-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz Fitzgerald #153194 üzenetére
+1 ha nincs vga akkor a gamek sem fogynak, cpu, ram, lap, monitor stb. Össze van láncolva minden mindennel.
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Fitzgerald
veterán
válasz kolopele #153183 üzenetére
Azért az szerintem a gyártók számára is világos, hogy ez nem maradhat így. Tavaly a lehető legrosszabb forgatókönyv vált valóra, amikor egy történelmi világjárvány közepén egyszerre jelent meg az új konzolgeneráció, az új VGA generáció mindkét tábornál, illetve az AMD Zen 3. És akkor mindezt sikeresen koronázta meg a hamvaiból újjáéledő kriptohoki.
Csak hát a kriptomatyizást előbb-utóbb valószínűleg mindenhol szabályozni fogják államilag, van aki előbb kapcsol, van aki később.
És akkor majd újra a tartalomgyártók és a játékosok fogják eltartani ezeket a cégeket.
A fentiek nélkül is aránytalanul meredeken emelkedtek az árak az elmúlt évtized során, hosszútávon, szabályozott kriptokereskedelem és tehermentesített gyártósorok mellett pedig jóval kisebb lehet a piac és a magas árak mellett realizálható haszon, szóval kelleni fognak azok a gamerek a gyártóknak, az összes szegmensben.
Kicsit olyan ez, mint a covid. Kecmergünk kifelé belőle, csak sokkal lassabban, mint vártuk.
De előbb-utóbb vége lesz. -
Razor18
tag
válasz Hegyirabló #153192 üzenetére
Hát, clickbait-nek biztos jó volt...
-
Hegyirabló
veterán
-
Razor18
tag
válasz Hegyirabló #153187 üzenetére
... az USA-ban... Köszi, Csoki!...
-
varadigabor
senior tag
Sziasztok!
Zotac mennyire megbízható márka? Nekem eddig csak asus kártyáim voltak.
Ez elég jó áron van casekingen: ZOTAC GAMING GeForce RTX 3070 Ti AMP! Holo LHR, 8192 MB GDDR6Xwww.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
GEIL
addikt
válasz ribizly #153188 üzenetére
Nem ér többet...jó áron adta el őket.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
ribizly
veterán
válasz KAMELOT #153180 üzenetére
Havernak 110k-ért ment el az MSI 1080Ti Gaming X-em, én meg ~190k-ért kaptam a Gigabyte RTX2080Ti Gaming OC-t.
Bár én azon voltam leakadva, hogy még a 3080-ak megjelenése előtt egy arc 2db még bőven garis 2080Ti-t adott el 150k/db áron aprón.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Hegyirabló
veterán
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
sunny84
senior tag
Üdv, lenne egy kérdésem van értelme egy ilyen kezdő játékos plusz konfignak neki állni egy 1050 ti kártyával ami 50 körül mozog árban ?
" Ez nem autó ez HONDA " - Ha második vagy, te vagy az első, aki veszít. -
-
warcat
veterán
válasz Fitzgerald #153182 üzenetére
Németeknél én már nem látok további áresést, volt miből de úgy érzem kb vége.Várni persze lehet de lassan a 3000-es széria életciklus felénél járunk, akkor meg már el lehet kezdeni a várakozást a 4000-re és sosincs vége.
EA: It's in the crate!
-
kolopele
nagyúr
válasz Fitzgerald #153182 üzenetére
Meglátjuk. Én nem igazán izgulok az árak miatt, a 3080 - at nem tervezem igazából cserélni, max. ha a 3090 ára visszamegy legalább 500-600k körülire, még egyszer nem adok érte annyit mint először, aztán még hibás is volt. Szerintem ez reálisabb elvárás, mint egy 6800 230 - ért, de legyen úgy. Nem tudni mit hoz még a következő két hónap, sok tényező fogja befolyásolni a VGA árakat.
[ Szerkesztve ]
-
Fitzgerald
veterán
válasz kolopele #153181 üzenetére
Tudom mennyiért mennek most, illetve nem mennek, állnak. Kb. jegelve nincs egy darab 6800XT most ennyiért, kezdenek felébredni az emberek, kezd eljutni a tudat szintjére, hogy most várni kell még kicsit. Amúgy a sima 6800-ra írtam a 230-240-et, szerintem ez teljesen reális lesz 1.5-2 hónap múlva.
-
kolopele
nagyúr
válasz Fitzgerald #153179 üzenetére
A 6800XT jelenleg 450-500k között mozog, de álmodozz csak 230 ezer forintos árról
Amúgy meg a 3060 inkább közelebb áll a 2070 - hez mint a 2080 - hoz, szóval tipikus FHD 60-75HZ - es kártya, de arra kiváló.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
-
kolopele
nagyúr
válasz Scarletiel #153176 üzenetére
Már van 3060 Ti is 290-300k - ért, szóval aki felvásárolja és rádobna 40 ezret nem fogja tudni eladni.
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Scarletiel #153176 üzenetére
Az meg is érdemli.
-
Scarletiel
senior tag
válasz coolpet #153175 üzenetére
És azt fel is fogják vásárolni, rádobnak 40-et és hirdetik apron
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
coolpet
senior tag
Most van, vigyétek Nekem még sok!
Az a fura, hogy Foramaxnál 400-ért komplett gépet kapsz 3060-al
[ Szerkesztve ]
-
-
ribizly
veterán
válasz nrg_52 #153159 üzenetére
Nekem ez nem üti meg az ingerküszöböt.
Olyan 380k körül (3080 TUF, Strix, SuprimX, GamingX/Z trio) már meggondolom. Igazából mindenkinek közösen vissza kellene fognia magát és nem vásárolni. Saját az árak is szépen egyszer lejjebb mennének.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
WynNyback
tag
Sziasztok!
CIV6 fullon (1920x1200) Linux-on Steamen. Vegyek egy APU-t? Más dolgokban kell a viszonylag erős proci. De játék csak CIV6. (most egy 1050 TI van de azt a fiam gépébe átrakom a 2600-os Ryzennel együtt ezen fullon ment akadás nélkül (1920x1200)).
Az AMD Ryzen 7 PRO 4750G procin gondolkodok.
Köszönöm a tippeket!
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz arcitec #153160 üzenetére
En foramaxnal, es erdekes, hogy a webshopon 239900 volt rendelesnel, amikor hivtak, hogy csak v2 van akkor 229900 volt a weboldalon, a szamlan is ez utobbi szerepel, most megint raneztem, ujra 239900 van feltuntetve webshopon. Ugyhogy vagy marha nagy mazlim volt, vagy majd hivnak, hogy kaki van a palacsintaban. kiderul.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
kolopele
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #153163 üzenetére
Így van, nem ugyanaz, 1660 - ból is van super meg ti
-
nrg_52
addikt
Az enyemet meg nem, de meggyoztem magam es en is bezsakoltam ennyiert, ki tudja mi lesz...
-
nobela
senior tag
TUF 3060 V2 OC 230k-ért frissen kibontva a kezemben.
A jelenlegi helyzetben nekem ezen a szinten már elérte az ingerküszöbömet
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
kwzatz
őstag
válasz kolopele #153136 üzenetére
A logika azt diktálná, hogy akkor valahová a 2060 Super és a 2070 közé lövöd be, nem a 2080 Superhez, mert ahogy a többiek is írták, semmi köze hozzá. Jól írta Kamelot, valahol 150-160k körül kellene lennie normál körülmények között. Ha most nem is, jövőre valószínűleg lesz is ennyiért.
Írja mindenki a "chiphiány, soha nem lesz már olyan mint régen" dolgot, aztán valahogy a crypto árak esésével mégis csökkentek a kártyák árai is erősen (attól függetlenül, hogy még így is túlárazottak ahhoz képest, amilyenek majd a valódi crypto bear marketben lesznek). Szóval be lehet nyelni a "magyarázatokat" rendszeresen, de szerintem egyszerűbb lenne a történésekből, folyamatokból leszűrni a napnál is világosabb következtetéseket és csak a kereslet-kínálat alakulására figyelni.
[ Szerkesztve ]
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Selynelar
aktív tag
Igyekeztem összeállítani jövőtálló konfigot. S általában próbáltam forgatni a pénzt. Pl eladom-veszem a régi-új hardvereket. Persze ezzel minimálisat bukni. Ami van mikor összejön, van amikor nem. Bár,hogy a "jövőtálló" mennyire helyénvaló kifejezés manapság.... Ebben már nem vagyok biztos. Maradjunk abban, hogy szeretem naprakészen tartani a hardvereimet. Most a terv még ez a Vga volt. S most nem tervezek hozzányúlni a géphez jó darabig. Remélhetőleg nem is kell.
kolopele:
Így van. Nagyon vártam már, hogy egy ilyen duruzsoljon a gépben.arcitec:
Kívánom, hogy legyen így. S ne legyen 4. típusú találkozások
[ Szerkesztve ]
-
kotibor
tag
válasz zooorba #153149 üzenetére
Ugyanaz a téma mint évekkel ezelőtt...magyarán a bányászat alatt mennyire "degradálódik" a kártya, stb.
Nagyon sokan és nagyon sokat beszéltek erről, van erre és arra is "bizonyíték"....Én azt mondom ár kérdése a dolog....
2004-óta csere-berélek, az ezt megelőző értékelési rendszer alapján: kotibor felhasználónak 227 pozitív és 0 negatív értékelésem volt---> http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=kotibor
-
zooorba
tag
Ez a csávó elég jó dolgokat beszél . https://www.youtube.com/watch?v=kj9cuptzAag ,https://www.youtube.com/watch?v=13LAboN71po
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Selynelar #153142 üzenetére
Azta...azért cseppet ilyenkor irigykedek.....az otthon lévő 3 PC nem ér annyit mint ez a kártya amit most veszel....hihetetlen összeg...fél millio Ft....
bár a konfigodat olvasva nem aprózod el a dolgokat....------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Selynelar
aktív tag
Tegnap sikerült [Ebből] kifognom az utolsó darabot
Holnap ha minden igaz, hozza a futárExtreme Digital-nál van még talán belőle 30k-val drágábban.
-
palfitom
félisten
válasz virkir #153137 üzenetére
"3060_tól felfelé nem vennék olyat semmiből"
Bár tud jó lenni egy kétventis hűtés is (pl. MSI 3060Ti Gaming X /nem trio), de alapvetően valóban gyengék a kétventisek már ebben a kategóriában.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
demmer123
őstag
válasz Garsza #153113 üzenetére
Teljesen igazad van, 3060 ti egy középkategóriás kártya, amikor megjelent 160-170-ért mentek pár napig az volt a reális ára érte, 3060 meg jelenleg 220-250k hol ér annyit? 3070 mentek azon az áron.
Ennyi erővel ha megjelenik majd a 4060 kártya 400k-ért kell adni mert erősebb lesz a 3070-nél pl
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
Nem, csak egyelőre 4k kivételével mossa a képet. Ez van akit zavar, van akit nem, általában akinek gyengébb a kártyája és az fps a lényeg, ott érdemes lehet bekapcsolni. Nálam a 4k miatt meg az eleve erős kártya végett jó nagyon, csak még nincs túl sok játékba beleépítve. Nagy eséllyel fogják még tökéletesíteni a későbbiekben. Control játékod ha megvan, meg is tudod nézni a különbséget ha bekapcsolod.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
hülye kérdés:
DLSS az felbontáshoz kötött ? (RTX kártyákon)
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
zooorba
tag
Egy vèlemèny a mai világban hogy már minden idèzöjelben okos eszköz a háztol kezdve az autókig meg minden olyan elektronikus eszköz amit ha sorolni kellene órákig tartana ez azt eredmènyezi hogy csip hiány alakult ki ahogy ezt elöttem szólók is leirták . Tehát naivság lenne azt feltètelezni hogy az árak visszaállnak a règi mederbe de egy bizonyos csökkenès mèg talán várható az elmúlt idök túlárazása miatt . A használt piacon is látható hogy boritva van kártyával de a vásárlás viszont nincs mert mèg mindig túlárazás van ott is csak az èszerüen beárazott kártyák mennek el !
-
Mirman
őstag
Szerintetek az alsó ház mikor fog mérséklődni ? Kellene valami kártya (újonnan lehetőleg Asus ) kb csak photoshopra meg nagyon alkalmi nem grafika igényes játékokra. 2019-ben adtam el 1050Ti-t 50K magasságában ami teljesítményre akkor elég volt ,de nem visz rá a lélek hogy most dupla áron 2 évvel később ugyanezt vegyek.
-
GEIL
addikt
válasz virkir #153124 üzenetére
Utánaolvasva nekem nem teljesen tiszta mennyivel rosszabb az LHR verzio az alapnál...de akkor ezek szerint a TUF-os a legjobb vétel a 3 közül?
[ Szerkesztve ]
-
Skiz
csendes tag
válasz arcitec #153121 üzenetére
3070 [link]
3060Ti [link] itt van 3060 mini 225-ért
sima dual 230 Foramax [link]
Ez csak 2 bolt.A 2060-as már nem él,de volt 2 másik boltban 145-155-ért
Persze egyik sem Tuf/Rog,csak egy tipus kezdőára
szerk : Remélhetőleg a scalperek nem vásárolják fel akkor bízzunk benne rájuk rohad[ Szerkesztve ]
-
Skiz
csendes tag
Alakulnak az árak,3070-es van már 320 alatt,3060 225-ért Ti 275 webshopokban,volt 2060 több helyen 145-155ért(igaz csak pár óráig).
Már nem hétről hétre,napról napra csökken az ár.Amint beesnek a 3060-ak 180-ra a 1660S remélhetőleg 120 lesz,akkor pedig lesz 100-ért használtan,jelenleg ez ~120 (Ti)
Eredeti árára szerintem sajnos nem fog visszaesni semelyik kártya( esetleg 1050Ti ) -
GEIL
addikt
válasz Zimmi91 #153118 üzenetére
Az RTX2060 teljesítménye inkább a GTX1660TI teljesítményszintjén van....ami azért veri a GTX1650Super-t.
Ha használtat nézel, akkor egy GTX1070 vagy GTX1080 is jó választás lenne az RTX2060-nal szemben........utóbbi hiába "RTX"-es....pont abban hasal el.
De ezt még mindig embere válogatja hogy kinek mi "elég".....mlyen montor és felbontás, milyen grafikai részletesség....stb......nagy eltérés van ezek között.
Van aki 1440p-n de full LOW grafikán tolja....én inkább maradok FullHD-n, de ott minden csutkára állítva legyen.
Az pont gáz, ha új gép vagy új VGA......megy az 1440p és egy-két grafikai dolgot csak mediumra tehetsz a very high/ultra helyett...mert máskülönben akadozik vagy droppol XD ciki...főleg egy félmilliós gépen.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz gejala #153116 üzenetére
Így van.
Általános drágulás és csip-hiány is van, tehát már nem lehetnek ugyanolyan árak, mint "induláskor" voltak.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
gejala
őstag
válasz KAMELOT #153108 üzenetére
Azt ne felejtsük el, hogy már sokszor volt gyártói áremelés Ampere esetében. Az FE-k MSRP ára az csak beetetés volt USA-ban, EU-ban soha nem lesz a közelében se semmi.
Most német ASUS webshopban 800 EUR a 3060Ti TUF. Tehát a 300k ár az már a normális érte. Gyártói ár alá aligha fognak menni kiskerek.Ha a következő években 200k alatt lehet majd kapni új játékokra alkalmas kártyát, összetehetjük a kezünket. 100k-ért sajnos már csak legfeljebb IGP lesz a procinkban.
[ Szerkesztve ]
-
Garsza
veterán
válasz beyruth82 #153112 üzenetére
És? Nem az a új szériák kihozatalának lényege, hogy mindég jobb, gyorsabb, új technológiákat felvonultató újjításokat hozzanak?
Vagy akkor majd ha az rtx **30 a 3060Ti szintjét fogja hozni, akkor 1000euro lesz a belépő kategória?
Felejtsétek már el hogy egy 3060 -at 2080 -hoz hasonlítotok árban. A 3060 -at a 2060 kell a 3070 -et a 2070 -hez és kész. -
Ragnar_
addikt
Oke, hogy inflácio+euró árfolyam de a 1070-et annó még 150k-ért vettem.. Nekem ma 200k a lélektani határ egy VGA-ra. Nyilván 220-at még kifizetnék, de 280-at már nem nagyon. Szóval olyan VGA lesz ami a budgetbe belefér. Viszont az is tányező, hogy egy 70-es teljesítménykategória kb. egy 2 évvel tovább tudja a 60FPS-t, mint a 60-as teljesítménykategória, és megérte a kb. 30-50k felárat. Nyilván más a helyzet, ha 144Hz-et kell meghajtani nem 60-75Hz-et, akkor ugye jöhet a 80-as teljesítményszint, mert minél több, annál jobb.
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Allihoppa
aktív tag
válasz KAMELOT #153097 üzenetére
"Szeretnének nem bukni rajta, csak nem fogják venni mert tudják nem éri meg."
Akkor mennyit fog rajta bukni, ha 350 helyett már csak 300-at fognak kifizetni érte? Szerintem nagyobb lesz a veszteség, ha lejebb megy az ár. Mondjuk az is elképzelhető, hogy bizik az emelkedésben az illető. Senki se szeret bukni, de ez sajnos elkerülhetetlen.
[ Szerkesztve ]
-
nrg_52
addikt
válasz Sub-S #153101 üzenetére
En peldaul nem szeretnek kulfoldrol rendelni es biztos nem vagyok ezzel egyedul, ezt a lehetoseget nem vetted figyelembe. Nevezzuk ezt a sajat hulyesegemnek, de igy ebbol a szempontbol a kulfoldi arak engem hidegen hagynak.
[ Szerkesztve ]
-
Angelotti
tag
Sziasztok!
GTX 750Ti-t szeretnék venni használtan. Melyik gyártót+típust érdemes preferálni?
Létezik Fan Stoppos verzió belőlük?Köszönöm!
(egyébként 20, max 25 ezret akarok áldozni egy használt kártyára. A 750Ti-on kívűl még mi jöhetne szóba?)
(*)(*)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- World of Tanks - MMO
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Tőzsde és gazdaság
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GTA: San Andreas
- Filmvilág
- Építő/felújító topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest