- Multifunkciós adattároló érkezett a Patriot színeiben
- Egyedi megjelenésű Radeon VGA a Yeston és a GravaStar keze nyomán
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen videókártyát?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fujifilm X
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rick4
félisten
válasz
PROTRON #57345 üzenetére
Ventik inkább le vannak véve, mint fel, ezért megy feljebb, ott van jobbról, 800-1000-es fordulaton mentek, tehát arra még rá lehet állítani, hogy ha eléri az 50°C-ot, menjen 1200-zal vagy fölötte.
Nekifogtem veretni egy furmarkkal, és a cpu kb ugyanott maradt, azaz a fentről jövő hűvös levegő miatt nem kezdett el rámelegedni, mert a vga meg minden más befűtötte a benti levegőt...
CPU hűtő az alsó meg a felső RGB-s venti duplában (a ventikábel végén van toldó, össze lehet őket dugni)
Chassis fan a legfelső venti ami a radi fölött van, és kívülről szív.
blokk "pumpa" venti a hátsó falon lévő venti van odadugva, az aio a cpu fan csatiról kapja a delejt.F!ngom sincs, ezek milyen értékek, szép szőrös volt a fánk!
Lejjebb írtam, nem akarom menet közben a 40°C-os belső levegővel megküldeni a cpu radit, mert a kintről érkező 20°C-os levegő több hőt visz el, a hátsó venti meg tolja be, alul a 12-es mindent szív ki. Fogdostam minden felől furmark alatt, szerintem jó ez.
Persze lehet hogy nincs igazam, ezért is írtam, hátha van nálam okosabb, de egyelőre ebben több logikát látok, mint hogy alulról keresztülszívom a gépházon, aztán még azt a meleget küldjem át a radiátoron... A manual nem ad eligazítást, mi a tuti: [link]viszont egy gyári hibát már megjavítottam, a powa lednél szivárgott a kék fény a résen kifelé, kapott a két led egy kis zsugorcsövet, és már csak a neki megfelelő nyíláson jön fény.
Kicsit feljebb vettem a ventiket, eddig 50°C-is 30-35% körül voltak, most 3-4% load van és 42-45°C CPU, így már jobb? Ventik 1000-és 820.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xbox Series X|S
- Milyen autót vegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen egeret válasszak?
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Google Chrome
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ASRock B550 PG Velocita + Ryzen 5 3600 + 32GB (4x8GB) DDR4 3600Mhz CL18
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest