- iPad topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen házat vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Gaming notebook topik
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
WonderCSabo
félisten
Nos, a következő béta előreláthatólag a következő utáni hét során érkezik. De ez nem az uccsó béta lesz, lesz egy 8. is.
creed30: Ne töröld ki a cookiekat, előzményeket a CCleanerrel. Ha vmelyik oldalnál nem akarja megjegyezni, akkor csak annak a cookieját, jelszavát töröld ki.
-
vante
aktív tag
válasz
WonderCSabo #14147 üzenetére
Van valami terv mikor jön a következő (és egyben utolsó) béta a 4-esből még az RC előtt?
-
creed30
aktív tag
válasz
WonderCSabo #14147 üzenetére
Szia mester!
Kérném a segítségedet.Nem minden esetben ajánlja fel magától a FF az adott weboldalhoz tartozó felhasználónév,ill. jelszó megjegyzését.(jobb felső sarokban leereszkedő ablak--jelszókezelő)
Tehát hogy kell külön beállítani adott oldalnak,hogy ccleaner törlés után is megmaradjon? -
S-Attila
senior tag
Helló. Át tudom valahogyan helyezni a Firefox gyorsítótárát? Köszi előre is.
-
moqs
csendes tag
Átírtam.. "kikommenteltem" az nslogint, ahogy azt írtad és zsííír
Köszi! -
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo #14141 üzenetére
Értem. Köszi.
Akkor szvsz egyértelműen jó, hogy váltottak FF-nél is. -
pete_21
addikt
válasz
WonderCSabo #14139 üzenetére
Köszi. Megy az angol, nem volt gond.
Szóval gyorsabbnak is kell, hogy legyen, meg stabilabbnak, egyszerűbb fejleszteni is meg javítgatni.
Írják, hogy így az IE9-cel is jobban felveszi az FF a versenyt. Az IE9 is D3D10-et használ egyébként? Vagy ott nincs layers gyorsítás, csak D2D? -
pete_21
addikt
A D3D10 layers bekerült a nightly ágba.
Meg tudjátok mondani, hogy ez mennyivel jobb, mint a D3D9-es, és a gyakorlatban ez érzékelhető lesz? -
Brutforsz
senior tag
Szia!
Elöljáróban: a kereső használatáért mindenképpen jár a pirospont.
A nyáron futottunk egy kört ELMŰ-ügyben, a lényeg, hogy megváltozott a beléptetőrendszerük, a megadott adatokat hagyományos felhasználónév -- jelszó párosként nem tudja kezelni a Firefox, kiterjesztés használatára van szükség; a főbb állomásokat itt olvashatod: problémafelvetés --> megoldás. Remélem, ez segít.
-
moqs
csendes tag
válasz
Brutforsz #3298 üzenetére
Szia Brutforsz,
és ha nekem egyik sem igaz ezekből?
"A három leggyakoribb ok, ami miatt a Firefox nem jegyzi meg a jelszavakat:
- az az oldal, melyen megadtad a jelszót, szerepel a Kivételek listáján -> ekkor fel sem ajánlja a megjegyzését
- az adatvédelmi beállítások között szerepel, hogy a böngésző bezárásakor törölje a személyes adatokat, és ezek között a Jelszókezelő is kijelölésre került -> felajánlja a megjegyzést, de újraindítás után nincsenek mentett jelszavak
- az adott oldal letiltotta ezt a funkciót - állítólag például a Hotmail így jár el."Elmű honlapján akarom elmenteni a belépőmet, de nem ajánlja fel.
Régebben felajánlotta, de amióta új gépem van nem ajánlja.
A kivételek listája üres, elmenti az előzményeket van beállítva és a 3. sem igaz. -
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #14130 üzenetére
Sziasztok!
Igen, igy megszebben nez ki, lecsereltem a regebbit.
-
törölt tag
válasz
WonderCSabo #14132 üzenetére
Hogy érted?
-
törölt tag
WonderCSabo
Fx-nek hogy magyarázzam meg hogy a megnyitott video-kat ne a VLC-vel próbálja meg megnyitni hanem a realplayer-el.
/ legújabb stabil beta/
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #14129 üzenetére
Nem jó, mert az aktív fülnek nincs alsó határa. Sajna emiatt nem 22px magasnak, hanem 24 magasnak kell lennie, mert amúgy is nagyon randa 22-vel.
Frissítettem a stylet.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #14128 üzenetére
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #14127 üzenetére
Nincs mit! Legalább én is felfrissítettem a skilljeimet. Már amennyi skill ehhez kell... Majd számolj be, jó-e!
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #14126 üzenetére
Nem mindegy!
Mar azert sem mert megdolgoztal erte. Leszedtem a Stylish 1.0.11-et is es a kodot is amit irtal, elobb kiprobalom az enyemen, jelenleg visszatettem a 3.x-et is 4.x Nightly melle. Koszonet a segitsegert.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #14125 üzenetére
Na mindegy, közben már összeügyeskedtem a minimális magasságot.
-
Steelmanus
addikt
válasz
WonderCSabo #14124 üzenetére
Ah, ertem. Akkor hiaba keresgeltem a configban, nem az en gepemre kell, igy hagyom ugy ahogy van, mert akie a gep nem nagyon jaratos ebben a temaban.
Koszonom a gyors valaszt. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #14123 üzenetére
Csak userstyeal tudod.
-
Steelmanus
addikt
Sziasztok!
Azt szeretnem megtudakolni, hogy a 3.6.10-ben az about:config reszben mikent lehet szabalyozni a fulek magassagat, hosszat azt tudom, de keskenyebbre szeretnem allitani.
-
WonderCSabo
félisten
Kiterjesztések kompatibilitása
Előfordulhat az, hogy olyan kiegészítőt szeretnénk telepíteni, amely nem kompatibilis az adott Firefox verziónkkal, így a telepítés nem jön létre. Ha ezt felülbírálva, mégis fel szeretnénk telepíteni, van rá lehetőség. Fontos megjegyezni, hogy bár általában (helyes) működésre bírhatóak ezzel a módszerrel a nem kompatibilis kiegészítők, egyes esetekben az adott kiterjesztés hibás működést produkál. Ebben az esetben nem tehetünk mást, mint letiltjuk a kiterjesztést, és megvárjuk, hogy a fejlesztő frissítse azt az újabb Firefox verzióhoz.
A kompatibilitás letiltásának rendje a következő:
1. Címsorba írjuk be: about:config majd Enter.
2. Amennyiben megjelenik, kattintsunk az "Óvatos leszek, megígérem!" gombra.
4. Jobb gomb -> Új -> Logikai. Neve legyen extensions.checkCompatibility.xxx , értéke false .
5. Indítsuk újra a Firefoxot.A kulcs-ban az xxx helyére az adott Firefox verziószámot kell írnunk. Ezt a Firefox gomb -> Súgó -> A Firefox névjegye menüpont alatt tudhatjuk meg. Néhány példa:
Firefox 5.0 stabil: extensions.checkCompatibility.5.0
Firefox 6.0 béta: extensions.checkCompatibility.6.0Amennyiben Nightly verziót használunk, a következő kulcsot kell hozzáadnunk az előbb leírt módon, verziószámtól függetlenül: extensions.checkCompatibility.nightly
Hogy sikerült-e a művelet, azt úgy ellenőrizhetjük, hogy megnyitjuk a Kiegészítőkezelőt (Firefox gomb -> Kiegészítők, vagy about:addons link), és ha a fejlécben ezt látjuk:
„A kiegészítők kompatibilitásának vizsgálata tiltva van. Előfordulhat, hogy nem kompatibilis kiegészítői vannak.”
akkor sikeresek voltunk. Ezután kipróbálhatjuk a kiterjesztést.
[ Módosította: #65675776 ]
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #14116 üzenetére
A 1285770785 hourly megint nem jó!
-
xabolcs
őstag
válasz
xabolcs #14111 üzenetére
megneztem xp alatt mit csinal a legujabb (20100929) nightly minefield az intel GMA3100-as kartyammal.
semmit.
amugy meg nem tudom mi van abban az intel-es tiltolistas bug-ban, de nagyon kivancsi vagyok, hogy mi tortenik, ha egyszer nagyobb is lesz a blokkolt verzional a driver verziom, nem csak kisebb egyenlo, egyenlo es nagyobb egyenlo.
akit erdekel az about:support-om: itt talalja.igyjartam. majd maskor.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo #14116 üzenetére
A 1285758886 hourly build és a latest-trunk már jó.
A következő JS patch eredményei ~ ennyivel jobbak lesznek:
SS:
JM: 4ms (as predicted)
JM+TM: 8.5ms (more than predicted, maybe bogus)
TM: -2.5msV8:
JM: 115ms (more than predicted)
JM+TM: 27ms (more than predicted)
TM: -62msA JM+TM a lényeg, mivel mindkettő alapértelmezetten be lesz kapcsolva.
-
WonderCSabo
félisten
Aki esetleg használja az hourly trunk buildeket:
Ne töltésétek le az újabb buildeket a 1285744013 -tól kezdve. Sajnos bugosak, el sem indulnak.
-
xabolcs
őstag
válasz
Steelmanus #14112 üzenetére
sima 3100-as az (DX9c tamogatassal), s nem X3100-as (ahogy irtad, DX10-zel).
igen, a fentebb linkelt about:support-ombol is ez olvashato ki: megtettem minden szukseges allitgatast, am megsincs gyorsitott ablakom.
-
xabolcs
őstag
válasz
Steelmanus #14109 üzenetére
arrol.
nem, nem. egy Q35-os chipsettel rendelkezo alaplap videokartyaja (intel GMA3100) kuzd meg a kihivasokkal.
van alul egy tablazat is, ahol leirjak, hogy mit (nem) tud.szerk:
igen az oprendszer kimaradt: angol win7 x64, magyar mui-val.szerk2:
hmmm, xp-n meg nem is probaltam. na majd meglesem, hogy ott mi a produkcio. -
WonderCSabo
félisten
válasz
Steelmanus #14109 üzenetére
Egy GMA3100-a van, a többi nem számít.
xabolcs: Ugye Vista SP2-n vagy 7-en futtatod? Persze a layersnek XPn is mennie kéne.
-
xabolcs
őstag
válasz
WonderCSabo #14106 üzenetére
bizony, nem megy.
ezert is jottem ide, hatha valaki okosabb nalam e teren.
na majd beszamolok, ha tortenik valami elorelepes. -
xabolcs
őstag
válasz
WonderCSabo #14104 üzenetére
sztem azert mert nem ugy ertem a kerdesedet, ahogy te szeretned.
amikor azt kerdezted, hogy
Látom, h. a layerst is kikapcsoltad, direkt?
en azt ugy ertelmeztem, hogy tekergettem-e a layers.* preference-eket.
azokat nem tekergettem.a direct-2d es a directwrite valtozokat allitottam, amitol a directwrite be is kapcsolodott, viszont a direct2d nem.
ja igen, es meg azert is gondoltam a layers.* valtozok allitasara, mert a GPU Acc. Win. bejegyzest nem lehet kozvetlenul allitani, csak a layers.* es a gfx.* valtozokkal, na meg persze oprendszerrel (driverrel is) es a hardverrel.
szoval konkretan nem ertettem a kerdesedet, azert valtoztattam at szamomra erthetove.
aaa nyugi, en is mindig ez kerdezem.
-
xabolcs
őstag
válasz
WonderCSabo #14102 üzenetére
orulnek, ha a GPU Accelerated Windows szamat kozvetlenul allithatnam.
viszont a layers.* tenyleg defaultban be van kapcsolva egy ideje, s mivel nem kapcsoltam ki, ezert nincs is ott az about:support-ban.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xabolcs #14101 üzenetére
GPU Accelerated Windows 0/1
Innen.
Tegnapi hírek:
Megkérkezett a két JS patch, ami a V8 teszten a Safari sebessége elé teszi az Fx-et (meg persze az egész JS teljesítményét megdobja)
Compartmental GC
JM: Make FrameState work for large, linear scriptsA D3D9-et hamarosan lecserélik D3D10-re. Persze csak dx10-es karival fog menni.
-
xabolcs
őstag
válasz
WonderCSabo #14100 üzenetére
igen, sajnos nem megy.
mas lehetoseg nem nagyon marad, minthogy tiltolistan van. viszont az altalad linkelt bugban nem ugy tunt, mint akit tiltanak. vagy rosszul lattam? boven elofordulhat.azt mar megint honnan latod, hogy kikapcsoltam a layers-t?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 3 hónap Aimlabs Plus Premium - Valorant
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest