- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
#28796) Duracellm...:
Pedig esküdni mertem volna, hogy offban írtam, de így akkor érthető.HookR:
Nem a deformáció miatt, hanem a le/átmágnesezés miatt. De ekkora távolságból inkább ionágyú kellene, hogy ez bekövetkezzen. Egyébként a sajtolt burkolólemeze a HDD-knek legtöbbször mu-metal névre hallgató anyagból van, ami kifejezette mágneses árnyékolásra van kitalálva
De szerintem amit először mondtál, illetve mások kiegészítették, az sokkal jobb és gyárthatóbb is; nevesül: elöl fülekkel akaszkodik be, hátul meg valami vinklivel és ugyanitt csavarral rögzíted, hogy ne csússzon vissza.Szerintem a lemezgörbítés nem a legelegánsabb. Legalábbis nálam még hengerítéskor sem lett elfogadható a végeredmény, de lehet hogy csak rosszul választottam alapanyagot
szerk:
Ha egyébként valahova tudsz tenni gumigyűrűt, akkor oda akár "emc gasket" valamit is rakhatsz, az eloxot meg lokálisan egy öntapis sablonon át kihomokfúvatod és akkor még gyári is lesz/marad a kinézete. Persze ez is el fog oxidálni idővel, de legalább nem egyből "rossz". -
imibogyo
veterán
Bocs ha már lerágott csont, de azért én is keresgettem a témában, ha már feljött. Megfelelően nagy mágnessel természetesen ki lehet végezni egy gépet de ehhez über mágnes kell (fincsi, hogy több réteg rétegelt lemezen keresztül és árnyékolással is hogyan gyűjti össze a tárgyakat maga körül), vagy ahogy nekifeszül a srác, hogy felemelhesse a gépháztól kb. 4 centire eltartó falapokról). Itt is kísérleteznek több féle mágnessel, végül az autókat is felemelő ipari mágnes győzött.
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Szerintem meg bullshit. Én az elmúlt 10-12 évben szinte mindenhogy építettem már be merevlemezt (csináltam is anno egy ugyanilyen kérdésre egy magyarázó ábrát) és még mindegyik működik hiba nélkül (az első gépem még most is a CNC gép mellett). Én úgy tartom, hogy csak az számít hogy a merevlemez "függőlegesen", vagy "vízszintesen" legyen amennyire lehet a vízszinthez képest, mert a csapágyak így kapják a legkissebb terhelést, valamint az evidencia, hogy működés közben ne változzon a helyzetük, amit mindenki tud, aki mozgatott már forgó testet a kezében, hogy mekkora erők léphetnek fel (sarokcsiszoló például jó példa). -
törölt tag
Három ponton rögzítve+ hajlítva:elöl-hátul a sarkoknál esetleg elöl-középen nem érzem elégnek a leszorító erőt amit így létre lehet hozni. A gumi gyűrű meg idővel engedhet, és akkor elöl már nem feküdne fel.
Az alu HTPC-men így van megoldva:[link] A fedlap háta hajlított, két szélén meghagyva a fül súlyésztett fejű csavarnak, elöl van egy "Z" profil felcsavarozva rá, ami alácsúszik az előlap mögött lévő lemeznek. Mindenhol jól illeszkedik, nem zörög sehol(ha benne vannak a csavarok), csak kellemetlen a hangja van amikor mozgatva van. viszonyítás képen 220x300mm-es alapterülete a háznak
Itt is mágnessel van megoldva:[link]
-
Nekem anno azt mondták / tanácsolták a HDD-topikban, hogy az a legjobb, ha vízszintesen, fektetve mennek a HDD-k. Ha a hosszabbik élére állítod, az még so-so elmegy, de a rövidebb élére állítva várható a legrövidebb élettartam. Dunno, ne kérdezd, ezt mondták.
Néztem az új tervedet, nagyon tetszik, sokkal átgondoltabb az előzőnél, de én alulra, fektetve raknék két 3.5-ös HDD-t, a ház elejébe pedig 1-2 ventit, a 2.5-ös HDD-k helyett (azok mehetnének az alaplapi tálca alá, ahol most a 3.5-ösök vannak, 3 is elférne ott.).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Házimozi belépő szinten
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SZÜNETMENTES TÁPOK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest