-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6995 üzenetére
hát nézd, lehetne úgy, hogy a kisebb a nagyobb alatt, meg utána felett? esetleg előről-hátulról is lefényképezhetnénk, meg meztelenre vetkőztetni a házakat, megnézni őket csupaszon jó mélyen bentről is?... vagy a kicsit berakhatnánk a 2 nagy közé nyitott tetővel és lehetne egy alul-felül szendvics is!
-
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #6907 üzenetére
Az oldalra szánt borda talprésze elbírja hogy közvetlen abba kerüljön a hőcső egyik fele, plusz egy ellendarab kell ami rögzíti + a másik oldalról is elviszi kicsit a hőt. Mivel belül is lenne légáram az egyéb alkatrészek miatt, ezért úgy gondoltam hogy az ellendarab is lehetne bordás, természetesen jóval kisebb bordákkal mint a külső.
-
Pista0001
addikt
válasz
nagynorbi #6884 üzenetére
Én is szemezek egy ideje ilyen házakkal, de én az építés híve vagyok. Megfelelő méretű hűtőbordát két oldalra találtam már, hőcsövet is lehet kapni, a kérdés az hogy a cső hogy bírja a hajlítást. A munkahelyemen van jó minőségű csőhajlító, csak ki kéne próbálni. Egyelőre nem vagyok eléggé motiválva hogy nekiálljak (nincs belevaló konfig, addig meg minek beleölni a pénzt), úgyhogy még várat magára a dolog.
-
zodo
nagyúr
válasz
nagynorbi #6860 üzenetére
Hát ha csak ez a gond akkor kb. ilyen magasságban gondolkodnék a 2-es ház esetében.
-
user137
őstag
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6563 üzenetére
környezettől függ. én az ezüstöt mondanám (jobban átadja az alu anyagát), viszont az asztalra és a hifi polcra jobban illik a fekete a többi kiegészítő miatt.
az árára esküt tettem, úgyhogy nem árulhatom el, de elég az hozzá, h az általad kalkulált összeg kb. fele alatt van.
akinek kell egy ilyen ház 20k-ért táp nélkül, vagy 35k-ért 120W picoPSU-koppintott külső-belső táppal, kezeket fel (privátban) és ha megvagyunk öten, rendelem is be.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6557 üzenetére
hátööö... ne tudjátok meg, h mennyibe kerül ez a házikó...
a kínai (minden bizonnyal kézi) munkaerő alábecsülhetetlen....
viszont nézegettem közelebbről, és hát az az igazság, a 24x25x10 centi, amiből az első kettő azért nem éppen érett a "csöppség" névre... valamint 1db 8 centis venti hivatott hűteni az oldalán, ami szintén érdekes lehet akusztikailag. Monitor alá mondjuk jó lenne.
-
Mercutio_
félisten
válasz
nagynorbi #6551 üzenetére
Nekem is valami ilyesmi rémlett vámügyileg, hogy bizonyos összeg fölött amikor EU-területre kerül a termék ott kell vámot fizetni, legfeljebb azzal lehet trükközni, ha van olyan hely EU-ban, ahol alacsonyabb a vám és egyéb díjak, mint itthon, kérdés van-e és van-e akkora difi, hogy megérje a dolog
zodo: Lehet nem vette a lapot, de az is lehet, hogy azt hiszi neki abból a lapból kell építenie valamit a következő versenyre, amit kapott, mintha valami ilyesmi jött volna le nekem az egyik topicban általa írtak alapján
-
toldy
őstag
válasz
nagynorbi #6539 üzenetére
Nem jön rá vám, pontosabban EU-n kívüli informatikai termékekre a vám 0FT, de ami valóban rájön ( ha megfogják ) az hatályos áfa ( 25%), valamilyen környezetvédelmi díj, ha nem újrahasznosítható valamint az ügyéntézési díj. Legalábis én így tudom.
user137: Sony BC-5640H, de van itthon is slot in.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6539 üzenetére
a vám és áfát szerencsével elhanyagolhatod :-) az 50 dodó posta is soknak tűnik (2 kiló ez az izé).
keresni kell EU beszállítót, akkor legalább a vám+áfa kikerülhető lenne, és nem kellene drága airmaillal reptetni az árut.
ahogy korábban is mondtam, 100% overheaddel egy eleve drága doboz nem rentábilis. én olyan 30k körül szeretnék ilyet találni.
jah, a másik amit nem találok hozzá sehol, az a slot-loading slim drive. ha esetleg dvdrw lenne is, BD bisztoss nincs.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6536 üzenetére
bármit kifejtek
odakint $99, itthon Európában Ł110, a felső limitet véve alapul 35k-ért fogamat a húzva beneveznék egyre, már csak szállítót kell találni US-ből, aki reális áron megoldja az esetleg több darab shippingelését. De inkább Hong-Kongból ebayen, az ottani posta az árakat nézve szeretetszolgálat alapon működik.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6511 üzenetére
dikmán, csak nem a Wesena...
kicsit mondjuk a srácok moddoltak rajta, mert oldalra felkerült egy heatsink "oldallap" meg egy hőcsöves custom hűtő bentre.
ha a szállítási ktg-et "nullaközelire" vagy értelmesre (<10k) tudjuk faragni, én ennek ellenére benne vagyok ám ebben.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6409 üzenetére
a pöcsköszörűt arra értettem, h ez konkrétan 2db 500grammos alulemez U alakra meghajtogatva és egymásra rakva, és annyiba kerül, mint a mai hi-end toronyházak. nyilván nem az anyagot kell benne megfizetni, hanem a "szellemi terméket".
az árait értem, az overhead az, amit nem tudok (akarok) megfizetni, elvégre globalizáció van, tessék nekem idehozni a lábamhoz szinteingyen, ha eladni akar valaki.
mac minit is könnyű lenne koppintani (előző gen core2-ket), érdekes, h még nem csinálták meg... 20x20x10 centi méretekkel, csak egy flex irányított venti modul kellene hozzá, meg válogatott alaplapok. az legalább 4mm-es(!) alu ház viszont, azért is van ilyen súlya.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6393 üzenetére
most kötözködünk?
az igény azt jelenti, h a gyártói árhoz közeli árfekvésben, de maximum mondjuk 40k-ig táppal egy ilyen cucc meggondolandó. Egy eleve nagyon drága Silverstone LC12-höz képest nem igazolja számomra semmi az 50% felárat, ezek a cuccok agyonhájpoltak mostanában, azért kerül ennyibe "egy marék alumínium".
150 dodó teljesen jó, szállítás nagyjából 50 dollár lehet, azaz 40k hazáig. Többet (10+) rendelve kaphat kedvezményt is a kedves vásárló, amellett, h a postaktg sem lineáris.
-
user137
őstag
válasz
nagynorbi #6382 üzenetére
továbbra is remélni tudom csak, h viccelsz. 127 font helyett nekem 135 fontot mond a web, az 40k+, és ebben ha jól látom nincs tápegység... egy jóóó kis picoPSUval, mert más nem fér nagyon el 70k-ért van is egy házunk.
hát 70k-ért veszek egy 1 éves makulátlan mac minit inkább kompletten...
-
_BM_
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte Z97X-UD5H + i7-4790K + 16GB DDR3
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- ASUS TUF GAMING X670E-PLUS
- Corsair Vengeance LPX 16GB (1x16GB) DDR4 3000MHz C15 - eladva Pál úr kollégának, értékelésre vár
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LENOVO ThinkBook 13s - 13.3" FullHD IPS - i5-10210U - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest