- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED TV topic
- Everest / AIDA64 topik
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
Sziasztok!
3080-ból a TUF mennyire ajánlott? (LHR) Illteve a 10Gés az O10G verzió között gondolom csak pár Mhz a difi amit manuálisan bármikor be is állíthatsz."1 lehetsz vagy 0 vagy élő vagy hulla!"
-
mert_csokis
senior tag
válasz bobalazs #154681 üzenetére
Azért egy 6600 XT szintű kártyának ne rójuk már fel az RT alatti gyengébb teljesítményt.
Eleve a zöldeknél is a 30xx szériával jutottunk el oda, hogy a nagyobb modelleknél már be lehet vállalni a funkciót úgy, hogy bekapcsolás után talán (de csak talán) még marad is játszható mennyiségű FPS.
Jobbára az is csak DLSS mellett.
De ez a funkció azért még mindig kivégzi a kártyákat. Valószínűleg a 40xx széria már valós előrelépés lesz ezen a téren is.Szóval nem igazán életszerű, hogy a leendő 6600 XT tulaj majd az RT miatt fog keseregni, mindezt ráadásul AMD oldalon.
Egyszerűen nem az a liga, nem arra van kitalálva.
Amire viszont igen, hogy felkavarja az állóvizet a középkategóriában.
A linkelt 220e forintos ROG STRIX nagyjából a paletta csúcsa kell legyen. Szóval a normál kiadások simán érkezhetnek 200e környékére, ami viszont jelen helyzetben komoly ütőkártya lehet.
Ha ebből nem lesz "népkártya", akkor semmiből...[ Szerkesztve ]
Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
GEIL
addikt
válasz bobalazs #154690 üzenetére
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
zooorba
tag
Ez a kettő is èrdekes : https://m.notebooksbilliger.de/asus+dual+geforce+rtx+2080+ti+oc+edition+11gb+gddr6+b+ware+707408
https://m.notebooksbilliger.de/palit+geforce+rtx+3080+gamingpro+10gb+gddr6x+grafikkarte+677609 -
zooorba
tag
Kint ennyibe van :https://m.notebooksbilliger.de/sapphire+nitro+radeon+rx+6600+xt+grafikkarte+728520
-
bobalazs
nagyúr
válasz Kubbi #154686 üzenetére
csak ha egy nagyobb rudliba akadok, akkor akadok vele, illetve ha még esik is, az szívás.
Ezt ne mondtad volna, ebből egyből CPU limitre lehet következtetni.
SZerintem rakhatnál mellé azokból a kártyákból amit említettem, még ha hagyna is benne valamit, a grafikát feljebb lehet tekerni, és szebben fut mint egy gyengébb kártyán.
Tapasztalatom az hogy i5 4570 mellett használtam 1060at és teljesen jó volt. Nyilván 2 éves és annál régebbi cimekkel kell játszani vagy nem túlzottan erős erőforrás igényesekkel.[ Szerkesztve ]
-
Lorden
senior tag
-
pecccccccca
őstag
válasz Kubbi #154686 üzenetére
Ha megengeded válaszolok én is.
A gépedhez maximum egy GTX1050Ti erősségű vga-t tudsz betenni, mert erősebbnek kb nincs értelme. A procid egy mai Intel Celeron szintjén van. Már egy RX570 is sok lenne neki.
Szóval aprón nézegess. 40-50 ezer magasságában ki tudsz fogni egy 1050Ti-t.Humorban nincs helye tréfának!
-
nagyúr
válasz ribizly #154682 üzenetére
Mármint miben is okoz ekkora hátrányt ?
Ez a VGA nem elég erős, hogy jelentős legyen a hátrány, játékok alatt.
Teszt.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Kubbi
tag
válasz Lorden #154652 üzenetére
nem tetszik a válaszod
havi kb 1óráért nem tudok teljesen új gépet venni. az lenne ez esetben a kérdésem, hogy feladva a full grafikát, milyen vid kártya lenne az, ami erősebb mint a mostanim és elvinné a tápom, illetve egy erősebb tápot feltételezve milyet ajánlanál a gépemhez. főleg használatban gondolkoznék szerintem. a mostanival is szépen megy a játék, csak ha egy nagyobb rudliba akadok, akkor akadok vele, illetve ha még esik is, az szívás.
köszi szépen -
bobalazs
nagyúr
válasz mert_csokis #154680 üzenetére
raytracing katasztrofális. gamersnexus csinált tomb raider meg minecraft tesztet, ilyen 2060as szintjén szerepelt lol.
-
mert_csokis
senior tag
válasz bobalazs #154678 üzenetére
Tudom, tudom...viszont VGA mizéria van.
A jelen helyzethez mérten okosan pozicionálták az árát. Erőben valahol a 3060 és a 3060 Ti közé esik, viszont a 3060-asnál olcsóbb.
Ha valaki nem idegenkedik az AMD-től, nem csinál rossz vásárt vele.
Egyébként annak idején a 2070 SUPER-t vettem 170e környékén.
Az békeidőben volt. Ez attól erősebb, még ha csak egy kicsivel is.
Így nézve, talán nem is olyan vészes ez az ár. Főleg jelen helyzetben...[ Szerkesztve ]
-
bobalazs
nagyúr
válasz mert_csokis #154677 üzenetére
Ha nem lenne vga mizéria olyan valós 140-150 pénzt érne kb.
-
Skiz
csendes tag
-
oke
senior tag
Alzán megjelent a 6600 Xt, annyira nem baráti a "valós" ára:
[6600 XT][ Szerkesztve ]
-
wyzard
tag
válasz solfilo #154656 üzenetére
Jogos, csak úton voltam és fejből nem ment a spec, régi gép már eléggé:
MB: ASUS P8Z77-V PRO (LGA1155)
CPU: Intel Core i5 3570K @ 3.40 GHz (Ivy Bridge 22nm)
RAM: 8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 668 MhzEhhez keresnék videókártyát 150 alatt, gépcsere most nincs tervben, amire használom arra tökéletes, de az alaplapi videókártya nem elég a játékokhoz. Max. FullHD a cél természetesen és a játékok sem a legújabb, atomerőművet igénylő játékok. Előző hozzászólásomban a Diablo 3-at írtam példának, kb. ilyenre kell gondolni.
Köszönöm.
-
wyzard
tag
Sziasztok,
Egy ügyes kis villámcsapás következtében tönkrement a régi videókártyám (Sapphire Radeon HD 7970). Jó kis cucc volt, amivel játszom azt vitte max-on (jelenleg főleg Diablo III, de nem korlátoznám be csak erre).
A mostani ok*dék árak mellett 150.000-res plafonnal milyen kártyát (és hol) tudnék venni belőle, ami legalább a korábbi szintjét hozza?
Geforce 1660-at láttam ilyesmi áron, de abból van egy rakat gyártó, verzió, semmi tapasztalatom nincs benne.
Köszönöm előre is, ha valaki tud támpontot adni.
-
Kubbi
tag
Sziasztok,
kb 10 éve kiestem, és jelenleg semmi rálátásom és időm sincs hogy édemlegesen tájékozódjak arról hogy mi történik a világban, ezért kérném a segítségeteket.Van egy:
táp: corsair vx450
proci: i5 750
mem: 2x4gb geil pc3-14900
vid: hd7850 1gb gd dr
alaplap: gigabyte ga-p55-ud3
wd blue sata III 2x1TBritkán lenne időm, már ha lenne egyáltalán, de akkor steamen The Hunter call of the wild-al játszanék. Mire lenne szükségem hogy szépen fusson max vagy közel max grafikával fsp drop nélkül? minimális befektetésre törekednék. segítsetek kérlek. köszi előre is
-
Scarletiel
senior tag
Nekem is rezonált a Giga kártyám 60% körül. Én egyszerűen nem tudom elhinni, hogy így kiengedik a gyárból és még sok esetben gari sincs rá mondván sok Giga kártya ebben szenved....
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Skiz
csendes tag
Megérkezett a Giga 1650S.75-öt nekem megért.GTX660-hoz képest átlag kb ~2,5x gyorsabb,ha pedig sokkal több kell mint 2gb Vram(azért valjuk be ez elég gyakori 1080p alatt is) akkor még nagyobb a különbség.Az i5 3470 meg épphogy elég,75hz-en játszom 1440P,Dirt Rally 2-nél Ultra-high talán egyvalami medium.Full mediumon 100fps-nél már láttam CPU limitet,de 75FPS-en még elég.
Egy BF multinál már valószínűleg füstölne.Venti vagy a "váz" viszont 72%-75% között rezonál.Majd csinálok valami custom profilt,70% alatt is 67-68 fokon marad pedig a ház elég rosszul szellőzik.
Normál körülmények között ennek már kifutó kártyának kéne lennie max 60-ért,sőt ez a Giga inkább csak 50 majdnem gyagyibbnak hat mint amit lecserélt szintén Giga Windforce 660.
Láttam volt aki hétvégén fel is rakott 1 naposat 100-ért....ha nem is sokat de ez is hozzájárul ezekhez az árakhoz.
-
arcitec
addikt
válasz bobalazs #154646 üzenetére
Szerintem meg igen is van benne valami, azoknak akik estleg túlgondolnák a dolgot egy kiadós vásárláshoz. Jómagam is cserélnék 3070-re, de ilyen körülmények közt még az RDR2-höz 1440P is jó egy 1660S. Szóval nem kell elkapkodni, max jön majd az újabb generáció.
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
killbull
aktív tag
válasz barabasb #154643 üzenetére
Mennek is lefelé csak nem olyan ütemben mint kéne. Csomó oldal elkezdte cikkezni amit fent linkelgettem: [RTX 3000 series moves closer to MSRP as Radeon RX 6000 cards get more expensive]
-
nubreed
veterán
válasz barabasb #154643 üzenetére
Az egész dolog másik oldala az, hogy (számomra) nincs olyan játék amiért érdemes volna váltani. A tavalyi év is és eddig az ideji is rohadt nagy csalódás játékfelhozatal szempontjából és amikkel mai napig játszok azoknál simán ki tudom csikarni a minimum 60 fps-t 1440p felbontásban, nem mindig ultra, hanem custom, medium-high-ultra beállítások között váltva az egyes opciókat. ezzel együtt lehet élni. Így viszont lehet, hogy videokártyám nem lett de vettem nvme ssd-t meg új cpu-t. Fizesse meg a felárat helyettem más.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
barabasb
tag
-
palfitom
félisten
válasz szkuvi #154635 üzenetére
A Gainward Ghost sorozat hűtése egyáltalán nem rossz (de persze nem a prémium kategóriáról beszélünk). Simán vehető a kártya.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Goodone
csendes tag
válasz szkuvi #154635 üzenetére
Én most vettem magamnak egy ilyen kártyát, lassan két hete. A három ventilátoros kártyák nekem pont nem férnek be a gépembe. Eddig nagyon meg vagyok elégedve vele. FHD 60Hz játszok, de mostani játékok gond nélkül mennek ultra beállítások mellett, úgy hogy nekem még egy régebbi, i7-7700 procim van. A hőmérséklet értékek is rendben vannak. Hozza a referencia kártya adatait. Nagy terhelés alatt (benchmark) 66-67C-nál nem ment fentebb a hőmérséklete és a ventilátoroknak se volt zavaró hangja. Játék közben viszont még nem pörgött egyszer sem maximumon a ventilátor, a mostani nagy címek közül csak a Cyberpunk 2077-et nem próbáltam még ki. A gyári ventilátor profil beállítása 60C-nál indítja el a ventilátorokat, az alatt nem forognak. Természetesen a kártyához letölthető expertool 2-vel be lehet állítani, hogyan viselkedjenek a ventilátorok. Állíthatóak a feszültségértékek, több fajta előre beállított profil van, (OC, silent stb.) Az RGB világítást is lehet variálni és ki is lehet kapcsolni.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Hegyirabló #154634 üzenetére
Nem tudom nekem sosem volt bajom az amd driverrel bár volt,hogy xy bevált nem raktam fel a legújabbakat amúgy 4 évig rx480-asom volt. Aztán próbáltam mostanában az nvidiát de ugye most megint amd lesz de szerintem jó lessz ez.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
nubreed
veterán
válasz killbull #154638 üzenetére
Igen, valahol ezt nem értik meg az emberek, hogy a pénztárcánkkal szavazunk és megveszik atomdrágán is. A bányászat és minden más árfelhajtó hatás ellenére olyan jól fogytak a kártyák, hogy nem győzik kielgíteni a keresletet a gyártók és azt látják, hogy az emberek bármennyiért megveszik, nyilván vérszemet kaptak. Pedig csak annyit kéne tenni, hogy 2-3 hónapig senkinek nem kéne videokártyát vennie, máris esnének az árak látványosan.
A DLSS és az FSR valamennyire még életben tartja a régebbi kártyákat mondjuk, bár a DLSS csak rtx -eket, de ha az FSR elterjed ott még lehetnek érdekes dolgok. Persze, megtehetném én is, hogy leszarom mennyibe kerül és fejfeszve rohanok az első webshopba ahol lehet kapni az általam favorizált típust, mindegy mennyibe kerül, de nem teszem mert egyszerűen nem tudom lenyelni, hogy plusz 100 - 150 ezret kéne fizetnem amiatt, amit normális esetben pontosan ennyivel olcsóbban meg lehet kapni. Azt a 100-150 ezret máshova szánom.
[ Szerkesztve ]
-
killbull
aktív tag
válasz nubreed #154637 üzenetére
Én ebben látok logikát, ha valaki új VGA t akar instant RTX 3000 vagy RX 6000, na ebből mit kapsz? A közép kategória a legalja, és kínodba mehetsz egy 2 éves RTX 2000 re vagy RX5000 re ha olcsóbbat akarsz ami már elavult valamennyire!
Amíg nincsen ami letolja RTX 3050 vagy RX 6500 addig veszik a drágábbat. Nézd meg direkt kettőt is másoltam az olcsóbb hogy fogy. Én is várok! Légy erős, utána jön a jutalom széles mosollyal!
-
nubreed
veterán
válasz killbull #154632 üzenetére
Nem hiszek én ezeknek. Valamennyire talán lejjebb mentek az árak mondjuk a március-áprilisi szinthez képest, de, hogy az MSRP közelitől nagyon távol vagyunk, az 100%. Annyi a különbség, hogy most nem 3-4 -szeres áron vannak a kártyák hanem "csak" 2 - 3 -szoroson.
-
killbull
aktív tag
válasz Hegyirabló #154634 üzenetére
Most nézem az 5600G és az 5700G t mit tud játékokban a GPU ja és ugyan az a véleményem amivel elküldtek AMD topicból, egyszerűen förtelem (csúnyábbat akarnék írni ami kivágná a biztosítékot) az a videó minőség amit képvisel encoder néven. Továbbra se értem az egész AMD koncepciót, pl a mai 6600XT is tudna szakítani ha normális áron lenne mert hiába gyors ha ilyen dolgok mellett is NVIDIA t vesznek az emberek és nincs kínlódás!
Mantrát meg nem folytatok, NVIDIA nál halomra kapod a szolgáltatásokat, etyele etyele, leírtam régebben mindent AMD topicba.
[ Szerkesztve ]
-
szkuvi
tag
válasz kolopele #154624 üzenetére
kolopele és somfalvi, köszönöm a megerősítést ill. az ajánlásokat, szétnézek.
Gainward RTX3060TI GHOST V1 kariról esetleg vélemény, tapasztalat??
245-ért láttam készleten, de nem tudom milyen minőséget képvisel.[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz killbull #154632 üzenetére
Nos, igen, de minden eddigi megnyilvánulásommal ellentétben, mely szerint nem szeretem szoftveresen az AMD-t (ezt mondjuk fenntartom), mégis AMD kell vennem, mert attól nem jelentkezik a már unalomig ismételt fej- és szemfájásom. Annak viszont nem lefele mennek az árai.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
killbull
aktív tag
ABU nak nemtom belinkelni AMD topicba hogy főjjön a feje!
GPU Sales Week 31 (mindfactory) AMD: 575 units sold, 30.34%, ASP: 910.25 Nvidia: 1320, 69.66%, ASP: 738.23 AMD Revenue (Euro): 523'395, 34.94% NVIDIA Revenue: 974'468.5, 65.06%
Total Gaming GPU Sales Week 32Nvidia Units 2130 = 75.66%Radeon Units 685 = 24.34%
Radeon Top 5 Selling Brand Line!
RX 6700XT = 385 units
RX 6800XT = 170 Units.
RX 6900XT = 50 Units.
RX 6800 = 40 Units
RX 580 = 20 Units.Nvidia Top 5 Selling Brand Lines!
RTX 3060 TI 8GB = 445 Units.
RTX 3060 12GB = 430 Units.
RTX 3080 TI 12GB = 230 Units
RTX 3070 8GB = 200 Units
RTX 1650 4GB = 200 UnitsEzért várom az RTX 3050 vagy RTX 3050TI t, az emberek az olcsóbbat várják ez látszik itt is!
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Hegyirabló #154630 üzenetére
Mindegy én írtam amúgy hülyén 🙂
-
Hegyirabló
veterán
válasz Pityu. #154629 üzenetére
Igazad van, nem tudok már olvasni sem, tekintettel arra, hogy kifolyik a szemem.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
Pityu.
nagyúr
válasz Hegyirabló #154625 üzenetére
Akkor ugyanúgy látjuk csak nem olvastad el rendesen meg furán írtam mert azt írtam,hogy "vissza felfelé mennek az árak".
Én tegnap vittem el pillanatok alatt egy aránylag jó árú 6700XT-t pedig másik helyen berendeltem ott még külső raktáron volt itt meg raktáron 1db de az se sokáigAz aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
killbull
aktív tag
válasz Hegyirabló #154627 üzenetére
Annyit ellehet hinni hogy az emberek már nem otthon ülnek és kockulnak, és ez mellé ha beütne megint a vírus akkor az emberek már bevásároltak előzőleg, és még talán egy érv hogy jönnek a gyengébb VGA k így nem lesz az hogy nincs más csak a drága és nem vehetsz mást mert lesz olcsóbb új kategória, nem 2 éves, és talán leviszik a drágábbakat mert nem lesznek kelendők az olcsóbbak mellett!
[ Szerkesztve ]
-
Hegyirabló
veterán
válasz killbull #154626 üzenetére
Kifolyik a szemem addigra a hibás(?) jelenlegi kártyámtól, mire ez bekövetkezik. Egyébként áprilisban pont az ellenkezőjét írta szintén Techpower erről.
-
killbull
aktív tag
válasz Hegyirabló #154625 üzenetére
"Prices of both consumer DRAM and graphics DRAM are expected to enter into a downturn in 4Q21 owing to weak supply and demand
In sum, the sufficiency ratio of PC DRAM increased from -1.13% in 3Q21 to 0.28% in 4Q21. Hence, TrendForce expects contract prices of PC DRAM to take a downward turn in 4Q21, while prices of DDR4 consumer DRAM, which are highly correlated with PC DRAM prices, will likely undergo a similar decline. Likewise, contract prices of graphics DRAM are expected experience a looming decline as well, since the sudden cryptocurrency downturn resulted in a corresponding plummet in cryptocurrency mining demand and, by extension, spot prices of graphics DRAM, which is used in cryptocurrency mining equipment.
Regarding server DRAM, contract prices are expected to mostly hold flat, without noticeable hints of price hikes, in 4Q21. This trend can be attributed to the server industry's migration to Intel's new Ice Lake platform, which has been steadily rising in terms of penetration rate, as well as the fact that demand for servers has yet to weaken. However, MoM declines in server DRAM contract prices may potentially take place in November and December. Likewise, mobile DRAM prices are expected to remain relatively unchanged in 4Q21 compared to the previous quarter. The profitability and ASP/Gb of this product category are relatively lower compared to other DRAM products, such as PC DRAM and server DRAM, and it did not experience as much of an uptrend during the prior quarters. Hence, while PC DRAM prices are expected to decline in 4Q21, mobile DRAM prices will remain sustainable, without undergoing a similar decline."Lehet jól jön egy kis türelem!
-
Hegyirabló
veterán
válasz Pityu. #154617 üzenetére
Pityu, én nem így látom. Én tényleg kártyát akarok most venni, tehát figyelem a piacot. Minden kiszemelt kártyát elvittek előlem, mind a magyar, mind a német boltokban, fogynak a készletek. A másodlagosan kiszemelt kártya tegnap még 670 ezer forint volt, ma már 672 ezer az ára. Lassú, de biztos növekedést látok, és persze készletfogyást.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Fitzgerald #154620 üzenetére
Érdekes, mert ennek ellenére még mindig nyomatod a "x darab nick nulla adat", (amúgy nem "darab", mert embereket nem darabra mérünk, legalább is jobb helyeken), meg "szatellit nick" szöveget. De nem baj, nyomjad csak, gyerünk!
-
szkuvi
tag
Sziasztok,
Tudom, nem a legjobb az időzítés (bár volt már rosszabb helyzet is), de érdeklődni szeretnék, hogy az alábbi konfig, illetve táp milyen VGA-t tudna gond nélkül kihajtani?
Asrock B460M Pro4
i5-10400
G.SKILL Aegis 2x8GB
Gigabyte GTX 1650S
FSP Hydro Pro 500W.FHD felbontáson, 144 (165) Hz-es monitoron játszom, leginkább CS:GO-val ill. single játékokkal.
Egy 3060(Ti)/3070 szintű kártyát elbírna ez a táp? Nvidia vonalon maradnék inkább.
Illetve ezekből a kártyákból melyek az ajánlott és kerülendő modellek?Köszi szépen!
-
Fitzgerald
veterán
válasz Hegyirabló #154616 üzenetére
Nem, már rég nem [link] .
Case closed. -
TXT
őstag
válasz palfitom #154615 üzenetére
Koszonom a “felvilagositast” es a cinikus megjegyzest!
Erdekes, hogy masok ertettek elsore is a kerdest!
(Ezert sem kerultek bele a kerdesembe az altalad iment irottak, mivel egy elgondolkodas okfejtesere voltam csak kivancsi elso korben!)De koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Hegyirabló #154616 üzenetére
Én inkább azt veszem észre,hogy vagy stagnál vagy inkább vissza felfelé megy az ár legalábbis 6700XT-t nézegetve.
-
Hegyirabló
veterán
válasz Fitzgerald #154606 üzenetére
De még mindig ott tartunk, hogy szerinted nyár végére 230 ezer lesz a 6800, amit az ég világon semmi nem támaszt alá, viszont hogy nem lesz annyi azt eléggé alátámasztja az, hogy jelenleg a legolcsóbb 6800 450 ezer forint, az merőben valószínűtlen, hogy napi tízezer forintot fog esni az ára szeptemberig. Ahogy ezt már írtam. Mindezt tökéletesen kifejtette neked giornalista, én már bele sem akartam menni abba, hogy mi különbség van egy nyolcvanmilliós német, meg egy kilencmilliós magyar piac között, mert láthatóan nem érted. Ahogy már ugyancsak írtam, te ilyen ember vagy, de nincs ezzel semmi baj, előfordul az ilyen. Azért nyomjad csak nyugodtan, hogy "- De úgy is jól lemennek az árak!". Hajrá! Ha ez téged boldoggá tesz, felőlem leírhatod napi ezerszer is, persze ettől még ez ugyanúgy csak önáltatás marad. Az előkeresett hozzászólásodnak meg annyi köze van a dologhoz, hogy aki azt hiszi, hogy egy jelenleg 450 ezres kártya három hét alatt veszíteni fog az árából 200 ezer forintot, nos, ott nem kérdés, hogy az illető nem ért hozzá.
-
palfitom
félisten
Idézem az Összefoglalót:
Ahhoz, hogy segíthessünk, a következő adatokra van feltétlenül szükségünk:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?Egy 16 éve jelenlévő tagtól mit is várhatnánk el...
Egyébként nem csak "poén" volt a válasz, hisz természetesen feljebb kellene lépned, és addig tudsz elmenni, ameddig a pénztárcád engedi.
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
mert_csokis
senior tag
Egy 2070 SUPER már előrelépés lehet. Gyakorlatilag a 1080 Ti szintje, illetve az optimalizált driver-ek miatt, talán kicsit jobb is annál.
1440p-re minden kis plusz jól jöhet. Helyzethez mérten egész jó árakon szabadulnak most a 20-as GeForce-októl.[ Szerkesztve ]
-
mert_csokis
senior tag
válasz arcitec #154602 üzenetére
Kint nagyon jó árakon adják az EVGA-kat. Ha átnézed a kínálatot, akkor láthatod, hogy gyakorlatilag a legolcsóbbak.
Semmi gyanús nincs benne. Elképzelhető az is, hogy a németek többre tartják mondjuk az ASUS-t, vagy az MSI-t. Egyszerűen feljebb van pozicionálva, jobb a megítélése...[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
-
TXT
őstag
GTX 1070 Ti vga-t erdemes jelenleg lecserelni a meg mindig magas RTX arak mellett? Ha igen, mire?
1440p felbontas mellett hasznalom es most valtok Ryzen platformra. (Ryzen 3600 elsokent) -
Fitzgerald
veterán
válasz Hegyirabló #154559 üzenetére
Felesleges azt játszani, hogy te, vagy bárki más tudja, hogy mi lesz itt a helyzet x hónap/év múlva.
Jelenleg még mindig ott tartunk, hogy x darab nick nulla darab stabil adatot tudott erről írni, ez mind csak a jelenlegi helyzetet, folyamatokat elemző spekuláció.
Az általam leírt dolgokban csak annyi a marhaság, mint amit neked meg az alkalmanként fel-felbukkanó szatellit nickeknek sikerül itt összehordani.
Még a hülye is látja, hogy nem véletlenül kerestél rá a hozzászólásaimra.
Kellett valami, amivel megpróbálhatsz valami fogást találni rajtam, ha már érdemi mondanivalód nem volt. Csak amit találtál, annak kb. zéró köze volt ahhoz, amiről beszéltem.Jött már azóta is pár játékba FSR támogatás, azt hiszem 11-12 cím van jelenleg, ami támogatja.
-
veterán
válasz Scarletiel #154592 üzenetére
Így van ahogy írtad minden szava igaz!
Sundesz:
Azert egy kezdőorvos sem egy szakapoló bérét kapja mert pótlékokkal együtt bőven fölötte van és tényleg rengeteg hálapénzt kapnak, a fizetesük többszörösét(dolgoztam korházban tudom).Rezidens többet megy be szobába beteghez es kap hálapénzt sokat, hidd el!De nem sajnalom mert rengeteget tanultak érte.Idősekotthonaban ritka a hálapénz meg nálunk tiltva is van vagy 10 éve de kávét, édesseget, stb mindig kapunk.Pénzt meg az orvos és főnővér akik nem is látják a lakókat soha szinte.Orvos hetente 3x jön kb 1 órára és a mi naplónk alapján ír kezelést és gyógyszert az időseknek, meg se nézi őket de pénzt ő kapja mindig.......
De nem erdekel imadom ezt csinálni, csak írtam hogy orvosoknál most kb 85%-os beremelés volt ápolóknál meg 4%-ék -
koko52
nagyúr
A GPU kódja (GA 102-300) a 3090-é. Gondolom akor ez az új átnevezett, vagyis LHR-es.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
Pityu.
nagyúr
Edigitálnál megrendeltem a 6700XT-t egyből nincs raktáron az az egy volt amit én rendeltem meg
Remélem nem azt rendeltem meg amit az emagnál tegnap
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Caseking-nél nem szükséges trükközni.
Szállítanak Magyarországra közvetlenül.
Lehet többféleképpen fizetni is.Csak az áraikra rájön az áfakülönbözet.
És eleve a caseking a drágább webshopok közé tartozik.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Futás, futópályák
- DIGI kábel TV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Filmvilág
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X videókártya eladó
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- AKCIÓ! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest