Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• bencze

senior tag

válasz VaMik #28369 üzenetére

Én nemrég kerestem 2tb-os hdd-ket adattárolásra, kis keresés után a következők voltak a jelöltek:

Wd: WD20EARS
    Samsung: HD204UI
    Seagate: mintha ST2000DL003 lett volna
    Hitachi: deskstar 5k3000

NAS-ba kellettek.

WD-t elvetettem mert nagyon szidták raid problémái miatt, mondjuk ez lehet, hogy a software raid-et nem érinti de inkább elkerültem.
    Seagate-et elvetettem valamiért, talán mert 5900 rpm, feltételeztem, hogy többet fogyaszt és jobban melegedik a többinél, ami 5400-as (ez inkább hasraütéses becslés, feltételezés volt).
    Hitachi-t nem emlékszem miért vetettem el (talán mert nem advanced format-os, habár még most sem tudom pontosan, mi az - talán utánanézek mi az és Linuxban hogyan kell formázni).

Samsungot választottam. Annál is voltak valami firmware problémák de állítólag amit most vesz az ember abban már javított firmware van... általában talán ezt szidták a legkevesebbet.
    Egyelőre software Raid1-ben fut 2x HD204UI Linux alatt, amolyan teszt üzemmódban, 1 hete sincs. Működnek...

Szerintem bármelyik el tud romolni, ha peches vagy, vagy tud sokat élni, ha nem. Amúgy van még 3 Samsung hdd-m (250g - kb 5 éves, 200g - 3 éves, 1 tb - 1 éves) és eddig mindegyik jól megy, 100%-osak - de mint mondtam ez is szubjektív, biztos van nem egy olyan ember akinek más márkából van 3 és nem volt bajuk vele. :)

-= QFR mx blue / HPE87 mx brown / QFR mx red / Poker 2 mx blue / Poker 3 mx clear / Leopold FC660M mx silent red=-

Új hozzászólás Aktív témák