Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Steam Deck
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- Blu-ray lemez tapasztalatok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunterk43
csendes tag
Sziasztok
Még teljesen kezdő vagyok a témában.
Egy anycubic Kossel nyomtatóm van melyet szeretnék vizszintezni automatikusan. Azonban valamiért a Z kar csak pár centit megy lefele. Mit ronthatok el? Videon a jelenség. Auto vizszintező modult felszereltem.https://youtu.be/jiayIOYMYUc
-
tothferenc
aktív tag
En freeCad-del konvertalom testte, utana meg tudom importalni SolidEdge-be, viszont ha nagyon reszletes a modell, akkor egy sima furat vagy kihuzasnal gyakorlatilag leterdel a progi. Szerintem ezeket nem erre terveztek, hogy utolag stl fajlt cad progival normalisan szerkeszteni lehessen.
-
szatomi30
tag
válasz
DrojDtroll #23087 üzenetére
Köszi a válaszod!
-
Bagan
aktív tag
Bocsánat a buta kérdésért.
[link] Thingiverse oldalról letöltöttem az alábbi .stl fájlokat.
Ezeket megnyitva Fusion360 al hogyan lehetne szerkesztenem?
Gondolva PhotoShopra itt is külön kellene látnom a layereket, melyeket testre tudnám szabni. Vagy rosszul gondolom?
Vagy amiket ide feltöltenek, a rétegek össze vannak egyesítve és nem lehet tovább szerkeszteni a saját elgondolásunk szerint?
Például a szívecskébe egy nevet nyomtatni nagy bonyolultság lenne? [link] -
trialkornel
tag
válasz
Mr.Csizmás #23090 üzenetére
Biqu-nál szerintem olcsóbb, én onnan rendeltem Dragon-hoz a cuccokat csak eltűnt a csomag valahol a galaxisban.... 50W-os fűtőt meg ahhoz való termisztort (NTC-100-HT- ez a fém burkolatos ami jó dragon-hoz) rendeltem.
-
Bagan
aktív tag
Berakom az Autocad honlapján a kosárba, de egyszerűen sehogy sem tudom letölteni mert csak forog a töltés
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #23088 üzenetére
A patron 6x20, a termistor-t a fene se tudja. Meg kellene mérnem.
Van máshol is olyan, nem csak TL-nél. Csak a TL jó minőség, felárral. -
szatomi30
tag
Sziasztok!
Fusion 360 és Inventor között mi a lényegi különbség 3D nyomtatás szempontjából?
Jelenleg Inventort használok (nem 3D nyomtatásra), érdemes-e Fusion 360-t használnom erre a célra? -
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #23083 üzenetére
Trianglelab-os biztos, hogy jó, de a másikakkal se volt bajom. Amire ügyelj, hogy spéci forma a termistor.
[ Szerkesztve ]
-
Bagan
aktív tag
Fusion360 valóban letölthető ingyenesen MACre 1 éves előfizetésére, vagy beetettek?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
DrojDtroll #23078 üzenetére
Ez fasza,főleg alul,ahol a kondenzátorok vannak szépen keresztezi egymást a kábel...
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #23077 üzenetére
Patron? Termistor?
-
fape
senior tag
válasz
DrojDtroll #23078 üzenetére
Ebből lesz biznisz, bekötöd így, füst ki és rendheted is következőt. DE tényleg ronda.
Amúgy mi ez? Vészleállító "puffer", betáp kiesés esetén? -
Szabikaa20
őstag
válasz
Brain75 #23067 üzenetére
Nekem Ender 5 van a gyári lapja v1.1.4 volt.Az 1.1.5 azthiszem csak annyival különbözik,hogy TMC2208 driverek vannak rajta.Én SKR mini E3 v1.2 vettem.Van még a cserélhető driveres SKR E3 Dip szerintem az se rossz,ha utólag drivert szeretnél cserélni.Bár szerintem az SKR minin a TMC2209-ek bőven jók!
Én nem csak a zajtalan működésben vettem észre különbséget,hanem jóval fürgébb is mostmár az egész.Az egész menü is gyorsabban reagál a kártyán is gyorsabban lehet mozogni.Meghát 32-bites ellenben a az 1.1.5 8-bitével.A nyomtatás minősége is jobb lett nemmellesleg jóval gyorsabban is tud nyomtatni.Szerintem megéri azt a 25 dollárt! -
Imy
veterán
válasz
hunterk43 #23072 üzenetére
Az nem egy csatlakozó, hanem egy DC-DC converter IC-je. Az IC fölött milyen csatlakozó van? A motorok talán nem mentek tönkre de a tápegységet érdemes lenne megmérni.
Ahogy fölöttem írják valószínű valamelyik motorvezérlő vagy esetleg az összes tönkrement. Tényleg a motorokat is kimérhetnéd.
Ha a motorvezérlőt/motort akarod tesztelni, akkor Attila lehet tud neked benne segíteni. [link][ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
hunterk43 #23072 üzenetére
En ott egy tap IC-t latok eldurranva, nem csatlakozot. Ha az uj lapba a regi motorvezerloket raktad at, akkor valoszinuleg az az oka, hogy a motorvezerlok is tonkrementek, tulfeszultseget kaptak az eldurrano taprol.
Ha nem ez az oka, akkor a motorok tekercsellenallasait merd ki elso korben, hatha sikerul kiszurni hibas motort.[ Szerkesztve ]
-
hunterk43
csendes tag
Egy Anycubic nyomtatóról van szó, amit AilExpressről rendeltem
Összeraktam, működött (karok mozogtak, kijelző felvillant etc). Majd az alaplapon egy csatlakozó elfüstölt. Ez látható a képen ( jobb felül látható, hogy kiégett a csatlakozó). Ez után már nem villant fel a kijelző erről az alaplappal, ha PSU-hoz csatlakoztattam, viszont USB-ről felvillant a kijelző, de a karok nem mozogtak.
Rendeltem egy teljesen új alaplapot, flasheltem rá hivatalos firmwaret, összeraktam a nyomtatót. Itt PSU-ről, USB-ről is működik a kijelző, azonban a karok nem mozognak, egyik tengely sem. Próbáltam az x kart y-ba, és minden más lehetőséget, sajnos nem mozdul semmi. De pl a heating bed melegszik.Mi lehet a probléma? Rossz a táp is? Vagy az elfüstölt alaplap tönkretette a karokat?
-
imibogyo
veterán
válasz
flashpointer #23068 üzenetére
Én a helyedben átszerkeszteném a képet, mert így bárki felismerhet az utcán... A kölyök pedig a kiköpött másod, le sem tagadhatnád...
Viccet félretéve most nekem is több fajta megközelítéssel épül CNC gépem (értsd egyszerűbb, lightosabb munkákra és bő 150 Kg aluból komolyabb munkákra is), de igazából nem haladok egyikkel sem.
-
Béci85
újonc
válasz
Béci85 #22983 üzenetére
Szétszedtem a fejet, áttakarítottam, amennyire halandó át tudja takarítani.
https://www.youtube.com/watch?v=qVNYEQCzs9A
Működik, de még van valami abban a bizonyos palacsintában... Ugyanazokat a tüneteket produkálja, sőt, most már alig nyom anyagot a munkaasztalra (mintha egy cseresznyés gumimacit kentem volna szét). Két dologra gondolok: tefloncső csere, filament csere. Utolsó kísérletezésemnél a gép előtolója nem bírta kiadni a PLA-t, ami kijött, az eljátszotta az említett spagetti efektust. -
flashpointer
őstag
válasz
Reggie0 #23048 üzenetére
sajat konstrukcio, a tervezesi szempont az volthogy az egyedi alkatreszeket csak furni kelljen, ezert latni mindenhol aluprofilt. Majd a kozeljovoben feltoltom a grabcadre. Igazabol msotmar mashogy csinalnam
@(#23052) kulu22
a befoglalo merete 500x500x500 , ugyhogy attol meg hogy ott van, mellette barhol : )@(#23043) DisRespect
[ Szerkesztve ]
-
Brain75
senior tag
Sziasztok.
Kezdő vagyok a témában. Ender 3 Pro--hoz milyen SKR control board-ot ajánlanátok ?
SKR E3 v1.2 esetleg ?
Érdemes cserélni ha 1.1.5-ös gyári controll board van benne ?! -
Slapy
aktív tag
válasz
Saccco #23063 üzenetére
Tegnap este 4 órán keresztül olvasgattam a kommenteket, azt kerestem hogy melyik file-okat nyomtassam, milyen orientációval, support hol nem lehet, stb :) plusz cura-val játszottam, olyan opciót kerestem hogy support csak asztal és még pluszba tudjak berakni. De így egyben nem találtam, csak külön...
[ Szerkesztve ]
-
dugesz77
őstag
válasz
Szabikaa20 #23064 üzenetére
Én sem azt írtam, hogy biztos azért nem sikerül ,mert te ezt nekiálltál szerkeszteni . Azt írtam mit ne csinálj a letöltött fájlal
-
Szabikaa20
őstag
-
Slapy
aktív tag
Igen, tapasztalat utáni ajánlás érdekelt főleg :) Amúgy már 4-5 napja használom a teljes kör alakút. Hero me-t nézegettem ma még
-
Saccco
nagyúr
válasz
Mr.Csizmás #23053 üzenetére
Mosquito Mellow.
$55 volt a Dragon.Beware!
Patron és termistor kell hozzájuk, legalábbis a Dragon-hoz nem jár.
Illetve nyomtass nyomatékkulcsot is, ha nem akarsz csőtörést Mosquito vagy Dragon hotend-en. Ajánlott anyag PETG, az adja az értéket, ASA alámegy.[ Szerkesztve ]
-
kulu22
aktív tag
-
DrojDtroll
veterán
Sziasztok!
Mostanában lesz egy pár hosszabb(~ 3 nap) nyomtatásom pla-ból 0.2-es noozle-vel. Milyen beállításokon érdemes változtatni 0.4mm-hez képest? Mi szokott elromlani az ilyen nyomtatásoknál leggyakrabban?
A korona helyzet miatt nem nagyon követtem az elmúlt két három hónapban a nyomtatós világot. Történt valami érdekes?
-
dugesz77
őstag
A Creality CR-6 SE egészen szimpatikusnak tűnik. Egyszerű összeszerelni és normális auto bed leveling plusz érintő kijelző 32-bit silent motherboard.
Kickstarter-en az első fecskék 265$-ért vehették annyiért nem rossz.[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz
flashpointer #23047 üzenetére
Jol nez ki. Ez valami publikus dizajn?
-
Reggie0
félisten
válasz
DisRespect #23043 üzenetére
Minden nap csak egy csavart?
-
mekkGyver
aktív tag
POM nyomtatással kísérletezek, de nem akar sehogy se tapadni. Próbáltam lakkal meg festőszalaggal is, de már az első réteg felénél annyira púposodik, hogy beleakad a fej, és leszedi az egészet. Mágneses bed van, ezért 110 fok fölé eddig nem mertem felmenni, de hidegebb asztallal sem jobb. A fejet 190-240-ig próbáltam állítani, talán 230 körül volt a legjobb, de a kunkorodás nem annak a függvénye szerintem. Mit próbáljak még? Állítsam melegebbre a hotbedet?
-
Reggie0
félisten
válasz
DisRespect #23040 üzenetére
Ha nem akarsz szivni a szintezessel, akkor celszeru olyan gepet epiteni, aminek 4 Z motorja van, az be tudja magat szintezni minden nyomtatasnal. Az uveglap meg nem lesz homoru ugysem.
-
Saccco
nagyúr
válasz
DisRespect #23040 üzenetére
Biztos, hogy jobb egy direkt extruder. De bármit át lehet alakítani. Kell rá egy BMG, meg egy lapos stepper.
Vagy egy Orbiter, thingiverse-n megtalálod.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
válasz
Szabikaa20 #23036 üzenetére
Nem USB-n keresztül nyomtatsz egész véletlen? Mert legelőször nekem is ezt csinálta régen, amikor TempTower nyomtattam. HIába csináltam meg scrip-el, megfelelő layerheight és temp change beállításokkal, végig a kezdeti hőm-el nyomtattam. Ha viszont SD kártyára teszed és arról nyomtatod ki, akkor jó lesz.
-
dugesz77
őstag
válasz
Szabikaa20 #23036 üzenetére
De miért szenvedsz. Lekapod példáúl innen amelyik kell kiírod a gcode file-t(tehát nem állsz neki szerkesztgetni a .stl-t) és a többit rábízod a nyomtatóra.
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
Még mindig a "Temp tower"-el kínylódok...Cura 4.6.1. Ha beállítottam,hogy hány mm magasságban állítsa át a nyomtatási fokot úgy nem akart működni.Tegnap vagy tegnap előtt kaptam egy tippet(videóval),hogyha réteg(Layer no.) szerint bontom szét úgy működött,de csak PETG-nél!Ha PLA-ra állítom,akkor nem akar működni a script,hanem a rendes beállítások szerint nyomtat ami a "Material"-ban van beállítva.Mitől lehet ez?Nem bírok rájönni!
-
Saccco
nagyúr
válasz
indigen205 #23014 üzenetére
A profilforgalmazók többsége vág is. Esetleg Aliexpress-en is tudsz rendelni. Nincsen semmi baj a ramps-szal, csak már vannak jobb megoldások.
Nekem is itt pihen kettő ramps, az egyik bontatlan, a másikat is csak kíváncsiságból bontottam ki. -
Saccco
nagyúr
válasz
DisRespect #23031 üzenetére
Olyan nyomtatót keress, aminek csak Z irányban mozog az asztala, esetleg fix.
Pl. Two Trees Sapphire Pro, Flyingbear Ghost, Ender 5, Anycubic Predator, (esetleg használt Prusa mk2-3) stb.Ha több kalandra vágysz, akkor építs egy népszerű gépet. (Hypercube, Railcore, BLV, Voron, stb.)
Az első réteget hagyd a bevált magasságon, csak a többit állítsd.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
DisRespect #23031 üzenetére
A állítgatással kapcsolatban nem az van nálad is, mint nálam, hogy időnként a két Z tengely 1-2 steppel elcsúszik egymástól? Arra figyeltem fel, hogy sok nyomtatás és szintezés után az X tengely durván eltért a vízszintestől, a nyomtatás alja és teteje nem zárt derékszöget az oldalakkal. Mióta erre rájöttem, beállítottam rendesen, bejelöltem a tengelyeken a helyes pozíciót tűfilccel. Nyomtatás előtt ránézek, és azonnal látom, ha az egyik elmozdult, kézzel a helyére forgatom, utána egy homing és tökéletes a szintezés. Azóta nem kell szintezni egyáltalán.
-
DisRespect
csendes tag
Pl. ha 0.2-ről 0.1-re vagy 0.3-ra állítom a rétegvastagságot már állítanom kell az asztalt (de igazából majdnem minden nyomtatásnál állítanom kell). Tudom létezik auto level de én már nem szeretnék többet költeni rá. Mostanában kezdtem el PETG-t használni és nem nyomtatja szépen olyan mintha túrót kenne. Nyomtatásnál a be és kilépési pontoknál hagy egy puklit oldal irányba (visszahúzzással próbálkoztam de szálazni meg nem szálaz. Illetve jó lenne valami gyorsabb masina.
-
válasz
DisRespect #23029 üzenetére
Én is azzal nyomtatok, leírnád, hogy nálad milyen nyűgjei vannak? Csak, hogy mire készüljek a későbbiekben.
-
DisRespect
csendes tag
Sziasztok!
Anet A8-cal nyomtatok de szeretném lecserélni valami kevésbé nyügős fajtára. Tudnátok ajánlani max 150eFt-ig nyomtatokat? Természetesen a fő szempont az ár/érték arány nem a 150eFt kimaxolása.
Elöre is köszi a választ! -
Slapy
aktív tag
Sziasztok!
Ender 3 pro-ra milyen tárgyhűtőt érdemes nyomtatni?
Egyelőre gyári ventilátorok vannak csak , de úton van 2db 5015-ös, úgyhogy több verzió is érdekel. Ezenkívül az sem ártana ha van hozzá bl touch felfogatási lehetőség 😉
Köszönöm előre! -
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Visszakeresve a topicban nem nagyon volt róla szó. Használja valaki a gépét matricavágásra? Ebayen, aliexpressen kapható olcsón plotter kés vágásra. Érdemes vele foglalkozni, vagy hagyjam a fenébe?
-
zsolti_20
senior tag
Üdv emberek! Szeretnék nozzlet cserélni a Tevo Tarantula Pro 3d nyomtatómban. Kérhetek pár linket az ajánlott darabokról?
-
Szabikaa20
őstag
válasz
tothferenc #23024 üzenetére
Jaj nem én arról a pléh dobozról beszéltem,amiben van a tápegység és a lap.Azon az STL-en pedig igaz,hogy lyuk nincsen,de a másik vége lyukas...Szóval csak keresztül megy a levegő.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #23023 üzenetére
Mar milyen dobozon? A nyomtato burkolatan?! Mert az stl fajlon nem latok lyukakat. En az stl fajlrol beszelek, amit nyomtatni akarsz. Teljesen zart, hiaba ott a venti, elegtelen lesz a driverek hutese. Ennel meg a ragasztos modszered is jobb.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
tothferenc #23022 üzenetére
Annyira nem megy még a tervezés,hogy egy ilyent összedobjak...
Körben szinte mindenhol lyuk van a dobozon.Ez olyan mint egy számítógépben lévő belső ventillátor.
-
tothferenc
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #23021 üzenetére
Ennek a kialakitasa alapbol szar, mar ne is haragudj. Hol megy ki a meleg levego?! Vagy ha szivora forditod, hol megy be a huvosebb?! Ennel meg az is jobb, ha rajzolnal magadnak egy keretet, es felulrol fujatnad. A ragaszto pisztolyos megoldasod pedig priceless. Jah, nem 😂 En pl ezt csinaltam (bocs, hogy monitort fotozok, de tabletrol PH appozok): kép link
[ Szerkesztve ]
-
Szabikaa20
őstag
válasz
tothferenc #23020 üzenetére
Igen tudom.Csak itt azért van hangja,mert rajta a burkolat.Igen ezt terveztem nyomtatni.Csak 2 bajom van vele.Egyik,hogy ez 30mm-es ventire van.Átkellett volna csinálni az STL-t 35mm ventire.A másik a kialakítás.Kábeleket átkellett volna rendezni,akkor meg már lehet valamelyik rövid lett volna.És nem biztos hogy ide betudtam volna tuszkolni.Felette is van venti egyébként.Am a venti oda van ragasztva ilyen pisztolyos ragasztóval,tart rendesen!
[ Szerkesztve ]
-
tothferenc
aktív tag
válasz
Szabikaa20 #23019 üzenetére
Ha van hangja, az azt jelenti, van eleg legszallitasa
vagy halk lesz, vagy rendesen hut. Viszont a boardra nyomtathattal volna mar valami tartot a ventinek
-
Szabikaa20
őstag
Tegnap megjöttek az új Sunon-os ventik.A hotendnél sokkal jobb nem lett,ugyan úgy vonyít
de mostmár tudnám regulálni.Meg közben rájöttem,hogy a hotend körüli "takaró" kialakítása miatt vonyított a gyári is.Úgyis lesz másik hotend.Plusz kapott a proci és a mosfetek is passzív hűtőt és egy kis 35x35x10mm aktívat is.
-
Szabikaa20
őstag
válasz
dugesz77 #23011 üzenetére
Érdekes...Nálam ilyent nem produkált!
Nem tudom hogy az egybefügghet-e,de nálam Ender 5-höz van flashelve és a videókon mind Ender 3(pro) van.És azt nem írják melyik TMC-vel van szerelve,mert nálam 2209 van,de valahol olvastam hogy 2208-al(és még kitudja) milyen driverrel is szerelték még őket.
-
válasz
bunnyhu #23000 üzenetére
Két féle körömlakklemosó összetételét néztem valamelyik nap, mindkettő acetonmentes volt, a fő hatóanyaga pedig az etil-acetát volt. Nem lehet, hogy az is oldja a PLA-t? Mintha régebben próbáltam volna azzal ragasztani, sikeresen, csak már sajnos elfogyott, és nem tudom kipróbálni.
-
indigen205
tag
Heló skacok! Egy ideje nézegetem már a diy nyomtatókat és el is kezdtem összeszedni a motyókat. Alapvetően csak itthoni hobbi célra szeretném használni. Érdemes még ilyen alap arduino+ramps1.4-es nyomtatót összerakni vagy ez már teljesen a múlt?
Van valami bevált webshop ahonnan aluprofilt lehet rendelni és nem csak 3 méteres szálakban lehet megvenni hanem akár méretre vágva is? 2020, 2040 és 4040-es profilokat keresek. -
Saccco
nagyúr
válasz
Szabikaa20 #23008 üzenetére
Ott van, torzítja a szenzor jelét.
-
Saccco
nagyúr
Ha valaki szív az SKR mini sorozattal a hőmérséklet pontosságával itt van egy fix:
[link] < Mini E3 fix -
Reggie0
félisten
válasz
tothferenc #23004 üzenetére
Nem szeretem, csak kevesbe felek tole. Ha ilyemi erdekelne akkor az eterrel jatszanek, nem a kloroformmal
Azt meginni is lehet.
-
Reggie0
félisten
válasz
energy4ever #22998 üzenetére
Konkretan a lagyitoszereket oldja ki es azok szaradnak ra ujra.
-
Reggie0
félisten
válasz
tothferenc #22997 üzenetére
Hat azert nem mondanam. A kloroformot sokkal batrabban hasznalom mint a dikormetant. DCM sokkal aljasabb.
-
energy4ever
addikt
válasz
tothferenc #22999 üzenetére
Enis egyszer probaltam, fekete DD PLA-val. Matt feher reteg keletkezett rajta.
Kinezetre olyan mint az alu oxidja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Futás, futópályák
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Robot fűnyírók
- Napelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Ú, bontatlan, iPhone 16 Pro gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- új, bontatlan, iPhone 16 gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Pár hónapos Apple iPhone XR eladó, független, 94%-kos gyári akksival!
- LG 21:9 UltraWide IPS ívelt monitor, 144 Hz, 34 hüvelyk, AMD FreeSync,szép állapot!
- EZ IGEN! Sony PS5 Fat BONTATLAN Final Fantasy Bundle + Cover + Joystick ÚJ