Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ponti_ak
addikt
Hi, a fülesen ne spórolj szerintem, _sokat_ számít!
A lejátszók közül amúgy mindkettő jó, szvsz nem tudsz melléfogni megbízhatóság szempontjából, és szvsz a gariztatás sem gond (iAudioról ha - nagyritkán - kell, akkor a patikusok gondoskodnak. Jól.)
Az U2-ben több a feature [pl. időzített hangfelvétel, rádió (-ból is), könyvjelzők, dinamikus lejátszási lista], de ha nem használod ki ezeket, akkor jó választás a Samsung is. A húgomnak van egy éve U1-es, és semmi baja, a cx300-zal pedig tényleg jól szól az is. A menüje is érthető, korrekt darab.
MOD: persze az én szívem az iAudio felé húz, mert nekem is olyan van, de természetesen a tiéd a döntés...
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz Répi papagáj #119 üzenetére
Ez a brassóis példa egész jó... éhes is lettem tőle...
Mondjuk egy nagyon picit sántít, de csak annyiban, hogy a fűszer majdhogynem a legolcsóbb része a kajának (ár), a fülhallgató meg nem éppen... bár az meg már megintcsak igaz, hogy az értéke viszont ez esetben vetekszik a húséval (=anélkül nem sokat ér az egész).
Mondjuk szerintem nem annyira rosszak ezek a hozzáadott fülbogyók egyébként, de persze a jót könnyű megszokni. Fülest nem fél/egy évre vesz az ember, mint ahogy lejátszót sem, de ez nem általános, van aki nem tervez ennyire előre, inkább fél évente vesz egy olcsót (egy darabig, mint pl én is anno..) Plusz ha a pénztárca (egyelőre) nem engedi meg, akkor nincs sok választás, viszont még mindig jobb a vásárlás előtt átgondolni, és az e célra szánt nagyjából fix összeg függvényében eldönteni, hogy mi illetve mi mennyire fontos, mint később megbánni a vételt.. (..hű de okos vagyok már megint.. ehh.. ).
Sok sikert a választáshoz, és mindenkinek jó vásárlást/zenehallgatást! -
ponti_ak
addikt
válasz adnoctum18 #218 üzenetére
Hello,
Ha nem lenne bajod a joy-jal (tényleg, miért van? ), kapásból az iAudio G3-mat mondanám...
Füles: Sennheiser cx300 (..hmm, az elmúlt 1 évben kb pont 300-szor írtuk.. ..de persze ez nem baj, csak )
Nekem mindkettő bejött, régóta használom elégedetten ezt a párost. -
ponti_ak
addikt
válasz adnoctum18 #222 üzenetére
Az iAudio-k joystick-jai nem azok az elromlós fajták... Tavaly szeptember óta naponta nyomkodom az enyémet, és eddig bírja, pedig eléggé hangerő-állítgató-mániás vagyok, meg kell is állítgatnom, mert sokat metrózom.. Eddig pontos, precíz, megbízható alkatrészként viselkedett, talán ha 5-ször nyomtam félre, de azt is leginkább csak kabátzseben keresztül...
Szóval én nem félek tőle, és 2 hete már a telefonom is ilyen.. nagyon megszoktam, ha esetleg mégis gond lesz vele, akkor gari (remélem nem lesz rá szükség, kopp-kopp)... -
ponti_ak
addikt
válasz adnoctum18 #224 üzenetére
Értem. A fizikai sérülések közül pl a kopás természetesen elkerülhetetlen, de szerintem 2-3 évet simán bírnak ezek a joy-ok, annál tovább meg a lejátszó sem nagyon él (elavul, kicsi lesz, stb..). Na jó, persze én is szívesen használnám 5 év múlva is, de majd meglátom... ha nem lesz igzam, és holnap beszarik, akkor biztosan visszaviszem, és meg is írom, de erre szvsz elég kevés az esély... ahhoz meg, hogy valaki pl eltörje a joy-t, nagyon tramplinak kell lenni (bár hallottam már ilyet is külföldi fórumokon.. de szerintem kamu/nagyon ritka..)
A telóm nem SE, hanem Nokia E50, annak a joy-a (még) elég kemény, és nem is olyan pontos (pl hosszan nyomva tartáskor), mint a G3-é, de összességében elégedett vagyok vele.
Hálózati adaptert egyik iAudio lejátszóhoz sem adnak, de az enéymhez nem is kell, mert ceruza-elemes (kb 40 órát megy 2300mAh-s akksival..).
Az U2 és az U3 akksis, de USB-ról hamar feltöltenek, és pl még a Motorola mobilok hálózati telefon-töltőivel is tölthetők (mini-USB csati..) Az iAudio 5 pedig AAA (mini-ceruza)-elemmel megy. -
ponti_ak
addikt
válasz bobby_30 #300 üzenetére
Szvsz is a Meizu E3 a legjobb talán a felsoroltak közül. A Creative se rossz, de az iPod shuffle szvsz felejtős. ''Kicsit'' buta, nincs rajta kijelző, és ez zavaró (is lehet)... Szerintem.
Többet semmiképpen sem tud, elismerem, hogy stílusos, meg letisztult a formája, és valóban design-os, de max. csak annyival jobb, hogy ''raj, mer' ájpod, és fehér, és kihaénnem''.. (khm.. kinemszarjale).
Persze ha tényleg _csak_ futáshoz kell, akkor az is elég, de jól jöhet később a sokféle lejátszási sorrend, rendes EQ, meg a többi funkció is. -
ponti_ak
addikt
válasz bobby_30 #306 üzenetére
Jó az az 1 GB tárhely, de persze nem mindenáron... Ezt nem úgy értem, hogy az mpio rossz, mert _nem_ ismerem, csak hallomásból, hanem inkább úgy, hogy pont feleannyi zene fér rá, mint az 512-esre..
A Meizu topik amúgy ihol [link] leledzik az MPIO-s pedig itten [link], és érdemes körülnézni bennük, hátha van még valami használható info.. (kereső.. akár ebben a mostani topikban - archívumban - [link] is... )
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Szia,
szerintem meg ennyi pénzért inkább keress valami jó minőségű (garis) használtat.
Mire használnád egyébként ezt a videós lejátszót? Reklámfilmeket néznél rajta, vagy esetleg klipeket? ...miután fél óra alatt átkonvertáltad őket a megfelelő formátumra?... 256 Mb tárhelyen... szerintem _ahhoz_ ez kevés lesz..
Ha az (is) fontos szempont, hogy a többiek lássák, hogy videós a player, akkor tényleg jó, mert kicsit hasonlít az iPod-ra (közelről már egyébként biztosan nem..), DE ha inkább jó hangminőséget, könnyen kezelhető menüt, esetleg megbízható működést szeretnél, akkor nagyobb eséllyel indulsz, ha inkább egy Samsung, Creative vagy MPIO márka mellett döntesz.
Szerintem.
Félre ne érts, nem akarlak teljesen lebeszélni erről a ''termékről'', de jól gondold át mire van szükséged. Valamint inkább gyűjts még egy kicsit, és szánj rá 5-6ezerrel többet (vagy pl a fülhallgató árát), és vegyél egy olyat, amiben örömöd lesz, és nem csak kínlódás.
A cx300-tól meg ne várj csodákat, ha szar a hangminősége egy lejátszónak, azon nem fog segíteni az sem, legfeljebb felerősíti pl. a fehérzajt..
ui: most olvasom az extreme oldalán, hogy ''nem volt vele gondom amég rá nem jöttem hogy nem jo bele a normális fülhalgato mert kisebb dugos kell bele!''.
Nna azért ez már gáz. Nem szabvány jack-dugós a fülhallgató-csatlakozója??? Lassan 2007-et írunk, azt hittem ez aztán már tényleg alap dolog... Úgy tűnik mégsem az.. Ehh
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Ok, megpróbálok segíteni 1 picit..
(..annak örülök hogy a cx-ből nem engedsz, jól teszed.. )
Nnos... az apróhirdetések között egészen részletes szűrőfeltételeket is be tudsz állítani, pl: [link]
Van itt 14-ért 1gigás Samsung U1x.. igaz, hogy gari nélküli, de jó kis player, a hugomé 1 éve megy gond nélkül.. Ja, mondjuk rádió az nincs benne..
Vagy 12-ért az 512megás Creative MuVo.. De ha már Crative, akkor Interspar... (nem röhög! ) Komolyan mondom, a múlt héten láttam 16k-ért vadiúj 512-es MuVo-kat náluk! (nem tudom, hogy van-e még, de lehet..)
Sok sikert!
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Szia sirdani,
Köszönöm a gyakorlati kiegészítéseket, viszont annyit még én is hozzátennék, hogy én egyrészt _konkrétan_ arról a lejátszóról írtam, amit ajánlottál az ex-digtől, és 12k, és telefosták az ''elégedett'' felhasználók az ottani fórumot panaszokkal, másrészt nagyon dícséretes, és jó dolog, hogy segíteni próbálsz, de nem kell mindenáron 5-6 olyan lejátszót ajánlani/belinkelni, amelyeket nem is ismersz...
A mini-videózás előnyeit van aki kihasználja, és van aki nem.
...egy 3 perces klipp nem lesz több 20 megánál és egy csomó ilyen ráfér egy vidós cuccra. 256/20 az nálam kb 12-13 klip.. Összesen az nem sokkal több, mint 12x3 perc=36 percnyi anyag... Szerintem ez nem sok. Hmm?
Azt már nem is említem, hogy használtan ÉS garisan is lehet itt jó cuccokat venni megbízható emberektől (más is írta az előbb... persze nem árt vigyázni..) -
ponti_ak
addikt
Ok értem, végülis majdnem ugyanazt mondjuk mindketten.
Mint minden másban is, az mp3-lejátszóknál is van egy szint, ami alatt nem létezik elfogadható minőség, ebben teljesen egyetértünk. És ott kezdődik a használt, illetve az ''inkább ne vegyen az ember semmit, csak ha valóban nagyon 'muszáj' '' kategória... Vagy az mp3-mas discman, mint esetleg még elfogadható alternatíva. (...vagy a használt mp3-mas discman... ..oké, befejeztem, fáradt vagyok már én is.. ) -
-
ponti_ak
addikt
BtW iPod... Tegnapelőtt kipróbáltam egy nano-t.. (eredeti ááááámerikai - ismerősé.., 2GB-os fekete volt).
Szép. (...illetve jó karcos a fényes-fémes hátlapja, mert rendesen használt volt...)
Rátettem a cx300-at meg a px-et is, ahogy kell.. sajna csak Phil Collins volt rajta meg valami tucc-tucc, és nem tudtam rálökni semmi mást, hála az idióta Mac-es dugasznak.. (vagy fire-wire volt? ..nemtom... mindegy..)
Hmm.. jól szólt.
Tisztán (szerintem az iAudio-mnál nem jobban, bár nem sok időm volt próbálgatni), hangosan, szépen. De a G3-mat nem cserélném el érte..
Persze van benne 20-30 preset EQ, meg fénykép-nézegetés, satöbbi, kismillió menüpont (majd' elvesztem bennük) etc... Meg még kiba.... vékony, és kicsi, de akkor is...
Nekem nem kéne, mert a ''tapi-simi-körbe-körbe-izgatós menü/hangosítás/számba-bele-tekerés'' nemgyerebe nekem zsebben, meg hát az üzemidő, satöbbi...
Azér' jó volt kicsit nyomkorászni. -
ponti_ak
addikt
-- whoa, pörög a topik rendesen... ennyire ráértek fórumozni? --
-
ponti_ak
addikt
Ami tutibizos (high-end hangminőség, tudás, kezelőfelület):
iAudio (...also known as Cowon)
Topikja itt: [link]
Beszerzési hely itt: Infopatika [link] , vagy esetleg ExDig-nél: [link]
''...ipod pl. drága, csak azt nem, hogy tényleg annyival jobb is-e a dekódere, szebben szól, stb. vagy csak a sok egyéb funkció, marketing miatt''
Igen, szvsz jól látod.
25-30k körül (1gigásban) pedig van még Meizu, Samsung, MPIO és Creative. Esetleg Sony. -
ponti_ak
addikt
Ehh... az iAudio-ból van 4-5 fajta, és mindegyiket érdemes megnézni.
Nehéz lenne elmagyarázni mindet, de az biztos hogy nem tudsz mellényúlni egyikkel sem.
Akksis-tól a mini (AAA)elemesen keresztül a ceruza-elemesig vannak típusok (az 1gigás verzió mindből 30-35 között van), kronológiai sorrendben (kb) így jöttek ki: iAudio 4 --> iAudio5 --> U2 --> G3 --> U3 (1gigás: 42k), és van mét T2, F2 is (legújabbak, drágábbak is)... Ezek lennének a flash-memósok, és akkor még ott vannak a hdd-sek, az iAudio6 (kicsit kilóg a sorból, 4 gigás 0,85''-os vinyóval 70k), és a végén még az x5 is (ez már 20-30gigás, és 100eFt körül van, ez már nem a Te kategóriád)..
A fülesed jó, azzal nem lesz gond.
Szóval ezek az mp3 piacon a márkák???
Igen, a felsoroltakat érdemes még megnézni. A Meizu érzésem szerint nagy favorit lett az utóbbi 1 évben, és már nem is annyira ''fekete ló'', a Sony meg kellemesen csökkentette az árait mostanság, és szintén egész jü kis player-eket nyomott ki... -
ponti_ak
addikt
- normális kezelő felület. ...ez volt az egyik feltétel..
Namost (ha lehet, inkább NE) kezdjünk el vitázni azon, hogy mit is jelent a ''normális''... az iPod-féle ''tapi-simi'' (naon raj, tényleg!), vagy joy/jog (zsebben hordott lejtászónál a legjobb..), esetleg normál nyomógomb... -
ponti_ak
addikt
www.cowonglobal.com: [link]
Itt megtalálod mindet, remélem meg tudod nyitni..
Széteső-szétmálló Sony-MDR füles helyett:
Sennheiser cx300. Szvsz ár/érték bajnok, strapabíró, van itt a fórumon legalább 4-5 ember, aki pont erről a Sony-ról váltott át rá, kb 1 éve (amikor kijött), és nem bánta meg.
Nekem is van, bár előtte nem volt Sony IEM-em, de megérte. (8k körül van mostanság, a Sennheise topikban [link] utána tudsz nézni..)
Tipp: ha mondasz egy jó árat az aláírásomban szereplő G3-masra (a fülessel együtt, vagy nélküle is, akkor akár meg is egyezhetünk.. [még nem biztos, hogy eladom, de hajlok rá..] Használt, de tip-top állapotban van, és szeptemberig garis. Nézd meg - a cowon honlapja után -, azzal nem veszítesz semmit...
Az eddig belinkelt topikokon, és honlapokon kívül más okosságot nem tudok mondani, további jó keresgélést.
Ha egyéb kérdésed lenne, privátban megtalálsz...
Üdv: ponti -
ponti_ak
addikt
Az iPod vs. iAudio kérdésben nem foglalnék állást, csak annyit mondok: aki neadjisten kicsit menőzni _is_ akar (vagy csak simán Mac-fóbiás - illetve az lett..), az vegyen iPod-ot, szíve joga.
Aki pedig ''csak'' egy kiváló (ha nem a legjobb!) minőségű lejátszót szeretne, annak az iAudio-t (akármelyiket) bátran merem ajánlani.
Egyébként köszi a reklámot, rumos.
(...a cx300 egyelőre biztosan marad, bár még lehet, hogy az is eladó lesz, ha meggyőz a finn csoda-head-set - erre ugyan elég kicsi az esély, de majd hétvégén tesztelgetek, és meglátom... sőt, ha lesz kedvem írogatni, akkor esetleg Ti is... )
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Szia,
Nekem Pesten szinte bárhol jó, főleg a kék metró vonalán... találkozhatunk is, csak szólj hogy mikor/hol... előtte azért nagyjából zsírozzuk le hogy mennyi lenne az annyi... de ha csak a px-re vagy kiváncsi, az is ok...
ui: Ha lehet, akkor mostantól priviben, én is írtam már neked... csak azért, hogy ne itt offoljunk...
üdv: ponti
MOD v3.0: jól van..
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Sajnos szegény pórul járt Dodi72 fórumtárs úgy tűnik, hogy pont hogy nem az eredeti Vertu, hanem inkább a Veptu típust fogta ki.. ...bocs, Dodi72...
''az a hihetetlen, hogy egyesek képesek mindenféle előzetes tájékozódás nélkül megvenni mindenféle bizarr gyártó bizarr termékeit, utána meg fel vannak háborodva ''
Nno, ezzel nem teljesen értek egyet, mert ha pl. a kütyü nem tud annyit, mint az ugyanannyiba kerülő másik gyártó terméke, és emiatt elégedetlen a vásárló a vételt követően, akkor az az Ő baja/hibája... Viszont ha a termék hibás, és nem tudja azt, amit a gyári spec. szerint kellene neki (pl ilyen alapvető dolgokat, hogy bekapcsol, meg hogy lehet tölteni az akksiját, akár 3-nál többször is), akkor az nem a vevő sara...
Másrészt viszont igazad van abban, hogy körültekintőnek kell lenni, mint ebben a mai világban mindennel... de hát pont ezért van ez a topik... meg a fórum... meg a PH!.. meg az internet.. Gondolom így értetted Te is. (...az a kacsintós smiley legalábbis erre enged következtetni...)
ui: ...jja, és szerintem nem is bizarr, nekem tetszik...kicsit ''StarTrek-es'', de kifejezetten tetszik. ...gondolom szegény Dodi72 - akinek köszi, hogy megírta az elrettentő példát mások okulására! - is ennek (mármint a készüllék külcsínyének) esett áldozatul... -
ponti_ak
addikt
válasz danyboy01 #1227 üzenetére
Hmm.. az AVS gyártott már 1-2 mp3-lejtászót, de azokkal is elég sok gond volt HW és FW téren is.. szerintem ez sem lehet sokkal jobb... én nem nagyon kockáztatnék.
Nagyon fontos az a video-lejátszás?
Ennyiért vagy kicsit többért már jó középkategóriás, minőségi 1 gigás mp3-lejátszókat lehet kapni (Mpio, Meizu, Samsung, Sony...)
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz danyboy01 #1230 üzenetére
Nem volt AVS-em, de hallotam itt a fórumon róluk. Keress rá az AVS kifejezésre, akár az előző topikokban is, szerintem van/volt pár embernek már ilyenje..
Hibák _lehetnek_ pl: a lejátszó lefagy, nem kapcsol ki/be, ''elfelejti'' a beállításokat, vagy éppen nem játssza le a file-t (amit pedig elvileg kellene neki).. Ezek NEM konkrét hibák voltak, csak példák.
Én még mindig azt mondom: ha lehet, akkor inkább csak az mp3-lejátszásra koncentrálj, és akkor nem tudsz nagyon mellényúlni az előbb említett márkák közül.. -
ponti_ak
addikt
válasz djtoomi #1253 üzenetére
Ezt [link] már láttad? Az F2 kezelése nem a legjobb, kicsit a gombok... Minőségre nagyon ott van, de gondold át, hogyan használnád.. Zsebben/zseben keresztül vezérelni (az iAudio topikban is kitárgyaltuk ezeket már sokszor..) a joy-os lejátszók a legjobbak, iAudioból ezek az U2, G3, U3 típusok...
A másik a tárhely, FLAC-ból és jó minőségű mp3/ogg/wav-ból nem sok fér el egy 512-esen. Gondold át ezt is, hogy milyen hosszan akarod egyhuzamban használni, elég-e ennyi, illetve nem éri-e meg 10k-val többért egy 2x-akkorát venni..
A cx300 ajánlott, ez nem kétséges. A patika meg arra ösztönöz, hogy vedd a nagyobbat.. ez van.
Üdv: ponti_ak
ui: az U2 pl nagyon jó árban van szerintem, igaz hogy régi típus, de szerintem még mindig versenyben van. A legjobb persze az U3 lenne, de az meg drága... szvsz a Meizu-kat (E3-mast) is nézd meg, azok is jók. -
ponti_ak
addikt
-
ponti_ak
addikt
--
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Heló mindenki, látom átalakultunk mp3-lejátszó & drótszamár (illetve öszvér..) topikká..
bwoay: ugrálni nem akarok, inkább haladni. Arra meg nekem talán túl jó is lesz.. További részletek itten.. [link] majd..
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
Szia,
Szerintem válaszd a külön mp3-lejátszót, meg valami olcsóbb, de megbízható telót, jobban jársz. 1 hónapja próbáltam elhitetni magammal, hogy az E50-es Nokia lesz olyan jó, mint az iAudio G3-mas.. nem sikerült.
Sok-sok fehérzaj, gyenge EQ, a hangerő csak 10-es skálán állítható, dobozhang (nem a gyári Nokia headset-tel, hanem jófajta Sennheiser fülessel is.. plusz még valamelyest nehézkes kezelés, és hamar merülő akksi... ezek voltak a negatívumok. A pozitívum szinte tényleg csak az, hogy 1 db kütyü volt a zsebemben. Nem győzött meg.
Az is igaz, hogy az iAudio-t az (egyik) legjobbnak tartom (és még sokan errefelé) az mp3-lejátszók között, de ha már egyébként is képes/hajlandó relatíve sokat költeni az ember ilyen célra, akkor már jó, ha tényleg minőségi zenét kap..
A telefon meg legyen csak telefon... (oké, esetleg kicsit fényképező is... a SE 810i-t is pont ismerem valamennyire, és fotózásban tényleg az egyik legjobb - szintén a ketegóriájában, persze, ugye..)
Röviden ennyi a véleményem/tapasztalataim, másnak lehet hogy nem ez az álláspontja, de nekem ez...
Üdv.
[Szerkesztve] -
ponti_ak
addikt
válasz rossz hal #1432 üzenetére
béke!
Ezekkel nem találkoztam (illetve az előző generációs Samsung Yepp-pel igen).
Viszont a 2gigás iAudio G3 az Infopatikában most 31.900.... nna, azzal 1,5 éve minden nap talákozom.. Nagyon jól szól, ceruza-elemes, 40-45 óra üzemidővel.
Ha még belefér, én azt venném.
üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Konteó topic
- EA Sports WRC '23
- Windows 10
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
- Fujitsu Lifebook S752
- Asus Rog Strix 17 Gamer Tervező Laptop 17,3 -40% Brutál Ryzen 9 5900HX 16/1TB RTX 3070 8GB QHD 165Hz
- FSP Hydro G PRO 850W 80+Gold
- DELL 15 Gamer Tervező Vágó Laptop 15,6" -35% AMD Ryzen 5 5600H 8Mag 16/512 RTX 3050 4GB FHD 120Hz
- 14"-os üzleti laptopok számlával, garanciával! Dell, Lenovo, HP
- Be Quiet Dark Rock 4 250w Tpd
- 12-13"-os üzleti laptopok számlával, garanciával eladóak! HP, Dell, Lenovo
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 22"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest