Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- Milyen hangkártyát vegyek?
- Megköveteli a hardveres sugárkövetést az új Indiana Jones
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Antonio
senior tag
sziasztok
közeledik a karácsony és a hugom tegnap este "véletlenül" utalt rá hogy de jó lenne egy MP3 MP4 lejátszónos elkezdtem nézelődni (nekem már nem kell nem tudnám kihasználni) max 20 ezer forintig
sajnos ennyi pénzér nem lehet még igazán jó MP3-at venni de azért talán (bár a Nők e téren kevésbé igényessek hála istenek)15-20 eFt
flash memória bővithetőség nagyon jó lenne (sztem)
jó hangminőség és füles (álmodik a nyomor)
egyszerű kezelhetőség és jól is nézzen azért kiközben találtam 1-2 jót
meizu X3 1Gb 16.900
mpio fy800 2Gb 18.600
mpio mg100 4Gb 17.700na meizu x3 nem rossz csak kár hogy nem bővithető
a másik ketőröl is pozitív hozzászólásokat vélemyéneket olvastam
de egy valmi furdalja az oldalamat a két mpio közel hasonló tudású kategóriájú
ráadásul a mg100 színes kijelző + vidót is lejátszik (máskérdés hogy van-e értelme ilyen kicsit kijelzőn)+ 4 Gb még is olcsóbb!hol van itt a kutya elásva?!
netán fy800 jobb minőségű mint kívül mint akusztikailag?
előre is köszi
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3205 üzenetére
ahha, hát most elszomorodtam, konkrétan mit is jelent hogy bugos? szoftveresen instabil vagy micsoda? nem lehet frissítéssel orvosolni?
tesóm inkáb rockosabb zenét halgat de ettől függetlenül rózsaszínnem jönne be neki
Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3209 üzenetére
végüli is nem rossz a sony de akkor már inkább meizu x3 de utánn aolvasok még
mp4 felejtős ilyen árktegóriában fölöslegess mp4-ről beszélni ... csak a tesóm biztos halotta a tv-ben hogy az milyen jó ...
na még olvasgatok pl itt van ez a mondjuk ezt is mp4 kategóriába találtam de sebaj
Mobiblu US2ezt is a ph teszt is dícséri
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #3204 üzenetére
na szóval karácsony, mp3, hugica, kritéiumok, mitévő legyek, lásd előző hozzászólásom
köszönöm az eddigi pár segítőkész hozzászólást. pro/kontra
nagyjából ezekre szűkűlt a lista sorrend nem mérvadó
flash memoria (bűvithetőség?) >20 e Ft, árhoz képest jó hangminőségMeizu E3 1G
Sony NWD-B103F - 1 GB (a 2G-s rádiós már 20 fölött van)
Sandisk sansa c150 vagy c 250
Mobiblu US2 1 G
Mpio FY800 2G
Mpio MG100 4G
Mpio MG200 2GMP3center
infopatika
depona ezekhez kérném hozzértő fanatikus tanácsadók véleményét köszönöm
aztán döntenem kéneköszönöm
jaj magamnak meg telefont kéne választanom de azt egy másii topicban
bonus vicc ma hallottam:
mi az!? vizben van és semmivel sem törődik?
szarokrájaSamsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
hmmm értem, az a fura hogy érzem hogy igazad lehet , de furcsa mód
épp a sony a legpuritánabbul kinéző, így hirtelen ránézésre többi (álltalam kiválsztottal #3249) összehasonlítva valami régi, pár éve raktáron porosodó oldscool noname mp3-nak néz ki legalább is képenjó persze igazából ez a dolog a hangminőséget stb nem befolyásolja de mégis oly furcsa, pont a sony nem törekszik valmilyen csalogató "birtoklási ösztönt kiváltó" designra ... sajnos az ember hajlamos manapság már a külső megjelenésből következtetni a belső értékre ami sokszor nagyon téves út ...
mondjuk most megnéztem sony oldalán ahhol van 3d-s nézegetési lehetőség is , kezdek hajlani hogy ez lesz pláne mivel mondta valaki pár hozzászólásal előrébb, hogy valószínűleg ennek a legjobb a fülese ebben a kategóriában
a kupakja menyire lehet stabil? tehát nem lehet könyen elhagyni? vagy teszem azt könnyen megreped és ezért veszik el?esetleg?
MPIO FY széria
meizu E3?
vagy sandisk sansa?[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz ponti_ak #3306 üzenetére
ööö itt azt írja [link]
Zeneátvitel „megfog és áthúz” eljárással (nem szükséges szoftver) – egyszerű zenemegosztás. Én ezt úgy értelmezem, hogy csak úgy egy könyvtárból fogom és átpakolom a zenét (ill majd a hugoma ha oda tud furakodni a géphez) mintha csak egy usb pendrivera másolnak adatokat.
nem?
ja közbe látom törölted az MTP-s hozzászólásod (netán te is olvastad ugyanezt?)
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
Tesómnak vettem karácsonyra Sony NWD-B103F - 1 GB -os mp3 lejátszót
most kéne felraknom rá zenét de megált a tudomány ...
most utánna olvasgattam fórumon és MPT-ről szól a fáma de hogy mi az és hogyan? azt már nem tudom nem írja senki (ill edig nem találtam rá), ez a "megfog áthúz" ezt hogy kell értelmeznem ?valaki egy linket tudna dobni (közbe keresgélek én is) vagy nagyon egyszerűen elmondani hogy is van ez?
a gépem látja mint egy köklső meghajtót, de belenézni rápakolni zenét azt nem tudok (lefagy minden)
köszi
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #3803 üzenetére
tudtommal -ha jól olvasom a lejátszóhoz adott használati utasítást-, csak símán belekéne raknom a zenéket mintha egy pendrivra (semmiféle MTP-ről nem tesz említést), úgy ahhogy előtte is gondoltamm, de nem megy ...
Hibás a lejátszó!? , eleve ha ráklikkelek intézőben vagy Total commanderben,csak fagyás van
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3806 üzenetére
milyen driver? van egy mp3 leátszóm + füles meg egy doboz + rakés papír semmi softver vagy ilyesmi ... rádugom USB-re MP3-at kírja hogy USB connect mármint MP3 oled kijelzője oszt szevasz ... PC-be meg kis idő múlva megjelenik hogy cserélhető lemez és ennyi, használati utasítás szerint símán tudnom kéne rárakni a zenéket ...
de ha ráklikkelek kész vége fagyás van ... ha szerencsém van kiír valami ilyesmit hogy I/O probléma
xp szerint az eszköz rendesen működik ...
huh de mérges vagyok ... tesómnak veszem ajándékba oszt nem tudja használni
pont azért vettem mert leírás szerint egyszerűen megfog átrak a zene és kész, de lehet kifogtam egy hibás darabot ... ?[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3809 üzenetére
szóval kell keresnem valmi MTP driwert xp-nek? pedig SP2-van fent
ezek a használati utasítások szart sem érnek, most tegyük fel nem lenne netem és nem tudnák rákérdezni, akkor mi lenne?Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
válasz norbi1992 #3823 üzenetére
felraktam WMP-11-et de semi változás. ki is írja hogy walkman észlelve de nem aktiválódik, mikor a szinkronizálási menüben átmásolom a számokat ... és eleve WMP elég anti felhasználóbarát de ez aztán iszonyat ...
... na majd holnap megpróbélkozok egy xpfrisítéssel
amúgy az mit jelent hogy I/O eszközhiba miatt nem lehettet a kérést végrehajtani
ezt akkor írja ha ráklikkelek intézőben a cserélhető lemez-re (mp3lejátszó) vagy bemásolnék valmit ...Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
válasz Macilaci457 #3825 üzenetére
Hát összesz@rom magam, bedugtam egy másik USB portba és ott ott oké
ááááá, minden szart, illesztőprogramot stb néztem, de ilyenre nem gondoltam volna
köszierről az az urbán legenda (gondolom nem igaz)
jut eszembe amikor is az amerikaiak hosszú kísérletezés+pénz befektetésével kifejlesztik a súlytalanságban/"0" garvitációban is használható tollat
az oroszok meg ceruzát használtakSamsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
hmmm ... érdekes karácsony előtt is voltak ezek a termékek? pl samsung k3? mert én is anno tesomnak kerestem de nem emlékszem ilyenre. nem rossz.
Nálam végül is sony NWD-B103F lett. Azért döntötem mellette mert elmondások szerint ennek van a legjobb hangzása, (sony füles) ebben az árkategóriában és az számít a látványos kijelzők csak az energiát szívják+ úgy se azt nézegetjük. Sajnos itt a gépek a fülesek minőségén véreznek el ebben az árkategóriában(?). Aki tud úgy is vesz hozzá normális fülest, de sokan már nem fognak/akarnak/tudnak erre költeni.
De amúgy mikor belehalgattam otthon nem estem hasra a hangtól, jó miután EQ-ba feltoltam a mélyhangokat meg állítgattam egész jó lett.
Nem lenne rossz ötlet a PH-tól egy ilyen nagyobb (több tucat egy árkategóriában levő a piacon megtalálható ismertebb MP3lejátszó) átfogó csak a hangzásra kihegyezett teszt.
Saját fülessel + 1 referencia fülessel.a kettő közül amit mondtál inkább samungra szavaznék,
philpstől gyufát semamúgy én anno ezeken gondolkodtam 20e Ft ig
Meizu E3 1G
Sony NWD-B103F - 1 GB
Sandisk sansa c150 vagy c 250
Mobiblu US2 1 G
Mpio FY800 2G
Mpio MG100 4G
Mpio MG200 2G[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
... hát pedig nagy méretbeni különbség nincsen a megjelenített betüméretben sztem, hiába van nagyobbacska kijelzőn (de ezt csak gondolom nem biztos hogy így is van)! Kijelző szélessége kb ugyananyi talán sony még szélesebb is viszont csak 3 karakter hosszú. Bár azon minden lényeges info leolvasható. Persze a nagyobb oled kijelző szebb designosabb látványosabb. (?)
-
Antonio
senior tag
hát, stílus:
mikor bementem MM-ba nézegetni MP3 lejátszókat karácsony előtt rengeteg ismert/kevésbé ismert lejátszó volt melyek külalakra -valjuk be- sokkal designosabbak "szebbek" (ez szubjektív) voltak mint végül is a sony amit vettem, de a belbecs és külső összhangja 20-e Ft-os kategóriában még ritkán passzol sajnos bár én nem vagyok nagy játékos e téren csak mikor nézegettem neten teszteket/típúsokat aztán MM-be szembesültem egy rakás teljessen ismeretlen mp3-lejátszóval melyek (a fejemet teszem rá) csupán a külsejükkel adják el magukat (ok Samsung azért már komoly márka). Tudják a marketingesek hogy ebben a szegmensben (pláne olcsóbbak) a külső nagyon is számít, hiszen a legnagyobb felvásárlók a 10-20 évesek/kamaszok akik inkább divatból veszik mint céleszköznek, pláne lányok ...
-
Antonio
senior tag
én is csak azért mentem hogy megmézzem élőben is amiket neten néztem,
de végül is ott vettem meg ugyanis Neten hiába olcsóbb + postaköltség és már több is lett volna mint MM-ben.
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,
a következőkben szeretném a tanácsotokat kérni:
99% hogy RHA MA750 es fülest fogok venni,eddig úgy volt hogy vagy Fiio X1 2gen vagy esetleg használt X3 2gen veszek, mivel teszteken/forumokon jókat olvastam Head-Fi ... jó ár érték arány nak véltem ... de elolvasván az itteni hozzászólásokat elbizonytalanodtam. Tudom tudom meg kell hallgatni, de mivel mostani zenehallgatási minőség/mennyiségem a béka segge alatt van* és időm lehetőségem se, ezért leginkább más hozzáértők re hagyatkozom.
*ha valaki átül egy 20 éves Opel Astrából bármilyen mai zsír új középkategóriás kocsiba, igazából mindegy mibe ül, madarat lehet vele fogadni és nem tudná érzékelni a különbséget márkák közt a nagy szintugrás miatt ... elsőre
Főleg azon is elgondolkodtam (egyik itteni hozzászólás alapján) hogy pl Fiio-knak beépített az aksi azaz nem cserélhető ami idővel probléma lehet ill majd esetleges eladásnál nagy hátrány ...
milyen más DAP okat tudnátok még ajánlani (Hifiman 601, iBasso DX 50,90 ? ...)
- veszteségmentes formátumot játsszon(Flac), leginkább füleshez kell, cserélhető aksi előny (legalább 8-10 óra használati idő), masszív felépítés ja és persze "szépem" szóljon.
- ár: olyan 40 e ft körül (neadjisten 50 eFt) ... persze iBasso, Hifiman Fiio X3 2gen csak használtan jöhet szóba így.
- használtan mennyire megbízhatóak?Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
válasz tipuka #29506 üzenetére
ez nagyon off
Sose értettem minek kell/miért jó/hogyan lehet, edzés közben zenét hallgatni, azon kívül hogy nagyon menő és minden valamit magára "adó" trendi srác edzés közben is zenét hallgat. Vagy edzel teljes odafigyeléssel a testedre az izmokra, koncentrálsz a helyes mozgásra légzésre feszítettségre stb, vagy leülsz/megállsz és zenét hallgatsz. De a kettő együtt nem "hatékony" vagy a zenét nem tudod élvezni (max valami szól a füledbe fölöslegesen) vagy az egész az edzés, mozgás rovására megy. ... azt még megértem ha valaki futás/kerékpározás közben hallgat zenét, mert ott viszonylag automatikusak berögzültek a mozdulatok és akár teljesen ki lehet kapcsolni ..., bár én ilyen helyzetben inkább kihasználom a csendet és élvezem a magányt, lehet gondolkodni elmélkedni, pihentettem az agyam ...
na de guggolás közben ? ami az egyik legnehezebb leginkább odafigyelést koncentrálást igénylő művelet?
-
Antonio
senior tag
Sziasztok
Remélem sikerül mihamarabb beszereznem használtan külföldről (ebay) vagy egy iBasso DX50-et vagy egy Fiio X3 2gen-t. amelyik előbb összejön ...
Gondolom ezeknek a garanciája csak lokális és nem globális. Kell félnem valami komolyabb meghibásodástól? Vagy igazából ha nem ejtem le stb. akkor nagy eséllyel nem lesz HW baja?
-
Antonio
senior tag
De jó mármint hogy van itt éppen egy olyan ember akinek mind a 2 volt.
Milyen zenéket hallgatsz/hallgattál rajtuk? ill ez a különbség minden stílusban elő jön?
Tudom nehéz megfogalmazni hiszen szubjektív, és visszaolvasva itt a topicba sokan iBasso DX50 et ajánlják Fiio X3 II helyett. De ha egy laikusnak akarnád megfogalmazni hogyan tudnád jellemezni a 2 lejátszó hangzásbeli különbségeket?Head-Fi leírásokban fórumokon mindig elismerően írnak róla mármin X3ii ről. (bár ugyanúgy visszaolvasva itt lehet ennek egy része csak hipe?)
igazából nem tudom eldönteni hogy a tochscreen az most előny vagy hátrány egy DAP on
ahhol kb 3-4 funkció váltakozik, zene/album megkeres, play, léptet előre hátra (hangerő+/-) ... és kb ennyi nem? de igazából ez nem mérvadó ...Samsung 65KS8000, Denon AVR-X2400H, White Heco Music Style 500 front, Heco MS Center, Heco MS 200F Satellite, Sub: Dynavoice T12, Zidoo X9S, Synology DS216+II, Dell precision 4800
-
Antonio
senior tag
RHA MA750 es lesz a füles de még azt se rendeltem meg
DX50.en az a 3 gomb az gumírozott? kicsit olyan gagyi benyomást kelt, remélem csak annak látszik...
-
Antonio
senior tag
válasz kemcso #29559 üzenetére
Igen erre én se gondoltam de most hogy utánaolvastam Fiio X3 2gen hez ez az egyik ajánlott füles (RHA MA750) szóval valahogy látatlantba is jól ráereztem .
Sose követtem a Black Friday -eket (max a tv ben láttam hogy ölik egymást az emberek USA-ban) de érdemes megvárni? Vajon ilyen kevésbé populáris termékeknél is van jelentős árcsökkentés webshopokban? Van visszamenőleges tapasztalat?
-
Antonio
senior tag
válasz Bucicimaci #29623 üzenetére
Csak nem akarják sehol Fiio X3-2gen-t leárazni BF ide vagy oda.
egyedül UK. ben találtam kb 20% os akciót 128Gb kártyával együtt
[link]Így ha ideér szállítással együtt pont annyi lesz mintha itthon venném. ~69 eFt. Viszont így van már egy 128 Gb kártyám is, ellenben ha garanciás bajom lenne később akkor meg lehet szívás jön ... vagy ezt Magyarországon is érvényesíteni lehet?
-
Antonio
senior tag
válasz Maxximus #29630 üzenetére
ahh köszi ezen már elgondolkodom
Ezeknek a kütyüknek worldwide a garanciájuk? tehát teszem azt Mo.- on is tudom érvényesíteni ha úgy adódik?
amúgy hogy találtál rá google vagy ismerted az oldalt?
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
válasz #16820480 #29632 üzenetére
Ezen vacillálok, valószínű (remélem) soha nem lesz baja de ha igen ... akkor az sz@pás ...
-
Antonio
senior tag
Fiio x3 2gen + RHA MA 750 megrendelve, ExactAudioCopy installálva hogy a meglévő CD imet FLAC be konvertáljam.
Flacit.com oldalt is felfedeztem. + egyéb hivatalos oldalak
Remélem nem sértek meg házszabályt esetleg privibe tudtok olyan oldalt zárt online közösséget ajánlani ahol be tudok szerezni csemegéket vagy csak pl 1 számot egy adott albumról, vagy van itt ilyen topic?
Pl.: Dj Krush code 4109 ezt az album ot nem találom FLAC verzióban (még szerencse hogy megvan CD-n tehát ki tudom írni) de gondolom van jó néhány album amit nehezen vagy sehogy nem lehet beszerezni ??
vagy pl csak egy számot akarok 1 bizonyos albumról akkor mi teendő?
-
Antonio
senior tag
Sziasztok,-
pár napja vettem egy második generációs Fiio x3 -at még ismerkedem vele és a füles is bejáratós, de lenne egy probléma/ kérdés.
Néha előfordul (eddig úgy vettem észre 192Khz-96/24 bit es rock/metal felvételeknél) hogy a zene szétesik/belassul 1-2 másodpercre. Kb olyan mint amikor az ember PC ről hallgat zenét, és processzor/merevlemez valami egyéb háttér munka amiatt leterhelődik és a zene kicsit elakad kásásodik.Érdekes ha visszatekerem a hibás részre akkor másodjára már jó szól. De ha teszem azt később újraindítás stb után meghallgatom megint előjön a szaggatás itt ott.
Ez vajon felvétel hibája, vagy a készülék kényesebb -nehezebben kezel- bizonyos bitrátájú fájlokat? nem hiszem hogy ez normális. vagy valamit be kéne állítanom?
pár perce frissítettem FW -t de ugyanúgy előjön.
ötlet?
-
Antonio
senior tag
válasz Antonio #29735 üzenetére
Samsung 128Gb Evo+ kártya van benne, netán annak a sebességével lenne gond?
[ Szerkesztve ]
-
Antonio
senior tag
Tegnap este újraformáltam a kártyát, majd visszaraktam rá zenéket. Most reggel az első belehallgatásnál megint csinálta, ... de ahogy most -mielőtt válaszolni akartam volna- ugrálok az albumok közt minden okés (csak 192khz eseket nézek), és visszaugrottam arra a számra ahol hallottam reggel ott se volt kb 30 perce minden okés.
na most hogy ezt leírtam hogy milyen szuper, Murphy törvénye szerint megint csinált "belassulást". Otthon ha lesz időm jobban utána nézek, kitörlöm a fölösleges nem zenei fileokat (borító miegymás).
Tudtok ajánlani programot a visszakonvertáláshoz? (ha nem jönnék rá hiba okára)
Egyébként "fura mód" 44khz/16 bit sokkal jobban dinamikusabban szól ugyanazon hangerőn, tehát kimondottan hallom a különbséget, bár pont fordítva mint azt gondolnám ...
-
Antonio
senior tag
válasz #16820480 #29741 üzenetére
De lehet egyről beszélünk, csak nem megfelelően fejeztem ki magam. Csak ha egy pl 192/24 bit es Faith no more ról váltok egy 44/16-os break beatre akkor a basszusi ereje illetve a jobban szeparálható (hangosabb) hangok miatt, dinamikusabbnak írnám le/ érzékelem, még ha ez fogalmi zavar is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC - RTX 3060 - I7-8700K - 32GB RAM - 120GB SSD - 1TB HDD
- Új GAMER félgép - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700 + G.Skill Flare X 2x16GB DDR5 6000MHz
- IPhone 14 Pro max 512GB Silver gyári független 12 hónap szavatosság
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független bontatlan 1 év Apple garancia névre szóló számlával
- iPhone 14 Pro Max 128Gb Space Gray (Akku 84%, Független)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest