-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Archttila #30938 üzenetére
lga1155: 7,781 +/-0,335mm forrás:INTEL
lga1150: 7,781 +/- 0,335mm forrás:INTEL Akkor ez sem biztos hogy igaz...
lga 1151-re nem találtam hivatalos spec-et, de ez okot adhat a gyanura:
lga 1150 vs. 1151Az a kétségbe ejtő, hogy kompatibilisnek kiáltották ki a korábbi ugyan erre a furattávra készült hűtőkkel, de a megkötéseket nem adtak hozzá. pl.: a korábbi push-pin-es hűtők sem lehetnek probléma mentesek, nem hiába nem adnak a box-os cpuk-hoz coolert, user majd megoldja, vagy szétpréseli a CPU-t/LGA tüskéit
Remélem az NcaseM1-ben nem fogsz csalódni, azt ajánlom hogy ne legyenek előre hatalmas elvárásaid, ezt is emberek tervezték és gépek gyártották.
Ha ez a te mérésed, akkor a CPU-val már szerencséd volt
Az asus meg leadta a színvonalat az utóbbi években, a userek egy része még azt hiszi, hogy drága lap azt jelenti hogy jó is, és support is lesz...
-
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #30751 üzenetére
én ugye pár napja költöztem át másik gépházba, a lapról lehúztam az USB 3.0-át ami a ház elejébe vezet és minden erőlködés nélkül rajta maradta az anya
Ezt akkor vettem csak észre mikor az új háznál rá akartam dugni és csak a tüske sor volt ott az anya nem, ennyit a mostani lapok minőségéről
-
törölt tag
válasz
Archttila #30747 üzenetére
Nekem is volt problémás ügyintézésem, de volt annyi rutinom, hogy személyesen bementem az üzletbe, előre leegyeztetve, előre berendelve amiket ki akartam próbálni. Határozott voltam, és nem húzták a szájukat.
Utána a szervizes srác kért elnézést, hogy az értelmetlen oda vissza küldözgetéssel hónapokig eltartott volna a hercehurca.(#30750) Mercutio_: De, írtam a srácnak, és írta hogy tényleg benézte a gumialátétet, ami az LGA775-re járt csak, a cikket is szereztette.
-
törölt tag
válasz
Archttila #30745 üzenetére
Egyebkent nem lepodnek meg ha hivna az iPon, hogy jo a lap
ebben az esetben a proci rossz
Tréfának sem jó.
Nem lehetetlen hogy raknak rá biost és utána működik a lapod, de ahhoz hogy teljesen rossz legyen a CPU, el kellett volna pukkannia a VRM-nek a lapon, és a tápnak 12V-al megerőszakolnia azt...
Szóval az egyik eset kizárja a másikatNekem erre a problémára az a kézenfekvő megoldásom van, hogy alaplapot csak használtat veszek, amit előttem már alaposan leteszteltek
Ennél sokkal kevesebb ideje gyakorlom a szakmát, de a sűrűjében benne voltam. Akkor még az csatlakozó/alkatrész csere is megérte, és laptopokban cseréltünk beforrasztott AMD cpu-kat amiket lesarkaztak... -
kisza25
félisten
válasz
Archttila #30742 üzenetére
csak vicceltem, én is 36 vagyok én is 97 óta rakom össze a gépeimet, de mostanában olyan márkáknál futok selejtbe, mint ASUS, Seasonic, XFX...egy időben a Gigabyte is, de most kicsit összeszedte magát.
A ventilátoroknál futottam idén 3-4 kört és 3-5 eFt/ db ventiknek a fele hibás volt, volt olyan, hogy a 3db-ból 2db
Régen volt egy ASUS, vagy Gigabyte, kicsit drágább volt, mint a többi, azt vettem, mert az volt a tuti, most már nem így van -
vis.p
aktív tag
válasz
Archttila #30717 üzenetére
Szomorúan olvasom a történéseket...
Szerintem is a bios-al lesz a probléma.
Meg kellene keresned a user manual-ban, hogy melyik usb port-ot kell használni a "blind-flash-hez". Általában az elsődlegest.
Persze a bilentyűzet kombináció is kellene. Laptopnál ez volt "control"+"home" bekapcsolás után nyomvatartva.
Valameddig vakon működik, és egy kis idő elteltével lesz képed, hogy tudd követni az utasításokat.
Bios chip benne van a foglalatban?Legalább a csempézés sikerült?
Én is döntönttem, nem veszek semmit. Várok egy évet. -
-
törölt tag
válasz
Archttila #30716 üzenetére
Asus-al (Rampage,Gene) folyamatosan memória problémám volt, sosem volt kielégítő a memória támogatása, pedig frissítettem a bios-t szorgalmasan, és a processzor más lapban vitte a memóriákat hibátlanul....
azután ez a "hanyagság" át gyűrűzött a felső-közép-kategóriás lapjaikba is, na ekkor sokalltam be.Szerintem kérd vissza a pénzed, és keress valami megbízható lapot más márkától, miután megnyugodtál.
Azt csiripelik a madarak, hogy a lga1151 1,5-2 évig még maradni fog. -
Hav3l
tag
válasz
Archttila #30700 üzenetére
Én azért a ramokkal probálkoznék, én egy j1900-as gépet raktam össze és sehogy sem akart elindulni, a ramot amit beleraktam a gepembol vettem ki és nem indult el vele, szetszedtem es újra semmi, beleraktam egy másikat azzal egyből elindult, amikor meg vissza cseréltem tökéletesen működött az elsővel is, azóta se tudom mi lehetett a baja
-
-
törölt tag
válasz
Archttila #30696 üzenetére
annyira kemeny a bordat leszorito csavaron a rugo, hogy kajak izmozni kell.
Ha feszíti a lapot, akkor gyorsan vedd le azt a hűtőt! Az is okozhat ilyen tüneteket/sérülést.Ha bedugtad a 12V-ot és ha lenne a CPU hűtő csatlakozóján 3 pin-es venti, akkor annak is meg kellene mozdulnia, amint feláll a 12V-a tápban.
Ha leáll a táp bekapcsolás közben az túláramtól lehet (az elektromos zaj is utalhat erre az áramlökésre)Ha lehet, ne egybe ágas 800W-1KW-os táppal próbáljátok ki! Mert az zárlaton keresztül is megpörgeti a 12V-os ventit is, de átmegy a rosz VRM-en is ,és agyonvágja a CPU-t, akkora áramot tud bekapcsoláskor adni.
/True story/(#30698) sati : Nyugodj le. Szedd szét, csak a lapot éleszd fel, addig ne is legyen benne semmi!
-
törölt tag
válasz
Archttila #30689 üzenetére
Nézd meg hogy a CMOS jumper "normál" pozícióban legyen.
Memória+cpu kiszed és üresen indítsd el, ekkor is pörgetnie kell a ventit.
Utána cpu be, majd Mem és azokkal is külön külön elindít. Elsőnek az IGP-re dugj, majd a diszkrét VGA-ra.Ne a legjobb résznél add fel
ps.:Egy darab csavarhúzóval próbáld meg elindítani a tüskesoron, hogy az elromlott kapcsolót/szakadt kábelt/kicsúszott csatlakozót/félredugást is kizárjuk.
-
Archttila
veterán
válasz
Archttila #30415 üzenetére
Nos jelentem megjott az alaplap, amit szokas szerint egy videofelvetel tarsasagaban ki is csomagoltam. (fo a biztonsag)
Minden rendben van mar ami a CPU foglalat tuskeit illeti, az alaplap verzioja mar itt is 1.05 nem 1.04.
Es akkor ugye a Chipset bordana mit tippeltek karcos?
Igen minimalis karcok vannak a szelein, de a szo legszorosabb ertelmeben MINIMALIS hanyag feluletkezeles nyomai latszodnak a heasink-en, igy ebbol azt a kovetkeztetest vonhatjuk le, hogy a rev. 1.05 Asus z170i Pro Gaming alaplapokon igenytelenebb a Chipset-re rakott hutoborda mint a korabbi 1.04 es a legelso 1.02-es valtozatokon.
Aki ilyen alaplapot rendel a kozeljovoben az mindenkeppen szamoljon ezzel. Ettol fuggetlenul nem bantam meg ezt a kis kiterot, mert igy egyreszt nyugodt a lelkem,
masreszt pedig a BF-nek koszonhetoen sporoltam 7K-t.
Kesobb jovok az osszeszerelessel!
most pedig irany vissza a furdoszobaba csempezni
-
HookR
addikt
válasz
Archttila #30509 üzenetére
A méretezett rajz alapján a ventilátorok furatközepének távolsága a 80mm-eseknek megfelelő 71,5mm. A 92mm-eseknél 82,5mm.
Hogy enged-e 11mm-nyi széthajlást a rögzítődrót, azt ki kell próbálni.(#30510) sati: Jellemzően gyártónként (de akár modellenként is) eltérő. A kiszemelt lapról keríts egy nagyobb felbontású képet felülnézetből, amin lehetőleg minél kisebb a perspektivikus torzítás (például: Gigabyte GA-Z170N-Gaming 5), majd egy referenciaméret (például az alaplap: 170 x 170 mm) segítségével arányosítsd a mért pixeltávolságokat!
Közben látom, lassú voltam.
-
kisza25
félisten
-
törölt tag
válasz
Archttila #30446 üzenetére
Igazad van. Viszont mielőtt meglepetés érne, kérdezz rá hogy teljesen új lapot fogsz-e kapni, vagy javított/újracsomagoltat/kusza-lábút?
Ugye nincsenek tele a polcok, és az küldenek ami van, akár más által visszaküldött lapot.
A tiédet 100% hogy, nem az asus-hoz küldik "visz árúnak", hanem újra megy a nagyker készletébe, értékesítésre. -
canniball
nagyúr
válasz
Archttila #30412 üzenetére
Ez valóban elég fura. A reklám képeken egyáltalán nem ilyen, és ezen az "élő" képen sem. De lehet a rev.-váltás hozadéka.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Archttila #30375 üzenetére
Nem tűnik bonyolultnak, de bonyolulttá lehet tenni
A pdf.-en nem látszik szabad menet (3-as lépés, bal alsó sarok), így gondolom be kell tekerni teljesen.
ps.: Utóbbi linkedet megnézve a 10-es (szigetelő alátétet) nem tette fel, lehet hogy a miatt volt problémamentes összerakni a keretet, és nem is feszült semmi.
-
törölt tag
válasz
Archttila #30365 üzenetére
A brutális leszorító erő miatt -ami megnehezíti a beszerelést- tud jobb lenni mint a többi, mert a kupakot rányomja a magra, amit a többi hűtő nem tud megtenni.
Ilyen körülmények között, nem biztos hogy, mag és a kupak közti gyári hézag eltávolítása után /delid/ nem sérül a mag/sarka beszerelésnél, amikor rá kell feszíteni a hűtőt -
jim bcs
nagyúr
válasz
Archttila #30305 üzenetére
és miért ne te legyél az első?!? Legyél csak, arra viszont megkérlek, hogy a tapasztalatokat és élményeket oszd majd meg a cpu hűtős topikban is, valamint a kompatibilitást küldd el az Asus-nak és az Alpenföhn-nek is.
Ha hátulra rakod a ventit ahogy a videóban akkor nullára bele fog érni a hátsó ventikbe amik feltételezem, hogy kifelé fújnak, ez nekem így nem ok. Ha a linklet video képet nézed akkor azok szintén hátulról szívnak ami nekem nem ok, inkább tolják kifelé a levegőt így a hátsó ventit előre rakod vagyis bőven marad hely a ház hátsó ventijeinek és az optimális légáramlás is megmarad. -
vis.p
aktív tag
-
vis.p
aktív tag
válasz
Archttila #30206 üzenetére
Ha minden nap egy ezressel drágább lesz a lap, akkor decemberben már valóban nagyon drága lesz.
Én sem rendeltem meg. Proci nélkül nem rendelem meg. 140k-ért meg nem veszek procit.
Nyáron adtam el a z97-et, azóta is minden nap megbántam vagy 10x.
Lehet, hogy várok még egy évet. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Archttila #30209 üzenetére
Én a helyedben várnék amíg jönnek az olcsóbb B/H-s lapok és ott beruháznék egyre, az olcsóbb de ugyanilyen audio-val szerelt lapok is tökéletesen megfelelnek az ATH-M50x meghajtására.
Nálam a Superlux HD685 olyat szól az MSI B85I Gaming alatt, hogy az csak na, a hangerőt 100%-ra húzva nem sokáig lehet bírni mert lerázza a fejed a nyakadról. -
burny
aktív tag
válasz
Archttila #30148 üzenetére
Amikor a 0db-es, qrva drága táp halk kattogását és egyéb nem normális zajait hallod a sok százezres gépedből amit csak ritkán nyom el a régi 3,5 vinyo hangja akkor nem biztos hogy nyugodt szívvel ajánlanád másnak.
Ez a táp egy nagy lutri, vagy hangtalan, vagy nem.
Ha nem ez lenne az egyik legkörülményesebben kiszerelendő alkatrész akkor már ment volna vissza garanciába, de még akkor sem biztos hogy egy normálisan működőt kapnék vissza.(Kb 3 hete van meg, 1.1 verzio)
-
kisza25
félisten
válasz
Archttila #30093 üzenetére
ebédszünetben csináltam pár tesztet, hihetetlen az alaplap úgy tartja a feszt, hogy meg sem rebben, ilyet még nem is láttam
1,175V kell a 4,4Ghz-hez és ez linx alatt igen kemény hőmérsékletekkel jár 95-100 fok nem is erőltettem,
1,1V 4,3Ghz en is 90 fokot nyaldosta, 5 kör után inkább kinyomtam
1,1V 4,3Ghz itt lement a 10 kör, de 80+ hővel
1,05V 4,2Ghz itt is lement a 10kör linx max 73fok
hihetetlen mennyire hűthetetlen a proci ilyen alacsony fesz mellett
4,3Ghz 1,1V már vicc mennyre melegszik -
törölt tag
válasz
Archttila #30077 üzenetére
A nagyobb felület miatt az attlas-t választanám, azután ráérsz lecserélni a ventiket noctua-ra, ha "túl erősek" lennének a gyáriak.
Mekkora órajelet tervezel elérni?
Nekem kicsit hihetetlen hogy a dupla tornyú NHd15s és közte kemény 1C°-volt a differencia, és a xigmatec dark knight csak 3(2)C°-van lemaradva
(#30067) Vesa:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest