- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Projektor topic
- Canon EOS DSLR topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Home server / házi szerver építése
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
zealous
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy GX620-as boldog tulajdonosa vagyok immár 5 éve. Most megérett a cserére és ár-érték arányban az MSI GE70-i760M285E (Intel® Core™ i7-3630QM Processzor (3,4 GHz), Quad-Core 43,9 cm (17") Full HD 16:9 LED kijelző (matt) 8 GB RAM, 500 GB SATA NVIDIA GeForce GTX 660M Graphics (2048 MB), HDMI, USB 3.0, WLAN-n, BT Windows 8 64) gépet néztem ki. Vélemény, esetleg jobb alternatíva bruttó 300-ért? -
-
S. Dávid
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy MSI GT600ND-284PL típusú laptopot. A linkje: [link]
Az lenne a kérdésem, hogy ezeknek a gépeknek van e valami jellemző hibája stb, mert a múlt héten vettem egy Lenovo Y500 at, de már küldöm is vissza annyira sz.r volt. És nem akarok megint olyat venni amit nem tudok használni rendesen.
Előre is köszönöm!
-
Magnat
veterán
-
Bedczooo
tag
válasz
Magnat #17191 üzenetére
Azt javaslom, hogy kérj kölcsön, vagy szerezz be egy USB wi-fi kártyát és azt csatlakoztatva próbáld ki.
Ezzel ki tudod szükni a hibát, mivel ha müködik, akkor hardver, ha akkor sem szoftver gond lehet.Egyébként járt nállam egy EX630, mi akku-s üzemmódban a web camera és a Bluetooth nem ment, csak hálózati adapterrel.. Most is van nállam egy VR630 ami a web camerát nem érzékeli és nem is kapcsolható. (kicseréltem a camerát, a kábelt, akkor sem ment).
A probléma ha átmeneti, akkor kontakt hiba lehet, ha állandó, akkor vagy kontakt, vagy hardver, vagy szoftver akár.
Szoftver gond esetén, ha azt akarod kizárni, akkor elég egy Live CD linux, vagy linux USB-ről.
Én egy mandriva 2012-vel (magyarul is tud) tudom tesztelni, bárhol elindul.Ha nincs benne bluetooth akkor is kapcsolható, ez a VR és EX-nél is így van.
Remélem tudtam segíteni.
Üdv.
-
Magnat
veterán
Sziasztok,
egy ismerősömnek van MSI CR630-as notija. Egyik pillanatról a másikra nem hajlandó érzékelni a Bluetoothot meg a Wifit. Fn+F8-ra és F9-re semmi sem történik. Eszközkezelőben csak a vezetékes csatoló látszik. Találkozott már vki ilyennel? Fizikai hiba lehet? Arról van esetleg infója vkinek, h ebben a modellben kombinált lehet a wifi meg a BT hardver?
-
Bedczooo
tag
válasz
Ex3ms1 #17185 üzenetére
Kényszerből egy MSI VR630-as laptophoz, egy 1 TB 3,5" HDD-t raktam. Adatkábelt a laptop S-ATA csatiba, a táp kábelt egy külső tápra tettem. Gond nélkül használtam majd 1 évig így. Igaz nem tudtam mozgatni a gépet, meg hasonlók, de épp akkor asztali gép ként nagyon megfelelt.
-
Ex3ms1
csendes tag
Sziasztok!
MSI CX623 laptopom van, Most hogy lejárt a garancia szeretnék bele SSD tenni. SATA III -as SSD tehetek bele? Azt írják hogy SATA hard van benne. Az alaplap is SATA ,vagy csak a merevlemez? Most WD3200BEVT van benne.Előre is köszöm a segítéget.
-
Gabesz87
veterán
válasz
Bedczooo #17179 üzenetére
Én tegnap este ezen az MSI Live Update-n is behaltam...mindig csodálkoztam, hogy állandóan ott vannak ugyanazok a frissítések. Rájöttem, hogy ez a f....talicska nem telepíti fel, csak letölti és beteszi a Live Update mappájába....Hihetetlen. Nekem Lenovo van, és a SolutionCenter letöltés után fel is teszi. Vagy a régi Asus laptopom is...
Viszont, mivel erre most jöttem rá, tehát ezelőtt a Live Update által letöltött frissítéseket nem telepítettem fel, akkor mégsem az egyik illesztőprogram frissítése barmolta el a Turbot és ECO-t. Hacsak nem valami Windows Update által letöltött cucc volt. Mindegy, lehet hogy majd újra is telepítem az egészet, mert én hülye Win7 Ultimate-t tettem fel anno...tök fölöslegesen. Elég lassúcska...elég lenne egy Prof.Amúgy ilyen jellegű problémák nem voltak. Mindent felismert és telepített. Meg mondom, az ECO az mindig működött, csak a Turbo volt szeszélyes. Néha igen néha nem.
-
Bedczooo
tag
válasz
Gabesz87 #17178 üzenetére
Számtalan hasonló szoftver problémát tudok felsorolni.
Pld.: MSI VR630, vagy akár az EX630 esetében is, a gyári szoftver illesztő nem ajálja fel Win7 esetén a hangrendszer szoftver telepítést. Ha nem telepíted a vista alá gyárilag ajánlott szoftvert, akkor nincs belső mikrofonod (skyp, stb..) win7 alatt. -
Mazi64
csendes tag
-
Gabesz87
veterán
Sziasztok. Olyan problémám lenne, hogy a barátnőmnej GX620-as gépe van, de a TURBO gomb nem működik valamiért. Most perpill az ECO sem, pedig korábban az jó volt. SCM fel van telepítve természetesen. Bootolásnál amúgy amikor megnyomom a Turbo-t, felvillan, de nem marad bekapcsolva. Az Eco-t meg azért nem értem, mert ezelőtt még működött. Valami ötlet esetleg?
-
LarsR
tag
Hosszas böngészés után megtaláltam a feltételezhetően eredeti pr600-as hűtését. Sok kamut találtam, volt amire azt írták jó ex705-be, erre néztem nagyot
, kivettem a fiókból és lecsekkoltam, szóval nem nyert. Viszont ex600-nak a procin lévő része jó, a másik ami a vga-t hűti, asszem az van alatta, na azt le kellene műtenem
-
LarsR
tag
Sziasztok!
Annyi lenne a kérdésem, ex600-as alaplapot kitudom-e cserélni pr600-sal? Elsőre tök egyformának tűnik KÉP alapján.Hűtése megegyezik-e ex600?
Minden csati ott van ahol kell lennie, ha nem akkor is megoldom, fúró kalapács akad. Kellene egy kis megerősítés, lehetőleg 100%, mivel pénz szűkében vagyok, de ezt most megtudnám venni! Köszönöm előre is a hsz-kat!
-
Bedczooo
tag
válasz
Tomeeka28 #17171 üzenetére
Hello!
Az EX630-ban 2 VGA van, az egyik integrált, a másik különálló MXM2 (alapból 9300GM).
Mini SLI.
Ezen széria elég labilis hűtés szempontból. Alapból az AMD CPU elég forrófejű, ZM-86 CPU-val az én MSI EX630-om min.:48 fok, max.: 80 fok. Ezek az értékek hűtőpad nélkül értendő.
Tapasztalat, hogy a különálló VGA nem sokat dob a rendszeren, én ki is vettem a gépemből, mivel ez még plusz 12W energiafelvétel hőtermelését kell elvezetnie és ahogy korábban írtam nem sokat ér ha bent hagyom a gépben. Élmény index 2 VGA-val 3,7, 1 VGA-val (integrált) 3,4. Ezek ZM-68-al mért adatok, Athlon esetén 3,4 és 3,2 az élmény index Win7 32 bit esetén. -
Tomeeka28
aktív tag
Sziasztok!
MSI EX630-as noti ventilátorát cseréltem... Szuper minden ok... Előtte is nézetem rossz ventivel a proci hőmérsékletét, csere után ez nem változott.
Kérdésem az hogy normális az eco módban az 50 fok (ez nem gáz), illetve game modban, ha meghajtom hdmi-n hd tartalom ilyenek, akkor viszont felkúszik 85-re is. Hasonló tapasztalatok? Van egy Lenovom is az sose több mint 40. -
rsdoki
csendes tag
válasz
Ivan15 #17164 üzenetére
én arra gondoltam hogy pontosan 4 napja ugye szakszerűen készenlétibe raktam (ahogy azt rendesen mondják) és annak amikor bekapcsolom a gépet akkor elvileg úgymond fel kéne ébrednie de semmi, se kép se hang, a ventilátor fél fokozaton pörög, csak a bekapcsoló gombra és a WIFI gombra reagál semmi másra és légyszi ne kijavítást írj, választ ha tudsz mert arra most tényleg szükségem lenne.
-
Bedczooo
tag
válasz
BigDarkJoy #17163 üzenetére
Akkor, 1000% hogy ok!
-
Bedczooo
tag
válasz
Livius #17167 üzenetére
Hello!
Én árulok hálózati adaptert, épp ami neked jó de 65W-os és utángyártott. Viszont 2700Ft és gond nélkül kiváltja a régit. Én MSI VR630-hoz szoktam ajánlani a 65W-ost, AZ EX630-hoz 90W-os a gyári. A két gép között a különálló VGA a külömbség. Gondolom itt is 90W-os a gyári. Tehát ha van különálló VGA a gépedben, akkor 90W-os táp kell. Üdv.
-
Livius
őstag
Hello!
Láttam pár hírdetésben, hogy az Asus töltők jók lehetnek MSI-k hez. Ez amit most találtam szerintetek tökéletes egy MSI VX600-hoz? Az Output: 19V 4.74A 90W szerint megyegyezik az eddig MSI töltővel. -
Ivan15
senior tag
válasz
rsdoki #17161 üzenetére
mi az az "alvo üzemmod"? A LED felett egy felhold van, es a led vilagit, ha be van kapcsolva, ez teljesen normalis ugy,, es a LED villog, ha keszenleti allapotba kerül. Nem vilagit, ha hibernalva illetve kikapcsolva van leallitva.
Az alvo üzemmodot valoszinüleg a hold miatt gondolod, de az csak egy rajz a led felett, a LED vilagit, ha be van kapcsolva ez az a normalis üzem. -
Bedczooo
tag
válasz
BigDarkJoy #17158 üzenetére
Simán megy rajta a Win8. Nekem hasonló paraméterű gépeken gond nélkül ment. Ahogyan a Win8 OP.rendszer megjelenésekor olvastam, gyorsabban áll fel mint a Win7, Az ami gond volt a X64 esetén, nem mindent tudott beazonosítani a hardverből. Bár ez a Win7 x64 estében is igaz (MSI VR630).
-
rsdoki
csendes tag
Hellósztok talán ti tudtok segíteni.
A napokban hozzám került egy MSI CR610X Laptop, és az alvó üzemmód lámpa fojton világít, és a legutóbbi üzemmódba rakás során végleg úgy is maradt, az lenne a kérdésem hogy mi módon tudom kikapcsolni az alvó üzemmódot?
-
Cs1csó
titán
válasz
BigDarkJoy #17158 üzenetére
Üdv, itt egy link ami egy microsoft progi megvizsgálja a géped hogy kompatibilis e vagy sem. De ha csak simán van egy win 8 lemezképed és azt úgyanúgy felteszed és elkezded telepíteni akkor ha elindul atelepítő akkor kompatibilis ha nem indul akkor nem.
http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-8/upgrade-to-windows-8Ha tetszik akkor megtartod ha nem akkor meg visszrakod a 7-et
-
BigDarkJoy
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék tanácsot kérni,
Lenne 1 MSI Cx500 laposom, T4500 2x2300mhz 800fsb proci 3gb ddr2 ram Radeon HD 4330 512 ddr2 vga, 250gb hdd.
behalt a dvd iro igy memoriakarival telepitettem fela win7, de gondolkodom hogy elviselné-e a win8 rendszert.errölszeretnék pár infot hogy érdemese feltennemrá?
segitségeteket előre köszönöm!
-
Nemeske
csendes tag
válasz
Nemeske #17156 üzenetére
Tisztelt Fórum!
Közben saját magamnak ,,megválaszoltam" a kérdést!
Még ma hozzájutottam egy T7800-as procihoz. Egyből benyelte a laptop, semmi fennakadás nem volt.
A videók (1080p-s MPEG-4 TS) igaz, 97 %-os CPU leterheltség mellett, de simulékonyan futnak már!
Sajnos ez nem igaz a Youtube-ra már, mert az ott 720p-nél ér el elviselhető FPS-t (20 fölött) 1080p-t próbálva beszaggat. (lehet ennek egyéb flash-player okai is lehetnek, ennyire nem vagyok benne mélyen)Bár a laptop (MSI VR601) chipsetje a gyári adatok szerint max 533-as FSB-t bírnak el, eddig nem volt fagyás.
Gondolkodom egy esetleges bios frissítésen, a gyári honlapon ajánlottra, bár nem hiszem hogy sokat dobna a teljesítméynen
-
Nemeske
csendes tag
Tisztelt Fórum!
Remélem jó helyen kopogtatok a következő dologgal:
Nemrég vettem használtan egy MSI VR601 (MS 163c) laptopot, melyben egy Intel® GL960 csipszett lakozik, állítólag 533-as max FSB-vel.
CPU-t illetően egy T2370-es proci dolgozik benne, kifogástalanul.
Kifogástalanul egészen addig, míg valami HD-tartalmat kívánok lejátszani rajta, ami szegénykét kiakasztja: mind a youtube-os 1080 mind bizonyos mpeg4-es magas tömörítések akadoznak rajta, nem folyamatosak.Mivel ezt nem tudom, hogy ezt a jelenséget egyértelműen a videóprocesszorra lehet-e visszavezetni, és azt okolni, arra gondoltam, hogy megpróbálnék egy processzor-cserét, fejlesztést.
Rövid google-szörfölés angol fórumokról után kiderítettem, hogy ez a chipset röhögve lekezel 800 FSB-s procikat is, így megindult a számlálóm a txxxx-es szériában, egészen addig, míg meg nem álltam egy t7800-as számnál, ahol jelenleg most pihenek.A kérdésem a következő lenne:
Olvastam, hogy T7300-ast lekezel még ez a laptop/chipset, de viszont félő, hogy egy t7800-as már sok lehet neki?
Kérem, amennyiben tapasztalatotok van hasonló setuppal, segítsetek!Válaszotokat előre is köszönöm!
-
horex
csendes tag
Nos gugliztam
Pár korábbi ver. driver és display accelerator
http://softkumir.ru/indexdr.php?driver=70941
http://ixbt.radarsync.com/Download.aspx?locid=10878381
http://ixbt.radarsync.com/ItemDetails.aspx?itemid=281692
Ha az érintettek kipróbálnák valamelyiket , tán beválik
Ismerős nem érhető el most
by horex
-
horex
csendes tag
válasz
Shokkolo #17057 üzenetére
Üdv
Ismerős ismerőse is ugyanezzel a gonddal küzd, XP 32bit
Net végig guglizva, sehol megoldás, MSI fórumon semNem lehetne valami rendszer ghostolást csinálni és letölthetővé tenni valahol?
Tudom, a particio méret, meg a benne levő jelszavak, személyes dolgok, de valahogy mégisby horex
-
Pizzu
aktív tag
válasz
-Faceless- #17152 üzenetére
Az alma gép a mérce
bizonyára megvan az oka miért olcsóbb
idei modell
reális véleményt csak hosszabb távon lehet alkotnivan olcsóbban is: [link]
-
-Faceless-
őstag
Sziasztok, laptop vásárlás előtt állok, és egy MSI GE60-ast néztem ki.
Spec.: 15.6 FHD/matt; i7-3630qm; 4GB Ram (1600 MHz); 500 GB hdd/ 5400rpm; GTX 660m; 49 Wh / 6 cellásMit gondoltok róla?
255000 ezerért jó vétel lenne?
Van-e esetleg valami komoly hátránya ezeknek a laptopoknak?
Előre is köszi, ha segítenétek. -
castor84
csendes tag
tudom, hogy nem msi, de az asus k51l laptopomban integrált videokártya van. vajon lehet bele tenni valami egyszerű, de jót?
-
castor84
csendes tag
Köszönöm a segítséget!
megpróbálom kicserélni, remélem hogy tényleg csak ennyi a baja, és a csere megoldja -
aveos
tag
Sziasztok!
Van egy msi ms 6837d laptop, amit most újítottam fel, kettőből egyet, (venti csere (új!), kijelző csere, rendszermemória bővítés)!
A problémám, ami előtte is meg volt, amikor a táp kábelt bedugom párpercig működik Akksi rácsatlakoztatva, be boot-ol, utána kb. 2 perc múlva újra indul.
Ezt csinálja akksi nélkül is!
Akkumulátorral a laptop teljesen működik!
Kikapcsolt állapotban a tápkábel teljesen tölt!Valaki valamilyen megoldást vagy hiba elhárítást tud, annak nagyon örülnék!
Előre is köszi! -
Balázs1986
őstag
válasz
castor84 #17141 üzenetére
Igen, ez az. Egészen pontosan Ralink RT3090 802.11 b/g/n. Újonnan itthoni boltból hirtelen nem találtam pont ilyet, de hardveraprón találtam egyet.
Ebay-en is akad egy rakás. -
castor84
csendes tag
válasz
Balázs1986 #17139 üzenetére
lebontottam a hátulját RAK RT 3090- ez lenne a wifi kártya típusa?
-
castor84
csendes tag
válasz
Balázs1986 #17139 üzenetére
MSI cr610x ez a típusa. ahogy nézem nincsenek is borsos árban. kb mint az USB-sek
-
Balázs1986
őstag
válasz
castor84 #17138 üzenetére
Persze, cserélhető. Csak meg kell nézni a kialakítását, és a szerint venni (nem mind ugyanolyan formájú, ill. a lefogatócsavar helye is máshol lehet). Persze, ha pontosan ugyanolyat szeretnél beletenni, akkor nincs ilyen gond. Nem írtál pontos laptop típust, így azt sem tudom, b/g, vagy b/g/n kártya van benne, de ha b/g, akkor (ha ki tudod használni) nézhetsz bele akár n-eset is. Viszont annak kelleni fog még egy szál antenna.
Ha ezekkel nem akarsz foglalkozni, akkor ahogy írtad, a külső wifi is megoldás lehet, csak az elvesz egy usb-t, meg kilóg, meg...érted, na -
castor84
csendes tag
válasz
Balázs1986 #17137 üzenetére
javaslat?
cserélhető, vagy egyszerűbb megoldás egy usb-s wifi port beszerzése? -
castor84
csendes tag
válasz
Balázs1986 #17134 üzenetére
sehol nem látszik. mintha nem is lenne benne wifi eszköz. előtte néha produkálta hogy nehezen talál jelet, de az utóbbi pár hónapban stabilan ment, és egy online játék közben elment, és azóta semmi
-
LarsR
tag
válasz
Ivan15 #17130 üzenetére
Azt a 4gb-os kártyát memóriakiegészítőnek szántam. Szerintem nem is ssd meghajtóként ismerné fel a gép. A másik 4gb, az rendszermemória, nem ssd! Szóval én a meglévő 4gb memóriám mellé gondoltam még 4-et, hátha hasznát lehetne venni. Viszont sima ddr2 667mhz-es memóriából az alaplapom csak 4gb-ot képes lekezelni! Egyébként mini pci-e foglalatba a legnagyobb ssd-ket szánnám, ez pénz függő sajnos
-
Ivan15
senior tag
A mini-ssd menni fog a gepedben, egy szabvanyos mini-sata kartya, egy egyszerü/szabvanyos mini-sata foglalattal. (persze ugyanugy mint a merevlemezeknel a gyorsasag a kartyatol függ -de ez a vga-knal is igy van...
De akkor mar legyen inkabb egy darab 60, vagy 128, ill. 256 GB-os mini-Sata SSD benne, ne kettö pici 4GB-os -
LarsR
tag
válasz
Balázs1986 #17128 üzenetére
Sajnos kipróbálni nem tudom előre
. Ezt a dolgot a memória mellé szántam volna (4+4GB). SSD-t mindenféle képen akarok a gépbe. Elsődleges meghajtónak is és az ODD helyére is. Jelenleg nincs a gépemben belső olvasó, én is külsőt használok. Pénz hiányában nem vettem még meg a keretet az olvasó helyére. A többi dolog is emiatt csúszik. Fránya pénz
Szóval én arra gondoltam , 2x 2,5" SSD és még 2 mini pci-e SSD, mert hát ha már lúd, akkor legyen szép kerekJelenleg 2 wifikártya van 2 foglalatban, mivel egyik néha működik néha nem, kivenni nem tudtam, ezért az üres helyre betettem egy másikat
. Már el is felejtettem a Turbo Cache Memory-t.
Köszönöm a tanácsot. -
Balázs1986
őstag
Nem biztos, hogy egy régebbi alaplap megfelelően felismeri és tudja kezelni azt a mini csodát. Szóval, ha mindenképpen azt akarsz venni, előtte lehetőség szerint szerezz egyet kipróbálásra.
De szerintem továbbra is jobban jársz, ha rendes, SATA SSD-t veszel, nem mini pci-e foglalatút (mSATA névre hallgatnak). Nálam rendes SSD van a HDD helyén, és a DVD-meghajtó helyén beépítő keretben a HDD. Ha nagyon kell a laptophoz DVD (1 évben 1-2x), azt használok USB-ről (vagy addig kikapom a HDD-t). Úgyis a DVD a leglassabb, annak elég az USB is, minek vegyen el feleslegesen egy teljes értékű SATA portot -
castor84
csendes tag
Üdv!
MSI laptopom van, és a minap elszállt a wifi egysége(másik laptopon, telon megy)
a driver-t megpróbáltam újra telepíteni, de az se segített. olyan, mintha nem is lenne wifi vevője a gépnek. a kábeles internetet ismeri csak fel.Egy windows telepítés helyrehozhatja, vagy hardwear probléma, és más okosság kell.
Előre is köszönöm a választ!
-
Ivan15
senior tag
Eszedbe ne jusson arra penzt kiadni, mert nem lesz gyorsabb. Ez nem SSD, hanem vmi regi szar -mar az intel sem tamogatja- a merevlemez es az SSD közötti sebessegen. Csak egy atveres az ebay-en, hogy ott meg mindig marha draga (valoszinüleg, mert keves van belöle). Vegyel inkabb mini-sata foglalatos SSD merevlemezt az ebay-n! A Mushkin Atlas Deluxe sorozat a leggyorsabb a mini SSD-k között. Bar a sata2 sebesseget mas gyartok is hozzak -kiveve fent linkelt intel turbo cace-t ami nem mini-ssd merevlemez
-
Mazi64
csendes tag
Hali
MSI EX623x gépen van. A jelenlegi Bios-a 2008.01.10 dátumú. A legfrisebb Bios 2010.03.05 dátumú. Ha nincs gond a géppel, érdemes frissíteni? Hozhat valami pozitív változást?
Mazi -
LarsR
tag
Sziasztok!
Ex705x-be szeretnék Turbo Cache Memory-t berakni. Valakinek van tapasztalata ezzal a memoria fajtával? Elképzelhető, hogy semmit sem változtat rajta?
Másik 4GB mellé gondoltam, sima memória max 4GB megy bele. -
[DE2JAY]
senior tag
Üdv! Egy CX 705-öt nyüstöltem win8-al mert a w7 behalt rajta már, de elég kevés sikerrel tettem. Sajnos a csodás SiS® 672DX+SiS 968 csipszettel semmit nem lehet kezdeni és kb 5 perc netezés után elkezd szaggatni, majd már csak az egér válaszol. Néha visszatér ebből a félig fagyott állapotból, néha nem.
A másik parám ami miatt már 1x volt szervizbe, hogy képtelen alvó állapotból visszatérni egy hete. Minden megy, csak a monitort nem kapcsolja vissza. Erre van-e valakinek tippje. Gari már OFFos
-
Ivan15
senior tag
válasz
Mazi64 #17112 üzenetére
a Geforce 8 sorozatbol hianyzik az nvidia CUDA es a Physix.
A GT jelöli a normal verziot, GS az alacsonyabb orajeleken megy (S= slow), GTX magasabb orajeleken megy mint a normal GT.Kb. 10%-kal gyorsabb a 9500 GS a 8600 GT-hez kepest.
Egyebkent nagyon hasonloak egymashoz -
Mazi64
csendes tag
Hali
Azt szeretném kérdezni a guruktól, hogy melyik kari jobb. Nvidia geforce 9500 GS vagy 8600 GT.
Mindkettő 512 Mb-os.Ahogy megnéztem , teljesen hasonló egymáshoz. Mire utal a végükön a "T" és az "S" ?
Mazi -
Balázs1986
őstag
válasz
Mazi64 #17105 üzenetére
Ezt kontakthibanal szoktak csinalni. Felhevuleskor megolvad az on, majd ahogy kihul, ujra erintkezik (jo esetben). En is csinaltam mar HP es Lenovo laptopnal, csak holegfuvoval. Itt erre azert nem gondoltam, mert betolt a rendszer. Kontaktos lapoknal csak bekapcsol-kikapcsol, de semmi tobb.
-
kissz84
tag
Beléptem a családba egy GX60-nal
-
Pizzu
aktív tag
azért jó tudni hogy az ólmos ón 214 fokon ömlik meg
az ólmozatlan meg elfárad a hősokktól azt mindenképp cserélni kell alattade jó is lenne ha ez ennyi lenne különben
-
Mazi64
csendes tag
válasz
Balázs1986 #17093 üzenetére
Hali
Nekem EX623X -ben szintén a VGA halt be. Semmilyen formában nem adott képet. Rákerestem a neten és találtam egy módszert amivel életet lehet lehelni bele. Ez a VGA megsütése. Mivel abszolút döglött volt, így úgy döntöttem, hogy próba szerencse. Kiszereltem a kártyát. Megtisztítottam . A sütőt előmelegítettem 190 fokra (villanysütő). csináltam 4 darab golyócskát alufóliából. Beleraktam egy tepsibe. Erre a 4 golyóra raktam a vga-t. (egyenletesen érje a hő) chippel felfele. Be a sütőbe és 10 percig bent hagytam. Utána kivettem. Hagytam kihülni. Vissza a helyére és életre kelt a kártya.
Én se hittem volna , ha ki nem próbálom. -
LarsR
tag
válasz
Balázs1986 #17103 üzenetére
Az nem gond, mármint a proci. Megvan az eredeti proci ami benne volt T2390. Ha penryn-es az alaplap, menni fog a mostani T7500-sal is.
-
Balázs1986
őstag
Ránézésre ugyanaz, szóval jónak kellene lennie.. Kérdés lehet, hogy a BIOS támogatja-e a procidat. Remélhetőleg igen.
Találtam egy ilyen hirdetést. Itt azt írja, EX600-as. Hm...a hibajelenség ismerős lehet
(40$ posta...nem semmi)
-
LarsR
tag
válasz
Balázs1986 #17100 üzenetére
Van egy olyan kérdésem, lehet hogy találtam alaplapot, de nem vagyok benne biztos, hogy jó lenne hozzá? Minden kimenet úgy néz ki hogy ugyan ott van mint a hibásan, viszont eltér a gép alján szereplő szám.
Érdekessége a dolognak az, hogy amikor megvettem a gépet, az alaplap még garis volt benne, mivel az meghalt és cseréltették szervízben. Így nem vagyok benne biztos, hogy ugyan az az alaplap típus van benne, ami volt. Még nem bontottam szét a gépet, hogy megnézzem az alaplapot. Egyenlőre nincs rá pénzem, hogy vegyek bele egy újat, ez változhat persze. Nos a gép alján szereplő szám szerint MS-16362 és amit találtam MS-16372-es
Lehet, hogy tévedek, de úgy emlékszek az én alaplapomon csak egy mini pci-e port van. Sajnos nem mostanában bontottam szét a gépet, nem emlékszek erre, de nem is érdekelne, házon belül elférne, ha kompatibilis! -
LarsR
tag
válasz
Balázs1986 #17100 üzenetére
Az az ex705-ös, az kifogástalanul működik, non-stop azt használom, most is.
Új hozzászólás Aktív témák
- StarTech USB C Dock - 4K 60Hz Quad Monitor - DK31C4DPPDUE
- HP Elitebook 845 G10 Érintő kijelző Ryzen7 Pro 7840U 32GB DDR5, Magyar Garancia
- Kedvező ár! Lenovo E460 laptop (14/i5-G6/8GB/128SSD)
- Kedvező ár! Lenovo Thinkpad E580 laptop (15,6FHD/I5-G7/8GB/128SSD/Magyar)
- Kedvező ár! Lenovo X1 Yoga laptop-tablet (14FHD/I7-G7/16GB/256SSD) + ceruza
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- Xiaomi Poco M6 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest