátor tengelyét? Erre azt mondta, hogy ilyet ne tegyek, mert úgyis szétcsapja a ventilátor a zsír és csupa trutyi lesz a laptopom. Mondtam jó, persze, hogyne.
Itthon szétkaptam és lám működik!
Ennyit az egyes számítógépes boltokról!
-
wattafaka
senior tag
válasz
Balázs1986 #16359 üzenetére
aham, köszi.
Amúgy ha minden igaz, akkor nem is nagyon tudnám cserélni, max tényleg egy HD 4650-re, az meg aztán nagyobb eséllyel akad össze a mostani BIOS-szal.
Szóval úgy tűnik el kell adnom a lelkem Diablónak, gályázni a bányában 0-24-ig 300 évig, és befizetni egy MSI GE620-DX-re -
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16359 üzenetére
Na ez az, hogy alapon annyi.
Lehet megnézem, hogy áll a paszta. Pedig alig két hónapja kentem újra.
Szerk.: Ami azért vicces, mert gpu-t terhelve alig megy fel néhány fokot.
-
wattafaka
senior tag
utánanéztem, sajna MXM 3-as :/
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeForce-GTX-280M.14558.0.html -
Balázs1986
őstag
válasz
Nhorbee #16357 üzenetére
A 700-asban alapból nekem a GS volt, az volt annál több is (805°C). A gyári pasztázás nulla volt. Újrakentem, aztán ment lentebb. Nagyobb terhelésnél még úgy is felment 60-70 körülre. Ha viszont alapjáraton 66, az mindenképp sok.
wattafaka: vga cserével azért óvatosan, valamiért a bios megeshet, hogy lefojtja az új kártyát. Nekem amikor az EX700-ba 9600M GT-t tettem a 8400M GS helyére, már boot közben jött a bios hibaüzenet, hogy nem ebbe a notiba való vga-t észlelt, ezért visszafogja a teljesítményt, blablabla. Az oldotta meg, hogy egy GX701 bios-t flasheltem a gépre, amiben gyárilag 9600M GT van. Szóval ha cserélsz akkor vagy próbáld ki megvétel előtt az új kártyát, és / vagy győződj meg, hogy van olyan laposa az msi-nek, ami ugyanolyan chipset-tel van szerelve mint a tied, csak az általad kiszemelt vga van benne...mert akkor legrosszabb esetben te is felteheted annak a bios-át.
-
wattafaka
senior tag
válasz
Nhorbee #16352 üzenetére
köszi a választ. sajnos én is arra jutottam, hogy nincs jobb, bár ezen a cikken elgondolkoztam:
http://en.wikipedia.org/wiki/Mobile_PCI_Express_Modulevan benne egy ilyen rész:
Highest performing cards availableMXM 2.1 type II: Nvidia GeForce 9600m GT ddr3, ATI Radeon 4670 512MB ddr3 / 1GB DDR2
MXM 2.1 type III/HE: Nvidia GeForce GTX 280m, ATI Radeon 4870mintha még a GTX 280m is 2-es lenne??? vagy már a type II és type III se fér össze?
amúgy ha nem tudok videókártyát cserélni, akkor a proci is felesleges, eléggé pénzkidobás lenne szűk keresztmetszetet generálni :/
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16356 üzenetére
Nekem is EX600-am van, pedig szívesen megpakolnám egy 9600-al.
Lehet kérdeztem már korábban. Egy 8400M G esetében normális a 66°C-os gpu? Én sokallom.
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16354 üzenetére
Ez alapján lehet.
EX600 és GX600-ban nem lehet csak szerintem. A 600-as széria legkisebb notijaiban. -
Nhorbee
aktív tag
válasz
wattafaka #16349 üzenetére
Szia!
Processzorból, ha maradunk a P szériánál, akkor ez, ha nem akkor ez. A T9900 már elég komoly cucc. Hogy meg éri-e? Ugyan nem néztem még utána, de ezek már elég komoly áron vannak. Hardveraprón láttam már T9xxx-eket. 20-25 körül vesztegetik őket. Használtan természetesen. Hogy meg éri-e, rajtad áll.Videókari ügyben majd más válaszol én nem tudok biztosat mondani. A 9600M GT se egy rossz kari. A kategória csúcskarija 9800M GTX talán-talán belemegy. Nem tudom.
Szerk.: 4 magosakat kihagytam. + core 2 extreme
-
Nhorbee
aktív tag
Ez érdekes. Akkor ötletem sincs.
Hardver hiba léphetNE még fel, de ha minden más esetben korrektül működik... Én mindenféleképpen megnéznék egy másik drivert, még ha régebbi is. Illetve, hogy mi eheti a videomemóriát. Tudom, hogy eddig tökéletesen ment, de egyéb ötletem nincs sajnos.
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok!
Egy MSI GX620-063HU notebookom van, és egy olyan kérdésem lenne, hogy mi az a legerősebb processzor és videókártya, amire a jelenlegieket (Intel Core 2 Duo P8400 és GeForce 9600M GT) fejleszteni tudom? Vagy lehet-e egyáltalán, illetve érdemes-e?
Előre is köszi a válaszokat.W
U.i.: Amennyire képességeimhez mérten utánanéztem, annyit kiderítettem, hogy a proci Socket P foglalatú, a videókártya pedig MXM II-es.
-
ace05
senior tag
Azonnali notebookos kérdések topikban nem akarnak segíteni így megkérdezném itt . Gondom van a gx 701-mel . GTA IV közben csomó renderelési hibát tapasztalok (pl vibráló tárgyak) de ha sokáig játszok vele akkor valami ilyesmi fordul elő : http://www.youtube.com/watch?v=rb4NyqMX7TA
Funmarkot futtattam de abba nem volt semmi hiba ,sőt a max payne 3 is futott rajta és azzal sem volt hiba (vagy legalább is nem vettem észre). Hogyan szüntessem meg a hibát? Vagy hogyan tudjam meg , hogy a proci vagy a videokai a hibás? -
szaki1
tag
válasz
Nhorbee #16330 üzenetére
Köszönöm a segítségedet Nhorbee!
A zsírózáshoz, milyen zsírt ajánlasz, mert nem volt itthon semmilyen, egy zárszerkezetből szedtem ki egy kicsi olajat, de az nem lett jó. továbbra is nyekereg.
Igen a nagyon elszálltak a ventilátor árak, ha látsz valahol egy jobb árút, akkor kérlek üzenj.
Pizzu kolléga írta, hogy EZÜST TARTALMÚ PASZTÁT NEEEE!!!!!
Akkor milyen pasztát?
Üdv.
-
törölt tag
Ha netán valakit érdekelne egy [Ilyen],itt a lehetőség. Üdv NoNo
-
törölt tag
válasz
Nhorbee #16332 üzenetére
Hogy érted,hogy menyit jelent a gyorsabb kari? Igazából anyit,hogy mindennel tudok játszani,még az új játékokkal is,igaz némelyiknél már kompromiszumokat kell kötnöm,mert egy ketöt visz már csak fullon. Pl Batman arkhamot simán fullon viszi a gépezet. metro2033-at még viszi fullon kisebb laggolással. maffia 2 fullon,driver fullon,tdu 2-nél már kell kompromiszum, mert vagy mediumba 4x élsimitás vagy high és semmi élsimitás. jah és vagy a laptop kijelzőjén(1440x900) vagy a nagy tévén (1920x1080) Gta 4-et valamiért pl nem csipázza a gép. de azzal amúgy is voltak mindig gondjaim. nekem a legfontosabb amikor a vga cserét csinááltam,hogy a cod 4 ne 30-50 fps-el menjen hanem a fix,stabil 125 fps-em meg legyen legalább. ebből sikerült stabilan fiixen 189-220 fps-re szert tennem. de nem ritka a 250 fps se.
Szóval nekem bevállt.Én csak azt nem értem,hogy miért nem megy a vga busa 2.0-ba amikor az alaplap is tudja,meg a vga is 2.0-ás pci-e-n megy. :S Erre valakink esetleg valami 5lete?
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
#80875784 #16331 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, mert télen még csak-csak, de nyáron elég kellemetlen, hogy masszívan jön a meleg a lábamra. Arról nem is beszélve, hogy a gépnek se árt ha nem 600 fokon jár napi 12 órában.
Nekem a proci alapállapotban 45-50 fokos. Ami nem eget verő. Amivel gondom van, az a gpu hőfoka. Állandó jelleggel 68 fok körül mozog még terhelés mentesen is. Pedig egy mezei 8400M G-ről beszélünk.
Én is szerettem volna egy izmosabb vga-t bele, de sajnos ex600 lapja ezt nem engedi. Rá van forrasztva a chip a deszkára.
Nálad mennyit jelent a gyorsabb videókari? Mert azért a 9600-ban jóval több kraft van. -
törölt tag
válasz
Nhorbee #16330 üzenetére
Én a módositott ex700x-emhez használok hütőpadot. itt a hardverapron vettem a legolcsóbb,leggagyibbat 1200huf. 3db, 8 centis venti van benne. nekem rengeteget számit a hütőpad. igaz nekem jobban is termeli a hőt a lapos a 9600m gt-vel. mint a gyári 8400m gs-el. nekem a video karinál 5-10 fk között jelenet,hogy van pad alatta vagy nincs,procinál úgy szintén. szóval szerintem van értelme. bár ez sokban függ attól is,hogy a lapos alján milyen a szellözésnek a kialakitása,mert a teli müanyagot nincs értelme fújatni a ventivel.
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
szaki1 #16324 üzenetére
Csak a venti 9000?
Drága. Annyiért komplett hűtőrendszert kapsz, de az meg neked felesleges. Ahogy érzed szaki1, én drágállom. Nem jött össze a "zsírozás"?
Hűtőpadem még sose volt, nem tudom mennyire számít. Biztosan jó. Vannak olcsóbbak, drágábbak is. Nem hinném, hogy eget verő különbségek lehetnek köztük.
Szerk.: Utánanéztem, szörnyű milyen árakon vannak. Én régebben néztem az enyémhez, akkor barátibb volt. Keresek neked valami olcsóbbat, ha gondolod. Majd jelentkezem.
Szerk2.: Ezt lesd. Holnap jár le. Igaz, jár vele a réz is, de azért mindenképp barátibb, mint a 9k.
[link] -
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16328 üzenetére
Jobb későn mint soha.
OFF vége
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16326 üzenetére
Észre se vettem, hogy nem kötöttem be. Alap terhelés mellett nem gond, ha nincs hűtés. Jelenleg egy 45nm-es Penryn magos procim van, ami ha nem is a legkorszerűbb, de közel se akkora a disszipációja mint a gyári 65nm-esnek.
Akkor merült fel, hogy valami gáz lehet mikor filmet akartam nézni. A proci biztonsági áramköre azonnal kikapcsolta a gépet. Abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy nem dugtam vissza a kábelt... Addig észre sem vettem, hogy nincs a jól megszokott "duruzsolás". Azóta akár háromszor is megnézek mindent. Biztos ami biztos. -
Pizzu
aktív tag
hozzáteszem ahogy kolléga is írta 109 fok
ennél a hőmérsékletnél nem mindegy mi a viszkozitás a hővezetőnek
EZÜST TARTALMÚ PASZTÁT NEEEE!!!!!volt olyan nálam, hogy csak ultrahanggal lehetett kiszedni a szilikon pasztát a lábaknál
az se mindegy, milyen sorrendben tekered be a csavart
de súgok rajta vannak a számok arra nagyon oda kel figyelni
ha nem tartod be ideális esetben a CPU sarka törik
rosszabb esetben a BGA sarka -
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16322 üzenetére
Én már "próbáltam", de elég gyorsan fel is kúszott a proci hőmérséklete a kritikus 109°C fölé.
Nem jó móka.
-
Balázs1986
őstag
válasz
szaki1 #16320 üzenetére
Igen, elég azt az egy ablakot kiszedni, és hozzá kell, hogy férj. A kiszedés / berakás menete pontosan úgy van, ahogy írta Nono89 és Nhorbee. Annyi, hogy szerintem ne kend el a pasztát. Bevett szokás de nemnyerő, mert ugyanazt éred el, mint amit fentebb írtam: apró barázdák lehetnek a kenéstől, leszorításkor a bennük levő levegő nem jut ki, beszorul, és romlik a hűtés hatásfoka. Épp egy bors(ó)szemnyit tegyél a proci és a videokártya tetejére, hagyd úgy kúp alakban, majd leszorításkor ő szépen elrendezi magát
Nem nagy művelet kivenni és visszatenni a hűtőt, a lényeg, hogy magabiztosan csináld, ne kapkodj, és ne remegjen (nagyon) a kezedben a csavarhúzó(#16321) Nhorbee : Pedig úgy szép csendes, passzív hűtéses lenne a rendszer, ez mindenki vágya
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
szaki1 #16317 üzenetére
Ki kell venni mindenféleképpen a hűtőt. 8 csavar ki. Venti kábel kihúz. Hűtő kivesz, megfordít. Ekkor fogsz látni egy ilyet, ahogy Balázs1986 is linkelte. A 3 csavart kicsavarozod, majd kiveszed a hűtőt. A ventit óvatosan le lehet húzni, csak a villanymotor mágnese fogja. A ventilátor tengelyét picit bezsírozod, tényleg csak kicsit.
Visszateszed. Levakarod a gyári paszta maradványt, amit a képen is látsz. Az egyik hűtőegységen találsz egy un. gap pad-et(kép: középső hővezető lapka), azt még véletlen se szedd le, kelleni fog.A paszta a videókártyára és a processzorra kell. (A két réz lap mutatja, de szerintem logikus ) Nem szabad sokat tenni rá, meg felesleges is. Egy keveset teszel a közepére, majd egyenletesen elkened, majd mehet vissza a hűtő. Csavar meghúz. Fedél vissza és kész.
-
szaki1
tag
válasz
Balázs1986 #16316 üzenetére
Sziasztok! Mindenkinek köszönöm a válaszokat, nagyon sokat segítettetek velük.
A szilikonpaszta az hova kell?Nono89:
Egyébként a hűtőt 8 csavar fogja és nem négy, ha jól számolok, csak a pontosság kedvéért.Tehát akkor nem kell szétcsavarozni az egész gépet, csak 4 kis csavarral ezt a nagy ablakot.
és ott van az egész hűtő ventilátorral együtt. 8 csavar ki és kész. -
Balázs1986
őstag
válasz
#80875784 #16315 üzenetére
Elvileg alulról a tipikus 3 csavaros elrendezés lesz neki, valamint előtte a chipset-ről is le kell csavarni a rezet. Találtam is róla képet
szaki1: Egyrészt a fentit neked is írtam, másrészt még annyival egészítem ki, hogy ha nincs nálad szilikonpaszta, szerintem addig bele se kezdj, amíg nem szerzel. Ugyanazt a pasztát nem jó kétszer használni, mert második illesztéskor már tuti légüregek keletkeznek, és ugye pont az az eljárás egyetlen célja, hogy azok ne legyenek
-
Balázs1986
őstag
válasz
szaki1 #16306 üzenetére
És biztos minden csavart ki kell ott csavarozni? Elvileg vannak szervizablakok rajta. Neked a legnagyobbat kell kicsavarozni, elnyomni ütközésig, és kivenni. Aztán a már hozzáférsz a ventihez.
(Ha mégis totál szét akarod szedni: nem egyszerű a sztori, mert vannak csavarok amik lentről, és vannak amik fentről fognak. Akad a billentyűzet alatt, és a gombsor panelja alatt is. Valamint az optikai meghajtót ha kihúzod, a keret mentén ott is lesz 3-4 apró csavar. Videó -
Nhorbee
aktív tag
Szerintem egyértelmű, hogy mindenki saját felelősségre csinálja amit csinál. A gépzsíros megoldás tökéletes. Nekem anno nem volt pénzem újat vagy legalábbis működő cserét venni, ezért folyamodtam ehhez. Egy hónapja tünetmentes. Ugyan nem láttam a srác laptopját, de a hsz alapján valamint tudván, hogy MSI GX600, a probléma hasonló lehet.
Nagy gubancot nem csinálhat a gépzsírral. A venti egyszerű mint a bot. Nem kell fél kilót rákenni, mert csúnyán maszatol.
Értem az aggodalmad és egyetértek vele. Nem mindenkinek az a hobbija, hogy szórakozásból laptopokat szed szét. Mint korábban leírtam, mindenki saját felelősségére berhálja a laptopját. Ha bizonytalan magában, inkább vigye szerelőhöz vagy legalább hozzáértőhöz.
Nono89 kolléga rendkívül önzetlenül segített. Remélem sikerült.
-
Pizzu
aktív tag
őszintén
nekem ez a gépzsíros megoldás ez nagyon nem tetszik
továbbmenjek, ha valaki nem ért hozzá ne nyúljon a géphez mert a bagatell hibából könnyen lehet nagyobb baj
ennek tudatában lehet szerelgetni és a végén számolni...
-
szaki1
tag
Sziasztok!
Sajnos még mindig nem oldódott meg a ventilátor gondom.
Van egy GX600PX-214HU laptopom, aminek nagyon kerreg a ventilátora.
Kérdezem Tőletek, hogy Budapesten hol és mennyiért kapnék hozzá valót?
Köszi a válaszotokat.
-
PiciKenny
senior tag
Jó estét! Egy MSI gx620hoz milyen hűtőt ajánlotok? pl ez?
Új hozzászólás Aktív témák
- Spórolós topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Szép! Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10850H 64/512 QUADRO T2000 4GB
- Lenovo LOQ 15APH8 gamer laptop 15,6" 144Hz, AMD Ryzen 7
- Acer Predator Triton 17X Intel Core i9 13900HX/RTX 4090/64GB RAM/4TB SSD jó áron IGAZI RITKASÁG!
- 0 perces RYZEN laptop eredeti Win10-zel! GARANCIA + SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
- DELL Precision 7730 i5-8400H Quadro P3200 16GB 512GB FHD 17 1 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Samsung Galaxy A12 64GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest