- IFA 2025: belevaló projektorokkal tripláz az Acer
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- Mini PC
- Milyen egeret válasszak?
- Most Kína tiltotta ki a nemrég exportengedélyt kapott AI gyorsítókat?
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
alcsa
senior tag
A tieddel még csak köszönő viszonyban sincs ez, mivel ez műanyag, nem üveg, és egy fűrészlappal vágtam. A tied biztos többet fog tartani, erre csak ránézek és megkarcolódik
.
(#43712) hegegabi80: Egy Big Shuriken 2 rev.B hűti a 6700k-t, és egy Zotac 1060 AMP! adja a képet.
Jó volna ha jönnél képekkel bizony, mert elég kevés Metis van mostanában.
-
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43685 üzenetére
Amit linkeltél az is saját készítésű, így ha ilyet akarsz, akkor saját magadnak kell elkészíteni. Nekem is lennének ötleteim ház készítés gyanánt egyes gyártóknak, sokkal jobb helykihasználással is lehet jobb és kisebb gépházakat kihozni.
Én pl most matx lapot fogok majd ősszel metis-be tenni. De tervben van nálam is idővel egy saját koncepció, és akkor bármit tudok beletenni, nem lesz megkötve a kezem. -
válasz
#16939776 #43684 üzenetére
Tudom, csak gondoltam hátha tudtok valami jó megoldást. Feltételezem van itt olyan is, aki nem itx alaplapból csinált kicsi gépet (épp metis-t akartam venni mikor elszállt az épp beleférő microATX lapom ami helyett ATX-ből találtam jót jó áron).
fú ez nagyon nem az az irány, inkább valami ilyenre gondoltam. Ezen még lehetne faragni, eleve nincs lyuk a plexin a táp és vga ventiknél, másrészt a vga-t tenném a proci fölé és beférne rendes olcsóbb ATX táp a vga helyére.
Nem a literekre hajtok, és súlyos tízezreket sem szeretnék elkölteni, hiszen akkor kezdhetném azzal, hogy veszek egy itx alaplapot ehelyett. Legjobb lenne lapokból öszerakni házilag olcsón. A kínai pci-e szalagkábelek 3 ezer forint körül ugyanolyan jók mint a márkás tizenezres?
Egyszer láttam egy node202-t és azóta nagyon tetszik ez a konzol formátumú, bár valamelyest nagyobb gép ötlete. A node sem rossz, pár dolgot ha átterveznének minimális méretnövekedés árán beférne az atx pl a vga alá. -
Archttila
veterán
válasz
shteer #43616 üzenetére
Igen
új ház, új elképzelés
(pontosabban egy korábbi újragondolva) Azt csak halkan jegyzem meg, hogy veszek egy Metis-t (is)
Apropó: a HDPLEX 400W HiFi DC-ATX táppal van valakinek tapasztalata?
-
vtomi2
őstag
Metis tulajok, tapasztaltátok, hogyha adatot másoltok az előlapi usb portokon, akkor nagyon csúnyán belepiszkít a fejhallgató kimenetbe? Azt hittem, hogy a hangkártyám haldoklik, aztán most megfigyeltem, hogyha másolok vmit telóra akkor jön elő
Persze csak miután átcsoportosítottam a nyaralás pénzt , hogy hamarabb vehessek DAC+AMP kombót vettem észre, hogy mi okozza
-
Grave_444
nagyúr
Metis tulajok!
HDD-t kiveszem és passzív táp mellett félpasszív kártya és SSD lesz. Akkor már a 2db venti se fix 5V-ot kapjon legyen kapcsolós gondoltam.
A videókártyánál hátul van egy műanyag kivehető takaró.
Arra barkácsoltam egy lyukat, amire egy mezei 2 lábú kapcsolót tettem.Így házon kívül manuálisan lehet állítani. Nem nagy cucc csak megosztom veletek.
Kép is lesz holnap. -
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #43574 üzenetére
Ne sajnald, jo kis kucko. De a metist jobban ki lehet tomni vassal .
-
Nirvanus
aktív tag
Végre átköltöztem teljesen a Chifi Flyer-be. És... Szr.
45 fokos az Evo840, 45 fokos a Toshiba HDD. A gyári táp köszönőviszonyban sincs a 80+-os FSP TFX-ekkel, főleg hangügyileg. És a 1030 pici ventije is fejjel lefelé van, így az is durvább hangokat ad ki teljes terhelésen, mint ha feküdne a ház az aszalon. Merthogy most áll a monitornak használt 32" Samu TV mögött. Kínos ezt kimondani, de holnap előkotrom az IKEA-s formában lévő (azaz lapraszerelt) Metis-t és a Hyper212 EVO-t. Meg az 500-as Fractal félmodu ATX tápot. Pedig úgy nem akartam...
-
Hát, srácok megsem lesz Metis papa a házikóm.
Villámcsapás következtében megpusztult a nagyon pici H61 mATX lapom ami épp befért volna.
Vettem helyette egy Asrock Fatal1ty Z77-es full ATX-est. Basszus Abit NF7/MSI K7N2 Delta 2 Platinum óta nem volt ilyen bazi nagy alaplapom. -
dugo_
veterán
Van fönt az aprón egy szétkannibalizált Metis olcsóér', ha valaki úgyis mod alapot keresne...
-
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43472 üzenetére
Az adatlapomon lévő konfig fog belemenni. Giga H81M-S2H lap kerül bele, ez 17,4 x 22,6 a lap mérete. És még vga is lesz benne, mivel a slot közvetlen a cpu mellett van. A cpu meg szépen a maradék terület közepén van, így elég sok fajta féle cpu hűtő is elfér.
Csak ugye bár a metisben felülre kerül a lap alja, és ott vannak a kapcsoló, led, audió tüskék, nehezen fog elférni majd a tetejére moddolt ventitől. Max nem pont középre rakom majd. -
8nemesis8
veterán
válasz
hegegabi80 #43471 üzenetére
Azt nem szeretném, max a csavarból, mert a csavar cseréjével nem észrevehető a MOD.
MATX lappal használod a metis-t?
A tálcát hogyan kell ehhez átalakítani vagy vágsz bele egy matx méretet? Oda már külön VGA nem fog férni ha jól gondolom!? -
hegegabi80
addikt
válasz
Archttila #43449 üzenetére
Huh nagyon baba lett. Egy ilyen vga venti adapteren én is gondolkozom, kicsit turbinás 2000 rpm felett a vga ventim. Igaz le van szabályozva, de azért a metisben 2 db Alpenföhn WB2 Plus 1000 rpm alatt megoldaná.
(#43446) 8nemesis8: Köszi a képet, így már látom milyen is. Nekem nincs ilyen, de lehet 4 sima lyukkal megoldjuk az ssd felfogatást, ha kell.
Holnap megnézem a csavarhelyet az enyémen, de nem emlékszem, hogy nekem ilyen lenne. Lehet gyári hibásat fogtál ki? -
Ispy
nagyúr
válasz
8nemesis8 #43434 üzenetére
Házcsavar a neveje (és varázslós, most jön belőle a fekete, van 10 darab felesleges ezüst).
1500+áfa volt méretre vágva 2mm víztiszta plexi, csavarlyukakkal és lézergravírozással.
Viszont a minimum díj 1000+fa, ezért gondolom, hogy 1,3k lenne. Meg persze posta, ha nem mész érte személyesen.
Egyébként vettem egy plexi vágó kést, marha jó, húzol párat és már el is tudod törni a plexit, szép lesz az éle is.
Jah, most látom, még egy metis, nektek ez a ház a mániátok.
Találtál végül fehéret?
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43382 üzenetére
-
Ispy
nagyúr
válasz
hegegabi80 #43379 üzenetére
Mkiplexinél 1300 durván egy metis oldal méretve vágva, csavar helyek kilyukasztva. Na meg a szállítás. Csabala plexitől rendeltem utoljára az egy oldalon karcálló plexit 2 darab szállítással 4k volt. Egyébként meg a bauhausban 2mm víztiszta plexilap van vagy 800 forint, szóval merlin lenne az utolsó hely, ahonnét plexit vennék.
Persze nincsen baj a bolttal, sokat vásároltam már ott, de plexit valami 5k-ért adják. De szerintem obiban és praktikerben is lehet kapni, van ezekben a boltokban is házhozszállítás.
De ha metisre kell érdemes egyből méretre vágva kérni, nem kell vele vacakolni.
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok,
nem tudom off-e, de gondoltam hátha jön valami tipp
adott a mini ITX-es gépem.
metis, N3150, paneltáp, ssd, wd red 4gb ram.open media vault fut rajta (debian 9), NASnak használom.
~2 hetente valamiért full elérhetetlenné válik.
se SSH, se semmi.
logokban semmit nem találok semmit. addig full stabil...merre kezdjen vajon a hibakeresést? memtest86 lefutott hiba nélkül
-
A Zéé
addikt
válasz
8nemesis8 #43346 üzenetére
Fehér Metis Classic, gyári házventivel, ami meg lett fordítva, CPU-n egy ID-Cooling IS-40, 1 SSD, 1 HDD, illetve a 2 ventis Gigabyte 1050Ti. Mondjuk nincs húzgálva semmi sem, gyári értékeken van minden. Itt van egy régebbi screenshot a hőmérsékleteről: [link]. Ahogy nézem hazudtam az előbb, mert volt 69 fok is a VGA.
Amúgy nem mondom, hogy nem jutott eszembe még a lyuggatás, de sosem gondoltam eddig nagyon komolyan.
-
A Zéé
addikt
válasz
8nemesis8 #43342 üzenetére
tudom, hogy eretnekség itt, de nem muszáj ám megvágni a Metist
Nekem sincs, és most alaphelyzetben 40 fok a cpu (i3-6100) és 45 a gpu (giga 1050ti), de játék alatt se főnek a cuccok eszetlenül. Legalábbis nekem korábban laptopom volt, ott 80 fok körül állt meg a melegedés, ahhoz képest itt 64-65 fok fölé nem ment a gpu sem, amikor méregettem a hőmérsékleteket. Megoldja a hűtője. -
8nemesis8
veterán
Az a baj, hogy nem nagyon van vagy drágán. Körbeírtam 5-6 webshopnak nem lehet beszerezni most sajnos, ami van raktáron az van.
Így elkezdtem gondolkozni 3 opcióban is.1. Veszek feketét ami Plusos
2. Veszek fehéret simát és vágok vagy vágatok rá felülre egy 140mm-es ventinek (nem lesz dedikált VGA egyenlőre így felesleg ennél több)
3. Agyalok a szürkén.Továbbá habár a Metis tetszik a Silverstone FT03 mini egy fokkal talán jobban tetszik, bár annak vannak hátránya az árát nem nézve is. Alacsonyabb cpu hűtő befogadás. Minőségibb és kisebb footprint.
Vannak érvek.Még alszok rá 1-2őt közbe olvasom a 40 000. hozzászólától a topikot
-
8nemesis8
veterán
válasz
Shin Chen #43288 üzenetére
Klafa, VGA nélkül egészen szellős lehet a kicsike. A fenti venti pont beleérne a 3,5"-os HDD-be?
Nekem mondjuk 1 hely elég, így az lentre simán jó lehetne...ahogyan nálad is van.
SFX tápot vettem, még a Metis is kérdéses, mert sajnos a Plus verzió, ami frankóbb lenne hűtés szempontból nem éppen jó áron van, ha fehéret szeretnék belőle.. -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43287 üzenetére
Persze, de nyilván ehhez vastagabb ár is társul
A Metis mellett a nagy kedvens ez az FT03 Mini, így még nem sikerült döntenem, a Metis olcsóbb lenne, de a Silverstone annyival minőségibbnek tűnik képekről és picit kevesebb helyet is foglalna el az asztalról szerintem!Köszi a tápkapcsolási tippet!
Neked volt Metis-ed egyébként? Kíváncsi lennék, hogy összehasonlítva a Silverstone házzal mit mondanál!? -
8nemesis8
veterán
Igen láttam a hirdetését, ennyit nem biztos, hogy megér nekem 2000+posta. Feléből megoldom én is vagy még az sem kizárt, hogy sfx tápos házat veszek.
Jelenleg 3-4 nagyon szimpatikus ház van, többek között a Metis is ilyen.Egyébként láttam, hogy volt itt olyan, aki ATX táphelyre SFX tápot 3ponton rögzített egy alátét segítségével. Ha hordozva nincs, talán az is megteszi átmenetileg!
-
hegegabi80
addikt
válasz
8nemesis8 #43276 üzenetére
Én is most vettem az aprón egy sima classic metist, igaz ablakost. De én direkt ezt is akartam, hogy nagyobb rést vágjak a tetejére.
Ami a legszebb az egészben, hogy kék színű, mondom úgy is vágom a tetejét átfestem. De megtetszett ez a kék szín, úgy hogy marad egyenlőre.
Amúgy meg itt az átalakító, ha nagyon kell. Sokan tőle vettek.
A Zalman sfx-hez van átalakító, de az kicsit olcsóbb változat. Vagy van a Kolink-ból is sfx 250, 350, 450W-os. Ezekben elvileg mind normális Sirtec belső van, sőt még talán a Chieftec sfx tápokban is. A Kolinkról itt van egy teszt, nekem volt korábban, lehet veszek majd megint egyet, ha nem férek az atx táptól. -
8nemesis8
veterán
Te a sima Metis-t vetted Classis vagy ablakos verziót?
Jól emlékszem, hogy nem Plus-t írtál, ugye?Jól néz ki a téma.
Corsair SF450-es tápon agyalok én is, megvolt vagy mostani beszerzés? Nem nagyon kapni már itthon szinte sehol... Az emag garanciáját, pedig nem tartom életbiztosításnak!Hogyan oldottad meg a SFX táp adapter kérdését?
Egyébként nekem ez a kábelrendezés, ami nálad van megfelelő, szerintem frankó lett! -
Ispy
nagyúr
válasz
8nemesis8 #43272 üzenetére
Az eredeti metisben nem is volt ott semmi, ez már valami ráncfelvarrás, amit én vettem januárban abban is már ott van a 2,5 hely a táp mögött.
Az egy modolt metis
A bal oldali a metis, de ha nem metis, akkor már styx méretben van jó pár alternatíva.
A metisben kábelrendezés felejtős gyári kábelekkel, ezt jó, ha tudod.
Illetve atx táppal is, mert nem marad hely a kábeleknek, persze ha csak beletuszkolod, akkor jó az atx is.
-
8nemesis8
veterán
Akkor keresnem kellene fehéret.
Nézegetek fórumokat és nem tudok rájönni, hogy ez az alaplapi tálca hogyan kerül ide? Láthatóan egy 2,5"os meghajtóra van tervezve az alaplap mellett, de én akármelyik gépházat néztem Metis (plus), Styx nem látok ilyen tálcát.Ez pedig a Sytx, ugye? Ott már van lehetőség kábelrendezésre is...
-
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43265 üzenetére
Igen az
Hát ezek vatta újak, NAS-ba RED széria, annyira azért nem rossz.Így ami kimaradt, menne a gépbe, de ha nem, akkor nézek neki valami külső házat majd talán.
Jó ötlet ez az egérpados megoldás, egyenlőre szűrőt hanyagolom.
Miért váltál meg a Silverstone háztól egyébként? Vagy rosszul értem és nem Metis-ed van?Később sem akarok komoly VGA-t, időm nincs játszani, PS4 is használatlanul ott fekszik csak, sok játékkal...
Alaplap nélkül be tudom kapcsolni a tápot vagy kelleni fog egy lap + a HDD-k?
Köszi a sok segítséget.
Már csak a ram kérdést kellene tisztázni és mehetne a rendelés.
Esetleg abban mennyire vagy otthon? -
8nemesis8
veterán
válasz
#16939776 #43255 üzenetére
Most nézem, hogy te voltál, aki azt megtette. Elég komoly kis mod, főleg a táppal.
Most viszont nem teljesen világos, hogy neked egy a Silverstone házad van vagy a metis? Olvasom vissza a topikot, de lassan haladok.Egyébként itt úgy látom egy városban lakunk.
Nem nagy tárhely kell 2-3TB elég lehet + SSD, de ha nem muszáj ezért nem vennéd disket. Otthon állnak a 3,5"os új red-ek, meg green HDD-k... Ezért is szeretném felhasználni.
Ezt pont akartam kérdezni, hogy porszűrővel lehet-e olcsn bővíteni otthon, mert ez például engem zavar, hogcs nincs szűrő.
Nálam ugye nem lesz VGA, később is max egy közép kategóriás, mert nem játszom. i5-89400 mellé, nem gondolnék nagy melegedést, de azért felkészülök inkább
Úgy láttaam, te tápokban otthon vagy.
Van egy 8 éves FSP Everestem (nem használom olyan 3-4 éve, de pár hónapja bekapcsoltam, akkor ment 1 napot), ami 500wattos. Szerinted az új konfigot meghajthatom vele 1-2 hétig, amíg eldöntöm a ház kérdést és a tápot, hogy atx vagy sfx kell?Ispy: Köszi a tippet. Ez a bolt elég drága, bár tény, hogy nagyon sok mindent be tudnak szerezni.
Igazából most ezen agyalok, hogy a Silverstone ft03 vagy ez a Metis esetleg Styx legyen. Igazából sok helyen olvastam rosszat az itx lapok vrm és egyéb melegedéséről és picit félek tőle, bár ez inkább tuningnál lenne érdekes, ami nálam nem lesz... -
Ispy
nagyúr
válasz
8nemesis8 #43260 üzenetére
Varázslóéknál még lehet kapni, igaz elszaladtak az árak, én annó 16k-ért vettem a metist, de legutóbb már a classic is 19k volt.
Ha a mérettel nincsen gondod, akkor a styx sem rossz választás, az tk. egy szteroidozott metist.
-
Shin Chen
tag
Szia! Én két hete rendeltem ablakos metis plust a rufusz computertől, árban megegyezett a classiccal, postával +1k másnap megjött.
Ha a tetejét nem szeretnéd magad vágni/egy darabig elég rá a gyári négyzet akkor tökéletes választás lehet. -
Ispy
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #43248 üzenetére
Inkább nem számolom ki mennyi ment már el a metisre, viszonyítás képpen egy raklap dannál járok, szóval csak azt akartam mondani, hogy nem olyan sok az a 225 dodo.
-
Lehet lesz valami királyabb a Metisnél, bár kicsinek nem nevezném
-
vtomi2
őstag
Na hétvégén voltam otthon, és elhoztam a régi hűtőmet (1. Generációs cm 212+), ma kipróbállom, hogy mennyivel rosszabb mint a macho, és ha pár fok van csak akkor inkább azt használnám a metisben
-
Pete55555
addikt
válasz
8nemesis8 #43224 üzenetére
Én is most hely felszabadítás projekten töröm a fejem, csak 2 dolog hátráltat:
1: mATX lapom van (ITX házban jelenleg)
2: most fogom megvenni haverom RX480-át, ami ~275mm hosszú.Azt terveztem amúgy, hogy egy Metist a hátára állítok. Ez azért lenne nagyon baba, mert kevés helyet foglalna, és a kábelek alul jönnének ki, ennek fúrnék egy lyukat az asztalomon, és ott elvezetném, így nem lenne egy kábeldzsungel a gép mögött, hanem szépen el lenne rejtve.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43229 üzenetére
A metis hátulján a 2 slot felett van egy perforált rész. Az pont egy slotot tesz ki. Tehát azt kell kivágni, ha olyan lap megy bele, ahogy a második helyen van a vga slot. Amit persze nem is értek miért oda tették a pcie sint, ha már ilyen kicsi lapot csinálnak. Persze ebben az esetben már venti nem fér a metis tetejébe, aminek a helyet előtte meg kell csinálni magadnak.
-
Az a bajom, hogy tuti nem tudom szép sorjamentesre vágni. A mostani házamon is ki akarom vágni az alaplaptartó lemezt mert a leszorító keret hozzáér és így a vízpumpa rezonálja a házat, de inkább egy kis dremellel állnék neki nem flex-szel.
De konkrétan milyen vágásra gondolsz? A tetején végig egy csíkot ahol kilóg a túlnyúló alaplap?
Egyébként ha megcsinálom, már most levédem a nevet. Úgy fogom hívni, hogy Metis Papa -
Ispy
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #43229 üzenetére
Az igazi férfiak vágják a metist, szóval ez nem lehet probléma.
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43225 üzenetére
Igen kb így fér be 1-2 esetleg 3 mm ha marad. Egyébként még az Asrock lapok férnek bele, ami 17*19 cm körül mozognak, de ott vga csak akkor megy bele, ha hátul még egy slot kivágásra kerül.
Elvileg 120-as kompakt vízhűtés is belefér hátra, de kicsit nehézkes. Én is gondolkoztam rajta, de egyenlőre elvetettem marad a lég.A nomrál ATX-es tápnál szerintem max 20cm vga férhet be, mivel a kábelkorbács miatt nem fér el ami kijön a tápból. De sfx méretű tápnál már nincs ilyen gond. Nekem is 18 cm-es a vga, de gondolkozom az sfx tápon, ne legyen nagy szívás a szerelés (bár a metisbe ez a jó), meg ha esetleg cserélni akarom a vga-t, már azt ne kelljen.
Talán júliusban lehet lesz egy kis időm és akkor át pakolom a konfigot, max ha melege lesz, levesz az oldalát meg tetejét, és ősszel jöhet a modding.Én is gondolkoztam a váltáson, főleg AM4-re, de nagyon sokba kerülne. Nagyon kevés lap van, ami metisbe beférne, meg a DDR4 ram árak is elvették a kedvem. Ráadásul egyre kevesebbet játszok, többire meg bármi elég.
-
válasz
hegegabi80 #43222 üzenetére
Köszi! Kíváncsi leszek neked milyen lesz.
Találtam egy ilyet, beleszuszakolták ezt, ami szintén 226 mm. Szóval be kell férnie. Még arra vagyok kíváncsi, ez belefér-e, mert hogy ilyenem van.
Igazából most meg vagyok kicsit rekedve platform ügyileg. Asrock H61M-HVS, i5-3470, 2x8GB DDR3 van most. A ram árak miatt nem szívesen váltanék DDR4-re, biztos el tudnám adni a mostani ram-ot, de biztos sokat hozzá kéne tennem hogy vegyek 16 giga DDR4-et még használtan is. Így marad a 1155 és a 1150 platform. Egy k-s proci ami előrelépés lenne, de a H61-gyel nem lehet húzni, ha meg lapot kell vennem akkor már platformot váltok. Nem egyszerű és nem is olcsó. Ja, a lapom combo cooler option-ös, 775-ös retention frame-et használok, ez is ugrana ha váltok, kergethetnék 1150-1151-1155-1156 retention kitet a hűtőmhöz, amit ha jól láttam már nem árulnak.
Nézegettem még ezt a Metis házat, ha a táp nem nyúlik túl a mini itx-es 170 mm-en akkor miért nem lehet hosszabb vga-t betenni? Nyilván nem 30 centisre gondolok, de egy 2 ventilátorost. Mostani tápom 150x86x140 tehát bőven el kéne férjen. -
Érdeklődnék, mennyi hely van a Metis házakban? Olyan micro atx lapot tennék bele ami kb csak a vga vastagságával nagyobb az itx-nél, 226x173mm.
-
hegegabi80
addikt
Nos nem is lesz olyan egyszerű ez a metis moddolás. Folyamatosan jönnek az ötletek, minták a tetejére, miként kellene szellősebbé tenni.
Első körben kénytelen leszek karton papíron kivágni a mintát, és megnézni melyiknél milyen zajt produkál a venti. Bár mivel itt inkább befelé szív, nem lesz olyan nagy gond a zajjal, mint ha kifelé fújna.
Aztán lehet bepakolom a konfigot a házba, és úgy is ki kell próbálni, majd utána mehet a vágás.
Csak ha festeni kell, akkor cumi van, szedhetem ki megint. Bár most megtetszett a kék szín, igaz nem nagyon illik bele a szoba képébe, de majd meglátjuk.
Szóval nem öt perces móka lesz az egész, remélem nem megy el a kedvem az egésztől. Jah és jöhetne az építő jellegű ötletek is. -
hegegabi80
addikt
válasz
Ringman #43191 üzenetére
Jó kis cumó lett. Korábban nekem is volt ez a kis házikó (Spire Powercube 712 néven), én spec imádtam. Csak széles volt, állítva jobb lett volna, ezért lett most metis, az pont ilyen méret csak állóban.
Ha szemből nézzük a jobb oldalán ebbe nincs hdd tartó? Vagy a hűtőtől nem fér el? Nekem ott volt az ssd és hdd. -
hegegabi80
addikt
Lehet egy ilyen mintát kéne a metisbe belevágni, bár elég nehezen kivitelezhető, max csak hasonló.
De az is lehet, egyszerűbb ha telibe kivágom a tetejét, és megveszem ezt az adaptert és ráteszem így. Csak sajna így is faragi kell belőle, mert az usb és audio csatiba belelógna. -
válasz
hegegabi80 #43113 üzenetére
Ugyan van a Metis-nek tartása, de alapvetően egy papírház, zéró hangszigeteléssel, szóval szvsz így érdemes a zajszennyezéssel tervezni.
-
hegegabi80
addikt
Metisben használ/használt valaki játékvizet?
-
pils00
tag
Akkor meg is van az INWIN A1 ára.
Mire ebből forint lesz, lehet venni rajta 3 Metist.
-
hegegabi80
addikt
válasz
vtomi2 #43081 üzenetére
Fúj még egy kis undi metis.
Hát ez valóban ragályos, mint valami fránya betegség. De jó neked, hogy már tudsz is bele költözni.Amúgy még arra gondoltam, hogy mi lenne, ha a metis tetejét eltávolítanám, és egy az egyben perforált lemezből hajtanák egy új tetőt. Így szellőzne rendesen.
(#43086) Ispy: Tuti van. Metisesek előbb a flexet veszik meg és csak utána a házat.
-
Pete55555
addikt
válasz
vtomi2 #43081 üzenetére
Én is gondolkozom egy Metisen...
Azt találtam ki, hogy felállítom a "hátára". Tehát ahol a 12 cm venti van gyárilag az lesz az alja. A teteje lesz az eleje, az eleje meg a teteje
Csak kéne új lap, meg minden más hozzá
Ráadásul haverom RX 480-át meg akarnám venni, csak a GamingX a maga 277 mm-ével nem fér be a metisbe, szóval az sem lenne jó...Láttatok már amúgy ilyen modot? Hogy a hátára állították a Metist?
-
vtomi2
őstag
öööhm
... vettem egy Metist
Folyamatossan tologatkják a PC-Q33 szálítását, úgyhogy úgy döntöttem, hogy hallgatok a topik 60%-ának(?) véleményére, és veszek egy Metist. Egyelőre még csak kibontottam, idáig nagyon bejön, most megyek beleköltözni.
-
válasz
hegegabi80 #43071 üzenetére
Metis? Helyes!
Mit fogsz moddolni rajta?
-
hegegabi80
addikt
Jelentem én is beléptem a metis-esek klubjába. Tegnap megérkezett hozzám a kicsike, és bakker tetszik a kék színe (nem gondoltam volna), első körben lehet nem is festem át. Meglátom, hogy sikerül a moddolás.
Amint kész leszek jövök, bár az nem most lesz sajna. Amúgy pont olyan a mérete, mint a Kolink Satelite/Spire Powercube 712 háznak, nekem utóbbi volt (imádtam azt is), csak a metis állítva van a másik meg fektetve. Na meg a táp elölről kívülről szippant levegőt.
Jó lenne majd valami AM4-es mitx-es olcsóbb lap, esetleg kisebb matx, de sajna nem nagyon van. A jelenlegi 17.4x22.6 lapom pedig úgy néz ki belefér.
-
-
hegegabi80
addikt
Csak hogy kicsit uncsi legyen, útban van a kis metis-ke hozzám is. Igaz kék színű (ez volt most aprón), de mivel úgy is magamnak akarom moddolni, úgy is át akarom festeni, így mindegy is. Meg lehet a végén meg is tetszik a színe.
De sajna max őszre, vagy tél eleje, mire elkészülök vele a kevés szabadidő idő miatt.
Egyébként maradhat normál atx táppal vagy érdemesebb már egyből sfx-el? Én csak max a jobb szellőzés miatt maradnék az ATX-nél. -
törölt tag
metis, metis. en immar sokadszor visszakoltoztem az sg-05-be
az e3-1265L v2 boldogan elvolt egy lapos realan-ban, 80W-t paneltappal, csak most hirtelen kellett egy diszkret vga. a sugo meg ott unatkozott szegeny es mindent tud, ami most epp kell: erosebb tap, tobb hely, raadasul befer meg egy 3.5-os vinyo is. klasszikus. vannak mar szebb es jobb hazak, a szerelhetoseget sem mondanam peldasnak, de legalabb kicsit enyhult az iteikszizitiszem -
hegegabi80
addikt
Jaja nem kis függőséget tud okozni. Szinte nem telik el úgy nap ne nézegessek moddolt metiseket.
Megfogadtam, hogy ledet nem teszek bele soha, se ledszalagot se ledes ventit. Aztán most már ott tartok, hogy csak jó lenne bele. Max csak azért is, mert este bevilágítaná az asztalt, és nem zavarná az asszonyt a kislámpa.
Ráadásul a vga-n van egy kék led, ami bekapcsoláskor világít, tehát már az is adja magát. Csak annyira nem csipázom a kéket. -
vtomi2
őstag
Sziasztok!
Én is beléptem az itx-esek táborába egy Impact VI-al, jelenleg [ház] nélkül. Gondolkoztam a "szokásos" Metisen, de úgy döntöttem, hogy nem akarok olyan mainstream lenniHasonló elrendezéssel találtam a Kolinktól házat, de féltem, hogy hangos lesz benne a gépem, aztán fene tudja hogyan rátaláltam a LianLi egyik házára, amit kb rögtön megrendeltem, hó végére kellene megérkeznie, majd kaptok képeket, hogy milyen
Esetleg van itt vkinek ilyen lapja M.2 (sata) ssdvel? Nem melegszik túl?
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #42997 üzenetére
Figyelj, ez egy metis, azon már rég túl van a kolléga.
-
Szép, passzentos!
VGA fölé jön majd szellőzőrács?
(#42998) Ispy
Jóvanmá', annyi moddolt Metis megfordult itt a topikban, hogy... bár nekem is gyanús volt.
Na, meg is van a konfigja, jól rémlett.(#42988) Seep
Megkérdezhetem, hogy milyen az Envy 32 hangszórója? -
Ispy
nagyúr
válasz
#16939776 #42971 üzenetére
Mindegy, begyek bauhausba és veszek valami plexihez való ragasztót.
Más: tesztelgetem az új metist, azt hiszem jóban leszünk, felülre felesleges ventit rakni, a palit kártya 69 fokon áll 45%-os venti fordulaton, így nagyon kellemes, halk a rendszer, cpu 60 fok körül mozog aida alatt
-
Jól néz ki, ötletes a LED-cső az aljában, de Metis-hez képest batár nagy, és kb. a duplájába fog kerülni.
Viszont jobb a hűtése, kár hogy a felső mobiltöltő helyett nem raktak oda egy 120mm-es ventihelyet. Plusz ennyi légkavaróhoz nem ártott volna egy beépített, potméteres szabályozó, belső 3/4pin-es hubbal.
-
Ispy
nagyúr
Na, gondoltam mielőtt még mindent bepakolok a metisbe, gyorsan beröffentem asztalon a konfigot, mindent összedugdostam, csavarhúzóval rövidre zár, elindul rendben, de nincsen kép és a hátsó usb aljzatokban nincsen power, ventik forognak, ledek csillognak, de ez így kevés lesz. Nem kezdődik túl jól...
-
hegegabi80
addikt
Ez így jó, ahogy van. Legalább nem olyan szokványos, mint a többi. És azt a rácsos védőt honnan szerezted?
Tudom nem teljesen idevág, mert maxt ház, de olyan kicsi, mint egy itx-es. Valaki használt már Jonsbo C2 házat? Nekem most az tetszett meg, de a hűtés elég szar lehet benne, bár sok tesztet nem találtam róla. Na meg legalább nem metis.
Esetleg sfx táppal jó lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Linux Mint
- IFA 2025: belevaló projektorokkal tripláz az Acer
- World of Tanks - MMO
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- IFA 2025: Hatalmas táblagépek az Acertől
- E-roller topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Nők, nőügyek (18+)
- Google Pixel 10 Pro XL – tíz kicsi Pixel
- További aktív témák...
- 32GB 3200Mhz DDR4 RAM Kingston Fury Black CL16 2x16GB Garanciális
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- Asrock H110M-DVS / INTEL I5 6500/8 GB ( DDR4 ) + GF GT 630
- MSI H61M-P21 (B3) LGA 1155 alaplap, + Quad Core i5-2500k processzor
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone XS 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2912, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest