-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
válasz
T0mBd1gg3R #43225 üzenetére
Igen kb így fér be 1-2 esetleg 3 mm ha marad. Egyébként még az Asrock lapok férnek bele, ami 17*19 cm körül mozognak, de ott vga csak akkor megy bele, ha hátul még egy slot kivágásra kerül.
Elvileg 120-as kompakt vízhűtés is belefér hátra, de kicsit nehézkes. Én is gondolkoztam rajta, de egyenlőre elvetettem marad a lég.A nomrál ATX-es tápnál szerintem max 20cm vga férhet be, mivel a kábelkorbács miatt nem fér el ami kijön a tápból. De sfx méretű tápnál már nincs ilyen gond. Nekem is 18 cm-es a vga, de gondolkozom az sfx tápon, ne legyen nagy szívás a szerelés (bár a metisbe ez a jó), meg ha esetleg cserélni akarom a vga-t, már azt ne kelljen.
Talán júliusban lehet lesz egy kis időm és akkor át pakolom a konfigot, max ha melege lesz, levesz az oldalát meg tetejét, és ősszel jöhet a modding.Én is gondolkoztam a váltáson, főleg AM4-re, de nagyon sokba kerülne. Nagyon kevés lap van, ami metisbe beférne, meg a DDR4 ram árak is elvették a kedvem. Ráadásul egyre kevesebbet játszok, többire meg bármi elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged