-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy LC-Power 1320mi házikót. Mivel nem találtam a PH!-n infót róla, gondoltam megosztom a tapasztalataimat...
A ház picike, mindössze 4,4 literes (226x62x314 mm). Az előlapja matt fekete szinű, homogén felület (nem szálcsiszolt, ahogy máshol olvasható), a burkolata fényes fekete színű lemez. Könnyű, mégis masszív darab. A passzív hűtést szolgáló rácsok jó helyen vannak és elég nagyok. Negatívum, hogy a fekvő használathoz nem adtak hozzá talpakat, az álló használathoz pedig műanyag tartót, így a burkolat közvetlenül érintkezik a bútorral.
A ház belseje egyszerű, hátul az alaplap, elől a meghajtók. A meghajtók egy keretre rögzíthetők fel, a keret aljára 90 fokkal elfordítva a HDD (3,5" vagy 2,5"), felülre pedig az ODD; utóbbihoz adtak IDE adaptert. Ami itt problémát jelenthet, hogy mivel a HDD el van forgatva, így egy IDE kábelre a HDD és ODD nem fűzhető fel.
A beszerelés egyszerű volt. A kábelek elég hosszúak és nincsenek harisnyázva, így gondosan el kell rendezgetni őket. Ventilátor a ház oldalára nem szerelhető fel, a tetejére pedig alaplap válogatja, de szerintem erre se számítson senki; ergó javasolt olyan alaplapot berakni, ami rendelkezik aktív hűtéssel.
A tápegység 75W-os ITX. A mérete egy féltégla
, háromszor akkora, mint az IBM laptop adapterem. Rákötöttem egy Intel D201GLY2 lapot, RAM modult, egy 2,5" és egy 3,5" HDD-t, pár USB kütyüt, ezeket gond nélkül bírta, tartós használat után is csak langyos volt.
Ha érdekel még benneteket valami, akkor kérdezzetek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol extra kontrollerrel dokkolóval
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest