- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Melyik tápegységet vegyem?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen notebookot vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Hello.
Olyan gondol van, hogy most mas net lett, az elozo PPPoE tipus volt...itt meg DHCP...bekapcsolom es nincs net, ha direkbe kotom a netet ugy megy a net, de a router es a modem kozott nincs kapcsolat.... amikor a modemet kihuzom majd vissza pillanatra van IP cim a menujebe de aztan disconnect.....
Valamit allitanom kell?
-
phantom88
tag
1.25-ben csak scriptben állíthatod, 1.23-ban még menüben állítható, elvileg a közöség kérésére visszakerül egy későbbi verzióban.
Administration/Script/Init
#Ha fehéret akarsz:
/sbin/led white on
----------------------------------------------------------------------------------------------
#Ha narancsot akarsz:
/sbin/led amber on
----------------------------------------------------------------------------------------------
#Ha nincs senki wifin, akkor fehér, ha van, akkor narancs:while /bin/sleep 20 ; do
if [ "`/usr/sbin/wl assoclist`" != "" ]
then
/sbin/led white off
/sbin/led amber on
else
/sbin/led amber off
/sbin/led white on
fi
done >/dev/null 2>&1 &Miután valamelyiket beírtad, indítsd újra a routert.
[link] -
zsolt501
nagyúr
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok
Tudja valaki, hogy Tomato 1.25ben hogy lehet a ciscos ledet visszakapcsolni WRT54GLnél?
Tudom hogy régebben admin>buttons/LED nél lehetett, de itt csak Buttons van... -
And
veterán
válasz
szilardv #8091 üzenetére
Gyárilag sehogy, 3rd-party firmware-rel lehet repeatert faragni belőle.
"ezzel a routerrel [..]"
Ez így kevés, egyrészt a topikcím is háromféle típust foglal magában, másrészt azoknak is külön hardververzióik lehetnek. Külső firmware pedig korántsem mindegyikre tehető. Ezügyben lásd az első hozzászólást! -
szilardv
csendes tag
Hellosztok! Lehet, hogy már írt valaki erről, de nem volt kedvem végigolvasni az 1000 hozzászólást. Szóval azt szeretném megtudni, hogy ezzel a routerrel hogyan lehet megcsinálni azt, hogy vegye egy másik router jelét és továbbítsa azt?
-
outsiheder
tag
Ja ha beállítjuk (rendesen) akkor nekünk is megy!
Ha engedélyezve van a wireless (az engedélyezve <> beállítva), akkor vmi alap SSID-t sugároz, ?Linksys? (Tomato), már nem emlékszem, ekkor az alap windows szoftver környezettel, ha a driverek fel lettek telepítve, akkor néhány kattintás után rá lehet csatlakozni, lehet használni.
Ezért lehet sokszor azzal találkozni, hogy a kedves felhasználó azt hiszi, hogy jól van beállítva a cucca, hiszen működik.
Non plus ultra: ha próbálsz segíteni nekik a beállításban, akkor kiderül, hogy wireless kapcsolaton keresztül próbálják beállítani, és nem értik meg, hogy miért erőltetnéd velük, hogy vegyék már végre elő a routerrel kapott/szállított ethernet kábelt, és azzal csatlakozzanak a routerhez.
(<> az nem egyenlő) -
Immy
őstag
Üdv
Sajnos "nagy" gondom akadt.
Itthon már van 1 linksys wrt54gl router és most vettem egy másikat. Egyből frissítettem is tomato 1.25-re a kis drágaságot. Viszont routerként funkcionál, de nincs wifi, legalábbis 1 laptop se látja...
Van bármi ötletetek, hogy mi a teendő, vagy mit hagyhattam ki? (wlan led pedig ég) (másik routeren villogni szokott).(reseteltem is már, de semmit se változott a helyzet)
-
Tonyk
veterán
válasz
horatius #8085 üzenetére
Elég kevés info amit ide írtál, de:
- ADSL modemből a kábel a WAN portba van bedugva?
- PPPoE név és jelszó ellenőrzés
- PPPoE alatt service name-hez ne legyen semmi írva!
- Ha DHCP-t akarsz használni, akkor a routerben kapcsold be , gépeken pedig ip beállításokat és a dns-t tedd automatikusra
- Ha fix ip-t akarsz használni, akkor a dhcp-t kapcsold ki lehetőleg és az ip-ket állítsd be az alábbiak szerint (már ha a router 192.168.1.1):
egyik gép
IP: 192.168.1.2
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1másik gép:
egyik gép
IP: 192.168.1.3
alháló: 255.255.255.0
átjáró: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1többi gép, u.i csak az ip-t emeled 1-el
-Amennyiben titkosítást beállítottál WLAN-ra , akkor u.a a típust WPA , WPA2 és u.a. kulcsot állítsd be a gépeken is. Megjegyzem, hogy némelyik noti/WLAN kártya nem komálja a WPA2+AES-t. Ilyenkor WPA2+TKIP vagy WPA-TKIP -et állítsd be mind a routeren mind a gépen.
-
horatius
csendes tag
Sziasztok. A probleamam a kovetkezo lenne. Van egy linksys GL routerunk es az ADSL vonalon nem megy. Beallitottuk a webes kezelo feluleten a PPoE resznel az internetszolgaltatotol kapott nevet es jelszot. Megsem mukodik. Segitsegeteket elore is koszonjuk.
-
Tonyk
veterán
válasz
dr.bubo #8080 üzenetére
Megint nem akarlak elszomorítani, de akkor hogy megy rajta 28Mbit-es net?
Lássuk be akkor ez 10-nél eldobná magát. De ez a rohadék megy megy és megy és megy 28Mbittel... a mocsok...Javallom egy picit legalább nézz utána mielőtt állítasz valamit, mert ez így parttalan eszmecsere...
-
Gr3ddy
tag
-
outsiheder
tag
válasz
Hókusz Pók #8057 üzenetére
A gmail sugó oldala:
SSL portszámok -
outsiheder
tag
válasz
T. Hókuszpók!
[A port beállítás ill. ellenőrzés az utolsó kép, a lap alján]
De lehet, hogy prg verziótól függően a kapcsolatok fülön kell megnézni.
És nézd meg, hogy a szolgáltatód hivatalosan melyik portot használja.A másodikra már válaszolt más.
-
highness
tag
Sziasztok!
Linksys WRT54/GL/ routerem van. Nagyon megbízható, csak egy gondom van vele.
Az internetem 30/20 megabites a Digitől. Ha kábelesen csatlakoztatom a gépet akkor ki is tolja ezt, sőt még többet is. Viszont ha wireless módban használom a notebookot alig több mint 10 megabitet tud. A router kb 1 éves, és semmi nem lett azóta módosítva, frissítve.
Tudnátok nekem segíteni?
Van mód növelni a vlan sebességét?
És ha megengeditek még egy kérdés. Hogy tudnám a routeren keresztül a PC-n és a notin lévő adatokat?
Ne haragudjatok, de sajnos nagyon láma vagyok ezekben a dolgokban. -
Atapi
senior tag
válasz
levelező kliensben a kiszolgálok vagy levélküldés beállításainál meg tudod nézni hogy milyen port van beállítva. default sima smtp esetén a 25.
egyébként milyen netről, fw-ről, illetve os-ről van szó?
chello esetén a szolgáltato korlátozza a p2p-t, ezért lassu lehet (de elvileg hálozat javitása ezt nem oldaná meg...)
gyári fw esetén gondot okozhat, hogy csak kevés egyidejű kapcsolatot tud kezelni. 3rd party fw-kkel ez a probléma kiküszöbölhető. ez viszont nem kifejezetten a meglévő kapcsolatok lelassulását szokta okozni, hanem az uj kapcsolatok épülnek ki lassan (pl egy uj weblap megnyitása sokáig tart, esetleg be sem jön).
os esetén ha xp-ről van szo, akkor gond lehet a half open kapcsolatok korlátja. ez okozhat lassulást. ezzel tudod ezt orvosolni. -
Hókusz Pók
aktív tag
válasz
outsiheder #8055 üzenetére
Szia!
Miként tudom megnézni, hogy az SMTP melyik portot használja? A második problémára nincs ötleted? Köszönöm!
-
outsiheder
tag
válasz
Hókusz Pók #8052 üzenetére
Azt megnézted a működő levelezésnél, hogy a kimenő smtp kapcsolat melyik portot használja, illetve a routeren be van-e állítva, hogy át/kiengedje?
(A biztonsági kapcsolat portja nem engedélyezett default értéken) -
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Továbbra is 2 problémával küzdök a WRT54GL routeremmel.
1. A szolgáltatótól kapott postafiókon csak fogadni tudom a leveleket, küldeni nem. Amennyiben a routert kiktatom a rendszerből, s közvetlenül a kábelmodemre csatlakoztatom a gépet akkor simán elmennek a levelek. A szolgáltatóm érdemi segítséget nem tudott nyújtani, a routert okolják.
2. Újraindításkor szépen megy a net, torrent. Majd meghatározatlan idő elteltével (max 15 perc) a sebesség szinte tizedére csökken. Ilyenkor egy "hálozat javítása" művelet pár percre megoldja a gondot, majd minden kezdődik elölről. Torrentezésnél ez különösen látványos. (Nem egyidejű netezésről és torrentezésről beszélek. Net nélkül is behal a torrent, illetve vica versa.) A laptopon, a nagy gépemen, sőt anyósom kis gépén is ugyanezen jelenség játszódik le. A router kiiktatásával ez a probléma is megoldódik.
Kérlek adjatok valami tanácsot, mert kivágom ezt a nyavalyát...
-
Gr3ddy
tag
Sziasztok!
Digis netem van, basenetről topnetre váltottam.
Viszont routerről (wrt54gl) nem adja a full sávszélt, hanem csak a 3mb/s-et, holott 5mb/s-et kéne mennie.
Kábelről pedig hozza.
(Firmware Version: v4.30.11)
Router pedig kéne, mit lehet ilyenkor tenni?
Előre is köszi. -
outsiheder
tag
válasz
ChromeX #8039 üzenetére
Visszatöltöd az állítgatás/kisérletezés elötti cfg állományt, amit óvatosságból előtte elmentettél.
vagy megkérdezed azt, aki elállította, hogy mit is állított el, és visszaállítod,
vagy nvram törlés, a firnware default beállítása, és újra beállítod a további értékeket, és végre felveszed a kész/jónak tűnő beállításokat. -
törölt tag
1.5dBi kontra 7dBi. Amúgy drágának drága.
De zongorázni lehet a külömbséget.Más.
Tomato RAF 1.25.8515.5 ND Testing.
Changelog:
_ DNSMasq 2.49
_ Busybox 1.14.2
_ Passive mode for Wireless Survey
_ Regulatory mode for wireless
_ Wireless Auto channel by default
_ TCP_Conntrack up to 8192 connection
_ Allow multiple MAC address per device
_ SSH remote forwarding allowed
_ More precise match for l7 ftp pattern
_ Miniupnpd updated to ver. 20090605
_ Wan_is_a_LAN feature included when WAN is disabled
_ All the features of Official Tomato 1.25
_ All the features of Tomato RAF
_ ND version with wireless driver 4.158.4.0
_ 140 IP/MAC in restriction table
_ 140 IP/MAC limit in IP/MAC limiterJelenleg 12-en teszteljük.
Néhány nap múlva végleges release. -
ChromeX
addikt
Sziasztok, lenne egy igen nagy gondom, van egy wrt54gl routerem és az adls netet akarom vele megosztani csak az a baj hogy tegnap állitgattam dolgokat és akkor még ment rendesen a routerröl a net ma reggel meg már nem folyton az ADSLhez akar csatlakozni nem akarja a routerröl a netet, nemtudom mit ronthatam el mert mondom este még ment, ma már nem és a router beállitásait sem tudom elérni mert oylan iszonyat lassu és folyton megszakad mit lehet ezzel kezdeni? pls help ha valamit nem írtam le tisztán szoljatok
-
Pharaoh
aktív tag
Köszi, a LINKSYS WRT54GL routerhez akkor melyik jó? A TNC-s?
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Azt megtudja vki mondani, hogy a HGA7S és a HGA7T antenna között mi a különbség? Hogy szinte egy árban vannak, de az egyik 1db a másik meg 2db?
Ezek az antennák megárik az árukat vagy csak pár métert adnak hozzá a hatótávhoz? -
crea1984
tag
Nekem CDFE .. azaz a 7es
na de jo, h megint a legrosszabbat sikerült megvenni
Aztán árban ez se volt olcso annak idején.. nem ilyen leértékeltként vettem volt egy másik széria is amikro vettem az is valami wrt54.... csak az sokkal olcsobb volt meg olvastam, h gyengébb, na mondom nekem ez kell... hát hiába
Köszönöm a válaszodat!
-
And
veterán
válasz
crea1984 #8033 üzenetére
Nem a rajta meglévő szoftver verziója a lényeges, hanem a hardveré. Lásd az #1-es hozzászólást. A Wikipedia-n össze vannak foglalva a hw-verziók, és a hozzájuk tartozó gyáriszám-prefixek (első 4 karakter). A sima WRT54G a Tomato szempontjából felejtős, annak nincsenek 2MB-os flash-ben elférő kiadásai. A DD-WRT Micro még csak elmegy rajtuk, de a v7.0-s hardveren például az sem.
-
crea1984
tag
Sziasztok!
Remélem nem kérdezek nagy baromságot, de miylen antennacsatlakozo van ennek a routernek? kaptam kölcsön egy irányitott antennát, de az sokkal kisebb nem tudom rátekerni. ha keresek másikat akkor milyen néven keressem a foglalatot? mi ennek a szabvány neve?
-
insyde01
csendes tag
pontosan!
2 gép LAN , ebböl az egyik noti és wifi s is! a wifit akkor használom amikor mászkálok a géppel, egyébként a notin OFF ban van, a routeren folyamatosan bekapcsolva tartom a wifit.
és amikor jon ez a hiba akkor a LAN hálozatoknál kiirja h Csak Helyi
alatta a hálozatoknál (bekapcsolt wifi mellett persze) ott van a wifis kapcsolat és ott pedig helyi és internet kapcsolatot ir.. -
insyde01
csendes tag
bizt prog!
ad awaret tettem fel 2 hete!
de ez a prog csak az én gépemen van, mi köze a másik géphez?
-
insyde01
csendes tag
válasz
h_143570 #8024 üzenetére
aham
nem torrentezek
,
de az megtörténhet h a család többi tagjáva együtt a netezés miattt megtelik a tábla??
pl online pokerek hada
, öcsém másik szobába 4 asztalon játszik + travian +msn, meg online zenehallgatás, én töltök ftpröl webröl, kozben msn, chat stb....
uhh most jut eszembe :S ,más lehet a gond mert pl volt olyan is h LAN on csak helyit irt, de én közben a notin rányomtam a wifit és azon meg volt net :S.... (ez most jutott eszembe ) ... ezért gondoltam router problémára
-
insyde01
csendes tag
szia!
nem torrentezok...
p2p micsoda?? -
insyde01
csendes tag
sziasztok!
egy furcsa problémám akadt a wrt54gs routeremmel, egyik pilanatrol a másikra mintha megszakadnak az internetkapcsolat, a helyi hálo LAN , továbbra is müködik,ha belépek a webe config ba ott is látom h kapcsolodva van, de internet a gépeket mégsincs! :S, a hálozatoknál is "csak Helyi" ...ennyit ir! eddig 1x-2x forudlt elo de ez sztem ne jo jel ,ha kihuzom a tápot és vissza akkor megy, de volt már h vissza kellet állitanom egy elözö, mentett beálitást is! (backup)
Vki tud segiteni?
-
Atapi
senior tag
a port forwardnak mindegy az alkalmazás. az annyit csinál, hogy adott beállitott portra érkező csomagokat a megjelölt ip-re továbbitja.
az általad linkelt oldalon csak összegyűjtötték a felsorolt alkalmazásokhoz a forwardolandó portokat (illetve hogy miként lehet azokat beállítani). ettől függetlenül természetesen más alkalmazásoknál is lehet alkalmazni, csak neked kell hozzá megtudnod a forwardolando portokat. -
Bár a felső 5 sornak, ahogy a képen is látszik, nem tudok megadni Alkalmazás nevet. Nem tudom, hogy így működik-e egyáltalán abban a sorban a port nyitás.
Amúgy akkor nem létezik módszer, amivel új sorokat lehetne nyitni? :SA következő, ami érdekelne, hogy csak azoknak a játékoknál, alkalmazásoknál működik a port nyitás, amik rajta vannak ezen a listán:
http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54GC/WRT54GCindex.htm ?
Mert pl a PC-s Gears of War nem szerepel rajta, viszont találtam hivatalos fórumon kettő portot, amiket megnyitottam (a biztonság kedvéért UDP-t és TCP-t is engedtem mind a kettőnek). De továbbra is, ha én Host-olnék, nem akar csatlakozni senki sem. -
-
Sziasztok! Van egy WRT54GC routerem és olyan apró gondom lenne, hogy szeretnék még benne nyitni több portot, viszont nincs már üres sor. Alapból 6 üres sor áll rendelkezésemre, de ezek gyorsan megteltek. Van arra mód, hogy több sort is elérhetővé tegyek?
-
g@bo
nagyúr
ehh
az asztalin keresem 192.168.1.1 nem találja....... áttszem laptop simán nyitja admin felület.
lan nem rossz, direkte kötöm upőc, megy.
mi a gond?
-
g@bo
nagyúr
wrt54gl rúterem van, ma reggel még ment, aztán off. most telibe kötöttem a netet...
rádugom a rútert közvetlen a gépre, és a 192.168.1.1 cimen nem látja ( mikor megvettem, akkor se ment igy.. )
nyomtam reset gombot, 10 mp ig azt a másikat..
elvettem tóle a kakakót.
ledek égnek, de nincs reakció.
tomato fw van rajta, és még garis.
mit tehetek?
-
8zabi
őstag
akkor biztos előfordul, ha a wzcs kezeli a wifi-t, hogy mit csinál pontosan percenként.. hát lehet a microsoftot kéne megkérdezni
mindenesetre nekem linksys wmp54g-s kártyával csinálta, kipróbáltam többfajta drivert, az eszközkezelőben a kártya spéci beállításait állítgattam, de nem értem vele semmit
egyedül az a program, illetve a parancssoros bűvészkedés használta linksys programmal nem nézem, mert az nem tud service-ként futni, igy bejelentkezésig nincs hálózat a gépen, viszont sokszor szükség van rá
-
And
veterán
válasz
hardcorps #8002 üzenetére
Először is: lásd az #1-es hozzászólást!
Van, amiben GS a jobb, más szempontból meg a GL. A GS gyárilag ismeri a SpeedBooster funkciót, viszont a flash-memóriája a v5-ös harvertől felfelé csak 2MB, míg a GL-nek 4MB-ja van (a RAM mindkettőben 16MB-os). Ez pl. 3rd-party firmware-ek telepítésénél játszik, és mivel a GS előnye, a SpeedBooster tisztán szoftveres kreálmány, egy okosabb fw-ben simán engedélyezhető, csak máshogy hívják (pl. Afterburner). Vagy pl. a GS v7.0-ás hardver egyes alverzióin az antenna fix, nem csatlakozós, így külső antennához nem épp megfelelő választás. -
hardcorps
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a gs és a gl között mi a lényegi különbség? A GS kevesebbet tud vagy nem linux firmware-rel megy? Az ár tekintetében nem mindegy a GS jóval olcsóbb.
-
And
veterán
Ehhez elegendő a kliens-mód, amihez viszont firmware-t kell cserélned, mivel a gyári nem támogatja.
#7997, #7998: Ezek szerint mégis létezik, és köthető az oprendszerhez . Bár a #7998-ban az XP is szóbakerült, a linkeken kizárólag a Vista-hoz kötik a jelenséget. XP-n sosem volt ilyen gondom. Ez a jelenség csak akkor jön elő, ha a Windows konfigurálja a wifi-hálózatot a kliensgépen, vagy akkor is, ha a kliens-eszköz saját szoftvere? Az továbbra is kérdéses, hogy valóban a szkennelés-e az oka a jelenségnek (erre csak tippelnek a linkelt topikokban, biztosra nem tudják), de valóban nem sok értelme volna kapcsolat közben, ráadásul az szvsz. kicsit tovább tartana, mint a ping-ekből következő pár tizedmásodperc. Meg mintha azt írnák, hogy nem minden hardverrel fordul elő. De ki tudja.. Annyi bizonyos, hogy egy AP-re csatlakozó kliensen továbbra sem lehet csatornát állítani, úgyhogy meg kell próbálni a linkelt szoftvereket, vagy ha lehetséges, az oprendszer helyett a kliens gyártójának szoftverét használni a wifi-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Formula-1
- E-roller topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Synology NAS
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest