- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- iPad topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Apple MacBook
- Milyen notebookot vegyek?
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- Azonnali informatikai kérdések órája
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dzsekó
addikt
válasz
stigma #61899 üzenetére
WD Blue-k veszettül parkolnak, ezt nem ajánlom. Barracuda Pro-nál voltak gondok, Firecuda SSHD, az erre a célra felesleges.
WD10JPLX-et vagy HGST Z5K1-et vedd. Előbbi 7200RPM-es gyors és emellett halk is, valamint 5 év gari van rá! Utóbbi csak 5400RPM-es viszont olcsó. Mivel csak néha torrentezik, ezért az 5400RPM is elmegy.
Ha op. rendszer is lesz rajta, akkor mindenképp WD10JPLX vagy Seagate Firecuda SSHD kell. -
stigma
addikt
Sziasztok.
Cimborámnak Barbone PC-be kellene(ha jól tudom J3160-as gépe van) 1 vagy 2TB-os HDD, adattárolásra főleg, néha-néha torrentezik.
Halk, nem melegedős HDD kellene:
Amiket ajánlottam neki az az alábbiak:1TB WD Scorpio Black WD10JPLX => 20k
1TB Seagate BarraCuda Pro ST1000LM049 =>19k
1TB Seagate FireCuda ST1000LX015 => 19k
1TB HGST Travelstar Z5K1 => 12k
1TB WD Scorpio Blue WD10SPZX => 14k
2TB WD Scorpio Blue WD20SPZX => 26kÁR/érték arányban mind ha 1 TB-ot venne, ki melyiket ajánlja? HGST (12k) vs WD Blue (14k)
Gariban mindegy mert mindegyikre ha jól néztem Aqua-ban 2 év gari van.Segítségeteket előre is köszönöm.
-
F34R
nagyúr
Tiszteletem..
Csak adatok tarolasara kellene 1TB meretu merevlemez.
WD Purple, vagy P300 (elobbi tobb garanciaval rendelkezik) mik a velemenyek roluk?
(WD Black lenne, de szerintem tularazott.)
-
válasz
newmoonlight #61894 üzenetére
A 101-es kétszer akkora éves workloadra tervezett és másfélszer akkora az mtbf is.
-----------------------------
Most nézem a hgst honlapja meg is szűnt, lett belőle westerndigital.com. Pár napja még a régi működött.
-
newmoonlight
senior tag
válasz
newmoonlight #61893 üzenetére
Áhhh... Elkezdtem azon vakarózni, hogy ("maradjunk a beváltnál") az 5400 rpm-est vagy ("merjünk nagyot álmodni") a 7200 rpm-est válasszam.
-
newmoonlight
senior tag
-
M107
addikt
válasz
newmoonlight #61890 üzenetére
Tényleg
Érdekes
De van 5400 -as is gondolom a 7200-as jobban melegszik is, bár ha van jó hűtés akkor nem számít. -
M107
addikt
válasz
newmoonlight #61888 üzenetére
WD Purple tudomásom szerint 5400 rpm mind, nem a Red Pro -val kevered mert az 7200 rpm a sima red meg 5400 rpm.
-
newmoonlight
senior tag
Nnnna, hála Istennek, a 4-es után sikerült kinőni a 6 gigás merevlemezt is. Mivel a halk üzemmód elsődleges szempont, ezért mindkettő WD Purple volt, tehát a következőnek is azt szeretném, de immár 10GB-osban. Kérdések tömkelege következik:
1. 10GB-os méretben melyik Purple WD ajánlanátok?
2. Látom, hogy már van 7200 rpm-es Purple is. Nem ragaszkodnék hozzá (az 5400-assal sem volt semmi bajom), de azon túl, hogy nyilván gyorsabb, nem hangosabb és rövidebb élettartamú is egyben?
-
-
ColosMaki
csendes tag
Sziasztok
Egy olyan kérdésem hogy laptopba milyen hdd-t tudok ajánlani ami 1TB-os?
-
zack
nagyúr
válasz
Dzsekó #61879 üzenetére
Lehet félreérthető volt, de van SSD-m (250GB 840 Evo + 128GB 850 Pro) .
Sőt. HDD 1db WD 1TB + 1db Samsung 1TB. Ezek mellett van még egy WD Raptor, és volt egy 500GB Samsung. Ami tegnap fosta össze magát. E helyett akartam valamit. A WD Black-et visszamondtam..Maradt a P300 tároló, és jött még hozzá egy SAMSUNG 500GB 860 EVO. Szerintem az SSD lesz a befutó, háttértárnak elég egyelőre a 2x1TB. A 150GB WD Raptort szerintem kihajítom, ha az SSD-t választom, és berakom a helyére.
Mindig nehéz kérdés elég e az annyi, vagy ha nem, kell e több viszont jóval karcsúbb teljesítménnyel.De köszi az infót, és a segítséget!
-
Dzsekó
addikt
Ha igazi gyorsulást szeretnél, akkor mindkét régi vinyó ki, így halk lesz a géped,
majd egy SSD-t vegyél rendszernek, és mellé egy 1-2-3TB-os WD Purple-t, ami 5400RPM-ével halk, az SSD
meg ugye hangtalan.
Ha mindenképp egy darab 7200RPM-es vinyót szeretnél, akkor mindkettő gyors, csak a Black drága, ezért kisebb kapacitást kapsz, viszont 5 év garit. P300 is megbízható, ha számít a méret is, akkor inkább azt vedd, ha az SSD-t nem szeretnéd. -
Andrew801
tag
Sziasztok!
Visszakapom az ultrahangos X300 4TB árát. Nem merek újra megkockáztatni egy másik X300-at. Bár nagyon jó áron van a többi gyártóhoz képest.
Következő kérdésem lenne. 4TB-os HDD-ben gondolkodom. Elsősor 90%-ban filmeket és sorozatokat tárolok rajta, amik full HD és 4K, ezeket TV-re tolom át LAN-on keresztül. Torrent erről nem fog menni (később nem tudom mit hoz a sors), néha egy két játék, ami már nem fér el az SSD-n.
Érdemes egy WD Blackre beruházni vagy RED pro (árban 2e Ft a különbség).
Vagy teljesen mást javasolnátok? Elég egy 5400rpm-es is?
-
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Most érkezett egy Seagate Barracuda 1TB 7200rpm 64MB SATA3 ST1000DM010 HDD
A gariszámlán 12 hónap garanciát vállalnak rá.(webshop)
A honlapukon 2 év garancia van.
+1 év az gyártói lenne?Hivatalos honlapon csak ezt találtam. Regisztrálni kellene?
2-year limited warrantyUpdate
2020.11.08 -ig van garancia rá,már megtaláltam értelmeztem a levelet hozzá. Sorry. -
zack
nagyúr
Sziasztok!
TOSHIBA P300 3TB 3.5" 7200 rpm 64 MB SATA 3 HDWD130EZSTA
Mennyire gyors, megbízható? Mert az ára elég jónak tűnik.
A másik, a WD Black 1TB 3.5" 7200 rpm 64 MB SATA 3 WD1003FZEX
1 árban vannak kb pár ezer eltéréssel, és inkább a nagyobbat venném.
Mindegyik előre lépés, mert egy 6 éves 500GB Samsungot váltanának, de lehet a 150GB WD raptort is kiveszem. Legrosszabb esetben is 350GB-ot nyerek. Teljesítmény is számít, nem felltétlen tárolásra lenne használva.
-
tzsolesz
nagyúr
Meg szabad kérdezni, hogy ez a Western Digital Black Scorpion 2.5" 500GB 7200rpm 32MB SATA3 WD5000LPLX ajánlott-e?
-
AXisBOLD
addikt
válasz
AXisBOLD #61596 üzenetére
Sziasztok,
elfogadták a WD30PURX-al kapcsolatos reklamációmat és cserélik, de *X már nincs forgalomban.
Igazából - azon kívül, hogy tönkrement - mindenben meg voltam vele elégedve, jó választás helyette a WD30PURZ vagy inkább valamelyik 3TB RED? Toshiba hangos, azt nem szeretnék és Seagateet sem.
btw látom most nagyon lementek a HDD árak 2017 elejéhez képest, simán lehet 1 TB-al többet venne azonos áron, de nem tudom, hogy ezt lehet-e érvényesíteni...? WD30PURX helyett WD40PURZ kérni
-
Metlacii
csendes tag
Sziasztok!
A 61835-ös kérdésre tudnátok gyorsan válaszolni!
Köszi! -
dchard
veterán
Két év után, csodás 3TB-os TOSHIBA DT01ACA300 lemezeim közül az egyik ezt a képet mutatja:
A párja ami ugyanennyit futott (RAID1) az teljesen hibátlan.
Mondana valaki egy véleményt, hogy mire lehet számítani?
A scrub most fut a fájlrendszeren, eddig még nem volt hiba a gyanús és a hibátlan lemezen sem. Mondanom sem kell, éppen egy hete járt le róluk a 2 év gari...
-
stigma
addikt
válasz
jim bcs #61864 üzenetére
Hali.
"Maga az oprendszer Microsd-re tenném vagy pendrive-ra"
Ez már itt elég nagy hiba, mindkettő meg fog főni idő előtt, nem erre a célra valók.Hát egyenlőre működőképes a dolog és nem lesz baj szerintem:
- Libreelec: Mostani médialejátszómba is egy 16GB-os kártya van, sok helyet nem foglal maga a rendszer max szerintem 1-2 GB...1 év alatt a sok borító + képek melyet leszed a fanart-hoz 1-2GB lett, de ezt törlöm néha
- Épített NAS-ban van egy 16GB-os SSD, melyen az OMV4 van..ez sem foglal sokat, max 1-2 GB és akkor már lehet is sokat mondtam.Itt abban voltam bizonytalan, hogy kell -e a 7200-es fordulatszámú HDD, és elég e az 5400-as.
NAS-ban nálam egy 3,5-es WD Purple 6TB-os van, torrentezek rajta + erről nézem a FullHD és 4K filmeket/orozatokat, nem melegszik és totál halk...Ha tehetném 3,5-et vennék, de sajnos ebbe a barebone PC-be sajnos nem illik, mert nem tudja meghajtani.
Ide ha jól néztem 7-9mm-es 2,5-es HDD illik max.Segítségedet köszönöm.
-
M107
addikt
válasz
Pokesz007 #61861 üzenetére
Vagy maradj ugyanennél a típusnál, vagy wd purple vagy red, ha tárolásra kellene legfőképpen.
Sea nálam csak 50% ban támogatom nem rossz bár barracuda sorozat itt a fórumon nem ajánják.
Ettől persze nem rossz HDD.
De akkor inkább ezt a típust :Hitachi Travelstar Z5K1 2.5 1TB 5400rpm 128MB SATA3 HTS541010B7E610 / 1W10028
-
jim bcs
nagyúr
válasz
stigma #61863 üzenetére
"Maga az oprendszer Microsd-re tenném vagy pendrive-ra"
Ez már itt elég nagy hiba, mindkettő meg fog főni idő előtt, nem erre a célra valók.HDD fog kelleni a torrent miatt, az hogy 1 vagy 2 TB azt neked kell eldönteni, de erre fog kerülni az oprendszer is úgy kalkulálj, így 7200rpm-es fog kelleni.
-
stigma
addikt
Sziasztok.
Milyen merevlemezt ajánltok, mely halk, csendes működésű, 1-2TB-os és megfelelő adattárolásra és torrentre?
Az utóbbi hsz-et olvastam, az alábbit , viszont gondolom nem játok rosszul ha ebből a részből választok :
2,5", NAS és ADAT üzemre, 7200rpm:
5400 vagy 5900-es fordulatszámos merevlemezek nem jók nekem?A gép amibe lenne : Gigabyte Brix 3150 => Maga az oprendszer Microsd-re tenném vagy pendrive-ra
Médialejátszónak +Samba megosztás + torrentnek lenne a gép és a HDD, Oprendszeren még gondolkodom.
Ha csak NAS, akkor OMV futna rajta, és smb-n keresztül menne a lejátszás
Ha médialejátszó akkor Libreelec + Transmission plugin + Samba megosztás.Működésben 24/7 lenne, tv mögé elrejtve.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Dzsekó #61860 üzenetére
Feltettem rá a win10-et. Lehet hogy nem hiszitek el nekem, de a rendszer igen csak rezponzív, gyors, és nagyon csendes. A mappaműveletek villámgyorsak, jó a másolás is. Az alkalmazások egy szempillantás alatt bent vannak. A firefox a kattintás után azonnal a képernyőn van. Újraindulás, vagy indításnál nem tökörészik, elég hamar bejön, vinyóhoz képest persze.
Régebben ketten kiderítettük, hogy ez minimálisan parkol, nézd vissza. Szóval ezen bátorodtam fel.
Mértem sebességet is Crystal Disk Mark 6-al. Majd később berakom ide. Elég jó lett. Én eddig ezekhez a régi gépekhez csak régi vinyókat használtam (80, 160GB-os közepesen régi, és akkor átlagos sebességű vinyókat), de ez veri az összeset, ahhoz képest hogy nem erre a célra készült.
Kellemesen csalódtam benne az biztos.... -
Pokesz007
senior tag
Sziasztok
Le kell cserélnem WD Caviar Blue 1TB 64MB SATA3 WD10EZEX HDD-met. Van rajta pár gyenge szektor és tegnap elérkezett a vég,haldoklik. 5 éve van nálam. Most próba,hogy lementsük róla a dolgokat,valahogy.Ilyet néztem ki
1TB Seagate 3.5" 7200rpm 64MB SATAIII winchester (ST1000DM010)Átlag felhasználásra, tárolásra használnám,megbízható legyen. Megbízható?
-
Dzsekó
addikt
válasz
tzsolesz #61855 üzenetére
Az biztos, hogy a WD800JD-nél gyorsabb lenne, de hogy mennyivel, az csak élesben derül ki.
Tükrözd át a 80GB-osról az op rendszert az 500GB-osra és máris kiderül. Én azt saccolom, hogy azért el fog rajta ketyegni az op. rendszer, mivel volt ilyenem, csak sima Green-ben, és volt rajta op. rendszer egy rövid ideig. -
kikikirly
senior tag
Sziasztok. 2 merevlemezen gondolkodok:
1:[link]
ST10000NM0016
Seagate Enterprise
97290ft
5 év a Bolti(Konzolok szervize) és a gyártói garancia is(lecsekkoltam Seagate.com-on),szóval baj esetén nem lesz gond.2.[link]
ST10000VN0004
Seagate Ironwolf
90500ft
3 év gyártói garancia,Bolt honlapján nem írnak semmit(Select Product),sok bolt csak 2 év garit vállal tételezzük fel hogy itt is ez a helyzet. Compkerbe 36 hó a bolti gari is,viszont 94640 FT-ba kerül,ami elhanyagolható különbség az Enterprise árához.
Ami még emellett szól hogy rajta van az itteni AJÁNLOTT MEREVLEMEZEK listán.
Az Enterprise-t viszont nem találtam.
Abból indulok ki hogy nem fog kelleni igénybe venni a garit, Új/Boltba vásárlás miatt nem kell a miatt parázni hogy a korábbi tulaj hajigálta vagy mit csinált vele.
Kérdésem hogy megéri e az 5 év gari a 7000Ft felárat.
Játékok is filmek lennének rajta.
Minden segítséget nagy örömmel látok. -
tzsolesz
nagyúr
Srácok, egy havernak kolis használatra egy gépet rakok össze. Vinyó hiányzik csak. De pénze nincs rá most. Én neki adnák egy ilyet: WD Green 5000 AUDX. Ez nem rendszernek való vinyó, ez ugye megvan.
De ettől függetlenül használható sebességgel menne a win10 rajta? Tehát nem állna induláskor 10 percig míg feláll a gép?
Tehát win10 esetén, jobb mint egy ősrégi WD800JD? Mert ezen sajnos 20 perc múőlva sem képes felállni a rendszer, és a shake-elést nem tudja abbahagyni még 15 óra múlva sem. Ami annyit tesz hogy mire sikerült kikapcsolnom, hogy ne szenvedjen, 4 percembe telt, és akkor ez még csak win7 volt.... Meg sem merem kockáztatni rá a win10-et.
Másik pedig, az hogy rendszerlemezként meddig bírná vajon szegény vinyó?Bocs utólag is a nem megszokott kérdésért.....
-
darkpower
aktív tag
Sziasztok,
Le kell cserélnem a mostani, haldokló hdd-t.
Csak adattárolásra szeretném használni asztaliban, a rendszer ssd-n van, olvasás/írás nagyjából egyforma arányban lenne. Nem szükséges 7200-es, viszont örülnék neki,ha halk lenne és a fej parkoltatása is inaktív lenne. 2-3Tb elég lenne nekem.
Az ajánlott listában ezeket találtam, amik elsőre jót lehetnek:2TB WD Red WD20EFRX 64MB, 3év gari, AF
2TB Seagate IronWolf ST2000VN004 64MB, 3év gariVagy vannak esetleg más javaslatok is a fentieket figyelembe véve?
Köszi a segítséget! -
HREH
senior tag
Sziasztok!
Kizárólag adattárolásra (torrent, filmek, képek, zene, videók) keresnék 3TB-s HDD-t 25 ezerig.
Ezekre elég egy 5400 rpm-es is, vagy inkább 7200 legyen? Esetleg konkrét típust tudtok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest