- CPU léghűtés kibeszélő
- TCL LCD és LED TV-k
- Apple notebookok
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lorden
senior tag
válasz pecccccccca #151299 üzenetére
Jézusom, ehhez képest a Series S 110kért szinte ingyen van.
-
veterán
válasz #34322688 #151290 üzenetére
Még ha ide tartozó is lenne a kérdésed:
Van egy erősen korlátozott teljesítményű kártyád. Az a halottnak a csók kategória, mondjuk egy 1030-cal egyenértékű kb.
Azt, hogy milyen processzort szándékozol bele tenni, milyen tápot, milyen ramot használni arról szó nincs, csak alaplap az rx550-hez 70 ezerért. Szerintem add el, vegyél 30-ért egy alaplapot a maradékból meg egy normális videokártyát. Merthogy az alá a vga alá egy 70 ezres alaplapot akkor tennék ha egy 200 ezres proci menne bele, és kőkeményen dolgoznék vele valamit amihez nem kell vga.https://tinyurl.com/rasoapro
-
kolopele
nagyúr
válasz pecccccccca #151289 üzenetére
KAMELOT: Ekkora felbontáshoz tényleg elég amúgy ez a párosítás, csak ugye ennél jóval gyengébb (és jóval olcsóbb) kártyák is elegek hozzá. A 3090 nem egy tipikus FHD 75HZ kártya
Na meg aki 3090 - et vesz nem valószínű hogy 10400 - ban és FHD - ban gondolkozik[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy AFOX RX 550 4GB GDDR5 -videókártya, ehhez szeretnék alaplapot vásárolni, játékra lenne használva.
Max:70e-ft lenne rászánva.
Tudna valaki ajánlani valami jó lapot a kártyához?
Köszönöm előre is a segítséget -
-
hahakocka
senior tag
válasz gejala #151272 üzenetére
6800 a sima pl sokkal jobb választás a 3070 nél nem csak a +8gb vram miatt hanem az erősebb raszterizációs képesség miatt. Júniusban jön az AMD féle DLSS is driverrel. Árban meg egál vagy olcsóbb jelenleg a 3070 nél. 15% al jobb átlagban. Valhalla amúgy amit valaki említett teljesen AMD s optimalizált lett pedig az előző 2 AC NV-s volt.
-
veterán
válasz kolopele #151279 üzenetére
Az a baj nehéz ez a kategorizálás, mert régen mindenki 1080p 60Hz-et akart.
Most meg:
1080p 60-75-144-240Hz-en
1440p 60-75-144
2160p 60....
Meg ugye van max, átlag, meg min fps. sokféle elképzelés lehet a használók részéről
És ha 75Hz fölé kívánkozik valaki akkor a következő a 144. De persze ha egy 144max 100avg 75 min-t céloz meg az ember akkor is a 144 kell.
Nem lehet azt mondani hogy ami nem elég 144-re az 60-as kártya, holott pl 20% van köztük. Így amire elég előbbi 120-144fps-re abban utóbbi 100-120-at tud tehát érdemes 144-es monitort venni mert a 75 kevés.
Ugyanígy ami kevés 1440p-re az lehet kevés 144-re vagy 75-re, de még épp jó 60fps-re, ez alapján 2560x1080-ra jó 75+ fps-re, fullHD-ra meg kell a 144 monitor.https://tinyurl.com/rasoapro
-
koko52
nagyúr
válasz gejala #151277 üzenetére
EVGA Kingpin, megtaláltad a legdrágábbat.
GW Phoenix 2080ti (12.01) 437.000
Kingpin 2080ti (09.27) 835.000"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
addikt
Egy jó custom simán 30-40%-al többet tud.
Folyékony nitrogénnel?
Alapon a legdrágább custom modellek mondjuk 10%-al gyorsabbak mint az FE.
Tuninggal együtt talán meg lesz a 20%. Mármint akkor ha csak a custom kártya görbéjét piszkáljuk.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
koko52
nagyúr
Majd kiderül.
A mondandót második felére: 2080ti inkább 3070-el egyenlő. Itt a hasonlítás (nem FE edition a 2080ti és a 3070 egy Zotac low end. [link]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #151265 üzenetére
Persze, lowon kell játszani a Fortnite - ot, nagyon kell az a minimum 130 fps meg az átlag 365, miközben a kép meg egyenesen pocsék. Na de legalább innentől elmondhatom a gyerekeimnek, hogy azért lövik le őket olykor hamarabb, mert Epicen csak 144/87 van nekik, hogy ki lesznek majd akadva.....................
-
gejala
őstag
válasz koko52 #151270 üzenetére
AMD kártyáknál voltak olyan genek, ahol náluk volt extra hardveres tudás, amit később ki tudtak használni a játékok.
De ez AMD oldalon se általános, mert pl. Turing fejlettebb architektúra, mint RDNA1 volt. Itt pont az AMD kártyák fognak rosszul öregedni.Turing és Ampere között nincs lényegi architektúrális eltérés, mindkettő teljes DX12U támogatással bír és támogatnak minden ma létező feature-t.
Ampere csak azért gyorsabb lényegesen, mert kitolták a fogyasztást és telepakolták feldolgozókkal. Ha egy 2080Ti-t kiengedsz 350W-ig, alig marad le a 3080 mögött. Csak mindenhol 2080Ti FE változattal tesztelnek, ami a 250W limit miatt döglassú. Egy jó custom simán 30-40%-al többet tud.[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz gejala #151269 üzenetére
Előtte is így volt. Ok amit leírtál, de a lényegen nem változtat. És mindez nem látható AMD oldalon, ahol szintén elhagyják NV ellenfelet a régen azonos teljesítményű kártyák. Usert pont nem érdekli, hogy miért. 3xxx-2xxx szériára még nehéz megmondani jelen helyzet és a nagy teljesítményugrás miatt, de van egy sejtésem.
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
gejala
őstag
válasz koko52 #151267 üzenetére
A Pascal teljesen elavult architektúra, a 7 éves Maxwell kicsit javított változata.
Mai játékokban azért húz el a Turing, mert a játékok elkezdték kihasználni azokat a modern eljárásokat, amikhez Turingban van hardveres támogatás/optimalizálás, Pascalban meg nincs.
Turing megjelenésekor még a Pascal érában fogant játékokkal teszteltek, azokban nem voltak még modern feature-k, úgy persze, hogy nem jött ki a Turing előnye.Mondok egy példát. Horizon tele van async compute-tal. Turingnak ez 20-30% gyorsulást ad, Pascalnak semmit. Azért mert a Pascalt erre nem készítették fel hardveresen 6 évvel ezelőtt és nem azért, mert driveresen nem támogatják. Így eddig nem használták a játékok, mert minek, ha úgyse ér semmit. De új hardvereken már sokat ér.
És van még rengeteg ilyen dolog, ami Turingon gyorsít kicsit, de Pascalon nem. Ezekből egyre többet használnak az új játékok és gyorsan összeadódnak.Ezért van az, hogy RE Village-ben 2080S 50%-al veri 1080Ti-t. 1080Ti nyers erőben simán jó még, de architektúrálisan őskövület.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz jokeph #151266 üzenetére
Létezik, van nekem is, de szinte kivétel nélkül 1080p/60hz a képességük felső határa, legalábbis a puruttyáknak.
Egyetlen valódi értelmes megoldás létezik (100 euró fölött azért még van pár), a DeLock 62967, ez tud 350MHz-et elvileg, ez elég 1600x1200 170Hz-re, a komolyabb 500MHz környékiek (Sunix DPU3000, DeLock 87685) már nagyon más árkategória. Illetve még ott a StarTech DP2VGAHD20 50€ körül, az elvileg tud 4k 60Hz-et ami 500MHz magassága, de nem biztos, hogy alacsonyabb felbontáson magasabb órajellel is tudja.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
koko52
nagyúr
válasz gejala #151260 üzenetére
Akkor fogalmazzunk úgy, hogy nem foglalkoznak vele új driver esetén. Ha nem teszed fel az új drivert akkor durva bugok lehetnek. Szóval zsákutca. Írhatsz konteót, de sokszor volt téma videókkal alátámasztva, hogy húz el egy megjelenéskor azonos teljesítményű kártya a hónapok múlásával az elődtől.
Nagyon jó példa 1080 vs 2060 esete. Az 1080 5-10%-al jobb volt, eleve nem egy súlycsoportban indultak. És mi van ma? A 2060 5-10%-ot ráver.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz rasotamas #151264 üzenetére
Vagy pár ezresért DP-DSUB/HDMI-DSUB aktív átalakító is lehet megoldás.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
BerserkGuts
őstag
Érdekes témát vetett fel hogy hogyan évülnek el multiplayerekben a vga-k hát elég durván csinálják.
Fosnájtról találtam egy jó példát ahol az 1060 vs 570-et gyengítik bár az 1080ti is kapott egy nagy pofont -40fps . Az 1060 csak -30-at az 570 -15.
Mindezt úgy csinálják hogy semmivel nem lesz szebb a játék ja bocs rytracing az nagyon kellett mint a minecraftba
update: -40/-30/-15fps
de lowon az erőellentétek kiegyenlítődnek ezért játszanak sokan így
(minimum fps a lényeg mert az üres pálya meg akció mentes mérések felcsalják az átlag fps-t )12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
veterán
válasz fcbarca #151256 üzenetére
Én nem a VRAM hanem az ár függvényében választanék. Kb 10%-kal gyorsabb a 1060 3G, és kb 20%-kal kevesebbet eszik.
Volt mindkét kártyám (meg 1060 6G, RX470 és RX580 is), nincs köztük nagy különbség.
A vram mennyisége nem nagy szerepet játszik a teljesítményükben, bár valóban mintha ezt a beszaggat ha eléri a 3,5 gigát dolgot én is észrevettem volna.
Ha találsz 970-et 20%-kal a 1060 3G ára alatt vagy olcsóban akkor annyit megér, de a plusz ram miatt nem ér többet.
Ja még valami: Ha valamiért kéne analóg D-SUB kimenet (én CRT-ztem) akkor a 970-es az utolsó széria, 10-es szériától megszűnt. Ennek értelmében a világ leggyorsabb analóg kimenetel rendelkező vga-ja a 980Ti.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
BerserkGuts
őstag
válasz gejala #151260 üzenetére
Egymáshoz képest az erőviszony akkor se fog változni tökmindegy mit vesz nagyjából ugyan az csak max szarabbul fog futni mind2 kettőn mert pl: warzoneban állandóan emelik a szintet 1660-al simán elvoltam jó pár hónappal ezelőtt 100+fps felett de emelték a szintet aztán beesett rendesen 60 közelébe is és a 100-at az átlag el se érte.
[ Szerkesztve ]
12600KF/ROG Strix 4070ti/ROG Strix B660/Noctua NH-D15S/ROG Strix AuraEdition 850W/SamsungOdysseyG7 32" 1440p/ThermaltakeTower900/RazerViper8K/F4-3200C14D-16GFX(FlareX)/Kingston A2000
-
koko52
nagyúr
válasz fcbarca #151258 üzenetére
Már nem emlékszem (3 éve volt), de lagolt rendesen. Keress róla videót!
1060 3GB lehet kevesebb VRAM, de nem lesz ilyen gondod, mert addig nyújtózkodik ameddig ...[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz fcbarca #151256 üzenetére
1060 3GB. Igen a 970 4GB valójában csak 3.5GB az elcseszett architektúra miatt. Amikor megkezdi az utolsó 0.5GB-ot akkor beesik az FPS a memória sávszélesség miatt. Volt ilyen kártyám (pár napig )
[ Szerkesztve ]
-
fcbarca
őstag
Sziasztok. Gtx 1060 3 GB vagy GTX 970 4 GB? Igaz, hogy GTX 970 csak 3.5 GB igazából? Ha 3.5 GB felé megy a VRAM használat, sokat lassul arányosan?
-
koko52
nagyúr
válasz Pkc83 #151249 üzenetére
3070, 6700XT. A 2xxx generációt én elengedném, mert elavultatják NV módra.
-
ribizly
veterán
válasz kolopele #151253 üzenetére
Ez pontosan így van. Ezt tapasztalom nap mint nap.
A 2080Ti kis híján mindenben megállja a helyét már.
Előtte a 1080Ti-m (itt azért fontos megjegyezni, hogy MSI Gaming X volt) elég jól teljesített az esetek többségében és nem egy játékban hozott akár 144 FPS-t is, de a 2080Ti-vel lett az igazi a 1440p@144Hz. De még ez sem tud mindent rendesen kihajtani (pl. AC: Odyssey, RDR2, CP2077) itt-ott visszavett beállításokkal sem.
Szóval 1440p@144Hz-re is erősen ajánlott a 3080, ha valaki kompromisszumok nélkül akarja tolni a legújabb címeket. Az már persze más kérdés, hogy néhány "láthatatlan" (hatásuk nehezen észrevehető) paraméter visszavételével egy 2080Ti/3070 vagy akár 3060/2080 hozza az elvárt eredményt. Alájuk menni szerintem sem annyira érdemes.[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kolopele
nagyúr
válasz Pkc83 #151249 üzenetére
RTX 2080TI (super), 3070, 3080, ill. 6800XT. Alattuk a 2070 super, 2080, 3060, ill. a 6700XT inkább 60HZ - re jók, vagy FHD esetén alkalmasak a 100-144HZ - re, bár eléggé játékfüggő, mert mondjuk egy Valhalla esetében egy 3060 FHD esetében is 60 fps - re képes very high mellett, pedig nincs rosszul optimalizálva, egyszerűen csak marha jól néz ki, részletgazdag, de ugyanez igaz az RDR2 - re is. A Cyberpunkot most hagyjuk...............
[ Szerkesztve ]
-
Pkc83
őstag
Sziasztok.
Szerintetek 1440p 144hz gsync monitorhoz mi lenne
a minimum vga ami stabil 100-144 fps-t tud az újabb
címeknél(csak single) kisebb kompromisszumokkal?
A jelenlegi áraktól és elérhetőségtől most tekintsünk el.
Van elképzelésem de kíváncsi vagyok mások véleményére
esetleg tapasztalataira. -
CsabaSteel
aktív tag
-
Hegyirabló
veterán
válasz CsabaSteel #151242 üzenetére
Pár kommenttel feljebb (is) volt, (meg állandó téma a topikban), hogy egyáltalán nem biztos, hogy valaha is sokkal olcsóbb lesz bármi. Semmire nem akarlak rábeszélni, csak ezt vond bele a számításba.
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
addikt
válasz CsabaSteel #151238 üzenetére
nem túl árazva
Ez alatt pontosan mit értesz?
MSRP? MSRP +50%?
Tavaly 220-230 körül lehetett venni 3070-est. Ilyen nem mostanában lesz megint.De most egy kicsit mennek lefelé az árak a használt piacon. Nagyrészt azért mert az ETH 2300-2400 körül mozgott mostanában (ma egyébként 2000-ig lement megint).
A bányászok nyeresége eléggé padlón van most, de még így is bőven megéri nekik. Esetleg az új beszállók keze fog beremegni.[ Szerkesztve ]
a dog may just be a couple chapters in your life, but you're their whole book
-
kolopele
nagyúr
válasz CsabaSteel #151238 üzenetére
Itt az aprón 470 ezer a legolcsóbb. Ennyi.
-
CsabaSteel
aktív tag
Tudna valaki segíteni videókártya ügyben? RTX 3070 Érdekelne, nem túl árazva.
Csé
-
kolopele
nagyúr
válasz Qtya123 #151233 üzenetére
Na igen, a jó kis 50HZ - es tévék. Még filmet nézni is borzalom volt rajtuk, kicsit oldalra nézett az ember máris vibrált minden a szobában. Nekem is volt, ha jól rémlik egy Blaupunkt, de amint bejöttek ezek a 100HZ - esek egyből váltottam. Játszani meg csak Amigán meg konzolokon játszottam TV - n.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz lacus83 #151227 üzenetére
"Egy 570nek kb 30 lenne a reális ára játékban nyújtott teljesítménye alapján is."
Sajnos igen
59k van még az egyik számláján ami 1,5 éve lett vásárolva (ezért is hiába van rá garancia ,ha megdöglik ennyi pénzből semmit nem tudnék kezdeni jelenleg).
Pontosan meg 2020 10. hónapjában az öcsém gépébe még egy XFX Radeon RX 590 8GB FATBOY kártyát 69k vettem neki újonnan 3 év garanciával amire már akkor húztam a számat annyiért ,most meg röhej az egész...Am a 2db RX 570 CossFire-ban simán elér egy RTX2070 szintet ,az említett GTAV-ben még annál is többet tudnak egyszerre ,de nyilván nem minden játék támogatja ezt a megoldást és ott meg már 1db 570 jóval gyengébb egy RTX 2060-tol ,de még egy 1660/1660 super-től is.
ITT még a 1660Super kártyámat is 91 600ft. ért vettem ,most meg ,pfff....
[ Szerkesztve ]
-
Qtya123
őstag
válasz kolopele #151230 üzenetére
Nekem régen is fárasztotta a szemem az alacsony Hz. A TV és a monitor vibráló képe is zavaró volt egy idő után, ha sokáig néztem.
Még a CRT monitor érában, amint lehetett váltottam 85 Hz-es monitorra. Megváltás volt már az is.
Nyilván LCD-nél a 60 Hz-en nincs vibrálás, szóval tök jó volt, de mikor megláttam az első 60 Hz feletti LCD monitoron a mozgást, akkor az újabb szintlépés volt eyecandy terén.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Qtya123 #151228 üzenetére
Én meg sem színben sem HZ - ben nem látok semmi extrát, a 60 fps legyen meg és ennyi. Alatta viszont már zavar. Most a 3080 azért sok játékban kiprésel magából többet, de amikor a monitort leteszem 60HZ - re semmi extra. Ez van. Régen hány fps - el is futhatott egy játék az Amiga 1200 - ason? Mégis mekkorákat játszottunk.
[ Szerkesztve ]
-
zooorba
tag
Egy vèlemèny lehet nem egèszen mondom jól de èn úgy vèlem onnan lehet tudni hogy jó egy kártya ha az nvidia esetèben mennyi a cuda magja az amd esetèben pedig a stream processzor . Minnèl több ez a szám annál jobb a kártya .
-
Qtya123
őstag
válasz lacus83 #151227 üzenetére
Én meg mindig azt hallottam/olvastam, hogy az NV kártyáknak szebb a színe.
Én használtam mindkettőt, nekem nem tűnt fel semmi. Igaz ahány ember, annyi szem. Nekem az alacsony Hz azonnal feltűnik. Játszani sem kell, megmozdítom az egeret és már akad a kép a 60 Hz-en. Viszont színben meg jó férfi módjára van kb 10 szín, amit meg tudok nevezni, nekem minden sárga sárga. Az árnyalat fantázianevek, meg a 12 millió árnyalat közötti különbség észrevétele a feleségem kiváltsága. Mikor festéket választ én teljesen szabad kezed adok neki, magyarázhatja nekem, hogy az más árnyalat, nekem mindegyik sárga 'oszt kész.
-
lacus83
senior tag
válasz TechN7ne #151222 üzenetére
Ezért vesz az ember fia jó monitort Ez az Amd-n szebb a kép időről időre felkerül,alapból más a szín dinamika,mint NV-n de kb ennyi.Mint már írták is be kell állítani,egy jó panelű gamer monitor esetében ezek másodpercnyi idők.
Értem én hogy jól néz ki a cf,de azon kívül ami nem használja ki kb csak hátránya van pl teljesítmény/fogyasztás vagy a nem jelenlegi helyzetben az ár/teljesítmény.
Ergó hiába van 2 kártyád ha cfen kívül 1 gpu megeszi a 2őt.
Jól néz ki ok,de csak mert tetszik nem biztos hogy jobb is.Az az alapvető probléma hogy pl fél éve az árak alapján tudásba is oda teszik a kártyákat ahol sosem voltak.Egy 570nek kb 30 lenne a reális ára játékban nyújtott teljesítménye alapján is.(lassan újból lesz is annyi)
Ha pedig volt már 2060ad tudod mit bír és mit ér,kanyarban sincs az 570 csak azért mert most többért lehet eladni vagy venni sosem lesz egy színt akkor se ha 2 van belőle.Mindenkinek egyéni döntése mit vesz most és mit ad el,de attól az üres zsemle sem tud/ér többet szendvicsként ha pick téli szalámi van benne vagy tescos paprikás szalámi .
[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
CJ4567
nagyúr
válasz BerserkGuts #151204 üzenetére
Call of Duty: Warzone DLSS is causing aim problems
Nagyon jó, hogy sok FPS-em lehet, de közben mellélövök a DLSS miatt. A képeket meg nem tudom, hogy hogy illesztetted be, mert ha meg akarom nyitni új lapon nagyobban, akkor le akarja tölteni őket.
No Sana No Life
-
kolopele
nagyúr
-
TechN7ne
nagyúr
-
kolopele
nagyúr
válasz TechN7ne #151216 üzenetére
Igen, ha a táp rendben van akkor a VGA ciripel. Azért nem semmi, hogy anno a 970 ott volt a felső kategória közelében, aztán egy 470 kicsivel megverte olykor, most meg mindkettő leginkább alsó kategóriásnak számít. Az 1060 tartja még magát úgy ahogy, bár már az is inkább 900p - re való az újabb címeknél. Az meg, hogy szebbek a színek AMD esetében, beállítás kérdése. Az nvidia driverben alapból korlátozottra van állítva a kimeneti dinamikatartomány, azt át kell állítani teljesre, ill. RGB - re, és mindjárt nincs különbség.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz rasotamas #151218 üzenetére
GTX 970 már a RX 470-nél is gyengébb volt ,1650 meg egy butított alsó kategória ,támogatottság meg már csak a logo szempontjából létezik ,ahogyan az AMD fajta "microlagok" is a múlté ,ilyen már nincs ,az AMD kártyákon gyönyörű szépen és akadás mentesen hasítanak a játékok.
A szebb és minőségibb képminőség is az AMD oldalán áll ,még ha ezt napjainkban is sokan cáfoljátok ,akik gyakran cserélnek vga t és jártasabbak ez ügyben azok már rég észrevették a különbséget.Én ott tartok ,hogy ha nagyobb igényem lesz vga szinten ,esetleg végre már megjelenik az új GTA széria ,biztosan AMD oldalon maradok és veszek tőlük egy bika nagy kártyát ,csak jelenleg nagyon szeretem ezt a két kártyás rendszert ,egyik legszebb gépem az elmúlt évek alatt ami szinte mindenre elég számomra ,még a cpu is ,pedig a sima 10400-at ideiglenes megoldásként vásároltam aztán idővel rájöttem még a videóvágás / render is jól megy neki.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz TechN7ne #151216 üzenetére
1060 többet ér egy 570-nél, gyorsabb, jobb a támogatottsága, jobban szeretik a játékok és kevesebbet is fogyaszt. 1650 szintén sokkal újabb, modernebb, alig eszik, ha gyengébb is. Nvidiának mindig felára van, általában jobb a támogatottsága (nem a támogatása) és kevesebbet is eszik.
Azt mondanám reálisak az alábbi árak lennének.:
1050 15-20
1050ti 18-24
rx470 22-26
rx570 24-27
1650 27-30
gtx970 27-33
1060 3g 30-35
rx480 32-37
rx580 35-40
1060 6g 42-47
1650s 46-53
1070 60-70https://tinyurl.com/rasoapro
-
TechN7ne
nagyúr
válasz kolopele #151211 üzenetére
Nagy százalékban a tápegység szokta okozni a cw-t ,ha az le van fixálva és tutira nem ciripel (mint az én esetemben is ,mert addig válogattam) többi már csak a vga n múlik ,így ebben az esetben az adott RTX2060 volt a ludas mert a tápegységem bizonyítottan ilyet nem produkál.
(#184164) SidCorky
Ha egy RX570 ára 20k lenne reálisan ,akkor egy gtx 1650 ára mennyi is lenne ,15k?
1060 nak is 20k körül lenne a mostani ára ,ha azt vesszük 2 éve adtam oda 50k-ért...
Álmainkban nem gondoltuk volna ,hogy ennyire rossz lesz a helyzet -
-
zooorba
tag
válasz kolopele #151211 üzenetére
Igen a kèrdèsedben már benne van a válasz egy jó kártyánál nem igen tapasztalsz ilyen problèmát sőt meg se emlited hogy ciripel vagy hasonló. Ami a 3080-ast illeti igen lehet szinezni a dolgot de az már a játèkosok közzöt is felsö kategória nem kèrdès az egyzsir kártya !!!
-
kolopele
nagyúr
válasz zooorba #151209 üzenetére
Honnan veszed hogy a kártya rosszul működött? Ilyet nem írt a kolléga, csak hogy ciripelt nála nagy terhelésnél, ami nem egyedi eset. Az is lehet nála nem jelentkezett, a legtöbb esetben nincs ez a hang amikor valaki 60-75 fps - el játszik v-sync mellett, sőt van amikor egy tápcsere oldja meg az ilyen problémát. Na igen, a 3080 nem gyenge kártya, de a 4k az 4k
[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz BerserkGuts #151204 üzenetére
Ha érdekelne a Warzone szépen menne 4k - ban, fps - ben sem lenne hiány a 3080 - al
De tudod, nálam az online egy játékra korlátozódik, az pedig a Division 2.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz omfgk #151192 üzenetére
Elhozta a kártyát haver ,beraktam a gépbe és terhelés alatt olyan ciripelést vert mint ha egy tücsök család költözött volna a gépházamba ,
A jelenlegi két vga m egyszerre dolgozva még halkan sem adnak ki cw-t.
Tudom ez nem nagy ügy ,de engem az ilyen zavar ,eléggé finnyás vagyok az alkatrészek viselkedésére.Az összkép is romlott ,nyilván nem volt olyan megjelenése a gépnek mint 2db kártyával és a vga kinézete sem passzolt ,képe sem jött be az AMD után ,ezek is szúrták a szemem.
Végül nem adtam oda a kártyákat ,megköszöntem hogy elhozta ,nagyvonalúan kifizettem neki az útiköltséget (benzin pénzt) ,aztán barátian elbúcsúztunk.(#151200) zooorba
Ha mostani áron túl adnék a 2db RX570-en ,bármikor vehetnék magamnak belőle egy RTX2060-at. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest