Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integrator
aktív tag
válasz Macilaci457 #3299 üzenetére
Én elsősorban ere megyek rá. Filmet nem akarok nézni, azt kiírja, hogy épp mit játszik, plusz szépen szól. Akkor megvan milyet veszek
-
Macilaci457
őstag
válasz Integrator #3298 üzenetére
Én csak azt mondtam, hogy egy (független) tesztben meglehetősen jó hangminőséget produkált, ami nálam elsődleges.
De a legjobb, ha magad olvasod el: SANSA Clip teszt
"...I have found a good match with the Toshiba Gigabeat T400 and Cowon iAudio 7, being that they have enough clarity and warmth when paired with the Atrios. Those two players, compared to the Clip, had a slight advantage, noticeably with the bit more clarity in the midbass and highs. Keep in mind this comparison was done with very critical listening with 320kbps MP3s along with the use of my Sennheiser HD650’s."
[ Szerkesztve ]
-
Integrator
aktív tag
válasz Macilaci457 #3295 üzenetére
Akkor szerinted jó vétel egy Sandisk Sansa Clip?
-
ponti_ak
addikt
Szia,
a D2 leírás topikjában írtam róla a 100. hsz környékén. Annál részletesebben nem hiszem hogy ki tudnám fejteni a gyakorlati tapasztalataimat.Hasonló alatt mit értesz? Mert ha főleg csak zenére lesz, akkor az 4gigás iAudio U3 jobban megéri, bár nem bővíthető, és jóval kevesebb üzemideje, de kisebb is, és jobban kezelhető menet közben.
Bármelyik iAudio-val jól jársz egyébként, a Cowon cuccok mind felső kategóriás termékek. Itt van külön topikjuk is. Alternatíva? Nem nagyon tudok, talán az iRiver, de az meg gázos itthon, nem jó a szerviz-ellátottsága.. Vagy iPod, de annak meg megvannak a saját hóbortjai..
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
ttower
aktív tag
hello
tudnátok véleményt mondani az iAudio D2ről? tesztek alapján megfelelő választás lenne. esetleg van valami jobb ár/érték arányú modell ami hasonló tulajdonságokkal rendelkezik?
előrre is köszi
ttowerIt's not a bug until it is in production. | Wake up and smell the ashes.
-
Macilaci457
őstag
válasz chriszo79 #3294 üzenetére
Samsungokat nem ismerem.
A Sony oké, ha nem kell más ficsőr.Inkább csak hallásból ismerem az MPIO-kat, meg próbáltam párat régen jók voltak (FY sorozat), ma van pár modell, amit messzire érdemes elkerülni, oké, lássuk be, az MPIO tömegcikkgyártó. Elég sok panasz van rájuk a fórumokban, de az inkább a csilli-villi videós modellekre. Az elég szégyenteli, hogy a legújabb 2007-es modelljük is csak MP3-at és WMAt játszik, és nem emlékszik rá, hogy hol tartottál mikor kikapcsoltad (nincs resume) .
Egy tippem van, hangminőségre netes teszten azt olvastam, hogy meglepően jól produkált a Sandisk Sansa Clip. Tudom, rémisztő, de a teszt szerint Sennheiser hd650-el, hallgatták össze más lejátszókkal, 320kbps MP3-al.[ Szerkesztve ]
-
chriszo79
csendes tag
válasz Macilaci457 #3293 üzenetére
Van esetleg tapasztalatod is róla?
Megnéztem a leírását, tényleg nem rossz egyébként.
A többiről van véleményed?
-
chriszo79
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni mp3 lejátszó választáshoz 10-20eFt közötti árkategóriában.
Az alábbi igényeim vannak:
- 1-2G-ás memória, amit adattárolásra is használhatok ha akarok
- Kijelző (mutassa a számcímet, időt, a beállítási lehetőséget stb. nem ragaszkodom a nagy kijelzőhöz)
- FM rádió
- A hozzátartozó fülhallgató legalább közepes minőségű legyen (nem akarom lecserélni)
- Ne kelljen külön szoftvert használnom a zenék/adatok felmásolásához
- Legalább 12 órás üzemidő (akkus legyen vagy elemes?)
- Nem ragaszkodom márkához, de az elkövetkezendő években baj és bosszúság nélkül szeretném napi szinten használniNem akarok rajta videót és képeket nézegetni, viszont az fontos, hogy ha számot akarok léptetni vagy hangerőt szabályozni akkor ne kelljen kivenni a zsebemből.
Amiket eddig nézegettem:
- Samsung YP-U3JZB (tetszik a rejtett usb csati, de az érintő gombokkal kapcsolatban fenntartásaim vannak)
- Samsung YP-Z5FZB (a nagy képernyő nem meríti az aksit feleslegesen? Könnyen tudok rá fel/le másolni?)
- Sony NWD-B103F (bár lehet akkor már a 2G-ás verzió jobban megéri, nem?)
- Creative Zen Stone Plus (lassú a menükezelése, nem?)Mi a véleményetek ezekről, esetleg tudtok nekem valami mást ajánlani, ami egy átlagos zeneszeretőnek, de nagyon ár-érték arány becsülő emberkének napi használatra tökéletesen megfelelne?
Előre is köszi a segítségeteket!
-
rumos14
nagyúr
válasz Integrator #3275 üzenetére
ezek közül egyiket sem ajánlom. vagy a ponti által leírt Sony, vagy egy Samsung U2. esetleg egy Mpio, ezeket annyira nem ismerem (izé, semennyire...), van amelyik megéri a pénzét, de félre is lehet nyúlni. olvasd el az mp3center.hu-n a tapasztalatokat.
-
Scholes9
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz Scholes9 #3278 üzenetére
én nem foglalkoznék a dologgal, a füles felejtős,
akár ki is dobhatod, amint vettél egy normálisat,
ennél a lejátszó klaszzikusokkal jobbat érdemel.
A másik meg az, hogy jó esetben mire eladod
(ha ez bekövetkezik egyáltalán),
addigra 10e. Ft-ot sem fog érni az U3.
Kívánom, hogy úgy legyen, mert kiváló lejátszó![ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ponti_ak
addikt
"...szeretnék beszerezni egy mp3 lejátszót a jobbik fajtából. Kb. 15E Ft-om lenne rá.."
Ez a két félmondat sajnos kizárja egymást. Azért nézd meg a Sony NW-B103/105 szériát, pár napja volt róluk szó itt a topikban, keress rá.A lopott cuccokat pedig gyorsan felejtsd el.
-
Scholes9
nagyúr
Hi. lehet off, de tegnap vettem egy iaudio u3 lejátszót és a bal fülhallgató kicsit "zizeg" amikor basszus van a zenéban. Felejtős amúgy is ez a füles és vegyek hozzá egy jobbat. pl. Sennheisert vagy cseréltessem ki garanciában, ha cserélnek egyáltalán fülhallgatót?
PS5 Pro + PS VR2 <-> XSX <-> 65” S90C
-
Macilaci457
őstag
Tanács:
az, hogy hogyan jutsz hozzá ahhoz az ipodhoz, nem kellett volna ide!!!
Különben meg nem értelek, mivel jobba az annyira, hogy még annyit is megadnál érte... Ráadásul nyilvánosan birtokolnál lopott terméket![ Szerkesztve ]
-
Brainwashed2
tag
Innen én a Creative Zen-t választanám. De várd meg a szakértőket!.
Lopott cucc?
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok,
Lett egy kis pénzem és úgy gondoltam, hogy szeretnék beszerezni egy mp3 lejátszót a jobbik fajtából. Kb. 15E Ft-om lenne rá, már ki is néztem párat, a ti véleményetekre lennék kiváncsi. A jelöltek:
* A-Data MF1 - 11900 Ft
* Creative Zen V 1GB - 14900 Ft
* Creative Zen Stone Plus 2 GB - 14990 Ft
* Sandisk Sansa Clip 1GB - 12845 Ft
* Sandisk Sansa Clip 2GB - 15414 Ft
* Apple iPod Nano 1 GB (2. Gen.) - 25000 Ft (Lopottan, bontatlanul. ennyit még megadnék ezért az iPodért)Várom a véleményeket, javaslatokat ill. ha valaki tud jobban nem egetverő árért, az írja meg azt is. Előre is köszi,
Dani
-
Macilaci457
őstag
az anythingbutipod.com -on összeírták mit NEM akarnak látni egy DAP-ben, különösen a ZUNE-ben, de szerintem igaz mindre. Link a mondat elejében. English needed.
-
ponti_ak
addikt
válasz Brainwashed2 #3271 üzenetére
Honnan tudod, hogy nincs szükséged olyasvalamire, amire addig nem volt, ha még nem próbáltad...?
Nnna, részemről a szar-dumás-marketing OFF.. ééés az OFF is OFF. A hóóóóó-t pedig írd be ide, ha nagyon írhatnékod van (mázlista, itt pesten csak eső van..) -
ponti_ak
addikt
válasz Brainwashed2 #3269 üzenetére
Mi a baj, Brain'? Hasmenésed van..?
-
Brainwashed2
tag
válasz Macilaci457 #3267 üzenetére
Akkor inkább először találják fel a hrodozható bankkártya méretűre összecsomagolható mellékhelységet, teleportálós űrítő- és tisztítórendszerrel!
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #3265 üzenetére
Digitális műsorszórással megoldható a mobil TV is, Korea és Japán pár éve már működtet ilyet.. Kapható hozzá megfelelő vételi egység is, pl a iAudio D2 DAB-TV-Edition
[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
én arra gondoltam, hogy mi lenne, ha nem lenne fülhallgató kimenet sem, hanem csak a nagy színes oled kijelzőn megjelennének a hangjegyek, meg a feliratos film. Nem kéne annyit szenvedni azzal a sok zsinórral, meg a fülünkbe rakni izéket.
-
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #3265 üzenetére
hidd el, be fogjuk vezetni
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ponti_ak
addikt
válasz Macilaci457 #3257 üzenetére
"Már képeket nézni sincs értelme ezeken a kijelzőkön, ha valamit meg akarok mutatni valakinek, akkor átküldöm és megnézi számítógépen, magamnak meg végképp nincs értelme, gondolom nem tenne fel senki 2"-ra olyan képeket, amiket nem látott még, akkor meg már minek??"
Van benne igazság.
Egy lehetséges jó megoldás a használatára: én a napirajz * -anyagokat mind felpakoltam a D2-re, és ha unatkozom, csak előveszem valamelyik archív sorozatot, és remekül szórakozom út közben.. ...persze ezt is meg lehet unni, de szerencsére elég sok rajz van, és szinte mindegyik szenzációs!* ööö.. ez a mostani legfrissebb mondjuk "kissé" ocsmány, de az archív tele van konszolidált, lightosabb, de szintén fasza rajzokkal..
[ Szerkesztve ]
-
lajo
senior tag
válasz Macilaci457 #3262 üzenetére
Mert Bécs közelebb van és gyakran járunk arrafelé. Az iPod topik meg van halasodva, a probléma meg nem annyira kimondottan iPodos. Azért ide írtam mert itt van pár hozzáértő hátha mondanak valami okosat.
-
lajo
senior tag
válasz Brainwashed2 #3260 üzenetére
K@bbe!
Amúgy szeretem nagyon. Egyáltalán nem macera, bár a némettel hadilábon állok de majd csak elmagyarázom. -
lajo
senior tag
Hello!
A garancia vége felé járva megkérdezném tőletek, hogy a Nanom-on van egykét pixelhiba( fekete háttérnél pirosan villog) és szerintetek érdemes-e miatta szervízbe beadni, vagy elküldenek ilyen apróságokkal? (Hogy teljes legyen a kép, Ausztriában lett véve, talán ott normálisabbak.) A másik dolog, hogy a fülhallgató már volt cserélve, mert egyik napról a másikra recsegni kezdett elég komolyan. A héten suliba újra elkezdte, ki is kapcsoltam olyan zavaró volt, erre itthon megjabult most próbáltam.Szóval pixelhibával szerintetek beadjam-e érdemes-e?
-
swoody
senior tag
Okok köszi.
Azért akartam ilyet venni mert tetszik is a baj az volt vele hogy nem bövithetö ezért filoztam rajta.Meg igy belegondolva amti irtaktok lehet nem lett volna valami jo.Értem a kicsi kijelzöre(filmezés)
De mostmeg elromlot a telom szval telo vétel lesz -
Macilaci457
őstag
Biztos klassz dolog, ha egy hosszú volánbuszos úton meg lehet nézni valami filmet a zsebedből előkapott lejátszón, de ez nem tudom meddig lesz érdekes. Azért meg kár erre hajtani, mert vagány, vagy mert a havernak is ilyen van, vagy mert a divat ezt diktálja.
Már képeket nézni sincs értelme ezeken a kijelzőkön, ha valamit meg akarok mutatni valakinek, akkor átküldöm és megnézi számítógépen, magamnak meg végképp nincs értelme, gondolom nem tenne fel senki 2"-ra olyan képeket, amiket nem látott még, akkor meg már minek?? -
bwoay
nagyúr
ok, mondok róla véleményt:
nekem nem tetszik.
ezzel most előrébb vagy? kétlem.
Macinak van igaza, amíg nem írod le részletesen, hogy milyen elvárásokat támasztasz
a lejátszóval szemben, addig a kérdésedre nemigen lehet értelmes választ adni.
Videozásra szerintem ezek nem jók.
Attól még lehet, hogy neked tökéletesen megfelelne...[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
swoody
senior tag
válasz Macilaci457 #3252 üzenetére
Azért kérdeztem igy mert akik itt vannak gondolom jol értenek az mp3 lejátszokhoz és tudnak rolla véleményt mondani.
Ami engem érdekel hogy Ár-tudás alapján megéri e megvenni.
Megéri e az árát?
Zene és videozásra is egyaránt kéne. -
swoody
senior tag
Hi.
Samsung T10 szerintetek jo? -
Antonio
senior tag
válasz Antonio #3204 üzenetére
na szóval karácsony, mp3, hugica, kritéiumok, mitévő legyek, lásd előző hozzászólásom
köszönöm az eddigi pár segítőkész hozzászólást. pro/kontra
nagyjából ezekre szűkűlt a lista sorrend nem mérvadó
flash memoria (bűvithetőség?) >20 e Ft, árhoz képest jó hangminőségMeizu E3 1G
Sony NWD-B103F - 1 GB (a 2G-s rádiós már 20 fölött van)
Sandisk sansa c150 vagy c 250
Mobiblu US2 1 G
Mpio FY800 2G
Mpio MG100 4G
Mpio MG200 2GMP3center
infopatika
depona ezekhez kérném hozzértő fanatikus tanácsadók véleményét köszönöm
aztán döntenem kéneköszönöm
jaj magamnak meg telefont kéne választanom de azt egy másii topicban
bonus vicc ma hallottam:
mi az!? vizben van és semmivel sem törődik?
szarokrájaSamsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #3245 üzenetére
mondjuk nemrég még én sem hittem volna,
hogy lesz 20 GB-os X5-öm.
nagy nehezen rápakoltam 10 GB-ot, de már 5-nél éreztem, hogy szédülök..[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
veresp
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy MP3 lejátszót. A követelmények:
- legyen "csinos", lánynak lesz
- ne beépített aksija legyen, hanem AAA elemmel müködjön (ha jó látom nagyon terjednek a beépített aksival ellátott készülékek)
- rögtön müködjön a PC-kben, mindenféle program telepítése nélkül (pendrive)
- 2GB memóriaAz edigital és az infopatika oldalain nézegettem, de teljesen tanácstalan vagyok. Van még ezeken kívül valami jó webshop?
20e körül szánok rá!Köszönöm a tanácsokat!
-
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #3242 üzenetére
nézd, nekem tök mindegy, milyen elven működik,
alapból nem vagyok híve olyan zenehallgatásnak,
ami nem albumokra tagolódik. na jó, ez így túl szigorú,
inkább azt mondom, hogy amikor valami alapján válogat nekem a lejátszó.amúgy milyen okból lenne neked 80 GB-os lejátszód?
a rádió egész más, ott eleve nem a saját zenéidet hallgatod.
a rádiózással semmi bajom, csak én ritkán élek vele,
viszont a véletlenszerű lejátszást nem szeretem,
engem zavar, hog az egységes albumaimból szedeget össze-vissza.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rumos14
nagyúr
válasz Brainwashed2 #3239 üzenetére
jól látod, ez így működik. az apple az iTunes Music Store-on keresztül árulja a zenéket, számonként 1 dolcsi. nem is akarom tudni, hogy ebből mennyi marad almáéknál, mert csak megint nagyon mérges lennék rájuk.
-
Macilaci457
őstag
Haha. De szerintem úgy működik, hogy feljegyzi mikor hallgattad utoljára a számokat. Id tag alapján megmondod, hogy Jazz-t akarsz hallgatni, és hogy azokat a számokat játsza, amiket az adatbázis szerint régen hallgattál. Ennek lehet értelme, főleg amikor sok tíz, vagy száz albumról beszélünk, amiknek a felét nem hallgatnám általában attól még, hogy felmásoltam, mondjuk egy 80Gb-os lejátszóra. Néha kell a változatosság. Ha unom a zenéimet, olyankor itthon netrádiót szoktam hallgatni.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #3240 üzenetére
"a Vibez egyik funkciója egy DJ mód, ami azt tudja, hogy olyan zenéket válogat össze
magától, pl. amit bizonyos ideje nem hallgattál. Ez pl. szerintem fantasztikus. Ez a lejátszó pl. szintén bekapcsoláskor ellenörzi a fájlokat, és ha kell, csinál adatbázist."ez szerintem is remek. kapásból az iPod shuffle jutott eszembe,
hogy majd az algoritmus megmondja nekem, mikor milyen számokat hallgatok
fantasztikus. Erről egy olyan autó jut eszembe,
amiben van egy feature, hogy olyan utakra visz,
amiken régen jártam. Elvisz pl. Zalaegerszegre[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Macilaci457
őstag
válasz Brainwashed2 #3239 üzenetére
Azért több modern lejátszó is így működik, azzal a különbséggel, hogy az adatbázist maga a lejátszó építi fel amikor először új fájlt talál. De adatbázis mindenütt van tudtommal, ahol id3 tagek alapján is lehet válogatni.
Sonynál pl volt az a program, amit a lejátszón lehetett tárolni, és azzal másolni bármelyik gépről, így is felépítette az adatbázist.
Csak az Ipod esetén van, hogy a pc felöl is van követelmény a zene másoláshoz.
Meg úgy hallom a Zune is ilyen. Végülis lássuk be a felhasználók egy jó nagy részének ez az egyszerűbb, hogy van egy könnyen használható program, ami katalogizálja a zenéit, és pl. film másolásnál sem kell azzal foglalkoznia, hogy milyen codec-et meg beállításokat kell használjon, csak bedobja egy ablakba.Csak vagyunk néhányan, akik már megszokták, hogy minden könyvtárakban van, és bárhonnan lehet rá zenét másolni, bár bevallom, még sosem volt rá szükségem! Talán 1-2 helyről másoltam fel zenét, de egy segédprogram ott is elfért volna, ha szükséges lett volna.
Az adatbázisos dologban is lehet jó, és új. Pl. a Vibez egyik funkciója egy DJ mód, ami azt tudja, hogy olyan zenéket válogat össze magától, pl. amit bizonyos ideje nem hallgattál. Ez pl. szerintem fantasztikus. Ez a lejátszó pl. szintén bekapcsoláskor ellenörzi a fájlokat, és ha kell, csinál adatbázist.
-
Brainwashed2
tag
Na, asszem értem az iPod működését. Csinál egy külön adatbázist, hogy a lista megfelelő legyen, ahelyett hogy egy normális sw-t raknának arra bíííp ( ) lehátszóra, és teljes mértékben kompatibilis lenne maga a lejátszó a winfossal/linux/stb.-val/vel.
Macilaci: Az mp3 üzletet (gondolok itt a legálisan netről vásárlásra) az apple igazgatója(vagy mi volt az, a nevét nem tom) iPod kifejlesztése idején kezdeményezte. Innentől kezdve abszolút nem a CD konvertálós dologból indulnak ki. Mert gondolom nekik is volt valami nyereségük ebben az mp3 letöltögetős üzletben. Míg ha bemész egy boltba, és veszel egy CD-t (ha csak nem valami apple termék, mondjuk egy használati utasítás az iPodhoz, mer hát vegyünk egyet külön hozzá, mer amit kaptam az fehér-fekete, de nekem hupikék-lila kell képekkel!, ja ez CD, na mind1, nem elég az iTunes, kész) abból nelol az égvilágon nincs semmi hasznuk. Esetleg a vevő jól megjegyzi, hogy 'igen, jó hogy berakták azt a konvertálót, mert én most fel tudom rakni az új mp3 lejátszómra ezeket a zenéket.' Nem hiszem, hogy ez úgy nagyon érdekli az apple-t.
-
rumos14
nagyúr
válasz bentsze88888 #3235 üzenetére
nem lehet Zen-nél sem huzogatni. MTP kompatibilis (ne aggódj, ha nem érted, ez mit takar) programmal tudsz csak rávarázsolni zenét.
pl. pont azért, hogy a havertől ne tudj ilyen egyszerűen zenéket "lopni".és van még ez az adatparticiós marhaság, de ezzel kapcsolatban már mondtam egyszer hülyeséget, inkább olvass utána pl. a Zen Vision M topikban, vagy kérdezd a Creative überagy Raymond fórumtársat.
[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
Creative-ok esetén elkülöníthetsz a tárhelyből valamennyit, és azt használhatod másolásra, de ami azon van, azt nem tudja lejátszani a lejátszó, tehát két partíciód lesz, az egyik csak másoláshoz.
-
bwoay
nagyúr
a legtöbb lejátszónál lehet. az iPodnál, Zune-nál meg nem.
a Zenről konkrétan nem tudom, melyik csoportba tartozik.
ha fontos szempont, hogy máshol is tudj rá zenét rakni,
akkor egy iPod a lehető legrosszabb választás.
zenén kívül viszont mást tudsz rá másolni,
sőt, gondolom zenét is, csak azt nem fogja lejátszani[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bentsze88888
tag
de például a zen vision m-nél total commanderrel,meg intézővel is lehet huzogatni a zenéket,nem?
(ezt a kérdést azért feszegetm ennyit,mert kényelmesebb ha átmegyek egy spanhoz zenékért,és nem kell semmit telepítgetni,hanem lehet másolni rá egyből a cuccot)[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #3230 üzenetére
160?
akkor számold ki mp3-ra (kb 5x annyi), meg a 160 GB-os iPodra ;)
na, erről beszélek.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
rumos14
nagyúr
válasz bentsze88888 #3231 üzenetére
na mondom, így születnek a félreértések. de, bármilyen mp3-at fel tudsz rá rakni, le is játsza. ok, ha hibásan kódoltat raksz fel, ott lehetnek gondok. a koncepció visoznt az, hogy nem Total Commander-rel vagy File Explorer-re rántod át az mp3-at, hanem az iTunes nevű Apple szoftverrel kell megetetned, sőt igazából szinkronizálnod, na ezt a mai napig nem értem, hogy mire és miért jó, de ez most off. az mp3 nem fog átkonvertálódni mittomén milyen más foriátumba, ha nem akarod. gondolom vmi eldugott helyen tudod ezt ki/bekapcsolni. ha viszont egy filekezelővel megnézed az iPod tartalmát, elég nagy összevisszaságot fogsz látni, nem szépen könyvtárakba rendezve az albumokat, ahogy a magamfajta maradi ember szeretné, nem előadó - szám.mp3 file-okat.
-
Macilaci457
őstag
válasz bentsze88888 #3231 üzenetére
nem elfogult tesztet?
Az Mp3-ról kérdezd a kollégákat az Ipod topicban.
Nézek neked valami teszet...
-
bentsze88888
tag
tehát i-podra nem lehet bármilyen mp3-at felrakni??? vagy át kell előtte konvertálni?
nem tudtok vm olyan tesztett i-pd classicról,vagy i-pod video-ról ami nem elfogult? -
bwoay
nagyúr
válasz Macilaci457 #3227 üzenetére
aha, meg abból indulnak ki, hogy az mp3 korszak is az iPodtól indul mindenkinél?
az teljesen elképzelhetetlen, hogy valakinek már tetemes gyűjteménye van,
mire megvesz egy iPodot... Mert ugye az lehet legális,
de konvertálhatta akármivel, nem lesz az igazi,
amíg újra meg nem csinálja az iTunes-szal, jól értem?más: ok, hogy lossless, de akkor meg a tárhelyigény nő meg,
és az a 80 GB, ami rengetegnek tűnik mp3-ra,
annyira már nem is sok FLAC-re, vagy AL-re.
Így nehéz a lejátszón spórolni, megint ott vagyunk, hogy 80-100 Ft.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Macilaci457
őstag
Amúgy szerintem teljesen felesleges 80-100k-t költeni egy hordozható lejátszóra, ennek semmi értelme nincsen.
Az ipoddal is az jár jól, aki rengeteg adatot szállít, meg mac gépeket szervizel, ugye tudnak bootolni ipodról.... szóval csak mp3 zene hallgatására értelmetlen pénzkidobás.
Ha valaki minőséget akar, akkor valahol a forrásnál (lossless) és a kimeneten (fül-fejhallgató) kéne javítani, és a köztes processzálást a legkisebbre csökkenteni.
-
Macilaci457
őstag
válasz rumos14 #3226 üzenetére
Aha, lehet, hogy ez csak régen volt, és most már csak rendez, és nem konvertál mindent. De az például tény, hogy csak az Itunes-el konvertált mp3-akat játssza le gapless. Szóval akkor tökéletes, ha minden cd-t a boltban veszel, és amúgy is kéne egy program konvertálni, Itunes megoldja.
Apple sosem abból indult ki ugyebár, hogy innen-onnan letöltöd, aztán felmásolod Ipodra.
[ Szerkesztve ]
-
rumos14
nagyúr
válasz Macilaci457 #3198 üzenetére
iTunes átkonvertálja
sztem ez ugyanúgy félreértés, mint hogy a sony-k atrac-ra koncvertálnak mindent.
-
rumos14
nagyúr
válasz bentsze88888 #3188 üzenetére
sajnos azt kell hogy mondjam, hogy az új 80ggiás iPod classic nem rossz vétel, talán az új podok legjobbja ár/tudás alapján. ha az apple hülyeségekkel (van egy pár, de nevezhetjük életérzésnek is) együtt tudsz élni, akkor nem rossz választás.
mondjuk pl. bwoay-jel ellentétben nálam már a kezelés miatt megbukik az összes iPod (mínusz a sufli ), sztem ez a clickwheel nem precíz, állandóan csak szambázok rajta.. tudom, az én bénaságom. -
rumos14
nagyúr
válasz bentsze88888 #3185 üzenetére
ha 80k-t költesz egy lejátszóra (nem kevés pénz), akkor sztem ne Sansa view-t vegyél, amely márka szintén nem a kategóriaelsőhangzásbeli tulajdonságairól ismerszik meg.
ennek a mondatnak volt értelme
-
Brainwashed2
tag
Az a baj vele, hogy mivel tuoucpad-os ezért nem érzed, hogy hol mit nyomkodsz. Így muszáj lesz elővenned. Mivel kicsi felületen van összezsúfolva ez a sok 'gomb', azért nehéz eltalálni a megfelelőt is. Igaz az usb ténleg gyorsan jön elő, de ez miért fontos? Akkor vegyél pillangókést!
-
ponti_ak
addikt
Nekem 3 ezrest simán megér hogy ne kelljen kétpercenként előhúzkodnom a playert zsembemből a a zsúfolt metrón. Kész idegbaj, kényelmetlen.
Szerintem.
Aztán majd eldöntöd, de én nem vennék ilyen Samsung U3-mast. Akkor már inkább egy Telstar..MOD: bocs, maci, nem olvastam vissza. Kösz.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Hagyjad. A tapipad gyász, ezért az akku lehet hogy viszonylag sokáig él, de kit érdekel, ha a player maga idegesítő?
Sajnos az a legnagyobb baj, hogy 20k-s kategóriában nem nagyon van manapság normális DAP (tehát: kimondottan Digital Audio Player) választék, talán csak a Sony B103/105-ös. (Hmm, Sony-t ajánlok ezt is megértük..)Szóval, inkább ez:
Itt, a a három testőrben tudod megnézni a Sony-kat, szerintem jók. 16k-nál kezdődnek az 1gb-osak, és 22-ért kapsz 2gigásat rádióval. Jó anyagminőség jónak mondott hangzás, okos mágneses USB-kupak, és egész csinos kialakítás. Biztos hogy ennél a gagyi Samsung U3-nál sokkal jobbak!
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3209 üzenetére
végüli is nem rossz a sony de akkor már inkább meizu x3 de utánn aolvasok még
mp4 felejtős ilyen árktegóriában fölöslegess mp4-ről beszélni ... csak a tesóm biztos halotta a tv-ben hogy az milyen jó ...
na még olvasgatok pl itt van ez a mondjuk ezt is mp4 kategóriába találtam de sebaj
Mobiblu US2ezt is a ph teszt is dícséri
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
g@bo
nagyúr
ehhez mit szóltok?
milyen lehet a tapipad, kb meddig él a li polymer akku?
-
Brainwashed2
tag
"hát most rajtam lemérhető az üzletpolitikájuk: akárhogy keresek,kutatok és kerülném az
ipod-okat,mindig ott kötök ki"jól kezdted!
"az iPod nem középkategóriás, ezt felejtsük is el!"
Dehogynem!
[ Szerkesztve ]
-
Macilaci457
őstag
válasz Antonio #3208 üzenetére
Igen, instabil, legalábbis több rossz tapasztalatot olvastam más fórumokon.
Gondolom a bővíthetőség miatt nézted ki, de szerintem ezt felejtsd el, nem igazán találsz olyat, ami bővíthető, és jó is. Talán a SANSA szériák.Amúgy a sony nem tetszik? Bár említettél valami MP4-et, és annak nem felel meg.
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3205 üzenetére
ahha, hát most elszomorodtam, konkrétan mit is jelent hogy bugos? szoftveresen instabil vagy micsoda? nem lehet frissítéssel orvosolni?
tesóm inkáb rockosabb zenét halgat de ettől függetlenül rózsaszínnem jönne be neki
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
swoody
senior tag
Hi.
Megtudnátok mondami,hogy a Samsung T10 és a Meizu M6 jo lejátszok-e?
Megéri megvenni,pozitiv negativ.
Ha valaki ilyennel rendelezik irjon rola véleményt.
Köszi elöre. -
Macilaci457
őstag
válasz Antonio #3204 üzenetére
fy800-at ne vegyél, bugos mint a korhadt fa. Az mg100-ra meg van aki panaszkodik az összeszerelésre (lötyögő gombok)
Milyen zenét hallgat a hugi? Mert ezt pl. 20.000.- Ft-ért megrendelheted, sajna németo.-ból, de beleszámoltam a postát is, nyugi. (1Gb)
Kép: [link]
És ez tutira nem jön vele szembe az utcán!
A hazai piacon szerintem... pl a Sony NWD-B105 és társai elég jó ár érték arányt képviselnek, 16e Ft, 2Gb... viszont fekete, meg ugye izlés dolga.
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
sziasztok
közeledik a karácsony és a hugom tegnap este "véletlenül" utalt rá hogy de jó lenne egy MP3 MP4 lejátszónos elkezdtem nézelődni (nekem már nem kell nem tudnám kihasználni) max 20 ezer forintig
sajnos ennyi pénzér nem lehet még igazán jó MP3-at venni de azért talán (bár a Nők e téren kevésbé igényessek hála istenek)15-20 eFt
flash memória bővithetőség nagyon jó lenne (sztem)
jó hangminőség és füles (álmodik a nyomor)
egyszerű kezelhetőség és jól is nézzen azért kiközben találtam 1-2 jót
meizu X3 1Gb 16.900
mpio fy800 2Gb 18.600
mpio mg100 4Gb 17.700na meizu x3 nem rossz csak kár hogy nem bővithető
a másik ketőröl is pozitív hozzászólásokat vélemyéneket olvastam
de egy valmi furdalja az oldalamat a két mpio közel hasonló tudású kategóriájú
ráadásul a mg100 színes kijelző + vidót is lejátszik (máskérdés hogy van-e értelme ilyen kicsit kijelzőn)+ 4 Gb még is olcsóbb!hol van itt a kutya elásva?!
netán fy800 jobb minőségű mint kívül mint akusztikailag?
előre is köszi
-
Macilaci457
őstag
válasz Macilaci457 #3202 üzenetére
ok, leesett..
Hmm. Mindenképpen winyósat keresel, több mint 8Gb tárhellyel....
Fontos a hangminőség, és legyen stílusos, igaz?Nézd meg ezt: [Vibez]
12Gb -os mini hdd van benne
Cserélhető az akkumulátora
Gapless lejátszást kizárólag ez támogatja
Tömörítésmentes formátumok
Jó hangminőség
Egyedi stílus (német, nem kínai termék)negatívumai:
-nincs rádió
-max 20 óra lejátszási idő
-nincs videó, csak képek
-vagy tetszik vagy nemMégegyszer a link: [Vibez]
Ja, kb 45000.- Ft póstával németországból a 12Gb-os.
-
Macilaci457
őstag
válasz bentsze88888 #3201 üzenetére
Mit is emeljek ki?
-
bentsze88888
tag
ez olyan volt,mint az a régi coca cola reklám
asszem akkor most inkább nézelődök-mérlegelek,
és majd max visszatérek,és kérdezek egy-egy konkrét
modellről....
Talán még annyit,h ha EGYET kiemelnél,melyik lenne az?
kösz a segítséget: B
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest