- iPad topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tudesky8686 #14497 üzenetére
az acme webcam utility nagyon is jó alkalmazás - már amennyiben működik a webkamera, és fut az alkalmazás!
ha a chipset illesztése rendben, és a system control manager is telepítve van, akkor működni kell a webkamerának! -
válasz
Daveboy #14494 üzenetére
illesztések esetében adott oprendszer alá kiadott illesztőkre (driver!) gondoltam, ezek ellenőrzéséhez/frissítéséhez nem kell szétszedni a notit, hiszen szoftveres dologról beszélünk!
a bios frissítése ajánlott lenne, ha 1.22 vagy 3.22 verziótól régebbi van fent! arra is figyelni kell, hogy adott széria esetében külön bios verzió van xp, és külön vista/win 7 alá (xp; 3.22, vista/win 7; 1.22) így már az is problémát okozhat, ha például xp alatt a vista/win 7 alá kiadott 1.22 verziós bios van fent, és nem a 3.22!
egy takarítás sem árthat, venti lefog, légút kiporszívóz...stb! -
tudesky8686
csendes tag
Mit nevezel te szükséges drivernek? Mert én nem tom melyiket kellene letölteni... 1et találtam valami: ACME_webcam_all_nb.zip de ezen kívül semmit és ez se való semmire.
Azt kéne elérnem, h a gomb reagáljon, nem? Vagy nemtom mit kéne....
Segítsetek........ köszi -
Csabee.
nagyúr
válasz
tudesky8686 #14495 üzenetére
Gyártó honlapjáról letöltötted a hozzá való drivereket?
-
tudesky8686
csendes tag
Hali...
Nekem olyan gondom lenne, h win 7 van fent és nem tudom bekapcsolni a webcamot MSI GX600px-214hu...
tudom, h a funkció gombal kapcsolod be és azzal telepíted is fel, de nekem semmit nem reagál ha fent van az SCM ha ki van kapcsolva akkor sem.
Hiába nyomkodom össze vissza nem sikerül sehogy.....
Valaki segítsen legyenszíves.... előre is köszönöm -
Daveboy
tag
Üdv!
A bios biztosan nem friss, másfél éve lett megvéve, azóta nem csináltam bios frissítést. Illesztésekről nem tudok mit mondani, amíg garanciális addig semmiképp nem kukkantom meg a belsejét. Az oprendszer pedig Win Xp Pro Sp3. (lehet hogy win7 jobb lenne) A bios frissítést ezekszerint mindenképp meg kéne próbálni...
Azért érdekes ez a probléma, mert amúgy megbízható laptop, rendesen teszi a dolgát. A HDMI kimenet miatt néha használnám filmnézésre, de ha ilyen hangos akkor ez sajnos nem jó buli, több méterről is hallani.Az tényleg felettébb érdekes, hogy terheletlenül is süvít, nem hinném hogy egy 1440x900-as windows asztal olyan megterhelő lenne...
-
Daveboy
tag
Sziasztok!
Van egy MSI GX700X-258HU notebookom, amiben található egy geforce 8600M-GT videokártya. A gond az lenne, hogy a kártya hűtése eszméletlenül hangos, mondhatni süvít mint az állat, ami egy laptopnál nem éppen előny. Érdekes módon a süvítés nincs ahhoz kötve, hogy mit csinálok rajta, ha pl ott hagyom csak simán a windows asztalt 5 percre, akkor is beindul a "turbina". Mivel nem vagyok otthon az ilyen hűtés, modding témákban ezért az lenne a kérdésem, hogy valamilyen programmal nem tudnám-e lejjeb venni a hűtést, persze anélkül, hogy megsütnék valami alkatrészt. Előre is hálás köszönet a válasz(ok)ért!
Üdv mindenkinek!
Szerk: lehetséges, hogy a 8600M-GT egyszerűen ilyen és semmit nem lehet vele kezdeni
-
tonyi
tag
MSI L735-höz keresek alkatrészeket (a belső modem csatlakozó kábele kellene)! Tudnátok nekem segíteni, hogy hol keressek. Vaterát, e-bayt és az itteni aprókat próbáltam. Szervíz 9000 Ft-ot mondott munkadíjjal együtt.
-
válasz
Krisztiiiii #14488 üzenetére
az előkészítés (kapcsoló és visszajelzés) azért van, mert opcionális a bluetooth, és ha valaki anélkül vesz notit - mint például te is -, az igény esetén utólag, csak egy modul behelyezésével pótolni tudja a dolgot, és illesztés után már működik a beépített bluetooth modul!
-
Frekooka
csendes tag
Üdv!
Én vettem egyet másfél éve (GX620), de egy évet sem bírt ki egyben... Egyszerűen letört a kijelző az egyik zsanérról. Ez azért is érdekes,mert nem valami műanyag alkatrész tört el,hanem az az acél tartó,ami rögzíti a kijelzőt a zsanérhoz.
Ami még nem tetszik benne,hogy akku kevés hozzá (nekem a 6cellás kb. 1,5 órát bír), és az extra gombok(turbo, programozható gomb, üzemmód váltó) csak vista alatt mennek,xp-nél nem...
Tényleg,valakinek nincs ötlete,hogy lehetne a fent leírt problémát orvosolni?
-
Krisztiiiii
csendes tag
Köszi szépen a választ és a segítséget! Akkor ezek szerint nincs benne bluetooth, csak ki-be lehet kapcsolni. Fene se gondolta volna, h kapcsolgatni lehet valamit, ami nincs is benne.. Bocsi, h ilyen hülyeséggel fárasztottalak titeket
-
válasz
Krisztiiiii #14466 üzenetére
a system control manager beállításilag pont annyit tud, amennyit te látsz, a többi funkciója a háttérben működik!
lehet, hogy a bluetooth esetében csak előkészítés van a notiban - kapcsoló, led/visszajelzés...stb -, de modul nincs benne! a bluetooth modul meglétét a noti pontos típusa alapján lehet megállapítani! milyen azonosító szerepel a cr500 után? ha esetleg van benne bluetooth, akkor az ahhoz szükséges illesztő telepítve lett? meg úgy általában minden szükséges illesztő telepítve van?
mert a system control manager csak a funkciógombok működéséért felel, illetve a grafikus visszajelzését, az eszközök illesztéséért nem! -
Krisztiiiii
csendes tag
Nem tud segíteni senki?
-
válasz
SchDerGrosse #14484 üzenetére
nem arra gondoltam, hogy a notiban kell cserélni hűtőt, hanem húzós játék esetében érdemes alá venni egy jobb notebook hűtőt! szervizbe a melegedéssel hiába viszed, adott hardver tehelés alatt azt produkálja, azzal a szervizben sem tudnak mit kezdeni!
a várakozásaid mi alapján tevődtek össze? megnézted a videókarit, procit, memóriát, és a merevlemezt, vagy esetleg olvastál róla tesztet/leírást is? nem szabad úgy fejest ugrani a vásárlásba, mint te is tetted, mert ez lesz a vége...
fénykép számomra nem szükséges, járt már nálam ilyen noti (is) - amúgy nekem tetszett külsőre, de ez tényleg ízlések és pofonok szindróma! ha úgy rendelted, hogy csak a neten néztél meg róla képeket, akkor pláne csalóka lehet a dolog, mert néha még a gyártó honlapján lévő képek sem mindig mérvadóak, bizonyos szériák több külsővel is készülnek, és tutira nem mindig azt lehet ezen régióban megvenni, amelyik verzió jobban tetszik - lásd; néhány gx széria esetében!szabilcs; a legtöbb boltban lehet venni akár 3 éves szériás notit is, utána kell nézni, hogy melyik széria mikori kiadás! nem akarom szidni a vr630 szériát, de ha visszaolvasol, akkor voltak/vannak vele problémák, főként az első időkben, amikor még xp támogatás sem volt hozzá, csak vista - win 7 akkoriban még nem nagyon jöhetett szóba -, aztán kijött az xp támogatás, de vista alá kiadott bios verzióval adták a notit, sokan birkóztak a bios frissítésével - ami egy szerényebb felhasználónak azért nem annyira egyszerű, mert nem windows alól megy -, hogy elővakarják/működővé tegyék a bios felületén az ahci/sata kapcsolót, az xp felhúzása érdekében!
-
SchDerGrosse
tag
1. Drága volt, tekintve h nem azt kaptam, amit vártam.
2. Ez a honlap azért jó, mert abszolut nem reprezentativak rajta az eredmények.
A GTA IV pl 1680x1050 ben még low on is szinte játszhatatlan. Battlefield: Bad Company 2 detto, holott e szerint a szentirás szerint low-med környékén mennie kéne.Azt mondjuk nem tudom, h mennyiben ludas ebben a processzor. T6600 van benne.
3. Ha megtalálom a fényképezőm aksiját dobok ide 1-2 képet.
A csúnyaság alatt azt értem, h van egy alapvetően ütős dizájn, aztán a tervező gondol egyet és berak pár olyan megoldást, ami tönkrevágja az egészet.
Amúgy meg a gépet a netről rendeltem, csak pici képet láttam előtte róla.4. Igen, én is 64 bit es wint használok, de szenvedtem egy darabig, mire mindent eszközt felismertettem a géppel.
5. Jobb hütő? Még garanciás, hozzá se nyulhatok. Azon amúgy gondolkoztam h visszaviszem a szervizbe h csináljanak valamit vele, mert gondolom a 90 fokos proc / vga nem egészséges
6. Ezek mind lenyelhetőek lennének, de a túl nagy nativ felbontással nem tok mit kezdeni.
Külföldi tesztek is ezt nevezték meg a gép legnagyobb hibájának. Szép és jó ez az 1680x1050, de nem elég alá a hardver amit belepakoltak7. bocs a tripla posztért
-
szabilcs
csendes tag
Köszönöm a segítséget.Most megy szépen minden
A biost érdemes frissíteni,vagy az hogy működik?Amúgy ha most bemennék 1 boltba tudnék olyan gépet venni amit kb.1-2 hónapja rakott össze valamelyik kínai élmunkás?Mi számít újnak a notebookok életében?Mert ezek szerint az én újnak hitt laptopom 2éve volt új.
-
szabilcs
csendes tag
válasz
Csabee. #14468 üzenetére
Próbáltam megkeresni,de nem találtam.Szerintem elcseszett egy oldal.Lehet én nem vagyok hozzá elég ügyes.Olvastam pár helyről hogy a win7 nem teljesen illik ehhez a géphez.Van olyan driver ami csak vistához van. Csak azt nem értem hogy 2010-be miért árulnak ilyen gépet,amihez adnak 2db.cd-t,amin 2008-as driverek vannak.Ezek szerint ez egy 2éves gép?
Még jó hogy lehet kapni.Ezt találtam az MSI-n:http://www.msi.com/html/popup/win7/nb_flow_upgrading.html
Talán ez megoldás lehet a bajomra?Vagy ha tudnátok segíteni,örülnék neki.
Köszi! -
Dubel
csendes tag
válasz
SchDerGrosse #14476 üzenetére
Egy ideje már vacilálok az MSI GT628X-486HU és az ASUS G73JH-A2 között,de az MSI-ről egyre több rossz dolgot olvasok és így szerintem marad az ASUS,csak sajna jóval drágább!
-
válasz
SchDerGrosse #14469 üzenetére
az árra nem tudok mit mondani, ha számodra drága - volt -, akkor miért - ezt - vetted meg?
a játék futtatására, és a felbontásra; link
melegedés; egy jobb hűtőt alá!
egy ilyen hardveres kiépítésű (ütős vga...stb) notinál nem lehet szempont az akkumulátoros üzemidő, pont annyit tud, amennyi elvárhetó adott kategóriában!
csúnya? valakinek meg pont ez tetszik, ha neked nem, akkor miért - ezt - vetted meg?
hivatalosan ugyan nincs 64 bit támogatás, de ha letöltöd a gyártó részlegéből a win 7 illesztőket, akkor nézz bele a könyvtárukba, és ne csodálkozz, ha látsz ott 64 bit mappákat/állományokat is!ja, és 1 - 2 percen belül nem illik 3 külön hozzászólást írni, mint a szabályzatban is írva vagyon, 5 percen belül adott a szerkesztés opció, amivel adott intervallumon belül van lehetőséged szerkeszteni/kiegészíteni a hozzászólásodat!
-
chros
őstag
válasz
Koszi az infokat !!!
-
Dubel
csendes tag
válasz
Hello! Neked az MSI GT628X-486HU notid van?
-
imuthesz
csendes tag
ha az MSI GX740-073Hu hoz veszek egy 64gb-os SSD-t, símán fel tudom rakni rá windows7et?
-
Tomi 16
őstag
válasz
Akkor elég nagy Csalódás ért a Laptoppal Kapcsolatban..
Nekem hála Istennek nincsennek iylen gondjaim a VR630X-el -
SchDerGrosse
tag
üdv
nekem egy GT628x em van.
Ez hasonló ahhoz amit te néztél, ua a vidkari,de valamivel gyengébb processzor van benne (T6600).
Nekem nagyok rosszak a tapasztalataim az enyémmel!
PROBLÉMÁK :
1. Drága volt! kb 3 hónapja 260 ért vettem. Gondoltam lesz egy szolid játékos gépem..
2. az 1680x1050 es felbontás egyszerüen megöli a gépet. 2009 es játékot nem is tudsz rajta futtatni ilyen felbontásban, mert nem viszi el. Lejjebb venni, meg nem lehet, mert nativ alatt nagyon csúnya, bármit is próbálsz.
3. Melegszik. Fél óra left4 dead 2 v és 90 fokon a proc meg a vidkari is........
4. A "turbo" t felejtsd el, még overclock nélkül is megfő a gép
5. Nevetséges akku idő. Csak billentyüzeten pötyögés + 0 fényerő -> 2,2 h.
6. Csúnya (!) belső kialakitás. Egész pofásan nézne ki, de van néhány olyan design megoldás benne, ami gagyivá teszi
7. no 64 bit támogatás !!
beleraknak 4 g ramot meg a vidkarinak is van 1 gramja és ezek után azt akarják h x86 os oprsz futtassak rajta...amit te néztél ki az bőven nem ér meg 300at...
még 250 se.kerüld messziről!
-
Krisztiiiii
csendes tag
Sziasztok!
Nem rég vettem egy CR500-ast, XP lett rátéve. Van rajta system control manager, de nem tudok vele semmit se csinálni, csak a részletek és a kilépés opciót lehet kiválasztani, megnyitni meg nem tudom, hiába fut. Van benne bluetooth, azt szeretném használni, de enélkül nem tudom, hogy kell, és lehet-e. Nem nagyon értek hozzá, szóval szerintem velem van a baj, és nem a géppel, ezért gondoltam, ráguglizok, de semmi hasznos infót találtam, de kidobta ezt a fórumot. Lehet, h már valaki kérdezett hasonlót, de ha nem haragszotok, nem olvasok vissza mindent. Előre is köszi a segítséget! -
ra^ven
senior tag
Szervizelésről tudtok valami biztatót mondani?
Ha valami elromlik, sokat kell várni?Köszi.
-
chros
őstag
MSI GX620-on lehet valamit csinalni az ellen, hogy ha akku-rol megy a gep a videokartyat ne korlattozza?
Barmit?!
Es itt egy szetszedesi utmutato hozza ... (nem tudom mar volt-e...)
[link]
(Regisztralni kell a forumra elotte, aztan mehet... Eleg reszletes...) -
Celtis
veterán
Na mindegy. Nem én fogom használni. A tulajt ha zavarja, akkor elkocog vele szervizbe. Ő talán nem olyan allergiás a hangokra mint én. Egyébként pozitívan csalódtam a gépben. Elég gyors, tökéletesen viszi a HD filmeket, és jóval tovább bírja a 4 cellás aksi mint ahogy számítottam. Mondjuk az gagyi, hogy ha kicsit megmozgatom a gépet, utána a kijelző még egy percig lengedezik.
-
válasz
SxXavier #14451 üzenetére
mondjuk a kiskeresek véléményére én nem sokat szoktam adni, legtöbbször az inkább eladni kívánt termék mellett beszélnek, és azért az az arány túlzás, amit neked mondtak - főként, ha az alaplapokat is beleveszik -, viszont arányában szerintem is több msi noti kerül szervizbe, mint asus!
ha nagyon kell az audio in, akkor az usb csatolással kivitelezhető! -
SxXavier
csendes tag
Utána kérdeztem egy kiskertől. A vélemény lehangoló: Minden 3-4 MSI cucc (legyen az alaplap vagy noti) szar. Szóval a második menetben kiütéssel győz az ASUS K70IC.
Amit hiányolok róla:
- Multimédiás gombok (Cserébe jók az FN+F* gombok)
- Line in bemenet (Az MSI tudja, audio szerkesztéshez jó lenne)
- XD kártya olvasása (Nagy hiba, de van egy kártyaolvasóm)
- Express Card bővítőhely. (Mondjuk eddig sem használtam, de jól jöhet)Asszem lenyelem a 20'000Ft-os különbséget, és jöhet a "Szuzi". Immár a második!
-
SxXavier
csendes tag
Hali,
Most tervezek venni egy MSI CX700-084XHU notebookot a kedvezőnek tűnő ár-érték arány miatt. Egy ASUS K70IC-TY127D-vel versenyeztettem, és elég sok olyan tulajdonsága van az MSI-nek, ami miatt ez lett a győztes. Igazából két gondom van vele: az egyik, hogy a T6600 CPU nem tudja a XVM technológiát (Az ASUS-ba szerelt T6670 tudja), a másik az SiS lapkakészlet.
Játszani nem nagyon fogok vele, legalábbis nem a legújabb játékokkal. Valszeg a Cod 2 és az Ms Flight Simulator lesz a legnagyobb, amivel megkínálom. Programozni fogok, Internetezni, zenével/hanggal foglalkozni és filmeket nézni. Mir lehet számítani az SiS chipsettől, mi az, ami a gyenge ponja lehet?
-
szabilcs
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy MSI VR630X-236HU laptopot.
Első gond,a dvd író 5 perc után olvasott be.Ez szervizelve lett garanciálisan
Csak most próbáltam a memória kártyaolvasót,nem működik
Mikrofon,NINCS CSATLAKOZTATVA feliratnem veszi a hangom
Belehet ezeket indítani valahogy,vagy köszönjem meg az MSI szervíznek megint milyen ügyesen megcsinálták ezt a fantasztikus gépcsodát.
Választ megköszönném.Köszi -
Celtis
veterán
Sziasztok,
A családba került egy MSI X340-es noti. Alapvetően minden működik, de egy dolog nekem nagyon fura, mégpedig a HDD hangja. Amikor működik, teljesen véletlenszerű, de határozott sercegő, pattogó hangot hallani. Olyan mint egy kopott bakelit lemez, vagy egy kontakthibás, szikrázó villanykapcsoló hangja. Olyannyira fura számomra, hogy egy darabig azt hittem, hogy a hangszóróból jön.
Ez normális lehet vagy hiba? -
chros
őstag
Es a GX620-063-assal negativ tapasztalata valakinek?
Koszi
-
chros
őstag
MSI GT628-633XHU vasarlason gondolkodom. (mar masfel eve, de akkor a gx620-al szemeztem
)
[link]
Mi a kulonbozo tipusok kozott a kulonbseg ???
a 633 valami uj lehet, mert meg 2 honapja nem lattam, elotte, a 486 (olcsobb) es a 447 volt (dragabb)Van valakinek ilyen? megbizhatosag?
Koszi! -
Adrián16v
csendes tag
Sziasztok!!!
A kérdésem a következő:
Van egy fél éves MSI notebookom és a szálítás során megsérült az alján a garancia matrica.
A notebookot nem szedtem szét hozzá nem nyúltam az aljához és a garanciamatrica mégis elvan szakadva ilyenkor mi a tehendő?
Nagyon kétségbe vagyok esve mivel a notira még 1,5 év gari van és bármi lehet vele.
Kérem segítségeteket!!!
Előre köszönve Adrián -
válasz
imuthesz #14435 üzenetére
ilyen célokra nem noti kell, egyik noti sem arra van kitalálva és legyártva, hogy napi 24 órát menjen! szerintem az általad említett használat mellett, hamar megismerkedsz majd az msi lomha szervizével...
user321; a system control manager alkalmazással nem tudod szabályozni a venti fordulatszámát! a bios lényegez az (is), hogy ő adja át a vezérlést az oprendszernek, tehát ha van külön bios verzió az eltérő oprendszerek alá, akkor az oprendszernek megfelelőt kell feltenni adott oprendszer alá, ellenkező esetben adódhatnak problémák!
-
user321
csendes tag
Sziasztok,
adott egy MSI S262-es Intel procis gép/XP pro Sp3.
Van-e vkinek tapasztalata a venti fordulatszabályozása terén? Láttam az oldalukon a System Control Manager-t (SCM) XP-hez (1.79) és Vistához (W7-hez). Ezen kívül van más megoldás, egyáltalán ezzel érdemes próbálkozni, lehetne a venti fordulatát szabályozni?http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=utility&maincat_no=135&prod_no=658
Bios:
Ebből is van két féle XP/Vista. Annyit tudok, hogy eltérő/fejlettebb az energia menedzsmentje a Vistának. Erről vmi konkrét tapasztalata vkinek?http://www.msi.com/index.php?func=downloaddetail&type=bios&maincat_no=135&prod_no=658
Köszi a válaszokat.
üdv -
botos89
csendes tag
válasz
imuthesz #14438 üzenetére
minden notesz egyszer szervizbe jut
. a hűtés jó alatta, de a redva belemegy, így ajánlatos (garanciásan) kitámasztani a ventit és kiszívni porszívóval a résen keresztül. garancia nélkül meg teljesen jól szét lehet szedni és normál módon takarítani. tény h a szerviz egy nagy szopás különösen az MSI-é. de összességében sztem nagyon jó cucc!
-
imuthesz
csendes tag
kinéztem egy MSI GX740-073HU-t, napi 24 órában használnám. Naponta dolgoznék játszanék rajta 3-4órát, azon kívül meg menne a letöltés.
Mennyit bírna ki kb egy ilyen használat mellett? -
válasz
hyperspace #14433 üzenetére
nincs mit!
-
válasz
adamqq #14431 üzenetére
a notidban lévő wifi modul pontos típusa kellene, az alapján lehet esetleges hibákat keresni; például léteznek lite n szabványos wifi modulok, amik nem képesek a 60 megabit/sec sebességű netet átvinni - bár a 30 megabit/sec kevésnek tűnik, attól azért még akkor is több lenne várható...
-
adamqq
csendes tag
Sziasztok!
A minap lakótársammal beköttetünk egy nagyobb UPC-s netet albiba. Elvileg 60 megás a net, ezért vettünk hozzá egy nagyobb WLAN routert is, ami elbírja ezt a sávszélességet. Barátom notebookján speedtest-en 55-60 Mbps letöltést mutat (tehát jó a net). Nálam viszont csak 29-30 Mbps-t. A jelerősségem 100%, és nem fut semmi letöltés a mérés közben. Nem a router a ludas, mert ha ő lecsatlakozik akkor sem tudok jobbat mérni, (kábellel nem próbáltam, de gondolom azzal megy a 60 is).
A gépem típusa MSI vr602-es, amiben elvileg egy 802.11b/g/n -es wlan van. Mindenhol ezt írják. Tehát elvileg bírnia kéne az N-es Wireless routert is (ami asszem a gigás, ami nekünk van), mégsem akar feljebb menni a letöltés sebessége. A driverek frissítve vannak, nem tudom mi lehet a baj. 1 hetes win7 van a gépen. Valami ötlet? Esetleg linkelnétek ehhez a típushoz egy új wlan drivert mert én a mostaninál nem találok jobbat (win7 32 bit, vagy vista 32 bit is jó szvsz). Köszönöm! -
válasz
hyperspace #14429 üzenetére
ha sima xp telepítőd van - amiben nincs integrálva a szükséges ahci/sata illesztő -, akkor - amennyiben van mód és lehetőség a bios beállításában ide módba kapcsolni az ahci/sata módot -, úgy ide módban menni fog az xp telepítése!
ha nincs lehetőség a bios beállításában kikapcsolni az ahci/sata átvitelt, akkor ahci/sata módban is telepíthető az xp, de ekkor szükség van a szükséges ahci/sata illesztő integrálása az xp telepítőjébe; link
a vista és a win 7 már alapban tartalmazza a szükséges illesztőt, csak az xp nem! -
hyperspace
őstag
ciao mindenki,
haverom vett egy msi cr610-et, es megkert dobjak ra egy xp-t. betolt az elso resz, es azt irja ki, hogy nincs hdd. beleneztem biosba, serial ata [hard disk] ilyen van, eSATA [not detected]. ez lehet a problema? nekem ez tunt csak fel.
szerk: "a telepito nem talalt a szamitogepben telepitett merevlemezes meghajtot."
-
Tendd
tag
Helo!
Van valakinek tapasztalata a [link]CR720-al kapcsolatban megbizhatóság terén? Főleg a melegedés, megbízhatóság stb érdekelne. Mert ha ilyen téren jónak mondható, akkor beszerzek egyet. Ha valaki olyan írna aki ilyenen dolgozok photoshoppal, annak külön örülnék -
Osynho
addikt
Hy
MSI Wind 135 esetében van-e mód a cooler szoftveres lassítására? Illetve lehet-e kapni a 6 cellás verziót fekete színben? -
enerdzsájzer
tag
Na igen
A baj csak az hogy mostanság már fogpiszkálót sem lehet hosszú távra venni mert az is tönkremegy legkésőbb garancia lejárta után három nappal.A régi cuccok sokkal jobban össze voltak rakva.Nem lepődnék meg a hírtől az egyszer használatos teszkógazdaságos laptopról vagy tévéről.
Megnézed az íméleket, tévén meg máúnikát oszt kuka.
Asztali géphez viszont a sarki újságosnál is kapsz alkatrészt.
-
FeeLing_
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #14422 üzenetére
Igaz, hogy drága dolog ha bele kell nyúlni.
Az asztali pc-ben is tönkremehet mondjuk a proci hűtő ventije, vga venti, és az se olyan olcsó, az msi-knek meg ez a gyenge pontjuk, ahogy olvastam a topicot, tapaszatlatom nincs msi téren!
Hogy egy ventillátor ennyibe kerül azt én sem gondoltam volna, szerintem csak a káva miatt ennyi az ára, nekem csak a venti kéne, káva nem, de gondolom úgy meg nem lehet kapni!
kali: kössz a linket
-
válasz
enerdzsájzer #14422 üzenetére
olyan notit kell venni, ami nem pusztul meg könnyen!
-
válasz
enerdzsájzer #14420 üzenetére
itthon is annyi az hozzávetőlegesen - már amennyiben kapható -, ha a posta nem lenne, akkor kint olcsóbb...
igaz, ha kintről rendeled, akkor valamennyi speciális kinti levegőt is kapsz hozzá! -
-
FeeLing_
csendes tag
válasz
enerdzsájzer #14417 üzenetére
Kössz!
Irtam nekik, meg még jópár szerviznek!
Goggle-be "msi szervizre" kiadott találatoknak mind irtam, csak hátha van itt vki aki tud máshonann stb..
Amúgy Albacomp válaszolt:
"Szervizünk javítással foglalkozik, alkatrészeket nem áll módunkban forgalmazni. A ventilátor cseréjére az alábbi előzetes ajánlatot tudjuk adni:"
Alkatrész: 7.700 Ft+áfa
Munkadíj: 3.250 Ft+áfa10 perces munkáért elkérnek 3250 Ft-ot+áfa, ezt akarom valahogy megkerülni, mert én is kitudom cserélni!
-
FeeLing_
csendes tag
Hellosztok!
Ismerősöm megkért, hogy nézzem meg miért hangos az MSI VR610X - 266 HU tipusú laptopja!
A ventillátor megadta magát! Tudnátok segiteni, hol lehet venni, beszerezni ventit?
Szervizbe nem akarom vinni, mert ott tartanák 1-2 hétre ez miatt, venti csere meg pikk-pakk megvan otthon!
Válaszokat előre is kössz!
Üdv.
-
törölt tag
válasz
Matyi34 #14401 üzenetére
Én ma beszéltem egy ismerősömmel. Neki asztali gépen (2magos 3 ghz es proci, jó videókari, elegendő sőt több ram, ill minden feltételnek maximálisan megfelelt, sőt többet tud a gépe, még sem indul el (azaz akadozva -nagyon akadozva fut 1-2 játék)
Név szerint a gta 4 és a starwars unrelashed
Ez azért "poén" mert több ismerősöm is van akinek nincs dual core os pocija sem, és tökéletesen fut neki a játék. Asztali gépen.Nem lehet hogy nálad is hasonló eset van? És tényleg nem a hardverekkel van a gond? (mert annak az ismerősömnek az összes többi új játék amit kipróbált futott rendesen) Hanem vmi szoftver/driver /egyéb probléma?
UI: és a játék persze neki sem volt eredeti...(mind2 esetben)
-
válasz
enerdzsájzer #14412 üzenetére
hívd fel őket a +3622515494 telefonszámon, lehet, hogy látatlanban is tudnak mondani egy hozzávetőleges összeget!
-
enerdzsájzer
tag
Szerintem nincs nagy baj.Csatlakozók nem mozognak az alaplapon,a töltőé néha nem érintkezik,az usb és a háló is működik még, csak kiesnek belőlük a kábelek és ez elég idegesítő.Azt gondoltam hogy nem 150 forint lesz a javítás
Utána néztem már szerviz óradíjjaknak is.Sok szerviz reklámozza magát hogy csipmélységig javítanak,azt hittem ez azt jelenti hogy ha egy csipet ki tudnak cserélni (remélem nem értettem félre) akkor talán egy csatlakozót is.Persze ha nem sérült az alaplap annyira és be tudják szerezni az alkatrészt is.De ezek nekem is eszembe jutottak.
Konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogy az albacomp cserélt-e már valakinek csatlakozót garancián kívül és ha cserélt az mennyibe került neki.Csak azért hogy KB. mire számíthatok.10-20-30 ezer? -
válasz
enerdzsájzer #14410 üzenetére
csak valószínűsítem, hogy a csatlakozókat külön nem cserélik gariban, a fizikai sérülés miatt! amúgy ne csak a csatlakozók árát nézd, hanem azt is, hogy nem olyan egyszerű külön beszerezni, valamint a cseréje sem annyira egyszerű, hogy egy sima forrasztópákával nekiállsz, és kész... szerintem maszek szervizben sem biztos, hogy bevállalják a csatik cseréjét, ha olyan jellengű a sérülés az alaplapon - de ez majd kiderül -, és ha igen, akkor sem lesz olyan olcsó, mint a csatik árára tippeltél...
-
botos89
csendes tag
Na srácok sikerült ma meglesnem a zsanért. (ex623x) a jó hír h nem annak van baja. hanem ahova fel van csavarozva ott kezd elhasználódni a dolog
már nem garis, volt már akinek ilyen részt cseréltek a gépében (hogy híjják ezt?)? mennyi lehet? -
válasz
Estilo #14405 üzenetére
hivatalosan nem ad 64 bit támogatást ezen széria esetében a noti gyártója, de a támogatási oldalról (link) a win 7 32 bit illesztőket letöltve, a csomagban megtalálod a 64 bit alá szükséges chipset, vga...stb illesztőt, azokat húzd fel egy normális (nem gányolt) win 7 64 verzióra, és megoldódik a hiba! arra ne sokat adj, hogy az oprendszer látszólag sok hardvert illeszt, attól még szükség van/lehet a noti gyártója által, a notira szabott illesztőkre!
amúgy az oprendszer a saját maga által tárolt (alap)illesztőket húzza fel, de az általában kevés, mert nincs a notira szabva! -
válasz
enerdzsájzer #14404 üzenetére
szerintem az egész alaplapot cserélik, és nem lesz valami olcsó...
gomes12; igen, természetsen megírja!
-
gomes12
csendes tag
Sziasztok!
valaki meg tudná nekem mondani,hogy MSI EX610-085HU-ban a dvd-író írja a DL lemezeket?
-
Estilo
csendes tag
Hi,
Nemrég lettem egy GX623 tulajdonosa, win7 64et raktam fel, de a mások által leírt "több percig áll a win logo" történet miatt kénytelen voltam több win verziot is kiprobalni. Ez elsővel 3 percet állt fixen de ott minden mas rendben volt. Aztan segítséggel hozzajutottam egy olyan win7 verziohoz, amely tökeletesen bootol, de most az a problemam, hogy amikor felraktam a 4670hez a legujabb drivert a kép 1024x768ba ugrott, holott 1280x800ban kellene menjen, ahogy az az elobbi win7-tel ment is.
Probaltam leszedni (törölni is win felajanlásra) a vkari drivert es felrakni a gyari cdn levo regebbit, de sajnos tovabbra is fennall a helyzet, 1024ben van es mosolyog ram 2 fekete 3cm-es sáv oldalanként.
Van valakinek otlete hogyan tudom megoldani, hogy fel lehessen huzni a felbontast a normalis 1280ra? Amikor leszedem a feltelepitett drivert es ujrainditom, ismet felrak a win7 egyet (gondolom ez az oldalan ajanlott, ezt szedi le, vagy fizikailag valahol tarolja a fileokat ehhez) de termeszetesen ugy is probaltam, hogy miutan leszedtem es 800x600ban diszelgett, masik drivert raktam majd restart. Az eredmeny nem valtozott.
Köszönöm szépen,
S -
enerdzsájzer
tag
Sziasztok!
Valaki tudja esetleg kb. mennyibe kerül egy gx600-as lan,usb,töltő csatlakozók cseréje-javítása?Garanciába tuti nem fér bele mert nem elkopott,hanem sajna a kábelek lettek kirántva belőle nem éppen rendeltetés szerűen.
Köszi! -
válasz
Matyi34 #14401 üzenetére
bios megfelelő beállítása, normális oprendszer felhúzása (nem buherált, tört...stb), minden szükséges notis gyártói illesztő és alkalmazás felhúzása, a rendszer megfelelő konfigurálása, és a végül a játék normális verziójának (nem tört, buherált...stb) a feltelepítése!
anélkül, hogy látatlanban megbántanék bárkit is; nem elég, hogy valaki informatikus, amellé nem árt ismerni a notik lelkivilágát is... -
gaboh
csendes tag
Üdv akinek MSI notebook ja van az léccci irja le tömören h miért pont ezt a márkát választotta!
-
Matyi34
csendes tag
Sziasztok!
Utolsó megoldásként gondoltam, hogy megpróbálok különböző fórumokon segítséget kérni. Sajnos megoldhatatlannak tűnő problémám van a laptopommal.
A story: 2009. juniusában vásároltam egy MSI GX 630x 042hu tipusú gépet, hogy szenvedélyemnek hódoljak. Ez pedig a world of warcraft nevű játék. Egy nagyon régi fujitsu siemens laptopot váltottam le, ami ez iddáig tökéletesen kiszolgált, csak nem bírta már szegény.
Az msi -t operációs rendszer nélkül ( free dos ) szállítótták, és ennek megfelelően mindjárt lett telepítve rá egy vista 32-s és természetesen a játék ( wow). Ekkor jött a hideg zuhany, a játék el sem indult, a töltőképernyőnél megállt.
Ekkor még nem gondoltam semmi rosszra, ezért újrahúztuk az egészet, de ugyanaz a hibajelenség ismétlődött.Ezt követően win xp 32 ment fel, és azzal már elindult a game is. Végre azt hittem, minden rendben lesz, de sajnos nem. A játék futtatása közben ugyanis "kék halál"-t vagy wow error-t ( could not read memory ) produkál. Magyarán teljesen játszahatatlan a game, holott pont emiatt lett véve ilyen "erős gamer laptop".
Már 3-ik napon visszaküldtem, ahol megvizsgálták és közölték, hog a gép nem hibás, valami szoftverrel lehet a bibi! Én ezt elfogadtam és elküldtem egy ismerősömnek a gépet ( aki amellettt hogy informatikus, szintén az adott jétékkal játszik), hogy kedzjen vele valamit. Szinte minden op rendszer ki lett próbálva, de a hibajelenség nem szünt meg.
Amikor fut a játék az FPS is nagyon low ( paraméterei szerint 50-60 kellene egy raiden ) és összeteszem akezem ha 8-15 megvan..((Az albacomp-nál kötött ki a gép, ahol a létező összes tesztet elvégezték, és szintén írásba adták, hogy a gép pöpec állapotban van, és hardveresen semmi gond nincs. Most itt állok 215 k HUF-ot nézek és gyakorlatilag nem tudom használni ezt a szarkupacot
Ha bárkinek van valami ötlete, vagy tud segíteni, esetleg nyitott arra hogy "megoldja a gondomat" akár ellenszolgáltatás fejében akkor azt szivesen venném!!
Tisztelettel: Matyi
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook Pro 16" 2021 / M1 Pro / 16GB / 512GB / Space Grey (117)
- 16" m1pro macbook pro minden gyári tartozékával, tökéletes műszaki állapotban, megkímélve.
- ÚJ, GARIS! Dell Latitude 5450 - 14" FHD / Ultra 5 125U / 16GB DDR5 / 512GB NVMe SSD / HDMI 2.1
- Acer NITRO V 16 Gamer Tervező Laptop -35% 16" RYZEN 7 8845HS 16/1TB NVIDIA 4060 8GB FHD+ 165Hz
- Új Acer Predator HELIOS NEO 16 Gamer Tervező Laptop -35% i9-14900H 32/1TB RTX 4070 8GB 2,5K 240Hz
- ÚJ Lenovo V17 G4 - 17.3" FullHD IPS - i5-13420H - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- AKCIÓ! Gigabyte B450 R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest