- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Céleszköz: LG Smart Monitor Swing
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pista0001
addikt
Mint relatív keményvonalas ITX-es nem gondoltam volna, hogy erre sor kerül, de...
226×185-ös laphoz, vga-hoz és ATX táphoz mi a legkisebb használható ház? Raijintek Metis (Plus?) óta van új a nap alatt? Évek óta téma itt, nem néztem soha jó szemmel, de a sors fintoraként lett* egy ilyen lapom, és szeretném "beházasítani" valahová.
* Vicces sztori, az utcán kidobva láttam meg egy szemétkupacban egy - mint kiderült - Antec mATX házat (nem biztos, de talán DP301M) igen leharcolt állapotban. Ebben volt Asus H310M-K r2.0 lap, i5 9400f proci, 1 db 8 gigás DDR4 2400 modul, passzív LP MSI GT1030, Corsair VS550 táp és Crucial BX480 ssd. Kis gondoskodás után működik, kapott Win 11-et, ha találok megfelelően kicsi házat hozzá, akkor felfejlesztem kicsit, aztán jó lesz valamire.
-
BalageK
tag
-
Pista0001
addikt
Lassan célegyenesbe ér egy "félretro" "gamer" projektem, ha a szín elméletet nézzük, az is alkalmas kell legyen a feladatra (ami feketén-fehéren le van írva, annak megfelel
). 100€ alatt meg fog állni a bekerülési költség, és jó, ha fele akkora lesz, mint a Metised.
HP ProDesk 800 G1 USDT
I5-4570S
2×4 GB ram (ha találok jó áron 2×8 gigát, akkor upgrade lesz, de igazából nem szükséges)
Nvidia Quadro M2000M 4 GB MXM modul (Geforce 960M-nek felel meg, vagy desktop 750ti-nek dupla memóriával)
240+480 GB SSD
180 W táp (külső)A táp a héten megjön, ha igaz, az MXM modul hűtését kell még megoldanom.
Kerestem információt, hogy megeszi-e a Xeonokat, esetleg még azzal lehetne erősíteni. Mondjuk egy E3-1285/1286L-v3 jó lenne...
sasNAXO: még első genes SFX Pover 350-em van, gari után kicsivel feladta. Végül találtam egy púpos kondit, kicseréltem, most jó... Komoly gépet azért nem szívesen bízok rá.
-
A Zéé
addikt
Sziasztok!
Előre is bocsánat a Wall of Text-ért, de így 7 év után szükséges lett a meglévő gépem aktuálizálása.
A jelenlegi konfig egy Raijintek Metis házban lakik:
- Asrock H110 alaplap
- i3-6100 CPU
- 2x4 GB RAM
- Samsung 860 EVO SSD
- IdCooling ID40V3 processzor hűtő
- Gigabyte 1050Ti 4 GB videókártya
- BeQuiet SFX Power 2 300W táp.Amit néztem, mint lehetséges upgrade:
- ASROCK H610M-ITX/eDP alaplap
- INTEL Core i3-12100F CPU
- KINGSTON FURY 32GB Beast DDR4 3200MHz CL16 KIT
- SSD-t, GPU-t és a tápot nem cserélném.
- processzor hűtőt akkor cserélném, ha szükséges lenne.Alapvetően nem használom már játékra egyáltalán a gépet, van olyan, hogy hetekig be sincs kapcsolva, viszont a CAD tervezésben most szintet kell lépjek ArciCAD27 gépigény, Revit gépigény...
Igazából az i3-at nem javasolja a Graphisoft, viszont a benchmark alapján minimális a különbség az i5-12400-hoz képest. A laborgyakorlatos gépeken i5-6600-on 16 GB RAM-on és 1050 2GB-n futnak a programok, ahhoz képest pedig a 12100 is sokkal előrébb van.
Elvileg mindkét program jobban szereti az Intelt és az Nvidia-t, mint az AMD-s környezetet. Azt mondták a programokkal jobban képben levők, hogy az AC ki tudja használni a több magot, a Revit viszont 1 szálon fut, magasabb órajelen. Ilyen szempontból megint nem érzem szükségesnek az i5-öt. Plusz ha feljebb lépnék az i5-re, akkor esélyes, hogy a táp is cserés lenne.Szerintetek ez így járható út lehet, vagy más felé kellene gondolkoznom? Az eredeti elképzelés egy olcsóbb notebook lett volna, de ami közel hasonló szintet tudna, az nagyságrendekkel többe kerül, mint ez a frissítés kerülne, a mobilitás pedig beáldozható, mert mint kiderült, a konzultációk online lesznek...
-
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Gigabyte WF2OC 2 ventis 1060-as vga-t cserélném a Metis házban némileg erősebbre, de a többi hardver maradna. i5-6600, 16Gb ram, Corsair SF450 táp. Azt megnéztem, jól emlékeztem, hogy a tápon 8 pines táp csati van, meg fogyasztásban a 1060as 120W-ja fölé nem nagyon szeretnék menni. Cseréltetek mostanában vga-t hasonló körülmények alapján?
-
válasz
Vigneau #61390 üzenetére
Erre a dupla 120mm-es ventirögzítésre nem is gondoltam, tényleg jó!
És SFX táppal tényleg sokkal szellősebb lett!Mivel eltűnt az alsó lemezről a P12, ezért a HDD elhelyezésre megoldás lehet, ha alulra vennél egy 3.5 -> 2x2.5 átalakítót, és átköltöztetnéd a meghajtókat. Én Metis-ben, és most a Jonsbo C2-ben is hasonlót használok, szerintem nagyon praktikus.
Színben passzolna a házadhoz pl.:
Akasa AK-HDA-03
Sharkoon 4044951013586 -
Megint támad a Jonsbo, micro ATX fronton!
Jonsbo N4 Black / White - gyári oldal, Guru3D.com
A termékoldal alapján egy nagyon praktikus, mégis kompakt HTPC / Home NAS házat kapunk, mATX alaplap méretben, low profile magassággal, 6+2db HDD fiókkal, szellős kialakítással, fa berakással.286mm(W) * 300mm(D) * 228mm(H) méretével elférhet a TV alatt, de szekrénybe is helyezhető, 1db 120mm-es ventilátora viszont csak a HDD-ket hűti, a többi komponens a rácsozat biztosította légáramra, ill. saját magára számíthat.
[FYI: a gyártó oldalán immár külön lapot kaptak a NAS házak.]Jonsbo Z20 Black / White / Orange-Black / Orange-White / Pink-Black / Pink-White
A Jonsbo a C-sorozat mellett is folytatja a nagyon kompakt mATX házak gyártását!
Ezúttal egy ablakos, füles, rácsos, szög egyszerű felépítésű, mégis nagyon praktikusnak tűnő szerkezetet dobott a piacra, szokatlanul széles színpalettában - mintha a Metis / Styx termékvonalak babérjaira törnének, nagyon helyesen (ha már a Raijintek elengedte amazokat).382mm(D) * 198mm(W) * 335mm(H) méretben érkezik (lábakka, fogóval, mindennel együtt), max. 363mm hosszú VGA-t képes elnyelni, valamint több HDD-vel is elláthatjuk, és max. 4db 140mm-es venti fér el benne alul/felül + hátul egy 120mm-es - utóbbiakat (HDD-k + ventik) rendkívül sokféleképpen variálhatjuk, érdemes ránézni a gyári oldalra!
A kábelmenedzsmenttel viszont lehetnek gondok, nem úgy tűnik, hogy az alaplapi tálca alá bármi elférne. -
eastsider
nagyúr
válasz
viperabácsi #61075 üzenetére
Szekrény tetejére került, metist cseréltem erre , mert nagyon kilatszott alulról a gép és nem nézett ki jól, pont az a lényege hogy kicsi legyen és ne látszódjon
-
Nirvanus
aktív tag
Ne netezzetek. Ne találjatok ilyen szavakat, hogy ASRock meg DeskMeet. Ó, jézi, érzem, ez lesz nekem a Metis 2.0
-
eastsider
nagyúr
Sziasztok!
fekvő kis házat tudtok ajánlani NAS-nak? szekrény tetejére menne, nem kell szépnek lennie, minél kisebb (alacsony, fekvő) legyen.
N3150 alaplap, 3.5" WD red, 2.5" SSD, paneltáp menne csak bele.
sajnos a metis nagyon kilátszik a szekrény tetejéről
alis rendelés is lehet
előre is thx -
tomi5244
őstag
Sziasztok! Az árazós topik január 2-ig bezárt, gondoltam itt próbálkozok addig, mert én már nem nagyon vagyok benne a témában.
Van egy kis Metis konfigom. Évek óta elég ritkán kapcsolom be, laptop és táblagép használata miatt harmadlagos használatban van. A benne lévő vas sem éppen mai, de netezni szerintem még elketyegne. Ti mennyit mondanátok rá reális árnak:
Alaplap: ASRock H110M-ITX/AC
Proceszor:Intel Core i3 6100
Procihűtő: Alpenföhn Ben Nevis CPU hűtő 120mm
Ram: Kingston 8GB /2133MHz HyperX Fury
Ssd: GIGABYTE 2.5 480GB SATA3 (GP-GSTFS31480GNTD)
Ház: Raijintek Metis ITX
Táp: Corsair SF450 (félmoduláris és félpasszív tápegység) 450W, 80 PLUS
Egér: genius dx 110
Monitor: ASUS VW193D-B
VGA: Geforce GT-710Köszönöm és remélem nem gond, ha nagyon off.
-
HUN_Sector
őstag
válasz
Francia91 #59079 üzenetére
A vga értékeivel nincs baj, azok rendben vannak. Ha befele fújná, a vga meg kifele, akkor ott egy légpárna jön létre és az alacsony távolság (1 cm) miatt nem lenne szerencsés.
#Francia91: köszönöm az infót
Egyelőe sajnos nicns is olyan ház, ami 32 cm alatti lenne, fehér, mesh paneles és üveglapos, kellően keskeny, rövid, 120-as aio-t fogadna, sok venti hely lenen benne és tetszene is.
Szóval a házcsere napolva (a tower 100 tetszene, de nem fér el, a raijintek metis evo tg meg fehérben drága. A tk-1 még nem jelent meg, de az is túl magas az asztalom polcos részéhez. Hasonló házra meg nincs értelme váltanom.)
-
válasz
Grave_444 #58960 üzenetére
Ha SFX tápot szerelsz bele, akkor kb. mindegy, szerintem ebbe a házba az való.
Itt láthatod (PCpartpicker), hogy elfér a sima ATX.Na meg legalább 30cm-es kártyát fogadjon.
Úgy komolyabb hardvert is fogadhatna.
Azt úgy hívják, hogy CM NR200P-t...Egyébként most tűnt fel, hogy a T8 Plus tkp. egy picit keskenyített és magasított Metis Plus, amiben megfordították az alaplap tálcáját.
163mm (W) *272mm (D) *282mm (H) <---> 190mm (W) *277mm (D) *254mm (H) -
PyroS
senior tag
Sziasztok.
A jelenlegi konfigom:
Alaplap: ASRock B450 GAMING-ITX/ac
Ram: G.SKILL AEGIS 16GB [2x8GB] 3000MHz CL16
Proci: AMD RYZEN 5 5600 (PBO 4650Mhz)
Hűtő: Artic Freezer 34 (157mm magas)
Ház: Rajintek Metis Plus
VGA: Powercolor Rx6600 Fighter
Táp: FSP Hydro M 600W
SSD: Silicon Power A60 512Gb NVME ssd,WD Blue 250Gb,ADATA Su650 480gb
HDD: HGST Travelstar 7K1010 1TB 2.5
A Metis Plus de hosszabb VGA nem nagyon fér el így szerenték egy "nagyobb" házat.
Melyiket javasolnátok amibe elférne a jelenlegi konfigom és egy hosszabb VGA is beférne?
A NZXT H200i néztem eddig. -
zsoltee10
addikt
Sziasztok!
Használ valaki korábbi generációs platformon modernebb vga-t?
Van egy mini itx gépem. Corsair 450W, Asus H110i lap, i5-6600, 16GB RAM, 1TB SSD, és egy 1060 6Gb vga. A Last of us part 1-hez sajna a 1060 már kevés, még a cyberpunk2077-hez találtam jó kompromisszumos megoldást, de azt hiszem itt a vége.
Kérdés. 3060 kártyát gondoltam bele tenni, minden más változatlan lenne. 2 ventis kártya elvileg befér a Metis házba ugyanúgy, mint a 1060-ból. Két dologban vagyok bizonytalan. 1. Elég-e a 450-es Corsair táp így 7 éves kor környékén?
2. Egyáltalán jó lesz-e a lapba a 3060? Ez ugye már 4.0 PCI Express. Míg az alaplap csak 3.0.Köszönettel!
-
dugo_
veterán
válasz
AxBattler #57922 üzenetére
És szerinted, szerintetek ez reális ár érte?
A saját hirdetéseimet levettem, mert se a Metisre, se a V6-ra még csak érdeklődő sem volt, a végén már 17k-ért sem. Pedig az előbbi konkrétan sosem látott konfigot (kétszer volt elővéve a gyári dobozából fényképezésre), a V6 az előző tulajnál igen, de egy csavarnyom sincs rajta.Az elfogadom, hogy kimentek a divatból, de fillérekért meg nincs kedvem kiszórni.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #57728 üzenetére
Ez nem a házat minősiti, hanem a forint értékét, 20k egy fapad metist kapsz, amitől fényévekre van az nr200. Sőt, szerintem a thermaltake is gyengébb minőség, pedig az 40k felett van. Lehet kifigtál egy gyenge eresztést, nekem semmi gondom nem volt a tetejével, a towernek már kellett egyengetni. Az igaz, hogy valahogy a belseje nem az igazi, a táp szarul van megoldva.
-
Ispy
nagyúr
válasz
Grave_444 #57620 üzenetére
Nem, mert a kategória kb úgy néz ki, hogy milyen lap megy bele. Szóval ha valaki kitalálja egyszer az atx méretű házat, amibe csak itx lap rakható, akkor az itx. Kb ennyi a logika, szvsz.
Az, hogy kinek mekkora méret fér bele az itx fogalmába, az már más kérdés, én sem tartom itxnek a towert, sem a prodigyt, meg úgy kb semmit, ami egy metisen (nr200-on) felül van méretben, de ez már az én nyomorom.
-
Grave_444
nagyúr
De ha egy mATX ház kisebb, mint egy csak ITX lapot fogadó, akkor az már nem is egy kategória? Szerintem ugyanaz, sőt, az előbbi még jobb is a kevesebb kompromisszum miatt. Már csak ha az alaplap árát nézzük is jobban megéri, könnyebben eladható stb..
AxBattler
Ez a nagy Metis. -
Ispy
nagyúr
válasz
PROTRON #57580 üzenetére
Persze, igaz, hogy sok a batár ház, de ha csak itx lapot fogad, az itx és kész, még akkor is, ha a mérete okán igazából már matx. Nem csak a 3 literes házak lehet itxek. Lehetni lehet mindent, biztos meg is lehet oldani, akár a hűtést is egy kiszervezett 240-es radival, volt itt annó egy metis is, amiből ki lett vágva, mert nem fért el a vga.
-
NR200 túl nagy, volt anno Metis Plus-om, kicsit ahhoz hasonlít. A szélessége zavar legjobban. Perpill 3400G-t hajtok Wraith Max hűtővel, nem melegszik. Ha 5600G-re váltanék, tippre az se tenné. Egy Intel Arc A380 menne majd bele az ASRock-tól.
AxBattler: Igen, szinte egy normális ITX ház, amibe pont annyit pakolhatok, amennyit szeretnék. Több ilyen házikó kéne a piacra.
-
Ispy
nagyúr
válasz
punterhun #57052 üzenetére
A táp oldali csatik és kiosztások egyediek, szóval nincs sok opció. Vagy veszel amcsiból egy corsair sf-hez tartozó atx csati készletet és csináltatsz egyedi kábeleket aprón valakivel, aki vállalja. Vagy a kész gyári.
Én magamnak csináltam, igaz végül harisnyát nem kapott, de így pont akkora lett, amekkora a metisbe kellett.
-
hegegabi80
addikt
Akkor nem egy Metis, az így nem buli.
Amúgy nagyon jól néz ki benne a világítós venti.Jah két év után úgy döntöttem én is, csak kéne egy vga. Csak hát kurvára le vagyok korlátozva a keskeny házzal. De a kis ördög már dolgozik ám, és vannak terveim.
#57013punterhun
A Jonsbo V9 és CM NR200 valóban jó választás, az előbbivel én is rendelkezem, igaz nem költöztem még bele, mert más terveim vannak. Ha visszakeresel Grave_444 kollégának is V9 van.
Kisebb matx lapok is belemennek később lehet is bele külön vga-t tenni.Nálam egy kis Cemo M1 gépház van, Ryzen 4650G cpu-val és 2x8 GB CL16-os ramokkal. Ezen vígan játszogatok is, igaz nem a legújabb címekkel, de sok mindennel elbír.
Először gyári hűtő volt rajta, de nem a legjobb hang terén, így kapott egy Noctua NH-L9 Crhomax.black hűtőt, így már játék alatt is elég jó némaság van.Ha nem félsz a használt cuccoktól, akkor érdemes aprón is nézelődni, ki lehet fogni jó áron ezt-azt, és akkor jobban beleférsz a büdzsébe.
PL cpu simán mehet, esetleg ram is. Alaplapból azért érdemes garisat.Egy dolog biztos, eddig sem volt olcsó a mitx mulatság, most meg aztán pláne nem az.
-
Ispy
nagyúr
-
Ispy
nagyúr
válasz
viperabácsi #56980 üzenetére
Itx ház = csak itx lapot fogad, logika vége.
Egyébként dimenziót tekintve ez egy matx ház felállítva.
Na majd lefényképezem a metis mellett, szerintem ebbe 3 metis is beleférne.
-
Ispy
nagyúr
válasz
AxBattler #56917 üzenetére
Egyébként ha azt a pár centit hozzádobták volna se lenne semmi extra, csak kényelmesebb a szerelés, így meg a top ventiket, ha rgbs, alig lehet berakni a kábelekkel együtt, tiszta metis feeling. Az sfx táp helyére ha atx megy, sehogysem fér el a 2 top venti, az is bukta.
Pedig pont azért vettem egy mérettel nagyobb házat, hogy ne kelljen már minden takarítás során nőgyogyászosat játszanom....mondjuk ennyi erővel a tower 100 is támogathatná az matx-et, ott se sok kéne. Viszont ahogy nézem ott legalább nem kell bűvészkedni semmivel.
-
Rick4
félisten
Összetalálkoztam pár új infóval, úgy néz ki, új gép lesz belőle, ezért a jelenlegi cuccnak mennie kell, az új proci viszont 215W TDP-s lesz, így a kis sfx tápos chieftec házikómnak is pápá lesz.
Kinéztem egy viszonylag kicsi házat, amiben biztosan elférnék, de nem tudok róla semmit, ismeri esetleg valaki közelebbről a RAIJINTEK Metis Plus ITX házikókat, esetleg egy THERMALTAKE - THE TOWER 100?
Csak olyan jöhet szóba, aminél szemből nézve vagy szemből, vagy jobbról van az ablak, mert két egyforma irodai asztalunk van, 160x160-as, félköríves kivitel, és csak magamnak balról tudom felrakni az asztallapra, nem sok másikat találtam, aminél ilyen lenne a kialakítás. Olyasmi is érdekelne még, ami kis lapos, mint egy dvd játszó, a magassága kb egy atx táp magasságával egyenlő, és a közepéből ki tudok lógatni egy toronyhűtőt, keresgéltem, de nem sok találat van a hülyeségemre! -
-
hegegabi80
addikt
válasz
Vigneau #56497 üzenetére
Így is jó, de a torony hűtős megoldás jobban néz ki, meg talán a légáramlás szempontjából is jobb. Amúgy jól néz ki a vga is.
Fordított helyzetben nem is gondoltam rögzíteni, csak átfordítani összerakni és tesztelni.
Tudom nem egyszerű pár percesszerelések ezek.
Nekem is volt benne alpenföh panorama is, meg a brocken eco talán pár fok volt az utóbbi javára. Sőt még egy big shurriken is volt benne.Amúgy olyan, mint egy fektetett raijintek metis, ezért volt utána olyanom is.
exoduss: feszt mindenképp érdemes levenni, vagy a PBO-val variálni. Nekem a 2600 és a 3400G-nél is szívás volt a BPO, kegyetlen sok feszt adott a cpu-nak így melegedett is mint a bolond. Inkább kikapcsoltam, sok fps-t nem vesztettem vele, de halkabb és hűvösebb lett.
Ráadásul PBO alatt nem tudtam a feszt lejjebb vinni. -
Doom
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni halk gép ügyében.
Jelenleg van egy Raijintek Metis Plus házam, benne egy Ryzen 5600-zal és egy nVidia 3060Ti FE kártyával. Sajnos a korábbi mini házas őrületemen felülkerekedett az az igény, hogy inkább halk legyen a gép, és ez a mostani konfig idle módban ugyan közel hangtalan, de ha izzadnak az áramkörök, akkor már sajnos igen hangos.Én a következő alternatívákat látom:
1. Veszek egy CM NR200P házat, ebben az esetben viszont valszeg cserére szorul a procihűtőm is, amely necces, hogy befér-e (Noctua NH-U12S, ami hivatalosan nem fér be - 158 mm, a max viszont csak 155 lenne).
2. Veszek egy FD Meshify 2 Mini vagy egy Jonsbo D30 házat, és ezzel megadom a lehetőségét, hogy később mATX-re váltsak (úgy látom, a miniITX egyre drágább kezd lenni, és rájöttem, hogy nem annyira élvezem a szűk házban való turkálást szerelésnél). Bár most úgy tervezem, hogy 4-5 évig nem igazán cserélek konfigot.A legfontosabb az lenne, hogy halk legyen az összeállítás, ha dolgoztatva vannak a komponensek. Szerintetek melyik alternatíva lenne a leghalkabb?
A házak választásában az alábbi szempontok érvényesülnek:
- max 205 mm széles (ez fér el, ez KO)
- a lehető legkisebb és a lehető legjobb szellőzés optimumát keresném, bár inkább halk legyen, mint kicsi
- beférjen a jelenlegi hűtőm (ha nagyon kell, cserélhetem, bár vizet max akkor vennék, ha azt mondjátok, hogy ezzel halkabb lehet a gép)
- storage drive nem kell, csak egy nvme SSD-m van.
- SFX tápom van, ez nem korlátoz
- tetsszen (ez már csak a hab lenne a tortán)
- keret a Meshify 2 Mini ára.Előre is köszönöm, ha valaki tud okosat mondani, mert én már lassan több hete ezen agyalok. Ha van egyéb ház javaslat, azt is szívesen meghallgatom.
Azért ebbe a topikba posztoltam a kérdést, mert úgy vettem észre, a kisebb házak szakértői inkább itt "laknak".
Köszi, üdv,
D -
Belecsaptál, grats hozzá!
Mondjuk jól tetted, hogy anno a lapon nem spóroltál, az a MSI B250I frankó vas. Nekem is inkább arra kellett volna költenem, nem egy fapados deszkára... mindegy ez most már így marad.Beleugrottam jó áron egy EVGA RTX 2060 SC-be, de rájöttem, hogy fölösleges, a 3 slotos borda nagy nekem, és mintha a ventijét is hallani véném (képzelődöm?). Úgyhogy dettó GDDR6-os 1660-ra pályázok, de a Jonsbo C2-be 1 ventiset szeretnék, félpasszív hűtéssel, az meg csak Gigabyte-nál van.
Node 202 jó ebből a szempontból, mehet bele a két ventis VGA.
Most elgondolkodtam egy Metis Plus-on... -
Grave_444
nagyúr
válasz
flashpointer #56009 üzenetére
Mint írtam normál vga. Szerinted a 3,5 slot 34cm normál?
Akármelyik kártyára is gondolsz 100%, hogy létezik belőle kisebb, mondjuk 28-30cm körül.Egyébként az én házam térfogatra kisebb, amiről írtam. [link]
Mivel szemmel láthatóan baromi sok így is a holt tér ezt az utódot néztem ki. [link]
Egy az egyben átépítem csak a jelenlegi konfigom 12,5 literbe.
Hűtési teljesítmény romlásra egyáltalán nem számítok, viszont -5 liter.
Hozzáteszem a Jonsbo V9-el nincs teljesen igazam, mert gyárilag nincs lefogató ATX tápnak, korábban sokat írtam róla, viszont a T8 Plus-ban van erre lehetőség.A CM NR200-ban több kompromisszumot kéne kötni, kezdve az SFX/SFX-L táppal és cserébe nekem nem nyújtana semmi többet csak még több felesleges teret.
Korábban több ITX házam is volt, Silverstone SG05, Raijintek Metis Plus, FD Node 304, Cooltek/Jonsbo U2. Ezek egyike sem felelt meg minden elvárásnak a fenti kettővel ellentétben.
-
válasz
Garfield.37 #55339 üzenetére
Parancsolj, pár normális SFX táp:
Kolink KL-SFX-350
CHIEFTEC Smart 350W (BFX-350BS)Háznak meg inkább egy Raijintek Metis Plus, SILVERSTONE SG05, vagy SG13.
-
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #54586 üzenetére
Szerintem ennyire ne mélyedj bele, hogy mennyire okoz interfernciát stb., mert csak őrlődni fogsz rajta, nem lesz előrelépés és haladás benne.
Ahogy te is írtad, szinte minden háznál ott a sok ház dupla ventivel elől, sőt van olyan ház ahol hátul is két kicsivel Pl. TT core v1.
Vagy a moddolt metis a tetején 2 db 120-as ventivel.
De ha tovább menyünk, akkor az se mindegy, milyen nyílás van a ház tetején, mert nem mindegyiken megy át annyi levegő, mindegyiknek más a zajkeltése stb.
Nem biztos, hogy megéri az a sok ráfordított idő, energia, bajlódás a végeredményre.Nekem pl 2 db 8-as slim venti van felül, ennyi fér el. Nyilván nem sokat ér, de valamit még is, mert érezni, hogy jön a levegő.
Ha esetleg van elfekvőben két db 92-es ventit, karton papírral próbáld ki, ahogy a többiek is javasolták.
-
válasz
flashpointer #54283 üzenetére
Grats hozzá, jó kis gazdaságos ház... az a noctuás VGA meg brutális!
++Megfordithato teljesen oylan modon hogy a VGA legyen fent
Ez eddig nem is tűnt föl, de nagyon jó lehetőség, bár szerintem én tuti az eredeti orientációval használnám... biztos sokat nézegettem a Metist és a Styxet. -
hegegabi80
addikt
válasz
PROTRON #53443 üzenetére
Igen én is a kis pörgettyű miatt aggódom csak, de mondjuk én szerencsére annyira nem vagyok érzékeny a venti zajra. Bár ez se teljesen igaz, mert a metisben a 120-as-nak 1100 körül zavaró volt egy kicsit.
Mondjuk netezésnél nincs gond, játék lenne a legnagyobb terhelés azt meg úgy is fülesben tolom, bár akkor meg lehet a családot zavarná. Jó lenne egyet kipróbálni. Moddolni biztos nem fogom noctua ventire. Akkor marad a TFX megoldás.Még ezt a Seasonic-ot találtam, érdekes délelőtt még nem volt belőle, csak januári elérhetőséget írtak. Nincs valami nagy választék.
Rick: köszi, alszom még rá egyet. Bár szerintem se lenne gond, mert nem egy vékony kis lemez, aminél azért sokat számít a széleken a visszahajtás.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Synthwave #53329 üzenetére
Annyiért valóban ajándék volt, bár itx lévén elég nagy ház, ebbe nem nehéz 3,5 HDD-t tenni. De metisbe lehetetlen, ha kellenek a ventik is.
Mindent meg lehet oldani, csak akarni kell.
Esetleg kábelkötegelővel is fel tudnád fogatni/függeszteni/feszíteni a 8cm ventit "lebegő" felfüggesztéssel, ha van hová. De majd képet róla, mert különben meg sem történt. -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Metis Plus-ban normálisan el lehet helyezni egy darab 3.5-es hdd-t? A rack az nagyon jó lenne ott fent, csak éppen akkor felső ventim nem lehet. Alul is jó lenne, csak éppen akkor meg hátsó venti és/vagy normális procihűtő nem lehet.
-
JONSBO T8 Plus Black / Silver gyári oldal
A korábbi mini gémer házuk egy számmal nagyobb változata; NR200P-szerű belső elrendezéssel, fogantyúval, kb. Metis méretben (163MM (W) *272MM (D) *282MM (H)).
Akár kisebb mATX lapot (SFX táppal), akár több HDD-t, akár durva léghűtött konfigot is el tudok benne képzelni.
Ha nem LP modellre hajtanék, akkor meglenne a következő házam. -
Ispy
nagyúr
válasz
Crabface #52417 üzenetére
Kis házakban nincsen kábelmenedzsment, illetve van, a méretre gyártott kábel, a metisben is egész jól el lehetett vezetni, pedig az egy nagyságrenddel kisebb ház.
Mondjuk az sf450 gyári kábelei eleve alkalmatlanok bármilyen esztétikus elrendezésre, szóval 3 éve a dobozban pihennek, inkább csináltam saját méretre készített kábeleket. Az új házban is lehetne még szépíteni rajta bőven, de annyira már nem izgat.
-
Ispy
nagyúr
Tegnap átköltöztem az nr200-ba, és igazából csont nélkül ment....ja és végre van hely a szereléshez, micsoda érzés
Extraként az összes metisre szabott kábel jó lett ide is, már csak az asztalon kell helyet csinálni neki.
-
Ispy
nagyúr
Megjött az NR200-as, masszív kis dög, már alig várom, hogy átpakoljak a metisből, remélem nem lesz gond (haha, persze).
Most azon agyaltam, hogy a tápot vajon érdemes-e átrakni frontpanlere vagy maradjon az alaplap mellett?
Illetve a tetejébe kell-e plusz venti vagy sem, mert most csak egyet tudok rakni a segébbe.
-
Ispy
nagyúr
Nincs core v21....akkor mégiscsak marad az NR200P. Végülis ez is nagyobb valamivel, mint a metis, ha nem is sokkal.
-
Ispy
nagyúr
Sziasztok,
szeretném a metist lecserélni egy jobban szerelhető gépre, mert most nagyobb helyem van, meg takarítani kell időközönként, sok a por és a tököm tele a zsonglörködéssel.
Core v1-et akartam, de csak fehér van, oázisban van még elvileg core v21, vagy van ez a full üveg level 20 vt, de ott tartok a melegedéstől.
Valakinek még valami jó ötlet?
-
MPeter87
őstag
válasz
PROTRON #52250 üzenetére
H110, viszont nem hinném, h az IGP-vel kapcsolatos ez a dolog, mert a G4600 és i5-7600 IGP-je ugyanaz és a G4600 esetén nem volt ilyen 'akadás', ezért gondolok valami win telepítéssel kapcsolatos dologra.
Ventivel kapcsolatban: 14es méreten belül nem látom értelmét a váltásnak, nem hinném, hogy szignifikáns különbség lenne egy bármilyen másik ilyen méretűvel. A rajta lévő NF-A9x14 PWM már gondolom azért a jobbik féle minőséget és teljesítményszintet képviseli.
Pure Wings 2 helyett gondoltam NF-A9 PWM-re is, de annak teljesen más a kialakítása, ahhoz mindenképp a házon lévő füleket kellene eltüntetnem. Vagy legalábbis szívesebben csiszolok/faragok meg egy 3ezeres ventit, mint egy 7-8ezrest.
A 14esnél gondolom a kettő közül bármelyik érezhetően nagyobb légszállítást tud hasonló fordulaton, szóval ebből a szempontból nagyjából mindegy lenne, hogy melyik kerül bele.
Legrosszabb esetben levágom tényleg a kis füleket, de elsősorban a házat szeretném eredeti állapotában tudni. Nem Metis ez, hogy szét kelljen faragni. -
vtomi2
őstag
válasz
imibogyo #52032 üzenetére
Ha passzívan is megy, akkor oké, de így otthagysz 10-20%-ot a padló miatt + porszívó effektus is erősebb. Én is a befele fújó ventiket preferálom.
Nekem metisben (vga nélkül passzív 212-vel) 60-66 fokon volt full terhelésen egy i3 4330(3,5ghz minimális fesz). Viszont nem kapcsolt be cpu fan nélkül, úgyhogy betettem egy F12-t hátulra 250-300 rpm-en, és így nem megy 50 fok fölé. Falu szelén lakunk, és még így se hallani este se. Régen én is passzív gépet akartam, de az a 300 rpm nagyon sokat tesz, és nem kell óriási borda.
-
hegegabi80
addikt
Sajnos ez nem tavaszi fáradság, ez már tuti más.
De hogy ne aludjon be teljesen a tűz, locsoltam rá egy picit.
Keskenyebb ház kell nekem. Méghozzá Cemo L1 de még jobb lenne az M1. Mehetne át a cuccos vga nélkül egy APU-val. Igaz egész magas a 30 cm-el, de pofás. Igaz tápból 1U flex megy bele, de ez orvosolható sfx vagy tfx variánsal a méretekből adódóan.51911 Chaser: igen az se rossz, de ha már megvan szinte minden (alaplap, memó ssd stb.) akkor fölösleges. Ennyire nincs most kedvem és időm hozzá.
51912 AxBattler: Te sem vagy nálam könnyebb helyzetben. Nekem is van még 2 db ház metisen kívül a szekrénybe.
-
Seep
senior tag
válasz
hegegabi80 #51909 üzenetére
Biztos csak tavaszi faradtsag
. Nekem is mar az asztal melletti ikeas kallax polcrendszerben ul a metis, azota kevesbe hallom es latom. Szoval nem izgat a csere. Meg most ilyen arak mellett az upgraditisz is szunetel.
-
hegegabi80
addikt
válasz
Mclovin #51905 üzenetére
IS-50-em volt, most jelenleg IS-60 van. Én is mind a kettőt nyugodt szívvel ajánlom. IS-40 is jó lehet, bár az a kisebb venti miatt hangosabb lehet. Noctuám nem volt, de dicsérik csak az ára/érték aránya nem túl nyerő. Black Ridge is volt, nagyon pöpec, lehet variálni gyári 92 slim venti vagy 120-as slim vagy normál. Egy buktatója van, belelóghat a PCI slotba (nálam ez volt a gondja) + ha nem a legújabb AM4 lefogató van hozzá, beleérhet alaplapon kondiba FET-be, leginkább riser-es megoldáshoz ajánlott.
Amúgy nagy gáz van emberek, de kúrva nagy gáz. Végre jó pár hete összeraktam végre a metisbe a konfigot, de alig vártam hogy összerakjam. Nem volt bonyolult dolog, szépen összeálltak a dolgok, de még is alig vártam, hogy összerakjam. Valahogy nem volt olyan feelingje, mint évekkel korábban. Biztosan korral jár már. Ráadásul valahogy nem is igazán érzem jónak az egészet. Hőfokokkal nincsen gond, de valahogy még sem az igazi.
Olyan, mintha túl széles lenne a ház az asztalon. El sem tudom képzelni a nagy ATX-es házakat.Lehet valami keskeny házat kerítek egy 2400G vagy 3400G procival, vga nélkül. Úgy is egyre kevesebbet játszok, az apu meg minden másra elég.
-
-
duo
addikt
válasz
hegegabi80 #51416 üzenetére
nekem csak 2 van, (node304, HUMBLE) most gondolkodom hogy vagy futok részben mas komponensekkel mégegy kört a metissel, vagy egy kisebb cipősdobozt néznék meg (sg05) játékvízzel.
olyan ez mint a hifi-bogár. -
hegegabi80
addikt
válasz
AxBattler #51415 üzenetére
Ezzel nem vagytok egyedül, nálam is van egy metis, Chieftec BT-02B-U3, meg egy új szerzemény Jonsbo UMX1 plus.
Ráadásul még át sem pakoltam egyikbe se, nemrég készült el a metis mod, talán hétvégén átpakolom. A chieftec meg lehet megy vissza apróra, umx meg marad a kisebb matx miatt. Az utóbbi umx lesz majd szerintem a végleges, de azon is kell egy kicsit moddolni.
Ha csak nem lesz sok szabadidőm és csinálok magamnak valami egyedit, amit már régóta tervezek.
Nos jó hülyék vagyunk az biztos. -
Metis szerintem az egyik legpraktikusabb ház sok szempontból, de nagyon nem mindegy, mit akarsz utólagosan szerelni benne. Van, ami tényleg csak 2 perc, van viszont, ami 15-20 is lehet. Vagyis ha a Metis szerelhetősége 7/10, akkor a mostanimé 8/10 minimum. Mindent simán elérek azonnal.
&rew: Nagyon várom már az alkotásod, mivel tervezed az oldallap kivágását? Mi lesz a gépben? Milyen psu, adapter?
Nappali fényben, és sörrel a méretek viszonyíthatóságát könnyítendő:
-
duo
addikt
-
duo
addikt
Sziasztok!. az ezüst metis jött, aztán ment. Tők jó kis ház, de nem volt meg a kémia.
*
kis kitérő, kiváncsi voltam nagyon, a hardverelemek meg jobbára adottak voltak.
Kedves Duracellm! Ryzen finomhangolás tekintetében pár tapasztalatodra kíváncsi vagyok! Egyszer korábban írtad hogy nem két perc volt, de beállítottad jól, finomhangoltad, és azóta patika; kézmeleg a borda meg minden. milyen beállításokat végeztél mi lett az eredmény? (ezt még most tanulom.) vonatkozó topikban inkább csak overclockolnak, olyan sok tapasztalat nem gyűlt össze a témában.A másik: látható hogy a porszűrés kérdést itt elengedtem. ugyanakkor pont ebben a topikban olvastam de már régen, hogy adott esetben ha jó a levegőáramlás akkor a por nagyobb része, ami bejut, ki is megy.
Ez hogyan megy? milyen ventillátorprofilokat kell beállítani?
Nálam a legjobb hőmérségketeket egyébként az hozta hogy egy venti beszív elöl, egy pedig fent kifúj.A szívó ventinek van egy búgó zaja amit a perforácóok okoznak. lehet este azért hallom. mikor a tenyerem elérakom lenémul. lehet ezzel kezdeni valamit? amúgy nagyon csendes a cucc. a platinum még egyszer sem kapcsolt be.
köszi szépen! -
válasz
cinemazealot #51034 üzenetére
Úgy néz ki, Metis Plus-ról erre az SKTC MX01-re fogok váltani még a héten. Tervem, hogy kivágom az oldallapot egy Wraith Max számára. Vagány lesz.
-
Pete55555
addikt
Nem értem, hogy ezeket a "Tower" házakat miért így rendezik el. Szerintem sokkal logiusabb lenne, ha az I/O panel alul lenne. A légáramlatot ugyanúgy lehet alulról felfele intézni, cserébe elég egy "luk" az asztallapon, és oda távoznának is a vezetékek. Elegáns, esztétikus. Így meg felül kijön a sok tyúkbél, és ott tekereg össze-vissza...
Én egy Metis-t akartam ilyen célra átalakítani, egyszerűen a hátlapra rá 4 magas gumiláb, és ráállítani, csak aztán lemondtam az ITX rendszerről
Szerk: Ja, meg persze ez a tower marha nagy, beleférne mATX is...
-
duo
addikt
Sziasztok!
Szükségem lett egy Metis plusra.
(konfig hasonló mint Fred23 kollegának.) fatality b450, ryzen 2700, ATX straight power 11 (moduláris)160mm,
Schythe Mugen5 revB (155mm)
gpu (msi oc 1030gt passive)(120mm házventiből több is van, majd amelyik jó lesz)
1. Jól gondoltuk e hogy beférek így?
2. Tapasztalataitok alapján a tápnak nem gáz hogy alulra szellőzik? (magasabb gumitalpakkal fogom használni)
köszönöm szépen!
-
hegegabi80
addikt
válasz
Chaser #50652 üzenetére
Alap netezős/irodai konfingak jó lehet. Szépnek biztosan szép, legalább is nekem tetszik, de a szellőzése, hmmmm....
Volt hasonló házam Realan E-D5, de ennek legalább volt a tetején 1 db 120-as venti, plusz a táp is kívülről kapta a levegőt. Én még az aljára tettem egy 140-es ventit, így egész barátságos kis játékos gép lett.
Neten láttam olyan képet C2-ről, ahol a tetejét kicsit megemelték, hogy tudjon hova távozni a meleg,Amúgy én sem bírtam magammal, beruháztam egy Jonsbo UMX1 Plus-ra. Kicsit nagy itx-nek, de viszont sfx táppal beleférnek a kisebb matx lapok is.
Igaz ezen is kell kicsit alakítani: pl a táp felett a házat mindenképp perforálom majd, az aljából a hdd tartót is kiszedem, hogy 2 db 120-as venti beférjen. Így már barátibb lesz a szellőzése.
Addig maradhat a kis metis.. -
Cold5
senior tag
Következő konfigot tettem össze:
CPU: i7 9700K (magas alapórajelre van szükségem, húzva nem lesz!, AMD nem játszik)
ALAPLAP: GIGABYTE Z390 I AORUS PRO WiFi (2db m2 és type-c header feltétel)
RAM: CMK32GX4M2D3600C18
GPU: Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 8GD5 Special Edition (csendesség fontos, 2db monitor, nem lesz játék, nehezen beszerezhető) Azért választottam, mert azt olvastam, hogy nagyon csendes, ha van másik ami jobban illik, vagy halkabb akkor cserélem természetesen.
SSD: 2db M2 Samsung 970 EVO Plus 1TB
PSU: Seasonic FOCUS PX-650
CPU hütő: itt van több lehetőség is: Shadow Rock LP, NH-L12S, AXP-200R
Ház: itt is van több: Ophion Evo ALS, Metis Evo ALS, SG13 Type-C-vel
Plusz ventik: Noctua NF-S12A PWM chromax.black.swapAsztalon lesz, a lehető leghalkabbnak szeretném!
Valami észrevétel? Ajánlás?! Előre is köszönöm!
-
válasz
Mercutio_ #50470 üzenetére
Szerelem ez a kártya.
Metisben mondjuk elférne.
A másik meg ami nagy, és mégis nagyon-nagyon, az a Geforce 6800 Ultra. Ahhoz viszont tudtommal nincs korhű ITX-es lap, bár annyira még nem néztem utána. 2004-es AGP-s szerintem 99%, hogy nincs, de 775-ös PCIe-s és 2005-ös talán akadna.
Legyen már akkor erről is egy kép...: -
zsoltee10
addikt
Ügyes munka.
Nekem a Metis még mindig tetszik, ezért nem akarok váltani, de ennek is meg vannak a korlátai. Hogy mást ne említsek, a házból le kellett köszörülni egy darabot a vga felett, mert feltámaszkodott a hdmi csatlakozó. Nem is értettem, hogy minek van ott egy perem.
-
Csokilama
tag
válasz
hoffman_ #50428 üzenetére
Az igaz, hogy elég sokat drágultak. Én a 600 goldot ugyan annyiért adtam el most mint anno amennyiért vettem (33k)
Mondjuk az tény, hogy nálam i7 4790k 4,7ghz és gtx 1080ti párost hajtotta egy metisben, ami azért kihasználta.
Jobban visszagondolva, undoritoan merevek a gold kábelek kicsit aggódtam is, hogy le ne törjön a sata az sdd-rol. -
Goose-T
veterán
Rég jártam már erre. Megvettem a Metist, azóta nem vágytam újabb házra, a legjobb cucc.
Mindenkinek megakad a szeme rajta, pedig az asztal alatt van.
Elég off, de költöztetem a próbatermi gépemet, mert nagyon vacak házban van, ráadásul beleköltözött egy gyík, és fagyott miatta a gép.
Szóval találtam ezt a Chieftec UK-02B-OP-t, és annyira tetszik, hogy meg is rendeltem. Nagyon kompakt ATX ház, vannak ennél nagyobb űrtartalmú ITX házak. Szóval ha érdekel valakit, szívesen beszámolok róla, ha megérkezik.
-
tradeelek11
aktív tag
-
-
Csokilama
tag
Szerintem nem fogsz bennük csalódni, vettem egy ötös value packot, kettő ment a deshroudolt gtx 1080ti-re. 65 fok fölé nem megy 1911 clockon 40% RPM körül.
Mondjuk lehet a conductonaut is besegít.
Cooler Master NR200-ról van már valami infó, hogy mikor érkezik EU-ba?
A 3080 TUF nem szereti a metist. -
HUN_Sector
őstag
válasz
Fred23 #49832 üzenetére
Szintén fehérvári. Az a helyzet, az utólagos gányolást nem szeretem
Ahhoz nagyon pöpec szakembernek kell lennie, hogy azt mondjam rá, hogy "na ez igen".
Egyébként nézegettem a metist, 40 körül üveges is van már belőle. De a formája valahogy nem igazán olyan, mint amit egész nap néznék. Nem rossz, nem rossz, csak egy csipet valami hiányzik belőle, amit nem tudok hova rakni. Hiányzik a "must have" érzés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- E-roller topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vírusirtó topic
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Windows 10
- Minden, ami Unreal Engine
- További aktív témák...
- MSI Z590 Gaming Force
- SAMSUNG / SkHynix 16GB DDR5 Notebook RAM
- Kingston Fury Renegade rgb 32gb(2x16) KF436C16RB1AK2/32---aqua gari 2028.07.22
- KINGSTON FURY 64GB BEAST - DDR4 - 3200MHz - CL16 KIT - memória! - !ÖT ÉV GYÁRI GARANCIÁVAL!
- új, bontatlan Kingston FURY Impact 32 GB KIT DDR4L-3200 SoDIMM CL20-22-22 memória / kisker garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- 16 GB-os Sapphire Pulse Radeon RX 7900 GRE - garanciával
- iPhone 11 Pro Max 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3261, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A35 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3083
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest