- Milyen SSD-t vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz
dchard #63552 üzenetére
No, hát 10 óra alatt sikerült a művelet, 2.7TB adatot kellett mozgatni.
Toshiba DT szériás diszket kellett cserélni, mivel szaporodtak rajta a szektor hibák.
Összehaosnlítás képpen a Toshiba DT 24000 óra után csinálta ezt, a két darab SAMSUNG HD103UJ 1TB-os lemezem túlvan 75000 órán, és egy darab szektor hibája nincs vagy bármi SMART-ból megállapítható probléma. Impresszív.
-
Dzsekó
addikt
válasz
dchard #59011 üzenetére
Fejkalibráció is lehet, bár akkor elvileg nem kéne számolnia.
Inkább egy enyhe parkolás lehet még a kb. 200-as különbség oka.
Az 5400-as vinyóknál lévő intenzív parkolás azért gond, mert 1 hónap alatt képes elérni a 100 ezres értéket.
A gyári élettartam meg 300 vagy 600 ezret ír, azaz fél év alatt kicsinálódik a mechanika. -
Dzsekó
addikt
válasz
dchard #59007 üzenetére
A 232 az lófütty. Nézd meg a start/stop count-ot, annak is e körül kéne lennie.
A load/unload cycle count akkor is számol, ha ki be kapcsolod a vinyót. Ha a start/stop-al közel azonos az értéke, akkor a vinyó nem parkol. Mivel 232 nálad a load/unload, ezért a vinyód nem parkol. Ha ennek az 1000x-ese lenne, akkor már parkolna. -
ripla
addikt
válasz
dchard #54035 üzenetére
engem csak a hangja zavar, amúgy ugyanaz amit írtál: 3 terás toshiba, DT01ACA300 a verziószáma. garipapír, számla, minden megvan hozzá. én bontottam ki a gyári szürke fóliából. azóta a gépben van, csak adattárolásra használom jelenleg, eddig összességében ment majdnem 4 napot.
-
ripla
addikt
válasz
dchard #54032 üzenetére
az enyém múlt hét óta van meg, és ha tehetném, mást vennék helyette. van egy ilyen alig hallható sípoló hangja, amire azt mondják nem gáz, de én meg hallom és zavar, ráadásul pöttyet hangosabb lett miatta a gépem. a 3 éves wd green vinyóm teljesen hangtalan, még fülelve sincs hangja.
így fest:
[ Módosította: jim bcs ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz
dchard #54032 üzenetére
Ha vissza olvasol pár oldalt akkor több lesz a negatív vélemény mint a pozitív, hangos cicergés avagy sípolás, nem véletlenül olyan olcsó. Nem stabil hdd, adatra én semmiképpen nem ajánlom és nem lesz benne az összefoglalóban ezután sem, legvégső esetben szoktuk csak felvetni mint lehetőséget, helyette WD Blue WD10EZEX-et szoktunk ajánlani.
-
Coolmat
őstag
válasz
dchard #54029 üzenetére
Szia!
7200 rpm-nek köszönhetően veszett gyors, egy lineáris olvasás mérés az én példányomról:
Parkolással nem kell mókolni, 345 indítás után is 345 parkolást mutat csak a HDSentinel.
Megbízhatóságról nem nagyon tudok még nyilatkozni, mert még 1 éve sincs hogy megvettem, de lekopogom eddig nincs vele probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- (új, bontatlan) 250GB WD Blue SA510 (Foxpost:+1400Ft)
- Samsung 980 PRO 2TB M.2 NVMe ssd eladó /Garanciás/
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ és használt GAMER PC készletről 1-3 év garancia, számla - legjobbat a legjobbaktól!
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest