- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
Az építőanyag, építőipar 3x ára nem zavar? Szerintem az a teljes lakosságot érinti, nem néhány gémert. Azt látod, hogy az is világviszonylatban valós probléma, mégsem lehet vele mit tenni. De lehet, ne vedd meg! Én sem költök a házra 3x áron, hiába a támogatás, azt rég benyelte a rendszer, duplán!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
GEIL
addikt
válasz Baltazár123 #153697 üzenetére
Ez a "bitcoin" meg virtuálisan bányászott kézzel nem fogható kitalált valamik a nagy nullával kéne hogy egyenlőnek lenniük.......bár én már a bankok által biztositott "virtuális nullák" kérdését is kétkedéssel fogadom....egyszerűen nincs mögötte fizikai érték / háttér / fedezet....ez csak képernyőn látott nullahalmaz....mint a "lopott idő" c. filmben.
Összefogva kell húzni egy vonalat....kihúzni a dugót...lekapcsolni ezt az őrületet és kicsit visszatérni a 2000-es évek elejére banki meg virtuális pénz terén....azt a balfék Muskot meg ráspaniferezni egy Tesla tetejére hason és a seggébe dugni 2 db 70 fokos RTX 3090-et.....aztán kilőni földkörüli pályára visítani, a sok nyerészkedővel együtt.
Borzalom hogy nem tud átlagember venni magának egy videókártyát úgy, hogy ne fájjon az ára. Havi átlagkeresethez viszonyítva 2004-ban még tudtam venni 1/2 -ed fizetésből egy korrekt vga-t......most jó ha egy 1660-at kapnék rajta.....esetleg.
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
ribizly
veterán
válasz Baltazár123 #153697 üzenetére
"van egy kis esély, hogy nekik lesz igazuk"
Ettől egy kicsit tartok, de azért nem annyira nagyon.
Igazi, valós értéket nem képviselnek ezek a coin-ok vagy a hash-ek.
Lehet belőlük pénzt csinálni (pl. titkosítás használatához vagy ransomware követelésekor felhasználni), a "ritkaságához" és bonyolultságához lehet értéket kötni, de ettől még a normál életben nem szabadna ilyen szintű mozgatóerővé válnia. Ráadásul ezek nem örök életű és megváltoztathatatlan dolgok (mint mondjuk az arany, az ingatlan, stb.), így bármikor megszűnhet, átalakulhat.
Szóval én bizakodó vagyok, hogy ez az agymenés nem lép ki jobban a határaiból.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Baltazár123
senior tag
válasz KAMELOT #153696 üzenetére
Spekuláció, ahogy a holland tulipánhagyma volt akkoriban az európai kertészet megmentője, most meg ez a bitcoin meg a többi coin a jövő fizetőeszköze.
Hát hogyne, a Tesla is megrángatta kicsit az árfolyamot és ha jól tudom, már visszakozott a bitcoinért vásárlásból. Legalábbis nem erőlteti.
Meg ahogy sok agyament a dogcoinba is ezt képzeli. Aztán persze van egy kis esély, hogy nekik lesz igazuk és akkor lehet majd mellet döngetni.
Jelenleg mindenféle következmény nélkül lehet a coinok árfolyamát egészen pofátlan módon is befolyásolni. Nincs felügyelet, a fene nagy szabadságban, de van brutális speka.
Mondjuk csodálkoznék ha még senki nem perelte volna be usában Muskot károkozásért, de valószínűleg neki jobb ügyvédei vannak[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
Tudjátok mi a probléma a mostani helyzettel?
Hogy azokat igazolja és támogatja most meg a piac, akik visszatartották a kártyákat és magasan tartották az árakat az utóbbi hetekben.
Végre elindult valami, kezdtek kártyák lenni a polcokon, erre megszaladnak az árfolyamok és megint beindul a láz, csak mert egy csávó belengetett valamit Twitter-en... Hát borzalom.
Komolyan elgondolkodtató, hogy van e értelme ezzel tovább foglalkozni.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kwzatz
őstag
válasz Allihoppa #153688 üzenetére
Így van, ajánlani azért nem ajánlanám.
KAMELOT: Igen, csak az utóbbi években egyre kevesebben rendelkeznek "biztos bevétellel". "Változékonyabb" a világ mint valaha. Ha meg tuti a bevétel, illetve van több bevételi forrás, tartalék, befektetés, akkor meg általában nem kell hitel ilyen fogyasztási cikkekre. Szóval jó szándékkal mondtam, hogy nem ajánlanám, de nyilván mindenkinek magának kell felmérnie a kockázatokat. Nem is offolnék ezzel kapcsolatban tovább.
"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz KAMELOT #153686 üzenetére
Én ezt a részét nem is vitatom. Amire gondoltam, az inkább az, hogy pl. meséld el ezt néhány embernek, hogy milyen sima fizetni a részleteket, akinek mondjuk az elmúlt 1,5 évben váratlanul megszűnt a munkája vagy jött valami előre nem látható történés, betegség, baleset, anyagi kár, stb. Esetleg nőttek más költségei, amivel nehéz előre kalkulálni.
Vagy ha nem egyszer vetted igénybe ezt a hitelt, számold ki, összesen mennyi pénzt adtál ki az abszolút semmire, vagy hogy hány órát dolgoztál ezért a nagy büdös semmiért. A tartozáshoz kötődő pszichológiai tényezőkről ne is beszéljünk. Ezekre általában hajlamos nem gondolni az ember hitelfelvételnél, és hát általában azok vesznek fel hitelt ilyen termékekre, akinek nincs megtakarítása, így amikor eljön a váratlan, akkor probléma van. Ennél mélyebben is bele lehet ebbe menni, de felesleges.
(egyébként ahogy Scarletiel írta, az vállalható)"Everything is high risk, if you are a pussy."
-
vaakuum
addikt
válasz Sundesz #153683 üzenetére
Mondjuk elírtam, 980-at kellene cserélni, nem tudom hogy miért 1080-at kérdeztem...
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
vaakuum
addikt
1080-at most érdemes lehet cserélni valamire, ami erősebb, és max. 120 körüli áron megáll?
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Scarletiel
senior tag
válasz töky76 #153679 üzenetére
Ésszerű keretek között nincs baj a hitellel szerintem. Sokan ott rontják el, hogy folyamatosan mindent hitelre vesznek meg, akár több hitel is megy egyszerre és jön egy rotty ami után nem tudja egyiket sem fizetni, majd megy az élete a levesbe. Én alapvetően nem értek egyet azzal, hogy tv, telefon, számítógép, vga, stb hitellel legyen kifizetve, de most nincs más választásom, ha akarok egyet és lehetőleg a mostani áraknál nem magasabban. Nem is akarok nagy hitelt felvenni, igazából 2 hónap múlva megyek is be a bankba visszatörleszteni az egészet. Lehet +20k lesz így a buli, de inkább most +20k mint 2 hónap múlva +100k. Ha meg beesnének az árak nagyon, akkor meg így jártam és a türelmetlenségért fizettem. (Kívánom amúgy, sok gamer társam érdekében, hogy így legyen)
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
töky76
tag
Azért óvatosan a hitellel, mondjuk nincs benne tapasztalatom és nem is lesz. Nekem a 2008-as válság pozitív volt a svájci frank miatt, ez csak szerencse volt.
De amit a betegek meséltek az elszomorító. -
Scarletiel
senior tag
válasz giornalista #153674 üzenetére
Hisztiztem eleget én már, és még mindig nem értek egyet a jelenlegi helyzettel, de jah, nagy levegő aztán mehet.
Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
kwzatz
őstag
válasz giornalista #153674 üzenetére
Jogos, az egy külön kategória.
-
kwzatz
őstag
válasz Scarletiel #153672 üzenetére
"Bocs, hogy mindig teleszemetelem a fórumot, de ez a bitcoin amióta velünk van tartja bizonytalanságban az embert és ez a legnagyobb rossz ami történik."
Amíg az a legnagyobb rossz, hogy az embernek hitelfelvételen kell gondolkozni azért, hogy ne kelljen egy évet várnia a játékra szánt, kb. 130-140 ezer Ft-ot érő, de jócskán 200 ezer Ft felett árult videokártyára annak érdekében, hogy az aktuális retek módon optimalizált, játékélményben meg 3 fős indie csapatok produktumai által megszégyenített AAA fércmunkákkal (tisztelet a kivételnek) ne "csak" FHD 60 fps-sel tudjon játszani (mert hát a játékok 99%-ára amúgy teljesen felesleges), addig nincs nagy probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Pkc83 #153666 üzenetére
Akármelyik boltot néztem, egyik sem volt 0% THM-es részletfizetéssel. Valahol 10 és 25% között mozogtak, rendszerint otp és cofidis hitelkonstrukciók mellett. Ha a saját bankomnál intézem, akkor +20k-ba kijövök.
Nekem ez most egyszerűbbnek tűnik, de igaz nem vagyok nagy mágus.
#DUPPLY
Abszolút nem fájna a hitel sem, csak az elveimmel szembe megy, hogy tv-re, telefonra, vga-ra vegyek fel. Az a baj, hogy a jelenlegi bányász helyzet, meg, hogy senki nem tud soha semmi biztosat belesodor abba, hogy ilyen kedvezőtlen döntéseket hozzak, mert ki tudja, hogy 2-3-4 hét múlva mondjuk a 220 ezres kártyából nem lesz-e 300 ezres. Aztán ki tudja az meddig fog tartani. Utána jön az ősz, a tél ahol ti is mondtátok minden csak drágulni fog, ott azért nem tudok majd venni. Kicsit most úgy érzem, hogy vagy most veszek és meglépem ezt a maflaságot vagy majd jövőre, de akkor meg már 4000-es szériáért fájna a szívem és ugyanebben a mókuskerékben lennénk.
Bocs, hogy mindig teleszemetelem a fórumot, de ez a bitcoin amióta velünk van tartja bizonytalanságban az embert és ez a legnagyobb rossz ami történik. Mert sose tudod lesz-e még rosszabb.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
Pkc83
őstag
válasz nobela #153669 üzenetére
Az csak egy példa volt a számok semmilyen konkrétumot nem takartak.
"A kártya árak meg közben simán lehet hogy még jobban kilőnek... Plusz addig játszhat is nyugodtan, nem kell az árakon idegeskednie.
Ha stabil normális jövedelme van akkor nem biztos hogy rossz megoldás."
Egyetértek ,sőt egy szóval nem mondtam,hogy ne vegyen fel hitelt ha akar.
Pusztán azt ajánlottam figyelmébe ,hogy létezik áruvásárlási hitel is ami ugye
általában kamatmentes. Szerintem az a legjobb ilyen célra. Személyi kölcsönt
én biztos nem vennék fel egy vga miatt. -
kwzatz
őstag
válasz Allihoppa #153665 üzenetére
"Legrosszabb döntés hitelre venni bármit."
Amúgy szerintem itt is az játszik, mint minden másnál:
Amikor nagyon kuporgatni kell rá a pénzt, nagyon át kell gondolni, nagyon szívja az ember a fogát vagy hitelt vesz fel rá, akkor általában jócskán tovább nyújtózkodik, mint ameddig a takarója ér. De hát mindenkinek lelke rajta, végül is ez nem az ingyenes pénzügyi tanácsadás topic."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
nobela
senior tag
válasz Pkc83 #153666 üzenetére
"Például 300k bankból,visszafizetsz kb 350k-t."
Azért az elég sz@r hitel.Személyi kölcsönt ki lehet fogni 7-8% körüli kamattal, ha egy évre veszi fel az bő 20 ezer Ft.
A kártya árak meg közben simán lehet hogy még jobban kilőnek... Plusz addig játszhat is nyugodtan, nem kell az árakon idegeskednie.
Ha stabil normális jövedelme van akkor nem biztos hogy rossz megoldás.
AZ ÉV AJÁNLATA! Szinte új Sennheiser HD650 ezüstözött KáCSa szimmetrikus kábellel eladó: 99.900.-
-
Pkc83
őstag
válasz Scarletiel #153663 üzenetére
Egy boltba nem tudod inkább áruvásárlási hitelre venni? Csak mert azok
általában kamatmentesek. Banki hitelre elég sok lesz a kamat és ha azt
is beleszámolod akkor akár jobb vga-t is vehetsz "ingyen" hitelre.
Persze beleszólni nem akarok,csak egy tipp.szerk.:
Például 300k bankból,visszafizetsz kb 350k-t.
Akkor már nem jobb áruvásárlási hitelre 350k-ért venni egy jobbat?[ Szerkesztve ]
-
Allihoppa
aktív tag
válasz Scarletiel #153663 üzenetére
Legrosszabb döntés hitelre venni VGA-t, inkább várd meg a fizut. Kevésbé fog fájni 2-3 hónapig a zsíros kenyér, mint a hitel.
[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz giornalista #153659 üzenetére
Házhoz kérném, de eldőlt, holnap bemegyek a bankba, felveszek 300k-t aztán lesz ami lesz. Csak remélem hamar elbírálják (tökéletesen megfelelek amúgy minden elvárásnak) és megkapom minél hamarabb a számlámra.
-
-
giornalista
senior tag
válasz Scarletiel #153644 üzenetére
miért nem csinálod azt, hogy megrendeled most (jó, legyen mondjuk jövő héten), és kérsz átvételi hosszabbítást? vagy házhozszállítással kérnéd?
-
Razor18
tag
1080 Ti-ről 3070-re upgrade-elni megéri az a plusz kb. 20% teljesítmény (benchmark szerint), vagy azért annál többet kap az emberfia az egyéb új feature-ök miatt? Mekkora "veszteség" a 11 GB-hoz képest a 8 GB VRAM?
Vagy inkább érdemes még egy kicsit locsolni a malacperselyt, aztán inkább egy 3080-at összehorgászni?[ Szerkesztve ]
-
Scarletiel
senior tag
válasz Allihoppa #153653 üzenetére
Ha a nem tudod megmondani, hogy hol az azért van mert nem szabad hirdetni, akkor nekem jó privátban is.
-
kwzatz
őstag
válasz Scarletiel #153639 üzenetére
Ezt sajnos nem lehet előre biztosra mondani. Ciklikus a dolog, ha hasonlóan zajlik, mint az előző, akkor valamikor jövő március-április illetve onnantól jó ideig lesz normális áron.
Ha hosszabbodnak a ciklusok, akkor lehet ebből akár jövő év vége is, vannak ilyen elméletek. Megtörténhet az is, hogy ez most egy "Suckers Rally", aztán visszazuhan az árfolyam (kis esélyt látok rá, több okból is).
Viszont akárhogy is legyen, 2 hét múlva azért még lehet hasonló áron 3060, attól függ, milyen gyorsan reagál a piac.[ Szerkesztve ]
-
Lendova
őstag
Nesze, 13%-os CPU használat mellett CPU limit.
Persze extrém példa és nem is mutatkozik meg gyakran ilyen szépen. De lényeg a lényeg, akár nagyon messze is lehetsz a 100%-os CPU használattól mégis az a korlátozó tényező. A GPU kihasználtság sokkal beszédesebb.
All fiat goes to zero.
-
khron78
őstag
WQHD felbontásra milyen Nvidia kártyát ajánlotok? 60Hz-es monitor V-sync-es megoldásra.
i5-10500 van a gépben 16GB rammal.
Elsődlegesen fénykép/videó szerkesztésre, másodlagosan használnám játékra. Ezért a 60Hz. -
Scarletiel
senior tag
válasz giornalista #153642 üzenetére
Hát, akkor ha 2 hét múlva nem lesz jelenlegi áron 3060, kihagyom a generációt és várok a 4000-es szériára. Csak az a baj, hogy ha ott is ugyanez játszódik majd le akkor megint mit csináljon az ember.
-
giornalista
senior tag
ezt senki sem látja előre. de ha most nem, akkor szerintem kb. egy év múlva. ha jön új széria, akkor persze a 3060 ára lemehet majd, kérdés, hogy ha kint lesz mondjuk a 4060 Ti, akkor akarsz-e 3060-at venni. lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. ősszel és az ünnepek előtt inkább felfelé fognak már menni az árak, arról nem is beszélve, hogy továbbra is óriási a kereslet.
tartósan akkor lehetnek olcsóbbak a VGA-k, ha jelentősen és tartósan csökkennek a népszerű coinok árai. BTC esetében 10k környékére kellene lemennie ahhoz, hogy jelentős eladási hullám induljon el. ehhez képest a nagy zuhanás során is csak órákra nézett be 30k alá, most pedig 40k-ra mászik épp vissza.
ha tényleg elterjednek az LHR-es kártyák, az segíthet majd valamit, de ezt szintén nehéz előre megjósolni. milyen arányban készülnek ezek és a normál VGA-k, pl.
-
KAMELOT
titán
Jaj de jó lesz [link]
Jön a lóvés laci!V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Scarletiel
senior tag
Kérdeznék valaki hozzáértőt, ez a bitcoin, ether bányászat meddig lesz még jövedelmező? Mert mondjátok ti is, hogy ciktóber 83-án átállnak erre meg arra, de az jelent számunkra játékosokra valami pozitív változást, vagy csak lesz egy 8346121. coin amire jó a vga mint "munkaeszköz".
Tényleg érdekel, mert folyamatosan besz*pom ezeket hullámokat és tényleg szeretnék a közeljövőben vásárolni, ellenben ha ez most megint tartósan egy évig legalább ki fog tartani, akkor elfelejtem az egészet és más hobbi után nézek.
Azzal sajnos nem tudok mit kezdeni, hogy az LHR-es kártyákra azt mondjátok nem fog emelkedni az ára, mert az nem igaz. A kereskedők pontosan tudják, hogy így is úgy is megveszi a sok kiéhezett gamer, kivétel azok akiknek már nem éri meg egy használt autó árát beletenni a saját szórakozásának fentartása érdekében.
Szóval az okosok, jövőbelátok, boszorkányok mondják meg nekem mikor van a legnagyobb esély arra, hogy kicsivel több mint tisztességes áron tudjon az ember vga-t venni. Nem kell msrp meg hasonló, szarok rá, csak mondjuk egy 3060 férjen ki 230-240 körül. A mostani alkalmat ne vegyük bele, mert mire oda jutok, addigra már sajnos nem ennyi lesz az ára.Asrock B550M Steel Legend / Ryzen 7 5700X / Sapphire Pulse RX7700 XT 12GB / Kingston Fury Beast 2x16GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM / Kingston NV2 1TB x2 SSD / Thermaltake Toughpower GF1 650W / Deepcool AK500 WH/ Deepcool CH360 Digital
-
CJ4567
nagyúr
Ez nem mindig olyan egyszerű, hogy ha a CPU X%-ban van kihasználva, akkor mehetne még mellé erősebb GPU, ráadásul vannak olyan esetek, ahol a CPU-d nem pörög maxon, mégis CPU limitbe futhatsz, de ez manapság már ritkább.
A 100%-os CPU meg elég rossz eset, csúnya dolgokat tud okozni játékok alatt, ha nincs semmilyen tartalék.
Extrém példa, Pentium G4560 + 2x8GB RAM + GTX 1070(úton volt az R5 2600 + alaplap, viszont a VGA már nálam volt), Forza Horizon 4 alatt egyszerűen annyira nem maradt CPU erőforrás, hogy folyamatosan beragadt a bemenet, még akkor is, ha felvettem a játékot 4K ultrára.No Sana No Life
-
pecccccccca
őstag
válasz jozs6200ax #153633 üzenetére
Jelenleg bármivel érdemes foglalkozni amíg kapható. Sajnos úgy néz ki megint ki lesznek fosztva a boltok. Ha van rá pénzed vegyél vga-t ne agonizálj rajta sokáig!
Humorban nincs helye tréfának!
-
palfitom
félisten
válasz jozs6200ax #153633 üzenetére
Nem is kérdés, MSI!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
addikt
válasz gusztafszon #153628 üzenetére
380-ért van az Alzánál Suprim 3070 Ti.
Ha mindenképpen most akarsz venni kártyát akkor ez jobb mint a linkelt darabok.
3070Ti alapon megeszik 290W-ot, a Suprim 310-et is.
Közelebb van a fogyasztás a 3080-hoz mint a 3070-hez.
Corsair RMx tápokkal nem nagyon lehet melléfogni.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
kwzatz
őstag
Persze, hogy nem miatta, képben vannak ők azzal, hogy milyen árfolyammozgás várható, aztán akkorra időzítik az aktuális bullish/bearish bejelentéseket.
Szerintem év közben ilyen súlyú bejelentésekre már nem lesz szükség. Én inkább azon gondolkoztam, hogy mi lesz a nagy történet a bull market végén. Oda majd azért érdekes sztori kell.
-
gusztafszon
csendes tag
Sziasztok!
Úgy döntöttem a javaslatokra, hogy beruházok egy 3070TI-re, a következő konfiggal:
ASROCK B365M Pro4
INTEL Core i5-9600KF 3.70GHz
2*G.SKILL 8GB Aegis DDR4 3000MHz
BE QUIET! System Power 9 500W
THERMALTAKE Versa H18 ablakos feketeCPU váltást majd később tervezek, egy ideig mehetnek együtt úgy gondolom.
Tápot ha jól gondolom mindenképpen újat kéne vennem.Melyik 3070ti verziót ajánljátok?
Hortelen ránézve a kínálatra, de más javaslatokat is várok:
[link] [link] [link]Tápokhoz sem értek túlságosan, melyeket ajánlanátok 750W környékén?
Előre is köszi a választ!
-
Skiz
csendes tag
válasz miazmá #153625 üzenetére
Vicc? Szerintem jól csinálja,úgy játszik az árfolyammal mint a nagyok.(ő csak egy a sok közül,sohasem csak miatta mozdul az árfolyam)
Mondjuk a teslás dolgot már nehéz lesz megint eljátszani egy ellenálásnál short előtt,mit fog mondani....jobban belegondolva mégsem fogadjuk el?
-
kwzatz
őstag
válasz Allihoppa #153623 üzenetére
Egyelőre még csak annyi volt, hogy "majd újra el fogja fogadni valószínűleg", de valóban biztosak lehetünk benne. Amint letelepedtek a kínai bányászok és amint lehet hangsúlyozni, hogy most már sokkal jobb a helyzet a megújuló energiaforrások terén, gondolom ez lesz az első.
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz Sundesz #153605 üzenetére
Bocs a dupláért:
Sokakban nem merül fel, hogy a kínai szigorítás és az összes azt körülölelő hajcihő valójában pont hogy segíti a Bitcoin árának emelkedését hosszú távon. Gyakorlatilag egyszerre két negatív dolog kiiktatását szolgálja egyszerre:
1. Ugyebár az a kritika, hogy "környezetszennyező", a csapból is ez folyik, a Tesla is erre fogadkozva szüntette meg az elfogadását (BS persze...) stb., na most a kivonuló bányászok az új letelepedés helyén nagyobb mértékben fognak megújuló energiaforrásokra építeni. Már most kíváncsi vagyok egyébként arra, hogy a "szakértők" mivel fogják akkor támadni a BTC-t, amikor az lesz a narratíva, hogy mennyire szuper, mert elősegíti a megújuló energiaforrások használatának terjedését. (erre szerintem annyira sokat már nem várni)
2. Az 51%-os támadás veszélye (ami szerintem eddig sem volt mondjuk túl magas ), gyakorlatilag megszűnik."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
kwzatz
őstag
válasz omfgk #153619 üzenetére
Így van, kb. akkorra várható, addig meg azért kúszhat szépen az árfolyam felfelé, főleg hogy a London Hard Fork is abszolút ilyen irányba mutat.
DUPPLY: Augusztus 4., de már láttam tegnapi hírt arról, hogy "lehet, hogy késik".
[ Szerkesztve ]
-
kwzatz
őstag
válasz omfgk #153608 üzenetére
Nem az a lényeg, hogy 10%-ot emelkedett az árfolyam... Inkább az, hogy mindez kb. negyedóra leforgása alatt történt, miközben a shortokat likvidálták. Áttört vele szerintem egy pszichológiai gát is, egy meglehetősen hosszú akkumulációs periódus után.
Egyáltalán nem mondtam, hogy szaladjon mindenki VGA-t venni, csak a tényeket közöltem, hogy jó eséllyel árcsökkenésre annyira már nem számítanék. Az árnövekedéshez is kell majd valószínűleg valamennyi idő, szóval természetesen nem azt jelenti, hogy holnap már nem lesz sehol kártya.
"Meg ,hogy elhalasztották a PoS-t megint."
Nem kell elhalasztani, mert még mindig nincs konkrét dátuma, ahogy soha nem is volt."Everything is high risk, if you are a pussy."
-
Razor18
tag
Urak,
Asus 3070 TUF-ért mennyit szabad adni mostanság?
-
addikt
Jöjjön a FUD gyerekek. Ne csak a crypto piacon, a vga piacon.
-
addikt
válasz kwzatz #153592 üzenetére
Bizony. 10%-ot ugrott az árfolyam. Rohanok is a nagykerbe és megveszek mindent (is).
Azt hittem a hsz alapján ,hogy már 3k körül jár az ETH. Meg ,hogy elhalasztották a PoS-t megint.
---
A Diff ismét 7 felett szóval az el is viszi az árfolyam emelkedést.
És jön az EIP 1559.Nem kell azért ennyire rettegni. Bár ha tényleg mindenki azt hiszi ,hogy a vga piac, bár még talpra se állt igazából, újra elhasal, akkor tényleg el fog hasalni. Hiszen ha most ezeken az árakon megveszik a gamerek amit szeretnének, akkor nem kell tovább csökkenteni az árakat.
[ Szerkesztve ]
-
zooorba
tag
Egy vèlemèny a kripto már megint azèrt kezdet újraèledni mert elon musk ès bandája megint pènzmosásba kezdtek megint bevásároltak ès ha majd megint csúcson lesz kiszálnak ! A bányászkodás biztos hogy nem fog megszünni max ide oda hullámzik majd .
-
Sundesz
őstag
Szerintem a VGA árakat nem elsősorban a BTC árfolyam nyomta le, hanem a kínai szigorítás és az LHR kártyák megjelenése - utóbbi pontosabban nem lenyomta, hanem az LHR eleve olcsóbban kapható.
Hörcsög Powa'
-
Hegyirabló
veterán
válasz Terapeuta #153590 üzenetére
Van GoG-os kiadása, játszhatod Windows 10 alatt is, akár kontrollerrel.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
arcitec
addikt
válasz Lajtorja #153599 üzenetére
Ha a várjak tovább a kérdés, akkor nagy valószínűséggel nem kell az annyira neked..
Én így vagyok és várok ... A 1660S ha az RDR2-vel megy (40-60 átlag fps és szép a kép 1440p, max a gyors képváltásokkal kell figyelni), akkor nincs értelme csillagokat beletenni .. Lesz az még olcsóbb, hiszen jönnek a nem bányász kártyák. Hogy miért kell a pánikot kelteni?
No, meg secc perc és itt a 4xxx sorozat... és megy is a levesbe a 3xxx sorozat ...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
GEIL
addikt
válasz pecccccccca #153578 üzenetére
Kis nosztalgia:
2001-ben még akkori osztálytársaimmal állandó vitatéma volt a proci-vga kérdése....
Nekem anno:
Celeron II 633 volt 965-ön járatva 256 Mb Ram és Voodoo 3 2000 16 Mb AGPOsztálytársamat ette a fene, mert neki a 700-as Celeron II valahogy nem akarta a tuningot vagy csak minimálisat tudott húzni rajta, de volt 256 Mb Ram-ja és nVidia TNT-je 32 Mb-os.
Összejöttünk LAN-on....visszatettem én is gyári 633-ra ( neki 700 volt) a procit és láss csodát én gépem jobban muzsikált Quake3 alatt és Unreal torunament alatt is.
Erre mit mondott: Igen, mert a TNT2-nek erősebb proci kéne hogy "kifussa magát'" XD
röhögtünk rajta...mert mondtam neki, hogy oké, de akkor nézzük meg a Voodoo 3-at is majd az 1 Ghz-es PIII mellett...mert jobb procival azis jobban fog menni.De tény, hogy neki CpU limites volt...mert 640x480, 800x600 és 1024x768 volt amiket tudott a monitorunk és neki szinte mindenhogyan egyforma értékek jöttek ki.....a TNT2-vel.
Nekem a Voodoo 3-mal 640x480-ban kb 20%-ot vert az övére...800x600 ban kb egyforma volt....1024x768-ban kb picit alatta voltam. De a monitorjaink 800x600 ban tudtak 85hz-et, így azon toltunk és nem a 60hz-es 1024x768-on.
(De a CPU tuningot visszaállítva én körberöhögtem minden játékban és felbontáson....
akkor a "66-os fsb helyett a 100-as fsb" az nagy lépés volt...és érezhető.....
asszem 1,6 helyett 1,95 volt kellett a cpu-nak hogy stabil is legyen... XD...ment 9 évet húzva)Összetett dolog ez a CPU-GPU párositás.
Figyeltem és tesztelgettem hétvégén Fortnite alatt fiam gépét és az enyémet.
(28 fokos szobában, gépek oldallapjai sem voltak levéve)FullHD felbontás és medium-high vegyes beállítások, 60 hz-es 4ms monitoron
(unlimited fps és vsync OFF)i5 4570s auto boost (3,2 Ghz) + GTX960 esetén a terhelések játék közben:
64-78% CPU (max 64 Celsius fok)
75-98% GPU ( max 71 Celsius fok)i5 9600k auto boost (4,2 Ghz) + GTX1650 esetén a terhelések játék közben:
42-50% CPU (max 58 Celsius fok)
88-92% GPU ( max 60 Celsius fok)Konklúzióm (bár eddig is tudtam ):
Mindkét CPU elbírna hajtani erősebb VGA-t, mert bőven nem pörögnek 100% körül.De azt sem bánnám ha a CPU-k 98-100% on mennének és a VGA-k csak 75-80% körül pl ....akkor szerintem GTX980 és RTX3070 kellene a két gépbe...ha kb számolgatok)
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest