- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Újra instabilitásba futott a Raptor Lake generáció
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Steam Deck
- Autós kamerák
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
hejnekem
csendes tag
Sziasztok
Ez a routerem van otthon és az a bajom, hogy egy hete az internet nagyon lassú. A szolgáltatóval biztos nincs gond és már kipróbáltam egy másik routert, amivel jó volt az internet. Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor ennek már annyi? Nem lehet megjavítani vagy csinálni vele valamit? Rebootoltam is és olyankor kb. 10 percig jó a net aztán megint nagyon lassú lesz.
-
miroka
csendes tag
Valaki a 8290-re ???
-
-
petir
senior tag
Esetleg magyar leiras nem letezik errol a dologrol? Tomato sokkal jobban tamogatottabb... pl azt is olvastam a ddwrtrol hogy letezik magyar nyelven de az oldal amin volt az megszunt.. errol esetleg valaki tud valamit.. jok ezek az angol leirasok csak par dolgot nem ertek benne ugy meg nem igazan kezdenek neki..
-
kew
senior tag
Sziasztok,
Tervezem egy ilyen eszköz vásárlását, tomato fw-el megspékelve. Legfőképp arra kellene majd, hogy egy távolabbi wifire kapcsolódjak vele, és azt nekem továbbroutulja szintén wlan-on. Ez gondolom tomato-val lehetséges, és a vas is támogatja, kérdés, hogy mennyire megbízható egy így felépült kapcsolat, mennyire stabil, és mennyire nehézkes a beállítása? Pöccre megy, vagy szenvedni kell vele sokat?
Nem próbáltam még ezt az eszközt ezért kérdezem. Jelenleg fonerát használok a fenti célra freewlan-al, de kellene valami komolyabb, mert ez néha elég betegesen müködik már.
Köszi!
-
wwhy
veterán
help
adott egy WRT54G2 router, ha használom, akkor nem tudom megnézni a www.sign.ro oldalt. Ha nincs router, akkor tökéletesen bejön. Próbáltam MTU-t kisebbre állítani, nem segít. Vmi tipp?
-
And
veterán
Aprólékos leírás a dd-wrt telepítéséről -G v5.x hardverre: [link], még egy másik tutorial linkje is rajtavan.
Összefoglaló a dd-wrt telepítésével kapcsolatos infókkal: [link].
A VxWorks prep / killer binárisok azért kellenek, hogy az eredeti VxWorks operációs rendszer bootloader-ét lecseréljék a Linux-alapú dd-wrt-hez szükséges bootloader-re (ez a CFE). Ez a beavatkozás mindenképp szükséges, ezért nem lehet egyből a VxWorks-alapú gyári firmware-t annak webfelelületén alternatív fw-re cserélni. Vagyis éppen megkerülhető a jtag-es módszerrel, ami a flash-chip teljes törlését és a CFE+kernel beírását jelenti, de a hardver apró módosításával ill. kábel készítésével jár. A VxWorks killer használatához meg nincs szükség ilyen beavatkozásra. -
petir
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segitseget szeretnek kerni, mar jartam par helyen...
Van egy linksys wrt54g v5.1-es routerem mar updateeltem rajta fw-t tobbszor am most kicsit tobbet szeretnek kihozni belole. Korbeneztem sajnos tomato kiesik az eddigi tajekozodasom szerint. Ami szoba johet dd-wrt am eleg megrazo dologkat olvastam ilyen pl vxworks killer ez mit csinal ? es mire jo ? mig ketsegeim vannak nem igen merek belevagniViszont ha valaki tudna egy reszletes leirast kesziteni akar mailba is szivesen vennem nagyon mit hogy merre...
elore is koszi: )
-
miroka
csendes tag
A dd-wrt- n Port forwarding van beállítva. A 1780-ra érkező kérést a 80-asra írányitja.Csak a 1780-as van nyitva és a 80-as nem látszódik kivülről.
Ezt szeretném beállítani egy gyári soft-on is.
De ott nincs port forwarding, csak Port triggering beállítás.
Most már össze vagyok zavarodva. -
veze
őstag
A port forwarding, egy olyan eljárás, amely a számítógép-hálózatokban lehetővé teszi, bizonyos belső hálózati címek külső elérését egy megadott porton keresztül.
A port triggering egy a port forwardinghoz hasonló eljárás azzal a különbséggel, hogy nem az adott belső hálózati IP-címekre irányít át, hanem közvetlenül figyeli a kapuk forgalmát, és az adott porton érkező kéréseket, illetve válaszcsomagokat automatikusan irányítja a beállításnak megfelelő gépekre. DHCP használata esetén előnyös, hiszen ilyenkor a belső IP-k dinamikusan változnak, így forwardinggal követhetetlen lenne az egyes portok megfelelő átirányítása.
Lényeges eltérés, hogy először egy kifelé menő kérésre van szükség ahhoz, hogy el lehessen érni a belső hálózat gépét kívülről
forras: wiki -
miroka
csendes tag
válasz
outsiheder #8287 üzenetére
de én úgyy tudom, hogy a port triggering az teljesen más mint a port forwarding
-
outsiheder
tag
csak néhány kattintással van odébb
port triggering a gyárin -
miroka
csendes tag
válasz
outsiheder #8285 üzenetére
De én port forwarding-ot szeretnék a gyári soft-on is beállítani.
Pl. a 1780-as portot átírányitani a 80-asra.A 80-ast pedig lezárni utána.( egy adott IP-re ) -
miroka
csendes tag
Linksys WRT54 GL-es routeren dd-wrt -ben van egy olyan lehetőség, hogy Port Forwarding.
Lehetséges, hogy a gyári firmware-ben v4.30.7, nincs ez benne ?
Csak olyat találok, hogy Port Range Forward és Port Triggering -
outsiheder
tag
Minden korábban static dhcp-re felvett gép ott van felsorolva a TOOLS/WOL oldalon (is) fel van sorolva, ha egérrel a felsorolás sorára állsz, azt írja ki, hogy click to wakeup
(tomato család) -
csimav
őstag
Valaki megtudná mondani, hogy mivel jobb egy Linksys WRT54G egy NETGEAR WPN824 v.2 nél?
-
miroka
csendes tag
A wlan kimenőteljesítményét meddig lehet felhúzni ami stabilan müködik. ?
WRT54GL és dd-wrt firmware-al. -
veze
őstag
szia..
azokat amit az elözöekben irtad csinald végig,aztan..
az ébresztendö gépnek adj fix IP cimet.
lépj be a router adminba
a services fülön a "statikus bérlet" nél rendeld össze az ébresztendö gép MAC cimét a gép fix IP címével.
ezutan az administracion/WOL fülön az elérendö hostok-nál megjelenik a statikus bérlettel biró (éberesztendö) gép. ott teszel egy pipát mellé.. az alatta lévő WOL-cimeknél add hozzá az állomást MAC cim /állomásnév/üzenetszóras 192.168.1.255. Ezutan megjelenik a felvett állomás mellette az "ébresztés" gombbal (wake up asszem, nekem magyar a kezelöfelület és most nem tom angolban mit is ir ))
asszem még egy port átiranyitast is fel kell venni a gép fix IP ciméhez rendelve (protokol UDP legyen) nekem legalabbis fel van véve ez is..
én igy csinaltam és müködik (amig statikus bérlet nem volt hozzárendelve, addig nem volt jo) ha dyndnsel belépek a ruoterbe akarhonnan, az administracion/WOL fülre lépve megnyomva az ébresztés gombot, a gép bekapcsol kikapcsolt állapotból is.
logmein-el érem el magat a gépet miutan bekapcsolt és azzal ki is tudom kapcsolni -
Stavi
aktív tag
sziasztok!
szeretnék egy kis segítséget kérni.
Adott egy wrt54gl-es router ddwrt-s firmware-val, és egy mezei tp-link wifis rúter.
A Tp-link router osztja a netet wifin. Sajnos messze van a lakástól, hol van jel, hol nincsen.
Ezért arra gondoltam, hogy beiktatnám a linksys-t, egy köztes pontba ahol még jó a jel, és innen kezdve a linksysre kapcsolódnék -> továbbítaná a tp-link jeleit.
Meg lehet ezt vhogy oldani? Rémlik nekem vmi WDS, ami erre hivatott, csak a gond az az h a tp-link nem tud WDS-t... E nélkül meg lehet oldani?
Ha van ötletetek, szivesen fogadom.
köszönömüdv Stavi
-
Kommy
veterán
nyisd meg az eszközkezelőt, ott keresd meg a hálózati kártyádat, lépjél bele a tulajdonságaiba és van egy olyan fül, hogy erőforrás gazdálkodás (vagy valami ilyesmi) és ott engedélyezd, hogy felébresztheti a gépet , meg hogy csak magic packettel lehessen felébreszteni.
Milyen operációs rendszert használsz? -
csimav
őstag
Csáó!
Valakinek nincs esetleg egy ilyen WRT54G eladó routerje?
Ha van valakinek: pü. -
pedro7
tag
Szerbusztok !
Lynksys WRT54-esen dd-wrt-t használok.
Be van állítva egy dyndns a routeren, és egy másik eszközön is szeretnék
állandó IP-t, azon Inadyn-al van ez beállítva.
DDNS státusz az alábbi üzeneteket kapom időről-időre:Tue Aug 4 22:46:16 2009: INADYN:IP: Error 0x91 in recv()
Tue Aug 4 22:46:16 2009: W: DYNDNS: Error 'RC_IP_RECV_ERROR' (0x15) when talking to IP server
Tue Aug 4 22:46:16 2009: W:'RC_IP_RECV_ERROR' (0x15) updating the IPs. (it 3542)Mi lehet ez ? Hiba ? Mert, hogy error.
-
Immy
őstag
Lejárt a szerkesztési időszak...
Amatőr kérdés a dyndns regisztrációhoz:
[link]
Jó helyen járok? Ip-hez mit kell írni? -
Kommy
veterán
Gondolom akkor neked nem kell semmilyen felhasználónév/jelszó, hogy tudjál netezni, akkor az nem is kell neked az adsl-nél kell, különben elérhetetlen lenne a router kívülről.
HTTPS Szerintem nem lassabb maximum nagyon picivel.
A többi se olyan nagyon fontos beállítás anélkül is mennie kell. -
Immy
őstag
Micsoda írás
Holnap kipróbálom, most este nem akarom a netemet elcseszni
https amúgy lassabb mint a sima http? (azt tudom, hogy az "s" jelenti a security biztonságos böngészést, de amúgy van annak jelentősége?)
Elöljáróban kérdések:
basic --> network -ben a connect mode ez nekem nincs. (type: dhcp, mtu van még)
basic --> ddns > auto refresh every (ilyen sincs, de ez nem zavar)
Save state when IP changes (nvram commit) : pipa (ezt se találom bent ddns-ben)ui.: most itthon csak 1.20 tomato van fent, de holnap 1.25 alatt is megnézem (lehetséges, hogy azért nem találom a beállításokat, mert az csak új firmware-ben található meg?)
-
Kommy
veterán
Ha adsl-ed van akkor a basic --> network -ben a connect mode-ot állítsd keep alive-ra így folyamatosan kapcsolódva leszel a neten.
Save gomb
Ezek után regisztrálj a dyndns-re
Ezek után menj a basic --> DDNS -be és állítsd be a következőképpen
IP address: use wan ip
auto refresh every: amennyire akarod (nekem 28 on van)
Dynamic dns 1
Service DynDNS- Dynamic
URL http://www.dyndns.com/
Username : amivel regisztráltál
Password : amivel regisztráltál
Hostname : amit megadtál címet hogy elérhető legyen pl kommysd.dyndns.com
Wildcard : nincs pipa
MX : üres
Backup MX: nincs pipa
Save state when IP changes (nvram commit) : pipa
Force next update : ezt is elősször bepipálhatod
ezek után save gomb
Elvileg ezek után ha a tools --> WOL-ba belemész és a name-ra kattintasz feléleszti a gépet.
Még amit állítani kell administration --> admin access
Local Access : http&https
HTTP Port :80
HTTPS Port :443
SSL Certificate
Common Name (CN) (optional; space separated) Én ide beírtam egy nevet hogy jó helyre csatlakozom e: pl Kommy
Regenerate : először pipa
Save In NVRAM : pipa
Remote Access : https
Port : valami saját port a biztonság kedvéért(99999)
save
Ezek után pl úgy tudod távolról elérni a routert, hogy beírod a böngészőbe hogy pl https://kommysd.dyndns.com:99999
remélem érthető volt, ha valami kérdésed van szívesen válaszolok
Allow Wireless Access -
veze
őstag
válasz
zsolt501 #8262 üzenetére
én netröl bárhonnan tudom az itthoni gépet éleszteni és elérni (wrt54gl és dd-wrt fw) a melohelyemröl szoktam is, mert ott erös a tartalomszürés és nem minden oldalt tudok megnyitni.. Ha valami nagyon kéne akkor az otthoni gépen keresztül érem el, és ehhez elöbb ugye élesztenem is kell.
-
Immy
őstag
Üdv
Tomato 1.25 firmware van fent egy linksys wrt54gl routeren.
Felállás:
Modem--->router--->1gép (kikapcsolva, nem áramtalanítva)Modem kb naponta kap új ip-t.
Hogyan tudnám távolról elérni a routert és wol(wake on lannal) felébreszteni a gépet alvó állapotból?Előre is köszönöm a hozzászólásokat!
-
FABRICIUSZ
tag
Akit érdekel.
-
Kommy
veterán
Tudod azér kérdezgetek ilyen mert, marha keveset írtál le a hibáról. Még mindig először megpróbálnám titkosítás nélkül, ha úgy se jó akkor csinálnák a routeren egy teljes resetet. A teljes reset úgy néz ki, hogy a hátul lévő reset gombot nyomod 30 másodpercig , nem engeded el kihúzod a konnektorból a routert 30 másodperc múlva visszadugod, még mindig nem engedted el a resetet és még nyomod 30 másodpercig. Lehet , hogy csak valami meghülyült a routerben.
Milyen firmware van a routeren? -
-
salazoli
csendes tag
hallo!!
van egy Linksys WRT54Gv8 / GSv7 és ezen keresztül osztja 1-1 ap 1-1 masiknak két irányba más ssid-vel.
a gond az az, hogy az ap-k végén mind2 irányban a rácsatlakozott gépek mac addresse az az adott ap-ből jövöje.
Active Clients192.168.2.106 00:02:72:5F:36:89 ez az egyik ap
192.168.2.181 00:02:72:5F:36:8C ez a masik ap.
192.168.2.107 00:02:72:5F:36:89
192.168.2.253 00:02:72:5F:36:89hiaba adom dhcp-n mac alapjan az ip-t ezt irja ki a router.
csak az a baj, ha Access Policy van beallitva egyes mac-hez, nem mukodik.koszi
-
-
capo28
csendes tag
Üdv !
Egy gondom lenne. Linksys WRT54G routerem van!
Két gép van vezetéknélküli hálozaton.
Mind két gépen Xp van.
Az a gond,hogy van kapcsolat a gép és a router között minha nem lenne semmi gond.
De mikor keresni akarok a lap nem jelenithetö meg.
És már szenvedek egy ideje. Pár napja ment a net ugy ahogy de akkor is egyszer volt net egyszer nem.
lehet,hogy nem ossza ki az IP!! Az a lényeg hogy csatlkozva van de nem megy a nett.
segitség kéne
-
Mr_Laslow
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok a itt, és nem volt időm visszaolvasni, szal bocs, előre is ha olyat kérdezek, ami már volt!
Tehát. Adott egy hálózat, mely a következő képpen épül fel.
ADSL modem -> Router (Linksys WRT54GL) -> Swithch (nem menedzselhető 3com 16os gigabites) -> számítógépek.
Szeretném a routert uplinkelni egy ugyan ilyennel (meg van a router, dd-wrt firmware-el). Az egy sima utp kábellel meg lesz ugyebár oldva.
A második routert csak wi-fi-re használnánk. Az a kérdés, hogy el tudom-e azt érni, hogy az aki a 2-es routerre csatlakozik rá csak internetet kapjon, a hálózathoz semmiképpen ne férjen hozzá?Köszi a segítséget előre is!
Üdv,
Laci
-
salazoli
csendes tag
Hello!
Van egy hálózatom, amin a netet egy edimax router osztja meg, de egy linksys dd-wrt x24-el szeretnék egy-két gépet Access Policy-val moderálni.
Bedugtam a wan-ba ami a routerből jön. És dhcp wan-t állítottam, de nem akarta korlátozni a gépet. A router operating mode: router.
Valaki esetleg foglalkozott már hasonlóval?!köszi
-
Kommy
veterán
Sziasztok!
Csinált már nektek olyat a WRT54GL router tomato firmwarrel (1.25), hogy netezés közben az összes led elkezdett világítani és a power led pedig villogni, és ezáltal elérhetetlen volt a router. Konnektorból kihúz bedug megoldotta a dolgot. Még ami a furcsa volt hogy maga a modem is meghülyült arról meg elment minden (nem világított egyik led sem), ami egy D-Link DSL-360T. -
Core2duo6600
veterán
Helló WRT54GC routerem van, mellé egy ADSL a T-home tól 8 mbites.
És azt veszem észre, hogy a router nélkül fürgébb a net, ez vajon miért van így ? -
outsiheder
tag
Józan paraszti ész, a WAN port csatlakozik drótosan a kábelmodembe, ennek a csatlakozásnak kell úgy látszódnia, mintha a PC lenne bedugva, akkor vajon melyikre kell beállítani?
Csak tudnám miért nem olvasod el a hivatkozási lánc végén levő eredeti hozzászólást, abban már uez le volt írva, és a környékén ott a többi szükséges beállítás túlnyomó része. -
oliba
őstag
Na letettem erről a routerről. Modemmel van net, routerrel nincs. Este áthozatom haver routerét és megnézzük azzal. Már 20x reseteltem mindenféle módszerrel 30/30/30 se jött be, semmi
-
oliba
őstag
válasz
outsiheder #8241 üzenetére
Igaz, hogy ott nem volt semmi, de mindegy. Akkor most melyikre kattintsak rá? WAN port, vagy Wireless Interface? Az egyiket engedi csak, mindkettőt nem engedi, így nem tudom, hogy melyik legyen, mert mint írtam, nem értek hozzá
szerk.: thx
-
outsiheder
tag
a WAN portnál
-
oliba
őstag
válasz
outsiheder #8238 üzenetére
Egész reggel nem volt net, szóval ki lett cserélve a modem, mert router nélkül sem volt net, amikor közvetlen a modemre csatlakoztam. Mac címet hogyan tudom klónozni? Erre még nem jött válasz. Itt ebben az új tomato frimeware-ben nem értem, hogy hogyan kell
-
outsiheder
tag
Ja igen, a kábelmodemet is újra kellene indítani, és arra is igaz lehet, hogy túlmelegszik, vagy döglődik.
Ezt a router kihagyásával tudod kipróbálni, azzal a géppel közvetlenül a kábelmodemra csatlakozva, amelynek a mac-címét klónoztad. -
outsiheder
tag
Közbekérdeztek, bocs.
Amikor lassú, nem megy, megnézni, hogy a kábelmodem ledjei a gyors/működő állapothoz képest nem másképpen pislognak-e.
Szóval az összes létező kábel kihúzni, leeelenőrizni, az adsl szűrő megvan-e?
Kikapcsolt állapotban leellenőrizni, hogy az antennák meg vannak-e húzva rendesen.
Ha minden jónak tűnik, (azért a beállító gépről a routerbe menő kábelt kicserélném egy másikra), akkor mindent visszadugni,
és a 8120-as hozzászólásban leirtakat megcsinálni, és utána mindent előről újra beállítani,
Egyébként van újabb gyári verzió: FW_WRT54GL_4.30.12.3_US_EN_code.zip -
outsiheder
tag
Erre még dd.wrt sincs, nem hogy tomato!
Ez nem minősítés, a dd-wrt mini több olyan wrt54g verzióra még feltehető, amiben kicsi a flash memória, a linksysinfo.org fórumon már többen kérdezték, hogy miért nincs mini tomato verzió
A dd-wrt kompatibilitási lista hivatkozás itt van feljebb néhány hozzászólással,
és itt a tomato tapasztalati lista. -
oliba
őstag
válasz
FABRICIUSZ #8232 üzenetére
Na ez fel van téve és király is minden (még). Milyen beállításokat célszerű elvégezni benne?
-
ádyz
addikt
válasz
outsiheder #8230 üzenetére
Akkor erre a típusra nincs is tomato?
-
outsiheder
tag
A Linksysnél csak ezt találtam:
csak V1.0 van, csak azt lehet kiválasztani
Ha müxik, akkor inkább hagyd békén, A WRT54GC és WRT54GX egy teljesen más sorozat, mint a WRT54G(L,S) sorozat.
(egy kicsit becsapós a tipus neve, könnyen megtéveszti(k) a kedves vevőket) -
oliba
őstag
Na az én gépemen már a routert sem látom, miközbe a lenti gépen alig van net
-
oliba
őstag
Ja és elfelejtettem mondani a frimeware verziót:
Firmware Version: v4.30.11, Aug. 17, 2007
-
oliba
őstag
válasz
outsiheder #8221 üzenetére
Megcsináltam a mac adress klónozást, nem segített + kicseréltem a routernek a tápját, de az sem segített
-
ádyz
addikt
válasz
outsiheder #8225 üzenetére
A linksys oldalán csak v1.0 és v3.0-t lehet kiválasztani, v2.0 nincs.
Van status, de nincs semmi uptime vagy ilyesmi.
-
ádyz
addikt
válasz
outsiheder #8222 üzenetére
Jelenleg 1.00.7
Érdemes frissíteni, vagy maradjon?
Más: Az uptime-ot hol lehet megnézni?
-
outsiheder
tag
-
ádyz
addikt
Üdv.
Remélem jó helyen járok.
Van egy WRT54GC routerem, erre keresek valami jó firmware-t a gyári helyett.
Ugyanis a Linksys oldalán nincs az én verziómhoz újabb.
V2.0Amúgy tökéletesen teljesít, immáron lassan két éve és eddig semmi baja sem volt.
-
oliba
őstag
válasz
outsiheder #8218 üzenetére
Albérletbe UPC volt 20/3-as. Itthon ADSL van Enternet-től 2048/192-es, ami nem forgalomkorlátos.
Nem tudom, hogy miről mire lett frissítve, de gondolom az akkori legújabbra. Ezt nem én intéztem, egyszercsak jöttek és bejelentették, hogy a frimewarefrissítés megoldotta a problémát. Mac-adress klónozást ő csinált, én nem csináltam az itteni netnél, mert nem értek hozzáEz egy pót táp, mivel a régit otthonhagytam, amikor albérletbe mentem, de ha tovább fog szarakodni, akkor kipróbálom azzal.
Egyenlőre megjavult érdekes módon, de kétlem, hogy jó lenne sokáig
-
outsiheder
tag
Egyszerre sok, és kevés az információ!
Mindkét helyen ua a szolgáltató, és ua a díjcsomag van/volt?
A díjcsomag nem forgalom korlátos-e? (ez pl az én előfizetési szerződésemben benne van, hogy bizonyos forgalom elérése után korlátozhatják a sávszélességet, de szerencsére még soha sem alkalmazták)
Miről mire frissítettétek?
A frissítés után fel lett-e véve a működő beállítás, vagy legalább fel lett-e írva egy lapra, hogy hol és mit állítottatok be?
Azt hiszem a UPC sem szereti, szűri, tíltja az eszközök cseréjét, ergo egy konkrét gépnek a mac-address címének klónozását biztosan be kell állítani, annak a gépnek a hálózati kártya mac-adressét, amivel eredetileg becsatlakoztál!
Lehet, hogy túlmelegszik, esetleg egy tápegység cserét is meg lehet próbálni, ha van a közelben/kölcsönbe egy másik.
Kellene egy teljes 3x30 mp-es reset, és újra beállítani, ezért kellene a felvett beállítások cfg állománya. -
outsiheder
tag
válasz
eastsider #8215 üzenetére
Ez is port forward, vagy a port-forward.com, vagy a gmail help oldalra hivatkozás:
korábbi hozzászólás -
oliba
őstag
Sziasztok!
Van egy WRT54GL típusú routerem, amivel szerintem van valami gond. 2 éve vettem és akkor még minden rendben volt, amikor nyár végéig használtam itthon a DSL-emen. Elvittem akkor albérletbe és ott is jó volt egy darabig, majd egyszercsak anyira belassult, hogy... UPC netünk volt akkor 20 megás, így indokolatlanul volt lassú (betárcsázós szint). Akkor valaki az albérletbe frissített egy Frimeware-t és akkor megjavult 1-2 hónapra, majd ismét belassult, de nem annyira. Most itthon vagyok ismét és használnám a DSL 2 megás netemet. 1 hónapig nagyon gyors volt, semmi gond nem volt, de hírtelen minden rosszra fordult. Meg-meg szakad a net, ma pl szinte egyáltalán nincs. 2 percenként bejön 10 másodpercre a net, de akkor is olyan lassú, hogy éppcsak idetaláltam a fórumra. Megírni is alig tudtam a hozzászólást. Most lehúztam a routerről a gépeket, így csak a bátyám gépével tudom elérni és innen is írok már, mert az enyémről feladtam, de most úgy néz ki, hogy router nélkül itt jó. Ezért gondolom, hogy a routerrel van a gond, csak ne mtudom, hogy beállításbeli probléma, vagy én csinálok valamit rosszul. Igaz, hogy semmit nem értek a hálózathoz, így azt állítottam be routerbe, hogy legyen jelszó a nethez, meg a felhasználónevet és a jelszót írtam be. Mást nem állítottam, mert nem értek hozzá, de lehet, hogy kellene. Amúgy még azt is megemlíteném, hogy két éve 70-80%-os volt a jelerősség, most már 20-40%. Nem tudom, hogy mitől van ez. Edimax kártyám van. Nagyon megköszönném a segítséget, vagy az építő jellegű hozzászólásokat
Köszönettel: oliba
-
eastsider
nagyúr
válasz
outsiheder #8214 üzenetére
meg van a router.
be is van konfigurálva, meg minden..viszont a tűzfala valamiért blokkolja a gmail-t
ha kikapcsolom megy, ha be, nem
kikapcsoltam a filter multicastot, így megy... a torrent is jó
-
outsiheder
tag
válasz
eastsider #8213 üzenetére
Ezt javasoltam (többször) néhány hozzászólással korábban.
Alap hibakeresési szabály, hogy egyszerre csak egy valamit mósosítunk (kütyü csere, beállítás, paraméter) és utána ha jónak tűnik (tartósan, azaz nem néhány perc múlva), csak akkor csináljuk a következő nagyobb módosítást. Természetesen én sem mindig tartom be ezt a szabályt, de utána nem fogom az adott firmware verzió hibájára, fogyatékosságára, ha vmiért nem stabil.
A torrenthez csak a torrent kliens által használt port számát kell forwardolni:
itt a link hozzá (gyári firmware) -
eastsider
nagyúr
válasz
outsiheder #8211 üzenetére
köszi
nekem a fő a stabilitásha az megvna más nem kell (egyelőre), ha a gyári fw is stabil akkor nekem jó...
-
outsiheder
tag
Bocs nem figyeltem, A fenti link a III sorozat eleje!
itt a friss vége -
outsiheder
tag
válasz
eastsider #8209 üzenetére
Ha az időd engedi, olvass el minnél többet részben ebből a fórumból, vagy akár a HWSW hasonló fórumát, bár ott (is) belefutottak egy hitvitába, valamint a Linksysinfo.org fórumait, és ne feledd, mind a két fő firmware változatnak van saját Wikipédia oldala.
Linksys WRT54G III. (sorozat)
ja igen a stabilitást már megbeszéltük, mindegyik stabil, tehát csak az áramszünet, vagy a verzió váltás korlátozza az uplink időtartamát. -
eastsider
nagyúr
holnap remélhetőleg én is belépek a "klubba" egy LINKSYS WRT54GL-el, remélem most jól választottam... eddig ez a 3ik routerünk, miondegyikkel volt valami gebazs... főleg, hogy lefagytak folyamatos használat mellett (torrent)...
remélem ez bírja majdszeritnetek érdemes felrakni majd rá a tomatot?
ha igen szeretnék majd segítséget kérni vele kapcsolatban...
az a fő cél, hogy ne fagyjon... -
Tonyk
veterán
válasz
outsiheder #8204 üzenetére
Értem. És Te amennyiben a tomato 6-os modjáról beszélsz, akkor csak annyit mondasz hogy tomato? Nem teszed hozzá, hogy tomato 6. (Bele ne köss a 6-ba, csak az egyszerűség kedvéért írtam le így.). Mert ugye innét indultunk ki. Úgy gondolom, ha valaminek a valamijéről beszélünk akkor konkrétan arról beszélünk. Nyilván ha nem jelöljük meg akkor az alapra gondolunk (Kérsz palacsintát? vs Kérsz kakós palacsintát?).
De látom nem értjük egymás. De felesleges is erről értekezni ennyiszer. Túlbeszéljük.
-
outsiheder
tag
Lusta vagyok utána számolni, biztosan több mint 5 tomato elterjedt mod van, esetenként ND, esetenként USB, esetenként SD kezeléssel.
Van KFT, van LTD, van AG, van SRO, és most több nem jut eszembe, pedig a spanyolt is kellene tudnom. Van-e különbség?
Van a közelemben 2 dd-wrt verzió, két tomato verzió, és egy gyári is. Nem favorizálom egyiket sem, az olyan lenne, mintha azt mondanám, hogy X.Y. hp a világ legszebb nője.
Visszatérve az alap kérdéshez, amig csak alap használat van, addig nem érdemes/célszerű módosítani a gyári firmware-t.
más
Azt mindenkinek ajánlom, hogy olvassa (elfogultság nélkül) a korábban említett Linksysinfo.org fórumot (is)! -
And
veterán
Ezt írtad: "A DD-WRT csicsásabb, csillivilli. Tomato-ban van grafikus forgalom analitika. Ezek azok ami az egységsugarú usert leginkább megfogják."
Erre rákérdezel, hogy hol írtad, hogy ez előny vagy hátrány lenne. Ez olyan, mintha azt ínám: a DD-WRT-ben van beépített webszerver. Ja, hogy a másikban is? Van olyan fw, amelyikben alapban tényleg nincs, de az egy harmadik.. Úgy utaltál egy képességre, mintha az az egyiknél kizárólagos lenne, de lehet, hogy csak én értettem bele.
"Érdekes, nekem nem nagyon kell újraindítgatni a tomatot [..]"
Végeredményben nekem sem a DD-WRT-t, mert - leginkább külső okokból, vagy a beállítások módosítása miatt - az magától megtörténik. Hibák pedig mindegyikben vannak. Ha nem volnának, nem lenne tele a legújabb kiadások feature-listája bugfixekkel.
Ebből nem lesz háború, eddig sem volt. Csak van néhány olyan vélemény / félinformáció a DD-WRT-ről, amin már vagy réget túllépett, vagy egyszerűen nem fedi a valóságot. Írtam már, hogy anno olyan hardver miatt választottam a DD-WRT-t, melyre nem volt más alternatíva, ahogy egy csomó másikra ma sincs. -
Tonyk
veterán
válasz
outsiheder #8191 üzenetére
Jajj ne már! Te ezek szerint a KFT-t is Korlátolt Felelősségű Társaságnak mondod? Én úgy gondolom, de tudom én vagyok a korlátolt, hogy ha valaminek az ilyen-olyan moddolt verziójáról beszélünk akkor azt megjelölöm. Ha meg nem, akkor nyilván a hivatalos verzióról van szó az én olvasatomban. De ez az én hibám. Sorry. ...
Ennyi erővel akár hívhatnánk így is: Official Tomato Firmware v1.25.1720 Built on Mon, 25 May 2009 16:08:01 -0700
De ha Te a DD-WRT favorizálod, akkor írd azt, hogy az az OK.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Rövid előzetesen a Solo Leveling: Arise (PC, Android, iOS)
- Nintendo 3DS és DS topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Háztartási gépek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- E-roller topik
- Honda topik
- További aktív témák...
- UHH! Dell Precision 7560 Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB NVIDIA A3000 6GB FHD
- Apple Watch Series 9 Celluláros
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/512GB, Titanium silver
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- Eladó HONOR 400 5G okostelefon 256 GB / 8 GB, Fekete alig használt, magyar garanciás
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest