Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• HookR

addikt

válasz flashpointer #26849 üzenetére

"A textúra alapján elemekből lesz összeragasztva? Fal+sarkok?"
    A tervezőprogram textúraillesztési hiányossága. Mondjuk lehet, hogyha minden tervezett réteget külön lemodelleznék a 'sheet metal' modullal, az jól jelenítené meg. A 'C' alakban körbefutó szendvicsszerkezetben csak hátul, középtájt van folytonossági hiány, ahol a végek átlapolással, kis darabokkal lennének összeragasztva.

"Jól körbe van bástyázva a cpu hűtő , de tudom hogy máshogy nem nagyon lehet."
    Kevésbé, mint a v1.2 esetében, és már ott sem volt gond a hűtéssel - #53
    Mi több, az azóta eltelt 2 év tapasztalata alapján kifejezetten olyan ventiket akarok, aminek a fordulatszám-tartománya eleve alacsonyról indul, mondjuk olyan 300 körüli RPM-ről. A Thermalright TY-147-re 900-1300 RPM van megadva. Én nem egészen 500-on járatom az idő döntő hányadában és így van egy finom, halk, sajátos, kerepelés szerű hangja.

"A VGA kártya mellett a két 2,5 mi lesz hogy úgy kívánja a meleget? :)
    Ja látom, ssd!"

Igen, a 2db 92mm-es helyett 1db 120mm-es ventit betervezve a felszabadult hely adta magát a 2,5"-es meghajtók elhelyezésére. Ez nem is annyira tervezési szempont, mint inkább kínálkozó lehetőség volt. Viszont most, hogy Pista0001 elültette a bogarat a fülembe, meglehet hasznosabbnak bizonyul, mint hittem. Erről bővebben majd lejjebb.

"Nem rossz de elég bonyolult, munkaigényes lesz az tuti. Légyszi majd pontosan számold ki mennyi munkaórát töltöttél vele :D( de már most van egy tippem hogy csak a tervezéssel annyit hogy vehetnél belőle egy prémium bolti házat )"
    "Not for the faint-hearted" - ahogy a művelt kínai mondaná. :D

(#26850) zed1983: "A 2 SSD helyére jobb lenne még 1 venti :)"
    Épp két kisebbet szándékozom leváltani egy nagyobbra. 2db 120mm-es meg akkora, mint a ház teljes hossza.

(#26853) Duracellm...: "Ilyen kis lábakkal az alsó ventinek nincs légszállítása, oldal irányba fog fújni nem fölfelé, így a borda nem kap számottevő légmozgást."
    A terveken jelenleg 9mm magas talpak láthatók. Nyitott vagyok az alternatívákra, mert a formájával nem vagyok teljesen kibékülve. Ami megjelenésben jobban illeszkedne a házhoz, öntapadós. Viszont szempont, hogy oldható (csavar)kötéssel rögzüljön, arra pedig a felleltek közül ezt felelt meg legjobban.

"Az alap lap háta mögötti 3,5 "-os HDD-t hogyan csavarozod be?"
    A 3,5"-es meghajtók mindenhol gumigyűrűs csavarral rögzülnek. Az alaplap mögöttinél kettő a HDD oldalán, a ház eleje felé néz, az SSD-k melletti kettő pedig az alaplap felé. Az alaplapi tálcában kulcslyukat formázó rögzítési pontokkal.

"A furnér/fa ekkora vastagságban nem túl alaktartó, páratartalom változásra plusz statikus terhelésre vetemedik."
    Találtam itt helyben dekoratív furnérral foglalkozó kereskedést, amit többek között bútorok restaurálásához használnak. Ezek ~0,6-0,7mm körüli vastagságúak, ezért az összeragasztott szendvicsszerkezet az alábbi rétegrend szerint tevődne össze:
    - 4 réteg furnér a külső oldalon, 3mm körüli tervezett vastagságban. Szomszédos rétegek merőleges száliránnyal.
    - 2mm vastag alu lemez.
    - 2 réteg furnér a belső oldalon, 1,5mm körüli tervezett vastagságban. Szomszédos rétegek merőleges száliránnyal.
    Bár még nincs vele gyakorlati tapasztalatom, meglepne, ha a köztes 2 mm-es lemezzel ne lenne stabil. :)

(#26854) Ispy: "Full ezüstbe nagyon király lenne (persze aluból). De ez persze ízlés kérdése."
    Akkor az valami olyasmi lenne, mint a v5-ös - [link]
    Tulajdonképpen furnér helyett alu lemezből is lehet több réteget összeragasztani, ám akkor dekorbetétek (fent a perforált lemez körül, illetve hátul a Mini-Fit csatinál / billenőkapcsolónál) érvényesüléséhez eltérő színt érdemes választani.

"És én az usb mellé még raknék egy mic+füles csatit."
    Éppenséggel még egy sorban ki lehet alakítani jack dugókat, LED-eket is (akkor már esetleg az USB csatikat is elforgatni 90 fokkal), de egyrészt sokkal zsúfoltabb hatást keltene, másrészt nekem igazából nincs rá szükségem. Mikrofonnak és fejhallgatónak csatlakozó van a hangfalamon, USB csati / kártyaolvasó meg a monitoron. De lényeg hogy igen, szükség esetén megoldható.

(#26856) Pista0001: "...a legpraktikusabb ha alumíniumból elkészíted azokat az elemeket is, majd arra ragasztasz 1 vékony réteg fát. az autók fabetétjei is sokszor így készülnek, még a lakk is vastagabb néha mint a fa maga."
    Igen, részben onnan is jött az ötlet - M-B F800 Concept

"a két 3,5-est tenném az alaplap tálca hátoldalára, a 2,5-eseket keresztben az előlap mögé."
    Igen, ez határozottan megfontolandó ötlet. A v1.2-nél még elvetettem a lehetőségét a szűk hely és az alaptartó idomok problémás mivolta okán, itt meg már eszembe sem jutott, holott az alaplaptálcával és a 20mm-es hossztöbblettel már egészen más a helyzet. Az alaplaptálca is mehetne egyenesen, nem kellene annyit hajtogatni, az előlap mögé meg talán 3db 2,5"-es meghajtó is elférne egymásra rétegezve egy tartókeretben. De ami talán ennél is fontosabb, hogy opcionálisan lehetne helyettük nagyobb méretű paneltápot is tenni az előlap mögé (A hátlapon még pont elfér az LR1106, de mondjuk a HDPLEX 250W-osa már nem), amit közvetlen alatta a venti szellőztetne. 2,5"-es meghajtónak meg továbbra is lenne hely az alsó ventilátor mögött.
    Illetve hátrányként megemlítendő, hogy ez esetben a Mini-Fit csatinak és a billenőkapcsolónak trükkösebb helyet találni, de talán megoldható, még meg kell vizsgálnom a lehetőséget.

"ez azért is előnyös, mert minimális módosítással át lehet tervezni 3,5-es hely nélkülire, csak az alaplap tálca mögötti részt kell elhagyni."
    Azzal az a bajom, hogy nem akarok 120mm-esnél kisebb ventilátort.
    Bár ez esetben a 3,5"-es meghajtót nélkülöző változat minimális szélesítéssel alkalmas lenne teljes magas, rövid nyákos dVGA fogadására.

Amúgy a dekoratív furnérok között az európai dió-n kívül esélyes lehet még annak helyettesítője a mutenye (talán egy fokkal még szebb is, mint a dió), a teak, a bambusz, vagy ahhoz hasonló rétegelt, mint amit például Audi belsőkben is látni - [link]. Legalábbis eddig ezekre szűkítettem le a kört a kereskedésben fellelhető választékból.

zed1983, Mercutio_, Duracellm..., tailor74, Pista0001: :R

Új hozzászólás Aktív témák