- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pecccccccca
őstag
válasz Hegyirabló #155234 üzenetére
Tudod miben próbáltam segíteni? Hogy elgondolkodj rajta, hogy lehet nem csinálsz e valamit rosszul. De mivel tökéletesnek gondolod magad ezért bele sem gondoltál abba, hogy bármiben is hibázhatsz.
Viszont mint kiderült, tényleg rossz metódus alapján használod a driver lepucolását.
Ergo nálad illetve benned volt a hiba…
De én nem haragszom, hogy ahelyett, hogy megbeszéltük volna a hibáidat, nekem támadsz…
Te valami pszicológus’ féle lehetsz ugye? Előbb jellemzed az egyént mint, hogy tárgyilagos maradnál és érdemi eszmecserét folytatnánk.
Szép napot!Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Hegyirabló #155223 üzenetére
Nagyon érzékeny lelkű ember lehetsz, ha egy olyan hozzászólással amivel próbáltalak rávezetni, hogy valami márpedig nálad nincs rendben, besértődsz.
Mint már írtam te csináld te tudod mit csinálsz.
Írd le, hogy csinálod aztán, ha valamit észreveszünk akkor kijavítjuk mit kéne máshogy csinálnod.Segíteni próbáltam, de te azonnal sértésnek vetted.
Érdekes ember lehetsz!!Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
válasz Hegyirabló #155216 üzenetére
Szerintem valamit nagyon nem jól csinálsz. Mióta létezik DDU azóta használom és soha ilyen nem történt meg velem pedig többször cserélgettem AMD és NV kártyákat. Épp 3 napja dobtam bele a gépembe egy R7 360-at 2-3 órára aztán ment vissza a 1660 super. Semmi probléma nem volt a csereberével…
Humorban nincs helye tréfának!
-
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
válasz kisza25 #154897 üzenetére
Na látod azt nem is néztem. Reméljük belép. Vagy valaki feltesz hasonló árban egyet. Láttam tegnap 65 ezerért is 1650-et csak már az is jegelve volt.
TeeBee73: A 2016-os Doom nekem is fent van a mai napig. Most készülök 4k-ban is végigjátszani amint megérkezik hozzá az OLED tv.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154879 üzenetére
Nem tényleg nem lehet megvenni. Komolyan ennyire egy síkon mozogsz? Értsd már amit ott írtam.
Nem véletlen írtam, hogy egy kis időt rászán az ember akkor simán ki lehet fogni jobb vételeket. Az a jegelt 1660 super is volt amikor nem volt jegelve ugye? Na, hát pont az ilyenekre lehet lecsapni, ha mondjuk nem azonnal kell vga.
Nem linkelek. Nem adok a szádba még egy csontot amin nyammoghatsz! Kikeresed aztán elmélkedsz magadban.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154876 üzenetére
Nézd csak ismételnem tudom magamat.
Igaz fél év, de garis Asus Tuf 1660 super van jegelve aprón 100e-ért.
110-ért egy 1660 jegelve és egy aktuális 1660 110 ezerért eladó.
Nem tudom te mit nézel, de ezek fényében, ha az ember rászán kb 1 hetet, hogy figyeli aprót akkor jó áron ki lehet fogni f.sza kártyákat.
De, hogy maradjunk a 1650-nél. Abból is van 75-ért Aqua garis.
Máskülönben megint eljutottunk odáig, hogy mindenki azt vesz amit akar. Meg mindenki úgy áll hozzá ahogy akar.
Megfér egymás mellett a két vélemény.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154872 üzenetére
Mikor 100-110 körül lehet kapni aprón 1660-at sőt jegelve van egy 1660 super 100-ért akkor annyira mégsem jó a 1650 85-ért.
Vagy rosszul gondolom? 🙂Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz KAMELOT #154869 üzenetére
Persze. Annyi lenne a reális. De most semmi sem annyi amennyinek kéne lennie.
A jelenlegi helyzetben értettem, hogy max. 55-65 lenne reális.
Úgy, hogy egy 1050 titán is még 50-60k aprón, ne is várjunk csodát. Rég 20-25 ezrekért kéne dobálni azokat is.[ Szerkesztve ]
-
-
pecccccccca
őstag
válasz Grave_444 #154825 üzenetére
Ja látom... Kis kuckó.
Persze megértelek... Csak tényleg kíváncsi lettem volna, hogy egy szép nagy kukckóban is mint pl az enyém, elérné e azokat a hőfokokat amiket nálad. Gyanítom, hogy nem.
De a lényeg, hogy neked így megfelel.. Akkor nincs is miről beszélni..Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Grave_444 #154819 üzenetére
Szerencsére a kártya topikjáig nem jutottam még el... Illetve talán amikor vettem akkor benéztem egy két hsz-t elolvasni.
Amúgy, ha lenne kedved kipróbálni a VGA-d a gépemben, mert mondjuk unatkozol és nincs más dolgod, szívesen vendégül látlak.
Ha jól emlékszem te is Veszprémi vagy.
A Q6600 azóta is pihen sajnos... Beépítettem és utána nemsokkal elszállt a táp. Még nem vettem újat.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz pecccccccca #154817 üzenetére
BF5 ultra. Fél óra játék után.
Még az FPS-t is szabadjára engedtem, hogy tekerjen maxon a vga. 66 fok fölé nem ment.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Grave_444 #154801 üzenetére
Ezzel nem tudok egyetérteni.
De azt hiszem úgy 1 hónapja már felhoztad ezt a dolgot és akkor is írtam, hogy a klíma nélküli 28 fok körüli szobában a Giga 1660s Gaming OC-mat nem láttam 65-67 fok felett 1 óra BF1 után sem, gyári ventiprofillal, gyári fesszel. Aztán ez csak egy sokak által lenézett Gigabyte…
Szóval nálad lesz valami vagy simán csak egy szar példányt fogtál ki.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Kubbi #154686 üzenetére
Ha megengeded válaszolok én is.
A gépedhez maximum egy GTX1050Ti erősségű vga-t tudsz betenni, mert erősebbnek kb nincs értelme. A procid egy mai Intel Celeron szintjén van. Már egy RX570 is sok lenne neki.
Szóval aprón nézegess. 40-50 ezer magasságában ki tudsz fogni egy 1050Ti-t.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz envagyok #154439 üzenetére
Ha mindenki úgy gondolkodna mint te, akkor nem lenne piac, nem lenne árumozgás, a globális szállítmányozás felborulna, a tech cégek nem fejlesztenének, mert minek, stb-stb. Csődbe menne nagyon sok cég. Sajnos erre a felgyorsult világra átállt kb minden nagyvállalat. Persze ez a gyors nyersanyagpazarlás is tudjuk hova vezet. De talán pont az, hogy van aki megveszi van aki meg nem az tartja jelenleg egyensúlyban a gazdaságot. Ha senki nem venné talán még nagyobb gondok lennének.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Pkc83 #154431 üzenetére
Abból a szempontból teljesen jogos amit írsz, hogy ma annyiból mint akkor vagy kicsit több pénzből “ezerszer” jobbat kapsz.
Persze, mert nagyot fejlődött a technika.Na, de a lényeg. Remélem nem szívtad mellre.
Egyezzünk ki abban, hogy rohadtul el vagyunk kényeztetve amúgy. Hiper szuper kütyüket lehet kapni a mai világban. Kinek mi kell azt veszi. A pénztárcája úgyis behatárolja, hogy mit engedhet meg magának.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Pkc83 #154426 üzenetére
15-20 éves, akkor majdnem csúcs tévék árát hasonlítod a mostani low budget árával.
Azok a tévék amikről beszélsz, azok most inkább az 500-600-as kategória. Persze vannak milliókért is, de azok már csak úri hóbort készülékek.
Amit te vettél 300 euróért az jelenleg az alja készülék. Gondolom nem is Nanocell, nem is crystal uhd, de biztos, hogy nem Qled és nem is Oled. Sima foltosodó ips lcd, szar kontraszttal és kamu HDR-el.Na most te ezt a készüléket hasonlítod árkategóriájában a 20 évvel ezelőtti mondjuk akkor úgy, hogy csúcshoz közeli tévékhez.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154425 üzenetére
+1
Pityu89: Max 1050Ti és szintje amit a procid ki tud hajtani. Ezekből van tápcsatis és tápcsati nélküli is.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154411 üzenetére
Igen el kell fogadnunk.
Köszönöm a megértésed!Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154406 üzenetére
Azért kíváncsi lennék az életben használatos más elektronikai eszközökkel kapcsolatban is fel vagy e háborodva?
~4 évvel ezelőtti 40 ezres kategóriába tartozó telefonokat ma 90-120 körül veszed meg. Gondolom azt kicsengeted egy szó nélkül. Egy alap de normálisabb kávéfőző 4-5 éve 30-40 ezer forint volt. Most 70-80 körül mozog.
Nekem sem tetszik ez a dolog, de tudok nyugodtan aludni, együtt élni vele és nem traktálni a szívfájdalmammal a topikot.
Neked menne szerinted?Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154374 üzenetére
Nézd. Én osztom a nézeteidet, de tényleg ne hozzuk fel már mindig, hogy ki miért sír vagy nem sír, vagy kinek mire van pénze.
Igazad van biztos sok dologban. Megértettük szerintem itt már sokan az álláspontodat, de ez tényleg picit túl van lihegve.
Szerintem elengedhetnénk!Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
Nem tudom eldönteni, hogy jó e az ár, de 4 perce raktak fel egy 3070Ti-t apróra 340-ért. Hátha valakit esetleg érdekel.
Ha beleesik a hirdetés tilalmi kategóriába akkor kérlek töröljétek. Bocsi.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz kolopele #154281 üzenetére
Megszokhattad volna már, hogy ezen a lapcsaládon mindent nehéz elfogadni ami nem egyezik a saját ízléssel.
Fel se vedd már az ilyet. 3 oldalon keresztül megy ez a hülye offolás a semmibe, mert az egyik nem érti meg a másikat, a másik nem érti meg az egyiket… Annyiszor hozzászóltam volna, de mindig rácsaptam a kezemre. Nehogy teljesen tiltsanak már innen. Rossz olvasni már ezt a topikot. Lassan teljesen off topik lesz.
Na igen ez is off…[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Pécsi gyerek #154125 üzenetére
Azért remélem annyira nem lepődtél meg ezen.
Csak idő kérdése volt.
Mikor még csak hír volt, hogy majd az Nvidia csinál LHR-es vga-kat, már akkor tudni lehetett, hogy ez ilyen ideig óráig tartó gamereknek odadobott gumicsont amin nyammoghattak kicsit.
Nem lesz itt változás addig amíg hardveresen nem tudják úgy megoldani a dolgot, hogy biztosan ne lehessen bányászni velük. Bár nagyon az sem lenne hosszútávú, mert akkor szoftvert írnak hozzá a lelkes coin kreátorok, bevezetnek egy újabb mocskot amit majd megint lehet bányászni.
Ördögi kör ez az egész ahol csak a gamer szívhat. Kezdem azt hinni, hogy így próbálják a gamer társadalmat a konzolok felé irányítani, mert a nagyok meglátták a videó kártyákban rejlő lehetőségeket. Nehogy már a gémerek vegyék meg azt a pár darab vga-t ami jut nekik. Azok is menjenek csak a bányába.
Az meg csak hab a tortán, hogy az Nvidia aszisztál ehhez. AMD-t meg hagyjuk is. Még csak próbálkozása sem volt mint az NV-nek az LHR-es vga-kkal. Egy követ fújnak ezek.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Allihoppa #154047 üzenetére
Két évet nem húzott ki nálam az a vga. 3 hónapnyi driveres sz.pás után ment a háztól. 46-ért adtam el. Vettem egy 1660 supert akkor még újonnan 95 ezerért. 50 pluszt bőven megért a váltás, illetve a 10k bukó mellett összesen 60. Most 46-ért a hibásakat árulják.
-
pecccccccca
őstag
válasz Balazska90 #154044 üzenetére
Ezt nagyon osztom. Kb pont két éve vettem a 8GB-os RX580-at boltból újonnan 56 ezerért. És azért ez a vga még a mai napig is használható fullHD-ra. Röhejes ami most van.
-
pecccccccca
őstag
válasz jozs6200ax #153633 üzenetére
Jelenleg bármivel érdemes foglalkozni amíg kapható. Sajnos úgy néz ki megint ki lesznek fosztva a boltok. Ha van rá pénzed vegyél vga-t ne agonizálj rajta sokáig!
-
pecccccccca
őstag
válasz nrg_52 #153588 üzenetére
Akkor már én is. Egy 286-os 16mhz-es procival szerelt 2mb ramos gépen kezdtem el Prince of persia-ni. Aztán jött egy 486 DX2 66mhz 8mb rammal. Aztán kb volt minden. Amd 1x egy k6-2-es. De intelen szinte végigmentem 286 óta.
Comodore-t meg Amigát már nem is említem.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Bossp #153577 üzenetére
És a 3080-at vagy a 3080Ti-t, hogy hajtja ki egy 6 magos normálisan? Mármint úgy értem hiába 4k60hz és hiába elég egy gyengébb proci, azért minimum fps-ek is léteznek. És, ha bedroppol neked 20 másodpercenként 15-20 fps-re a játék, mert nem tud tartani egy biztos minimumot akkor mit csinálsz?
Elmondom. Veszel egy jobb procit!
Azért ne gondoljuk már azt, hogy egy 3080Ti mellett bárki is egy low budget cpu-val fog szerencsétlenkedni. Tesz mellé egy minimum 9700-at vagy 9900-at.Egy 9600 jó esetben is maximum egy 3060 ne adj isten 3060Ti vga teljesítmény mellé megfelelő.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Hegasus #153354 üzenetére
Szia.
Csatlakoznék Sundeszhez. Az a 2600k 144hz-hez elég harmatos 1660 Super mellé még akkor is, ha csak 60hz, főleg online lövöldékhez. Sajnos eljárt felette az idő.
Haver 3770k-ja köhögött már 1060 6GB mellett is fullHD-n egy BF1 alatt elég rendesen.
Mondjuk ilyen Overwatch meg Destiny 2-nél még elgurulgat, de komoly szerverekre bemenni mondjuk Battlefield-ben már nem kielégítő, főleg nem 144hz-es monitor mellett.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz SpaceJam #152885 üzenetére
“Pár év után ígyis-úgyis szükség van erre a lépésre, minden márka esetén.”
Szépen néznénk ki, ha ehhez kéne folyamodni pár év után minden vga esetében. Főleg úgy, hogy kb. mindenre lehet kapni gyári ventiket.
Nekem rengeteg kártyám volt és 1-re tettem ilyen megoldást. Egy Radeon 6950-re. Arra is csak azért, hogy jobban le tudjam hűteni.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz jozefgucci1 #152731 üzenetére
Egy kicsit már divat lett a Giga termékeket “diszkriminálni”.
Én 775-ös foglalat óta most a 1155 v2-nél váltottam Gigáról Asrockra illetve MSI-re alaplap téren. Soha (nem túlzok) nem volt semmi gondom Giga termékekkel. VGA-im is nagyrész Gigabyte-ok voltak. Jelenleg is egy Gaming OC 1660 S van amivel szintén semmi problémám. Előtte 1050Ti G1 gaming volt. 1-1,5 évesen adtam el tökéletes állapotban és azóta az új tulajnál is már lehúzott 1,5-2 évet hibátlanul. Van egy tartalék R7 360-am, az is Giga. Tökéletes. Igazából nem is tudok írni olyan esetről, hogy én egy Giga termék miatt szívtam volna. Ellenben asus-szal többször. MSI vga-m is ment tönkre.Természetesen tisztában vagyok vele, hogy mint minden úgy a Giga is elromlik, de, ha csak a magam tapasztalataiból indulok ki akkor biztos vagyok benne, hogy a következő vga-m is Giga lesz.
-
-
pecccccccca
őstag
-
pecccccccca
őstag
válasz King Charles #151376 üzenetére
Igen régebben néha voltak elborult elmék az aprón… Most csak azok vannak…
-
pecccccccca
őstag
válasz jokeph #151343 üzenetére
Én a régi árakat a mai fényében nagyon tudom értékelni.
Épp most esett le az állam. A nemrég 70-80k körüli Vega 56 most [320k] és jegelve is vannak.
Azt hiszem átmegyek Csipkerózsikába és inkább “átalszom” az elkövetkező x évet, mert ezt a fertőt ami jelenleg van ép ésszel nem tudom feldolgozni.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz makoss #151319 üzenetére
Szia. Ekkora összegből 4k-ra úgy, hogy az árban benne lenne még egy táp is, semmilyet. De talán még, tisztán 300 lenne vga-ra akkor sem. FullHD-ra egy 2060-2060S-2070 használtan esetleg AMD oldalról egy 5600xt.
Nehéz helyzetben vagy, mert ez a 250-300k jelenleg nagyon a minimum szinte fullHD-ra is…Amúgy miért akarod cserélni a tápod is? Ha nincs vele gond akkor egy fullHD-s vga-hoz bőven elég. 4k-s VGA-t meg ennyi pénzért sajnos nem kapsz. Legalább a duplája. (Ahogy Bud mondaná )
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz TechN7ne #151309 üzenetére
Most ennek komolyan ki örül? Max a számtech boltok, szervizek akikhez bevittek javításra egy gépet és vga csere miatt a rossz ott maradt náluk…
Ezt a helyzetet “halandó” ember nem tudja kihasználni, mert 99,9%-ban nincs otthon elfekvőben 4-5-6-8-10 rossz VGA amiből pénzt tud csinálni.
Még a hobbi kocaszervizesek akik a haveroknak meg családnak tartják karban a gépeiket, talán ők tudnak belőle kis pluszt intézni a családi kasszába, de aztán pluszt.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz rasotamas #151306 üzenetére
Ez ok. Én is vennék hibás VGA-t, ha kva olcsó. Mondjuk 4 kimenetből 1 nem működik vagy az egyik venti zörög esetleg nincs rajta hűtés. Ha tényleg ennyi a hibájuk…
De az, hogy egy használhatatlan memória hibás 570 40-50 ezer forint és egy kettő jegelve is van, ezt nagyon nem tudom megérteni. Sem eladó sem vevő szinten.
Ezért írtam, hogy az ajtókitámasztó divatozás drága sport, de mint látjuk virágkorát éli.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz rasotamas #151304 üzenetére
A kedvencem az egyik R9 380-as hirdetés aprón ami hibásan használhatatlanul 50k….
Szerk.: Sztorno. Rosszul emlékeztem. Az egy 570-es volt.
A hibás 380 15k…Mondjuk a papírnehezékek és az ajtókitámasztók virágkorát éljük. Drága a divatozás na..
[ Szerkesztve ]
-
-
pecccccccca
őstag
válasz shteer #151089 üzenetére
Nem csak neked címezve!
-Természetesen nem a teljes bedőlést várom. Nem várok én semmit a bitcointól. Én a józan észt várom vissza az emberekbe. Mert jelenleg az anyagi javak hajszolása miatt teljesen tönkremennek az emberi kapcsolatok. Remélem ráébrednek az emberek, hogy nem vezet sehova ez az őrület. Ja, de. Sokkal hamarabb felélünk mindent amit a föld ad nekünk.
Amúgy azok akik pörgetik el az áramot, hozzátesznek az erőforrások gyors elhasználásához egy lapáttal, ők gondolom egyedülálló, nem családos emberek és nem is terveznek semmilyen leszármazottat maguk után hisz egy szülő sem akarna egy leharcolt, kizsigerelt, felélt világba gyereket szülni, hisz a szülő a legjobbat akarja a gyerekének…. Ugye?
Bár manapság bányászni sem kell ahhoz, hogy valaki ne vállaljon gyereket. Csak ki kell nézni a “haladó” nyugat felé. A saját népüket irtják ki, helyezik előtérbe idegen rasszok, népek érdekeit a sajátjaik előtt… Ebbe a világba gyereket szülni csak a legelszántabbak teszik.
Örülök, hogy Magyar lehetek ebben a beteg világban. És hálát adok az istennek, hogy megtaláltam a boldogulásomat. Jelenleg Magyarország egy oázis a sivár és erkölcsileg kiégett európában….
Bocsánat az elmélkedésért. Kijött belőlem.koko52: Azért, mert te így bányászol (ami dícséretes), szerintem ne gondold, hogy ez természetes. Rengetegen le sem xarják, hogy mit tesznek tönkre vagy élnek fel a céljaik érdekében.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Floyd80 #151024 üzenetére
Már egy 1060 6GB is sok neki. Nem képes kihajtani rendesen.
Havernak 3770k mellett volt 1060 6GB Gaming x, de még az is kevés volt a vga-hoz. Ahogy váltott Rizsa 3600-ra megtáltosodott a vga-ja.Elavult régi procik már ezek. Egy 1050 Ti-t esetleg egy RX470-et tennék melléjük maximum.
-
pecccccccca
őstag
válasz BerserkGuts #150882 üzenetére
Sosem fog annyira leépülni a pc-s játékosok tábora, hogy ne portoljanak játékot rá.
Rengeteg ember van, köztük én is, aki biztos nem játszana akkor sem konzolon, ha ingyen adnák…
Akkor inkább összehúzom a nadrágszíjat és spórolok egy 5 konzol árába kerülő vga-ra, de, hogy konzol az én házamban nem fog landolni az tuti biztos!Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Pityu. #150834 üzenetére
Arra akarta a kolléga felhívni a figyelmedet, ha valamilyen sync-el lekorlátoznád a vga-dat a monitorod frissítési frekvenciájához akkor nem dolgozik feleslegesen a vga, nem teker maxon folyamatosan ezáltal nem is melegedne annyira, nem lenne hangos sem mivel a ventiknek sem kell annyit dolgozniuk. Ééttted??
-
pecccccccca
őstag
válasz TechN7ne #150564 üzenetére
Fogjuk már fel? Fogadjuk el?
Ha lenne egy kis sütnivalód ami ebben a fórumban már kiderült, hogy nem sok, akkor rájönnél, hogy a VGA sosem réteg termék volt és nem is lesz. Nem lehet réteg termék, mert rengeteg bevételtől esne el az ipar. Eleve a széleskörű értékesítésben van a biznisz nekik. Ha valamilyen szinten normalizálódik a helyzet bányászat terén illetve kitalálnak valami rendszert amitől tényleg nem fogja megérni VGA-val bányászni akkor szépen visszaállnak az árak is, ha nem is MSRP szintre, de ésszerű emberi árakra. A jelenlegi helyzet, hogy megveszik ennyiért is a kártyákat nem lesz mindig így. Penge élen táncolnak a gyártók az ilyen magas árakkal. Ha elvesztenek sok vásárlót a tarthatatlan helyzet miatt és a bányákba sem kellenek majd a vga-k akkor szépen néznek ki. Ezt nem fogja kockáztatni egyik gyár sem. Biztos, hogy törekedni fognak, hogy visszaálljon minden a normális kerékvágásba. 1-2 évbe még beletelik valószínűleg, hogy az árak normalizálódjanak.
-
pecccccccca
őstag
válasz omfgk #150491 üzenetére
Mi az amitől beesik a felére? A tendencia az, hogy évről évre egyre nagyobb az igény. Nem lesz itt visszaesés a vásárló kedvben. Sőt. Lassan egy szemöldök csipesz is okos már. Nincs az a mennyiség ami ne fogyna el félvezetőkből, chipekből.
Ez már nem kifogás a gyártók részéről sem, hogy mi lesz, ha…. Olyan kb már sosem lesz, hisz pont ezek terelték az emberiséget a teljes elektronikai függéshez.
Állnak le az autógyárak, mert nincs elég félvezető alapanyag.
Egyre több ágazatot kényszerít leállásra a hiány…Egy globális gazdasági világválságnak kell történnie ahhoz megint, hogy visszaessen a kereslet kicsit. Mondjuk, ha minden így marad és nem növelik a kapacitásukat a félvezető gyártók akkor el is fogják érni, hogy válság legyen…
-
pecccccccca
őstag
válasz Qtya123 #150439 üzenetére
Az utolsó bekezdésedhez csatlakozom. Biztos sokak fogják feladni a PC vonalat ilyen árak mellett…
Mondjuk én kb. mióta az eszemet tudom PC-m volt csak és lesz is.
Az adatlapomon levő gépet még pont áremelkedések előtt dobtam össze. Épp ma végeztem egy Q6600, 8GB ddr3, R7 360-as géppel. Apunak csináltam. Meg van még egy B365 Phantom Gaming 4 lapom amire hamarosan felépítek egy alap játszós, netezőst.Humorban nincs helye tréfának!
-
pecccccccca
őstag
válasz Pityu. #150346 üzenetére
Mindenki csak lövöldözik vaktában ezzel kapcsolatban. Senki nem tudhatja. Az emberke sem tudhatja csak tippelget.
Sajnos azt a világot éljük ahol semmi nem kiszámítható, semmi nem biztos.
Sokan fürödtek be azzal, hogy vártak, mert majd lejjebb mennek az árak. Mikor venni akart még csak x ára volt a vga-nak, ő is pont azon agonizált, hogy hátha lejjebb mennek. 1 hét múlva x+70 ezerbe került ugyan az. Megérte várnia…
Ha van most pénzed megvenni amit kinéztél akkor csapj le rá, mert még a végén te is azzal szembesülsz kis idő múlva, hogy 20-30-40 ezerrel drágább lett minden.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz giornalista #150095 üzenetére
Szerintem nem a saját helyzethez mérten drágák a kártyák...
Az egy éve újonnan 56 ezres rx580 8GB most 270 ezer... A 95 ezres 1660 super is 270 körül. Normális??? NEM!
Persze most ennyi, de nem normális... A kriptopénz sem normális. Semmi sem normális. Az emberek gondolkodása sem...
Na azt hiszem el is érkeztük egy szép új világba. Nincs norma, nincs érték, nincs semmi amihez mérten ki lehetne mondani azt, hogy mi normális és mi nem! Az sem normális, hogy valaki vízilóként éli az életét... Mert ugye megteheti. Szépen elérte a “haladó” szellemiség, hogy ne legyen norma amihez lehetne igazodni...[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz BerserkGuts #149939 üzenetére
Azóta megy a nettó f@szság, hogy a te szavaiddal éljek, mióta itt rontod a levegőt, osztasz ki mindenkit és kötsz bele mindenkibe!
Nézz tükörbe kérlek!
A trágár szövegedet meg hagyd meg a családodnak otthonra. Ott biztos díjazzák!
Részemről ennyi. Több offot nem pazarlok rád.[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Allihoppa #149918 üzenetére
Persze majd mérlegel. Amúgy ennek a topiknak mi lenne az értelme, ha mindenki majd mérlegel? Nem kifejezetten kártya ajánlás a lényege egy ilyen topiknak. Sokszor az ésszerűbb megoldásokat is le kell írni, hogy talán jobb irányba terelődjenek az illető gondolatai. Számtalan esetben vitt jobb irányba egy VGA vásárlást az ide bekérdezőknek a segítők válaszai. Sokan még meg is köszönték vásárlás után az itteni segítséget, mert belátták, hogy az elképzelésük nem volt megfelelő.
De igazad van. A mérlegelés fontos. Józan ésszel. Mindent számba kell vetni jelenleg a VGA vásárlásnál, mert azért nem kis összegek pörögnek az árcédulákon.
Én még szerencsésnek mondhatom magam a tavaly vásárolt 95 ezres 1660 superemmel. Igényeimnek tökéletesen megfelel. És ahogy elnézem. 3 évig simán elvagyok vele a fulHD 75hz-es monitorom mellett.
[ Szerkesztve ]
-
pecccccccca
őstag
válasz Pitterix #149913 üzenetére
Igaz.
230-280-ig vannak. Attól függ milyen típusa van havernak. Ha egy strix vagy egy Gaming x akkor annyi a jelenlegi helyzetben reális lehet. Más esetben 230-250 talán. Amúgy a 280 ezreseket nem kapkodják. Az olcsóbbak már jegelve... Persze próba cseresznye. Én kívánom, hogy jó áron el tudja adni. Csak tényleg mit vesz helyette? Ha 280-ért elmegy a kari akkor 300-ért mi lenne az igény AMD oldalról. Plusz 20-30 ezer ráfordítással meg akkor már indkább NV. 300 körül ki lehet fogni 3060-at. Más fele ugrálásnak nem látom értelmét. Talán egy jó áras 5700xt. De akkor is plusz 70 ezer a váltás kb. és akkor megint egy pár éves VGA-t vesz.
Egy szónak is száz a vége. Egyetlen értelmes váltást látok ebben a történetben, NV 3060.Humorban nincs helye tréfának!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- ASUS GeForce RTX 2060 Dual OC EVO 6GB GDDR6 Új thermal padokkal
- Eladó Powercolor RX 580 8GB dobozában - csere is érdekel nagyobbra 1660 és felette
- MSI Radeon RX 480 8GB GDDR5 256bit (RX 480 GAMING 8GB) Videokártya Eladó
- Powercolor r9 390 8 Gb kártya eladó dobozban
- ASUS Radeon HD 5450 Silent LP 1GB GDDR3 64bit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest