- 3D nyomtatás
- Milyen monitort vegyek?
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Milyen házat vegyek?
- Hobby elektronika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
cut
aktív tag
válasz
Thunderzolee #14998 üzenetére
Msi t7500 as 17 colos.... 4 giga ram
Bocs....
-
-
pezoka
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy MSI CX705 notebook.
Sikerült minden dirvert feltelepíteni XP alá, kivéve a VGA-t.
Ez egy ATI Radeon HD5470, és sajna nem találok hozzá xp drivert.
Ha valaki tudna segíteni egy letöltési linkkel az e-mail címemre: pezopost@gmail.com, hálás lennék!
Köszönöm!
-
válasz
fogaskerek #14992 üzenetére
nincs mit!
mszabolcs; szintén nincs mit - pláne, mert ez csak vélemény!
-
válasz
mszabolcs #14990 üzenetére
ha lehet(ne) is, árban sem érné meg, meg a sis chipset amúgy is visszafogja a rendszert, az a szűk keresztmetszet, azt meg nem tuddod cserélni...
garin belül meg amúgy sem nyúlhatsz a notiba - főként ilyen szinten nem - és szervizben sem cserénék ki hivatalosan...stb!
szóval szerintem több szempontból is felejtős! -
mszabolcs
csendes tag
Üdvözletem!
Augusztusban vettem egy MSI CX-500 laptopot, ami C2D T4500 CPU-val, 4 GB RAM-mal, 500 Gb HDD-vel, és egyebek mellett egy ATI Radeon HD4330-assal lett gyárilag felvértezve.
Kérdésem az lenne, hogy eme videókártyát ki lehet-e cserélni egy izmosabb darabra? Ha igen, hol? -
válasz
fogaskerek #14988 üzenetére
illesztések legyenek rendben; chipset + megfelelő wifi (három különböző típus wifi modullal is szerelik adott típusú notit, kiválasztandó a megfelelő illesztő!) + system control manager! ha minden illesztés stimmel, akkor az fn + f8 kombóval lehet be-, és kikapcsolni a wifi modult!
itt megtalálsz mindent; link -
fogaskerek
csendes tag
Halihó!
Nem rossz, nem rossz, sőt, ennyiért eléggé jóó is!Csupán a win7-tel van bajom!...mert még nem sikerült a wifit, rajta használnom, valamint, felmehetett egy olyan frissítés, ami miatt most nem tudok semmit telepíteni, mert állandóan megjelenik egy sárga ablak, amin ez áll: A fájlok nem nyithatóak meg (s állandóan az internet beállításokra hivatkozik a sugója, de hiába állítom be alacsony szintre a biztonságot, akkor sincs semmi változás, ugyan úgy nem tudok telepíteni). S így nem indul el semmilyen telepítés. Sőt, van ami Programfuttatási hibát dob.
Nos ennyi, de ismétlem, ez nem a lapos hibája, hanem az én win7-es tapasztalatlanságomé!...legalábbis azt nem merem mondani, h. "nem jó" a win.
üdv. -
Gemil
tag
válasz
fogaskerek #14983 üzenetére
Szia!
Ha már te pont ilyen laptopot vettél, megkérdeznélek, hogy mi a tapasztalat vele?
Én is ilyet akarok venni. -
válasz
system control manager; link
-
eye4eye
csendes tag
válasz
Módosits profilképet
ez Kalié
-
fogaskerek
csendes tag
-
válasz
fogaskerek #14981 üzenetére
a gyártó által adott chipset és két vga (külön gma és külön gt310m) illesztő feltelepítve?
-
fogaskerek
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy CX623-088XHU lapost, de akármilyen wint teszek rá, nem használja a benne lévő nvidia g310m-et!pedig az eszközkezelő látja is, h. van benne a "szabványos vga grafikus adapter" mellett.
Miért van ez? ...miért csak a szabványos graf. adaptert tudom használni, ami CSAK 1024-et tud, és a WIN7 élményindex is csoda, h. kiírja az 1,0-t!...
Mit lehet tenni?...miért nem tudom használni G310M-t?
köszi! üdv -
válasz
botos89 #14978 üzenetére
így van, a garancia az ő dolga, mivel a noti meg az ő pénze - csak sajnos egy gyakran használt adott szériás msi notinál pont a 2 év közeledtével jön a kritikus időszak - de reménykedni kell, hogy nem lesz gond!
mondjuk adott msi noti említése nem szép dolog munkaeszközként...eye4eye; javaslom, hogy eztán minden áldott bekapcsoláskor simogasd meg kicsit a notit!
-
eye4eye
csendes tag
válasz
botos89 #14978 üzenetére
egy büdös kocka vagyok és nemtudtam várni 3 hetet, ez az igazság
amugy baj adothat vele, nemis szeretnék erre gondolni, akkor megszivom ez igy igaz. De ilyenkor arra kell gondolni hogy 2 évet adtak rá szoval birnia kellenemondjuk amenynit én használom, ez már msot 4 éves lehet. 12orázás :/
-
válasz
laszlo168 #14976 üzenetére
a beavatkozás pillanatáig volt még hátra 5 hónap jótállása, amit a maszek szervizelés miatt elbukott! holnap esetlegesen olyan hibája lesz a notinak, ami miatt cserélni kell(ene) az alaplapot, ezért árban bukja a noti 80 - 90%-át - mert ~ 10 - 20%-ot tud kiárulni belőle a rossz alkatrészen kívül -, akkor így is jól járt?
persze ne legyen igazam, ne romoljon el a noti, de azért kockázatos dolog...
-
botos89
csendes tag
válasz
Intel q8200 #14974 üzenetére
fentebb egy ex623 at csináltak hűtésügyileg.
amúgy nekem is ilyen van, többször szétszedtem már takarítás miatt. egyben kell levenni a hűtő csövekkel (vagy hogy híjják) aztán arról lehet külön levenni a kis ventit. alkatrészt esetleg tudsz hozzá? épp ma kukkantok be én is az enyémbe h mi a helyzet.
üdv -
Intel q8200
senior tag
Sziasztok!
Valaki cserélt már msi ex600x-ben proci ventit?
ÉN cseréltem már pár laptopban, de még msi-ben nem.
Jellemző, hogy a sajátom okoz megint problémát.
Gari nincs már rá sajnos. Egyszer már gariban is cserélték a búgó ventim.
Az a helyzet, hogy a ventitől jön szépen az alk. cső.
És nem tudom, hogy egyben kell-e leszedni :S -
Gemil
tag
Sziasztok!
Tervezgetem, hogy veszek egy MSI CX623-088XHU típusú laptopot, nagyjából 160000 körül kóstálják, úgy találom ez talán a legmegfelelőbb konfig ebben az árkategóriában. Nektek van valami tapasztalatotok ezzel vagy testvéreivel kapcsolatban?
[link] -
eye4eye
csendes tag
-
lettyke
tag
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy,hogyan tudom meghosszabbítani a garanciámat?
köszönöm előre is!
-
Vikito
csendes tag
Hali!
Van vkinek tapasztalata ezzel a típussal? MSI CX623-088XHU Érdekelne a teljesítménye, illetve a hangossága.
Üdv.
-
Somansky
aktív tag
Sziasztok!
Van nálam egy régebbi MSI EX720-as laptop. Az a gondom, hogy a windows 7-ben egy idő után használat közbe alvó állapotba kapcsol. A kis holdacska világít. Hiába nyomom a főkapcsolót, vagy bármit nem tér magéhoz. Kivettem az aksit is stb, de semmi. Mi lehet a gondja?
-
Bpeter91
csendes tag
Köszönöm a válaszod!
Amúgy azokat a drivereket raktam fel a laptopra amiket a gyártó honlapjáról le lehet tölteni 32bites win7 alá(kivéve a VGA drivert mert azt folyamatosan frissítettem)... Azért is furcsáltam hogy nem működött a mikrofon... noh mindegy... csak kapjam vissza - egy hete van bent - és megnézek mindent, mi van meg és mi hiányzik
mégegyszer köszönöm a válaszod! -
válasz
juniorka #14964 üzenetére
a win 7 alapban illeszti - chipset illesztője meg gondolom felhúzva!?!?
a system control manager legyen telepítve, hogy a funkcionális gombok működjenek, és az fn + f6 kombóval kapcsol be (és ki) a webkamera!eye4eye; a futár részedre garin belül teljesen ingyenes! most eldobod a garit, de ha később behal valami drágább alkatrész - például cserés lesz az alaplap?
-
eye4eye
csendes tag
Köszönöm a segitséged!
Beszéltem programozo barátommal azt mondta vigyem el egy emberrel aki ezzel is foglalkozik. 3000ért megcsinálja a coolert, és még a procit is leszigeteli vagy micsodaa futár székesfehérvárig odavissza több lenne. igy oda a gari dehát.. nah majd iroma fejleményeket
-
juniorka
csendes tag
Sziasztok!
Nekem van egy msi cx623 laptopm, de a webcam nem működik. Nem tudom hogy mit kellene vele csinálni? Tudnátok segíteni? Előre is köszi -
botos89
csendes tag
válasz
eye4eye #14959 üzenetére
úú de dúrván zúg. nekem is ugyanilyen gépen van, de semmi baja, tavaly előtt májusi. gari már no sajna, de rendszeresen takarítom. kicsit a kijelző baloldala már lötyögősebb de nem vészes. a gombok helyenként már kifényesedtek a sok használattól (napi 8-10 óra) akku tartja a 2 órát. stb.
ha esetleg megkérdeznéd, hogy a venti-csere mennyi lenne ha nem garis a cucc ,azt megköszönném
de ilyen gondom még nincs szerencsére.
üdv
B -
eye4eye
csendes tag
Kali!
ksözönöm szépen a válaszodat
az usb-t nem szoktam rángatni mert pl van hátul is azt lehetetlen rángatni :/
a bugás akkor aza ventillátor? nemkell féllnem hogy ilyen akkor komolyabb baj van? mert ez aggaszt inkább. porszivon és késen kivül máshogyan nem tudom tisztinanielviselhetetlen hangos jelen pillanatban is. van mikor igy elkezdi a mosogép hangot ésa kkor kikell kapcsolni és reménykedni hogy mikor visszakapcsolod akkor csak trabant lesz. ha mondom nekik hogy csak tisztitsák ki meg ventillátor csere az is 2-3 hét? :/
-
válasz
eye4eye #14955 üzenetére
a búgás a venti(k) miatt lehet, azokat cserélik, ami a noti típusának függvényében - mert lehet, hogy rendelni kell hozzá alkatrészt - 2 - 3 hét is simán lehet!
az usb csatikkal kapcsolatos probléma fizikális jellegű is lehet, ha törés vagy repedés alakult ki, akkor azzal probléma lehet, mert az lehet szakszerűtlen használat eredménye is - feszegetés, erős rángatás...stb -, reménykedj, hogy maximum a forrasztás engedett el, és nincs olyan jellegű probléma, ami miatt az egész alaplapot cserélni kell - ha nem rendeltetésszerű használat miatt rongálódtak meg az usb csatik, akkor annak a javítási költsége téged terhel, ami egy alaplap cseréjénél már nagyon húzós összeg lehet...
javítani szerintem a székesfehérvári szervizben fogják, vedd fel velük a kapcsolatot (+36-22-515-494), magad is leadhatod ott, vagy budapesten is, illetve futárral is kivitelezhető a szállítás! -
eye4eye
csendes tag
Sziasztok.
tavaly nyár elején vettem egy MSI laptopot akkoriban 180e forintért. 2éves garancia van rá és most szeretném szervizbe küldeni. Ennek több oka is van. USB-k tönkrementek: érintkezés hibásak, csak a megfelelö szögben észlelik a dolgot. Belül felételezem tiszta merő por, de én nem tisztithatom ki mert akkor oda a garancia. A legfőbb ok viszont az hogy van mikor bekapcsolom és annyira hangosan bug mint egy mosógép. Remeg minden. alapjáraton pedig olyan hangja van mint egy trabantnak. ilyen... szörcsögös tekerös hang. nemnagyon tudom leirni. Szoval azt szeretném tölletek kérdezni, hogy hova küldjem vissza, mennyit kell rá várni? mikre lehet számitani? kritizálljak rajta minél többet, talán ki is cserélik? várom segitségeteket!
tisztelettel,
eye4eye -
válasz
Bpeter91 #14953 üzenetére
az everest szerint sok olyan dolgot támogatnak a gépek, amit a valóságban - a gyártó döntése alapján - nem mindig... (hivatalosan a leírásban ez opcionális jelzővel szerepel!)
a funkcionális gombok működéséhez kell a system control manager alkalmazás, amit a noti letöltési részlegében megtalálsz!
a mikrofonnak alapban is működnie kell, csak chipset és audio illesztés kell a megfelelő működéshez!
bluetooth modul nem biztos, hogy van benne - a pontos típus alapján lehet megmondani -, az előkészítés még kevés... ha esetlegesen van is benne, de a bekapcsolásához szükséges funkciógomb nem működik - például a(z) scm hiányában -, akkor bekapcsolás nélkül viszont telepíteni nem tudod bluetooth illesztőjét... -
Bpeter91
csendes tag
Sziasztok!
MSI VR630 tulaj vagyok én is, és lenne kérdésem.Tud valaki valamit a Hybrid SLI-ről mondani? Everest szerint támogatja a gép. Nvidia honlapja szerint is a 9100M G rendelkezik eme funkcióval, csak mivel most szervizben van a gép, nem tudok próbálkozni ezzel. Kérlek titeket mondjátok el mit gondoltok vagy tudtok erről.
Igaz bent van szervízben, de szerintetek mi lehet a gond?
A probléma csak annyi hogy a windows 7-es mahjonggnál, néha Fruity Loopsnál, sőt van amikor csak msn+zene+netnél fogja magát, elszineződik az egész kép (olyan lesz mint az aktuális program pl: mahjonggnál sárga, netnél ha facebook fehér) és megáll a hang a gép megy, de innentől kezdve semmire nem reagál. Csak arra ha nyomva tartom a kikapcsológombot és leállítom. Rendszert újra is raktam de még mindig él ez a gond...Furcsa az hogy ha Burnout Paradiseozok vagy Dead Space-ezek vagy World of Warcraftozok, és ezeket nyomom egész nap pl, akkor ilyen gond nincs, csak ezeknél a programoknál mutatkozott (eddig). Mahjonggnál minden alkalommal. Nem időközönként csinálja, csak fogja magát és megteszi.Szerencsére a hűtéssel nincs probléma. Legalábbis szerintem...
Alapjáraton a GPU: 49-64°C között mozog, attól függ hány °C van a lakásban.
Teljes terhelés alatt: 77-80+°C... a 80-at csak akkor üti ha ablakmódba játszok.
Vettem alá hűtőt is, csakhát... két ventis de... hát...xD nem sokat érez belőle...xD De legalább az aljánál keringeti a levegőt.A Sensor gombokkal kapcsolatban is lenne mit kérdezzek. Win7-et használok. P1 gombot nyomkodhatom semmit nem csinál csak világít, eco-ra sem reagál sőt az nem is világít csak bootnál, a media player gomb sem csinál semmit. a bluetoothon nem lepődök meg. Állítólag beépített mikrofon is van... hát ebből se lát semmit a gép.
Tipp?XDVálaszotok előre is köszönöm!
-
válasz
pityesz601 #14951 üzenetére
biztosan van benne bluetooth modul, vagy lehet, hogy csak előkészítés van?
mi a noti pontos típusa? a cx600 utáni azonosító kellene!
a bluetooth bekapcsolásának a módját megtalálod a leírásban; link -
pityesz601
csendes tag
Hali Mindenki !!!
Kaptam egy MSI CX600-as Laptopot, de a bluetooth-ot nem sikerült eddig még beüzemelnem !!
Hogyan kell bekapcsolni? Nem engedi a Drivert-sem feltelepíteni !
Valaki tudna nekem ebben segíteni ? -
jimmey
csendes tag
Vettem egy cx600x gépet,és már az első telepítés után baj volt a hagzással,mert recsegett,újratelepítettük,és akkor is előjött a hiba.Most szervízben van. Várom mit mond a szervíz a hibára.
-
Pizzu
aktív tag
válasz
ruppotlan #14919 üzenetére
Szia!
Üzletet soha ne ronts! Fölég egy MSI-nek, mert az életed végéig fizethetsz ha a tudomására jut
Én kijavítalak és tudom Te is így gondolod:
Körültekintően vásároljatok laptopot és szakemberek (szervizek) véleményét kérjétek ki
Mindenki követ el hibákat így a gyártók isÉn ezt olvastam ki az üzenetedből, így értelmeztem
-
kubiak666
csendes tag
Eladó MSI Megabook EX700X-031HU notebook!
Kijelző : 17”, WXGA, 1440x900
CPU : Intel Core 2 Duo T5450, 1,66Ghz
RAM : 2x1GB DDR2 (4GB bővíthető)
HDD : Western Digital 250GB, 5400RPM, SATA
VGA : nVIDIA GeForce GO 8400 GS
Audio : Realtek HD Audio 5.1
Csatlakozók : Fejhalgató, 5.1 Audio, Gigabit LAN, 56k modem, Bluetooth, WLAN, HDMI
Beépített 1,3 Mpixel webkamera, Super Multi DVD
Nagyon szép, megkímélt, főként asztali gépnek használt, karcmentes, gyári dobozában csomagolással! Külön billentyűzettel és egérrel használt (nem része az árnak)! -
mcintosh
tag
Üdv mindenkinek!
Nem tudjátok hogy Debrecen közelében hol tudják megjavítani a GX600PX-em? A probléma: néha kikapcsol a monitor háttérvilágítása (kép van csak nem látszik a világítás nélkül, gondolom a kábel tört meg). És egy árat is tudnátok rá mondani, hogy mennyibe kerülne? Gari már nincs.
Előre is köszi a segítséget!
-
GrandeP
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy msi 1012 notim (vagy s260-nak is hívják), frissíteném rajta a bios-t....
Csak épp flash.bat -ra dos-ban opcode és sok betű sok szám hibával kifagy..Mi lehet a baj?!
Már pár bios frissítettem, de ez megcopat.... egész délután ezzel küzdöttem...
több féle dossal is kipróbáltam már mindig ezt csinálja... -
szabilcs
csendes tag
Sziasztok!
Win7 fut az MSI VR630-as csodagépemenKét héten belűl már kétszer produkált fehérhalált:semmi előjel egyszercsak fehér kép ledek világítanak,zümmög a venti de semmi reakció.Ez win7 produkció,vagy a laptop sajátossága lehet?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Jano_023
őstag
Sziasztok,
Nem olvastam végig a topicot mivel marha hosszú, de remélem tudtok segíteni.
Tesómnak van egy MSI EX600 -as notebookja és filmnézés közben hirtelen a kép meghülyült. Kilenc kicsi képre szakadt szét. Mind a 9 képen ugyan az van. Olyan mintha a felbontás lenne rossz. De persze nem ez a baj, mert ezt próbáltam. Valakinek valami ötlete. Egy cég írta hogy ők 70% hogy meg tudják csinálni és 18K-ba kerül.
Csak nem tudom elvinni a gépet Bajára ahol megcsinálnák. Valakinek valami ötlete hogy mi lehet a baj vagy hol kapok bele új alaplapot. Előre is köszönöm mindenkinek! -
zsilinko
csendes tag
2010.11.14-én éjszaka Győr-Ménfőcsanakon a Muskátli panzióban eltűnt fekete IBM Thinkpad laptopom.
A számítógép már régi, így az értéke nem sok, viszont számomra nagyon fontos anyagok vannak rajta.
Magas áron visszavásárolnám, aki tud róla valamit, az kérem keressen!Bene Zsolt
003620/219-01-52
zsoltbene@gmail.com -
horrorpop
csendes tag
milyen árban mozognak a vr601-hez a ventilátorok? nálam is előjött az msi betegség. és nem tudtok egy olyan helyet, ahol a monitorhoz lehet szerezni műanyag borítást? megsérült a sarka, és eléggé féltem szegénykét :S
-
Kope91
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy MSI FX600at,de nem tudok rájönni, hogyamikor játszani akarok rajta nagyobb játékkal akkor az nvidia kártyát, hogyan tudnám elérhetővé tenni, mint pl a játék indítás előtt megkérdezi, hogy melyik kártyával futtassam akkor nincs nvidia, oóigyan lehetne ezt beállítani,az illesztőprogram fel van telepítve
és lenne még kérdésem, ugye a laptopnak van TDE technologiája és BIOS ban 5 szint közül lehet választani, vki meg tudja mondani, hogy melyik szint mire jó és mit tud, vmit az ECO mod milyen célt szolgál nálam (Fn+F5) , mint vagy egy olyan (Fn+F4) ez egyTurbo mod csak nem tudom, mit ér a funkció
aki tud válaszolni annak előre is köszönöm
-
-
balwee
csendes tag
Eladóó Msi Gx630x tipusú Gamer laptopom.
-proci: AMD Athlon 64 X2 QL62 2.00GHz
-memória: 2*2Gb DDR2
-videókártya: Nvidia Geforce 9600m Gt 512Mb
-7.1-es hangvezérlő
-Merevlemez: 500Gb Sata
-hálózat: 10/100/1000Mbps /Gigabit/
-bluetooth
-2 Mp-es webkameraNagyon jó gamer laptop, új játékokkal is elbír!
Ár: 160.000Huf, de akár alkudható is.Ha valakit érdekelne, irjon PM-et, vagy e-mailt: balwee@gmail.com
-
Kloden
senior tag
Egy MSI S271 netbookban cserélnék le egy Sempron procit egy Turion X2-es, TL-50-esre. Minden gond nélkül bírja, vagy kell neki új bios/oprendszer is majd?
-
Roxy
tag
Hello. Notebook vasarlas elott allok. Agazan 2 gep kozott vacillalok, egy Asus es egy MSi kozott. ASUS K52DE-EX007D
MSI CX623-055XHU -rol erdeklodnek, akinek van netan a birtokaban, hogy a "valo eletben" mit tud? Specifikaciora jonak nez ki, de nem tudom emnnyire strapabiro, van-e vmi nagyobb hibaja? -
vönnék
csendes tag
Szevasztok!
Hülyén fog hangozni a kérdés...De vettem egy MSI U120-at, és olyan problémám lenne hogy nem tudom működésre bírni a webkamerát... Leírásában olvastam hogy ez opcionális tartozék... Létezik hogy az enyémben nincs is, ezért nem jó? Bár fizikailag látom tehát ezért érzem hülyeségnek a kérdést. Valakinek valami ötlete? Szervizbe vigyem? Vagy egyszerűbb ha veszek egyet és rádugom?=
Valaki homályosítson fel, kössz. =) -
Kloden
senior tag
Sziasztok, egy ilyen subnotebookom van: MSI Megabook S271
Jelenleg a gyári Sempron egymagos 3400+ procijával.
Kérdésem az lenne, hogy egy ilyen proci Mobile Turion 64x2 1600mhz bele tehető-e és ha igen, akkor én bele tudnám-e operálni, vagy mindenképp szerviz kell hozzá?Sajnos a weboldala nem sokat árul el arról, milyen proci tehető bele, de gyanítom elbírja a procit mert neten találtam egy ilyen tesztet.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
csizma89
csendes tag
Sziasztok!
Van egy MSI EX630 as laptopm, és mióta újratelepítettem azóta nem működik pár funkciógombja! (pl.: ECO, Cinema mód)
Ugyan úgy win 7 ultimate került rá.
Ha tud valaki tippet adni azt megköszönném!
Üdv csizma89!
-
Coolmat
őstag
Nem csak az utóbbi időben szaporodtak el a fedlaptörések, ez már régi MSI betegség. Ismerősöm ősrégi MSI-jének (pontos típust nem tudok sajnos) a kijelzőjét konkrétan már csak a szalagkábel és 2-2 cm-nyi műanyag tartja, ami maradt az alsó részéről a monitornak, elég vicces látvány
Szobatársamnak viszont egy komolyabb GX620-asán tört le a zsanér, ami egy akkor újonnan 250ezres gépnél szerintem megengedhetetlen. Nekem a GX600-al szerencsére nincs ilyen bajom, eléggé vigyázok rá, és inkább felhajtva hagyom a kijelzőt, semmint nyitogatom-csukogatom állandóan, talán jobban kímélem így a zsanérokat.
-
suhancos2
csendes tag
Üdvözlet kollégák!
A probléma nem új, már ezen a fórumon is közzétettem.
A gép amiről szó lesz: MSI CX700X-013HU
Termék honlapjaA hibáról készített képek:
A hiba leírása:
Teljesen random módon a kijelző becsíkozódik ahogy a képeken is látható, a hang is kalapál/beakad. Van mikor csak elsötétül, a lényeg hogy teljesen kifagy a gép nem reagál semmire, caps lock, num lock semmi, marad az áramtalanítás.
Most van 3. alkalommal szervizben. Első alkalommal cserélték a kijelzőt és annak a szalagkábelét és frissítették a BIOS-t. Hazavittem egy órán belül megint fagy. Második szervizelésnél HDD csere volt, hazavittem egy óra nem telt el ismét fagyás...
A szervizlevélen persze mindig szerepel gyári tesztelés során a hiba nem jelentkezett.
Mikor másodszor vittem haza az ő általuk telepített teszt rendszert használtam.
(Win7 Ultimate 32bit)Saját észrevételek:
- terheléstől független: oprendszer üresjárat, böngészés, hd tartalmak, játék, minden helyzetben fagyott már.
- hőmérséklettől független: hidegindítás 30mp után rögtön, 4 napi 24 órás folyamatos működés után.
- oprendszertől független: Windows Xp, Vista, 7, Ubuntu 10.04, jogtiszta rendszerek driverek a gyártó honlapjáról letöltve.
- akkor is ha csak töltőn van, akkor is ha csak akku és akkor is ha mindkettő csatlakoztatva van, lehajtott állapotban is, illetve Hdmi-vel csatlakoztatott tv-n is.
- rendszerstabilitás teszt Everest-el OK. Gyártó Hdd teszt OK. Szerviz által használt CPU és Memória teszt OK. Windowsba épített tesztek OK.Kíváncsi vagyok most mit fognak csinálni vele tippem, hogy memória csere de majd kiderül. Addig is várom az ötleteket és kérdéseket.
Üdv, Gyuszi
-
AMD Power
titán
Vett tegnap tesom egy MSI laptopotot. AMD X2 , HD2400 , 3GB RAM , 250GB HDD. Olyan minőségi kis cucc... nagyon egyben van. Szép kijelző, halk és nagyon gyors pedig Win 7 van rajta.
-
dev00
tag
Sziasztok,
Szeretnék egy msi gx660at venni, viszont sehol sem tudom megtekinteni, eddig csak képeket láttam róla. Nem tudtok boltot, ahol meg lehetne tekinteni vásárlás előtt? Esetleg valakinek van ilyen gépe? (írhatna pár sort) Illetve milyen tapasztalatotok van a garanciális ügyintézés terén? Köszi. -
PiciPeti
őstag
Üdv Urak!
A véleményetekre lenne szükségem!
Notebook vásárlás előtt állok, és egyenlőre az MSI FX 600 a befutó nálam. Illetve lenne, mert mindenhonnan minőségi, garanciális problémákat hallok. Ilyen felsőbb kategóriára is igaz ez?
Esetleg valakinek van tapasztalata a géppel kapcs?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Beantech
aktív tag
Hello, remélem tudtok segíteni, egy olyan problémám van, hogy van egy msi ex600-as laptopom, amibe meghalt az alaplap, kicseréltem az alaplapot, egy vr600-as alaplapba, működik rendesen, mindösszesen annyi a gond, hogy a billentyűzetet nem ismeri fel jól, (bios-ba se) és pl. a "c" az enter, és így az egész használhatatlan, azt mondták, páran hogy frissítsek BIOS-t amit meg nem tudok megcsinálni, mert a leirás ami az msi oldalán van PDF, az nem akar működni, nem látja a pendrive-on levő adatokat. Vkinek van vmi ötlete kérem ossza meg
-
Bruticus
csendes tag
Üdv.Egy kis problémám lenne az MSI GX610 laptomommal.Armies of exigo,warcraft 3, lineage..stb, játékok alatt menet közben ugy 20 másodpercenként a képem beszaggat 5-6 másodpercre és még hallani is a proci ventillátorján valami történik mert visszalép eggyet a venti kapcsolása aztán ujra fel és ujra szaggatás mentesen megy minden a játékban.Ezeket a játékokat simán elkell vinnie, de mégis 20 másodperc után beszaggat mintha visszavennék 800 mhzra pár pilanatra a procit (800-2000 mhz között van a tartomány amiben müködik). winxp alat nemtudtam megoldani.1x valahogyan mégis sikerült de azóta nem, akkorsem tudtam hogyan álltbe semmi eltérőt nemtettem amit nejegyeztem volna meg.tegnap feltettem a WIN 7 32 bitet iiletve a gép driverjeit a helyzet változatlan.A dolog érdekessége a jelenséget az Unrel tournament sorozatban és a callof duty sorozatban nem érzek semmit, tökéletesen mennek.Tudnátok valamit javasolni? Feltettem az amd dualcore optimizert sajnos nemsegitet, illetve steril xp és win7 el is probáltam mielőtt még felraknék valami progit ugy, hogy hátha valami progi müködik háttérbe de nem, ugyis jelen van és nagyon idegesítő. Válaszotok várom thx előre is.
AMD turion64 x2 tl-60 asszem és ATI mobility radeon hd 2600 van benne, 2gb ram, wd 320 gb 5400
-
Coolmat
őstag
Edenyke: Próbálj meg egy EC resetet, vagyis húzd ki a konnektorból és szedd ki az akksit is, majd hagyd úgy 5 percig a gépet. Ha nem oldódna meg, akkor vidd gyorsan szervízbe, amíg van rá garancia
Egyébként nekem is produkál néha ilyen tünetet, hogy csak úgy eltűnik a vezetékes hálózat, de csak vistán és win7-en tapasztaltam, régen XP-vel nem csinálta. A túlmelegedésre pedig megoldás lehet, ha kiporolod a gép belsejét (ill. megkéred a szervizeseket, hogy takarítsák már ki, ha leadod szervízbe), ha eddig sosem volt portalanítva, akkor közel 2 év alatt már elég sok dzsuva gyűlt össze benne
tottiiii: Amit a win7 alapból felpakol univerzális drivert az nem az igazi, de ha nem játszol és nem kell aero sem, akkor nem is létfontosságú a dolog. Hivatalosan nincs hozzá win7-es driver, de két módon is próbálkozhatsz:
1. Vistás drivert felerőltetni, hátha működik vele ([link])
2. Valamilyen nvidia modder programmal hegesztessz egy win7 driverhez egy inf file-t, amivel el fogja fogadni a kártyádat a telepítő ([link]). -
tottiiii
tag
Hello mindneki.van egy MS 1632 es gépem.ebben egy geforce go 6100as videókari.win7et szeretnék rá,de sehol sem találok hozzá drivert win7hez,sőt,a win7 nem is látja hogy lenne benne ilyen videókar,xp-vel pedg tökéletesen működik ,érti ezt valaki?segítsetek please.
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, mai nap folyamán a következő történt a lassan 2éves msi gx600-ommal: épp az új routeremet konfiguráltam, amikor arra lettem figyelmes, hogy a laptopomon nem jön net az utp kábelből, kis számítógép a sárga háromszöggel és felkiáltójellel volt lent a tálcán és az, hogy nincs internetelérés.
A hálózat másik gépén utp kábellel volt net, wifin keresztül is.
Kihúztam a laptop utp kábelét a routerből, ellenőriztem, visszadugtam.
Laptopon se volt net. Letiltottam, majd engedélyeztem a hálókártyát, továbbra is semmi.
Újraindítottam a gépet, erre eltűnt a hálókártya!!
Win7 32bitet használok, az adapterbeállítások módosításánál csak a wifi kártya látszódik, a lan kártya nem, még letiltva sem, az eszközkezelőben sem, ott is csak a wifi kártya van, lefuttatok egy új hardver keresést, arra sem dobja fel, bedugtam egy másik gép utp kábelét, semmi reakció.
Egyszerűen eltűnt a hálókártyám!Már előtte is volt olyan, hogy minden egyes újraindítás után 1x max "megszakadt" az utp kapcsolat (azt érzékelte, hogy ki van húzva a kábel, miközben nincs), amit úgy tudtam helyrehozni, hogy letiltottam a hálókártyát, majd vissza, és újra látta és volt kapcsolat, és akkor a következő újraindításig nem volt vele gond (mindig változott az időköz, hogy mikor jön elő indítás után: 1órával vagy akár 8 órával utána), driver frissítés sem segített..
De most teljesen eltűnt és nem érzékel semmit.
Mi lehet vajon a hiba?Amúgy azt vettem észre, hogy biztos a venti is tönkre ment már, mert kb 2hónap eszeveszettül fúj egyfolytában, a gép pedig folyamatosan forró+ha lehajtott tetővel hagyom, akkor egy idő után kikapcsol magától a hő miatt..
-
sundancer
csendes tag
sziasztok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
meg helló.
msi pr200-am van, ami most azt csinálja, hogy az akksi feltöltése sok sok óráig tart, közben sokszor nem tölt, hanem a kis led itt jobbra lenn vörösen villog
. mit akar mondani?
segítsetek lécci!
-
denieBoy
tag
Sziasztok,
Van egy MSI GX 610 laptopom, úgy nézz ki, hogy elhalálozott.
Bekapcsolás után se kép se hang, ledek világítanak, vinyó nem tölt, kép nincs, venti megy, külső csatira nincs kép, chipset, proci, gpu elvileg megy(melegszik).
Javításra tudnátok megbízható embert vagy szervízt ajánlani esetleg működő bontott alaplapot Bp-n?
Ü/
D -
fodor999
csendes tag
-
botos89
csendes tag
nekem is hasonló korú a gépem, (ex623x). napi 8-10 órát megy, (otthoni gép, munka+ suli) és rendszeres venti takarítás mellett semmi baja. persze a kopást nem lehet elkerülni, csak gondoltam jelzem h van jól működő is
-
Kicilány
csendes tag
Szia! Nekem is vr630asom van, szintén ugyanezek, van nekem is 2 hónap garim a 2 évből. Tavaly decemberbe vittem be fehérvárra a szervízbe, mert a ventije egy év alatt feladta, forro volt és traktorhangja volt. Körülbelül 4 hónapig bírta szegényem, mert újra el kezdett melegedni, (sajna nekem nincs hőmérőm), viszont csendes. Vettem laptop-hűtőt, de sokat nem segít ezen, ha fázik a kezem, csak ráteszem a numerikus billentyüzetre és hü de jó
Nyáron még hittem,h a meleg miatt, na de most még fütés elött annyival jobb,h nem használom a laptophűtőt, mert nem ég le a kezem. Sajna ez MSI betegség,a venti... Igy ugy döntöttem,h december elején beküldöm szervízbe, ha már ugyis lejár a garim... Amugy nem ülnek rajta heteket, mert elég hamar visszakaptam. Ha jól emlékszem 10 nap alatt. És futár hozza-viszi. -
pEEpEE1019
tag
Halli !
Erről mi a vélemény ??
[link]Iskolához használnám meg ha nagy ritkán lenne időm esetleg a Counter Strike Source menne rajta filmezésre és nettezésre lenne még használva.
Van esetleg valakinek ilyen gépe..??
Várom válaszotokat.Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ASUS Vivobook Pro 14 OLED - RTX 3050 - R7 5800H - 16GB RAM - 500GB NVME SSD
- Lenovo Legion 5 15ACH6H
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest