- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Vízpart, vakáció és hardverek
- SSD kibeszélő
- Bluetooth hangszórók
- OLED TV topic
- Epson nyomtatók
- Mini PC
- Vezetékes FÜLhallgatók
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz
batagy #15401 üzenetére
A helyzet az, h azert gondoltam a CM-re, mert egy nagyon igenyes, jol kidolgozott, nagyon jo szolgaltataskinalatu kucko, es ha megvennem, akkor a jovoben is szolgalhatna, ha mondjuk marad az ITX, de a Brazos helyett egy 1155-os lap lesz benne mondjuk egy G-s vagy I-s procival, meg mondjuk tobb HDD. Es nem kellene vakarozni, h ez sem fer el, az sem fer el.
A Lian Li-nek ez a konfig, es ennyi komponenes volt a vege, ezzel volt "bezsufolva" a haz. Es igazabol eladtam mar, ugy, h nyertem is rajta.
Nem PICO, de nem tunik rossznak:ez milyen szabvanyu tap?
Egy-ket ezres a kulonbseg a Lian Li es a CM kozott... -
Pista0001
addikt
válasz
zolikaDB #15396 üzenetére
+1 a PC-Q07 mellett kis táppal. Nekem is ez van, pico táppal olyan hűtést tehetsz bele amilyet nem szégyellsz. A táp helyére csak egy 150×86-os lemez (akár plexi) kell, tehetsz oda 80-as ventit, és máris rendben lesz a szellőzése. USB3-ra meg van megoldás, én tegnap rendeltem, szerintem biztos passzol.
Ja, és a pico (vagy akár paneltáp, nem nagy kunszt helyet találni neki, Brazos+noti vinyóhoz bőven elég az is) teljesen zajtalan.
-
batagy
őstag
válasz
zolikaDB #15399 üzenetére
Szia!
Hát az én véleményem az, hogy akkor is sokkal jobban járnál ha PicoPSU-t vennél és megtartanád a Lian Li Q07 házat. Ugyanis a Brazos konfigodat az 1 db laptop vinyóval bőven elviszi egy PicoPSU-90 is, ráadásul hangtalan és sokkal kisebb méretű.
Durva számítás:
PisoPSU-90 10eFt, plusz külső tápnak LC Power ITX75W 3.6eFt. Ha szállítás is szükséges, akkor plusz 1-2 eFt, de lehet esetleg használtan is találni.
Ha eladod a 250W-os FSP-t mondjuk 4eFt-ért, akkor kb 10eFt kiadás eddig.Ha viszont másik ITX házat nézel, akkor az új ház költsége, mínusz a Lian Li Q07-, ha eladod. Szóval valóban PicoPSU-val drágább, de cserébe sokkal jobb, SZVSZ.
-
zolikaDB
veterán
Üdv mindenki!
Eddig a brazos topikban bóklásztam, most ide jövök egy kis segítségért.
Az adatlapomon van egy kis konfig, aminek szeretnék a hatékony hűtéséről gondoskodni, a kis Asrock E350 procija eddig gyári bordával és egy fölé applikált Coolink Swif 80mm-es ventivel mindig 43-45 fok közt volt, a GPU meg 50 fölött.
Szereztem egy Alpenföhn Ötzit, felszereltem rá a ventit, öröm, boldogság, 34-36 fok a proci. Csakhogy többé nem tudtam betenni a házba a lapot. (Lian Li PC Q07, max 70mm CPU cooler)
Kérlek segítsetek a ház kérdésben! Melyik az a kis ITX-es kuckó az alacsonyabb szegmensben, ami fogadni tudná a lapomat a 89mm-es hűtővel? Nem bánnám, ha ATX tápos lenne. Bitfenix, Fractal Node sajnos nekem drága.
Max 15k-t tudok rászánni. Elvileg a Cooler Master Elite 120-asra gondoltam, de az se sokkal jobb, mint a kis Lian Li, hisz itt max 65mm-ig jó a dolog. Az egy másik kérdés, h sokkal jobban szellőzik, jobban szerelhető, USB3 is van rajta (a jövőre gondolva) stb. Vajon gyári bordával, és jól irányított ventikkel ezeket a hőfokokat tudnám hozni ebben a házban?
Köszönöm! -
HookR
addikt
A paneltáp adatlapja ismeretének hiányában nem lennék biztos benne, hogy elegendő a konfighoz. Az egy dolog, hogy elindul és működik valameddig, de ha teljes terhelés nem fér bele a hosszútávon fenntartható keretbe, az idő előtti elhalálozáshoz vezethet.
Brazos-szal nyilván nincs ilyen gond, mert lényegesen kevesebbet fogyaszt. -
Garold
senior tag
-
Nagytalp
senior tag
Az ebben lévő tápegység elég egy brazos lapnak?
-
Lonsi
tag
Sziasztok!
Már jó ideje szemezgetek egy ITX-es méretű géppel, elég sokat lesem a használt komplett gépeket is, de mindig van valami, ami kilóg a sorból. Ezért lehet összeraknék egy saját gépet, ebben kérném a segítségeteket. A lényeg, hogy nem igen tudom eldönteni, hogy integrált cpu-s alaplapot vegyek-e vagy inkább egy FM2-est. Amire nekem kellene filmnézés, sok HD film, letöltés, szinte egész nap hagynám menni a technikát, ezért a fogyasztás is meghatározó. Illetve még netezgetésre, mindennapos használatra kellene. A kiszemelt ház egy CM Elite 120. A régi gépemből átugrana a Corsair VX450-es táp illetve a 2*2GB Gel 1600-as memória is. Esetleg tudnátok tanácsot adni, hogy FM2-es lapot vegyek külön procival és külön hűtővel, aminek a költségei, azért 30 pénzzel megnyomják a költségvetést, vagy elegendő lenne a brazos lap?
Köszi! -
Garold
senior tag
válasz
szabi__memo #14879 üzenetére
szabi__memo, radi8tor1: Lehet hogy azért nem válaszoltam, mert ritkán látogatom ezt a topicot (ilyen "kedves" fórumtársak mellett még kevésbé fogom).
Amikor az én próbálkoztam Brazos E350 alapon nekem az istennek sem sikerült összehozni a 3D lejátszást, egy idő után fel is adtam (leszólás helyett szívesen várom a szükséges beállításokat/megoldást
), ha 3D-t nézek inkább a "nagy" gépemre bízom.
-
Garold
senior tag
válasz
Dzsabba #14819 üzenetére
Igen a Brazos ilyen kis egybegép. szerk.: mire megírtam meg is előztek
Nekem van egy, csak HTPC-t és torrentet, netezést vígan kiszolgálja, és kb 30 W-ot fogyaszt. Nekem ez volt az egyik szempont mert 0-24-ben megy. A tudása véges (de azért a full HD-t is viszi), én a nagy gépemen játszom. (ha nagynak mondható
, szintén ITX, adatai a felhasználói adatoknál megtalálható).
Ha tervben van a 3D is akkor a Brazos elvetendő ötlet.
-
canniball
nagyúr
-
Dzsabba
aktív tag
-
Garold
senior tag
válasz
Dzsabba #14816 üzenetére
30-50ft-ból elég nehéz lesz újat vásárolni.
Én mindenképpen az AMD vonalat támogatom, ha csak htpc-nek kell a Brazost ajánlom, ha esetleg 1-2 játékkal is szeretnél játszani, vagy később jól jönne a fejleszthetőség akkor Trinity.
Szerk.: Ha viszont Trinity én megvárnám a ASRock FM2A85X-ITX lapot.
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Ehhez a konfighoz tudnátok javasolni valami jó kis házat 15-16.000 körül paneltáppal?
MSI FM2-A75IA-E53
AMD A6 5400K
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V+200
KINGSTON 2x2Gb DDR3 1866MhzVagy felejtős, és gondolkozzak belső tápban? Már több helyen feltettem a kérdést, de sajnos konkrét választ nem nagyon kaptam.
Először Brazosban gondolkodtam, Modecom Feel 202 házzal, 95 W táppal. Állítólag a trinityhez ez már kevéske...
utána jött az alternatíva a CHIEFTEC FI-01B 200W személyében. Ennél viszont sokan panaszkodnak, hogy hangos a táp ventilátora...
picopsu lenne az ideális megoldás, de nem akarok rá még 15.000-et költeni...
Létezik jó megoldás, vagy kompromisszum és válasszam a chieftecet?Előre is köszönöm a segítséget.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Patice #14736 üzenetére
Szerintem én maradok az ASUS Brazos E-450-nél. Drága lenne a csere.
-
mtade
aktív tag
Ez a kuckó a jóéletbe nem lesz halk.
Első körben a procihűtő visított, meg voltam győződve, hogy a ventiszabályzás Windows feladat, felrakogattam az illesztőprogramokat, mire rájöttem, hogy biosból megy...
De a táppal nem jutottam előrébb, hason is és háton is hangos, annyi extrával, hogy amikor a venti felfelé néz, még a mozgatott levegő mennyiség is jelentősen lecsökken. (hülyeség, tudom, öngyújtóval néztem, milyen távolságról mennyire dönti el a lángját...
)
Most vívódok, visszaküldjem-e IPONéknak elállok az üzlettől alapon, és ráfizetek egy másikra, vagy széttépjem a garipapírt, és nekiálljak ventit cserélni a tápban... Monnyuk ha így lesz, kicsit szétvágom a belsőségeket is, a 2,5"os vinyónak is kellene valami nem tákolt hely...
A végén berágok, és mint Maláj kolléga, én is elkezdek építeni egy könnyűszerkezetes házat neki...
Szerk: Még győzködöm magam, hogy hangos, valószínűleg nagyon megszoktam a paneltápot a majdnem passzív Brazos-szal...
-
Mercutio_
félisten
válasz
abcdefg #14584 üzenetére
a bármi azért túlzás, de tény, hogy nagyobb a mozgástér egy miniPc-vel, esetleg még egy Brazos netbook-on is elgondolkodhatsz picit többért vagy nagyobb kijelzővel drágábban.
-
Mercutio_
félisten
válasz
abcdefg #14580 üzenetére
Ha nem akarsz barkácsolni egyszerűbb, ha veszel egy médialejátszót a szaktopicban a keretösszeg és a feltételeid alapján megmondják mi a legjobb választás és akár a tervezett összeg feléből megúszhatod a dolgot.
Ha ragaszkodsz a miniPC-hez, akkor a Brazos klub topicban kérj egy konfigjavaslatot.
-
canniball
nagyúr
válasz
abcdefg #14580 üzenetére
"A miniITX-es lapoknál meg nem vagyok biztos benne, hogy elég erőss az Atom proci..."
Nem csak atom procis mITX lapok vannak, még nagyobb is a kínálat Brazosból ebben a méretben mint mATX-ben. Mondhatni megtaláltad a kevés mATX méretű Brazos lapok egyikét...
És természetesen "integrálatlan" lapok is vannak mITX méretben, erről (is) szól a topik. -
zodo
nagyúr
válasz
bigdady #14485 üzenetére
Integrált lapokban nem igazán vagyok képben de az AMD Brazos Klub vagy az Építsünk HTPC-t (Home Theater PC) topikokban tuti megkapod a válaszokat mert ott ezekről a lapokról témázgatnak.
Ház ügyben a lista elején lévő LC Power házak ajánlottak amikhez jár a tápegység is mely tökéletes egy ilyen Brazos cucc kiszolgálásához.
-
zodo
nagyúr
-
Dr. Akula
félisten
válasz
prmcsk #14266 üzenetére
Ez már újkorában is sok volt érte (az árgépen is lehet találni vicces cégeket a lista vége felé, 2-3x árréssel), én úgy 40k-ért vettem anno, 2 éve, boltból. Azóta tuti olcsóbb, de valszeg már nem kapni csak használtan (úgy meg mégolcsóbb).
Van olyan jó mint a Brazos, CPU-ban asszem kicsit jobb is (pár %, nem tétel). Mondjuk ezen a szinten felesleges ilyesmiről beszélni, ez a Trabant vs Wartburg gyorsulási verseny szintje. Ha most vennék, lehet inkább Brazost vennék, de abból is csak ilyen passzív hűtésest. Lehet hogy nyáron erre is kell venti (2 év alatt még nem értem rá összerakni
), de megnyugtatóbb egy nagyobb bordát hűteni, mint egy kisebb pöcsköszörűt.
-
prmcsk
addikt
válasz
Dr. Akula #14264 üzenetére
Namost nemazé...Ennek tényleg ennyi (volt) az ára ? ?
És van olyan jó, mint egy 18k.-s brazos ?
Hacsak másfélszer olyan jó is, háromszoros áron le is kéne naponta spangliznia...
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Victorio #14257 üzenetére
2 magos Atom + 1. generációs ION (ahol még nincs korlátozva a PCIE sávszélesség) még mindig a legjobb 0fogyasztású gépnek. Van olyan jó mint a Brazos. Pl: ASUS AT3IONT-I Deluxe.
-
Victorio
aktív tag
válasz
Serricon #14252 üzenetére
Ettől félek én is, gyanús, hogy már túl van azon a határon ami még passzívan elmegy. Pedig pont az az álmom, hogy végre lesz egy teljesen néma gépem.
Mekkora az a hőmérséklet ami még elfogadható? Lehet ezzel bátran kísérletezni? Gondolom hamarabb kidob a rendszer mintsem megsüljön a proci.
Core2duo6600: Atommal nem szívatom magamat, a Trinitynek magasabb a TDP-je mint az Ivynek, meg nem nagyon van még normális mITX lap hozzá. Brazosban is gondolkoztam, az Asus E35M1-I Deluxe nagyon szimpatikus, csak nehéz beszerezni és drága. Az árából majdnem kijön az Ivyhez a lap + a proci, és akkor procierőben egy lépcsővel feljebb vagyok. Sajnos TDP-ben is.
tlac: Ennek nem csak az arasznyi vastag borda-mostrumoknál van számottevő jelentősége? Itt azért a levegőnek a bordák között csak pár mm-t kell megtennie. Képek alapján nem tűnik úgy, hogy túl nagy ellenállásba ütközne a konvekció.
-
Pista0001
addikt
válasz
Core2duo6600 #14254 üzenetére
Brazosnak hívják és HTPC-nek a legtökéletesebb.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #14231 üzenetére
Igazság szerint erősen összemosódnak a határok, mind ár, mind fogyasztás szempontjából, az tuti, hogy 2 magos brazos alá nem mennék a mai médiára kihegyezett netes tartalmak mellett, a sima atom halál, az ion-nal megtámogatott pedig fogyasztásban vérzik el és árban - ha van egyáltalán - se olcsóbb.
Talán a proci- és összteljesítmény tekintetében lehet - azonos fogyasztás mellett - meghúzni a határt.
-
Mercutio_
félisten
Lehet kicsit katyvaszos amit írtam, szóval összefoglalva:
Van asztali PC-nek egy SG05-öm, benne Asrock A75M-ITX, A6-3620, 2x4GB ram, 120-as SSD, 2GB HDD, Dell 2209WA IPS monotrral.
Mellette volt HTPC-nek egy MSI mITX Brazos E-350-es lap 2x2GB ram, 160-as notivinyó egy Qbic mITX házban 250GB-s Chieftech ITY táppal, ODD-vel, kártyaolvasóval.
Utóbbit eladtam vinyó nélkül 38-ért és ezt a pénzt gondoltam felhasználni úgy, hogy legyen valami a htpc helyett és esetleg a fennmaradó pénzből - akár a PC egyes részeinek eladásával, használt de garis dolgok vételével - kicsit erősebb asztali cuccot kihozni.
A dologhoz tartozik még, hgy van itthon elfekvőben egy Antec Aria ház táp nélkül valamint 2x4GB 1600-as ram is felhasználásra vár
Mivel a filmezés hétvégenként általában fix, így átmenetileg beszereztem egy Egreat R800-as médiaplayert, de a w7+XBMC után kicsit butának tűnik a cucc#14075: Ööööö...lehet, de az akkor sz*vás, már kezdtem reménykedni, hogy emberi árban lehet találni olyan tápot, ami elbír az FM1/2 rendszerrrel.
-
zodo
nagyúr
válasz
#25954560 #14061 üzenetére
Nem vagy egyedül a kinézetével csak maláj kolléga ragaszkodik a szinte full kockához.
Amúgy régi személyes kedvenc szériám a Viako házai amik 4,5 vagy 5,5 és 8 centi magasak.
Nyilván ezek sem az igaziak mert még slott in lejátszót sem tervezek vagy vagy vagy ....plusz beszerezhetetlen.
Wesena házai mint pl ITX 1, 5, 7 már szimpibb és egész jó áron hozzá lehet jutni persze kintről.
de ha mégis ilyen kuckóban vagy annak "gyártásán" gondolkodnék akkor csak is a Viako Barbone vagy Selp széria házaira hajazna aminek oldalai, szabadon személyre alakíthatóak.
(#14062) Krampesz
Rajtad áll hogy melyik házat választod többi szinte részlet kérdés na meg hogy mennyire szeretnél a pénztárcádba nyúlni ill. eldönteni hogy nagyon fontos a Trinity vagy elegendő a jól bevált Brazos konfig.
-
zodo
nagyúr
Mint a képeken is látni soha nem teljesült a ház végleges képét összehozni de egy jó lap választással és a tetőlapra szerelt 12-es ventivel, nagyon jó lehet ha kivesszük a gyári 4 centis házventit.
(#14029) xtevo
Igen, azt ki kell venni. Nagyon süvít.
Brazos akár passzívan is lemegy feltéve ha jól olvastam róla. -
Mercutio_
félisten
válasz
Mattanyahu #13756 üzenetére
Asrock-éknál van még néhány hasonlóan kicsi "mATX" H61-es lap: 19,1x17 cm-es mérettel H61M-VG3, H61M-VS3, és 22,6x17,3 cm-es mérettel H71M-DG3, H61M-DG3/USB3, H71M-DGS, H61M-DGS, H61M-HGS, H61M-HVGS, H61M-HVS és az általad is linkelt H61M-VS R2.0
ezek az a bajom, hogy a legtöbbről hiányzik az S/PDIF header, és VIA hangkodekje van, nomeg USB3.0 le lenne rossz olcsón, és persze a 3/4-ét itthon nem lehet kapni
és két ATX "mutáns": 30,5x17,3 centis mérettel: H61DEL, H61 Pro
Érdekes konklúzió pico-psu-val nem induló alaplap témában a Brazos Klubban.
HookR: Ha a felület olyan szép mint a képen, akkor szerintem mindkét verzió esztétikus, csak ízlésbeli különbség van.
-
Goose-T
veterán
válasz
szabi__memo #13700 üzenetére
Kettő vinyó nem hiszem, hogy belefér, mert az alaplap felé kell rögzíteni a vinyótartó lemezt, és az egész ház 6cm vastag. Esetleg egy vastagabb notivinyó belefér, de abban sem vagyok biztos. Nekem egy brazosos konfigom volt 1340mi házban, és a déli híd hűtőbordája felett volt a vinyó.
-
Patice
nagyúr
válasz
Mirman #13683 üzenetére
Ha szeretsz több dolgot csinálni egyszerre, akkor pörgősebb a Trinity vagy a Llano. Atom/Brazos kicsit döcögősebb, de használható. Nekem lassú volt a Brazos, ezért egy alap Trinity-t vettem a jövőállóság miatt.
Bár most Llano kifutó, elég jó árakon van.
Trinity:
AMD A4 5300
Asus F2A85X-M LE (vagy 75-ös de akár 55-ös chipkészlettel)
Samsung 64GB 830 SSD (most a legolcsóbb helyeken 15.000)
4 v. 8 GB 1600 MHz memória
HDD ízlés szerint, ODD, ha kell
mATX-es ház: Fractal Design Core 1000
Táp hozzá: FSP Hexa 400W vagy igény, pénztárca szerint kisebb teljesítményű, halkabb, jobb hatásfokú (drágább) -
Goose-T
veterán
Nekem ilyenben lakott a Brazos konfigom. Olcsóbb a Vialannál.
-
fero02
nagyúr
-
szabi__memo
nagyúr
Várható ilyen ivy-sban?
Azért úgy nézem ez prociban jóval erősebb mint a brazos. Sőt még kevesebbet is eszik -
Goose-T
veterán
válasz
kir1975 #13460 üzenetére
Szerintem jól jársz, ha most meghirdeted és eladod az egész gépedet, elég jó piaca van mostanában ezeknek. Az én Brazosos kisgépemet egy nap alatt elvitték, itt a bizonyíték.
-
Goose-T
veterán
válasz
kir1975 #13458 üzenetére
Szerintem érdemes új házat venned három okból is:
1. A CFI ház tetején elég kicsi a szellőzőnyílás, amin keresztül a procihűtő szívná be a friss levegőt, bár még ez a legkisebb probléma.
2. A ház 7,5 cm vastag szemben a Chieftec FI-01N 9 cm-ével, és nekem így is csak ~0,5 cm szabad hely van a ventilátor és a ház oldallapja között. Szóval szinte biztos, hogy nem férne el a CM GeminII M4.
3. Az a noname 150W-os táp, ami benne van a házban, jó lehet a jelentéktelen fogyasztású Atomos és Brazosos cuccokhoz, viszont egy ilyen komolyabb konfigot én nem bíznék rá szívesen, de ez csak az én véleményem. Ha a tápot le akarnád cserélni, akkor a legolcsóbb FSP is 10000 Ft körül van a megbízható márkák között, szóval jobban megéri megvenni a Chieftec házat táppal együtt. -
Goose-T
veterán
válasz
Goose-T #13406 üzenetére
Na összeraktam a gépet ezekből:
* Chieftec FI-01B ház
* AMD A10-5700 proci
* Kingston HyperX Genesis 1866MHz 2x4GB memória
* Cooler Master GeminII M4 hűtő
Az előző Brazosos HTPC-met sajnos vinyóval együtt vitték, így majd egy 2,5"-es, 750GB-os, 7200rpm-es WD-t veszek bele, de az csak hétfőn érkezik. Szerencsére volt még tartalékban egy régi 80GB-os SATA-s notivinyó USB-s tokban, azért el kellett bicajozni a tesómhoz, mert nála volt kölcsönben, ezt bele tudtam rakni ideiglenesen. Állati lassú és hangos (relatíve), de legalább megy a gép.A szerelésről: az egész cucc elég könnyen szerelhető, bár a hűtőtartó keretnél vakartam a fejem, hogy ez így most hogy van. Aztán rákerestem videókra AMD hűtőszerelés témában, és utána már könnyen és gyorsan ment minden. A hűtő-alaplap páros jó kombót alkot, mindent rá lehett dugdosni a lapra könnyedén a hűtő felszerelése után, persze érdemes kerülni a magasított hűtőbordás vérpisti-memóriákat. A ház a szokásos Chieftec minőség, de szerszám nélküli rögzítőkeret csak az optikai és a 3,5"-es meghajtók helyén van, a notivinyót be kellet csavarozni, még hozzá való csavar sem volt a házhoz adva. Szerencsére van itthon egy rahedli mindenféle csavar PC-szereléshez régebbi gépekből, így ez nem volt gond. Az SPCR-en még olvastam a hűtőről, hogy laza a venti leszorítása, és sok rezgést is átad a bordának, így vágtam a venti alá öntapadós gumihab-csikokat (valamelyik barkácsáruházban vettem), ahogy ott is tanácsolták. Biztos jobb lett, anélkül ki sem próbáltam.
Beüzemelés: rákötöttem a TV-re a szokásos HDMI kábellel, mint a Brazosos gépemet, és elsőre azt hittem, hogy nem működik a gép, utána rájöttem, hogy van az alaplapnak egy furcsasága: csak Windows-ban ad HDMI-n keresztül képet, ott is csak a Catalyst feltelepítése után. Addig csak a D-Sub kimenet működik. Még jó, hogy VGA kábel is van itthon pár darab, így ez sem volt gond. Szóval ha akarok az UEFI-ben turkálni, akkor át kell kapcsolnom hozzá a TV bemeneti forrását. A Kingston memóriák nagyon tutik, elég volt a beállításoknál bepattintani az 1866MHz-es XMP profilt, és már pörgött is ezerrel. Írták többen is a Trinity topikban, hogy mindenféle gond van a memóriákkal, pl. már 1600-on is feszültséget kell emelni, hogy stabil legyen a gyárilag sokkal gyorsabb RAM, meg ilyesmik. Na pont ezért vettem olyan memóriát, ami rajta van (na jó, ez pont nincs rajta, de ugyanilyen típusjelű van, csak más mérettel vagy sebességgel) az alaplap kompatibilitási listáján.
Működés: elsőre némileg hangos volt a gép, de a hűtőt leszabályoztam 2-es szintre az UEFI-ben, és onnantól már csak annyi hangja volt a gépnek, mint az előző Brazosos konfigomnak. Filmnézés és netezés közben fel sem melegszik annyira a proci, hogy fel kéne pörgetni a ventilátort, játék közben meg hadd pörögjön, az a dolga. Ha nincs dolga épp a gépnek, akkor simán lemegy 35°C alá a proci hőmérséklete, terhelve sem megy sokkal 50°C fölé. A házon nincs sok szellőzőnyílás, de azok annyira jó helyen vannak, hogy nagyon hatékonnyá teszik a hűtést. A házból kifújódó levegő a procihűtőhöz közel lévő oldalsó szellőzőnyiláson még terhelés alatt is csak éppen langyos. Gondolkozom még azon, hogy a ventilátort lecserélem egy vastagabbra (a mostani 120x120x15mm-es), de elég passzentosan fért ez is be, maximum egy 20mm vastag férne be úgy ránézésre, az pedig elég ritka. Ha esetleg van valakinek ötlete, honnan lehetne szerezni ilyen ventit, ne habozzon megosztani.
Sebesség: tuti. Eddig csak a Skyrim-et próbáltam, az tökéletesen játszható 1280x720-ban high beállításokkal kikapcsolt AA és 8xAF mellett. A 3DMark 11 1355 pontot nyomott performance módban. HD videók lejátszása alatt jelentéktelen a procihasználat DXVA használatával, ugyanez az ábra a Youtube-os HD videók esetében is.
Konklúzió: remekbe szabott kis HTPC-m lett, maximálisan meg vagyok vele elégedve. A következő beruházás egy Logitech F710, és onnantól van egy teljes értékű, PC alapú, szinte hangtalan játékkonzolom a TV mögött.
Részemről:
-
Pista0001
addikt
válasz
Mbazsika #13316 üzenetére
Ez a push-pin:
Mounting-hook-ról így hirtelen nem találtam képet, de biztos hogy neked nem az kell. Régebbi Inteles Asus lapokon használták előszeretettel.
Ha jól megszellőzteted a házat akkor lehet hogy elviszi rászerelt venti nélkül, kérdés hogy melyik megoldás a halkabb. Lehet hogy rászerelt ventivel jobb eredményt lehet elérni. Nekem van egy Porterem, esetlegesen Brazosra tettem félre (az alaplapomhoz vettem a P55-re eredetileg, de nem tudom felszerelni mert egy kondi útban van), de a teljesítményéről nem tudok mit mondani mert még nem próbáltam ki semmin. Eléggé ígéretesnek tűnik, a hőcsöve 8 mm-es és direkt kontaktos, a ventirögzítés gumis, 8 centis ventivel megfelelő fordulaton szerintem tuti elég és nem is hangos.
Most nézem hogy a ChipChilla kisebb, csak 6 centis a ventije, a hőcső sem direkt kontaktos, úgyhogy biztos gyöngébb.
Az Ötzi sem nagy darab, viszont 2 hőcsöve van, bár vékonyabbak mint a Porteré, és ez sem direkt kontakt.
Ötzi-ről találtam neked teszteredményt: [link]
caeser: Nem mondom hogy van neki, csak azt hogy nem zárnám ki a lehetőségét.
A zajszint szerintem is brutál lehet, de amikor játszik az ember (legalábbis én
) akkor (nekem) nem zavaró. Főleg egy LAN partin, ahová igazából egy ilyen gép való.
A cooler gyártók szerintem még egy jó darabig biztos nem fogynak kifejezetten olyan hűtőt gyártani ami a PCI-E slot melletti procifoglalathoz van optimalizálva és még nagy teljesítményű is. A házgyártók sem nagyon vették fel a fonalat, aki gyárt olyat amibe belefér egy normális VGA azok az alaplap fölé teszik a tápot. A Cooler MAsternél még érthető is, ők forgalmaznak kompakt vízhűtést is
. Amúgy más út nem nagyon van ha "brutál" ITX-et akarsz. Természetesen nem a kompakt vízre gondolok, hanem a normálisra. Elég kicsi pumpa és tartály van, a blokkok soha nem is voltak nagyok (itt jön a képbe az EVGA Z77, ugyanis a fethűtőjének vannak lyukak az alaplapon, tehát az is könnyedén vizezhető), ezek simán beférnek bármilyen házba, akár egyslotosba is, hiszen a VGA blokk vékony, a kártyákhoz meg létezik egyslotos hátlap (természetesen azokhoz amiknek csak egy sorban vannak csatlakozóik). A radiátor(ok) jelent(enek) csak problémát. Egy Prodigy-ben elfér elegendő egy teljes vízhűtéshez, a többi mellett meg még bőven sok is elfér egy (vagy több) állványon. Nem mellesleg vízhűtésnél (akár kompakt akár rendes) tök mindegy hogy hol van a procifoglalat.
-
-
john117
csendes tag
válasz
viperabácsi #13196 üzenetére
igen az a része nem is neked szolt
egy srác kötöszködött nagyon brazos forumba, és roszul másoltam bocs
ne de hagyuk mert az élletül is elvették a kedvem, törlöm is a hirdetést ezért sem forumozok már egy ideje
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #13179 üzenetére
A "kislánynak lenne" általában mást jelent
Brazos-os mITX méretű integráltprocis alaplap pl.: Asrock E350M1-USB3 ez 20W körül eszik, vagy drágábban erősebb, de többet evő megoldások: Asrock A75M-ITX lap + AMD A4-3400 proci, Intelből Asrock B75M-ITX és G550 vagy erősebb, de az AMD-nél még mindig gyengébb integráltVGA-s i3 3225 proci
-
Mercutio_
félisten
válasz
viperabácsi #13175 üzenetére
Méret, fogyasztás, keretösszeg? (csak konfig, vagy + bill-egér, monitor, esetleg egy 11,6"-os kijelzőjű brazos-os netbook)
-
zodo
nagyúr
válasz
st6969 #13103 üzenetére
Ohh, igazad van nem csak a hátsó 4-es lehet a bűnös mert a lapon lévő kereplőről el is feledkeztem. Mondjuk nem követem de talán nem olvastam még hogy zavaróan hangos lenne a gyári proci hűtő ezeken a lapokon. Esetleg a AMD Brazos Klub topikjában kérj beállítási segítséget vagy ha tudsz és kívánsz barkácsolni akkor mindenképp ajánlanám hogy felejtsd el a gyári megoldást és szerez be egy Scythe Slip Stream 120mm ventit amit kb így kellene felrögzíteni a ház tetőlapjára.
Nálam is ez a terv de talán soha nem készül el.
Egy kezdeti (száraz próba) Coolink SWiF2 120P-el ami ugye 25mm vastagságú és épphogy beférne de a lényeg (ismét) kiderült számomra hogy működik az elképzelés és így egy igen halk kis gépet lehet összehozni amihez még extra házhűtő sem kell ekkora méretű házak esetén.
Táp venti cseréjét, nem javaslom. -
john117
csendes tag
válasz
Garyka #13088 üzenetére
Ja két gép van a képeken
volt egy asus itx-es gépem pár éve, pont olyan mint Zodo kollegának. Abban egy amp editionos zotac kártya volt, jo kis gép volt, most sajna csak egy brazosra futotta, de rajta vagyok a téman
hát a mostani távolrol sem csendes a vinyo nem mai darab és nem is csendes, és az e350-es lapon lévö kis venti sem csendes hiába tettem biosban legkisebbre a teljesitményét.
-
john117
csendes tag
válasz
Garyka #13083 üzenetére
hello.
Ez a kérdés engem is érdekelne!mx31-esem van és egy slotis vga ritka madár, club 7750-es-böl létezik pl egyslotos, de beszerezni lehetetlen. Igy én is fm2-re várok
de játszanék is néha igaz csak 1280-ban. A nagy tesztet elolvastam, és értem hogy egy hd 6670-est majdnem elér a trinity teljesitményben, de még nem vagyok 100% ig meggyözve. Most egy brazost hajtok dead space 2 megy rajta 1280-ban fraps szerint 20fps-es de ez értelemszerüen sovány
A masinám;
[link]
Tápot már cseréltem fsp bluestorm 2-re -
Mercutio_
félisten
válasz
Kreash #13018 üzenetére
Brazos klubban írtak és saját tapasztalat alapján is igen, a megfelelő SW beállítások és IGP-nek biosban fixen beállított 512MB ram esetén
-
john117
csendes tag
hello
Én két hete raktam ösze egy e350-es ashrockot, de már lépek is tovább. November elején tervezem eladni a lapot,15k körüli áron mert komolyabb gépet épitenék, (Bár a dead space2-öt 1280-ban mediumon ezen játszottam végig ami nem semmi egy brazostol) talán fm2-est még nem tudom, de megkereslek majd hátha kell neked a lapom, garis dobozos két hetes hibátlan, (addigra kb egy honapos lesz)
-
Goose-T
veterán
Nézz át a Brazos topikba, mindenki elégedett azzal az alaplappal, nekem is ilyenem van már vagy nyolc hónapja. Az Atom D510 egy elavult, lassú fos az AMD E350-hez képest, ezt mindenki belátja. A Brazos CPU téren is bárhol leveri ezt az Atomot, grafikus teljesítményben pedig nagyságrendekkel fölötte áll, össze sem lehet hasonlítani a képességeiket.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Goose-T #12908 üzenetére
Hm, ahogy nézem a nekem megfelelő/megfizethető A8-5500K pariban van a most piacon lévő A8-3850-nel, csak kevesebbet eszik, az A10-5700 esélyes, hogy túl drága lesz számomra, és az előző 2 procihoz képest 5-10% plusz teljesítményt hoz, azt hiszem marad a mostani A6-3620 az asztaliban, már csak azt kell kitalálni mit lenne érdemes HTPC-nek beszerezni, ha elkel a mostani Brazos-os konfigom
-
Goose-T
veterán
válasz
kisza25 #12904 üzenetére
Remélem, hogy mihamarabb kijön az ASRock is az ITX-es FM2-es alaplapjával, mert nekem az fog kelleni. Már ki is néztem, miből fogom összerakni az új konfigomat az alaplap és az A10-5700 köré:
* Chieftec FI-01B ház
* Alpenföhn Panorama hűtő
* Corsair XMS3 8GB 2000MHz kit
* Western Digital Black 750GB 7200rpm HDDTök jó, hogy ennyi cucc kell, és kész is van a gép.
Csak jönne már az A10, a Brazoshoz képest biztos ultraállat lesz, akár a legújabb játékok is el fognak futni rajta játszhatóan.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Pista0001 #12892 üzenetére
Olyan coax csatim nekem is van, csak abban nem voltam/vagyok biztos, hogy alaplapi tüskesor a kis méret miatt mITX esetén van/lesz-e hozzá minden esetben.
A mostani A75M-ITX lapomnál gondolom ez lenne az "- 1 x HDMI_SPDIF header"
Azért merült egyébként fel bennem a dolog, mert a Brazos-os lapok ára (talán az Asrockot kivéve) miatt elgondolkodtam egy FM1-re cserén, bár az meg lehet, hogy ágyúra verébbel?
Esetleg 20k körül/alatt lesz/van már brazos 2.0-ás procikkal szerelt mITX alaplap?
-
john117
csendes tag
Sziasztok. regota olvasgatom a forumot, es kedvet kaptam epiteni mini itx-es gepet
. igy lett egy brazosom, meg egy amd-s asus gepem. korabban olvastam, vannak akik jatszanank is pl e350-en, nekik van egy jo hirem, szerintem lehet, de ehez inkabb tv-t ajanlok max 1280-as felbontasban. nekem pl a dead space2 mediumon is siman jatszható, brazoson
egy par kepet is megosztanek veletek ha nem banjatok, tovabbi szep napot mindenkinek
[link] -
st6969
őstag
Sziasztok!
Van egy kis fogyasztású brazos konfigom (Asrock E350M1), 1db 5,25" ODD és 1db 3,5" HDD-vel.
Házra lenne szükségem. A keret persze véges. Ezt néztem ki: CFI CBI-A8989TG
Mi a véleményetek róla? Esetleg ilyesmi árkategóriában melyiket érné meg, ha nem ezt?
Köszönöm! -
batagy
őstag
válasz
#16939776 #12550 üzenetére
Szia Duracellm,
Bocsánat a kései jelentésért.
Meglett az LC Power ITX75W táp. Nos, a 3 nálam járt 12V-os külső táp (ACDC12060 és Mean Well GS90A12-P1M) közül, bár az LC Power a legolcsóbb, fura módon ez a legjobb eddig.
A másik kettőről írtam már a 12544-es hozzászólásban.
Az LC Power, külsőre relatív gagyinak tűnik, az alja a másik kettővel ellentétben nincs tele mindenféle szabvány logóval, szinte csak a típus jelölés van rajta. A 12V-os kivezetés kábele ennél a legvékonyabb.
Viszont teljesen halk és valóban hűvösebb a másik kettőnél.
A következőket tudom elmondani:
- Terhelés nélkül, nagyon-nagyon icuripicit sípol csak, olyannyira halkan, hogy csak 3 centiről lehet hallani. Ez már az a kategória, amire szerintem rá lehet mondani hogy csendes.
- Terheléssel még ez a picuri hang sincs, nem sípol, nem cicereg.
- Gép bekapcsolva, kevésbé melegszik mint a másik kettő. Az esetemben viszont nem 17W-os Brazos fut (jelenleg), hanem 29W-os Atom D525, ezért ennél több teljesítményt kell eldisszipálni a tápban. Amikor hazahoztam az LC Powert, még kánikula volt, abban az időben ez is felmelegedett, de nem annnyira mint a másik kettő. Most viszont a lehűlt időben, már ez is csak langyos.
- Ha a gépet rendes shutdown-nal kapcsolom le, akkor ez nem melegszik. Lehűl. És nem is sípol (csak a fent említett icipicit, de az tényleg elhanyagolható.)
- A CosFí-t 0,5 körül van.
- A linux sensors valamivel többet írt ki, mint a másik kettőnél, melegben 11.46 V-ot és 11.52 V-t, ha hűvösebb, akkor 11.58 V-ot.Van multiméterem, rámértem a tápokra. Az ACDC12060 terhelés nélkül 12.22 V-ot mutat, az LC Power terhelés nélkül 12.33 V. Rádugva a gépet (terhelve), sajnos a bemenetre nem tudtam rámérni, jobb híján az egyik SATA csatlakozón mértem a feszültséget. Az LC Powerrel:
- Sensors: 11.46 V, ekkor SATA-n multiméterrel 11.83 V.
- Sensors: 11.52 V, ekkor SATA-n multiméterrel 11.92 V.
- Sensors: 11.58 V, ekkor SATA-n multiméterrel 11.93 V.Mindenesetre a sensors rendre kevesebbet mutat, mint a SATA-n lévő fesz.
Szóval jó kis táp az LC Power. Még kipróbálnám a Mean Well 60W-ost is, amiben nem volt PFC (az is hangtalannak tűnt), de most egyelőre ez is megteszi.
Van egy elméletem arra, hogy az LC Power miért lehet esetleg hűvösebb, mint a másik kettő, de ez csak spekuláció. Elképzelhető, hogy ebben nincsen annyi szabályzó áramkör, emiatt lehet annyira olcsó is, és az alján hiányzó logók is ezt igazolják, úgy értem, lehet hogy nem felel meg bizonyos EU-s szabványoknak. Ez különösebben nem érdekel, de lehet hogy a kevesebb szabályzás vagy védelem miatt nem disszipál annyit. De ez csak feltételezés....
A másik, amit felfedezni vélek, hogy a paneltáp által leadott 12V feszültség szerintem függ a hőmérséklettől. Azt vettem észre, ha a házban jobb volt a hűtés, akkor nagyobb feszültséget adott le. A másik tünet, ami ezt alátámasztja, hogy bekapcsolás után közvetlenül mindig magasabb volt a feszkó, majd mikor bemelegedett, akkor lejjebb esett.
A PicoPSU-n kezdett el járni az agyam, lehet hogy az stabilabb. Kérdés hogy cicereg-e.
-
Goose-T
veterán
válasz
saturn27 #12633 üzenetére
Az biztos, hogy a 65W-os procit nem fogja elbírni a 12V-os ága a paneltápnak, ugyanis annak a maximális teljesítménye 54W (4,5A pillanatnyi csúcs, 4A folyamatos), az is csak rövid ideig. Szóval a paneltáp már eleve nem nyerő. Egyébként erről a picike házról is lebeszélnélek, mert a Brazost sem túl könnyű lehűteni ekkora házban, a több, mint háromszoros hőtermelésű Trinity tutira megfőne. Nem tudsz annyi ventilátort rakni a házba, ami kiviszi azt a nagy mennyiségű meleg levegőt, amit termel a proci. Akkor lehetne működőképes az ötlet, ha a ház fedlapját teljesen kilyuggatnád. Így hiába teszel rá procira fújó hűtőt, nem tud sehonnan friss levegőt szívni, csak azt a 2-3 liternyi forró levegőt keringeti a házban.
-
batagy
őstag
válasz
#16939776 #12412 üzenetére
Szia!
Folytatom a külső 12V-os tápegységgel kapcsolatos vizsgálataimat...
, bár ugye te tisztáztál pár alapvető tényt (pl. Aktív PFC cicereg), de belevágtam az alábbiba.
(Az első amit vettem a ACDC12060 volt.)
Most gondoltam egyszer élünk, berendeltem egy Mean Well GS90A12-P1M tápegységet. Tegnap meg is kaptam és este teszteltem. Ez 90W-os, aktív PFC-s. Ez külsőre nagyon profin megépítettnek tűnik, van rajta márkanév, specifikáció elérhető, stb, szóval ez egy komoly márka. Amikor korábban érdeklődtem, az ügyfélszolgálatos mondja hogy 83 db van nekik raktáron, szóval nem aprózzák el. Nagyobb a mérete is, a kivezető 12V-os kábel is vastagabb. 220V-os vezetéket nem is adtak hozzá, de szabvány IEC aljzat van rajta.
Mindenesetre az alábbi különbségeket vettem észre:
ACDC12060:
- Terhelés nélkül sípol, vagy inkább kerreg.
- Terheléssel hangtalan.
- Gép bekapcsolva, nagyon melegszik.
- Ha a gépet rendes shutdown-nal kapcsolom le, akkor is tovább melegszik, nem hűl le! (WOL engedélyezve)
- Nincs PFC, Düwivel 0,6-nak mértem a CosFí-t.
- A linux sensors 11.46 V-ot írt ki a +12V-ra.A Mean Well GS90A12-P1M :
- Terhelés nélkül sípol.
- Terheléssel nem sípol, hanem cicereg. Ez valszeg az aktív PFC amit Duracellm említett.
- Gép bekapcsolva, szintén eléggé melegszik, talán kicsit kevésbé, de így is majdnem forró
- Ha a gépet rendes shutdown-nal kapcsolom le, akkor ez már nem melegszik. Lehűl. Cserébe így sípol. (WOL engedélyezve)
- A CosFí-t sajnos nem tudtam lemérni mert nem volt nálam olyan mérő.
- A linux sensors 11.46 V-ot írt ki a +12V-ra, ugyanúgy!Mivel a sípolás és cicergés egyértelmű, visszavittem a Mean Well-t. Rendesek, korrektek nagyon, visszavették és nem problémáztak. Még segítettek is az üzletben és voltam olyan pofátlan, hogy a GS60A12-P1J típust megnéztük (éppen kéznél volt egy). Ez a 60W-os nem tartalmaz PFC-t. Terheletlenül nem hallottam semmit! Utána rádugtunk egy terhelést, és akkor se hallottam semmit! Gondolom mert ebben nincs PFC, így terhelve sem cicereg. Közvetlen közelről hallgattam, és biztosan meghallottam volna, mert ellenpróbát is csináltunk a 90W-ossal. Tehát így első körben jobban tűnik ez a 60W-os Mean Well. De egyelőre nem hoztam el....
Viszont már előző este mérgemben berendeltem az LC Power ITX75W-ból. Erre azt írták a Brazos topikban, hogy nem melegszik. És rettenetesen olcsó.
Szóval most nem tudom mi legyen... majd kitalálom.
A 12V leadásávaél kapcsolatban, mivel mindkét külső tápegységgel azonos feszt (11.46V) írt ki a sensors, elképzelhető, hogy nem a külső táp a ludas. Lehet a paneltáp okozza, vagy pedig a szoftveres mérés nem megbízható, esetleg.
-
törölt tag
Szia!
Itt ted fel a E350/450-el kapcsolatos kérdéseid:Brazos Club
Elvileg a Tt dobozban levő 220W-os sfx tápnak bírnia kéne ezt a minimális terhelést
-
ooszi
senior tag
sziasztok nem reg vettem egy asrock brazos mini it x lapot, a gondom vele hogy ha filmet nezek akkor neha el mosodik a kep, ugyan az a film masik gepen tokeletes, a masik problemam raktam bele egy satas dvd irot meg egy satas vinyot, ha szeretnek bele rakni egy masik vinyot akkor azt nem ismeri fel. Hat roviden ennyi.
-
Pista0001
addikt
válasz
fkenny #12458 üzenetére
Téves, ugyanúgy egycsatornás mint a többi Brazos és Atom. A memóriákat tudja már 1333 MHz-en is járatni 1066 mellett.
"A komolyabb, alacsony fogyasztású masinákhoz befutott az új csúcsmodell, mely az E-450-es jelzést kapta. Az új steppingre épülő lapka szintén sokban hasonlít majd a januárban bemutatott E-350-re, ám a két darab processzormag valamivel magasabb, egészen pontosan 1,65 GHz-es órajelen üzemel. A 80 shader processzorral rendelkező Radeon HD 6320-as integrált grafikus vezérlő magórajelét 508 MHz-re állították a tervezők, sőt megjelenik az IGP Turbo Core támogatása, ami ezt az értéket 600 MHz-re emeli, amennyiben ez a 18 wattos fogyasztási kereten belül lehetséges. Az E-450-es modell a memóriavezérlőben is újít, ugyanis az APU már hivatalosan is kezeli az 1333 MHz-es effektív órajelű DDR3-as memóriákat."
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
storm4 #12425 üzenetére
Én a nagy tesóját használom E-450 APU.
Nem tudok negatívumot mondani. Amire vettem arra tökéletes: csendes médialejátszó, lightos böngészés.
Még Diablo 3-al is szoktam játszani, de ott már vannak hiányosságai. Főleg CPU terén.Brazos topic(unk).
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
st6969 #12373 üzenetére
Nem is inkább a mini-ITX, hanem AMD Brazos lenne a kulcsszó neked.
60W-os táppal használom ilyen célra. (igaz Photoshop nem)
Ha erősebb gép kell, akkor valóban mini-ITX és egy jó kis Sandy-Bridge proci. -
zotyesz66
őstag
válasz
batagy #12351 üzenetére
Nálunk ezzel a táppal egy évig ment egy Brazos konfig SSD-vel és USB3-as mobil HDD-vel, de optikai meghajtó nélkül, teljesen stabil volt. Most erősebb konfigot kapott, egy Llano-t a legkisebb procival, a többi mind maradt, remélem nem lesz gond vele, eddig OK-nak tűnik.
-
Pista0001
addikt
válasz
batagy #12349 üzenetére
Nem tartom valószínűnek hogy felnyomná, szerintem a 11,2 V az ATX szabvány szerinti minimális feszültsége a 12 V-os ágnak, ezért adtak meg annyit minimum betápnak. Milyen konfigot szeretnél meghajtani vele? Azért kérdezem mert a 12 V-os ágon 4 A-t tud csak, ez kevesebb mint 50 W. Egy 18 W-os Brazos + 2 db "green" 3,5-es vinyó kb a maximum amihez biztonságosan (értsd: hosszú távon) elegendő.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
imibogyo #12326 üzenetére
Nem. Igazából a Zotac is csak mostanában került fel, mert túl fapados.
Átalakító nélkül ezt rá se tudom dugni semmire. TV-n és Monitoron is csak HDMI van.
Ej, ha mindenre emlékeznék, amihez hozzászóltam, már sokkal előrébb lennék...
zotyesz66:ION-om van. Ez se gyengébb, mint a Brazos, csak kevesebb eljárást támogat. Tudom, hogy lassú, ezért is nézelődök Llano-t. Ez csak egy lehetőség. Az "olcsó" megoldás. Ha sikerül megvennem a kínai házat, akkor úgy is kevés lesz még a 6 port is, szóval tökmindegy. Ahhoz már mindenképp kellene vezérlő, ami valszeg egy olcsóbb 1-portos SAS lenne, mert egy 4 portos SATA semmivel sem olcsóbb.
Majd elválik. Azon is sok fog múlni, hogy mennyi pénzem marad erre az egészre, illetve mennyiért megy majd el a lapom.
-
zotyesz66
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #12325 üzenetére
Hát, Trinity... én nem tudtam tovább várni. Még tavaly csináltam nejemnek egy Brazos gépet, amely vitézül teljesített idáig, csak már panaszkodott a drágám, hogy lassú neki, amit valahol meg is értettem. De gondoltam, várok Trinityre. Mivel azonban a notebookok sem akarnak jönni, olyannyira hogy egy nyomorult teszt nem volt idáig a pH-n, sőt itthon sehol sem, Ivy Bridge viszont unalomig, besokalltam és beruháztam egy Llano-ra. Hát most kíváncsi leszek, mennyire jön be neki. Az OEM Win7 nem is kért újraaktiválást, ezt mondjuk furcsállom, nem találkoztam még ilyennel (mondjuk Asrock Mini ITX lap mindkettő). Meggyűlt viszont a bajom az SM Bus és az USB3 driverekkel, hiába raktam újra a Catalyst-ot, nem akartak működni, végül kézzel kellett fölerőltetni, kicsit leizzadtam tőle. Viszont úgy tűnik simán megy a kis ViaLAN házban, elég neki a paneltáp. Persze a legkisebb A4 APU, de szegény E350-nél azért vagy 3X gyorsabb.
-
TESCO-Zsömle
titán
Miért írod a Microserver-t, ha magad is tudod ,hogy nem jó? Már most 4 vinyó van + a rendszer, és ennél csak több lesz idővel.
Brazos-t semmiképp nem veszek, mert +5k-ért már megvan a Llano.
Egyébként azért, mert ha a kicsi képes rá, akkor nem kell a nagy vasat folyamatosan járatni, elég nagyobb igénybevételű feladatokhoz bekapcsolni.
Nincs se pincém, se padlásom, és garantáltan nem azért néztem Fractal Design házat, hogy eldugjam.
Ez ugyanúgy rá lesz kötve a TV-re/monitorra, mint a nagy, így megspórolok egy médialejátszót.
De ha már itt vagy, segíthetnél megválaszolni egy kérdést, ami régóta bántja a csőrömet. Miért kezdődik idehaza egy probléma megoldása a felhasználó igényeinek megkérdőjelezésével?
HookR: Annyira nem is vészes, ha azt vesszük, hogy Alu és van benne 8db Rack. Egyetlen gond, hogy Alibaba. Ott meg a cuccok zöme átverés.
sz: És ha nem elírás, akkor a mérete is igen impozáns! Csupán 15,2 liter, szemben a fent linkelt Node 19,6 literével.
-
jNk
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #12310 üzenetére
A HP Microservere (igaz hogy 4 sata porttal) kijön 50e Ft-ból, de kicsit drágábban egy brazos lappal (pl. E35M1-I) már megvan a 6 lemezes megoldás.
Egyébként miért akarsz netezni, filmezni és mindent mást csinálni egy hálózati tárolóval ami optimális esetben egy gigabites kábelre kötve a pincében/padláson/egyéb eldugott helyen monitor és billentyűzet nélkül teszi elérhetővé a tartalmát a hálózaton ? -
-
CBool
tag
válasz
v-paci #12197 üzenetére
Közben nézegettem még házakat, és rátaláltam erre: Gigabyte MIB T5140
Ez a koncepció tetszett volna a legjobban (ez már nem feltétlenül ezzel a i3-mas megoldással), de ha már iPonnál is 2 hónapja nem elérhető, az érdekes.
Amit linkeltél CHIEFTEC-et, azzal szemeztem idáig a legtöbbet. Egyszerű, semmi csicsa és pont ezért tetszik nagyon. Ezzel van valakinek tapasztalata itt?
Jelenleg így néz ki a dolog:
LAP: ASROCK H61M-ITX 19.394Ft
CPU: INTEL Core i3-2120 3.30GHz 1155 BOX 31.697 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz KIT 6.477 Ft
SSD: SAMSUNG 830 64 GB 23.178 Ft
HÁZ: CHIEFTEC BT-02B 180W 15.456 Ft
Összesen: 96.201 Ftbuca84: Most összeállítottam egy Brazos-os konfigot iPonon. 75ezer forint a végösszeg. Amit i3-masat összeraktam, az 100ezer forintra jött ki. A jövőbe tekintve megéri azt a 25ezer forintos felárat az i3 számomra, mert tudom hogy nem lesz kevés egy jó ideig. Fogyasztás pedig itt most nem mérvadó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bestbuy játékok
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Windows 11
- Asztalos klub
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Formula-1
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Medence topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó saját használatból MSI Z87-G43 GAMING 1150-es foglalatú alaplapom
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- Kingston FURY Renegade RGB 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz KF560C32RWAK2-32
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest