- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Ezek a 2TB-os Western Digital Purple Surveillance HDD-k 5400 rpm fordulatszámúak. Ezek is "gyilkolják" a HDD-t azzal, hogy a fejegységet néhány másodpercenként parkolóállásba helyezik aztán visszarántja a tányér fölé mint a Caviar Green HDD-k?
Valahol azt olvastam ha egy HDD-nek szokatlanul nagy a cache akkor az nagy valószínűséggel SMR. Az arukereso-ben a WD23PURZ-nál azt írják
cache 256MB
. 256MB az sok. De úgy tudom ez CMR-es HDD.
A zavar fokozására, az arukereso-benWestern Digital Purple Surveillance 3.5 2TB 5400rpm 64MB SATA (WD23PURZ)
a termék neve, de a termékleírásban már a cache 256MB. A https://www.westerndigital.com/ oldalt megnyitva a 2TB WD Purple HDD-nek 64MB (WD23PURZ) és 256MB (WD22PURZ) változata is van. Ráklikkeltem az oldal felső részén a 64MB gombra és ahogy lejjebb görgettem a részletes leírásban még mindig 256MB cache-t ír.
Most akkor a WD23PURZ chache mennyi? Vagy a Model Number: WD22PURZ és a WD23PURZ miben különbözik?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz tibaimp #72816 üzenetére
Nem értem ezt a mondatot! RAID-be vannak, vagy miért ne lehetne eltérni a 3TB-tól?
1 HDD-t kiveszek a házból és 1 HDD-t beteszek. Ez fog történni.
Ha a két HDD eltérő méretű akkor a tükrözés miatt az egyik HDD-nek kihasználatlan kapacitása lesz. Semmi értelme.
Megnéztem az árukeresőn a 3 TB-os 3.5"-os HDD-ket. 38 000HUF-ig 5400 rpm mind. Az 5400 rpm-ek mind parkolják a fejet? Még mindig? Az nem jó az élettartamnak. Nem tudom mennyire probléma ha 2 eltérő rpm-es HDD-ből van a tárolóhely. (Nem tudom, ezt lehet RAID 1-nek nevezni? Ha lehet akkor a Microsoft inkább hagyta volna, hogy új nevet adjon neki.)
39 000 HUF a Toshiba P300 3.5 3TB 7200rpm 64MB SATA3 (HDWD130UZSVA). A kapacitás, a fordulatszám, a cache ugyanaz mint a Toshiba 3TB DT01ACA300-ban. Az ár... Hát fájó szívvel , de ennyit még kifizetek.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Win 10 alatt 2 darab Toshiba 3TB DT01ACA300 alkot tárolóhelyet. Otthoni használatra szolgál. Az egyik tönkre fog menni. Vajon mivel lenne célszerű ésszerű helyettesíteni? A kondíciója már csak 20%.A 2 HDD részletes adatai és link az árukeresőre. Már nem forgalmazzák.
Gyártó: Toshiba
Modell: 3TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA300
Kapacitás 3000 GB
Fordulatszám 7200 rpm
Cache mérete 64 MB
Maximális adatátviteli sebesség 6 Gbit/s
Csatlakozók SATA3A kapacitásban gondolom nem praktikus eltérni az új HDD-nél.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #64763 üzenetére
Üdv! A 2TB-nál, adat videó, maradva. Mi az oka hogy inkább Toshiba P300 és nem Seagate BarraCuda 3.5 2TB? Árukeresőn nézve ST2000DM008 TOP 2 , Toshiba P300 TOP 16. Toshiba kicsit olcsóbb de majdnem ugyanannyiba kerülnek.
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Számítógépbe beépítve backup adatok tárolására
Csak a másolás idejére legyen a számítógépben. Nem akarok szakértőnek látszani. Nekem is leírták, ha biztonsági másolatok kerülnek a HDD-re, ha ez a feladata, akkor másolás után nem maradhat a számítógépben. Mostanában engem is ez foglalkoztat, backup.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Vettem egy 3,5" 10TB-os HDD-t és az alján a csavarhelyek (mounting hole) 3 inch távolságra vannak. Nem tudom a kihúzható HDD tálcára csavarozni mert a tálca rövid, tehát plusz lyukakat se lehet ráfúrni, nem tudom 4 ponton a tálcára rögzíteni.
Van egy Icy Boksz IB-AC602a műanyag tároló dobozom és ha beleteszem a 10TB-os HDD-t akkor nem lehet rácsukni. Egy régi és sokkal kisebb tárolókapacitású 3.5" HDD-mre rá lehet csukni az Icy Box műanyag dobozát. Ezek szerint térbeli kiterjedésre is van valami különbség.
Az összefoglaló nem ír semmit erről a dologról, a csavarhelyek problémájáról. Szeretnék megkérni valakit akinek az ideje engedi írjon valamit a témáról mert talán másokat is érdekel akik HDD vásárlás előtt állnak és nem tudnak erről a "csavaros húzásról". Elnézést a szóviccért!
-
tknof1871
őstag
Üdv! A 10TB Seagate BarraCuda Pro ST10000DM001 (itt ez az ajánlott) egy már megszűnt 10TB Seagate BarraCuda Pro változat? Amazon.com-on az ST10000DM001-nek értékelése sincs. Szinte alig találni. Inkább amit egyáltalán vásárolnak az a ST10000DM0004.
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Összefoglalóban nem találtam magyarázatot. pontosan mit jelentenek a különböző üzemek?
3,5", ALAP üzem?
3,5", NAS és ADAT üzem. A NAS-t kb értem. Több eszközt (x darab PC; telefon; okos tv; stb) kiszolgáló jellemzően csak adattároló egység de valójában tud más funkciót is. De mi az ADAT jelentése itt?
3,5", FELÜGYELETI üzem. Amikor a megfigyelőkamera vagy -kamerák képét rögzíti.
3,5", VIDEO-AUDIO üzem. Akkor viszont ez mi?
3,5"-2,5", RENDKÍVÜL GYORS üzem. Ezen OS fut?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Leavemealone #62963 üzenetére
A WD redrol sok rossz hozzaszolast is talaltam arukereson
Üdv! Mi vele a probléma? Ránéztem árukeresőn. 3.5" 4TB méretben népszerűség szerint rendezve a WD40EFRX Red az első. 97 visszajelzésből 3.1% adott csak 1 csillagot. A második a ST4000DM004 BarraCuda 33 visszajelzésből 6.1% adott 1 csillagot. Nekem nem tűnik olyan rossznak.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #62937 üzenetére
7200RPM-esek nem parkolnak, de azt meg felesleges venni egy adatmentős vinyónak, meg jóval is drágább.
Nem fordítva van? Én azt hittem a 7200RPM-esek az olcsóbbak. Vagy valahol elnéztem valamit. Most kicsit fáradt vagyok, csak gyorsan és röviden néztem meg újra. Én ezeket az árakat találtam:Felügyeleti üzemre, 10TB méretben:
10TB 3,5", 7200RPM: Purple WD101PURZ (104 900 Ft) vagy a Skyhawk ST10000VX0004 (92.690 Ft)
10TB 3,5", 5400-5900rpm: Purple WD100PURZ (120 900 Ft)Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv! Biztonsági másolatok tárolásához szeretnék 3.5” belső merevlemezt amit mentés után kiveszek a számítógép házból. Adatokat megőrizni minél tovább adatvesztés nélkül. Ez a cél. 10TB-ra gondoltam és ezekre szűkítettem a kört.
10TB Seagate SkyHawk 3.5" SATAIII winchester (ST10000VX0004) Felügyeleti üzemre 7200 RPM
10TB Seagate IronWolf 3.5" NAS winchester (ST10000VN0004) NAS és ADAT üzemre 7200 RPM
10TB WD 3.5" Purple SATAIII winchester (WD101PURZ) Felügyeleti üzemre 7200 RPM
10TB WD 3.5" Red SATAIII winchester (WD100EFAX) NAS és ADAT üzemre 5400-5900 RPM
10TB WD 3.5" Ultrastar DC HC510 SATA szerver winchester (0F27452/HUH721010ALE600) Adatra (Ezt a fórumban itt találtam egy kommentben, az összefoglalóban nincs benne) 7200 RPM
10TB Seagate SkyHawk AI 3.5" SATAIII winchester (ST10000VE0004) Felügyeleti üzemre 7200 RPM
10TB Seagate Enterprise Capacity 3.5" 7200rpm szerver winchester (ST10000NM0086) NAS és ADAT üzemre 7200 RPMLehet mondjuk rangsorolni pl. 1-3.-ig? Vagy ez így mind jó a célra?
Ezek elég drágák és nem akarok rosszul választani. Talán összesen 2 darabot kellene venni, két különböző gyártótól egyet a biztonságért?
Félek például attól, hogy a felügyeleti üzemre való HDD-k megengednek írási hibát ami nekem para. Én adatot akarok megőrizni nem elveszteni. Meg azt hiszem ezek között is van olyan amelyik parkoltatja a fejet, a fejszerelvény rövid időközönként a parkolóvillára kerül mert ezzel energiát spórol ami egy PC-ben AC 230 V-ról táplálva szerintem értelmetlen, plusz csökkenti az élettartamot és nekem ennyi pénzért már nincs kedvem a HDD firmware-be állítgatni a parkolást.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv! Tegyük fel megvesszük a HDD-t, ami az ajánlott HDD-k közül lett kiválasztva. Itt a csomag az asztalon, csak ki kell csomagolni az új HDD-t és betenni a gépbe aztán partíciót tenni rá. De ezek az ajánlott HDD-k is elromolhatnak, annak ellenére, hogy még sosem használták. Van valamilyen ajánlott protokoll/eljárás ami szerint érdemes "bejáratni" vagy kezelni az új HDD-t? Azért hogy ha valami gyengesége van pont ennek a példánynak akkor az derüljön ki minél hamarabb. Gondolom a legjobb ha 14 napon belül, amíg az elállási jog él.
Mi az az elállási jog?
Az elállási jog azt jelenti, hogy az interneten (távollevők között) megkötött szerződéstől jogszabályi felhatalmazás alapján egyoldalúan visszaléphetünk és a termék visszaküldése esetén követelhetjük a kereskedőtől az általunk kifizetett összeg visszatérítését. Az elállási jog kompenzálja azt, hogy a vásárlás előtt nem volt lehetőségünk a termék megvizsgálására, kipróbálására, illetve üzembe helyezésére.
http://fogyasztovedelem.kormany.huWindows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Ez a AllFrame technology? Elég sokat kerestem az AllFrame technology-ról. Nem világos. Default beállítás és a firmware-ben kell kikapcsolni? Vagy magától felismeri a WD Purple hogy megfigyelő kamerák felvételeit rögzíti és akkor AllFrame technology-t használ, ha meg csak adatokat másolnak rá, torrentet futtatnak rajta akkor nem használja az AllFrame technology-t?
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha valaki arra használja a HDD-t, hogy hetente 1x beteszi a PC-be és felmásolja az adatait amiket biztonságban akar tudni (backup) annak melyik való ezekből a kategóriákból:
3,5", ALAP üzemre, 7200rpm:
3,5", NAS és ADAT üzemre, 7200rpm:
3,5", NAS és ADAT üzemre, 5400-5900rpm:
3,5", FELÜGYELETI üzemre, DVR/NVR, 7200rpm:
3,5", FELÜGYELETI üzemre, DVR/NVR, 5400-5900rpm:
3,5", VIDEO-AUDIO üzemre, PVR/DVR/IPTV, 5400rpm:Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Seagate 8TB 7200rpm SATA-600 256MB ST8000DM004 ajánlható backup felhasználásra? Biztonsági másolatokat tartani rajta a dolgaimról. (Én valószínűleg egy nagy titkosított konténerfájlt tennék rá és abba másolnék mindent mert nem itthon tartanám a HDD-t.) A PC ház 5.25 colos helyén egy HDD bay-ben helyezném el a másolás idejére.
-
tknof1871
őstag
Üdv! 1TB-os belső HDD-t szeretnék venni. A felhasználása adatmentés/tárolás. Néha beteszem a PC-be, rámásolok, aztán kiveszem és megy a pincébe szekrénybe. A kérdésem az hogy a listában van olyan amit semmiképp se válasszak?
Toshiba 3.5" 1TB SATA merevlemez (DT01ACA100)
Toshiba P300 3,5" 1TB merevlemez (HDWD110EZSTA)
WD Blue 3,5" 1TB merevlemez - WD10EZRZ (Western Digital)
WD Blue 3,5" 1TB merevlemez - WD10EZEX (Western Digital)Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #54722 üzenetére
Ez a felháborító! És az hogy közös piaci szinten "dolgozó" jogalkotók se foglalkoznak vele! Ez rosszabb mint a diesel motorok károsanyag kibocsátásával manipulálni. Egy átlag user ennyit lát: Toshiba 3.5" 3TB DT01ACA300 vagy WD Blue 3,5" 3TB WD30EZRZ . IMHO WD nagy mókamester ezekkel a Blue/Red/etc. semmit mondó elnevezésekkel. Minden gyártóra kötelezően egyértelmű (nem gyártóspecifikus) adatokat kellene megadni. A két példának felhozott HDD esetében ez mindössze a méret (3.5") és a tárolókapacitás (3TB). Szerintem a webshopok 100%-a a részletes leírásban se említik a parkolást, néha még a fordulatszámot se. Szépen megtévesztik a vásárlót. Gyártótól az eladóig.
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #54707 üzenetére
Üdv! Azt elfelejtettem leírni, hogy RAID 1-ben akarok 2 darab 3,5" HDD-t használni.
Elnézést kérek! Nem vk pro. Olvasom a fórum-ot, google-barátot, tapasztaltabbakat megkérdezek munkahelyen. De néhány éve, mikor megtudtam a Western Digital Caviar Green szaporán parkolja a fejet és odaizél az élettartamnak, akkor az rosszul esett.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Adattárolásra (zene, fénykép, film, .pdf, .docx, etc) szvsz tipikus otthoni használatra. Toshiba 3.5" 3TB SATA merevlemez (DT01ACA300) hogyan jellemezhető? Én annyit látok, méretéhez képest kedvező ára van.
-
tknof1871
őstag
válasz Ganz-[HUN] #45226 üzenetére
Miket kell ellenőrizni, hogy a számítógép képes-e 3TB-nak látni 3TB-os merevlemezt?
-
tknof1871
őstag
amire figyelj jó PSU-d legyen
Seasonic SS400ET Active PFC F3hibátlan (minőségi) sata kábeleid (ne olcsó sza..k)
Vannak a Fractal ház gyári kábelei + 1 ami azt hiszem Kolink. Igazából nem tudom, milyen egy megfelelő minőségű SATA adatkábel.ACHI vezérlőt nem tudom eszik vagy isszák.
-
tknof1871
őstag
válasz mcwolf79 #45228 üzenetére
Ha csak adattárolásra kell akkor minek 7200-es vinyaú?
Amióta az itcafe-t olvasom, a fórumokat, nekem úgy tűnik, hogy ha egy HDD-ről a gyártó, vagy az eladó, boltos azt mondja, hogy 5400rpm-vel forog, az egyáltalán nem biztos. Annyira nem biztos, hogy én már nem is veszem komolyan.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Üdv! Filmnézésre, adattárolásra vennék 2TB-os HDD-t. Nincs játék, nem lesz rajtuk OS.
A jelöltek:
a. Toshiba 2TB 7200rpm SATA-600 64MB DT01ACA200
b. Seagate 2TB 7200rpm SATA-600 64MB ST2000DM001
c. Seagate 2TB 7200rpm SATA-600 64MB ST2000VX000Vélemények, por kontra egyik vagy másik mellett.
Nekem a Toshiba tetszik. Legolcsóbb. Gondolom Japán mérnökök alkották. És a legfontosabb érv. Sosem volt olyanom, nincs rossz tapasztalatom, se. Van egy régi Seagate Barracudám. Hangos de elnyűhetetlen.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv!
Western Digital 2TB 7200rpm SATA-600 64MB Red WD20EFRX a Seagate 2TB 5900rpm SATA-600 64MB NAS HDD ST2000VN000-vel szemben. Az áruk kb azonos. Csak adatot tartani rajta, filmeket, melyik ajánlottabb?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Zolee11 #38906 üzenetére
Valami hasonlót szeretnék, de teljesen fordítva. Bekapcsolom a gépet és csak a rendszermeghajtó kapcsoljon be, a másik 2-3 HDD ne kapcsoljon be. Tipikusan
reggelhajnalban azzal indul a nap, hogy kaptam-e üzenetet, kedvenc blogok olvasása, kávé lefő, megiszom és rögtön elmegyek. Délután megjövök, gépet bekapcsolom, és akkor már mehet minden meghajtó.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz liszi70 #38882 üzenetére
Azért a Red nem csak a parkolás miatt jobb. Hosszútávra, folyamatos, NAS üzemmódra van tervezve, 3 év gari van rá, megbízhatóbb, tartósabb típus. Én NAS-ba egészen biztosan Red-et vennék, nem Greent, és nem (csak) a parkolás miatt.
Tehát a Red nem parkolja a fejet, (#38767) Dzsekó kommentje alapján azt is tudjuk, hogy nagyobb a tányér adatsűrűsége, tehát lineális sebessége gyorsabb.
Mit tesznek még azért, hogy a Red tartósabb? Például ami kopik, az kopásállóbb anyagból van?
Ez csak kíváncsiság, de ami igazán érdekel, aki nem NAS-ba teszi a Red-et, hanem házba, az butaságot csinál vagy nem? Csak adattárolásra, nem rendszermeghajtónak. Otthoni felhasználásra.
Végül is itt (szerintem) majdnem mindenki házba akarja a HDD-t tenni. Jó ár/érték arányú HDD-t akar venni. Ennyi. Viszont amit HDD probléma, segítsetek! (nem adatmentés) topikban olvastam, a gyártók kicsit átverik az embert. 2-3TB-os HDD-k azért nem olcsók.
-
tknof1871
őstag
válasz Khelben #38853 üzenetére
Igaz! Az aranyszabály: 1 HDD nem HDD. 2 HDD és Backup! Baclup! Backup! (Vagy RAID 1.) És a legjobb, ha a tartalék HDD nincs a házban mert ha villám csap a lakóházba vagy mit tudom én, akkor minden elektronika megsül a pc házban.
Nekem a rendszermeghajtó ment idén tönkre 1-2 hónap alatt minden ok nélkül. Zsír új SSD. Nem sok adat volt rajta, de az asztalon volt néhány fontos .docx meg .xlsx + a böngészők voltak a C:-re telepítve, érted, könyvjelzők. És vigyáztam rá, felette volt (most is) egy ventilátor, ami lefújja a meleg levegőt. Még nem volt nyár, kánikula.
Azóta minden nap futtatom a SyncBackFree-t ahányszor új doksit teszek az asztalra vagy módosítom őket vagy a könyvjelzőbe mentek egy oldalt.
Ezért is nem merek adathordozót rendelni netről. Fél órára van a bolt. Bevittem az SSD-t néhány nap után kaptam egy újat. Nem kellett postára adni, arctalan emberekkel levelezni, vitatkozni, hogy nem én rontottam el. 20 éve ismerem a boltost.Nem tudom okosság vagy butaság, de ha az amerikai gépkocsik tükreibe a gyárban belegravírozzák, hogy a tükörkép kisebb, mint az autók, amiket a tükörben látni, akkor ilyen alapon a házakra is tehetnének valami matricát, amin bölcsességek vannak. Aztán akinek nem tetszik, az letépi. Itt az itcafe fórumán fontos dolgokat tanultam meg eddig is, de ezek az alapbölcsességek egy A3-as lapra ráférnének és ha a kezembe nyomja valaki annak idején, akkor az utóbbi időben kevesebbszer lengett volna ki a szívritmusom. De ez már erősen off topik.
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #38767 üzenetére
Oké, utánaolvastam, amit tudtam. Megpróbálom összeszedni amit tudni érdemes. Ha tömören fogalmazunk, akkor egy desktop pc-t használó, szóval aki 220 voltról asztali gépet használ az csak veszt a Caviar Green-el.
Kicsit hosszabban, részletezve:
1. A fej parkolgatásával megtakarított energia egyrészt minimális (tizedwattok), a villanyszámlán nem fog meglátszani, hogy kevesebbet kell fizetni. Az Intellipark technológiától nem lassul le a globális felmelegedés. (Ezt csak viccnek szántam.)
2. Másrészt mert az asztali gép nem akkumulátorról van meghajtva, hanem a villamoshálózatról, ezért korlátlan energiaforrása van. Napi 24 órában, heti 168 órában, amíg össze nem omlik a villamoshálózat megállás nélkül mehet a gép. Pár tizedwatt megtakarítás nem jelent hosszabb működési időt. Ide nem való Caviar Green.
3. A WD Red NAS (Network Access Storage) eszköz. Drágább, mint egy ugyanakkora tárolókapacitású Caviar Green, de annyival strapabíróbb szerkezet, hogy ha a Caviar Green-nél kikapcsolom (igazából nem is kapcsolom ki az Intellipark funkciót, csak maximum 3720 másodpercre állítom be, de lehet, hogy eközben új problémát csinálok magamnak) az Intellipark funkciót akkor is a WD Red még akkor is menni fog, amikor a Caviar Green (vagy más HDD) már rég meghalt. Tehát élethosszra számolva pénzt takarítok meg, ha WD Red-et veszek ugyanakkora tárolókapacitású Caviar Green (vagy más HDD) helyett. Akkor is, ha a WD Red-et én nem NAS meghajtó-ba akarom tenni, hanem az asztali gépem házába. Gondolom itt jobban is kijön a WD Red hosszabb élettartama, mert a NAS meghajtó egy hálózatot szolgál ki, ott többen írnak és olvasnak adatot.Van hiba abban amit most leírtam vagy igaz?
Tanulni akarok a hibáimból, mert csináltam néhányat mikor utoljára hardvert fejlesztettem és pénzekbe fog kerülni a korrekció.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz djculture #38756 üzenetére
Van egy vicc, már nem emlékszem rá pontosan, de valahogy így van a sztori.
Valamelyik nagy japán elektronikai gyárban egy tucat automata (mondjuk legyen) Toshiba minőség ellenőrző gép felügyeli az összes robot munkáját. Az egy tucat Toshiba minőség ellenőrző gép pontosságát meg egy darab Carl Zeiss.Viszont a HDD-re térve, WD20EARS-t 25k-ért vegyek vagy WD20EFRX-et 29k-ért? A WD20EFRX az már NAS-hoz való (amit biztos, hogy sokáig nem fogok használni), de korábban írtátok, hogy a WD Red strapabíróbb, mint a Green. Nem mintha ütném verném a HDD-ket. Szépen elvannak. Ha meglesz az új ház, akkor abba teszem mindegyiket és nem a dokkolóba.
-
tknof1871
őstag
válasz Dzsekó #38752 üzenetére
Ha mindenképp ragaszkodsz a Toshibához, akkor inkább 5400RPM-eset, azok jobban bírják, de nem egy életbiztosítás az sem.
Nem a Toshiba fogott meg, hanem a 3TB. Azért kár, hogy a japán precizitásban nem lehet feltétel nélkül megbízni. A Toshiba 3TB 7200rpm SATA-600 64MB DT01ACA300-t boltban 32k-ért kapnám meg. Kicsit elgondolkodtam, mi lenne ha. De ha rossz a híre, akkor nem kell + itt 5400-as Toshiba nincs is a boltban. Western Digital 3TB 5400rpm SATA-300 64 MB Green WD30EURS lenne 37k-ért.
Akkor inkább Western Digital 2TB 7200rpm SATA-300 64MB Green WD20EARS 25k-ért. Csak nem tudom a bolt miért ír 7200rpm amikor az itcafe fórum GYIK-ja 5400rpm-t ad meg a WD20EARS-nek. A WD20EFRX (29k-ért) színén 7200rpm a bolt szerint, de ezt a HDD-t legalább megtaláltam a wdc.com-on. A WD20EFRX RPM-je IntelliPower. Tudom, én nem értek hozzá, de most kiket akar elérni a gyártó vagy a bolt, vagy mi merre mennyi az annyi? Szerintem magukat is megszívatják, ha a nem profi vevőket is. Ezen a kamuzáson mindig fennakadok.
De minden oké, most visszaolvastam a (#38713) hozzászólásig: Intellipower fix 5400RPM-en megy. Akkor a bolt oldalán megadott 7200rpm is valójában 5400rpm a WD20EARS-nél. Remélem.
-
tknof1871
őstag
válasz SPeti1984 #38749 üzenetére
Én is pont azt akartam megkérdezni, hogy adattárolásra Toshiba 3TB 7200rpm SATA-600 64MB DT01ACA300, cikkszám: DT01ACA300 ajánlott vagy nem. De jobban tetszene, ha csak 5400RPM-el pörögne. De 3TB-ban ez a legolcsóbb.
-
tknof1871
őstag
Seagate 2TB 32MB 5400rpm SATA2 ST2000DL004. Ez milyen? Oké, vagy felejtős. Az 1. komment Alacsony fogyasztású és hőtermelésű merevlemezek: részén nem sorolják fel. Adattároláson kívül különösebb elvárásom nincs. A programoknak és operációs rendszernek SSD-t szeretnék.
-
tknof1871
őstag
Állíts rá egy halk USB-s ventit...
Jéggel hűtöttem. Tartottam tőle, víz fog kicsapódni az alu.ház belsejében és zárlatot csinál, de sosem fordult elő. Megbízható volt és kegyetlenül hatékony. Ennek ellenére nem ajánlom, mert nem tudom, nem okoz-e bajt.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Ha egy HDD fordulatszáma mondjuk 5400-7200 rpm között változik, mert IntelliPower technológiát használ, akkor jumperrel vagy máshogy lekorlátozhatom 5400-ra és ha igen, akkor érdemes?
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
válasz Mészi Zoli #35090 üzenetére
A dokkoló így néz ki:
Van, amelyik a hot swap-ot is támogatja. De nem tudom, akkor egyszerűen ki lehet rántani belőle a HDD-t? Tetszenek, de semmit se tudok arról, mire érdemes figyelni a vásárlásnál. Olyat szeretnék, amibe 2 HDD-t lehet egyszerre betenni. Azt hiszem, van korlátja, mekkora tárolóméretet látnak, mert az egyik árukereső oldalon van egy szűrő, hány GB-ost keressen. Szóval egyeztetni kell, hány GB-os vagy TB-os merevlemezek lesznek bele rakva.
Külső alumínium házban nekem is van HDD. 0 hibás szektor és 0 gyenge szektor van rajta. Nekem nem tűnt fel probléma a leválasztással. Néhány éve van használatban. Az nem tetszett, hogy nyáron felmelegszik benne a merevlemez.[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Üdv! Ha dokkolót veszek, akkor mire kell figyelni? Mit tudjon?
-
tknof1871
őstag
válasz jim bcs #34916 üzenetére
A 2.5"-ok sokkal drágábbak ugyanakkora kapacitásban. Inkább a 3.5"-osok érdekelnek. Meg olyan külső házba akarom tenni, amibe felülről kell betolni és a HDD 2/3-a kilóg. Remélem úgy már jól szellőzik. Mert az alumínium házba zárva nyáron 40° főlé melegszik akkor is, ha csak 5400rpm-et forog.
-
tknof1871
őstag
Üdv! Elnézést, valahol le van írva, hogy az első komment mikor frissült utoljára? Az Alacsony fogyasztású és hőtermelésű merevlemezek alatt ajánlott HDD-k módosításának ideje érdekel leginkább.
-
tknof1871
őstag
válasz Johnny Cage #12845 üzenetére
Az aktív hűtés egy ugyanolyan csatlakozóról kapja az áramot, mint amin a HDD? Csak persze egy szabadról.
-
-
tknof1871
őstag
Melyik lenne jobb választás a HDD-nek ami asztali gépben van. Aktív hűtés vagy passzív? Árban úgy látom a passzív sokkal drágább.
-
tknof1871
őstag
válasz hackeeeee #12830 üzenetére
WDC WD6400AACS a külső házban. Ha direkt nem figyelem akkor észre se veszem. Itt van az asztalon az egértől 10cm-re. Ha a gépben lenne akkor szerintem semmit se hallanék.
A házi kísérletek folytatása:
Tettem a külső házra egy 1x6,5x19cm-es vasat. 44°C-ról levitte a hőmérsékletet 41°C-ra
Egyébként napok óta megy megállás nélkül. Most bekopik.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Mindegy hol fúrod meg a külső hdd házát?
Már arra is gondoltam, hogy egy kis lábast teszek a hdd házra. A lábosba pedig kevés vizet meg sok jeget. Házi kísérletek. Egy liter 0°C-os víz mennyi hőt von el a hdd-től?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
A külső HDD házban a 640GB Western Digital Caviar Green (WD6400AACS) merevlemez hőmérséklete a HDSentinel szerint elérte a 45°C-ot. Van okom aggódni? Az ST3160021A ami a házban van az is ennyin áll.
-
tknof1871
őstag
Szóval az igazi megoldás az lesz, ha elterjednek a mozgó alkatrész nélküli HDD-k, mint az SSD-k?
-
tknof1871
őstag
A merevlemez a legjobb, ha meg akarom őrizni az adatokat? Feltéve, hogy azért néha megnézem a filmet, képet, meghallgatom a zenét? Mert leginkább ezt jeleni az adat.
-
tknof1871
őstag
A merevlemezen meddig marad meg biztonságban az adat?
-
tknof1871
őstag
Mekkora hőmérsékletnél van veszélyben a HDD? Emlékszem valaki írta, megolvad valami emulzió is. Visszaolvastam de nem találom.
-
-
tknof1871
őstag
Akkor csak akkor lehet tudni, hogy a HDSentinel a külső merevlemez S.M.A.R.T. adatait (pl. hőmérséklet, hibás szektorok) felismeri, ha kipróbálom a külső HDD-t a saját gépemmel? Még az se elég, ha a boltban próbáljuk ki a külső merevlemezt egy valamilyen géppel? Egy másik gép lehet felismeri a S.M.A.R.T. adatokat, hazaviszem, és itthon már az én gépem nem?
Tehát ha biztosra akarok menni akkor:
1, Ha csak USB-n akarok csatlakozni a külső HDD-hez, viszem a számítógépet is a boltba és kipróbáljuk vele a külső HDD-t, mert lehet a USB híd chip támogatná a S.M.A.R.T. adatok kiolvasását de a számítógép nem tud vele mit kezdeni?
2, Ha vennék SATA Raid kártyát eSATA csatlakozással, hogy eSATA-n keresztül kapcsolódjon, akkor többszereplős lesz a történet és a gépem + a SATA Raid kártyát + a külső HDD-t kellene együtt élesben kipróbálni?
Most így azért nem mernék olyat csinálni, hogy egy estére rajtahagyom a gépen a külső HDD-t és egész este megy a fájlcserélő.
Nem lehet valahova leírva, hogy az ABIT NF7-es alaplap képes USB-n keresztül kiolvasni a S.M.A.R.T. adatokat? Legalább a számítógép hurcolását megúsznám.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz Zeratul #12346 üzenetére
Ami fontos az új vinyót érdemes az első alkalommal a logikai lemezkezelőből normál (nem gyors) formázásnak aláventi.
Már tettem rá fájlokat. A boltban meg Partition Magic-el megcsinálták a partíciókat.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz LGLuke #12343 üzenetére
Az a) és b) pedig ugyanaz.
Azt akartam mondani, hogy van az a doboz ami a gép házán kívül van és abban van a HDD. USB-n csatlakozik a géphez vagy esetlen eSATA-n keresztül. Van külső tápja.
A másik az amikor fiók van a házban. A fiókot lehet kihúzni teljesen. Az nem USB-n csatlakozik, hanem úgy, mintha maga a HDD lenne. Nincs külső tápja.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz LGLuke #12334 üzenetére
Akkor mi a megoldás, hogy mutassa az összes adatot a Hard Disk Sentinel?
1. Olyan külső HDD ház amit a HDSentinel felsorol mint amelyiknek van USB híd chip (http://www.hdsentinel.hu/usbharddisks.php).
2. Veszek olyan kártyát amit az alaplapra dugok és amivel SATA is csatlakoztatható. Akkor veszek:
a, eSATA-s külső HDD házat.
b, SATA Mobil Rack-ot.Jól foglaltam össze?
-
tknof1871
őstag
válasz Zeratul #12157 üzenetére
Megvan a HDD (WD6400AACS) és a külső házban van. A Hard Disk Sentinel WDC WD64 00AACS-00G8B-nek látja az Everest meg Lemezes meghajtó WDC WD64 00AACS-00G8B USB Device (596 GB, USB). Eddig rendben, de a Hard Disk Sentinel (HDS) nem tudja mekkora a hőmérséklete se az EVEREST. A HDS azt se látja mennyi a teljesítmény vagy a kondíció.
Akkor már nem is foglya látni? Szóval a HDS-nek nem kell idő felmérni, ha most nem látja ezeket akkor nem is foglya? Csak a méretét látja most.
Ha veszek a gépbe SATA Raid kártyát, mert az ABIT NF7-es alaplap nem SATA-s és mobil RACK-ba teszem akkor látná a HDS az összes adatot?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Ma rendeltettem meg a bolttal, 640GB Western Digital Caviar Green (WD6400AACS). Holnap reggel veszem át. 3 év garanciát adnak rá. De ezt az alu. házat jó, hogy mondtad, mert ezt nem tudtam. Mindenek előtt azt szeretném, hogy megbízható legyen.
-
tknof1871
őstag
Olyat szabad/lehet, hogy a 640GB Western Digital Caviar Green (WD6400AACS) merevlemezt beteszem a külső HDD házba,USB csatlakoztatom a géphez, és megosztom a tartalmát valamelyik fájlcserélővel? Aztán lehet egész nap megy. Akkor azért rendesen pörög a HDD. Bírja? Nem melegszik túl?
-
tknof1871
őstag
válasz LGLuke #12169 üzenetére
Akkor elmegyek a boltba és hozatok velük 640GB Western Digital Caviar Green (WD6400AACS)-t. Veszek egy USB-s külső HDD házat és belerakom. Olyat házat amelyikkel a Hard Disk Sentinel láthatja milyen a HDD állapota ha az USB-n csatlakoztatom. Lesz rajta egy 50GB-os partíció arra az estre ha egyszer a rendszer is ezen lesz, aztán még egy partíció az adatoknak. Egyébként meg átrakok egy csomó cuccot a mostani HDD-ről, hogy legyen rajta hely mert már tele van. Az elképzelés így rendben van? Nem butaság?
A Hard Disk Sentinel szerint a mostani HDD-m (ST3160021A) állapota 6 hibás szektor amit áthelyezett tartalék területre, 18 hibás szektor, 18 gyenge szektor. Teljesítmény 100%, kondíció 69%. Abit NF-7-es alaplap van a házban.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Valamit nem értek. 1. hozzászólásban az Alacsony fogyasztású és hőtermelésű merevlemezek: alatt van a 640GB Western Digital Caviar Green (WD6400AACS) - 5400rpm. De ha megnézem a depo.hu-n vagy az arukereso.hu-n ott 7200RPM-t írnak. Összezavarodtam. Most akkor mennyi a fordulatszáma?
-
tknof1871
őstag
Ha veszek egy 640GB-os merevlemezt akkor hogy érdemes partícionálni, hogy később esetleg akár úgy is használhassam, hogy azon van a rendszer? Egyelőre csak az adatokat menteném rá a biztonság kedvéért. Azt máshol már ajánlották, hogy egy 2-4GB-os partíció a lapozófájloknak jó.
Hogy biztos képben legyek, a mostani HDD-men van egy C: és egy D: helyi lemez, ha a Sajátgép ikonra kattintok és megnézem mit ír a Merevlemez-meghajtók alatt. Ezek a C: és D: a partíciók?Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
válasz LGLuke #12120 üzenetére
Ez a "Green" az általános megnevezése az 5400-as HDD-knek? Vagy egy márkához kötődik?
A ST3160021A hőmérséklete néha elérte az 53°C-ot. 5400-as HDD-nél mire lehet számítani? Kezdetben azt hiszem USB-s külső HDD házba rakva használnám. A mostani HDD-ről tenném át rá az adatokat, mert kevés a hely.Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
-
tknof1871
őstag
válasz audi100td #12114 üzenetére
Egy eladó szerint nem halkabbak, igény sincs rájuk, ezért nem is árulnak 5400RPM-eseket.
De a környéken ahol lakok 500GB és 1TB között ami engem érdekel egy olyan merevlemez sincs a boltokban amit az első hozzászólásban ajánlanak. Függetlenül attól, hogy gyors vagy lassú (7200/5400RPM).Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
tknof1871
őstag
Asztali gépnél a fogyasztás nem számít (gondolom), marad az élettartam. Egy ST3160021A ami most van 5 éves és eddig kibírta. Persze Hard Disk Sentinel szerint vannak hibás szektorok meg gyengék is de azért még megy. 7200-al pörög.
-
tknof1871
őstag
Még nem volt dolgom 5400RPM-es merevlemezzel? Észrevehetően halkabbak?
[ Szerkesztve ]
-
tknof1871
őstag
Az első hozzászólás 2007-07-15-én lett elküldve, tehát nemsokára 2 éves. Az AJÁNLOTT 3,5”-os SATAII HDD-k listája nem szorul frissítésre? Mondjuk valamelyiket levenni és mást feltenni? Szóval ugyanígy érvényes még mindig?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- EAFC 25
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple Watch
- További aktív témák...
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! 3TB Western Digital RED SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Új SanDisk ultra 64GB - 128GB MicroSDXC kártyák . Árak a hirdetésben .
- SK Hynix I WD I SSD 256GB M.2 2280 Pci-e NVMe HDS: 100/100 új 0 nap