- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
- Hobby elektronika
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
- Csütörtökön jön a Redmi Pad 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mini-ITX
- Jön az új 80 Plus fokozat az adatközpontokhoz
- Milyen házat vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr #51150 üzenetére
kreatív megoldás.
-
kavalkád
senior tag
válasz
katyilkadr #51147 üzenetére
de ha lezártad az üveget akkor hova lett a víz? vagy nincs lezárva csak rosszul látom?
-
katyilkadr
tag
A következő szárításom a nejlon lesz. Van négy 100 méteres tekercs nejlonom, nedves formájában 235 g/tekercs. Egy tekercs egy éjszaka radiátoron szárítva 233 g-ra ment le, hát kíváncsi vagyok!
-
katyilkadr
tag
Remélem nem off, de most egy "röhögcséges" dolgot fogok mutatni. Fogtam egy 5 literes befőttes üveget, telegyömöszöltem az általam gyártott pet filamenttel, oszt kitettem a napra, benne a temus páratartalom mérővel. Indult 56 %-ról, 3 óra mulva 18 % volt. Most nyomtatok vele épp, kristálytiszta a nyomat.
Nem azt mondom, hogy ez a jövő, de mükszik!
-
-
-
kokokka
addikt
Azt kell mondanom, hogy Igen igen jó lett a Kobra 3 Max utolsó frissítése. Eddig is jó volt, de ez a regionális szintezés nagyon hasznos megoldás.
-
-
katyilkadr
tag
A mérettel az a baj, hogy a két hátsó pozícionáló-vezető-ütköző oldal irányban pont 250 mm. Ezek nélkül mind a négy irányba 310 is elférne, de ezek fixek, kisebbet meg nem akarok betenni. A legközelebbi a 257x257-es bambu méret. Tapadás gondjaim nincsenek a textúrált pei lappal, sőt, ragasztó nélkül nyomtattam nejlont, kegyetlenül nyomot hagyott a lapon, kihűlve se akart lejönni. Azt hittem, leszedi a bevonatot. Ma kipróbálom a pet-et fűtés nélkül!
-
Èpitettem már CoreXY-t alkatrészenként 8 éve. Ennek a türkében úgy gondolom hogy ez a mostani gép generáció, Klipperrel, Orca szeletelővel, szintezéssel már teljes konform, szinte tök mindegy melyik nagy gyártótól veszed. (Persze vannak a komponensekben különbségek) De kevesen fejlesztenek igazän. A Bambu sem igazän fejleszt, csak nagyon jól elvégezte a házi feladatot, pláne az AMS-el) El kell ismerni hogy az ökoszisztéma, design, QC elég jó. Ha munkára vennék úgy, hogy dobozból kivéve kellene akkor a Prusa után második lenne a sorban.
-
vzso
aktív tag
válasz
katyilkadr #51130 üzenetére
241x254 (prusa mk) illetve 256x268 (anycubic), de más méretekben is találsz itt.
Próbáld ki a Smooth PEI lapot is, az jobban tapad a simánál. -
katyilkadr
tag
Köszi a tanácsot! Van valami abban amit mondasz. Valójában még meg se próbáltam fűtés nélkül nyomtatni a pei lapra, pedig a PET tapad, mint a fene. Egyébként ebben a méretben semmilyen típusú lapot nem találtam, csak a qidi-nél, úgyhogy lehet megveszem a qidi cool plate-t, ha a mostani pei-el nem boldogulok.
-
Teszten átment. Alig volt támadási felület, de stabil maradt.
-
vzso
aktív tag
válasz
katyilkadr #51125 üzenetére
Szerintem fölösleges barkácsolni ha létezik a kereset méretben is, de ez a te döntésed.
Elvileg ugyan az az anyaga mindegyiknek, a szín, a festés és egy kis vastagság béli különbségekkel, de ugyan arra használhatók, PLA/TPU, illetve PETG/ABS alacsony hőfokon, vagy akár fűtésnélküli nyomtatására.
Úgy tesznek mintha feltalálták volna a spanyol viaszt. Már 15-20 évvel ezelőtt is működött a fűtött asztal nélküli nyomtatás, jobban mondva nem volt más választás fűtés hiányában -
lac14548
aktív tag
Véleményetek szerint mennyire van még kereslet magyarországon használt 3D nyomtatókra?
Most csak közvéleménykutatást végzek.
Nem írok konkrétumot, hogy ne legyen hirdetés a posztom.
-
válasz
katyilkadr #51121 üzenetére
Lézerrel biztos lehet szépen vágni
-
SaPeter
kezdő
Sziasztok! Terveznem kéne egy modellt de nem megy.
100x100mm az alap és a tárgy 20mm magas. Az oldalfalai 5mm vastagok, belül viszont egy rács van. Szabályos rács 45 fokban elforgatva az oldalakhoz képest.
A rács vonalak vastagsága 2mm. Ezt a rácsot nem tudom sehogy sem megtervezni.
Ráadásul több darab is kéne, ahol a rácsközük 5..10mm. között vannak.
Olyan mint egy szűrő vagy szita. Át lehet rajta látni. -
válasz
katyilkadr #51115 üzenetére
Itt keressétek:
[link] -
vzso
aktív tag
válasz
katyilkadr #51115 üzenetére
245x245 esetleg?
-
Geco plate. Aktív asztalfütès nèlkül.
Jól jön a 30óràs nyomtatásoknál.
Szerintem megéri nagyon. -
Bear
aktív tag
Köszönöm a javaslatod,
250-en jobban néz ki már. Érdekes, mert temp tower alapján a 230 néz ki nekem a legjobban. Rétegvastagság pedig egyelőre maradt 0.2-n. Asztal hőfokot is levettem 65-re, eléggé ragadt így is, lehet ezen még érdemes csökkenteni.
Köszönöm neked is haxiboy
-
vzso
aktív tag
Lehet kicsit kevés az a 230°C, szinte a minimum mindkét anyagnál. Próbáld meg 250-en normál sebességen (max. 270mm/s az Elegoo / kb. 19,5 mm³/s).
Az asztal hőmérséklete meg magasnak tűnik, a max. érték. Nem ragad túlságosan oda?
Ha magasabb hőmérsékleten sem jobb a réteg tapadás, próbáld meg lejjebb venni a rétegvastagságot, 0,16, vagy 0,12 -re a magasabb hőmérsékleten, ez valószínűleg megoldja. -
Steady74
addikt
Sziasztok. Békéscsabáról van itt valaki? Ismerősnek kellene segítség nyomtatásban. Köszi.
-
Bear
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat.
Ennek a modellnek a része ez. Support nincs, ki van választva a szeletelőben, de nem rak oda. Igen, a képen az alja látszik. 230 fokon nyomtatom, a kezdő réteg is ennyi. A rétegvastagság pedig 0.2. A nyomtató ajtaja zárva van, tárgyhűtés nincs. A barna az Devil Design PETG, a fekete pedig Elegoo PETG Pro.
-
vzso
aktív tag
Rétegelválásnak nézem. A nyomtatási hőmérséklet alacsony, túl erős a hűtés vagy nyitva az ajtaja a nyomtatónak és túl hideg van a szobába, stb., de akár a rétegvastagság is lehet a gond. Itt találsz tippeket hogyan szüntesd meg a gondokat. Illetve itt, több általában előforduló hibára is ajánlanak megoldást,
.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy egy kb. 10mm táblára kellene rögzítenünk egy kis tároló alkalmatosságot. Nem nagy tömegű, konyharuha, ceruza, toll stb... 100-150 gramm lehet. Ez szerintetek milyen rögzítési módszerrel lehetne leghatékonyabban rögzíteni ami fel-le szerelhető, tehát oldható rögzítés. Nyilván az a legjobb ha nem tartalmaz más anyagot mint pl. fémrugók stb, csak nyomtatható műanyagot. Csavaros satus megoldás engedi hogy akár lehessen vastagabb a lap amire rögzítjük, vagy akár valami ráhajtós dolog. Nem tudom jelenleg hol tart a 3D nyomtatás, milyen lehetőségeket enged meg?
Válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- iPhone topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Doctor Who (2005)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Reklámblokkolók topikja
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- Keresek ROG Ally X-et.
- Új Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -40% Ryzen 7 7735HS 8Mag 16/512 2,5K RadeonT 680M 2GB
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Bomba ár! Dell Precision M4700 i7 Extreme 3940XM I 24GB I 256SSD I 15,6" FHD I K2000M I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- Kimaxolt verzió! - 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070, 1TB SSD, 64GB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest